|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
...a pierogi z truskawkami tez bym zjadla...ale to juz moze nie dzisiaj ...jutro z checia |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
W ogole panga, tilapia i losos (nie licze tunczyka z puszki do salatek) to jedyne co jadam, a jadam dosyc rzadko
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki moje kochane,
Nie dam rady dziś nadrobić.. Wróciłam z pracy i z zakupów niedawno, a za godzinkę lecę na to spotkanie z pracy;/ Trochę się dziś znów podłamałam. Bo teoretycznie przegralam moją batalię o dyżury. Okazało się, że regulamin , którym mnie mamili, nie istnieje. Dział personalny przeszukał wszelkie możliwe ustawy, paragrafy itd. itp. Co to za kraj , gdzie nie ma nawet regulacji czasu pracy kobiety w ciąży???? Mam jednak plan. Na razie pogadałam z kolegami i będę robić najminimalniejszą z minimalnych liczbę dyżurów. I może nawet te, uda mi sie z kimś podmienić. Będę niestety musiała robić dyżury jako tzw. drugi dyżurujący lub dyżur pod telefonem.. Bo zaczynają u nas nowy system w pracy i potrzebują dwie osoby..Na te dyżury w ciągu pierwszysz 2 tygodni jestem rozpisana chyba z 6 razy.. (wychodzi co drugi dzień dyżur????). Mam nadzieję,że będą spokojne . Jeśli okaże się, że nie, to idę do lekarza rodzinnego i proszę go o wypisanie mi zaświadczenia, że ze względu na bezpieczeństwo mojej ciąży nie wolno mi wykonywać dyżurów nocnych. Jeżeli w pracy tego nie uznają, to wybłagam rodzinnego o zwolnienie zdrowotne- całkowite. Chociażby ze względów psychicznych.. Wtedy już nie mogą mnie w pracy gnoić. Jestem głęboko zdegustowana całym tym chorym systemem , gdzie kobieta w ciąży najlepiej do 37 tygodnia powinna zapier..dalać po 30 godzin w jednym ciągu. Bez snu, czasem bez możliwości wyjścia do kibla, często bez możliwości zjedzenia , kiedy jest się głodnym. A co najlepsze, lekarze nie widzą w tym nic złego (bo pielęgniarki i inni 'normalni' pracownicy widzą i się dziwią). To znowu się wygadałam. Witam nowe kangurzyce I pozdrawiam Was wszystkie gorąco!
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
z rybek to uwielbiam mintaja dorsza łosoś ujdzie no i halibut i pstrąg
![]() taki pstrąg w folii w środku ryby z pieczarkami cebulą i masełkiem czosnkowym po wyjęciu z folii tylko troszke cytryny mniami
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak na marginesie tylko
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Kochane, ale miałam dziś przygodę. Cały dzien mi wszystko z rąk leci, dosłownie...Od samego rana wpadka za wpadką Po południu zaś pojechałam na pocztę do centrum odebrać paczkę męzowi, i....z roztargnienia zapomniałam wyjąć kluczyków ze stacyjki! Zorientowałam się dopiero stojąc w kolejce, gdy mały chłopczyk bawił się kluczykami od auta swojej mamy. Wtedy pomyślałam, kurczę, a gdzie są moje???!!! Cud, że tel miałam w kieszeni swetra. Pech, że zbierały się czarne deszczowe chmury i ogólnie 10 stopni C....Zadzwoniłam do Tż i przyjechal po mnie z kolegą z pracy, dobrze, że mial zapasowe kluczyki...Trochę zmokłam, ale pózniej pojechałam na zakupy i na pocieszenie kupiłam sobie 2 nowe staniki. Biust powiększył mi się już o 2 numery. Z pysznego obiadu, jaki planowałam, nici...W zastępstwie będzie coś na szybko-pizza i frytki...Muszę odpocząć
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-10-19 o 20:06 |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna, każdy ma prawo do gorszego dnia. Całe szczęście, że wsyzstko szczęśliwie się skończyło
![]() Ja na szczęście kluczyków z auta na pewno nie zapomnę, bo inaczej go nie zamknę ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o rybki...to ja lubię mirunę, mintaja, dorsza, łososia, śledzika
a nad morzem na deptaku to chyba każdą morską bym zjadła Dziś na kolację u Nas sałatka z tuńczykiem![]() Jeśli chodzi o poród to jest wiadome, że boli i pomimo, że pewnie pojęcia nie mam jaki to ból...to jestem gotowa i jakoś poród mnie nie przeraża... ale boję się wszystkiego po...jak ja taka obolała poradzę sobie z maleństwem, czy ja w ogóle już w domu sobie poradzę??? zawsze czułam się pewna przy dzieciach i noworodkach...a teraz jakoś mi brak tej pewności... boję się też tego, że tak bardzo bedę martwić się o dzidziusia w nocy w dzień i w każdej minucie, czy wszystko bedzie dobrze... i czy bedę cierpliwą i mądrą mamą? Tak naprawdę nie mogę się już doczekać tego wszystkiego ale boję sie okropnie czy damy radę ? ![]() Kredyt też mamy na 30 lat! ale własne mieszkanko NIEZASTĄPIONE!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-19 o 20:25 |
|
|
|
#1301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mi się najbardziej podoba w długich włosach
Cytat:
z myśla o przyszłym ślubie, co prawda loków nie mam niestety, ale właśnie na ślubie chciałabym mieć takie holywoodzkie, grube blond loki Cytat:
Czasem ewentualnie zjem tuńczyka z puszki w sosie własnym lub jakieś kawałki w sałatce, a tak to Cytat:
), ale po Nowym Roku będę musiała opuścić studenckie mieszkanie z koleżankami i wynająć na ok. 6 miesięcy kawalerkę, bliżej porodu TŻ już tu do mnie przyjedzie pomagać (weźmie zaległy urlop i należny na nowy rok, a jak trzeba będzie to i L4) W lipcu wracam na Mazury i najprawdopodobniej na razie zamieszkamy z moimi rodzicami + moim młodszym bratem + dwoma dziadkami pewnie lekko nie będzie, ale duży dom i chcemy się też budować, dostaniemy od rodziców działkę i pieniądze na stan surowy, a reszta z nadzieją na kredyt Tak to jest... Ciągle trzeba kombinować
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
anagat kochana ja Cie strasznie podziwiam ze dajesz rade tyle czasu, ja bym sie juz dawno wykonczyla;/ silna kobietka jestes, ja daje z siebie wszystko ale jak nie jestem w ciazy, w ciazy nie wyobrazam sobie tak dyzurowac. Mam nadzieje ze lekarz do ktorego pojdziesz zlituje sie i kombinuj kochana ile sie da, bo przeciez ile mozna wytrzymac? Potem z duzym brzuszkiem bedzie jeszcze trudniej.
![]() evelajna ciesze sie ze moge cos podpowiedziec. No np ja juz mam doswiadczenie i wiem ze sobie na czas po porodzie skombinuje jakies kolko pod pupe, mysle ze bedzie pomocne bo mnie i wiem ze wielu kobietom zle sie siedzi po nacieciu. No to przygode mialas z kluczykami...ja tez sie zawsze zastanawiam gdzie dalam klucze, bo zawsze bezmyslnie gdzies wrzuce ![]() Jakis czas temu w drodze do pracy zgubilam karte ewidencji pracy, najgorsze ze ta karta odbijam sie jak wjezdzam do pracy na parking a potem odbijam czas pracy. Duzo zachodu z tym i 20 zl w plecy, bo za nowa musialam placic. No ale to jest to moje roztargnienie ![]()
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdyby nie to, że stanowczo postawiłam na swoim i powiedziałam, że ani razu więcej nie prześpię się u rodziców TŻta to pewnie jeszcze z 3 miesiące by przeciągał przeprowadzkę - bo jemu było tam wygodnie, codziennie obiadek i mamusia od której mam wrażenie był odrobinę uzależniony, no i nieustające wizyty siostry z jej córkami, co mnie doprowadzało do szaleństwa a TŻ był zachwycony ale mieszkanie z teściami jest nie dla mnie - irytowały mnie głupstwa, np. dlaczego wchodzą do naszego pokoju - nawet podlać kwiatki, albo pytanie czy impreza się udała bo tak późno wróciliśmy itd. itd. można byłoby pisać i pisać.... nie ma to jak własne mieszkanko - jak chcę mieć czysto to mam czysto, jak chcę pobałaganić to mam bałagan, jak wpadną niezapowiedziani znajomi o 23 to też jest ok bo nikomu to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
my nawet całego mieszkanka nie wyremontowaliśmy bo trwałoby to z pół roku, a ja jak najprędzej chciałam być na swoim! A reszte remontu bedziemy sobei robic powoli co roku coś
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- anagat współczuje tych warunków w pracy, dobrze kombinujesz z tym, że jak bedzie naprawde cięzko to na L4 i koniec!! Jak ty wogóle wytrzymujesz tyle godzin w pracy ja chodze na 5 i jestem zmęczona, dziś nawet szef mnie wcześniej puścil bo widział że zachrypnięta i zasmarkana jestem... właśnie leże i sie zastanawiam czy jutro iść do pracy czy po L4
|
#1305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety 2 miesiące zeszło nam na rozkuwaniu i kładzeniu na nowo podłogi w łazience i przedpokoju bo wyszła nam woda na ścianie i nie mogliśmy znaleźć przyczyny wycieku a potem robiliśmy sobie powolutku resztę, w sumie ciągle jeszcze coś sobie kupujemy jak nas najdzie - ostatnio zegar do salonu taki jak chciał mój mąż ale nie mam jeszcze np. ani jednej firanki bo tak jakoś zeszło i w sumie to nie wiem czy nie wolałabym takich ładnych materiałowych rolet
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Usg masz 3 dni przede mna, ale sie jeszcze naczekamy
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam zdać relację z wizyty ![]() maluch ma się dobrze, mierzy całe 7,2 cm, wszystko działa poprawnie, wszystko jest w normie... Podsumowując rośnie we mnie zdrowy chłopak prawdopodobnie Widziałam tego "siurka"![]() Jutro wrzucę zdjęcia na maila i link do filmiku |
|
|
|
#1308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do rybek to nie wszystko sie zgadza z tymi zaleceniami co ja napisalam. Chyba jednak nam taka lista nie pomoze bo wszedzie podaja troszke inaczej. Znowy widac ze co kraj to podaja co innego! Trzeba poprostu nie jesc tych co kategorycznie zakazane i we wszytskim zachowac umiar! ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Czekamy na zdjecia
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() ja was dzis juz nie dam rady nadrobic... jestem po dosc kiepsko przespanej nocy, ciezkim dniu z chora i marudna istota, ktora chcialaby ciagle byc na rekach ... dzisiejsza noc nie zapowiada sie lepiej... jutro idziemy do lekarza, zobaczymy co powie
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
A kto mnie oswieci jak sie dodaje zdjecia? Bo chcialam dodac tutaj zeby nawet dziewczyny ktore nie maja dostepu do konta mogly zobaczyc
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko Ci powiedzieli!![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Kurcze, ja w ogóle prawie ryb nie jem, jakoś mi nie podchodzą a wędzona makrela którą uwielbiam ostatnio mi tak zaszkodziła, że brzuch dwa dni bolał![]() Mam nadzieję, że brak ryb w mojej diecie nie zaszkodzi Maluszkowi |
||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() lena_mi - lekarz miał super nowoczesne usg, a maluch specjalnie się nie krył w pewnym momencie... Oczywiście to przypuszczenia i jeszcze nic nie jest pewne... lekarz powiedział PRAWDOPODOBNIE chłopczyk A ucieszyłam się z tego siurka jak nie wiem... Chyba w głębi serca chciałam chłopca drugiego
|
|
|
|
#1315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to obie bedziemy mialy najprawdopodobniej dwoch ochroniarzy w domku
|
|
#1317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No naczekamy się trochę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
co tu się tak cicho zrobiło? Czy wszystkie oglądacie top model
?
|
|
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
No to sprobuje dodac moj brzuszek z rana
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubie tego progrmu
![]() Tikki - dzieki, udalo mi sie chyba! Brzuch z rana wiec wieczorkiem jest wiekszy, a jestem w tyg 15 ![]() Pod koniec eksploduje i nie bede musiala rodzic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Fuuuuj!

Po południu zaś pojechałam na pocztę do centrum odebrać paczkę męzowi, i....z roztargnienia zapomniałam wyjąć kluczyków ze stacyjki! Zorientowałam się dopiero stojąc w kolejce, gdy mały chłopczyk bawił się kluczykami od auta swojej mamy. Wtedy pomyślałam, kurczę, a gdzie są moje???!!! Cud, że tel miałam w kieszeni swetra. Pech, że zbierały się czarne deszczowe chmury i ogólnie 10 stopni C....Zadzwoniłam do Tż i przyjechal po mnie z kolegą z pracy, dobrze, że mial zapasowe kluczyki...Trochę zmokłam, ale pózniej pojechałam na zakupy i na pocieszenie kupiłam sobie 2 nowe staniki. Biust powiększył mi się już o 2 numery. Z pysznego obiadu, jaki planowałam, nici...W zastępstwie będzie coś na szybko-pizza i frytki...Muszę odpocząć

a nad morzem na deptaku to chyba każdą morską bym zjadła

ja chodze na 5 i jestem zmęczona, dziś nawet szef mnie wcześniej puścil bo widział że zachrypnięta i zasmarkana jestem... właśnie leże i sie zastanawiam czy jutro iść do pracy czy po L4