|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() Codziennie rano budzę się o 5 albo 6 z powodu pustego żołądka. Masakra. Zaczynam mieć już problemy z dopinaniem spodni. Moje włosy to skupisko łupieżu i tłuszczu pomimo codziennego mycia a moja twarz to jeden wielki pryszcz. Czy to kiedykolwiek minie? ![]() Wyszłam dzisiaj z domu na dwie godziny. Dwugodzinny spacer rozładował mi wszystkie możliwe siły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||||||
Zadomowienie
|
można już założyć. Założysz?
Cytat:
![]() Powinien Ci przyjść list z datą jeśli powiedziałaś GP w jakim szpitalu chcesz rodzić. Ja już pierwszą wizytę mam za sobą, teraz będę czekać na kolejną( mam już ustalone) Cytat:
Ja jeszcze nic nie przytyłam a brzuch wyszedł. Widziałam że pisałyście o wzroście i wadze, ja mam 162cm i ważę 50 kg Cytat:
![]() Synek już będzie pomagał- fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś ugotowałam sobie garnek ogórkowej, taaakiej kwaśnej ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi ostatnio ciężko nadrabiać, w końcu lepiej się czuję i trzeba zacząć dom ogarniać ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają krwiaki żeby jak najszybciej się wchłonęły. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że szybko minie. Dziewczyny jaki dziś miałam sen... ![]() Śniło mi się że zaczęłam bardzo krwawić i urodziłam dzidziusia, który był malutki jak moja dłoń, biło mu serduszko i nikt mi nie chciał pomóc, bo mówili że jest za mały jeszcze i tak biegałam z nim prosząc o pomoc(miałam go włożonego pod koszulką, na piersi- także czułam bicie serduszka) aż w końcu serduszko przestało bić ![]() ![]() Jak ja nie lubię tych głupich ciążowych snów, w tamtej ciąży też miałam głupie sny. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() Minie to nam po ciąży ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
Mam do was pytanko czy wy tez czujecie ze napina wam sie macica? Dzisiaj juz mnie brzuch tak nie boli jak przez ostatnie dni ale czuje od rana jakby lekkie skurcze a teraz czuje jakby macice prawie cały czas napięta nie chce panikować może to jest normalne w poprzedniej ciazy miałam tak ale dopiero po dwudziestym którymś tygodniu...lekarz prywatnie 130£ a za tydzien mam usg darmowe i nie wiem co robić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
88natka ja mogę założyć i poprowadzić klub bo jestem już na chorobowym także mam trochę czasu
![]() Nie wiem tylko jak zweryfikować kogo zaprosić?? Może ja założę klub i zrobimy tak, że każda z Was co będzie chciała być w klubie (co będzie wiązało się z ujawnieniem swojej osobowości itd ![]() ![]() Chyba, że macie inny pomysł?? Bo chyba zgadzacie się ze mną, że bez sensu, żeby były w klubie osoby, które się nie udzielają albo takie co nie chcą się ujawnić... Tam musimy sobie nawzajem ufać, żeby można wstawiać różne fotki i napisać więcej o niektórych sprawach ![]() Macie jakieś propozycje jak to zorganizować czy zostajemy przy tej mojej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- To tylko moja propozycja ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- U nas było jednak inaczej : "(musisz aktywnie udzielać się na forum, musisz być zarejestrowana na Wizażu dłużej niż 2 miesiące i mieć przynajmniej 100 postów!) " ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ![]() aż mnie ochota na ogórki naszła |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa..i nikt mnie o szpital nie pytał, wybrano za mnie, ale z tego co wiem mogę w każdej chwili zmienic. ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tymi postami może być ciężko bo przecież nie będę liczyć każdej z nas ile już napisała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ok to zróbmy tak jak piszesz. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Postaram się jakoś to ogarnąć przez weekend, jakbym miała wątpliwości to będę pisać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie mieszkasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Ja mieszkam pod Belfastem w Irlandii Północnej i u nas jest wszystko tak jak w UK. W mojej książce pisało że pierwsza wizyta u GP, potem USG, potem znów u GP, później już nie pamiętam. Wiem tylko że w 2 ciąży mam tylko 3 wizyty w szpitalu a w pierwszej ma się 4 ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Rozeznanie
|
Ja miałam pierwsza wizytę z położna w 10 tygodniu i teraz usg w 11+6 i potem z lekarzem ale tylko dlatego ze mam niedoczynnosc tarczycy a tak normalnie to powinno być tylko z położna w 16tyg i drugie usg ok 18-20 tyg a dalej nie pamietam a jeśli chodzi o szpital to ja sama weszłam na stronę szpitala w ktorym chce rodzic odrazu jak sie dowiedziałam o ciazy i wypełniłam formularz "self refer" i przyslali mi listy z terminami wizyt i usg ale pewnie wszędzie jest inaczej ja mieszkam w Londynie nr wiem jak jest u ciebie.......
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-18 o 01:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Rozeznanie
|
Hejkaa
![]() Jakos nie mam weny na pisanie ale z czytaniem jestem na biezaco ![]() U nas wszystko ok tylkk te zmeczenie ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Moj synus ostatnio przechodzi samego siebie ![]() Po 5 razy wstaje do niego w nocy - a to pic a to przykryc itp. A dzis wstal o 6 ![]() Dziewczyny za krwiaki zeby sie wchlonely ![]() Za udane wizyty ![]() ![]() agnes84 witaj ![]()
#1308 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie klubik to zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. ![]() Miałam wczoraj fatalny dzień w pracy. Tak mnie szef potraktował, że po prostu wybuchłam płaczem ze złości. Chce mi zlecić dodatkowa pracę na umowę o dzieło, którą notabene sam miał zrobić. Powiedziałam mu, że nie czuję się na siłach, ale nic go to nie obeszło. Wręcz mnie przymusza do tego. ![]() ![]() Najlepsze jest to, że wcześniej nie miałam takich spięć z pracodawcą, a wczoraj to po prostu nas wszystkich zaskoczył swoimi tekstami. Niby kobiety w ciąży mają swoje prawa, ale w praktyce nikogo to nie obchodzi. Dalej pracuję 8h przy komputerze, nadal jeżdżę w delegacje i żeby nie było nadgodzin to każe mi się podpisać umowę na dodatkowe zlecenie. Jak się zbuntujesz to po macierzyńskim nie masz już czego w pracy szukać. Macie podobne zdanie, czy tylko u mnie kicha. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1310 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też miałam na początku dwa sny właśnie ,że krwawię ![]() ![]() Zmykam robić paszteciki drożdżowe ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-18 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chcialabym byc z tego powodu odrzucona bo odkad tu jestem to systematycznie bywam na forum ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
Hej ja często tak mam wieczorem, że bardzo boli mnie macica, czuje rozciąganie. Miałam tak pod koniec ciąży z moją córką. Jest to nieprzyjemne, zastanawiam się czy można brać nospę.
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Co do klubu to chętnie się przyłaczę, ujawnię i będę udzielać. Przyznaję, że na razie nie ogarniam tych wszystkich postów. W pierwszej ciąży przyłączyłam się do mam wiosennych 2009 w 30 tc jak poszłam na L4 (bo wcześniej pracowałam) i bardzo się zżyłyśmy z dziewczynami. Później któraś zaproponowała zalożenie priv wątku i wszystko się rozpadło...szkoda...mam ogromy sentyment do tamtego forum i wspominam ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Krwiaka też dostałam przez pracę, tłukłam jednej durnej babie, że normy, że bhp, ale ona była mądrzejsza. Mam chociaż cichą nadzieję, że ma wyrzuty sumienia, że przez nią poszłam prosto z pracy do szpitala. Ogólnie, dzięki temu dowiedziałam się, z kim pracuję. Kierowniczka, notabene matka dwójki dzieci, kiedy się dowiedziała o ciąży zaczęła kląć, że trzeba było się mnie pozbyć pół roku temu, kiedy była okazja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tej pory miałam ładniejszą cerę niż zwykle a ostatnio mam jakieś pojedyncze pryszcze ale ogólnie nadal mam ładniejszą cerę niż przed ciążą. Cytat:
Teraz na szczęście tego nie mam. Cytat:
Cytat:
Co do klubu, to myślę, że możemy już zakładać. Jak patrzę na listę mamuś sierpniowych to od razu kojarzę te z nas, które się udzielają. Jest nas chyba 51 a mniej jak połowa nicków jest dla mnie aktywna na wątku. Co do ilości wiadomości... to chyba odchodzę od kompa, bo jestem liderem ![]() Cytat:
Mój dziś o 5:50 tez próbował tatę ściągnąć z łóżka do zabawy mimo, że był śpiący. Tata już wstawał a ja twardo zarządziłam powrót do łóżka i po chwili histerii wszyscy spaliśmy do 8:30. Mój synek do niedawna wstawał ok. 5 więc wiem co czujesz ![]() Cytat:
![]() Skonsultuj z lekarzem wysypkę ![]()
![]() |
#1315 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do klubu jeszcze to jeśli ktoś zniknie z wątku na 2 tygodnie to z klubu powinno też się usunąć co o tym myślicie ???
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
ja tez zle sypiam, mam koszmary prawie kazdej nocy i za kazdym razem ktos mnie zabija
![]() krece, wierce sie i nie moge zasnac, dzis moze spalam z 4 godziny. No i zaczyna pobolewac mnie brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paszteciki ![]() Cytat:
![]() Ja nadal jestem na forum z czasów, kiedy byłam w ciąży z Krzysiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lider ![]() ![]() Właśnie sprawdziłam, jestem zaraz po Tobie ![]() Ale 2 tyg to może byc czasem np. pobyt w szpitalu... No nie wiem.
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-01-18 o 11:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Widzę że piszecie coś o klubie - z chęcią dołączę. Ale będę potrzebować instrukcji bo szczerze mówiąc to nie wiem w ogóle na jakiej zasadzie to działa
![]() Dzisiaj zostaję na noc sama z córką bo mąż wyjeżdża po obiedzie do Zakopanego na jutrzejsze skoki. Wróci dopiero jutro wieczorem. Obiadu nagotowała mi mama (gołąbki) więc przynajmniej to mi odpadnie. Udanego weekendu Wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sytuację w pracy masz nie do pozazdroszczenia. Musisz w sumie zdecydować czy teraz egzekwować swoje prawa czy mieć pracę do której ewentualnie wrócisz....Ja nie rozumiem jak można się tak zachowywać, taki szef to masakra. Dla niego ![]() Ja mam możliwość zeby skorzystać ze skróconego czasu pracy ale dopiero za ok 2 tyg bo muszą kadry cośtam zrobić. Ale jak wyglądała moja rozmowa w pracy o tym, że jestem w ciąży to szkoda gadać. Menegerka spoko gorzej bezpośredni przełożony. Generalnie nie polecam, ja się prawie rozpłakałam w pracy A w domku to ze 3 razy jak mały bóbr. Opowiem innym razem, nie chce do tego wracać brrr. Za dużo stresu mam ostatnio. Mi się umowa kończy przed porodem więc nastawiłam się ze pewnie nie przedużą i tyle. Cytat:
Ale po kilku dniach jak brzuch przestał tak wariować przestałam brać nospe. Cytat:
Cytat:
![]() A włosy przetłuszczają się tak samo albo i bardziej. Myję codziennie. Czy was też swędzi skóra na brzuchu? Nie mam wysypki, krostek, nic. Ale jak nie posmaruje balsamem to świra można dostać ![]() Cytat:
Cytat:
Mamy dziś hydraulika w domu...Czuję się jak środa na piątek a oni kują śćiany ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.