|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 907
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
A co ?
![]() Musialam zlikwidowac ciemne odrosty i nie wiadomo dlaczego wzielam ten odcien ![]() Odrosty spokojnie wzielo na 6% ale ochlodzilo reszte wlosow Chyba nawet dobrze 😊
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 714
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Nephalem wybacz, ¿e dopiero teraz odpisujê, ale dopad³ mnie notoryczny brak czasu. Widzê, ¿e nikt inny ci nie odpowiedzia³, nie wiem wiêc czy twoje pytanie jest nadal aktualne, ale napiszê ci tylko tyle: NIE K£AD¬ POPIELU
![]() Jedyne co teraz mo¿esz po³o¿yæ na w³osy, to natura, czyli kolory z 0 po kropce czy przecinku. Na pocz±tek nie bierz za ciemnej farby, bo na tak odbarwionych w³osach mo¿e wyj¶æ wrêcz czarno. Mo¿e spróbuj na pocz±tek 8/0 z oxy 6% Nie wiem dok³adnie jaki masz kolor w³osów, ale s± bardzo jasne, my¶lê, ¿e poziom 10, wiêc poziom 8 powinien je sporo przyciemniæ. Alb jak sie boisz, to we¼ ja¶niejszy 9/0 W ten sposób przyciemnisz kolor, ale nie uzyskasz glona. Twój obecny kolor jest do¶æ ciep³y, a fotki, które wkleja³a¶, to ciep³e odcienie, wiêc powinno ci sie podobaæ. Natomiast jak bêdziesz chcia³a mimo wszystko ch³odny, czy popielaty odcieñ, to mo¿esz go daæ dopiero po na³o¿eniu natury. Czyli pierwsze farbowanie/przyciemnianie tylko i wy³±cznie natur±, a dopiero nastêpne farbowanie ch³odniejszym odcieniem, czyli z 1 lub 2 po przecinku np. 7/1 lub 7/12 itp. Ja bym ci radzi³a po³o¿yæ teraz 8/0 albo nawet ja¶niejszy 9/0 i odczekaæ kilka tygodni i zobaczyæ jak ci sie ten kolor wyp³ukuje. Mo¿liwe, ¿e po tygodniu niewiele zostanie z tego koloru i bêdziesz musia³a znowu zafarbowaæ. Ja musia³am swoje zapigmentowaæ, bo ka¿da farba mi sp³ywa³a. Ale ja mia³am jasny blond po rozja¶niaczu, a nie farbie, wiêc mo¿e tobie uda siê bez pigmentacji. Tak czy siak: powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
Weronisia ostatecznie kupi³am (ale jeszcze nie u¿y³am) tak± farbê:
http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/36...-do-wlosow.jpg Mo¿e wyj¶æ za ciemna, ale z drugiej strony w³osy mam od dawna rozja¶niane, wiêc pewnie bêdzie siê stosunkowo szybko wyp³ukiwaæ. Dziêkujê za odpowied¼. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 284
|
Cytat:
![]() Znowu je¶li farba ci siê za szybko wyp³uka to wtedy mo¿esz pomy¶leæ o pigmentacji zamiast braæ farbê, która jest o tyle ciemniejsza. Sklepowe br±zy prawie zawsze wychodz± du¿o ciemniej ni¿ na opakowaniu obrazek pokazuje. Nigdy nie warto siê kierowaæ obrazkiem, bo to fantazja grafika obrabiaj±cego zdjêcie. Wa¿ny jest tylko numer farby.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-09-08 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Raczkowanie
|
Mcromance o kurczê...pyta³am o t± farbê w w±tku "farbowanie rozja¶nianych w³osów" i zarówno numer (7.0) jak i sama farba spotka³y siê z aprobat±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu bym wziê³a normaln± amoniakow± jak i poziom 8. Je¶li wyjdzie ci nadal za jasno mo¿na przyciemniæ, ale je¶li farba wyjdzie za ciemno to szkoda mêczyæ w³osy rozja¶nianiem, je¶li siê oka¿e ¿e tak ciemny ci nie odpowiada. A te fotki co wklei³a¶ to ja bym okre¶li³a na be¿owy (,13) poziom 7 (jedna to kolor o którym sama kiedy¶ my¶la³am, ale mi siê rozja¶niaæ nie chce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Raczkowanie
|
A jak± farbê sklepow±
mog³abym kupiæ? Lubiê L'Oreal, wiêc mo¿e 8.0 z innej linii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Cokolwiek z amoniakiem na dobr± sprawê. Moja mama dawno temu u¿ywa³a Excellence z L'Oreal i by³a zadowolona tylko wycofali jej kolor. Po tym mia³a raz farbê z serii Preference bodaj¿e, ale nie pokry³a jej zbyt dobrze siwych w³osów i strasznie ¶mierdzia³a i dra¿ni³a oczy. Ale u ciebie mo¿e by da³a radê, je¶li nie jeste¶ na to wra¿liwa.
![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Rzuci³am okiem na 8.0 w piance, ale kolor po farbowaniu w³osów rozja¶nionych jest bardzo zbli¿ony do mojego...taki be¿owy blond.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta farba w piance to amoniakowa jest, okre¶lona jako farba trwa³a? Bo farby pó³trwa³e to zazwyczaj s± pianki i one s± czym¶ na zasadzie tonera - zmieniaj± odcieñ, ale niezbyt mocno i dog³êbnie jak farby trwa³e, dlatego efekt po nich mo¿e byæ delikatniejszy i utrzymaæ siê krócej. Ostatecznie zrobisz jak bêdziesz chcia³a i najwy¿ej we¼miesz 7.0. Ale ja na twoim miejscu bym spróbowa³a najpierw z poziomem 8, bo mo¿e siê okazaæ, ¿e chwyci ciemniej ni¿ zak³adasz patrz±c na to co komu¶ wysz³o i na opakowanie ![]() Edit: Albo mo¿esz zmieszaæ poziom 8 i 7 pó³ na pó³, wtedy otrzymasz "poziom 7 1/2", który bêdzie pomiêdzy tymi dwoma.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-09-08 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wrzucisz fotkê? Chyba nigdy nie wrzucala¶ tu zdjêæ w zimnym odcieniu, jestem bardzo ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Co do problemu kolezanki Nephalem - ja kiedy¶ na w¶ciek³y rudy po rozjasnianiu robi³am Loreal (chyba preference) kolorem w³a¶nie 7.0. Kolor by³ nijaki i spra³ siê do zera po dwóch tygodniach. Jedyna farba sklepowa która ³adnie mi z³apa³a rozjasniane w³osy to by³a Palette.
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, ¿e tak zdawkowo odpisywa³am, ale by³am na zakupach i korzysta³am z komórki.
Mcromance tak amoniakowa - sublime mousse. Chyba poczekam i pójdê do fryzjera, bo nabra³am strachu, ¿e mo¿e wyj¶æ co¶ nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Je¶li masz mo¿liwo¶æ i¶æ do (oby dobrego i ogarniêtego) fryzjera to id¼ ![]() Ja sama u¿ywam teraz tylko farb fryzjerskich i mojej mamie te¿ wyszuka³am tak± do siwków specjalnie. Kupujê na allegro (bo duuuu¿o taniej wychodz±) i z nimi jadê do zaprzyja¼nionej fryzjerki prywatnie, ¿eby mi równo po³o¿y³a ![]() *** Dziewczyny, kupi³am farbê ! ![]() ![]() Farbowanie powinno byæ nied³ugo, ale kiedy nie wiem. Najpierw musi mi farba dope³zn±æ, a nastêpnie wyjazd do fryzjerki pewnie bêdzie na spontanie, z ustalaniem wizyty dzieñ wcze¶niej, jak tylko moj± mamê "najdzie" ![]() Niestety aparat ci±gle odmawia wspó³pracy i zdjêæ pewnie nie bêdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
Mcromance po wielkich przebojach w koñcu znalaz³am w miarê fajnego fryzjera chocia¿ i tak nie by³am z jego us³ug w 100% zadowolona (farbowany odrost ró¿ni³ siê od reszty w³osów). Niestety cena za koloryzacjê...ponad 300 z³ (bodaj¿e 360 z³). Jest to salon w który wykorzystuje siê farby L'Oreal i produkty Kerastase. Wcze¶niej chodzi³am do salonu Welli i by³am bardzo niezadowolona (ale ceny by³y bardziej przystêpne).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
Mcromance gratulacje
![]() ![]() ![]()
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja sama sobie farby dobieram i kupujê, a fryzjerka jedynie mi je nak³ada, bo ja mam obsesjê, ¿e mog³abym co¶ gdzie¶ pomin±æ. Z tego powodu dziewczyny siê tu ze mnie ¶miej±, ¿e tchórz jestem ![]() ![]() Jak chcesz siê bawiæ, to mo¿esz zrobiæ sobie test na pasemku. Znalaz³am te¿ efekt po tej farbie w musie, któr± ogl±da³a¶ u rozja¶nianej dziewczyny: http://oncebeauties.blogspot.com/201...zyciemnic.html Cytat:
![]() CT - pierwsza bezamoniakowa farba, która spe³ni³a moje oczekiwania i nie zrobi³a mi sianka z k³aków ![]() Tak my¶la³am czy braæ znowu WCT, czy mo¿e teraz poutrwalaæ to co by³o ostatnio traktowane CT za pomoc± amoniaczku i kolejnym razem znowu CT, potem amoniaczek, itd. Zdecydowa³am siê próbowaæ teraz Kolestona, a w tej decysji utwierdzi³a mnie dzi¶ cena zestawu i dostêpno¶æ Kolestona w porównaniu do CT, której obecnie w zestawie u sprzedawcy nie by³o.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2014-09-08 o 19:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
W salonie nie by³o tego w ogóle widaæ. Natomiast w domu w ¶wietle dziennym...no by³a ró¿nica. Mo¿e nie ogromna, ale ca³o¶æ by³a be¿owym delikatnym blondem, a odrost nieco ciemniejszy wyra¼nie ciep³y - miodowy. I tak lepsze to od Welli, gdzie zafundowali mi piêkny misz masz (be¿ z sinymi szarawymi pasmami...nieplanowanymi rzecz jasna).
Koloryzacja u fryzjera farb± kupion± uprzednio na w³asn± rêkê to ca³kiem fajny pomys³. ![]() Ten kolor z linka jest bardzo fajny. Chocia¿ obiektywnie w blondzie jest mi do twarzy, to jednak czujê jaki¶ wewnêtrzny dyskomfort i pragnê uciec w jasne br±zy. Nie chcê nikogo uraziæ, ale wydaje mi siê, ¿e tlenione w³osy nie dodaj± klasy i pasuj± albo konkretnym wyrazistym typom urody, albo osobowo¶ciom scenicznym (vide Kora Jackowska). Ja nie jestem posiadaczk± tej pierwszej cechy, a tym bardziej drugiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Skoro odrost by³ cieplejszy od reszty to fryzjer móg³ siê pobawiæ w 2 mieszanki z 2 oxydantów. Na odrost ten z mocniejszym oxy, a do od¶wie¿enia reszty na ³agodniejszym. Ale to trzeba chcieæ.
Niestety efekt zale¿y od umiejêtno¶ci (i chêci do kombinowania) fryzjera, a czasem nawet od dnia, a to nie zawsze równa siê cenie. Np. moja fryzjerka miewa lepsze i gorsze dni przy obcinaniu mnie i 1 na 7-8 podciêæ okazuje siê niewypa³em, który potem namiêtnie zapuszczam, ¿eby wyrównaæ ![]() ![]() A rozja¶niany blond trzeba dobraæ do urody i charakteru. S± i tandetne jasne blondy, ale s± i te naturalniejsze z poziomów 9-8, lekko pszeniczne, be¿owe, miodowe, s³oneczne lub mro¼ne. Takie s± ¶liczne ![]() Tych super jasnych blondów ja osobi¶cie nie lubiê i nie chcia³abym mieæ na g³owie, ale jak bêdê bardziej siwa ni¿ mysio-blond to mo¿e fundnê sobie taki be¿owy poziom 8-9, kto wie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczê¶cie nie mam parcia na szk³o je¶li o blondy idzie. Ale swego czasu mia³am hu¶tawkê dotycz±c± delikatnego rozja¶nienia k±piel± rozja¶niaj±c±. Jeszcze w zesz³ym roku farbowa³am siê 5/0 z Inebryi, które powolutku i ³adnie siê wyp³uka³o do br±zowawo-rudawego poziomu 6, który teraz sobie kontynuujê, bo jednak uzna³am, ¿e w cieplejszym odcieniu mi lepiej ni¿ w ch³odnawej naturze. Kto wie, mo¿e w przysz³ym roku hu¶tawka mi wróci i siê wyp³ukam do poziomu 7? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Matko jedyna czy oni na glowe poupadali , 360 zl za koloryzacje
![]() Dobrze ze u mnie tyle sobie nie zycza , bo musialabym poprzestac na swoim farbowaniu ![]() ![]() Akurat na jutro jestem umowiona ![]()
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
Oooo... A co bêdziesz robiæ? Samo farbowanie, czy co¶ jeszcze do tego?
![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Zamierzam tez troche podciac
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, widzê, ¿e bêdzie siê dzia³o
![]() Ja swoje te¿ bêdê musia³a wyrównaæ chyba, bo w³osy mi podros³y trochê i trik z leciutkim obciêciem asymetrycznym, ¿eby wyrównaæ optycznie obie strony (bo lewa uparcie mi siê wywija w ty³ i wygl±da³a na krótsz± ni¿ prawa) przestaje dzia³aæ. Szczególnie na drugi dzieñ to widaæ jak podwiniête w³osy siê rozprostuj± po nocy. Najgorsze, ¿e nie wiem co robiæ z odro¶niêt± grzywk±, bo niestety przypomnia³am sobie jak ju¿ j± zapu¶ci³am i zrówna³am z reszt± d³ugo¶ci, ¿e przy równym przodzie oddziela mi siê lekko pasemko z grzywki od reszty w³osów i leci na twarz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1315 |
Raczkowanie
|
Mcromance ja jestem typowym ch³odnym latem, a zawsze ci±gnê³o mnie do ciep³ych br±zów i rudo¶ci. Blond na g³owie to by³a chwilowa fanaberia. Cieszê siê, ¿e spróbowa³am, bo faktycznie pó¼niej nie dawa³oby mi to spokoju.
![]() http://www.redhairstyle.com/wp-conte...d-hair-dye.jpg ...ale pozostanie to w sferze fantazji, bo rudo¶ci± zrobi³abym sobie spor± krzywdê. ![]() Edit: jeszcze ma³y spam pytaniowy. Je¿eli zafarbujê farb± z amoniakiem o tym kolorze: http://img.redmega.ru/catalog/cosmet...00051154K3.jpg Przyjmuj±c, ¿e uzyskam efekt jak ta bloggerka (u¿ywa tej samej farby): http://fashionmugging.com/wp-content.../050820141.jpg Co (i za jaki czas) powinnam zrobiæ, by ostatecznie uzyskaæ...powiedzmy taki kolor jak w za³±czniku? ![]() Edytowane przez Nephalem Czas edycji: 2014-09-08 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Nephalem z farb drogeryjnych bardzo dobry jest Loreal Preference i ewentualnie Excellence.
Wg mnie nie powinna¶ braæ 7/0 tylko 8/0 bo i tak z³apie ciemniej. No i drogeryjne NIGDY nie wychodz± jak na obrazku, wiêc tym siê nie sugeruj. No i zawsze wychodz± cieplej. Mcromance nie mo¿liwe, ¿e siê tak cichaczem zdecydowa³as bez zamêczania nas ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
przepraszam ale Color Nectrs orzech laskowy wychodzi jak na obrazku
![]() ja sie nalo udzielam bo zaszlo u nas sporo zmian: mamy psa i poszlam do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co za pieska masz? Pochwal siê ![]() A skoro naby³a¶ psa, to znaczy, ¿e plany powiêkszenia rodziny siê odwlekly? Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
Cytat:
Nie mo¿na jednak tego poweidzieæ o profeskach bo nie maj± obrazka ![]() Wy¿³a weimarskiego ![]() co do powiêkszenia rodziny to raczej temat oddalony. Póki nie mam pracy na umowê i to na czas nieokre¶lony to nie ma szans. Teraz pracujê na zlecenie praktycznie 5-6dni w tyg po 12h, od dwóch tygodni. Praca do ty³ka ale kasy potrzebujemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jadê na zakupy i wybiorê 8.0 z amoniakiem. Dziêkujê za pomoc i cierpliwo¶æ wobec nowicjusza. ![]() Edit: Rzuci³am okiem na farby i widzê z tego, ¿e linia Preference ma do wyboru: farbê z numerem X3 8.0 Po opiniach internautek jestem jednak zniechêcona. Wyczyta³am, ¿e wychodzi ciep³y ¶redni blond, a na zdjêciach praktycznie nie ró¿ni siê od mojego aktualnego: http://3.bp.blogspot.com/-d1xL842t7R...0/DSCN7792.JPG Z kolei Excellence ma w ofercie 8.13: http://m6.agitomedia.pl/image/700x70....1908645.2.jpg Zobaczymy na co ostatecznie siê skuszê. ![]() ![]() Edytowane przez Nephalem Czas edycji: 2014-09-09 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.