Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 13:21   #1291
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Joachim, hmmm. podoba mi się - tylko jak się zdrabnia? ja zawsze z tej strony patrzę na imiona

a dlaczego bez sterylizatora? żeby nie mieć dziecka-domestosa, tak? ja nigdy nie byłam za przesadną czystością przy maluchach.
Dla malucha Joszek/Joszko/Jochaś, jestem w nich absolutnie zakochana. Z nastolatkiem zdrobnienia mogą byc problematyczne, bo zostaje w zasadzie tylko Achim, ew. Chimek.

Im wiecej kontaktu z codziennymi drobnoustrojami, tym mniejsza szansa na rozwinięcie alergii.
Stary 2013-08-23, 13:24   #1292
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
mam podobnie, dlatego głównie męża wysyłam (oczywiście powodem jest to, że on przejął samochód a nie dlatego, że ja się zrobiłam aspołeczna niby)
Nie jesteś aspołeczna- jesteś społecznie selektywna (mam dokładnie to samo )

gosia cieszę się że wszystko ok
Stary 2013-08-23, 13:25   #1293
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej po porodzie? Zaczęłam się ostatnio zastanawiać nad tym.
Gdyby można było ją oddać do publicznego banku krwi, to oddalabym na pewno.

Sobie trzymać nie będę, bo szanse, ze sie przyda są przyzerowe. Nawet jeśli pfu, pfu moje dziecko zachoruje na raka, to jego własna krew pępowinowa prawie na pewno nie bedzie sie nadawała. A szansa, ze jego brat/siostra kiedyś w przyszłości zaistnieją, zachorują i będą zgodni tkankowo jest nikła.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Gosia ekstra! Ciekawe czy na usg uda sie dowiedzieć czy bedzie chłopak czy dziewczynka
Stary 2013-08-23, 13:28   #1294
magnusia
Zakorzenienie

hosenka ja najpewniej będę pobierač krew pępowinową
Stary 2013-08-23, 13:28   #1295
Messsuah
Raczkowanie

Co sadzicie o imieniu Ernest? (do nie polskiego nazwiska)
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 13:33   #1296
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Eeee ... No mi się nie bardzo jakoś podoba. Kojarzy mi się z taką kreskówką " ernest wampir" a poza tym znałam kogoś o tym imieniu i nie była to fajna osoba- źle mi się kojarzy
Stary 2013-08-23, 13:34   #1297
_Kluska_
Zakorzenienie

Dziewczyny, myślicie, że to może być przydatne? http://allegro.pl/ceba-zestaw-suzie-...466553650.html
pierwszy raz widzę coś takiego, a że ja bez doświadczenia to pytam

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 13:40   #1298
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, myślicie, że to może być przydatne? http://allegro.pl/ceba-zestaw-suzie-...466553650.html
Jakoś nie bardzo to widzę i nie wydaje mi się to funkcjonalne, te kółka nie są chyba blokowane.. A i cenowo.dość sporo.
Stary 2013-08-23, 13:44   #1299
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mi zawsze robi się słabo w Polo markecie jak stoję w kolejce do kasy. U nas najczęściej jest otwarta ta przy stoisku z alko i ciastami. I tak: przede mną człowieczek, za mną człowieczek obok kolumna a z drugiej strony półki z ciastkami i cukierkami. I momentalnie ciemność ogarnia oczy me... Jakby jakaś klaustrofobia ciążowa.

To wychodzi na to że tylko ja nie chcę dać (ewentualnemu) synkowi imienia po ojczulku?
Coś w tym polo markecie jest nie tak, ja dwa razy miałam sytuację że nie dokończyłam zakupów i musiałam natychmiast wyjść bo mi słabo/niedobrze było. W te upały blacha tak się nagrzewała a u nas klimy nie ma, że było gorzej niż na zewnątrz, obsługa na mięsnym zawsze ma na wszystko czas tylko nie na obsługę klienta i kasy wiecznie pozamykane a do jednej kolejka aż za półki ale mimo to chodzę tam na zakupy bo mam blisko i jest spory wybór warzyw w dobrych cenach Ale narzekam :P

Jadę zaraz do znajomej na klachy ma prawie roczną córkę to wypytam ją o wyprawkę, jutro spotkanie z drugą znajomą a w nd idę z mężem mym na kawkę do koleżanki też w ciąży a chcę żeby nasi mężowie się poznali to im się może tak nudzić z nami nie będzie Upiekłam pyszne ciasto http://www.mojewypieki.com/przepis/l...asto-z-owocami to będzie jak znalazł do zabrania dzisiaj w gości.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 13:48   #1300
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
co do imienia, to musicie być oboje przekonani, może szukajcie dla dziewczynki dalej?

a co do kuzyna to zawsze możesz go wziąć na chrzestnego i będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

mam podobnie, dlatego głównie męża wysyłam (oczywiście powodem jest to, że on przejął samochód a nie dlatego, że ja się zrobiłam aspołeczna niby)

trochę miałam opory przy higienicznych rzeczach, ale dało radę
Ja mam własny samochód do dyspozycji ale większe zakupy robimy razem chociaż zawsze jak wracam z miasta mam cały samochód zawalony
Ja nienawidzę teraz czekać w kolejkach a ostatanio za każdym razem czekałam w mega kolejce teraz śmiałam się do męża , ze powinni otworzyć kasę dla ciężarnych ponieważ już nie mogłam ustać w tej kolejce a najlepsze jak po tych słowach z pod byka baba się na mnie spojrzała
W ogóle z miasta wracałam już bez pasów strasznie mnie dziś uciskały jak nigdy .
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Już po położnej i wszystko OK.
Badania krwi mam dobre.
Serduszko bije!
Uff...
W następnym tyg w czwartek Usg.

super , że wszystko ok ,teraz trzymam mocne kciuki za USG
Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mi zawsze robi się słabo w Polo markecie jak stoję w kolejce do kasy. U nas najczęściej jest otwarta ta przy stoisku z alko i ciastami. I tak: przede mną człowieczek, za mną człowieczek obok kolumna a z drugiej strony półki z ciastkami i cukierkami. I momentalnie ciemność ogarnia oczy me... Jakby jakaś klaustrofobia ciążowa.

To wychodzi na to że tylko ja nie chcę dać (ewentualnemu) synkowi imienia po ojczulku?
Ja czuję się przytłoczona w kauflandzie przy lodówkach ostatanio weszłam tam tylko po śmietane to musiałam szybko uciekać byla akurat masa ludzi i każdy osobie się obijał . A i jeszcze w kauflandzie jednym gdzie jest wąska kasa a obok ściana i przy kasie wysoki regal , ciasnota , że szok . Wtedy raczej wychodzę a mąż w kolejce czeka
Stary 2013-08-23, 13:55   #1301
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie sie nie podoba, ale mój mąż szaleje z tym imieniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 14:07   #1302
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja bym chciała Julek dla synka ale mój Tż tak ma (Juliusz)
Ma być dziewczynka więc już mówimy do niej Julia
fajnie. ja na drugie mam damską wersję imienia mojego taty (ale mu się w imieniny urodziłam) i zawsze się czułam taka "w rodzinie" (nie wiem jak to określić- chciana? to nie to, ale z tego imienia przebłyskiwało, że się cieszyli )

ech,a ta Julka też mi siedzi w głowie... może jak będzie dziewczynka, damy jej tak na drugie? na razie na tapecie, ale bez przekonania jest Basia, ale z decyzją poczekamy na płeć. coraz bardziej się skłaniam do myśli że będzie chłopak (podobno dziewczynki się tak wcześnie nie ujawniają- mojej siostrze ostatnio w 31 tygodniu dopiero )

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Poza tym co jak dziecko urodzi się zupełnie niespodziewanie? Byłam teraz w szpitalu i w sali obok dziewczyna w troch e ponad 30 tyg miała wychodzić do domu, a po usg wróciła zapłakana, że będzie miała zaraz cesarke, bo coś jest nie tak. No i teraz przypuśćmy, że nie ma nic dla dziecka - nie dość, że strach o dziecko, nerwy, to jeszcze myślenie o rzeczach dla dziecka.
.
wtedy będzie pole do popisu dla rodziny, żeby wszystko skompletować- w takiej sytuacji się tak od razu nie wychodzi ze szpitala i jest czas na ogarnięcie wszystkiego. zresztą szansa na aż takiego wcześniaka jest niezbyt duża, więc nie ma co się dać zwariować- wszystko w swoim czasie (coś mi ta ciąża filozoficznego stosunku do życia dała )

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
też się nie znam, ale nie wygląda za stabilnie a na dodatek tak szpitalnie... może jako mebel do łazienki?
Stary 2013-08-23, 14:15   #1303
Cicici
Rozeznanie

M_aria trzymam kciuki!!!

U nas jak dziewczynka to Amelia a jak chlopak to nie mamy pojecia, Tz-owi nic nie pasuje.. Mam nadzieje ze rodzice i znajomi nam troche pomoga. Ostatnio kolezanka podsunela mi Julian, mnie sie podoba a co na to Tz to nie wiem..

U mnie dzisiaj spaghetti bolognese+pieczarki a do tego piwko 0,0 % o smaku jablkowym, pychota!!!

Co do wczorajszej rozmowy o oleju lnianym poszlam i kupilam, szczesliwa jak nie wiem nalalam na lyzke i siup do buzi, o malo co nie zwymiotowalam!!! Lyzka oleju feeeeeee!!!! Musze sprobowac dodawac do czegos. Kupilam jeszcze siemie lniane nie dosc ze tez ma te kwasy to jeszcze dziala na zgage
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:16   #1304
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja mam własny samochód do dyspozycji ale większe zakupy robimy razem chociaż zawsze jak wracam z miasta mam cały samochód zawalony
Ja nienawidzę teraz czekać w kolejkach a ostatanio za każdym razem czekałam w mega kolejce teraz śmiałam się do męża , ze powinni otworzyć kasę dla ciężarnych ponieważ już nie mogłam ustać w tej kolejce a najlepsze jak po tych słowach z pod byka baba się na mnie spojrzała
W ogóle z miasta wracałam już bez pasów strasznie mnie dziś uciskały jak nigdy .
mi się jeszcze przed ciążą zdarzało zostawiać męża przy kasie i szukać ławki (najczęściej w okres) i teraz też tak robimy, jak się i ja wybiorę (co nie zdarza się często) gorzej że jak ostatnio byłam, to i po drodze szukałam siedzenia, na szczęście to był real i jakieś krzesła też sprzedawali

co do pasów to trzeba będzie pomyśleć o tym transmiterze, ja mam tą blokadę, ale w ostatnich dniach mi wywaliło brzuszek ale nie jechałam od tego czasu to nie wiem, czy będzie wystarczająca...
tak doraźnie jak masz takie zamknięcie (z jakiejś strony: http://2.bp.blogspot.com/-tykBUc1cci...0/DSC03499.JPG, ale w supermarketach też można takie znaleźć pojedyńczo) to na pewno lekko przyblokuje- nie tak żeby został duży luz, tylko żeby nie ściskało
Stary 2013-08-23, 14:23   #1305
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

[/COLOR] Gosia ekstra! Ciekawe czy na usg uda sie dowiedzieć czy bedzie chłopak czy dziewczynka
Też jestem ciekawa...
Z Erykiem powiedzieli mi na połówkowym,a później miałam jeszcze dodatkowe usg to już potwierdzić kobieta nie chciała,bo powiedziała,że nie udziela takich informacji... więc różnie można trafić.

Cytat:
Do nazwiska Hemingway na pewno pasuje
A serio,mi tak średnio się podoba,no ale to kwestia gustu.

Cytat:

Trzeba na pewno mieć trochę miejsca. Ja nie widzę potrzeby zakupu dla siebie.
Stary 2013-08-23, 14:23   #1306
frick15
Raczkowanie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Ja takie łóżeczko bujane tez znalazlam na allegro i kosztuje 700zl razem z materacem, baldachimem pościelą itp.

Edytowane przez frick15
Czas edycji: 2013-08-23 o 14:25
frick15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:29   #1307
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Dzięki dziewczyny, myślałam o tej komodzie głównie pod kątem stojaka wanienki (nie trzeba się schylać a dla mojego kręgosłupa to ważne). Wygląda to brzydko, zgadzam się, ale będę to miała w tyle głowy gdyby mi się dalej z plecami pogarszało.

Frick, to pokaż to łóżeczko

Dzwoniłam się dowiedzieć o szkołę rodzenia, mam obserwować na stronie jak ogłoszą termin październikowego kursu i wtedy dzwonić. Szczerze to jaram się

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-08-23, 14:30   #1308
frick15
Raczkowanie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa...
Z Erykiem powiedzieli mi na połówkowym,a później miałam jeszcze dodatkowe usg to już potwierdzić kobieta nie chciała,bo powiedziała,że nie udziela takich informacji... więc różnie można trafić.

Do nazwiska Hemingway na pewno pasuje
A serio,mi tak średnio się podoba,no ale to kwestia gustu.

Trzeba na pewno mieć trochę miejsca. Ja nie widzę potrzeby zakupu dla siebie.

Ja wlasnie taki przewijak zamowilam bo uwazam ze jest bardzo wygodny gdyz wszystko jest w tedy pod reka no i nienadwswyrezy sie przy tym kregoslupa. Ale owszem zajmuje to sporo miejsca i najlepiej jak ma sie duza lazienke.
frick15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:44   #1309
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Dzięki dziewczyny, myślałam o tej komodzie głównie pod kątem stojaka wanienki (nie trzeba się schylać a dla mojego kręgosłupa to ważne). Wygląda to brzydko, zgadzam się, ale będę to miała w tyle głowy gdyby mi się dalej z plecami pogarszało.

Frick, to pokaż to łóżeczko

Dzwoniłam się dowiedzieć o szkołę rodzenia, mam obserwować na stronie jak ogłoszą termin październikowego kursu i wtedy dzwonić. Szczerze to jaram się
Ja jestem zdecydowana na taki zestaw z tegi koniecznie drewniany stojak i wanienka ecru misie
http://allegro.pl/stojak-drewniany-p...470688306.html
Stary 2013-08-23, 14:47   #1310
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja jestem zdecydowana na taki zestaw z tegi koniecznie drewniany stojak i wanienka ecru misie
Tylko jak potem z takiej wanienki spuścić wodę? Trzeba cała podnieść i przenieść do wanny, tak?
Stary 2013-08-23, 14:53   #1311
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
kurcze, nadal chybotliwe się zdaje, i to wylewanie wody... choć z drugiej strony mniej jest miejsca potrzebne. to się składa w ogóle?

i przypomniałyście mi, wanienkę mam chyba obiecaną (jeszcze w 5 tc, to zapomniałam), więc już nie mogę mówić, że niczego nie mam
Stary 2013-08-23, 14:55   #1312
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
lejdi gratuluje córci!

Dziewczyny koszmarny dzień mam, zwyczajnie zaczynam myśleć czy nie iść na L4 Juz...

od samego rana dostaje tak po tyłku w pracy, że odechciewa się wszystkiego przeryczałam pół h niewiedziałam co mam zrobić, mam dość jak nigdy wcześniej...
Migotka, nic nie jest warte teraz Twoich łez, jak lekarz nie jest służbistą i chętnie wystawia- idź na l4, a nie myśl o miejscach dla stażysty...

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Dwa dni temu robiłam test i wyszedł mi pozytywnie, wczorajsza beta to 132 (4 t4g) nie chcę pędzić do lekarza, wolę iść w 6-7 tyg. Martwi mnie tylko to, że w poprzedniej ciąży w 4t2d Bete małam 256, no ale może wtedy były bliźniaki?, bo przed samym zabiegiem było widać jakby dwa ciałka żółte, a może w każdej ciąży jest inny przyrost? Trzymajcie kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze
Gratulacje, cudownie, szybko się udało.
U mnie serduszko było słychać w 6t4d

Cytat:
Poza tym co jak dziecko urodzi się zupełnie niespodziewanie? Byłam teraz w szpitalu (...).
Hosenko, a coś się działo, że byłaś w szpitalu?

Hej Dziewczyny,
piękny weekend nam się znów szykuje!
Ja jestem coraz bardziej szczęśliwa, bo mój dzidziuś coraz częściej do mnie puka. Nawet nie zdawałam sobie sprawy jakie to będzie cudne uczucie Wiecie? Chyba już do mojego dzieciątka się przywiązałam... I zaczynam darzyć coraz cieplejszym uczuciem. Chyba dlatego ciąża trwa 9, a nie 4 miesiące. Czasem też już gadam do brzucha
Na weekend cały wyjeżdżam do Teściów, więc życzę Wam wszystkiego dobrego i nie piszcie za dużo, żebym potem dała radę nadrobić.
Pozdrowienia!

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-08-23 o 14:56
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 14:59   #1313
isia4891
Zadomowienie

Kurcze ja juz sama nie wiem jakie imię dla synka: Oliwier, Marcel czy Alan. Kto jest za ,a kto przeciw? Podpowiedzcie...Jakieś skojarzenia?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 15:01   #1314
forester
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym co jak dziecko urodzi się zupełnie niespodziewanie? Byłam teraz w szpitalu i w sali obok dziewczyna w troch e ponad 30 tyg miała wychodzić do domu, a po usg wróciła zapłakana, że będzie miała zaraz cesarke, bo coś jest nie tak. No i teraz przypuśćmy, że nie ma nic dla dziecka - nie dość, że strach o dziecko, nerwy, to jeszcze myślenie o rzeczach dla dziecka.

Myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej po porodzie? Zaczęłam się ostatnio zastanawiać nad tym.
Ja rozważałam i opcje, że wcześniej się urodzi i także to, że ze względu na mój kręgosłup nie będę mogła chodzić i stwierdziłam, że mój mąż ma na tyle podobne spojrzenie na życie i gust jak ja, że w razie czego podoła zakupom. A dzisiaj wszystko jest dostępne 7 dni w tygodniu, więc nie ma problemu.
Co do krwi pępowinowej mam mieszane odczucia, ale raczej na nie.

Cytat:
Znam jednego Ernesta- bardzo mądry i fajny facet, ale skrót Erni mi zupełnie nie pasuje.
U nas z egzotyki, ze względu na pochodzenie męża, padały jeszcze takie imiona: Nestor, Orest, Borys, Sławoj itp. Dla dziewczynek: Oksana, Jarka Odpadło wszystko w przedbiegach
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 15:03   #1315
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dla malucha Joszek/Joszko/Jochaś, jestem w nich absolutnie zakochana. Z nastolatkiem zdrobnienia mogą byc problematyczne, bo zostaje w zasadzie tylko Achim, ew. Chimek.

Im wiecej kontaktu z codziennymi drobnoustrojami, tym mniejsza szansa na rozwinięcie alergii.
fajnie z tym Joachimem podoba mi się

a futra kociego u mnie w domu choćby nie wiem co dzieciak nie uniknie

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-08-23, 15:05   #1316
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Kurcze ja juz sama nie wiem jakie imię dla synka: Oliwier, Marcel czy Alan. Kto jest za ,a kto przeciw? Podpowiedzcie...Jakieś skojarzenia?
W mojej grupie przedszkolnej są Marcel i Oliwier- fajne łobuziaki
A Alan- no nie wiem, to akurat do mnie nie przemawia.

Ale nauczyłam się już wybierając dla swojego- ilu ludzi, tyle opinii! Nigdy wszystkim się nie dogodzi, a jeszcze jak ktoś zna jakiegoś głupiego Marcela i garbatego Oliwiera, to już w ogóle
Stary 2013-08-23, 15:18   #1317
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
kurcze, nadal chybotliwe się zdaje, i to wylewanie wody... choć z drugiej strony mniej jest miejsca potrzebne. to się składa w ogóle?

i przypomniałyście mi, wanienkę mam chyba obiecaną (jeszcze w 5 tc, to zapomniałam), więc już nie mogę mówić, że niczego nie mam
Tak to się składa,zawsze można gdzieś wcisnąć,są jeszcze stojaki metalowe,ale do mnie przemawia drewno
Ja właśnie zakupiłam pieluszki tetrowe białex6,tetrowe kolorowex2,flanelowe białex4 i flanelowe kolorowex2(z kolorowych brałam tylko beżowe) u tego sprzedawcy,ma dobre ceny http://allegro.pl/listing/user/listi...00891&id=99392
Stary 2013-08-23, 15:18   #1318
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie najbardziej podoba mi sie Marceli, potem Oliwier, potem długo, długo nic i Alan.
Ale żadne z tych imion nie jest w moim guscie imienniczym
Stary 2013-08-23, 15:30   #1319
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ja bardziej wolę tradycyjne polskie imiona (na szczęście mąż też ) a na dodatek postawiłam sobie zadanie, żeby był taki święty patron, więc ciężko mi doradzić...

Oliwier, jak się nawet dziecku nie spodoba da się przekształcić w Olka więc wydaje mi się najbardziej swojski...

na razie obce imiona są trochę stygmatyzujące i mogą dzieciom przeszkodzić w integracji z rówieśnikami (i nie tylko, sama miałam zawsze dość uwag typu "jakie dziwne/niespotykane imię"), ale znów świat leci do przodu i może za kilka/kilkanaście lat to moje dziecko będzie na mnie złe, że mu takie wybrałam?

imię na pewno musi podobać się Wam i szczerze mówiąc to chyba z tżtem powinnaś dokonać wyboru (nie wyobrażam sobie oznajmić mężowi, że na forum zostało przez głosowanie to albo inne imię )

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja rozważałam i opcje, że wcześniej się urodzi i także to, że ze względu na mój kręgosłup nie będę mogła chodzić i stwierdziłam, że mój mąż ma na tyle podobne spojrzenie na życie i gust jak ja, że w razie czego podoła zakupom. A dzisiaj wszystko jest dostępne 7 dni w tygodniu, więc nie ma problemu.

Znam jednego Ernesta- bardzo mądry i fajny facet, ale skrót Erni mi zupełnie nie pasuje.
też tak myślę z zakupami. podoba mi się gust męża w kwestii ubrań, więc spokojnie mogę zdać się na niego, a sprzęty można kupić przez internet przecież więc nie będę się jeszcze zadręczać tym, że muszę wszystko mieć już

szczególnie że u nas wykańczanie jak dobrze pójdzie zacznie się dopiero w październiku i choć zdaję sobie sprawę, że sporo nerwów i czasu na to pójdzie, to tym bardziej dobrze będzie mieć odskocznię

no i nie można zapominać o Świętach- myślę, że Mikołaj w tym roku może być trochę monotematyczny często z braćmi pytamy się nawzajem co chcieliby/śmy dostać, więc czemu nie połączyć przyjemnego z pożytecznym?
Stary 2013-08-23, 15:31   #1320
Negrid
Rozeznanie

No właśnie, te imiona. Mi bardzo podobał się Maksymilian, ale od jednej znajomej już jest na świecie, drugi za miesiąc pewnie też już będzie. I jest to bliska znajomość i często będziemy się widywać i dwóch małych Maksiów to chyba nieee...
Dziewczynka będzie Łucja i tu się zgadzamy.
Co do chłopca to mi się podoba się Gabriel (Gabryś) i Beniamin (Beni, Benek)

A to bebzolek mój w 16 t.c
A na ramieniu widać kondycję mojej skóry. Nadal jest strasznie

mam też pytanko: czy któraś z Was ma lub planuje zakupić fotel bujany? Bo ja sobie zażyczyłam na Boże Narodzenie. Takie mam wyobrażenie, że ja na fotelu się bujam a dzidziuś śpi w ramionach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00097.jpg (75,6 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-08-23 o 15:36
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości