Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 14:14   #1291
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

say-hello o kurde, ale to już przesądzone? Nie da się cofnąć, odkręcić? Cokolwiek? Z jego winy, czy pech po prostu? Nie wiem co mam Ci poradzić, nie znam sytuacji... Współczuję

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:14   #1292
ana909
Erudycja

say-hello jak to ;/ skad to sie wzięło?
Stary 2013-07-24, 14:17   #1293
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o to jedziemy na urlop tego samego dnia też odliczam Zarezerowałam w piątek noclegi, dwie nocki będę spać w schronisku Roztoka, a resztę w Zakopcu u mojej ulubionej baby już planuję trasy, połowa nie wypali, ale planowanie sprawia mi mega frajdę.
Exist, pytałaś o knajpę, hmm za bardzo nie pomogę, bo gdzie się najesz to wiem, ale niespecjalnie tam elegancko
A w ogóle mieliśmy PM z Zakopca, gdzie zniknęła?
Opimfala, fotograf jest mega
To powiedz gdzie się najem
Bo my w sumie nie jadamy jakoś po knajpach, jedyne to pomidorówka w schroniskach albo szarlotka
Stary 2013-07-24, 14:17   #1294
say-hello
Zakorzenienie

głupie niedopatrzenie... można powiedzieć, że z winy osoby trzeciej nie da się nic zrobić. wiedziałam o tym już od miesiąca, ale cały czas mieliśmy nadzieję, że to zostanie umorzone... ale niestety trzeba zapłacić i tyle. musimy ostro się wziąć do roboty, żeby na to zarobić.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:18   #1295
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Obiadek dla TŻ-ta zrobiony
Teraz siedzę i próbuję wymyśleć maila do właściciela hotelu gdzie będzie wesele
Pytałyście w swoich salach czy posiadają jakiś agregat? W razie braku prądu? Wiem że to rzadkość, no ale może się coś takiego zdarzyć przecież... No i nie wiem czy to nie jest głupie pytanie.
i jeśli mogę was jeszcze o coś zapytać. Czy macie w umowie punkt zawierajacy informacje co będzie, jeśli to hotel nie wywiąże się z umowy i nie zrealizuje przyjęcia? No niestety ale wypadki chodzą po ludziach. Pożar, jakieś zalanie, coś... Nie wiem czy jasno piszę...
My pytaliśmy o agregat i sala posiada, ale tylko dla siebie, tzn dj i wodzirej w naszym przypadku zgasną. Nasz dj i wodzirej nie mają agregatu, ale wodzirej ma gitarę i bandżo, więc w razie awarii prądu ciszy nie będzie
Fajnie właśnie jak dj potrafi i ma ze sobą jakiś instrument, który w razie potrzeby zastąpi elektronikę
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma w ofercie orkiestry/dj dekorację sali weselnej światłem? Nasz DJ ma to w ofercie, mówił nam chyba nawet o tym ale my tego w umowie nie mamy, i nie mam pojęcia czy wchodzi to w skład jego usług czy nie dokońca - i musielibyśmy za to płacić dodatkowo...?
Warto myślicie?
Ponieważ z TŻ właśnie "wchodzimy" do tej branży to powiem tak - jeżeli ktoś się zajmuje profesjonalną obsługą muzyczną imprez, w tym wesel to oświetlenie jest rzeczą niezbędną i ja na każdym weselu widziałam, że dj ma swoje własne światła, które są już wliczone w cenę usługi Jeżeli Twój dj liczyłby sobie dodatkową opłatę za oświetlenie (są takie opcje, że przy większej ilości światła są dopłaty, ale podstawa w postaci jakiegoś reflektora i lasera powinna być) to jest to mało profesjonalne zagranie.
TŻ od razu stwierdził, że jak wchodzimy w biznes to światła muszą być koniecznie - na razie mamy jedne, w najbliższym czasie, jak dorobimy to kupimy następne.
Ale wiem, że jednak to standardem nie jest - we wrześniu idziemy do TŻta kuzynki na wesele i ona ostatnio pytała TŻta o to czy pożyczy jej zespołowi światła, bo oni nie mają

Odebraliśmy wczoraj nasze wizytówki
Czekamy jeszcze na to, aby nam strona internetowa ruszyła
Stary 2013-07-24, 14:19   #1296
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Aaa to z Twojego przepisu robiłam 3bita na święta Pamiętałam, że z wizazu,a nie pamiętałam kto wstawiał przepis. Polecam dziewczyny, pyszny wychodzi!

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:19   #1297
exist_
Zakorzenienie

Say_hello - przykra sytuacja Zwłaszcza jak nie z Waszej winy
Stary 2013-07-24, 14:20   #1298
ana909
Erudycja

Na Twoim miejscu say-hello wybralabym sie do radcy prawnego. U mnie w miesice są darmowe porady raz w tyg wiec mysle ze i u was coś takiego sie znajdzie. Nie ma co sie poddawac, mnie nie raz przez zakupy w internecie probowano oczukac, jedna praca chciala wyłudzić "kare" a ja sie postaralam, poszukalam i udalo sie wyjsc obronną reką, bo ktoś inny zlamal prawo itp.
Stary 2013-07-24, 14:23   #1299
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu say-hello wybralabym sie do radcy prawnego. U mnie w miesice są darmowe porady raz w tyg wiec mysle ze i u was coś takiego sie znajdzie. Nie ma co sie poddawac, mnie nie raz przez zakupy w internecie probowano oczukac, jedna praca chciala wyłudzić "kare" a ja sie postaralam, poszukalam i udalo sie wyjsc obronną reką, bo ktoś inny zlamal prawo itp.
tż już był u radcy... radca znalazł podobne sprawy i niestety nikomu nie udało się zdobyć tego umorzenia.
tż już próbował wielu opcji, dzisiaj był na takiej ostatecznej rozmowie i jedyne co ugrał, to rozłożenie sumy na 5 miesięcznych rat..
Stary 2013-07-24, 14:25   #1300
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My pytaliśmy o agregat i sala posiada, ale tylko dla siebie, tzn dj i wodzirej w naszym przypadku zgasną. Nasz dj i wodzirej nie mają agregatu, ale wodzirej ma gitarę i bandżo, więc w razie awarii prądu ciszy nie będzie
Fajnie właśnie jak dj potrafi i ma ze sobą jakiś instrument, który w razie potrzeby zastąpi elektronikę

Ponieważ z TŻ właśnie "wchodzimy" do tej branży to powiem tak - jeżeli ktoś się zajmuje profesjonalną obsługą muzyczną imprez, w tym wesel to oświetlenie jest rzeczą niezbędną i ja na każdym weselu widziałam, że dj ma swoje własne światła, które są już wliczone w cenę usługi Jeżeli Twój dj liczyłby sobie dodatkową opłatę za oświetlenie (są takie opcje, że przy większej ilości światła są dopłaty, ale podstawa w postaci jakiegoś reflektora i lasera powinna być) to jest to mało profesjonalne zagranie.
TŻ od razu stwierdził, że jak wchodzimy w biznes to światła muszą być koniecznie - na razie mamy jedne, w najbliższym czasie, jak dorobimy to kupimy następne.
Ale wiem, że jednak to standardem nie jest - we wrześniu idziemy do TŻta kuzynki na wesele i ona ostatnio pytała TŻta o to czy pożyczy jej zespołowi światła, bo oni nie mają

Odebraliśmy wczoraj nasze wizytówki
Czekamy jeszcze na to, aby nam strona internetowa ruszyła
Nasz zespol poza instrumentami potrzebujacymi prąd, maja tj. saksofon, gitare, perkusje, eee a reszta jak sie nazywa to nie pamiętam wiec cisza nam nie grozi, co najwyzej ciemnosc. O agregat zapytam przy podpisywaniu umowy

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

say-hello tak mi przykro! czy przez to bedziecie zmuszeni odwolac wesele?
Stary 2013-07-24, 14:25   #1301
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
To powiedz gdzie się najem
Bo my w sumie nie jadamy jakoś po knajpach, jedyne to pomidorówka w schroniskach albo szarlotka
W Zakopcu spoko jest Bacowe jadło - przy ulicy Nowotarskiej.
Poza Zakopcem - przy wlocie do Doliny Chochołowskiej jest taka niepozorna, maleńka knajpa z szyldem Żywca. Jak się wchodzi to myślisz, że wlazłaś do kuchni, a nie do knajpy Ale żarcia dają duuuuuużo i jest bardzo tanie, a dla miłośników procentów jest herbatka góralska, ale nie polecam więcej niż 1 szklanki bo ścina z nóg )
Say hallo bardzo mi przykro. A byliście z tym u prawnika? Może coś da się zrobić.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 14:28   #1302
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Kurcze, podczas rozmowy z właścicielem zrozumieliśmy go że napoje gazowane można załatwić we własnym zakresie. A teraz się okazało, że możemy wziąć tylko od nich, właśnie w cenie 2,50pln za małą buteleczkę...
Opłata po weselu, więc dopiero wtedy okaże się ile tego zeszło. Nie lubię czegoś takiego, bo nigdy nie wiadomo ile faktycznie wypili goście, czy nas nie oszukali :/

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:38   #1303
hihihi
Zakorzenienie

say-hello ojejku ale przykra sprawa strasznie współczuję

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:40   #1304
ana909
Erudycja

Cytat:
Kurcze, podczas rozmowy z właścicielem zrozumieliśmy go że napoje gazowane można załatwić we własnym zakresie. A teraz się okazało, że możemy wziąć tylko od nich, właśnie w cenie 2,50pln za małą buteleczkę...
Opłata po weselu, więc dopiero wtedy okaże się ile tego zeszło. Nie lubię czegoś takiego, bo nigdy nie wiadomo ile faktycznie wypili goście, czy nas nie oszukali :/
to troche nie uczciwe, bo wymuszaja na was zakup po najwyzszej mozliwej cenie na rynku. Kazdy lokal ma wybor takih lub litrowych. A nie ze tylko to albo nic. Ja bym sie klucila. bo przykladowo masz 100 osob, kazda wypije Ci minimum 3 i masz 300 butelek, razy 2,5 to masz 750 za samą cole! A gdzie soki? ja licze 700-800 zł za napoje ale wszystkie!

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-07-24 o 14:42
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:44   #1305
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
to troche nie uczciwe, bo wymuszaja na was zakup po najwyzszej mozliwej cenie na rynku. Kazdy lokal ma wybor takih lub litrowych. A nie ze tylko to albo nic. Ja bym sie klucila. bo przykladowo masz 100 osob, kazda wypije Ci minimum 3 i masz 300 butelek, razy 2,5 to masz 750 za samą cole! A gdzie soki? ja licze 700-800 zł za napoje ale wszystkie!
W cenie są kawa i herbata bez ograniczeń, woda niegazowana i soki owocowe również. Trzeba dobrać tylko napoje gazowane. Osób u nas będzie około 50. Także niech każdy wypije po 4 butelki, i wyjdzie 500pln.
Napewno my, rodzice, babcie, wiedząc że gazowane napoje tyle kosztują pili byśmy to co jest w cenie Ale goście niekoniecznie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:48   #1306
ana909
Erudycja

Dobrze chociaz ze nie macie az tylu osob, bo byscie sie nie wyplacili... Ja na Twoim miejscu bym powiedziala ze chce kupic przykladowo 150 butelek i tyl chcesz widziec, bo ktos z obslugi moze sobie wziac a nikt tego nei zauwazy, a do rachunku wam doliczą.
Stary 2013-07-24, 14:55   #1307
say-hello
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia

ana, mam nadzieję, że nie będziemy musieli odwołać wesela. ale pewnie będziemy musieli okroić koszty..
velika, tż był u radcy i niestety nic się nie da z tym zrobić. ludzie z podobnymi karami się procesowali, ale niestety przegrali.
Stary 2013-07-24, 14:57   #1308
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
W cenie są kawa i herbata bez ograniczeń, woda niegazowana i soki owocowe również. Trzeba dobrać tylko napoje gazowane. Osób u nas będzie około 50. Także niech każdy wypije po 4 butelki, i wyjdzie 500pln.
Napewno my, rodzice, babcie, wiedząc że gazowane napoje tyle kosztują pili byśmy to co jest w cenie Ale goście niekoniecznie
masakra nie dość, że takie małe buteleczki to takie drogie! ;/
spróbuj coś ustalić z właścicielami, a jak nie to trzeba mieć nadzieję, że ludzie będą pić soki!
jak tam wolę sok do wódki

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:01   #1309
myboyismine
Zakorzenienie

say hello, przykro, że tak się stało

zespoł na który napaliliśmy ma zajęty termin może jest tu jakaś dziewczyna z podkarpacia i coś poleci??
mam jeden zespół polecony, ale nie ma go na necie... ryzykowałybyście?? jest z moich okolic ale nigdy ich nie widziałam i nie słyszałam. Chyba,, że można poprosić ich o wysłanie jakiegoś nagrania i foto??
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 15:03   #1310
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

zespoł na który napaliliśmy ma zajęty termin może jest tu jakaś dziewczyna z podkarpacia i coś poleci??
mam jeden zespół polecony, ale nie ma go na necie... ryzykowałybyście?? jest z moich okolic ale nigdy ich nie widziałam i nie słyszałam. Chyba,, że można poprosić ich o wysłanie jakiegoś nagrania i foto??

w ciemno na pewno się nie decyduj. ale możesz się z nimi spotkać i poprosić o puszczenie jakichś filmików czy nagrań.
Stary 2013-07-24, 15:24   #1311
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Macie ten zapis w umowie, że musicie tylko od nich?
Jeśli nie, ja by "się kłóciła".

To jest zwyczajne, bezczelne zdzieranie kasy.
Taka mała buteleczka to jest przecież na raz, a ciągu całej nocy to nie wiem czy człowiek kilkanaście nie wypije. Soki, sokami, ale ludzie lubią też gazowane i to niestety idzie.
Takich małych dla tych co piją wódkę to ja bym liczyła z 10 na głowę, co dalej nam zawrotną sumę.

Dodatkowo kwestia o której piszesz - ilość która faktycznie goście wypili, a ilość która zostanie Wam policzona.

Say-hello przykro mi, że u Was takie problemy. Na prawdę nie da się juz nic zrobić?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:30   #1312
tinyheart
Rozeznanie

Say_hello

Cytat:
Nie fajne zachowanie, jeżeli któreś z Was ma nerwy do kłotni to warto się wykłócić.

Ja dziś kupiłam suknię!!!! Kocham ją już miłością wielką. Ale mam jeszcze możliwość obejrzenia nowej kolekcji i zdecydowania się po przymierzeniu sukni z nowej kolekcji. Niestety sprawy u nas się pokomlikowały z foto. Już pisałam jak zbywał moją koleżankę i jej męża nasz wybrany fotograf. Po Waszych radach chcieliśmy to załatwić umową. Ale wczoraj koleżanka doczekała się zdjęć... widać, że wybrał je na odwal się bo do niego dzwonili, nie są obrobione i według umowy miało ich być ponad 60 a jest 1/3 więc już nie wiem co robić. Wieczorem skonsultuje się z TŻtem bo nie wiem czy nie wybierzemy innego foto...

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:40   #1313
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym spróbowała trochę pokombinować - kupiłabym 150 butelek od niego i jakoś je oznaczyła - żebyście potem zobaczyli że zużyli wszystkie wasze i brakło. Bo tak nigdy nie wiadomo ile zeszło...

Velika dzięki za namiary Dostałam jeszcze jeden namiar na jakąś kanjpkę w Witowie, domowe jedzenie plus pizza

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2013-07-24 o 15:44
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:47   #1314
misia880
Zakorzenienie

Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Say_hello bardzo mi przykro mam nadzieje ze dacie rade

wrzucam foty z wczorajszego wymyslania fryzury ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374677170591.jpg (63,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374677188525.jpg (51,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374677199217.jpg (78,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374677213901.jpg (51,6 KB, 24 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:50   #1315
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
historia wygląda tak....
zakochalam sie w filmach tej firmy, a foto do mnie nie przemawiało z powodu kolorów, ale widziałam całe filmy weselne i naprawde są piekne...
np.:

foto.... hm....
http://www.prestigebereza.pl/blog/20...na-i-rafa.html

kadry ogólnie ok, ale ja lubie bardziej nasycone kolory...

w sumie to tak - pakiet czyli film 2 godzinny (sa ze mną od 10 rano do 2 w nocy na weselu, 2 operatorów do filmu i jeden fotograf, wszytsko kręcą lustrami, mamy mikrofony dla czystego dźwieku itd) i jeden dzień pleneru filmowego (bez pleneru foto, bo mamy dobry aparat i znajomy nam zrobi z zamiłowania fotograf) plus 350 zdjęć obrobionych i album lub fotoksiążka w cenie, całość 6 tysięcy dogadałam się z fotografem żze wybierze z całości 500 zdjęć i wspólnie wybierzemy te 350 to mnie troche uspokoiło...

sam film 4500 zł a fotografa nie znalazłabym za 1500 zł z moich rejonów.... jeszcze z albumem/fotoksiązką....
powiem Ci tak: dla mnie te zdjecia sa naprawde OK!
To w jaki sposob obrabia, wg mnie kolory sa wystarczajaco nasycone. Wez pod uwage, ze skora w takim wypadku tez bedzie bardzije nasycona a co za tym idzie bardziej czerwona lub pomaranczowa. Ale zapytac mozesz zawsze. Wez pod uwage fakt, tez jakie plenery beda w kadrach, miasto czy natura, ulica czy park. To wiele zmienia.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:51   #1316
Kishlaczkowa
Zadomowienie

velika miałam do Ciebie pisać! Czy chodziłaś może po czeskiej stronie po górach? Bo tak myślimy aby tam uderzyć na wakacje

say-hello tak mi przykro... Jak pomyślę, w odniesieniu do mojego wesela, jaka może to być suma to aż mam miękko pod nogami. Trzymajcie się i wierzę, że uda się to jakoś pozałatwiać

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:05   #1317
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
szczerze? nie wyglądają na taką cenę i nie zachwycają.... jest jeszcze rok, poczekałabym

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

dziewczyny dziewczyny... to nie mój foto i kam ale to moja sala wreszcie znalażłam ja na jakimś filmie

jak?
sala cudowna!!!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
My się cały czas zastanawiamy nad fotografem... K. proponuje swojego kolegę, ale im bardziej oglądam jego zdjęcia, tym mniej mi się podobają - owszem, ładne są, ale wydaje mi się, że brakuje w nich tego "czegoś"... i większość w odcieniach szarości, to podobno jego znak rozpoznawczy.

Sama nie wiem... jak Wam się widzą?
http://bartkiewicz-foto.pl/show.php?gall=wed
dla mnie odpada w przedbiegach za sepie!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o to jedziemy na urlop tego samego dnia też odliczam Zarezerowałam w piątek noclegi, dwie nocki będę spać w schronisku Roztoka, a resztę w Zakopcu u mojej ulubionej baby już planuję trasy, połowa nie wypali, ale planowanie sprawia mi mega frajdę.
Exist, pytałaś o knajpę, hmm za bardzo nie pomogę, bo gdzie się najesz to wiem, ale niespecjalnie tam elegancko
A w ogóle mieliśmy PM z Zakopca, gdzie zniknęła?
Opimfala, fotograf jest mega

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
głupie niedopatrzenie... można powiedzieć, że z winy osoby trzeciej nie da się nic zrobić. wiedziałam o tym już od miesiąca, ale cały czas mieliśmy nadzieję, że to zostanie umorzone... ale niestety trzeba zapłacić i tyle. musimy ostro się wziąć do roboty, żeby na to zarobić.
trzymam za was kciuki!

Odebralam dzis przesylke z Mango ( moglabym zyc w tym sklepie). Kupilam sweterek do mojej poprawinowej sukni i swietnie pasuje kolorem! Uf, mialam pietra, ze bedzie glupio wygladac. Oto on. http://shop.mango.com/BE/p0/mango/cl...=1374677543394
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:08   #1318
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Ana909, super ceny tych sukni Chciałabym na takie ceny trafić...

Krooliczek, gratuluję podpisania umowy z DJem A z tymi butelkami na sali to chamskie to jest...
Ten sos, o którym pisalas podaje sie z makaronem?

Say_hello, współczuję... dobrze, że chociaż mozecie w ratach płacić.

Mam pytanie do dziewczyn, które w Poznaniu przymierzaly suknie. Czy w salonach są już wyprzedaże? Planuje sie wybrać na początku sierpnia na przymiarki.

U nas na sali agregat jest Pytałam o to na pierwszym spotkaniu.

Alloffkowa, fajnie, że sie odezwalas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:08   #1319
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

w ciemno na pewno się nie decyduj. ale możesz się z nimi spotkać i poprosić o puszczenie jakichś filmików czy nagrań.

napisałam do dwóch innych zespołow... i czekam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:22   #1320
ana909
Erudycja

Cytat:
dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia

ana, mam nadzieję, że nie będziemy musieli odwołać wesela. ale pewnie będziemy musieli okroić koszty..
velika, tż był u radcy i niestety nic się nie da z tym zrobić. ludzie z podobnymi karami się procesowali, ale niestety przegrali.

słuze pomocą, cały czas szukam oszczednosci i chyba nie najgorzej mi to idzie. Skad jestes?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

najlepiej umowic sie na probę, nasi nas zaprosili na taki pokaz na żywo

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości