|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
to chyba taki różowy "gumiś" z gąbki do nakładania podkładu w różowym kolorze, wkładasz go do wody on puchnie a potem paciasz tym po twarzy
![]() Nie wiem, może się mylę, Pumas używa takich profesjonalnych określeń że niewiadomocoto ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
hehehe, tak Anka, to taki gumiś właśnie różowy, fajny bajer
![]() Painka, super pomysł i ja bym się ucieszyła z takiej paczki, serio! Dorzuć może właśnie jakiś kalendarz, może coś z biżuterii itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
BAN stały
|
Cześć. Wiecie może kiedy będzie wyprzedaż w sklepie on-line Swarovskiego?
moja kolekcja powiększyła się ostatnio o kształty: starfish, baroque, mam też klasyczne serca i takie jakby łezki. Na święta zastanawiam się pomiędzy kulkami a złotymi twistami. Jak myślicie które lepsze? Na świeta prezenty mam już prawie kupione, nie mam tylko nic dla Mamy jeszcze, a z allegro już mi chyba nie dojedzie ![]() painka zazdroszczę Ci tej torebki w sensie pozytywnym oczywiście, gdzie kupiłaś i jaką? jeśli można spytać. Ja pracowałam w domu dziecka-bidulu i uważam, że to kiepski pomysł z taką paczką, zależy jeszcze czy to jest filia, tzn. mieszkanie czy rodzinny dom dziecka, tam można coś zanieść, ale do tzw. dużego molochu, to nie bardzo, u nas to się kiepsko kończyło dla darczyńców, odchodzili zniechęceni, obrażeni i zniesmaczeni. Tam dzieci wcale nie były wdzięczne za prezenty-szczegolnie te starsze. Ja pomimo, że tam od dawna nie pracuję zanoszę coś moim byłym podopiecznym, szczególnie słodycze, kosmetyki, jakieś ubrania. Masz rację, że tam się kupuje wszystko co jest najtańsze, ale pamiętajcie, ze te dzieci mają rodziców, którzy często mieszkają o 2 ulice dalej, to Państwo i ich rodzice, a nie osoby prywatne powinny im przynosić prezenty, bo te dzieci nawet jak będą wdzięczne, to ich rodzicą jestto na rękę. Tzw. cięcie kosztów. Do tego pasożytują na zasiłkach z MOPSu i żyją lepiej niż niektóre z nas stąd, a do pracy się nikt z nich nie garnie. Jedynie nieliczne przypadki. Tylko 2% dzieci w domach dzieckach, to sieroty, które nie mają rodziców. Reszta ich ma. U nas na taki duży dom dziecka nie było ani jednej sieroty. Najlepiej zanieść do maluszków do rodzinnego domu dziecka. Już wolę wysłaś w święta smsa na fundację tvnu. Edytowane przez myrcella Czas edycji: 2011-12-15 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-02-25 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
BAN stały
|
fajny pomysł. Ja też się dzielę z dziećmi z biudula jak mogę. Kupiłyście już prezenty na święta? Wiecie już co dostaniecie czy wolicie niespodziankę? Ja już wiem. Wolę niespodziankę, ale kontrolowaną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie kupiłam
![]() I sama nie wiem co dostane ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Sylwestra tez nie mam zaplanowanego, ale to też dlatego, że nie lubie tego społecznego obowiazku bawienia sie na sylwestrowej zabawie. Poza tym dla mnie to będzie jak zwykła weekendowa impreza, bo z tego tytułu nie mam ani jednego dnia więcej wolnego, także w piatek przed 20 wróce do domu, moze juz sie czegos napije, w sobote sie pobawię, całą niedzielę przeleżę i w pon. do pracy - nic szczególnego, nic wyjątkowego, ot zwykła impreza, na która od czasu do czasu wyskakuję.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty z zachodniopomorskiego masz tego fotografa?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Pada śnieg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Komu pada temu pada
![]() Maaaaam jak odpoczęłam wczoraj, padłam o 10 wieczorem. Mój pierwszy wolny dzień od dwóch tygodni, powoli przestawałam wiedzieć co robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
BAN stały
|
TusiaeM tak, w Sz-n, ten gale są kiepskie, mało informacji, już nie raz na nich byłam, 13.01. jest też mała gala w Radissonie, wcale na wesele nie trzeba mieć dużo kasy jak na tych forach piszą. Ja suknię za 1400 zł na wyprzedaży upatrzyłam. U mnie nic nie pada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak możesz to podrzuć mi na pw dane tego fotografa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
BAN stały
|
Tak, nagrody są fajne, nie ma sprawy, już wysłałam. Zawsze można też iść do ,,Nie mów nic pannie młodej'' w TLC albo do Moje Miasto, ale nie każdy lubi się tak upubliczniać, ale fakt, że sporo można zaoszczędzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
BAN stały
|
cześć. Co tutaj tak cicho przed świętami? Gdzie idziecie na świeta? W domu czy w gości? Ja idę 25 do Rodziców TŻta, ale na Wigilię wolałabym chociaż isć raz w roku na gotowe, a tak zawsze do nas dużo gości przychodzi i jest dużo roboty. Same gotujecie na Wigilię czy macie gotowce? My tylko trochę ciasta kupujemy. Resztę sami robimy.
Ostatnio się trochę rozpieściłam prezencikami, kupiłam: tuniko-golf, spódnicę i rajstopy (koniec świata, 2 znienawidzone częsci garderoby). W tej Calzedoni, to mają ceny z powietrza. Mam pytanie, czy jak 3.02.12. będę miałą nowy dowód, to muszę to zgłosić w banku czy w funduszu emerytalnym czy tylko w urzędzie skarbowym? Dzięki za odp. Pozdro. Miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-02-25 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dowodu to ja dałam znać tylko do US. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
BAN stały
|
I jak było? Ja planuję isć. Na pewno pójdę przed ślubem, ale słyszałam tez niezadowalające opinie. Oglądałam program o tym na tvnie i ich pogodynki wybrały sie do brafiterki- Cegielska i Omenaa Mensah-one nie były zadowolone z tej usługi i tak się później zaczełam zastanawiać czy warto.
anka_res, to i tak sie narobisz.. Ja robię tylko śledzie po tatarsku i sałatkę. Co to jest to banofi? Fajna nazwa. Ja też tylko do US zgłoszę. Miłego dnia, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Prezenty jeszcze nie wszystkie mam, sama nie wiem jeszcze, co chcę dostać. Na razie dostałam przedwczesny prezent od teściów ![]() Na Sylwestra wybieramy się, jak (prawie) co roku do Zakopanego ![]()
![]() |
![]() |
#1312 |
BAN stały
|
linaya, ale Ci zazdroszczę Zakopca, śniegu i...oscypka, który bardzo lubię. Zadowolona z prezentu? Ja już mam dla każdego prezent, ale taką mam naturę, że chociaż w święta chciałabym każdemu dać jak najwięcej, a póżniej cierpi na tym mój bdużet, ale trudno. Tłumaczę sobie naiwnie, że przecież święta są raz w roku. Poza tym z oszczędzaniem w grudniu u mnie zawsze jest marnie. Ten miesiąc ma to do siebie, że raczej ciężko coś odłożyć. Poza tym zaczynają się wyprzedaże, jutro rano lecę do galerii, bo już upatrzyłam boski kardigan w Mango przeceniony na 69 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-02-25 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny, dawno już nic nie pisałam (choć podczytywałam), a teraz jeszcze przedświąteczny szał ciał i permanentny brak czasu, to wiadomo, jak jest…
![]() O oszczędzaniu nie ma mowy, choć jeszcze nawet nie kupiłam wszystkich prezentów - wszystko na ostatnią chwilę, bo nie będę ich wieźć do domu, tylko na miejscu kupię. Co do przecen - ja już skorzystałam - w Camaieu kupiłam sobie sweter zimowy za 70 zł (obniżka 50%), do tego w tymże sklepie czarną kurtkę, też na zimę, z paskiem i jestem z niej mega zadowolona ![]() Co najlepsze, bardzo podobna podobała mi się w Zarze - była za 459 zł i czaiłam się na nią od jakiegoś czasu, licząc, że może doczekam się obniżki, ale gdzie tam. Tymczasem w camaieu zakupiłam ją za 270 zł, więc prawie dwie stówy różnicy. ![]() Może jeszcze uda mi się jakieś kozaki upolować, bo nie mam żadnych porządnych (z zeszłego roku są już dosyć zniszczone). Jedyne, co mnie dołuje, to że własnie przed świętami się dowiedziałam, że czekają mnie ogromne wydatki na dentystę, zupełnie niespodziewanie. Ehh… życie. Wszystkiego dobrego na święta, bo mnie się szykuje wyjazd, więc zajrzę tu pewnie dopiero za tydzień ;-) Siakaś dziwna czcionka mi wylazła ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-12-21 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Spód z pełnoziarnistych herbatników z masłem + masa krówkowa+ banany w wanilii/cytrynie + bita śmietana kremówka. Pyyyycha!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Z prezentu jestem zadowolona, bo to jedna z rzeczy, którą chciałam dostać - duże głośniki do laptopa. Spłukałam się do zera...nawet premię świąteczną wydałam w try miga ...ale co ja na to poradzę, że kocham kupować prezenty?
![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
BAN stały
|
U mnie śnieg był wczoraj i... się zmył
![]() ![]() Edytowane przez myrcella Czas edycji: 2011-12-22 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze snieg na trawnik, na chodnikach już go nie ma.
Również życzę Wam Spokojnych i pogodnych Świąt ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie mam wolne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.