|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi jakoś te większe procenty w alepii bardziej służą ![]() Bardzo mnie zaciekawiła alepia z olejem nigella - dam znać, bo chyba za moment je zacznę ![]() Co do żeli born to bio - niby dobre, ale męczące na dłuższą metę. Wszystkie mają tą samą, niezbyt fajną nutę zapachową. To już wolę mydło ![]() Dzięki za opinię mascary ![]()
![]() |
#1293 | |
Zadomowienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;43448889]Rozumiem, że do tego celu używasz Santaverde (?) i to w zupełności zaspakaja potrzeby skóry, która nie produkuje już tak dużej ilości sebum- czyli znalazłaś optymalne dla siebie rozwiązanie
![]() [/QUOTE] nie jest tak pięknie jak piszesz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wstyd się przyznać, ale nie miałam jeszcze żadnej kostki Aleppo ![]() czas to zmienić ![]() Małgosia też jestem ciekawa co było nie tak z wspaniałaym...w jakim sklepie go kupiłaś? Fryene napisz coś proszę o tym kremie do twarzy alva ze srebrem Melya ![]() najadłam się pyszniasto-słodziastych winogron i mam na gebie 10 pryszczowców ![]() calipso vs gąbka konjak calipso ma większe pory i przez to czyszczenie może się wydawać agresywniejsze, konjak bardziej spodoba się wrażliwcom calipso po wyschnięciu na twardo jest gotowe do użycia w 10 sekund (pod bieżącą wodą) a wyschnięty konjak (nieużywany przez 24h) potrzebuje aż 5 minut moczenia w miseczce z ciepłą wodą aż napęcznieje i stanie się mięciutka konjak jest droższy ale ma fajniejszy kształt - lepiej leży w dłoni u mnie wygrywa calipso tt fioletowa zwykła vs złota wersja podróżna złota choć piękna jest zwyczajnie niewygodna w użyciu...mimo iż mam bardzo małe dłonie to większa fioletowa znacznie lepiej w nich leży - jest bardziej poręczna fioletowa ma jeszcze tą zaletę, że nie jest prosta tak jak złota tylko wyprofilowana w taki delikatny łuk co sprawia, że wygodniej się nią jeździ po głowie fioletowa jest dłuższa - czesze więcej włosów na raz zalety złotej to jej śliczność oraz zabezpieczenie przed wyginaniem się igiełek u mnie wygrywa fioletowa Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2013-10-31 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz to Ci podeślę kawałek tradycyjnego 40% ![]() biedaku ![]() ![]()
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
donoszę, że przetestowałam Weleda balsam na niepogodę i wiatr dla dzieci. To taka mieszanka olejków, jest tłusta, ale nie tak tłusta jak np. balm balm, gdzie aż splywa po buzi. Weleda ładnie nawilża i jednak się wchłania. po nocy nic nie miałam na buzi, a po np. balm balm miałam nadal tłustą buzię.
jestem nim zachwycona i dziś podjadę kupić 2 sztukę na zapas, bo cena 26 zł to okazja. mam nadzieję, że jeszcze się zachowa jedna sztuka dla mnie ![]() chcę też kupić Urtekram Szampon do włosów RÓŻANY, bo też ma fajną cenę 21 zł. czy warto kupić? http://www.natural-beauty.pl/urtekra...zany-2071.html mam dziś do obskoczenia 3 miejsca z naturalnymi, taki maraton zakupowy ![]()
#1296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak już zamówie to kilka różnych żeby sobie opinię wyrobić...tymczasem szukam pretekstu ![]() w lokalnej zielarni znalazłam sporo produktów marki aboca podoba mi się pianka do mycia twarzy http://www.aboca.com/pl/produkty/bio...diatric-pianka i taka maść dla brata http://www.aboca.com/pl/produkty/bio...pediatric-masc mają też ciekawy syrop na kaszel, krople do nosa i kilka innych fajnych rzeczy firma ava wprowadza nową serię żeli myjących http://organicmagazine.pl/zdrowie-i-...y-i-ciała.html widziałyście już składy w rossmanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weleda Skin Food Krem intensywnie odżywiający do skóry przesuszonej 75 ml Skład: woda, olej z pestek słonecznika, lanolina, olejek ze słodkich migdałów, alkohol, wosk pszczeli, linoleinian glicerylu, hydrolizat wosku pszczelego, zapach (kompozycja naturalnych olejków eterycznych)*, wyciąg z fiołka trójbarwnego, wyciąg z liścia rozmarynu lekarskiego, wyciąg z kwiatu rumianku pospolitego, wyciąg z kwiatu nagietka lekarskiego, cholesterol, limonen*, linalol*, geraniol*, cytral*, kumaryna*. * naturalne olejki eteryczne jakby ktoś mial braki, to można się kremować do woli ![]()
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza ![]() Podróże Duszy ![]() Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-31 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
ja kupiłam w organeo (po dłuższej nieobecności oleju w sklepie) dwie flaszki i też mnie ten nowy zapach uderzył. Po długich konsultacjach z właścicielką sklepu (która oczywiście skłonna była zwrócić mi kasę za niego) doszłyśmy, że być może jest to zapach oleju z czarnuszki. Ponoć ta syryjska pachnie właśnie tak bardzo intensywnie, może wcześniej do produkcji używali egipskiej??? Mam taką nadzieję; nie zdecydowałam się odesłać, bo to by oznaczało, że definitywnie olej wylatuje... tak mam jeszcze nadzieję, że wszystko z nim ok. Zabieram ze sobą do Gdańska, moja siostra mi go zbada pod kątem zanieczyszczeń (jest kierownikiem Katedry Mikrobiologii ![]() Także mam nadzieję, że mimo wszystko dobrze się to skończy. I dzięks za sugestie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Fryne;43500317]a jaką wpadkę? bo ja ostatnio zwracałam wspaniały, bo w porównaniu z kiedyś używanym miał zupełnie inny, ciemniejszy kolor i jechał naftą, która po ulotnieniu 'pachniała' jak chamskie geranium (z naciskiem na chamskie)...
a Santaverde Cię nie przekonuje? Mnie ostatnio zainteresowała nowa seria Green People (KLIK) Melduje że nowa seria Green People jest na Naturnice w lepszych cenach ![]() Mam w koszyku Serum-(wydaje mi się że będzie super lekie a jednocześnie przeciwzmarchowe coś dla mojej tłustej pyszczki,nie ma w składzie gliceryny ,masła shea i innych tłuścioszków) -lifting pod oczy i okolice ust też się przyda ![]() Miałyście ten tonik Aubrey-KLIK,chce coś delikatnie złuszczającego bo mam sporo takich mikro wągięrków,typowych kwasów moja cera nie lubi Zaczynam mieć ostatnio więcej czasu i ciągnie mnie do Was jak pszczółkę do miodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiecie co.... chyba nie wąchałyście neem ![]() ja mam w domu nie wiem którą już buteleczkę nigelli i strasznie lubimy ten olej.
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Jak mnie te rzeczy kuszą!!!
http://www.naturisimo.com/products.c...tBy=2#tabstabs http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=692&#tabstabs http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=691& A takie drogie ![]() Znacie może jakąś fajną wcierkę/olejek do skóry głowy? Chcę trochę pobudzić cebulki do działania, a olejek Phenome Thin Hair już mi się kończy.
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza ![]() Podróże Duszy ![]() Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-31 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcierki robię na bazie rosyjskich toników i zaparzonej kozieradki - pomogło przy wypadaniu włosów.
![]() |
#1305 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam ochotę na tą nową serię Planeta Organica ![]() poza tym dziś mam zamiar zrobić zamówienie na iHerbie ![]() polecicie może dezodorant od nich? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Konto usunięte
|
A ja jeszcze ponudzę o tych certyfikatach
![]() Te kosmetyki z cert. NaTrue bez żadnej gwiazdki to były Alverde; nie wiem, jak jest z pozostałymi, bo większości Alverde nie miałam, ale skoro jedna gwiazdka niewiele nam gwarantuje "NATRUE* Jedna gwiazdka w logo służy oznaczeniu kosmetyku przy tworzeniu którego użyto jedynie wody i surowców odpowiadających trzem grupom: naturalnych, identycznych z naturalnymi i niemal naturalnych.", to co w takim razie mamy myśleć o Alverde ![]() Dopiero 3 gwiazdki dają jakość zbliżoną do aktualnych wymogów Ecocert i Cosmebio;- czyżby więc nowe kryteria ułatwiały firmom stosującym składniki "identyczne z naturalnymi i niemal naturalne" załapanie się na certyfikat naturalności?? Trzeba więc dalej czytać i analizować składy i po prostu nie dać się zbajerować nowym certyfikatom- "lepsze wrogiem dobrego" ![]() Dodam jeszcze, że ostatnio, wśród kilku próbek , które dostałam w przesyłce od jednej z Was ( ![]() ![]() ![]() Beeets, a ty uporałaś się już z bezsennością z tego powodu ![]() ![]() Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2013-10-31 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;43506206]A ja jeszcze ponudzę o tych certyfikatach
![]() Te kosmetyki z cert. NaTrue bez żadnej gwiazdki to były Alverde; nie wiem, jak jest z pozostałymi, bo większości nie miałam, ale skoro jedna gwiazdka niewiele nam gwarantuje NATRUE* Jedna gwiazdka w logo służy oznaczeniu kosmetyku przy tworzeniu którego użyto jedynie wody i surowców odpowiadających trzem grupom: naturalnych, identycznych z naturalnymi i niemal naturalnych., to co w takim razie mamy myśleć o Alverde ![]() Dopiero 3 gwiazdki dają jakość zbliżoną do aktualnych wymogów Ecocert i Cosmebio;- czyżby więc nowe kryteria ułatwiały firmom stosującym składniki "identyczne z naturalnymi i niemal naturalne" załapanie się na certyfikat naturalności?? Trzeba więc dalej czytać i analizować składy i po prostu nie dać się zbajerować nowym certyfikatom- "lepsze wrogiem dobrego" ![]() Dodam jeszcze, że ostatnio, wśród kilku próbek , które dostałam w przesyłce od jednej z Was ( ![]() ![]() ![]() Beeets, a ty uporałaś się już z bezsennością z tego powodu ![]() [/QUOTE] uaktualniłam swoją wiedzę na temat certifykatów i dziś idę rozmawiać na ten temat. nadal nie wiem, czemu ta pani twierdzi, że eco cert jest be. dziś ją przetrzepię z jej wiedzy ![]() i kupię swoje pierwsze mydło aleppo ![]()
#1311 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;43506611]Będąc na jej miejscu, miałabym się czego obawiać...
![]() ![]() ![]() ![]() poza tym zrobię u niej zakupy, więc będzie z niecierpliwością wyczekiwać mojej następnej wizyty żądna kolejne pasjonującej rozmowy na temat certyfikatów ![]()
#1313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja przygotowuje się do zimy i z zapasów wyciągam coraz grubszy kaliber pielęgnacyjny ![]() ![]() i to (niestety nie pamiętam, gdzie go nabyłam ![]() ![]() Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2013-10-31 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
a jak!!!
na włosy az żal ![]() a poza tym nie pomoże na porost i wzmocnienie olej nałożony na włosy ![]() Beeets - Ty jeszcze mydła alep nie miałaś??? no wiesz...... jak można ![]() ![]() Ja własnie min. o alep wczoraj pisałam, zaraz dodam posta.
#1315 |
Konto usunięte
|
A Green People ma nowy peeling- enzymatyczny
![]() ![]() ![]() poj. 30 ml ![]() Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2013-10-31 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, wiem ![]()
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udało mi się kupić: omia, szampon z macadamia http://www.omialab.it/ mydło pomarańcza i cynamon - ręcznie robione mydło różane - ręcznie robione balsam do ust róża woda do twarzy biała róża urtekram szampon różany urtekram mydło różane Zdjęcia innym razem, bo już ciemno. susabee, mydło-liść pachnie delikatnie oliwkowo, trochę czuję las sosonowy. bardzo przyjemnie. za to opakowanie i wygląd jest cudny ![]() ![]() to mydło jest warte 44 zł ![]() i pan z golden oil cię pozdrawia ![]()
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam 2 rosyjskie toniki
![]()
#1319 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja upatrzyłam sobie to mydło na prezent gwiazdkowy dla przyjaciółki ![]() ![]() Ja już upiekłam jeden sernik i jestem w trakcie drugiego, a jeszcze czeka mnie starcie 3 kg jabłek na szarlotkę (ciasto na szczęście zrobiłam już wczoraj) a na koniec małe sprzątanko i mam wolne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;43511266]
![]() ![]() ![]() Ja upatrzyłam sobie to mydło na prezent gwiazdkowy dla przyjaciółki ![]() ![]() Ja już upiekłam jeden sernik i jestem w trakcie drugiego, a jeszcze czeka mnie starcie 3 kg jabłek na szarlotkę (ciasto na szczęście zrobiłam już wczoraj) a na koniec małe sprzątanko i mam wolne ![]() dyskusja była burzliwa ![]() Dzielna jesteś ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.