|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
![]() ![]()
muszę schudnąć.. ![]() 2012 nieudana dieta Dukana( - 10 kg, + 15 kg ) ![]() 2013 dieta OXY - niekonsekwencja z mojej strony... WIELKI POWRÓT 16.02.2015 START !!! waga 107 kg ![]() 23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg 09.02 II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg WRACAM NA I.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Rozeznanie
|
witam chudzinki
![]() mi wkońcu udało się zmobilizować i upolowałam na allegro wagę elektroniczną, bo moja stara to o kant doopci rozbić, bo jakoś za zakżdym razem inaczej ważyła... a ta nowa ma jeszcze opcję pomiaru %wody i tłuszczu w organiźmie... teraz czekam na przesyłkę wkońcu będę mogła na bieżąco monitorować swoje poczynania bez wizyt w aptece (gdzie sprawdzałam swoją wagę na elektronicznym cudzie) ![]() pozdrawiam ![]()
#1293 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie chodzi mi o to, zebym Was namawiala do naginania zasad- Robta co chceta, ale Czytajta ze Zrozumieniem ![]() Kwestia sliwek na przyklad- nie oznacza, ze mozna nimi grzeszyc, ale jak ktos cierpi na tygodniowe zaparcia, jak wyprobowal wszystkie wskazowki ( liste chyba 20 dolaczylam), to wtedy moze ewentulnie 1 suszona sliwke np rozdrobnic i dodac do jogurtu- ale to sytuacja wyjatkowa. Podobnie jest z owocami- sa surowo zabronione, wiemy dlaczego-jedyne dopuszczane to jagody goji- mozna jesc lyzke na P a 2 na PW, ale wtedy i tylko wtedy gdy mamy ladne spadki, bo to jest lista tolerowanych, a takich mozemy zjesc 2 na dzien, tez pod znanym nam warunkiem. Dukan tez pozwala na minimalne ilosci rabarbaru, ktory moze nam owoc zastapic i tyle. nie chce sie powtarzac, chociaz robilam to nie raz. Mimo iz nie naleze do osob, ktore reaguja agresja na pytania swiezynek, to tez zaczynam pomalu tracic cierpliwosc. Chcialam jeszcze dodac, ze wlasnie na czacie doktorek jest bardzo restrykcyjny- ograniczyl nam tluszcz w nabiale do 2%, nie pozwolil jesc wiecej niz 2 lyzki otrab/otrebow/otreb, z pewnych przyczyn ograniczyl plyny do i tak duzej ilosci 1.5-2 ( czasem 3 litrow), uswiadomil nam, ze grzechy sa bez sensu a do tego kazal ograniczyc zoltka do ma 5-7 tyg. I gdzie tu naginanie pytam? to sa cenne rady, ja dzieki nim jakos sie trzymam, a diete zaczelam w maju 2010, w grudniu mialam wyjazd na 2 tyg do tesciow i mimo pilnowania sie potem zaczelam zbierac kg, byl zastoj nie pierwszy, przeszlam na 3ke ale mi nie sluzyla wiec znowu jestem na 2ce. Nie moglam uwierzyc jak ludzie grzeszyli bezmyslnie na samym pozatku juz. Ja rok prawie na 2giej fazie bylam bezgrzeszna, ale juz mialam powoli dosyc, bo waga stala, a innym sie upiekalo i lecialy kg. Tolerowanych staram i staralam sie unikac, skrobie pierwszy raz mialam w ustach po prawie roku 2giej fazy, wiec na bank nie naginalam i dziwie sie, ze tak dlugo chcialam sie katowac, kiedy juz dawno moglam przejsc na 3ke, ale nie- chcialam zrobic to raz a porzadnie. Nawiazujac do czatow i info ze stronki brytyjskiej, to mi osobiscie bardzo pomoglo i chce tez, zeby inni skorzystali. ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Ale ostrzegam Was przed kruszyna- z dala od tego, juz lepiej senes/sedes ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Dieta wcale sie nie zmienila- jest nadal proteinowa i zawsze jest podkreslane, zeby skupic sie na bialkach i ich nie zaniedbywac- im wiecej tymn lepiej- i czesto nawet Dukan pisal o tym, zeby dni PW nie byly czysto warzywnymi. Mozna jesc duuuzo warzyw, ile sie chce, ale skuteczniej sie chudnie, jak jest w posilku proporcja 2/3 bialka i 1/3 warzyw. ja tego nie wymyslilam. Tak jest skuteczniej, ale nie oznacza to, ze mozna jesc warzyw wiecej- mozna jak sie musi ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
ROBTA CO CHCETA, ALE CZYTAJTA ZE ZROZUMIENIEM, NIE PRZEKRECAJTA, NIE NADINTERPRETUJTA, A POTEM NIE PLACZTA JAK ZGRZESZYTA ![]()
![]() |
#1294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie chodzilo o uwagi dotyczace tylko nowosci ktore wprowadza sam dukan, wiesci z czatu, ze strony dukana, itp... i to, ze uwazacie, że jedyne słuszne jest to co w ksiazce bo tak nie jest, jezeli zostaly wprowadzone ulepszenia przez doktorka to wlasnie poto zeby bylo skuteczniej albo tez czasem komus latwiej i chyba nic w tym zlego ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-19 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1. wiemy, ze grzechy to zuoo i przez nie beda zastoje i juz i co z tego, ze na drugi dzien na minusie, jak za pare dni na plusie, czlowiek zly i siega po czekolade, piwo i czipsy i co tam jeszcze, wali glowa w mur ![]() 2. my znamy dokladnie co robic gdy nam sie taki grzech mniejszy/wiekszy/ tudziez sredni przytrafi - nie zaczynamy uderzeniowki -jedziemy dalej z tym koksem, tzn dukamy - na drugi dzien moosowo wiecej sie ruszamy i spalamy - nie jemy tolerowanych 3-4 dni ( tolerowane sa po to, zeby do grzechow nas mniej ciagnelo ![]() -pijemy zimna wode, lodowata - i modlimy sie, zeby a)waga na nas sie nie mscila b) zebysmy mieli wiecej powera i sily do diety c) zeby nam sie chcialo, tak jak nam sie nie chce d) zeby grzechy omijaly nas szerokim lukiem WYDRUKOWAC, OPRAWIC W ZLOTA RAMKE I NA SCIANE W WIDOCZNYM MIEJSCU POWIESIC ![]() I NIE GRZESZYMY WIECEJ!!!!!!!!!!!!!!
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-19 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie naduzywaj senesu bo bedzie tak jak pisala Ci Emilia..rozleniwisz jelita i bez wspomagaczy ani ruszysz... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- kruszyna tez jest w tego typu herbatkach czesto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Emilka - z tym że ja przy każdej diecie muszę sobie takie herbatki pić... Nauczona tak jestem
![]() Dzisiaj do mnie koleżanka przyjeżdża i muszę do restauracji na obiad... Myślicie że jak znajdę jakąś gdzie w menu sałatka z kurczakiem, to będzie ok? Mam od dziś PW ![]()
#1301 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Ale się zrobiło gorąco! A tak w ogóle to obie macie rację. ![]() Nie należy tylko mieszać dwóch pojęć: grzeszenie i wieści z czatu (o dzięki Ci d! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak wgl, jak Ci kura bokiem już wychodzi to zrób sobie np wołowinę czy inne dozwolone mięcho ![]() A z rybek to polecam dorsza z tego >klik< przepisu ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-19 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Przyczajenie
|
witam
![]() zaczynam w sobotę - najpierw 6 dni ataku, później 4P/3PW, do zrzucenia jakieś 12-15kg, zobaczymy od efektu w lustrze ![]() ![]() i szukam dobrej patelni do smażenia beztłuszczowego na kuchence elektrycznej - jakie modele macie sprawdzone? bardzo mi się podoba - http://www.delimano.pl/patelnie_cera...ry_cooker.html czy ktoś miał z nią do czynienia i czy można smażyć na niej zupełnie bez tłuszczu? nie chcę zniszczyć takiej porządnej patelni, a z drugiej strony chcę, żeby było smacznie ![]() będę bardzo wdzięczna za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja patelnia to zwykła teflonowa z Olkusza+szklana pokrywka, kosztowała mniej niż połowę od tej z linka, a jestem z niej bardzo zadowolona, bez problemu smaży się na niej bez tłuszczu. Jak się o nią dba i używa jak na teflon przystało to wszystko jest okej ![]() Takie patelnie z Tefala np. czy z Olkusza własnie kupisz bez problemu w Realu. Jest duży wybór rozmiarów i ceny przyzwoite.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Wtajemniczenie
|
To taka duuuza kruszynka
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochane , z którymi dietę zaczynałam, pewnie od czasu do czasu zajrzę żeby sobie o "nowościach" poczytać, ale już raczej nie pogadamy. Zakańczam przygodę z forum z bilansem na koniec III fazy 60,5 kg. i nowymi nawykami, które , mam nadzieję, pozwolą mi uniknąć okrutnego jojo. Za te, które zaczynają teraz, za te walczące bez ustanku i za powracających trzymam mocno kciuki oby Wam się udało ![]() Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zadomowienie
|
Kochane moje..
Mam duży problem ![]() Lodówka pełna w dukanowych produktach, od dziś jestem na U, która ma trwać dwa dni.. Rano wchodzę ma wagę, a tu co.. nie działa ![]() ![]() I co mam robić? Nie chcę przerywać, zwłaszcza, że mam pełno jogurtów, serów, mięsa.. A z drugiej strony jak być na diecie bez wagi? Myślałam, że może zmierzę się wszędzie i będę kontrolować wymiary dopóki nie kupię wagi, a kupić mogę dopiero na początku przyszłego miesiąca ![]()
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może u koleżanki się zważ? Najbardziej motywuje właśnie waga... A w Tesco widziałam chyba za 20 zł już ![]()
![]() |
#1311 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Blair - w North Fishu zjesz Dukanowe zarelko (grillowana rybka I warzywa). Zaczyna sie tu robic bardzo nieprzyjemnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, wiem, że można kupić już za 20zł, ale chciałabym jakąś lepszą.. ![]()
![]() |
#1313 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was ponownie.
Zabijecie mnie za offtop? Nie? To dobrze ![]() ![]() Wlasnie zostalam cholernie wkurzona. Przyszlo do mnie irlandzkie babsko-ankieterka do domu, ja jej, ze sie spiesze, nie mam czasu- a ona i tak swoje, ze 5 minut, po czym ankiete pokazala na 15 stron, zaczelysmy wypelniac. Ja zrezygnowalam po chwili, gdy pytania zaczely mi sie nie podobac, gdy trzeba bylo wpisac nr tel i wiele danych personalnychetc... Powiedzialam ze nie bede podawac jej tylu informacji, nie chce i juz, co ich to k.. obchodzi. Wszystko by chcieli wiedziec. A ona na to, ze Irlandczycy wszyscy nie widzieli w tym problemu, tylko my.Tak to podsumowala...Oni wcale nie kryja sie z rasizmem ![]() Bo oni to w ogole sa doskonali. Ja stwierdzilam, ze taka ankieta powinna byc anonimowa, ale niewazne. Ona, ze my obcokrajowcy to mamy jedyni z tym problem. Chyba mam prawo odmowic podawania info o sobie, nawet jezeli chodzi o jakas ankiete o zakupach... Sie wkurzylam, pewnie niepotrzebnie, najgorsze jest to, ze ma moje imie i adres, reszty juz nie pisalam,.Zeby potem mi nie robila problemow, bo oni tak nas tu kochaja, ze ho ho ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- uff lepiej mi, nawet gdybym napisala to tylko do sciany (ale to nie fb)
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-19 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale żeby nie było całkowitego offtopu.. Dziewczyny czy Wy też na dukanie nie jesteście głodne? Ja dziś pierwszy dzień, ale w ogóle nie chce mi się jeść.. To zasługa dużej ilości białka?
![]() |
#1315 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak na temat, to dzisiaj dobrze mi sie duka i do slodkiego nie ciagnie ![]()
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio jeden z moich uczniow polskich, bardzo ambitny uczen, poznal slowo 'edifying' i uzyl go w praktyce, po czym tepe irole nie wiedzialy co to za slowo. Nawet jest definicja w slownikach ang-ang, mozna w google sprawdzic, a dla nich po prostu cos, co jest za trudne, czego nie rozumieja, to po prostu nie istnieje, tego nie ma, ![]() Juz nie pisze, ok sorry ![]()
![]() |
#1319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1320 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Zmiksuj ubite jaja z twarogiem, dodaj slodzik (taki do pieczenia) , moze byc tez aromat i do naczynia, ktore mozesz do mikrofali wlozyc, 15 minut i gotowe, do tego kawusia z mleczkiem i masz fajny deserek. Mozesz zrobic polewe z kakao i mleka w proszku, ale nie koniecznie.Albo zajrzyj do przepisowni po cos dobrego, wtedy bedziesz miala 2 w 1, bialeczko i slodycz nieziemska ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Mowie Wam, xylitol jest o niebo lepszy od innych (do tego sztucznych) slodzikow. I jak Wam zalezy na zdrowku, to polecam. Wiem, ze cholerstwo nie jest tanie, ale nie sypiemy go kilogramami jak cukru ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.