|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
henna z Pole Henny BAQ. Jutro zrobię zdjecie całym włosom
16.06.2018 ślub ![]() https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png Edytowane przez aszuelka Czas edycji: 2014-08-29 o 20:58 |
|
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Nie są aż tak jasne, to wina oświetlenia. W rzeczywistości są bardziej czerwone. Hennę rozrobiłam z sokiem z cytryny, po ok. 12 godzinach dodałam jeszcze odrobinkę soku i ok. szklankę żelu lnianego. Mieszankę nałożyłam (mamy rękami ;D) na wilgotne, umyte szamponem Babydream włosy i trzymałam 3 godziny. Wczoraj je umyłam i dziś są ciemniejsze.
|
|
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
Kolor przed. Na zdjęciu jest trochę ciemniejszy niż był w rzeczywistości. Sprany miedziany blond ( " odwrócone ombre"- włosy przy twarzy blond, reszta rudy) z 4 cm odrostem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
ładnie wyszło
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Moje włosy dzisiaj, niestety slonka brak wiec i zdjecie nie takie jakie bym chciała
16.06.2018 ślub ![]() https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png Edytowane przez aszuelka Czas edycji: 2014-08-30 o 09:02 |
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Czy Wam też przy pierwszych myciach po farbowaniu henna się wypłukuje jak przy drogeryjnych farbach?
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy co masz na myśli. Spływają resztki czyli woda jest zafarbowana ale kolor sie nie zmienia.
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Do os stosujace henne Khadi do wlosow regularnie
1. Co jaki czas farbujecie wlosy? 2. Gdzie najtaniej kupie kilka opakowan 6-10? 3. Na wlosy dlugie schodzi 1 opakowanie? 4. Czy po splukaniu wlosow pod biezaca woda cala henna schodzi bez klopotu z umywalki/ wanny czy trzeba szorowac? Ew jak zabezpieczyc? Chce zaczac regularnie hennowac wlosy, ale proces szorowania mnie martwi.... Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-09-01 o 12:34 |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
No eld-ka to spływa jak szalona, khadi mniej, ale jej nie lubię bo zbyt czerwona wychodzi.
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Ja na moje włosy zużyłam niecałe opakowanie. Myślę, że to co zostało wystarczy mi na pofarbowanie odrostów
Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Z umyciem wanny nie miałam żadnego problemu. Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1302 |
|
BAN stały
|
Ile fotek. Bardzo ładne kolorki wam wyszły
, gratulacje
|
|
|
|
#1303 |
|
Przyczajenie
|
Hej!Zakupiłam ostatnio Orzechowy brąz Khadi i położyłam go na 6 godzin na rozjaśniane włosy (hennowałam dwukrotnie). Na początku kolor świetny, ciemny brąz. Po dwóch myciach włosy zrobiły się rudawo-czerwone. Przeczytałam, że taki efekt mógł wyjść. Co mam teraz zrobić, jeżeli chcę mieć włosy czystobrązowe, bez żadnych odcienie rudości i czerwieni? Odczekać i położyć farbę chemiczną, czy próbować coraz ciemniejszą hennę? Dziekuje z gory.
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Allegro. 3. Zależy od: dokładnej długości, gęstości, gęstości papki i ewentualnych dodatków, tego czy farbujesz całe włosy czy tylko odrost. 4. Schodzi. Cytat:
|
||
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47957827]1. Jeśli mam ochotę robić to regularnie, to co miesiąc. Jeśli mi się nie chce, to ci kilka miesięcy.
2. Allegro. 3. Zależy od: dokładnej długości, gęstości, gęstości papki i ewentualnych dodatków, tego czy farbujesz całe włosy czy tylko odrost. 4. Schodzi. Możesz spróbować Khadi ciemnego brązu (wychodzi ciemniej niż czarna), albo indygo. A najlepiej używaj mieszanek nie zawierających henny lub zawierających jej mało. Poza Khadi są jeszcze farby Sante i Logona, które poza henną i indygo mogą zawierać także inne zioła farbujące na brąz.[/QUOTE] Dziekuje Khadi ciemny braz wychodzi ciemniej niz khadi czarna? |
|
|
|
#1306 |
|
Przyczajenie
|
A czy wtedy włosy na pewno będą brązowe i pp kilku myciach nie zrobią sie znów czerwone?
strasznie nie podoba mi sie ten kolor. Marżę p ciemnych włosach jak to mam w naturze niestety kiedyś coś mnie podkusilo na ten blond. Do tego moje włosy farbuja sie strasznie nierównomiernie posiadam nadal kilka blond pasm... Czy którąś z was miała może podobny problem? Czy używanie chemicznej farby po hennie jest niemożliwe czy tylko rozjasniacze są niewskazane???
|
|
|
|
#1307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Farb chemicznych można używać po hennie zawsze. Nie powoduje to żadnych dodatkowych zniszczeń. Natomiast trzeba się liczyć z tym, że kolor z barwników roślinnych nie zostanie usunięty przez farbę ani przez rozjaśniacz. To dlatego: - Rozjaśnianie włosów farbowanych henną kończy się kolorem marchwi. - Rozjaśnianie włosów farbowanych indygo kończy się niebiesko. - Rozjaśnianie włosów farbowanych henną+indygo kończy się zielono. Natomiast jeśli chcesz farbować na ciemno, to już nie ma znaczenia czy henna/indygo tam były czy nie. Dlaczego właściwie zdecydowałaś się na farbowanie Khadi, a nie chemiczne? |
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Też się pokażę (zdjęcie bez słoneczka)
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
a dziękuję
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
Jest ok. Przy trzecim myciu woda spływała czysta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1312 |
|
Przyczajenie
|
Ponieważ moje włosy po rozjaśnianiu były przesuszone, a henna Khadi wydawała się świetnym rozwiązaniem. Czyli jak na to moje rudawe coś położę jakiś ciemny brąz/czerń to wyjdzie w miarę normalnie? Niektóre Panie piszą, że farba na hennie strasznie szybko schodzi, ponieważ nie wnika we włos bo jest on oblebiony henną właśnie...
|
|
|
|
#1313 |
|
Konto usunięte
|
Henna nie oblepia włosów.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Z deszczem w butach
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Chyba nadchodzi czas rozjaśniania pohennowanych włosów i będzie to mój pierwszy raz, dlatego może któraś bardziej doświadczona dziewczyna mi powie co i jak
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
pisałam kilka razy jak ja rozjaśniam swoje, poszukaj gdzieś wyżej, bo nie chce mi się pisać :P
|
|
|
|
#1317 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo, pod koniec miesiąca chyba zdecyduje się na chemiczną farbę. Mam nadzieję, że pozbędę się rudawych refleksów. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1318 |
|
Przyczajenie
|
A wie może któraś z Was jak z ty wypłukiwaniem farby na hennie? Czy staje się to szybciej?
|
|
|
|
#1319 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z chemicznego punktu widzenia nie ma żadnych podstaw do stwierdzenia, by henna w jakikolwiek sposób miała przyspieszać wypłukiwanie sztucznego pigmentu. |
|
|
|
|
#1320 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje
teraz zastanawiam sie ad ciemnym brazem Khadi. Jest tu ktoś to uZYWAL i moze powiedzieć czy wyplukuje sie na czerwono lub rudawo???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

henna z Pole Henny BAQ. Jutro zrobię zdjecie całym włosom

strasznie nie podoba mi sie ten kolor. Marżę p ciemnych włosach jak to mam w naturze niestety kiedyś coś mnie podkusilo na ten blond. Do tego moje włosy farbuja sie strasznie nierównomiernie posiadam nadal kilka blond pasm... Czy którąś z was miała może podobny problem? Czy używanie chemicznej farby po hennie jest niemożliwe czy tylko rozjasniacze są niewskazane???