Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 19:05   #1291
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Moi dzis koncza pol roku co znaczy ze od pol roku ( ponad bo na koncowce ciazy tez...) nie bylo ani jednej przespanej nocy, ani jednego popoludnia dla siebie, zadnych wyjsc ze znajomymi, wypadow po wieksze zakupy ( nie liczac pobliskiego rossmana biedronki i sklepu z ciuszkami i art dzieciecymi).
6 miesiecy bezustannego wysawiania cyckow, zmieniania ton pieluch, kapania trojki dzieciakow- zawsze ze wsystkim sama

Ogolnie przechlapane, sama sie dziwie jak ja jeszcze funkcjonuje
podziwiam Cie... az mi wstyd, ze nieraz nie radze sobie majac 1 dziecko.

Princ udanej zabawy! zazdroszcze, sama chetnie bym sie wyrwala bo mam dzis serdecznie dosc.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:09   #1292
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

truscafka ale duży

Tyle literek zdążyłam zrobić na gotowo. Jutro pochwalę się gaciami, bo dziś poszły do prania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS859596 - Kopia.jpg (175,4 KB, 18 załadowań)
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:26   #1293
glamourous
Zakorzenienie

Goldi jak ja mialam jedno dziecko...jak sonia miala 2-3 miesiace zaliczylam 20 godzin jazdy z instruktorem, moglam spokojnie wyjsc, wrzucic ja w chuste i wszedzie zabrac, latalam z nia sama z 10 razy jak nie wiecej... A teraz udupiona jestem i tyle

Chawa fajne literki czekamy na gacie jestem naprawde bardzo ciekawa
Stary 2012-05-05, 19:32   #1294
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
truscafka ale duży

Tyle literek zdążyłam zrobić na gotowo. Jutro pochwalę się gaciami, bo dziś poszły do prania
o kurcze,jakie fajne i co z nimi potem zrobisz?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:50   #1295
goferek33
Raczkowanie

Glam jesteś hiroł. I tyle mi najbardziej to kurde brakuje snu. No i czytania.książka od sis biografia Danuty Wałęsy leży i kwiczy. Ja to bym sie chciała wyspać. Pare godzinek, dosłownie kilka. Ale to nierealne, nawet jak młody śpi to starsza wstaje z przyzwyczajenia o 7.

Edytowane przez goferek33
Czas edycji: 2012-05-05 o 19:52
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:09   #1296
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! Sorki że się nie odzywam ale nie mam totalnie czasu Pracuję od 9 do 12 h dziennie, również w soboty i niedziele - jednym słowem SEZON. Padam z nóg, ale co zrobić - rączki ketonalem i heja! Ponadto ile się da to spędzam czasu z Szymuśkiem - głównie na podwórku

W ciągu tego czasu kiedy się nie odzywałam maluch mój zaliczył przewrotki z plecków na brzuszek i pięknie siedzi sam

W czwartek skończył PÓŁ ROCZKU!!!

Goldika ja zaczęłam gotować i mrozić właśnie z takich powodów - nie wiem, ale 5zł za duży słoiczek dziennie to jest według mnie bardzo duzo. Pieniążki są, ale jakoś wolę pogotować mu na bieżąco lub pomrozić.

Zaszalałam w h&m ie - efektem tego jest góra ciuchów dla małego i buciki letnie Nike tż jest strasznie zazdrosny

Zmykam dziewuszki na grilla do znajomych , ppappa

ps : załączam najnowsze fotki
Najlepszego dla Shymka A no tak wlasnie widzialam na fejsie, ze piknie chlopak siedzi, gratki

mlody tez ma najfajniejsze ciuszki z h&m, ale tz mi nie pozwala zbytnio szalec, bo ma za duzo ubran nasz dziec (za to tesciowka sie tym nie przejmuje i co rusz mu cos tam kupi sesesese )

goferku nastepnym razem sie uda, ja zdawalam 4 razy, za kazdym razem oblewalam na luku

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Moi dzis koncza pol roku co znaczy ze od pol roku ( ponad bo na koncowce ciazy tez...) nie bylo ani jednej przespanej nocy, ani jednego popoludnia dla siebie, zadnych wyjsc ze znajomymi, wypadow po wieksze zakupy ( nie liczac pobliskiego rossmana biedronki i sklepu z ciuszkami i art dzieciecymi).
6 miesiecy bezustannego wysawiania cyckow, zmieniania ton pieluch, kapania trojki dzieciakow- zawsze ze wsystkim sama

Ogolnie przechlapane, sama sie dziwie jak ja jeszcze funkcjonuje
Glam ty nasz hirolsie, ale to tez pol roku radosci z tych dwoch bezzebnych usmieszkow, piskow i dotyku tlustych lapek dlatego funkcjonujesz

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My grillujemy jutro takie zakończenie długiego weekendu, a mi w poniedziałek kończy się macierzyński

Brawo za pół roczku my kończymy 22 maja
Dziś Olivce kupiłam szczoteczkę do zębali i pastę myłyśmy już strasznie jej się podobało
I co plula nia? Gadalam z dentystka przy okazji wlasnej wizyty na temat mleczakow i narazie tylko woda przegotowana, ew rozcienczonym naparem z rumianku, dopiero jak dziecko samo bedzie umialo pluc to paste kupic

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
truscafka ale duży

Wow, slicznosci a co to bedzie za napis? czy tak do zabawy?

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

goferku czytalam to, nie dziwie sie Walesie, ze focha szczelil

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Jak mnie w macicy kluje, masakra jakas

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:24   #1297
glamourous
Zakorzenienie

Ogladacie final bityw na glosy?
My tu bardzo przezywamy i cala rodZina przed telewizorem

Goferku tez mam kilka nowych ksiazek na polce za ktore nie mam kiedy sie zabrac... No moze bym miala jakbym nie wchodzila na wizaz ale to bym was nie nadrobila w zyciu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 20:56   #1298
muffinka90
Zakorzenienie

oj wizaz to zlodziej czasu... ile ja bym zrobila, gdyby nie internet,hehe

glam kibicujesz swoim? ja tam wole Bednarka

A chcialam powiedziec, ze od 10.05 w Biedrze beda bodziaki, 3 pak za 19.99. Kupowalam kiedys, bardzo fajne sa

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Czy 35 zl za przewijak w stanie idealnym to duzo? Nikt nie chce

glam a jak twoj tramwaj? Jakis odzew?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Kobitki a moze by tak teraz liste troche zmiejszyc? do tej szczegolowej dac linka a tu zostawic aktywnych mam nika, imie malucha i date? Bedzie przejrzyscie
...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 21:12   #1299
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Kolejna super zabawka- dzieci nie ma to gazeta. Tylko trzeba pilnowac zeby nie zarli
u mojego to nie przejdzie on wszystko wpitala.....

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
wyczytałam w poradniku bobovity, że po 5mcu można podawać dziecku rybkę, któraś już eksperymentowała:confused :
ja dawałam ostatnio małemu gotową zupke z łososiem bodajże małemu bardzo smakowało a później strasznie rybą od niego waliło hehehe

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Seonka Ciebie mi też brakuje, i Myszeczki i Basiuli
ojjjjjjjjjjj kochana aż sie mi miło zrobiło, że ktos pamięta, że coś takiego jak Basiula też tu występowało heheh

a ja zdycham łupie mnie w dupie a raczej nad hhehe pociarałam sobie dzisiaj od godziny 12 do 21:30 zdążyłam: pojechac na zakupy, posprzątać salon i sypialnie, poodkurzać, pościarać podłogi, wysprzątac łazienke, wyskoczyć chwile z małym do wujka, skosić trawe, wygrabać ją, wykąpać siebie i małego, zrobić mężusiowi sałatke i uprasować 2 prania.....no i mały już śpi oczywiście............... ....sąsiedzi robią grila zaraz regularnego szału dostane: muza gra, śpiewy chichoty i jeszcze deb*le fajerwerki puszczają....i żeby nie było to nie gówniaże tylko osoby w wieku ok 35-40 lat.....ŻAL.PL

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 21:27   #1300
glamourous
Zakorzenienie

Muff u mnie byly przewijaki w promocji za 39
Tramwaju poki co nikt nie chce coz kwestia taka ze nowy kosztuje cos 3600, nawet jakbym sprzedala za 900 to wiecie, w tej cenie mozna nowe blizniaki no name na allegro kupic
Ja szczerze to wolalabym uzywke dobrej firmy zwlaszcza ze ma swietne recenzje, jest zwrotny i to jeden z lepszych blizniaczych na rynku niz szeroki jak stodola z firmy krzak . Ale rozni ludzie po swiecie chodza

A na dwojce leci samotnosc w sr@czu kolejna super ksiazka z prEbeznadziejna nudziarska ekranizacja
Stary 2012-05-05, 21:30   #1301
Seona
Zakorzenienie

Ela, u nas piękna pogoda, po 2 razy dziennie wychodzimy na pole nie mam jakoś czasu na neta sprawdzam tylko wymianki, bo chcę się pozbyć paru rzeczy
Domi, gratulacje ja wygrałam ostatnio 6 książeczek "Truskawkowe Ciastko", dam je Pati jak podrośnie, bo tam jest duuużo czytania.

No i już nie karmię cycem ściągam 2-3 razy dziennie tylko Lili pogardziła , chyba od tego, że dostała szybszy smoczek w butlach i teraz cyc już nie. Trochę mi smutno, bo lubiłam jak się wtulała i tak z otwartym pyszczkiem szukała, żeby się przyssać

Jestem taka padnięta po tych spacerach, że lecę spać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-05, 21:30   #1302
Lori22
Raczkowanie

GG do Lori22

Dziekujemy za komplementy!

Same piekne dzieciaczki na tym watku!

Muffinka odnosnie baby led weaning, to podobno dziecko nie moze sie zadlawic jesli siedzi prosto i je samo. Tu znalazlam watek o tym:

http://forum.gazeta.pl/forum/f,97130...d_Weaning.html

Z Lena probowalam tego, z roznym skutkiem i z Laura tez troche zaczynam , choc jest jeszcze troche za mloda, to nie da nam zjesc, tak ja ciagnie do jedzenia, wiec skubnie sobie ziemniaczka, bulke czy gruszke, na razie bardziej dla zartu

Glam powinnas zostac matka roku! Nie wiem jak sobie tak dobrze radzisz, to niesamowite. A ja jeszcze narzekam Wstyd, ja mam tylko dwojke, w tym jedno mocno wyrosniete

U nas w koncu ladna pogoda, wiec wykorzystalysmy to na maxa, a Lena zdolala nawet wbic sie na chate naszego malego sasiada, aa potem nie chciala stamtad wyjsc, choc chlopiec wyszedl w miedzy czasie spowrotem na podwodko. Ona dalej bawila sie jego zabawkami Musialam ja sila stamtad wyciagac. Ogolnie mam bardzo towarzyskie i odwazne dziecie. Zaczepia wszystkich na ulicy, pozdrawia, pyta co robia i jak sie nazywaja. Takie dziecko cygana.

Piszecie o zakupach, ja nie kupuje prawie nic, bo choc oddalam prawie wszystkie rzeczy po Lenie, dostalam znowu wszystko za darmo i to od obcych ludzi Uwielbiam tutejszy freecycle. Ostatnio kupilam tylko nowy fotelik dla Leny, bo wyrosla z poprzedniego.

http://www.autofoteliki.pl/concord-lift-evo-pt

U nas tez coraz wieksza susza w piersiach i coraz wiecej z butli dostaje, czego naprawde nie chcialam. Liczylam, ze bede ja karmic przynajmniej do 6 miesiacy.

Lena dzis o malo nie spalila nam chalupy, kiedy to podlaczyla do sieci nie dzialajace od dawna zelazko, nawet nie wiem kiedy. Nagle dzialac zaczelo, a ze lezalo plasko na wykladzinie, wypalilo w niej piekna dziure. Dobrze, ze tylko tak sie to skonczylo. To bylo takie jej zelazko zabawka, ktorego uzywala na niby kiedy ja prasowalam drugim. Mamy nauczke!

Chawa piekne literki!
Lori22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 21:34   #1303
glamourous
Zakorzenienie

Basiu ja swoim daje smoki w dziob i wtedy gazete do reki- gniota, dra, jednym slowem szalenstwo

No wlasnie co z Dygotka??? Bo fatal to na tydzien miala do rodzicow wybyc i mialam z nia konyakt smsowy. Nie macie do dygotki nr tel?
Stary 2012-05-06, 06:47   #1304
goferek33
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Witam z rańca. Obudzili mnie obaj o 6.30 a teraz obaj śpią a ja zasnąć nie mogę. Za oknem deszcz wiec nie nastraja optymistycznie. Ale mimo wszystko- życzę wam dobrej niedzieli
Stary 2012-05-06, 07:38   #1305
pokszyfka
Zadomowienie

faktycznie dygotka gdzieś przepadła...w tym tyg miała mieć badania z niunią?

zmysł też lubię jak moja pani ciagnie mlenio z cycusia, narazie nie zapowiada się na zmianę chociaż mam zamiar zaczać cwiczyć brzuszki i nie wiem czy znowu nie zmniejszy mi się ilość pokarmu...zobaczymy, bo to koło ratunkowe wokoł brzucha zaczyna mnie przerażać

dzisiaj rano moja pani mnie zaskoczyła, podnoszę ukradkiem głowę znad poduchy a ona w śmiech...odrazu mnie przyczaiła bo leżała na brzuszkui było po spaniu...

a jeszcze się na nią poskarżę... przestała mi gugać tylko jakies takie nosowe głoski z siebie wydaje, jakby się cieszyła ymmm why?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 07:59   #1306
glamourous
Zakorzenienie

Witajcie
Jestem w szoku, dzieci daly mi dzis pospac do 7:49

U
Nas od rana burza grzmi i pada, ale moze jeszcze sie przejasni

A propos reakcji na imie- wrzucilam filmik na fb
Stary 2012-05-06, 08:39   #1307
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Dziewczyny co nie jedzą białka i jajek (Aniolina i itd) ...prosze napiszcie mi co Wy jadacie, jakieś przepisy Jak sobie pomyslę ze znowu tylko gotowana domowa szynka i gotowane mięso na obiad mnie czeka to się załamałam. Tym bardziej, ze białko mleka krowiego jest praktycznie wszedzie
tylko spokoj nas uratuje, jak zaczelam diete tez mi sie wydawalo, ze wszedzie, a tak naprawde to tylko w slodyczach ;/ ja jadam jeszcze ryz, kasze z warzywami, duz platkow na soku jablkowym i wodzie. Kupilam sobie mleko ryzowe, owsiane. Deserki ryzowe sa calkiem smaczne, ale strasznie drogie.
Czesto jem ryby, tylko ze ja nie moge cytryny wiec tylko z kwaskiem cytrynowym i sola i pieprzem. Czasem dodaje bazyli.
Z ciastek to ciasteczka holenderskie sa beznabialowe.

Chawa superliterki

My wrocilismy do domu, dorbze, ze sie juz schlodzilo. Dzis debiutujemy w krzeselku, Kasia juz sie dlugo sama bawi na siedzaco wiec mysle, ze jej krzywdy juz nie zrobie.

Spacerowka z Xlandera fajna, na poczatku jej sie bardzo nie podobalo, ze nie moze sie ruszac, bo przypieta pasami, ale chyba juz troszeczke sie przyzwyczaila.

Tak piszecie o tej zyrafce, ze tez ja zakupilismy z okazji promocji, mam tylko nadzieje, ze jej sie spodoba, bo to sporo kasy za zwyklego gryzaka.
Szczeniaczek uczniaczek ja na razie tylko troszke zainteresowal, jego migoczace serduszko, ale mam nadzieje, ze bedzie coraz bardziej.
3 tyg temu u moich rodzicow np w ogole nie zwracala uwagi na psa, a tym razem juz ja bardzo interesowal.

Na imie reaguje juz od jakiegos czasu.

Dalam jej wczoraj kasze jaglana, chyba jej nie smakuje, bedziemy jeszcze probowac.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:49   #1308
glamourous
Zakorzenienie

Kurcze tez sie zastanawiam nad ta sophie... Ale cena mnie troche odstrasza, a juz kupienie dwoch sztuk- porazka
Stary 2012-05-06, 09:49   #1309
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Co tu tak cicho?

Glam - spóźnione, ale najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych wątkowych bliźniaków Buziak od ciotki i koleżanki

I tak jak Baha (a tak w ogóle to gdzie ona?) została wątkową miss, tak Ciebie bym ochrzciła najdzielniejszą matką wątkową

Jak Ciebie czasem czytam to myślę jak goldi, że:

Cytat:
podziwiam Cie... az mi wstyd, ze nieraz nie radze sobie majac 1 dziecko.
Cytat:
Napisane przez Lori22 Pokaż wiadomość
Muffinka odnosnie baby led weaning, to podobno dziecko nie moze sie zadlawic jesli siedzi prosto i je samo. Tu znalazlam watek o tym:
Ja też swego czasu bardzo zainteresowałam się BLW - super metoda, ale dla dziecka siedzącego. Czasem daje Amelce duże kawałki do jedzenia, takie normalne w rączkę i super sobie z tym radzi.
Jakby któraś była zainteresowana tą metodą karmienia polecam książkę Bobas Lubi Wybór

Cytat:

dzisiaj rano moja pani mnie zaskoczyła, podnoszę ukradkiem głowę znad poduchy a ona w śmiech...odrazu mnie przyczaiła bo leżała na brzuszkui było po spaniu...

a jeszcze się na nią poskarżę... przestała mi gugać tylko jakies takie nosowe głoski z siebie wydaje, jakby się cieszyła ymmm why?

Amelcia też tak ma, że nauczy się czegoś nowego, powtarza np. 2 dni, potem cisza jak makiem zasiał. To chyba normalne u dzieci

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 09:50   #1310
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Laski

No i zostałam sama z dziećmi przez tydzień. Najbardziej się boję tych spacerów

Seona gratki ja mam zamiar wrócić w tym tyg do konków, bo zawsze jak Tz wyjeżdza to mam więcej czasu

My za 2 dni koczymy 5 miesięcy i najwyższa pora podać coś Michałkowi Mam kupione na gruszki, jabluszko i marchew. Narazie w słoiczku, ale mam zamiar tym razem szybciej gotować sama, bo już wiem co i jak a z Polusią to ok. 8ego miesiąca sama zaczęłam

pokszyfko ja też lubię strasznie karmić fajnę to uczucie a ochotę się wybrać w Twoje strony pospacerować co jakiś czas jeździmy pochodzić, bo ładnie tam macie

Glam ja Cie podziwiam jeszcze bardziej ja sama z dwójką jak jestem to czasem ciężko..z trójką to już w ogóle musi być... Ale z dwulatką jest o wiele gorzej niż z 5miesięcznym Michałkiem. Daje popalić równo

STO LAT DLA WSZYTSKICH PÓŁROCZNIAKÓW

ps. mam zasakrowaną klawiaturę przez córę, więc wybaczcie błedy

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:53   #1311
glamourous
Zakorzenienie

Lori jak piszesz o tym zelazku- przypomnialo mi sie ze moja siostra tak gdzies z szafki w kuchni grzalke wyciagnela... Dziura w dywanie i w podlodze
A i tak szczescie ze sie dziecko nie poparzylo
Stary 2012-05-06, 10:02   #1312
domi7ks
Zakorzenienie

Mi dziś Michałek wypadł z łożeczka... Narazie w łożeczku jeszcze śpi Polusia- ma wyciągnięte dwa szczebelki i oczywiście na najniższym poziomie. Ale dajemy go na karuzelkę (tą góre przyczepiamy i włączamy a on sobie leży). Dziś go położyłam i poszłam do kuchni a za jakieś 3-5 min słyszę płacz...wchodzę- a on leży na podłodze I to w takiej dziwej pozycji.... W łożeczku miał głowkę jakby w strone okna a na podłodze w strone okna nózki... Nie wiem jak on wyleciał. Bo do szczebli leżał równolegle przecież...i jeszcze w takiej odwróconej pozycji. Dobrze, że to nizutko, bo troszkę popłakał i zapomniał zaraz

Stary 2012-05-06, 10:06   #1313
glamourous
Zakorzenienie

Domi no ja to caly czas mowie ze sonia wymaga dwa razy wiecej uwagi niz chlopcy. Ona jest wyjatkowo trudny charakterek, bardzo stanowcza i musi postawic na swoim
Po tatusku chyba taka wredota- juz ja ja obserwuje na placu zabaw, normalnie miss asertywnosci i dyktator w piaskownicy
A chlopcow ja jakos tak nie traktuje jak dwojki dzieci... Tylko co najwyzej poltora

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Domi a jak normalnie spacerujesz?
Ja juz pisalam i ktoras z dziewczyn tez o tej dostawce do wozka dla starszaka, super sprawa my mamy lascal buggyboard maxi- duze ulatwienie, sonia ja bardzo lubi...chociaz obawiam sie ze do nowego wozka nie bedzie pasowac bo szeroki
Stary 2012-05-06, 10:19   #1314
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi no ja to caly czas mowie ze sonia wymaga dwa razy wiecej uwagi niz chlopcy. Ona jest wyjatkowo trudny charakterek, bardzo stanowcza i musi postawic na swoim
Po tatusku chyba taka wredota- juz ja ja obserwuje na placu zabaw, normalnie miss asertywnosci i dyktator w piaskownicy
A chlopcow ja jakos tak nie traktuje jak dwojki dzieci... Tylko co najwyzej poltora

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Domi a jak normalnie spacerujesz?
Ja juz pisalam i ktoras z dziewczyn tez o tej dostawce do wozka dla starszaka, super sprawa my mamy lascal buggyboard maxi- duze ulatwienie, sonia ja bardzo lubi...chociaz obawiam sie ze do nowego wozka nie bedzie pasowac bo szeroki
spacerowalismy z Tz- albo Michalek w chuscie i Polusia w wózku, albo ostatnio na dwa wózki. Nasza ucieka gdzie popadnie...Trzeba ją tak pilnować, że szok więc będę musiała ją srzedawać mamie, jak będe chciala iść na spacer. Gorzej jak mama będzie miała dniówkę

Stary 2012-05-06, 10:23   #1315
nettka_
Zadomowienie

hej

Dzisiaj sobie pospałam heh Paulina zasnęła standardowo o 21 i obudziła się o 6 a potem cycuś i spała do 9 w końcu zrozumiała ,że niedziela jest po to żeby pospać dłużej
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:30   #1316
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
ktoras z dziewczyn pisala,ze dziecko w pewnym momencie sie jakby cofa,ale potem wszystko wraca

Cytat:
Witajcie
Jestem w szoku, dzieci daly mi dzis pospac do 7:49

U
Nas od rana burza grzmi i pada, ale moze jeszcze sie przejasni

A propos reakcji na imie- wrzucilam filmik na fb
coraz lepiej.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mi dziś Michałek wypadł z łożeczka... Narazie w łożeczku jeszcze śpi Polusia- ma wyciągnięte dwa szczebelki i oczywiście na najniższym poziomie. Ale dajemy go na karuzelkę (tą góre przyczepiamy i włączamy a on sobie leży). Dziś go położyłam i poszłam do kuchni a za jakieś 3-5 min słyszę płacz...wchodzę- a on leży na podłodze I to w takiej dziwej pozycji.... W łożeczku miał głowkę jakby w strone okna a na podłodze w strone okna nózki... Nie wiem jak on wyleciał. Bo do szczebli leżał równolegle przecież...i jeszcze w takiej odwróconej pozycji. Dobrze, że to nizutko, bo troszkę popłakał i zapomniał zaraz
ojej,dobrze,ze nie wysoko.trzeba uwazac,nie mozna juz nigdzie samych maluchow zostawic

przez 2 dni mialam malo mleka,to dzisiaj dziecko strzelilo na cycki focha.zrobilam jej butle,wciagnela 150ml,a wczoraj na sile 30 wypila
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:53   #1317
glamourous
Zakorzenienie

Domi powiem ci ze ja na pewnym etapie mialam dla Soni takie szelki- smycz z szeleczkami... Jak sonia miala jakies 1,5 roku to tez tak uciekala. Teraz troszke zmadrzala
A nie dziala u was np pomaganie przy pchaniu wozka?poza tym nasz patent na spacer to wyjscie do parku z placem zabaw, sonia szaleje w piaskownicy i na drabinkach a ja kraze wkolo po alejkac. Potem wyciagam z placu zabaw obietnica loda w pobliskiej lodziarni i stamtad do domu. Dwie godziny murowane

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-05-06 o 11:04
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:10   #1318
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi powiem ci ze ja na pewnym etapie mialam dla Soni takie szelki- smycz z szeleczkami... Jak sonia miala jakies 1,5 roku to tez tak uciekala. Teraz troszke zmadrzala
A nie dziala u was np pomaganie przy pchaniu wozka?poza tym nasz patent na spacer to wyjscie do parku z placem zabaw, sonia szaleje w piaskownicy i na drabinkach a ja kraze wkolo po alejkac. Potem wyciagam z placu zabaw obietnica loda w pobliskiej lodziarni i stamtad do domu. Dwie godziny murowane
Moja odkąd zaczeła chodzić to tak ucieka Teraz już mniej, to raczej idzie swoimi drogami, rączki w kieszeni i skręca przy najbliższych zakrętach :/ a na placu zabaw to raz jest w piaskownicy, zaraz na karuzeli- mój Tz ledwo jej radę daje
Wózek pcha minute i koniec :/ ciężki przypadek z mojej córy, taka mała chooliganka rośnie

Stary 2012-05-06, 11:30   #1319
goferek33
Raczkowanie

Ja zostanę z dzieciakami od 11 do końca miesiąca. Nawet mi sie nie chce myśleć jak to bedzie.
Stary 2012-05-06, 11:37   #1320
goldika
Zakorzenienie

witam sie tylko bo nie wiem co pisac

doczytalam ale nie wiem co komu poszczegolnie mialam odp.

Ktoras pisala, ze dizdzia nie guga, ponoc norma przed zaprezentowaniem nowej umiejetnosci

przedstawialam dzis prezentacje z glucho-niemym chlopakiem. Najgorsze ze wypadlam blado na jego tle, bo robilam bledy slowne, zacinalam sie calkowicie zdziczalam i zle sie czulam na srodku sali a wczesniej jakos nie mialam z tym problemow
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości