mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 21:10   #1291
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

na jedynce leci o tych osmioraczkach

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 21:12   #1292
ja_dalia
Wtajemniczenie

gorraa głowa do góry... czlowieka nie ma co na siłe zmieniać... też mam ciężki przypadek i kto wie co los przyniesie... grunt to ... trzymac się jakoś a reszta , mam nadzieje, sama sie ulozy

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 21:54   #1293
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ale obcieli ten reportarz... ale wiocha!!!!
Ja w wakacje ogladalam to, lecialo w nocy i ta czesc konczyla sie tak samo, ale trwala chyba ze 3 i pol godziny!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 22:02   #1294
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ale obcieli ten reportarz... ale wiocha!!!!
Ja w wakacje ogladalam to, lecialo w nocy i ta czesc konczyla sie tak samo, ale trwala chyba ze 3 i pol godziny!!!
No wlasnie sie skonczyl i jedyne co moge powiedziec to WTF? Be skladu i ladu zrobione.... zenada.

A mnie chyba bierze przeziebienie bo z nosa zaczelo leciec i rano juz sie czulam lekko chora a teraz to mi i zimno i jakos tak ''choro''
Stary 2011-10-17, 22:19   #1295
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tez ogladalam i tez mam takie odczucia jak wy, natomiast co do laski moje odczucia sa mieszane, najechala na ta kate ale chyba nie slusznie.....
tak mi sie wydaje przynajmniej.
Sama nie wiem co mam o niej myslec....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 05:14   #1296
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry. Ja już po śniadanku. Noc była cudna.

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt.

ggoraa nie za fajnie masz ze swoim facetem, no ale taki typ - jego zachowanie ma na pewno głębsze korzenie.

Ja programu nie oglądałam - trochę poczytałam i oczy mi się zamknęły. Spałam na takim wybełtanym łóżku, ale za to dobrze mi się spało.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 05:38   #1297
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki
Wczorajszy program ogladałam ale tylko pod koniec inie bardzo mi się podobał, jakoś tak właśnie bez ładu.
Mój synek wstał znów o 6tej, co za ranny ptaszek.
Dlatego i ja nie śpię, ale już będę wstawać bo najpierw wiozę syna do przedszkola a potem do sanepidu z tym wymazem, a jeszcze zwolnienie do pracy muszę zawieźć.
Chciałabym już za tydzień, no półtora urodzić, ale to jakoś tak nie ode mnie zależy raczej.
Dobra, wstaję, paaaaa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 06:23   #1298
glamourous
Zakorzenienie

hej Wam,a ja myslalam ze pierwsza bede bo juz od 2 godzin sie przewalam na lozku i spac nie mogegrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrr tak mnie wszystko swedzi a maluchy sie rozpychaja do tego stoppnia ze to juz przestalo byc zabawne a po prostu jest bolesne

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ha no to zaluje ze nie ogladalam...bym miala pocieche ze ktos ma gorzej niz ja

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

teraz doczytalam...jaka sliczna ta Ani Malutka

dziewczyny czy ktoras z was tez tak miala zeby sie brzuszek zmniejszyl? bo juz mialam ze 102-103 w obwodzie a teraz mierze a tu tylko 98 zastanawiam sie czy to moze byc efekt tego sie sie obnizyl, maluchy przekrecily czy o co to chodzi?ale wizualnie tez jest znacznie mniejszy
Stary 2011-10-18, 06:30   #1299
Tincia
Wtajemniczenie

Bry

Glam- na pewno przesuneło się cosik Jak nie brzuszek, to maluszki, przecież kinderki niespodzianki nie skurczyly sie

A ja się szykuje i lece do gin Zobaczymy co u naszego "maleństwa"

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 06:48   #1300
glamourous
Zakorzenienie

Tincia no to trzymamy kciuki za wizyte

w ogole dziewczyny jak poczytalam troszke watek to sobie zdalam sprawe ze niedlugo i u nas sie zacznie wielkie masowe rozpakowywanie
Stary 2011-10-18, 07:24   #1301
mol_aa
Zadomowienie

hej dziewczyny

Mialam wczoraj ogladac ten reportaz na jedynce ale zasnelam nie wyobrazam sobie 8raczkow, pare razy ogladalam program o rodzinie co ma blizniaczki i szescioraczki masakra prawie jak druzyna pilkarska

Glam ja tez u siebie to zauwazylam, jeszcze 2-3tyg temu mialam 103cm w pepku, a teraz 100cm i nie wiem o co chodzi
Darusiaa wczoraj pisala o wisielczym humorze, a ja dzisiaj taki mam, nic mnie nie cieszy, a na dodatek moj brat ma dzisiaj rocznice slubu - chcialam napisac mu z tej okazji zyczenia, ale troche takie zeby mu na ambcje wjechac, bo ostatnio jego zona nas sklocila a z tymi zyczeniami to nie wiem jak to ujac
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 07:36   #1302
Bahamadia_25
Zakorzenienie

3mam kciuki za wizytę

Właśnie chciałam się umówić na kolor do fryzjerki, termin ten Czwartek (wizyta u lekarza i nie wiem czy zdążę), bądź przyszła Środa, gdzie tj już 2 tyg do porodu ajjjjj
Ale chyba wybiorę tą Środę na spokojnie pojadę, bo tak w ten Czwartek, stresować się trasą Strzelin - Wrocław za cenę fryzjera, bez sensu...

Mąż odprawiony z kanapkami już w drodze do pracy, a ja standard w domu....też przez to nie mam za dobrego humoru ;/

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-10-18 o 07:38
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:41   #1303
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Aniu masz przepiekna core!!! Gratuluje ogromnie kolejny raz

Gratuluje tez udanych wizyt

Z tego co wyczytuje to wiekszosci z nas nasi ginekolodzy wroza wczesniejsze porody ciekawe na ile to sie sprawdzi. Bo ja mam wrazenie, ze przenosze ciaze chociaz gin mowil, ze powinnam urodzic wczesniej

Moj Tz wczoraj sam z siebie pojechal do mojego gina po moj wymaz wszedl do gabinetu jak na wizyte chcialabym widziec miny kobiet czekajacych w poczekalni.
No i mam dobra wiadomosc - paciora nie ma ale mam inne bakterie mam w poniedzialek zglosic sie na kolejny wymaz. Baterie te sa zwiazane z przeziebieniem ponoc.

Glam wspolczuje Ci swedzenia mnie w takiej sytuacji musieliby zwiazac bo inaczej dodrapalabym sie go kosci
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:47   #1304
OlusiaS
Wtajemniczenie

Glam mysle,ze zmienil polozenie,dlatego wychodzi inaczej.Ja tez nie spie juz dluuugo,ale nie chcialo mi sie kompa wlaczac.

A ja ledwo chodze,tak mnie wszystko boli.Strasznie mnie tam na dole uciska.I chyba wyszedl mi kawalek tego czopa.Dziewczyny,ktorym w pierwszej ciazy odszedl,jak on dokladnie wygladal?Bo ja moj chyba przegapilam .To teraz bylo lekko brudnawo-zoltawe,maly,gesty kawalek.Chyba zadzwonie do ginki spytac.No i brzuch mam znowu nizej .

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ok,zadzwonilam,kazali od razu przyjechac...Odezwe sie potem
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:51   #1305
mol_aa
Zadomowienie

Goldika dobrze, ze paciora nie ma

Olusia jak bedziesz po wizycie to daj znac co z tym czopem
Stary 2011-10-18, 07:54   #1306
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Mialam wczoraj ogladac ten reportaz na jedynce ale zasnelam nie wyobrazam sobie 8raczkow, pare razy ogladalam program o rodzinie co ma blizniaczki i szescioraczki masakra prawie jak druzyna pilkarska

Glam ja tez u siebie to zauwazylam, jeszcze 2-3tyg temu mialam 103cm w pepku, a teraz 100cm i nie wiem o co chodzi
Darusiaa wczoraj pisala o wisielczym humorze, a ja dzisiaj taki mam, nic mnie nie cieszy, a na dodatek moj brat ma dzisiaj rocznice slubu - chcialam napisac mu z tej okazji zyczenia, ale troche takie zeby mu na ambcje wjechac, bo ostatnio jego zona nas sklocila a z tymi zyczeniami to nie wiem jak to ujac
słyszałam, zę pod koniec ciąży przed porodem obwód się zmniejsza

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Aniu masz przepiekna core!!! Gratuluje ogromnie kolejny raz

Gratuluje tez udanych wizyt

Z tego co wyczytuje to wiekszosci z nas nasi ginekolodzy wroza wczesniejsze porody ciekawe na ile to sie sprawdzi. Bo ja mam wrazenie, ze przenosze ciaze chociaz gin mowil, ze powinnam urodzic wczesniej

Moj Tz wczoraj sam z siebie pojechal do mojego gina po moj wymaz wszedl do gabinetu jak na wizyte chcialabym widziec miny kobiet czekajacych w poczekalni.
No i mam dobra wiadomosc - paciora nie ma ale mam inne bakterie mam w poniedzialek zglosic sie na kolejny wymaz. Baterie te sa zwiazane z przeziebieniem ponoc.

Glam wspolczuje Ci swedzenia mnie w takiej sytuacji musieliby zwiazac bo inaczej dodrapalabym sie go kosci
a tak sobie wróżyłaś i po co było panikować
a inne bakterie to może być jakaś niegroźna e.coli czy coś, dostaniesz pewnie globule i po sprawie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Glam mysle,ze zmienil polozenie,dlatego wychodzi inaczej.Ja tez nie spie juz dluuugo,ale nie chcialo mi sie kompa wlaczac.

A ja ledwo chodze,tak mnie wszystko boli.Strasznie mnie tam na dole uciska.I chyba wyszedl mi kawalek tego czopa.Dziewczyny,ktorym w pierwszej ciazy odszedl,jak on dokladnie wygladal?Bo ja moj chyba przegapilam .To teraz bylo lekko brudnawo-zoltawe,maly,gesty kawalek.Chyba zadzwonie do ginki spytac.No i brzuch mam znowu nizej .

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

o-oł ktoś tu chyba zaczyna rodzić
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:55   #1307
goldika
Zakorzenienie

Tincia za wizyte.

Olusia czekamy na info co z tym czopem!

Ale w nocy mialam 2 skurcze! Az sie obudzilam i krzyknelam ale tylko 2 byly...

Mola dobrze, dobrze... ale ja sie nastawilam na paciora a tu niespodzianka - jakies inne bakterie
Stary 2011-10-18, 07:56   #1308
elf27
Zadomowienie

Cosik miałam dopytać - skoro w większości szpitali robią cc w 39tc to robią kiedy kobieta skończy 38tc czy 39tc? bo z tego co kumpele mi mówiły jak rodziły to np. jak któraś rodziła w 37tc5dc powiedzmy to wpisali i tak 37-my...czyli inaczej niż my tutaj sobie liczymy

jak ja tyle jeszcze wytrzymam tp.dopiero 16.11
Stary 2011-10-18, 07:59   #1309
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
My już po śniadanku, pyszne tościki i herbatka

Dzisiaj zaczynamy 37 tydzień

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Cosik miałam dopytać - skoro w większości szpitali robią cc w 39tc to robią kiedy kobieta skończy 38tc czy 39tc? bo z tego co kumpele mi mówiły jak rodziły to np. jak któraś rodziła w 37tc5dc powiedzmy to wpisali i tak 37-my...czyli inaczej niż my tutaj sobie liczymy

Niestety nie orientuje się z tymi dokładnymi terminami cc.

No do 16go listopada jeszcze sporo czasu, ale zobaczysz - zleci migiem
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:00   #1310
mol_aa
Zadomowienie

elf to chyba zalezy od lekarza, z tego co pamietam to truskafka bedzie miec cc 2-3 tyg przed terminem
Stary 2011-10-18, 08:00   #1311
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

żeby było ok na wizycie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:02   #1312
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

nie mam pojecia jak to jest.
Oj tam do 16 to zleci szybko mi teraz ten czas zaczal tak zaiwaniac
a nadal nie mam fotela do pokoju malego i dywanu no i lampe chcemy inna. Zwykla papierowa kule.
Stary 2011-10-18, 08:05   #1313
lina84
Rozeznanie

hey
ja dzisiaj z rańca na badaniach byłam -jutro wynik zobaczymy jak tam tym razem.
princessskaa gratuluje 37 tygodnia

elf27 z tym liczeniem to wogóle, mój gin zawsze jak sprawdza to mówi np 35 tydzień i 3 dni ,a jak byłam z wynikami u innego na konsultacji to mówił ze 36 tydzień

Olusia własnie -czekamy na wieści

goldika mnie wczoraj męczyły skurcze w nocy ,ale po nospie przeszło

Aniu -normalnie nie mogę się napatrzeć na Twoją kruszynkę
A na jaki rozmiar ubierasz jej ciuszki??

Wczoraj przypomniało mi się ze owszem pościel wyprałam na maleństwa ale o prześcieradłach zapomniałam
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 08:06   #1314
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nie mam pojecia jak to jest.
Oj tam do 16 to zleci szybko mi teraz ten czas zaczal tak zaiwaniac
a nadal nie mam fotela do pokoju malego i dywanu no i lampe chcemy inna. Zwykla papierowa kule.
nie chodzi, że zleci tylko jakoś mam przeczucie, że nie dotrzymam tego ukończonego 39tc
sprawdziłam w karcie i rzeczywiście ginek tak liczy, tzn. że skoro TRUSCAFKA ma termin cc w poniedziałek bo mamy ten sam tp., to cesarka jest w 36tc bo wg lekarskiego liczenia to nawet nieukończony 37-my .
A gdzie mi do 39-go

Jeszcze jak doczytałam, ze OLUSI czop odchodzi to kuźwa chyba nie jade w tę sobotę na tę imprezę te 250km - będę dokładnie w tym etapie ciąży co Olusia - nie chce zacząć rodzić po drodze w jakiejś małej wioseczce

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-18 o 08:08
Stary 2011-10-18, 08:06   #1315
mol_aa
Zadomowienie

Dziewczyny w Dzien Dobry TVN bedzie o porodach cc a naturalny
Stary 2011-10-18, 08:06   #1316
asiol
Rozeznanie

Hej dziewczynki,
Nie sposób Was nadrobić po weekendzie ale w końcu mi się udało

Aniu starsznie fajna i malusia Twoja córeczka - jeszcze raz serdecznie gratuluje, ale mam cichą nadzieję, że wszystkie będziemy miały jedank trochę lżejszy poród niż Twój

Glam - myślę, że Twoje łobuziaki się trochę przekręciły i stąd ta różnica w cm...

Któraś z Was pisała o śmierdzących pampersach Premium Care - ja kupiłam pakę - własnie smierdzących

No i tyle jestem w stanie Wam odpisać, bo reszty nie pamiętam,
W niedzielę łapały mnie skurcze, więc łyknęłam nospę i się położyłam, no i mi szczęśliwie przeszło

wg. moich wyliczeń mam 38 dni, które są zgodne z usg
wg wyliczeń położnych 32!

nic nie mam gotowego! więc muszę się naprawdę ogarnąć i kupić te wszystkie podkłady, majty i koszule, poprać pościel, złożyć łóżko...

ach i chciałąm się poskarżyć, że nie mogę spać, bo budzą mnie bóle bioder
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:10   #1317
elf27
Zadomowienie

Cytat:
wolę być nieświadoma
Stary 2011-10-18, 08:10   #1318
mol_aa
Zadomowienie

elf wydaje mi sie, ze jesli bys sie zdecydowala na podróz to musisz chociaz znalezc adresy szpitali w wiekszych miastach przez ktore bedziecie przejezdzac, bo moze sie okazac, ze zaczniesz rodzic i co wtedy ???
Stary 2011-10-18, 08:11   #1319
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u mnie wisielczego humoru ciag dalszy, nadal mi szkoda tz bosie podlamal bardzo, chociaz nie daje po sobie tego poznac doskonale go znam juz od prawie lat ( 4 grudnia 7 bedzie) ehhhhh...............;/

elf ja jescze caly listopad musze wytrzymac i troszke grudnia wiec nie narzekaj! wszystkie sie rozpakujecie a ja bede chodzic jak slon.

Tz mala zarazil chyba bo nosek ma zapchany i pokasluje od czasu do czasu.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:13   #1320
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
elf wydaje mi sie, ze jesli bys sie zdecydowala na podróz to musisz chociaz znalezc adresy szpitali w wiekszych miastach przez ktore bedziecie przejezdzac, bo moze sie okazac, ze zaczniesz rodzic i co wtedy ???

po drodze jest może 1 większe miasto, ale tam się orientowałam i nie przyjmują ot tak na cc, trzeba być wcześniej umówionym, bo mają nawał i moze nie być sali operacyjnej...
a na miejscu jest 1 szpital tylko to już inne województwo, niby powinni przyjąć, ale co do cc to ja nie wiem jak się ustosunkują...i czy zdązymy dojechać w razie czego

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u mnie wisielczego humoru ciag dalszy, nadal mi szkoda tz bosie podlamal bardzo, chociaz nie daje po sobie tego poznac doskonale go znam juz od prawie lat ( 4 grudnia 7 bedzie) ehhhhh...............;/

elf ja jescze caly listopad musze wytrzymac i troszke grudnia wiec nie narzekaj! wszystkie sie rozpakujecie a ja bede chodzic jak slon.

Tz mala zarazil chyba bo nosek ma zapchany i pokasluje od czasu do czasu.
tylko, że my chodzimy jak słonie teraz

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-18 o 08:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości