Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 19:31   #1291
neuilly.
Rozeznanie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Szto eto?
to chyba taki różowy "gumiś" z gąbki do nakładania podkładu w różowym kolorze, wkładasz go do wody on puchnie a potem paciasz tym po twarzy

Nie wiem, może się mylę, Pumas używa takich profesjonalnych określeń że niewiadomocoto
Stary 2011-12-14, 20:19   #1292
anka_res
Zakorzenienie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Cytat:
Napisane przez neuilly. Pokaż wiadomość
to chyba taki różowy "gumiś" z gąbki do nakładania podkładu w różowym kolorze, wkładasz go do wody on puchnie a potem paciasz tym po twarzy

Nie wiem, może się mylę, Pumas używa takich profesjonalnych określeń że niewiadomocoto
Początkowa część Twojej wypowiedzi nie powiem jak mi się skojarzyła
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 20:32   #1293
pumas
Zakorzenienie

hehehe, tak Anka, to taki gumiś właśnie różowy, fajny bajer

Painka, super pomysł i ja bym się ucieszyła z takiej paczki, serio! Dorzuć może właśnie jakiś kalendarz, może coś z biżuterii itp.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 08:04   #1294
myrcella
BAN stały

Cześć. Wiecie może kiedy będzie wyprzedaż w sklepie on-line Swarovskiego?
moja kolekcja powiększyła się ostatnio o kształty: starfish, baroque, mam też klasyczne serca i takie jakby łezki. Na święta zastanawiam się pomiędzy kulkami a złotymi twistami. Jak myślicie które lepsze? Na świeta prezenty mam już prawie kupione, nie mam tylko nic dla Mamy jeszcze, a z allegro już mi chyba nie dojedzie Zaczełam kupować wcześniej już w listopadzie, bo bym z torbami poszła, a nie lubię też kolejek przed świętami.
painka zazdroszczę Ci tej torebki w sensie pozytywnym oczywiście, gdzie kupiłaś i jaką? jeśli można spytać. Ja pracowałam w domu dziecka-bidulu i uważam, że to kiepski pomysł z taką paczką, zależy jeszcze czy to jest filia, tzn. mieszkanie czy rodzinny dom dziecka, tam można coś zanieść, ale do tzw. dużego molochu, to nie bardzo, u nas to się kiepsko kończyło dla darczyńców, odchodzili zniechęceni, obrażeni i zniesmaczeni. Tam dzieci wcale nie były wdzięczne za prezenty-szczegolnie te starsze. Ja pomimo, że tam od dawna nie pracuję zanoszę coś moim byłym podopiecznym, szczególnie słodycze, kosmetyki, jakieś ubrania. Masz rację, że tam się kupuje wszystko co jest najtańsze, ale pamiętajcie, ze te dzieci mają rodziców, którzy często mieszkają o 2 ulice dalej, to Państwo i ich rodzice, a nie osoby prywatne powinny im przynosić prezenty, bo te dzieci nawet jak będą wdzięczne, to ich rodzicą jestto na rękę. Tzw. cięcie kosztów. Do tego pasożytują na zasiłkach z MOPSu i żyją lepiej niż niektóre z nas stąd, a do pracy się nikt z nich nie garnie. Jedynie nieliczne przypadki. Tylko 2% dzieci w domach dzieckach, to sieroty, które nie mają rodziców. Reszta ich ma. U nas na taki duży dom dziecka nie było ani jednej sieroty. Najlepiej zanieść do maluszków do rodzinnego domu dziecka. Już wolę wysłaś w święta smsa na fundację tvnu.

Edytowane przez myrcella
Czas edycji: 2011-12-15 o 08:15
myrcella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 22:26   #1295
painka
Zadomowienie

.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2012-02-25 o 17:57
painka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 08:14   #1296
myrcella
BAN stały

fajny pomysł. Ja też się dzielę z dziećmi z biudula jak mogę. Kupiłyście już prezenty na święta? Wiecie już co dostaniecie czy wolicie niespodziankę? Ja już wiem. Wolę niespodziankę, ale kontrolowaną
Stary 2011-12-16, 21:27   #1297
beatiska
Zakorzenienie

ja jeszcze nie kupiłam totalnie nie czuje tych swiąt :/
I sama nie wiem co dostane
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 22:01   #1298
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myrcella Pokaż wiadomość
fajny pomysł. Ja też się dzielę z dziećmi z biudula jak mogę. Kupiłyście już prezenty na święta? Wiecie już co dostaniecie czy wolicie niespodziankę? Ja już wiem. Wolę niespodziankę, ale kontrolowaną
Też
Stary 2011-12-17, 08:06   #1299
myrcella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie kupiłam totalnie nie czuje tych swiąt :/
I sama nie wiem co dostane
też ich nie czuję m.in. dlatego, że nie ma śniegu kupiłam na szybko kozaki w Boti, taniocha, wiem, że miałam tam nie zaglądać, bo to lipa i tak też myśłałam, że takie będą, ale (tutaj miłe zaskoczenie) nie przemakają, a dałam za nie jedyne 119 zł. Potrzebowałam ich na szybko. Zła trochę jestem, bo na Wigilię do nas przyjdzie odoba za którą (łagodnie mówiąc nie przepadam. No cóż, trzeba się będzie jakoś zachować. A co robicie na Sylwestra? Macie już jakieś plany? Kiecki kupione? Jadę z TŻtem do Poznania jak rok temu. Nie na żaden bal czy coś. Za to jestem zadowolona, bo znalazłam taniego i dobrego fotografa na ślub. Za całość 500 zł (kośćiól i wesele plus jakiś mały plener). Także nie wiem skąd się biorą na tych forach te chore ceny, chyba z pupy. Dlatego nie warto na nie wchodzić i czytac tych bzdur. Jak ktoś bierze ślub w zachodniopomorskim, to 15.01.2012. są targi ślubne na MTSie.
Stary 2011-12-17, 08:26   #1300
beatiska
Zakorzenienie

Sylwestra tez nie mam zaplanowanego, ale to też dlatego, że nie lubie tego społecznego obowiazku bawienia sie na sylwestrowej zabawie. Poza tym dla mnie to będzie jak zwykła weekendowa impreza, bo z tego tytułu nie mam ani jednego dnia więcej wolnego, także w piatek przed 20 wróce do domu, moze juz sie czegos napije, w sobote sie pobawię, całą niedzielę przeleżę i w pon. do pracy - nic szczególnego, nic wyjątkowego, ot zwykła impreza, na która od czasu do czasu wyskakuję.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2011-12-17, 10:16   #1301
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
też ich nie czuję m.in. dlatego, że nie ma śniegu kupiłam na szybko kozaki w Boti, taniocha, wiem, że miałam tam nie zaglądać, bo to lipa i tak też myśłałam, że takie będą, ale (tutaj miłe zaskoczenie) nie przemakają, a dałam za nie jedyne 119 zł. Potrzebowałam ich na szybko. Zła trochę jestem, bo na Wigilię do nas przyjdzie odoba za którą (łagodnie mówiąc nie przepadam. No cóż, trzeba się będzie jakoś zachować. A co robicie na Sylwestra? Macie już jakieś plany? Kiecki kupione? Jadę z TŻtem do Poznania jak rok temu. Nie na żaden bal czy coś. Za to jestem zadowolona, bo znalazłam taniego i dobrego fotografa na ślub. Za całość 500 zł (kośćiól i wesele plus jakiś mały plener). Także nie wiem skąd się biorą na tych forach te chore ceny, chyba z pupy. Dlatego nie warto na nie wchodzić i czytac tych bzdur. Jak ktoś bierze ślub w zachodniopomorskim, to 15.01.2012. są targi ślubne na MTSie.
Co roku są te Gale w styczniu
A Ty z zachodniopomorskiego masz tego fotografa?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-17, 21:52   #1302
pumas
Zakorzenienie

Pada śnieg
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 07:08   #1303
anka_res
Zakorzenienie

Komu pada temu pada

Maaaaam jak odpoczęłam wczoraj, padłam o 10 wieczorem. Mój pierwszy wolny dzień od dwóch tygodni, powoli przestawałam wiedzieć co robię
Stary 2011-12-18, 08:00   #1304
myrcella
BAN stały

TusiaeM tak, w Sz-n, ten gale są kiepskie, mało informacji, już nie raz na nich byłam, 13.01. jest też mała gala w Radissonie, wcale na wesele nie trzeba mieć dużo kasy jak na tych forach piszą. Ja suknię za 1400 zł na wyprzedaży upatrzyłam. U mnie nic nie pada
Stary 2011-12-18, 08:18   #1305
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
TusiaeM tak, w Sz-n, ten gale są kiepskie, mało informacji, już nie raz na nich byłam, 13.01. jest też mała gala w Radissonie, wcale na wesele nie trzeba mieć dużo kasy jak na tych forach piszą. Ja suknię za 1400 zł na wyprzedaży upatrzyłam. U mnie nic nie pada
Ja też byłam na nich Plus jest taki, że można wygrać fajne rzeczy
Jak możesz to podrzuć mi na pw dane tego fotografa

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 08:43   #1306
myrcella
BAN stały

Tak, nagrody są fajne, nie ma sprawy, już wysłałam. Zawsze można też iść do ,,Nie mów nic pannie młodej'' w TLC albo do Moje Miasto, ale nie każdy lubi się tak upubliczniać, ale fakt, że sporo można zaoszczędzic.
Stary 2011-12-20, 11:57   #1307
myrcella
BAN stały

cześć. Co tutaj tak cicho przed świętami? Gdzie idziecie na świeta? W domu czy w gości? Ja idę 25 do Rodziców TŻta, ale na Wigilię wolałabym chociaż isć raz w roku na gotowe, a tak zawsze do nas dużo gości przychodzi i jest dużo roboty. Same gotujecie na Wigilię czy macie gotowce? My tylko trochę ciasta kupujemy. Resztę sami robimy.
Ostatnio się trochę rozpieściłam prezencikami, kupiłam: tuniko-golf, spódnicę i rajstopy (koniec świata, 2 znienawidzone częsci garderoby). W tej Calzedoni, to mają ceny z powietrza.
Mam pytanie, czy jak 3.02.12. będę miałą nowy dowód, to muszę to zgłosić w banku czy w funduszu emerytalnym czy tylko w urzędzie skarbowym? Dzięki za odp. Pozdro. Miłego dnia.
Stary 2011-12-20, 20:55   #1308
painka
Zadomowienie

.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2012-02-25 o 18:08
Stary 2011-12-20, 21:14   #1309
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
cześć. Co tutaj tak cicho przed świętami? Gdzie idziecie na świeta? W domu czy w gości? Ja idę 25 do Rodziców TŻta, ale na Wigilię wolałabym chociaż isć raz w roku na gotowe, a tak zawsze do nas dużo gości przychodzi i jest dużo roboty. Same gotujecie na Wigilię czy macie gotowce? My tylko trochę ciasta kupujemy. Resztę sami robimy.
Ostatnio się trochę rozpieściłam prezencikami, kupiłam: tuniko-golf, spódnicę i rajstopy (koniec świata, 2 znienawidzone częsci garderoby). W tej Calzedoni, to mają ceny z powietrza.
Mam pytanie, czy jak 3.02.12. będę miałą nowy dowód, to muszę to zgłosić w banku czy w funduszu emerytalnym czy tylko w urzędzie skarbowym? Dzięki za odp. Pozdro. Miłego dnia.
Ja idę na gotowe ale robię banofi, tatar ze śledzia, bigos i jeszcze to i owo. W sumie nie tak całkiem na gotowe

Co do dowodu to ja dałam znać tylko do US.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 08:11   #1310
myrcella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
A ja byłam dzisiaj u brafiterki. Ten dzień zmieni moje życie na zawsze
I jak było? Ja planuję isć. Na pewno pójdę przed ślubem, ale słyszałam tez niezadowalające opinie. Oglądałam program o tym na tvnie i ich pogodynki wybrały sie do brafiterki- Cegielska i Omenaa Mensah-one nie były zadowolone z tej usługi i tak się później zaczełam zastanawiać czy warto.
anka_res, to i tak sie narobisz.. Ja robię tylko śledzie po tatarsku i sałatkę. Co to jest to banofi? Fajna nazwa. Ja też tylko do US zgłoszę. Miłego dnia, pozdrawiam.
Stary 2011-12-21, 13:54   #1311
linaya
astro-loszka

Cytat:
Ja w tym roku mam wigilię u siebie w domu, przybywają rodzice i teściowie. Tylko większość potraw przyniosą - mama i teściowa się zaofiarowały,że upichcą wigilijne dania, więc odpada mi większość gotowania. Zrobię tylko tatara z łososia (ostatnio wyprawiałam mężowi imieniny, goście się nim zajadali) i upiekę ciasteczka.

Prezenty jeszcze nie wszystkie mam, sama nie wiem jeszcze, co chcę dostać. Na razie dostałam przedwczesny prezent od teściów

Na Sylwestra wybieramy się, jak (prawie) co roku do Zakopanego
Stary 2011-12-21, 20:48   #1312
myrcella
BAN stały

linaya, ale Ci zazdroszczę Zakopca, śniegu i...oscypka, który bardzo lubię. Zadowolona z prezentu? Ja już mam dla każdego prezent, ale taką mam naturę, że chociaż w święta chciałabym każdemu dać jak najwięcej, a póżniej cierpi na tym mój bdużet, ale trudno. Tłumaczę sobie naiwnie, że przecież święta są raz w roku. Poza tym z oszczędzaniem w grudniu u mnie zawsze jest marnie. Ten miesiąc ma to do siebie, że raczej ciężko coś odłożyć. Poza tym zaczynają się wyprzedaże, jutro rano lecę do galerii, bo już upatrzyłam boski kardigan w Mango przeceniony na 69 zł Mam nadzieję, że nie spłukam się jutro do reszty.
Stary 2011-12-21, 22:09   #1313
painka
Zadomowienie

.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2012-02-25 o 17:57
Stary 2011-12-21, 22:31   #1314
Selene _
Raczkowanie

Hej, dziewczyny, dawno już nic nie pisałam (choć podczytywałam), a teraz jeszcze przedświąteczny szał ciał i permanentny brak czasu, to wiadomo, jak jest…
O oszczędzaniu nie ma mowy, choć jeszcze nawet nie kupiłam wszystkich prezentów - wszystko na ostatnią chwilę, bo nie będę ich wieźć do domu, tylko na miejscu kupię.

Co do przecen - ja już skorzystałam - w Camaieu kupiłam sobie sweter zimowy za 70 zł (obniżka 50%), do tego w tymże sklepie czarną kurtkę, też na zimę, z paskiem i jestem z niej mega zadowolona
Co najlepsze, bardzo podobna podobała mi się w Zarze - była za 459 zł i czaiłam się na nią od jakiegoś czasu, licząc, że może doczekam się obniżki, ale gdzie tam.
Tymczasem w camaieu zakupiłam ją za 270 zł, więc prawie dwie stówy różnicy.
Może jeszcze uda mi się jakieś kozaki upolować, bo nie mam żadnych porządnych (z zeszłego roku są już dosyć zniszczone).

Jedyne, co mnie dołuje, to że własnie przed świętami się dowiedziałam, że czekają mnie ogromne wydatki na dentystę, zupełnie niespodziewanie. Ehh… życie.

Wszystkiego dobrego na święta, bo mnie się szykuje wyjazd, więc zajrzę tu pewnie dopiero za tydzień ;-)

Siakaś dziwna czcionka mi wylazła

Edytowane przez Selene _
Czas edycji: 2011-12-21 o 22:32
Selene _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 22:36   #1315
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
anka_res, to i tak sie narobisz.. Ja robię tylko śledzie po tatarsku i sałatkę. Co to jest to banofi? Fajna nazwa. Ja też tylko do US zgłoszę. Miłego dnia, pozdrawiam.
Spód z pełnoziarnistych herbatników z masłem + masa krówkowa+ banany w wanilii/cytrynie + bita śmietana kremówka. Pyyyycha!
Stary 2011-12-21, 23:10   #1316
linaya
astro-loszka

Cytat:
linaya, ale Ci zazdroszczę Zakopca, śniegu i...oscypka, który bardzo lubię. Zadowolona z prezentu? Ja już mam dla każdego prezent, ale taką mam naturę, że chociaż w święta chciałabym każdemu dać jak najwięcej, a póżniej cierpi na tym mój bdużet, ale trudno. Tłumaczę sobie naiwnie, że przecież święta są raz w roku. Poza tym z oszczędzaniem w grudniu u mnie zawsze jest marnie. Ten miesiąc ma to do siebie, że raczej ciężko coś odłożyć. Poza tym zaczynają się wyprzedaże, jutro rano lecę do galerii, bo już upatrzyłam boski kardigan w Mango przeceniony na 69 zł Mam nadzieję, że nie spłukam się jutro do reszty.
No, ja właśnie lubię Zakopane w tym okresie okołosylwestrowym...i choć odgrażam się co roku, że tym razem pojedziemy/pójdziemy gdzieś indziej, zawsze się łamię i jedziemy w góry.

Z prezentu jestem zadowolona, bo to jedna z rzeczy, którą chciałam dostać - duże głośniki do laptopa.

Spłukałam się do zera...nawet premię świąteczną wydałam w try miga ...ale co ja na to poradzę, że kocham kupować prezenty?
Stary 2011-12-22, 06:08   #1317
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
lTen miesiąc ma to do siebie, że raczej ciężko coś odłożyć. .
Oj takkkk.

Tak w ogóle dziewczęta...Wesołych, spokojnych i jednak ośnieżonych Świąt wszystkim życzę!

U mnie troszkę śniegu jest.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 11:23   #1318
myrcella
BAN stały

U mnie śnieg był wczoraj i... się zmył A szkoda, bo mój Daisy lubi po śniegu biegać. Też życzę wszystkim stąd pełnych radości, pokoju Świąt Bożego Narodzenia, szczęśliwego 2012 roku oraz wiele pomyślności i sukcesów w życiu zawodowym i prywatnym. Trzymajcie za mnie kciuki 28 o godz. 12, bo mam rozmowę o pracę, a na niej mi zależy-nie dziękuję. W Mango kupiłam jedynie kardigan ten coplanowałam, ale na wyprzedaży za 69 zł. Na szczęście dziś mój portfel za bardzo nie ucierpiał. Mam pytanie. Może mi doradzicie. Dośc często leci mi krew z nosa-tak raz, dwa razy w tyg., ale mocno jak z fontanny Częściej teraz w zimie. Wiecie może dlaczego?

Edytowane przez myrcella
Czas edycji: 2011-12-22 o 11:25
Stary 2011-12-22, 20:51   #1319
beatiska
Zakorzenienie

U mnie jeszcze snieg na trawnik, na chodnikach już go nie ma.
Również życzę Wam

Spokojnych i pogodnych Świąt I zebyscie wypoczely w te 3 dni, a nie przepracowały w kuchni lub szorując podłogi w pokoju

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2011-12-22, 20:52   #1320
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Dośc często leci mi krew z nosa-tak raz, dwa razy w tyg., ale mocno jak z fontanny Częściej teraz w zimie. Wiecie może dlaczego?
Nie znam się na tym w ogóle ale skonsultowałabym się z lekarzem, jeśli to się często zdarza. Na pewno nic, ale warto sprawdzić.

Oficjalnie mam wolne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości