![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Andziot dobra uspokoiłam się co innego przecież jest wartośc odżywcza a co innego jest skłąd
![]() Czyli tak dla pewności jeśli np. na słoiczku bobovity Złociste jabłka w skłądzie nie ma cukru to znaczy że nie ma tak? Nie ważne że w wartości odżywczej w tabelce jest (bo to cukier naturalnie występujący w jabłku) tak? Kur.wa albo głupieje od siedzenia w domu z dzieckiem, albo poprostu na punkcie dziecka zgłupiałam.
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukry są naturalnie w owocach, ważne żeby w składzie nie było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Więc:
do zagęszczania (do 3 miarek) polecam TAKI, możesz kupić też TAKI, ale jak pisałam morii on się kompletnie u nas nie sprawdził i wg mnie szkoda na niego kasy. do kaszki/zagęszczania pow. 3 miarek polecam TAKI. Aczkolwiek do kaszek Eda woli lovi (mamy butelkę medical+) TAKI. My tak używamy ![]() A, do soczków mamy "2", a do mleka niezagęszczonego "3" TT. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Dobra, Eda śpi idę się zdrzemnąć, bo znów postów naprodukowałam jak głupia ![]() Co ja poradzę, że mam podzielną uwagę i pisząc te wszystkie posty usypiałam Edzika? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
no, częściej cukry złożone są niż czysta glukoza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
wiesz nie wiem nawet czy one z recyklingu czy nie, ale tż dobrze się je nosi, no i my kupujemy w Niemczech w C&A, nie wiem czy jakaś różnica jest między Polskimi rzeczami a Niemieckimi.
![]() |
#1297 |
Rozeznanie
|
witam
nocka znosna, po tych ktore były ostatnio- coś podobnego do Edzika budził siue w nocy z krzykiem i nie chciał spac maz go nosił, a ja termometr, jedzenie ,picie , pieluszka nic nie pomagała,ale chyba bolał go brzuszek ![]() MATALL ja Cie podziwiam ![]() daisy nie martw sie ,przeciez Gabcia sie najada !! aga pe jestem pełna podziwu dła młodego,co On tam wyczynia w tym foteliku ![]() Stas tez mi juz wystaje z nosidła, ale nie siedzi,a duzego fotela jeszcze nawet nie nabyłam ![]() a gdzie Dziewczonka? miałą juz ten zabieg?????
#1298 | |
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
Gusiu ![]() Aga_pe ![]() MoniaK no super ![]() ![]() odnośnie tych kaszek i smoczków - używa ktoś butelek z Aventu???? wczorajsza nocka piękna była, obudził się o 22.30 i nie spał do 00.30 ![]() musiałam dać butlę ![]() ale widzę że Matal to już w ogóle rewelacyjną nockę miała jesteśmy już po szczepieniu, całe 7200 i 68 cm mamy ![]() zaczniemy zagęszczać mleczko, ale najpierw zmiana, tylko jeszcze nie wiem na jakie ??? no i najważniejsze w żadnej aptece nie ma Nutritronu, jakieś braki mają a nam na jutro już nie starczy ![]()
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
no jestem po zakupach
![]() ![]() moria ja sie na zjazd nie pisze chyba ze gdzies na ślunsku ![]() matal jezu jaka nocka ![]() jesteś dzielna. i polecam żeń szeń ![]() z mojej okazałej listy zakupów kupiułąm trylko kurtko płaszczyk taki pikowany szaro beżowy z paskiem przed kolano. no nie jest zły bo nie jest jakis udziwianiany tylko dość klasyczny i moge go na wszelakie sposoby urozmaicici dodatkami ![]() wiem ze nie kupi sie taniej niz 170zł kurtki zimowej... ale oid kiedy sie sebek urodził to nie lubie kupować dla siebie. juz przeliczyłam ile by za to bylo pieluch albo ile zaieszek lamaze:P kupiłąm jeszcze dwie poszewki dekoracyjnie na podusie bo mi brakowało w odpowiednim kolorze ![]() ![]() na moje dziecko nie bylo nic ! w pepco bylam i body po 4,99 i 7,99 a i owszem. ale rozmiar 6-9 miesiecy wygladał mniej wiecej jak 56 ![]() ide na kawe :P do kuchni w sensie ![]() i nie mam pomysłu na obiad ![]()
#1300 |
Rozeznanie
|
słyszalyscie o tym mleczku nestle z francji
![]() mowili w radio ze wykryli jakies drobinki metali w nim ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- grazin fajnie ze kupilas chociaz kurtke, mama tez musi miec w co sie odziac, a Seba ma juz dosc zawieszek ![]()
#1301 |
Zakorzenienie
|
Chyba jakoś na początku listopada ma mieć
![]() Ejj, dziewczyny, nie ma mnie co podziwiać ![]() Ryczałam jak bóbr do tż, że: "ja chcęęęęęę spaaaaaaaaaać" ofkors, jak już nie spał ![]() No i obudziłam go koło 5 wybuchając histerycznym płaczem ![]() Po prostu 2 taka noc w tak krótkim odstępie czasu to dla mnie za dużo ![]() No to sobie pospałam. Młody wstał ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
gusiagatko; kciuki za szczepienie bezbolesne i pediatrę !!
![]() zosiaaa; również dla Mateuszka ![]() ![]() agus Vtech firma tak? Dzieki za cynk, Gabik kocha wszystko co gra i się świeci ![]() Camomile; no i jak nocka ?? Czyli dynia nie ze słoiczka ? To debiut u Was prawda? oby smakowało !! ![]() princi, Gabrysia dopiero kilka razy poszła spac ok 21.30 tak to min 22-23... Jakoś wyrobić się nie możemy wcześniej, bo Tż z reguły dopiero ok 19 najczęściej z pracy wraca. Jedynie jak u rodziców jestem to tam mnie pilnują i ok 21 Gabik już śpi. Mary te Twoje zapasy skojarzyły mi sie z wiciem gniazdka przez kobiety ciężarne ![]() ![]() Siasiek, beznadziejny babsztyl. A może ona to złośliwie zrobiła? Jak to, podniosłas na rączki dzieciaki i pokazałaś w okienku ? hihi niezła jestes ![]() Andziotko co do aktywności to u mnie nie ma stałych zasad reguł... teraz to już w ogóle prawie nie ma spania w dzień Antropia, Graża, głosuję na Waszych przystojniaczków, mam nadzieję, ze wygramy! MoniaK,Gabik też okrutnie macha kończynami, tutaj właśnie idealnie sprawdza się pianinko ![]() Kochana, ale jaką Ty noc miałaś !! O mamusiu !!! Cuuuudnie ! Dziś powtórzycie ten patent ? moria ehhh dziękuje Ci Kochana za wsparcie odnośnie karmienia ![]() ![]() Czyli kaszka ze śliwką działa cuda ![]() Takie pyszne te chlebki ? I nawet ciabatta? Można spytać z jakiej masz firmy? Widziałam przeróżne i nie wiem który jest ok. Kurde ale jak by się tylko na razowej np mące piekło, to może aż tak takowy chlebuś nie tuczy ![]() A tego kombinezonu z Columbii w końcu nie kupujesz ? Anulka, to jakieś osłabienie chyba Cię dopadło ![]() mamaoptymistka, sama myślałam nad tym kombinezonikiem tylko miałam wątpliwości, czy na zimę nie za cienki ?? Agnieszka_pe, cóż za metamorfoza Dominika !! Bardzo się cieszę !! Teraz masz w nim chyba pomoc i wsparcie prawda? Matall, w C&A nie kupuję, bo jakoś nic dla siebie tam znaleźć nie mogę, ale w HM a i owszem. Najczęściej ciuchy do pracy, bardziej eleganckie typu jakas ołówkowe spódnice (które teraz to chyba do kosza pójdą ![]() Andziotko, rozkminiałaś już kiedy Gabi ma imieniny ? Madzia z cyferkami, czy mąż był dumny, że do nas zagadałaś ?? ![]() Grazin o 200zł nie miej wyrzutów !! Nie zapłaciłas duzo a co najwazniejsze podoba Ci sie !! tego sie trzymaj ![]() Helloooo, z trudem nadrobiłam. Jeszcze przed wyjazdem lecę na 15.40 do ginekologa co by mi świstek do becikowego wypełnil. Mam nadzieję, że to nie szkodzi iż idę nie do tego gina, do którego chodziłam w ciąży? Jejku Gabrysia tak okrutnie płakała jak byłam pod prysznicem, że serce mi się kroiło, aż piszczała i ciągle piąstki do buzi. Myślicie, że to mogą być ząbki? Chociaż ja nic nie widzę. Na szczęście gdy wyszłam z łazienki Malutka już lulała, teraz chodze na palcach by jej nie obudzić. Zdjęcie może jutro z nowymi włoskami wrzucę, bo będę się szykowała na imprezkę, koleżanka robi z okazji a) obrony mgr b) kupna auta c) awansu d) urodzin, tak więc składamy się na 4 prezenty dla niej ![]() Najlepszego dla Franusia !!!!
![]() ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-13 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Igutek mi się psuje przesypiał całe nocki a teraz mi się budzi ![]() Na szczęscie teraz śpi ja nadrobiłam wizaz a teraz czas napisać wypracowanie na sobote żeby mi się tak chcialo jakmi się nie chce ![]() jeszcze uczyć się musze ![]() Paulizia-To widać różne są bo ja ostatnio się pomyliłam i dopiero w domu się zorientowałam że piszę od 6.Co do ciemieniuchy mieliśmy okropną i dostaliśmy maść Elocom pomogła od razu mam ją jeszcze tylko tam pisze żę po otwarciu chyba w ciągu trzech tygodni można uzywać bzyczka1-za ząbka 82anusia-zdrówka dla dzieciaczków MoniaK-Ja też kupiłam te rajstopki są super!!! i pake pampersów Huggies były w promocji A ile Tymuś ma cm? bo na Igora 68/74 są dobre. A tą książeczke też kupiłaś w biedrze? Po ile były .Ja jakaś ciemna i nie widzialam delicadeza-Trzymam ![]() ![]() principessina- ![]() Siasiek- ja ostatnio miałam w skrzynce awizo na mnie i na babcie(napisane na jednym dwa listy) I jak poszłam na poczte to dała mi też to co było dla Babci mimo że nic nie powiedziałam na ten temat a nie powinna dawać ![]() Lolka1212-Mój Tż też daje oglądać tv Igorowi ![]() Kiara76- ![]() MoniaK-Mój też macha, pociera stopke o stopke a skarpety w tragicznym stanie ![]() agus87- ![]() gusiagatko-Igor też mówi "nieee" od kąd pamiętam ![]() ![]() marypoziomkowa-mi trzeba ogarnąć całe mieszkanie zaprszam ![]() MoniaK- ![]() ![]() matallewar-współczuje nocki ![]() ![]() agnieszka_pe25- ![]() zosiaaa- ![]()
Igor 27.06.2011r. Olek25.07.2013r. Edytowane przez k190172 Czas edycji: 2011-10-13 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
Hejka
Jestem z kawką ----> a mąż na poczcie u naczelniczki hehehe Czytałam "tam" Matall o nocce, tu za moment doczytam. Biedaku Ty mój ![]() ![]() Idę czytać
#1305 |
Raczkowanie
|
Franiu wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1306 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() nie nadrobie Was za zadne skarby ![]() Oliwka wlasnie usnęła, ale mam Emilkę w domu -chorą, na antybiotyku już drugi raz, bo kaszel nie przeszedł ![]() Z moja nogą w końcu we wtorek dostałam się do lekarza. Okazało się, ze mam wodę w kolanie ![]() ![]() Moc całusów dla wszystkich jubilatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
wrocilam zapalenie piersi bakteryjne, goraczke juz mam ponad 38 stopni nagle neistety ![]() antybiotyk dostalam i umieram skad to dziadostwo sie wzielo! napisze pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilę z pytaniem.
Dlaczego Piotrusiowi cofa się jak się czegos napije ? po jedzeniu mu się nie ulewa ale jak wypije np. herbatkę to potrafi za 3 min. cała zwrócić ![]() jakieś pomysły?
#1309 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
durna jestem i tyle:P w sumie od kiedy sie urodził praktycznie nic sobie nie kupuje ![]() Cytat:
az 4 prezenty kupujecie?? ![]() ![]() własnie nie wiem jak to jest z tym zaswiadczeniem do becikowego mi wystawiał moj gin. byly jakies daty kiedy sie ktorys trymestr zaczynał. i to o to chodzi ze bylas pod opieka gina wiec nie wiem jak to jakis znajomy to moze wystawi ![]() kurde sebie sie drzemki przestawiły przez ten spacer i go uspic nie moge ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
współczuje no ciekawe skad ale jak bakteria kurde pojecia nie mam. zosia ma pleśniawki no alwe to grzybki a nie bakterie. jeju ale Ci sie przyplątało. odpoczywaj kochana ![]() ma sie kto zosia zajac?? Cytat:
pojecia nie mam moze mu nie smakuje po prostu ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
k190172, daisy, zosiaaa Dziekujemy za kciuki
![]() anula o ranyyy, wspolczuje Ci kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam i HaMa i CAja znam ![]() Nie szkodzi. Dowolny gin wystawi Ci na podstawie karty ciąży ![]() Cytat:
![]() Tż lekko przekonany do tego, żeby jechać z nami ![]() ![]() Eda znów usypia ![]() Ostatnio też tak miał po nieprzespanej nocce, że 20-30 minut aktywności i spać chciał. Potem 30-45 minut usypiania i 30 minut drzemki. I jak tu na spacer wyjść??
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-10-13 o 11:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zadomowienie
|
tak na szybko póki młody śpi
Kombinezon nie jest na zimę bo za cienki, nada się idealnie na teraz i na troszkę chłodniejsze dni. Ogromne dzięki za życzonka. aga pe bo Domi to mądry i fajny chłopak jest ![]() mary poziomka o tej piłce mówisz, mamy ją też, jest super anula Twój opis zapalenia piersi miałam to samo i okładałam termoforem gorącym przez kilka godzin i non stop młodego do niej przystawiałam po 2 dniach minęło edit: temperatury nie miałam H&M mają fajne rzeczy dla dorosłych, gatunek fajny ale trafiają się też lichotki atiz Twój tekst "Kur.wa albo głupieje od siedzenia w domu z dzieckiem, albo poprostu na punkcie dziecka zgłupiałam." tak wiele wyraża ![]() też się pod tym podpisuję
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-13 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Grazin, z okazji mgr kupililsmy pucher z grawerem
![]() ![]() Ja tez niewiele sobie kupuje.... i qwa pora to zmienić !! Ale sama wiesz, że łatwo się mówi, gorzej się robi.. Tak sobie myślę czy kiedykolwiek dziecko przestanie być na 1 msc w hierarchii zakupowej ![]() ![]() ![]() ![]() Reasumując bardzo dobrze, ze kupiłas bo inaczej znów 2 stówki poszłyby na pierdołki Sebulkowe ![]() Anulka, ale mfc skąd Się to wzięło?? I to bakteryjne? znaczy, że ono inne niż zwykłe? Biedulka ![]() Matall, jaką Ty noc miałaś !! ![]() ![]() Dziewczyny, czy herbatki na wzmożenie laktacji coś Wam pomagały? czy tylko kasa wywalona w błoto? Albo może inaczej - co Wam pomagało? Łudzę się, że gdy pojadę do mami i będę duzo więcej jeść to sie polepszy....
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-13 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie musialabym tz jakies tshirty kupic, a ze otwieraja tez te sklepy u mnie to wejde zobaczyc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zadomowienie
|
Mój tylko i wyłącznie śpi w nocy na brzuchu. Umie już się kulać wiec na brzuszku ląduje sam, gorzej, że się przy tym wybudza.
Dobrze karmisz ![]() Buziaczek dla Edzika. Mam nadzieje, że to nic groźnego i szybko przejdzie. Cytat:
![]() Pamiętasz te rozterki ciążowe? A teraz umierasz z miłości ![]() O nie doczytam bo Buła już u mnie na ręce i głodny. Do później
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy
![]() ![]() a ta koleżanka to faktycznie ma co świętować, tyle przyjemnych rzeczy na raz ![]() co do świstka do becikowego, to wydawało mi się że trzeba go mieć właśnie od tego gina do którego się chodziło, ale w zasadzie może wystarczy pokazać kartę ciąży i to bez różnicy kto wystawi ![]() K1.... ![]() Anula o kurcze to nie dobrze, ale antybiotyk powinien szybko pomóc ![]() Antropia odbijasz go po herbatce??? bo ja tak i wtedy mniej ulewa ![]() Njlepszego dla Franusia ![]() i Edy ![]()
#1317 |
Zakorzenienie
|
siasiek a bułeczka juz zdrowy?
jak wczoraj dzwoniłas to tż foch na mnie "CO TO ZA FACET TEN SIASIEK!!??" ![]()
#1318 |
Wtajemniczenie
|
zosiaaa odbijam
![]()
#1319 |
Zadomowienie
|
Kobietki zobaczcie TO może ktoś skorzysta.
Co do body w Pepco trąbiłam o tym że są fajne ale nikt nie słyszał. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-13 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |||||
Rozeznanie
|
Lolka trzymamy kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kubuś rządzi ![]() mamaoptymistka Najlepszego dla Franusia ![]() MoniuK brawa dla Tymiego ![]() Najlepszego dla Edy z okazji imienin ![]() Cytat:
![]() aga_pe ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() nadrobiłam ![]() ![]() dzisiaj mamy gości więc musiałam troszke ogarnąć domek, Maciuś ma drzemkę (juz się obudził) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.