|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() gosia cieszę się że wszystko ok ![]()
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sobie trzymać nie będę, bo szanse, ze sie przyda są przyzerowe. Nawet jeśli pfu, pfu moje dziecko zachoruje na raka, to jego własna krew pępowinowa prawie na pewno nie bedzie sie nadawała. A szansa, ze jego brat/siostra kiedyś w przyszłości zaistnieją, zachorują i będą zgodni tkankowo jest nikła. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Gosia ekstra! Ciekawe czy na usg uda sie dowiedzieć czy bedzie chłopak czy dziewczynka ![]()
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
hosenka ja najpewniej będę pobierač krew pępowinową
#1295 |
Raczkowanie
|
Co sadzicie o imieniu Ernest? (do nie polskiego nazwiska)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Eeee ... No mi się nie bardzo jakoś podoba. Kojarzy mi się z taką kreskówką " ernest wampir" a poza tym znałam kogoś o tym imieniu i nie była to fajna osoba- źle mi się kojarzy
#1297 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślicie, że to może być przydatne? http://allegro.pl/ceba-zestaw-suzie-...466553650.html
pierwszy raz widzę coś takiego, a że ja bez doświadczenia to pytam ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jadę zaraz do znajomej na klachy ma prawie roczną córkę to wypytam ją o wyprawkę, jutro spotkanie z drugą znajomą a w nd idę z mężem mym na kawkę do koleżanki też w ciąży a chcę żeby nasi mężowie się poznali to im się może tak nudzić z nami nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nienawidzę teraz czekać w kolejkach a ostatanio za każdym razem czekałam w mega kolejce teraz śmiałam się do męża , ze powinni otworzyć kasę dla ciężarnych ponieważ już nie mogłam ustać w tej kolejce a najlepsze jak po tych słowach z pod byka baba się na mnie spojrzała ![]() W ogóle z miasta wracałam już bez pasów strasznie mnie dziś uciskały jak nigdy . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie nie podoba, ale mój mąż szaleje z tym imieniem
![]()
![]() |
#1302 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ech,a ta Julka też mi siedzi w głowie... może jak będzie dziewczynka, damy jej tak na drugie? na razie na tapecie, ale bez przekonania jest Basia, ale z decyzją poczekamy na płeć. coraz bardziej się skłaniam do myśli że będzie chłopak (podobno dziewczynki się tak wcześnie nie ujawniają- mojej siostrze ostatnio w 31 tygodniu dopiero ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() |
#1303 |
Rozeznanie
|
M_aria trzymam kciuki!!!
U nas jak dziewczynka to Amelia a jak chlopak to nie mamy pojecia, Tz-owi nic nie pasuje.. Mam nadzieje ze rodzice i znajomi nam troche pomoga. Ostatnio kolezanka podsunela mi Julian, mnie sie podoba a co na to Tz to nie wiem.. U mnie dzisiaj spaghetti bolognese+pieczarki a do tego piwko 0,0 % o smaku jablkowym, pychota!!! Co do wczorajszej rozmowy o oleju lnianym poszlam i kupilam, szczesliwa jak nie wiem nalalam na lyzke i siup do buzi, o malo co nie zwymiotowalam!!! Lyzka oleju feeeeeee!!!! Musze sprobowac dodawac do czegos. Kupilam jeszcze siemie lniane nie dosc ze tez ma te kwasy to jeszcze dziala na zgage ![]()
![]() |
#1304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pasów to trzeba będzie pomyśleć o tym transmiterze, ja mam tą blokadę, ale w ostatnich dniach mi wywaliło brzuszek ale nie jechałam od tego czasu to nie wiem, czy będzie wystarczająca... tak doraźnie jak masz takie zamknięcie (z jakiejś strony: http://2.bp.blogspot.com/-tykBUc1cci...0/DSC03499.JPG, ale w supermarketach też można takie znaleźć pojedyńczo) to na pewno lekko przyblokuje- nie tak żeby został duży luz, tylko żeby nie ściskało
![]() |
#1305 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Z Erykiem powiedzieli mi na połówkowym,a później miałam jeszcze dodatkowe usg to już potwierdzić kobieta nie chciała,bo powiedziała,że nie udziela takich informacji... więc różnie można trafić. Do nazwiska Hemingway na pewno pasuje ![]() A serio,mi tak średnio się podoba,no ale to kwestia gustu. Cytat:
Trzeba na pewno mieć trochę miejsca. Ja nie widzę potrzeby zakupu dla siebie.
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ja takie łóżeczko bujane tez znalazlam na allegro i kosztuje 700zl razem z materacem, baldachimem pościelą itp.
![]() Edytowane przez frick15 Czas edycji: 2013-08-23 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dzięki dziewczyny, myślałam o tej komodzie głównie pod kątem stojaka wanienki (nie trzeba się schylać a dla mojego kręgosłupa to ważne). Wygląda to brzydko, zgadzam się, ale będę to miała w tyle głowy gdyby mi się dalej z plecami pogarszało.
Frick, to pokaż to łóżeczko ![]() Dzwoniłam się dowiedzieć o szkołę rodzenia, mam obserwować na stronie jak ogłoszą termin październikowego kursu i wtedy dzwonić. Szczerze to jaram się ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ja wlasnie taki przewijak zamowilam bo uwazam ze jest bardzo wygodny gdyz wszystko jest w tedy pod reka no i nienadwswyrezy sie przy tym kregoslupa. Ale owszem zajmuje to sporo miejsca i najlepiej jak ma sie duza lazienke. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() http://allegro.pl/stojak-drewniany-p...470688306.html
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i przypomniałyście mi, wanienkę mam chyba obiecaną (jeszcze w 5 tc, to zapomniałam), więc już nie mogę mówić, że niczego nie mam ![]()
![]() |
#1312 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie serduszko było słychać w 6t4d Cytat:
Hej Dziewczyny, piękny weekend nam się znów szykuje! Ja jestem coraz bardziej szczęśliwa, bo mój dzidziuś coraz częściej do mnie puka. Nawet nie zdawałam sobie sprawy jakie to będzie cudne uczucie ![]() ![]() Na weekend cały wyjeżdżam do Teściów, więc życzę Wam wszystkiego dobrego i nie piszcie za dużo, żebym potem dała radę nadrobić. ![]() Pozdrowienia!
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-08-23 o 14:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zadomowienie
|
Kurcze ja juz sama nie wiem jakie imię dla synka: Oliwier, Marcel czy Alan. Kto jest za ,a kto przeciw? Podpowiedzcie...Jakieś skojarzenia?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do krwi pępowinowej mam mieszane odczucia, ale raczej na nie. Znam jednego Ernesta- bardzo mądry i fajny facet, ale skrót Erni mi zupełnie nie pasuje. U nas z egzotyki, ze względu na pochodzenie męża, padały jeszcze takie imiona: Nestor, Orest, Borys, Sławoj itp. Dla dziewczynek: Oksana, Jarka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a futra kociego u mnie w domu choćby nie wiem co dzieciak nie uniknie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Alan- no nie wiem, to akurat do mnie nie przemawia. Ale nauczyłam się już wybierając dla swojego- ilu ludzi, tyle opinii! Nigdy wszystkim się nie dogodzi, a jeszcze jak ktoś zna jakiegoś głupiego Marcela i garbatego Oliwiera, to już w ogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zakupiłam pieluszki tetrowe białex6,tetrowe kolorowex2,flanelowe białex4 i flanelowe kolorowex2(z kolorowych brałam tylko beżowe) u tego sprzedawcy,ma dobre ceny http://allegro.pl/listing/user/listi...00891&id=99392
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żadne z tych imion nie jest w moim guscie imienniczym ![]()
![]() |
#1319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliwier, jak się nawet dziecku nie spodoba da się przekształcić w Olka więc wydaje mi się najbardziej swojski... na razie obce imiona są trochę stygmatyzujące i mogą dzieciom przeszkodzić w integracji z rówieśnikami (i nie tylko, sama miałam zawsze dość uwag typu "jakie dziwne/niespotykane imię"), ale znów świat leci do przodu i może za kilka/kilkanaście lat to moje dziecko będzie na mnie złe, że mu takie wybrałam? imię na pewno musi podobać się Wam i szczerze mówiąc to chyba z tżtem powinnaś dokonać wyboru (nie wyobrażam sobie oznajmić mężowi, że na forum zostało przez głosowanie to albo inne imię ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
szczególnie że u nas wykańczanie jak dobrze pójdzie zacznie się dopiero w październiku i choć zdaję sobie sprawę, że sporo nerwów i czasu na to pójdzie, to tym bardziej dobrze będzie mieć odskocznię no i nie można zapominać o Świętach- myślę, że Mikołaj w tym roku może być trochę monotematyczny ![]() ![]()
![]() |
#1320 |
Rozeznanie
|
No właśnie, te imiona. Mi bardzo podobał się Maksymilian, ale od jednej znajomej już jest na świecie, drugi za miesiąc pewnie też już będzie. I jest to bliska znajomość i często będziemy się widywać i dwóch małych Maksiów to chyba nieee...
Dziewczynka będzie Łucja i tu się zgadzamy. Co do chłopca to mi się podoba się Gabriel (Gabryś) i Beniamin (Beni, Benek) A to bebzolek mój w 16 t.c A na ramieniu widać kondycję mojej skóry. Nadal jest strasznie ![]() mam też pytanko: czy któraś z Was ma lub planuje zakupić fotel bujany? Bo ja sobie zażyczyłam na Boże Narodzenie. Takie mam wyobrażenie, że ja na fotelu się bujam a dzidziuś śpi w ramionach ![]() Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-08-23 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.