Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-06-04, 16:39   #1291
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ

Hej, ja znam pyszny przepis na szpinak, niestety za cholerê nie jest dietetyczny
Podziel siê
Ja kiedy¶ robi³am szpinak mro¿ony do makaronu-i okaza³o siê,¿e trzeci sk³adnik to piach i siê zrazi³am. Kiedy¶ np. uwielbia³am krokiety ze szpinakiem i parówk±,ale teraz na samo wspomnienie robi mi siê nie dobrze.
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:50   #1292
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zawsze wszystko czytam .
za brak obiadu ode mnie oczywi¶cie musi byæ!

Ja nie potrafiê w siebie wmusiæ czego¶, tylko dlatego ¿e jest zdrowe . Szczególnie, ¿e taki seler nie ma w sobie nic szczególnie wyj±tkowego, czego nie mo¿na znale¼æ w czym¶ innym. Wolê szukaæ zdrowych rzeczy, które lubiê, bo wtedy wiem, ¿e bêdê siê trzymaæ jedzenia takowych .

Ty dwa dni bez æwiczeñ, a ja dwa dni z æwiczeniami, przejê³am Twoj± zmianê . Za to ja siê fantastycznie czujê z æwiczeniem, tak¿e polecam Ci do tego wróciæ .

Chyba najlepszy pod tym wzglêdem jest syrop z agawy.

Z tak± urod± to ja siê nie dziwiê, ¿e pewna siebie jeste¶ .
Bardzo Ci zazdroszczê, mnie te dodatkowe kilogramy totalnie zniszczy³y. Samoocena i poczucie w³asnej warto¶ci s± gdzie¶ daleko na koñcu ujemnej skali ... Teraz jak patrzê na zdjêcia, kiedy wa¿y³am te 20kg mniej i uwa¿a³am, ¿e jestem gruba i brzydka to stwierdzam, ¿e wcale tak ¼le nie by³o, a teraz? Jeden wielki wieloryb.

Bij za ten brak obiadu bij, bo nale¿y mi siê. Do æwiczenia ju¿ wróci³am, za mn± ju¿ pe³na godzina stacjonarnego, teraz jeszcze spacerki Co Ty, ja teraz ju¿ tak ³atwo nie zrezygnujê

Co do zdrowych rzeczy to na szczê¶cie lubiê wiêkszo¶æ warzyw i owoców. Nie przepadam za potrawami z fasoli, za cukini± i kabaczkiem i za gotowan± papryk±. No i ten seler naciowy mi nie podchodzi jako¶

Z moj± pewno¶ci± siebie to nie o urodê chodzi, bardzo dziêkujê za piêkny komplement Chodzi raczej o zasady, jakie wpoi³o mi otoczenie i jakich sama siê nauczy³am. Gruba czy chuda jestem t± sam±, ¶wietn± osob± a jak siê woli rozmieniaæ nad falochronem z mojego sad³a zamiast chcieæ mnie poznaæ to jak na moje mo¿e i¶æ np. pozamiataæ na pustyni I to samo zapewne tyczy siê te¿ do Ciebie wiêc g³owa do góry, biust do przodu a jak siê kto¶ czepia to olaæ, bo zapewne sam ze sob± ma problemy

Agawy spróbujê jak mi stewia nie podejdzie

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Podziel siê
Ja kiedy¶ robi³am szpinak mro¿ony do makaronu-i okaza³o siê,¿e trzeci sk³adnik to piach i siê zrazi³am. Kiedy¶ np. uwielbia³am krokiety ze szpinakiem i parówk±,ale teraz na samo wspomnienie robi mi siê nie dobrze.
Dobra.

Uwaga, przepis oznaczony klauzul± "je¶æ tylko i wy³±cznie gdy ma siê niedowagê"

-Ok. 200 g boczku wêdzonego
-4 z±bki czosnku
-ok.500g szpinaku
-mozna daæ jajko gdy szpinak pu¶ci wodê, bêdzie gêstszy

Boczek pokrojony w kostkê przysma¿amy na patelni a¿ bêdzie lekko rumiany, wkladamy szpinak obrany z twardszych ga³±zek i gdy zacznie puszczaæ wodê wciskamy czosnek. Sma¿ymy a¿ ilo¶æ wody bêdzie minimalna, przyprawiamy wedle uznania

t³uste jak diabli i przepyszne!

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:56   #1293
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46751990]Dziêkujê za tak mi³e przyjêcie
Wiêc:
wzrost: 168 cm, waga pocz±tkowa: 69 kg , waga aktualna 69 kg, cel 60 kg.
Niestety nie posiadam wagi wiêc nie mogê regularnie podawaæ wagi aktualnej

Mo¿e zacznê od tego jak schud³am te 15 kg te 3 lata temu: wa¿y³am 80 kg, zesz³am do 65 kg, z czasem wa¿y³am nawet 60 kg, jad³am 5 posi³ków dziennie, pi³am bardzo du¿o herbaty (pu erh i zielonej), w oko³o 2 miesi±ce zrzuci³am te 15 kg, reszta z czasem zesz³a. Nie jad³am du¿o s³odyczy(oczywi¶cie zdarza³o siê), t³ustego jedzenia, g³ównie ciemne lub chrupkie pieczywo, ry¿, twaro¿ki, surówki, chude miêso. W zesz³ym roku pracowa³am po kilkana¶cie godzin, nie mia³am czasu je¶æ w ci±gu dnia, wiêc wraca³am z pracy, najada³am siê i sz³am spaæ Do dzisiaj nie zrzuci³am tego, jedynie kilka kilogramów przy przestawieniu siê na normalny trym odzywiania gdy pracê skoñczy³am. Ju¿ jaki¶ czas staram siê je¶æ 5 posi³ków dziennie, w odstêpach ok. 3 godziny, pijê bardzo du¿o herbaty, ale waga praktycznie stoi w miejscu. Nie jem s³odyczy, odzywiam siê raczej zdrowo, nie a¿ tak jak kiedy¶, ale nie jadam ani t³usto ani du¿o. Nie wiem jak straciæ to co mi zosta³o, postanowi³am jednak bardziej rygorystycznie podej¶æ do sprawy i je¶æ spowrotem tak jak kiedy¶.

Dzisiaj na obiad zjad³am makaron ze szpinakiem [/QUOTE]
No to wygl±da na to, ¿e mia³a¶ dobry sposób i trzeba do niego powróciæ, tylko mo¿e dodaæ jakie¶ æwiczenia?

Makaron ze szpinakiem jest super .
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
witajcie. dzi¶ wypra³am dywany, odkurzylam ca³y dom z odsuwaniem mebli, umy³am pod³ogi. zrobi³am dwa prania. i spadl deszcz. pranie wysch³o. ale dywany nie i mia³y dodatkowe p³ukanie. mo¿e to i lepiej? od zimy nie by³y prane (jak nie ja to tego nikt nie zrobi) i tylko za³amywaæ rêce.

na dobry dzieñ dajê Wam zdjêcie kotki, która uzna³a, ze to ¶wietny pomys³ aby po³o¿yæ sie na ¶wie¿o wypranym dywanie. uwierzcie, ze bia³e k³aki doskonele widaæ na br±zowym dywanie.
Typowy kot .
Pomy¶l sobie ile kalorii spali³a¶ przy tym sprz±taniu .

Cytat:
Bij za ten brak obiadu bij, bo nale¿y mi siê. Do æwiczenia ju¿ wróci³am, za mn± ju¿ pe³na godzina stacjonarnego, teraz jeszcze spacerki Co Ty, ja teraz ju¿ tak ³atwo nie zrezygnujê
Bêdê biæ, bêdê! Mam nadziejê, ¿e dzisiaj jaki¶ obiad zjad³a¶?
Cytat:
Co do zdrowych rzeczy to na szczê¶cie lubiê wiêkszo¶æ warzyw i owoców. Nie przepadam za potrawami z fasoli, za cukini± i kabaczkiem i za gotowan± papryk±. No i ten seler naciowy mi nie podchodzi jako¶
A to podobnie jak ja .
Ja mam jeszcze taki problem - lubiê gotowaæ, ale mi siê☠nie chce . Poza tym mogê gotowaæ, ale nie jak jestem g³odna ...
Na ca³e szczê¶cie miêso mo¿na przygotowaæ wcze¶niej i tylko podgrzewaæ, a zrobienie sa³atki to 3min, inaczej bym pewnie umiera³a z g³odu albo z lenistwa zosta³a frutariank± .
Cytat:
Z moj± pewno¶ci± siebie to nie o urodê chodzi, bardzo dziêkujê za piêkny komplement Chodzi raczej o zasady, jakie wpoi³o mi otoczenie i jakich sama siê nauczy³am. Gruba czy chuda jestem t± sam±, ¶wietn± osob± a jak siê woli rozmieniaæ nad falochronem z mojego sad³a zamiast chcieæ mnie poznaæ to jak na moje mo¿e i¶æ np. pozamiataæ na pustyni I to samo zapewne tyczy siê te¿ do Ciebie wiêc g³owa do góry, biust do przodu a jak siê kto¶ czepia to olaæ, bo zapewne sam ze sob± ma problemy
Wiem, ¿e tu nie chodzi o urodê, aczkolwiek jak cz³owiek jest z siebie zadowolony to jest ³atwiej, tak¿e uroda w pozyskiwaniu pewno¶ci siebie nie przeszkadza .
Podobne mam podej¶cie i szczerze mówi±c nie obchodzi mnie, co kto¶ inny my¶li, ale problem polega na tym, ¿e ja siê sobie nie podobam taka t³usta . No, ale przecie¿ w±tek jest magiczny i nied³ugo bêdê jednoro¿cem, prawda?

Chocia¿ muszê przyznaæ, ¿e siê zaczynam martwiæ, zaczê³am æwiczyæ, niby wszystko super, ale wydaje mi siê, ¿e nic ze mnie nie schodzi, a przy takiej wadze to powinno ze mnie lecieæ jak woda z kranu :| .
Zobaczymy co wyjdzie w pi±tkowym wa¿eniu (podejrzewam, ¿e wyjdzie, ¿e nic nie schud³am) i bêdê kombinowaæ z jedzeniem chyba, bo tak daleko nie zajdê. Ale chcê ju¿ schudn±æ .
Cytat:
Agawy spróbujê jak mi stewia nie podejdzie
Sama te¿ siê muszê zaopatrzyæ .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-06-04 o 16:58
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:02   #1294
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Ja trochê te¿ nie . Ale dobrze, niech siê co¶☠dzieje, lepsze to ni¿ pustki .

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Jak tak dasz radê to my¶lê,☠¿e super. Jak Ci siê tak uda to siê koniecznie dziel jad³ospisami .
Ja mam póki co 40% W, 30% T, 30% B, a i tak zawsze bia³ka za ma³o
Tak¿e Twoja wersja nawet lepsza .
hehe jak mi wyjdzie to dam znac

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:05   #1295
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
No to wygl±da na to, ¿e mia³a¶ dobry sposób i trzeba do niego powróciæ, tylko mo¿e dodaæ jakie¶ æwiczenia?

Typowy kot .
Pomy¶l sobie ile kalorii spali³a¶ przy tym sprz±taniu .

Bêdê biæ, bêdê! Mam nadziejê, ¿e dzisiaj jaki¶ obiad zjad³a¶?

A to podobnie jak ja .
Ja mam jeszcze taki problem - lubiê gotowaæ, ale mi siê☠nie chce . Poza tym mogê gotowaæ, ale nie jak jestem g³odna ...
Na ca³e szczê¶cie miêso mo¿na przygotowaæ wcze¶niej i tylko podgrzewaæ, a zrobienie sa³atki to 3min, inaczej bym pewnie umiera³a z g³odu albo z lenistwa zosta³a frutariank± .

Wiem, ¿e tu nie chodzi o urodê, aczkolwiek jak cz³owiek jest z siebie zadowolony to jest ³atwiej, tak¿e uroda w pozyskiwaniu pewno¶ci siebie nie przeszkadza .
Podobne mam podej¶cie i szczerze mówi±c nie obchodzi mnie, co kto¶ inny my¶li, ale problem polega na tym, ¿e ja siê sobie nie podobam taka t³usta . No, ale przecie¿ w±tek jest magiczny i nied³ugo bêdê jednoro¿cem, prawda?

Chocia¿ muszê przyznaæ, ¿e siê zaczynam martwiæ, zaczê³am æwiczyæ, niby wszystko super, ale wydaje mi siê, ¿e nic ze mnie nie schodzi, a przy takiej wadze to powinno ze mnie lecieæ jak woda z kranu :| .
Zobaczymy co wyjdzie w pi±tkowym wa¿eniu (podejrzewam, ¿e wyjdzie, ¿e nic nie schud³am) i bêdê kombinowaæ z jedzeniem chyba, bo tak daleko nie zajdê. Ale chcê ju¿ schudn±æ .

Sama te¿ siê muszê zaopatrzyæ .
Oczywi¶cie, ¿e nie zjad³am, ale zaraz sobie ugotujê kasze gryczan±. Zapomnia³am wczoraj wyci±gn±æ ryby. A jutro znowu nie bo jedyny czas wolny jaki mam to od 6 rano do 7 rano, potem æwiczenia i od 15 do 20 w szkole narobili nam tych zajêæ na czerwiec jak w ko³chozie, nie wiem co chc± osi±gnaæ a chodziæ trzeba bo w poniedzia³ek egzamin zawodowy :/

Mi uroda w pewno¶ci siebie przeszkadza³a przez wiêkszo¶æ ¿ycia. Zazdrosne kole¿anki, którym wierzy³am [bo przecie¿ to kole¿anki!] a poza tym uwielbiam nie¶mia³ych facetów, a tacy zawsze uciekali przede mn± jak przed zaraz± bo jestem wyra¼na jasna i g³o¶na[kometa, cholera jasna...]

Hmm, a mo¿e co¶ nie pracuje u Ciebie w porz±dku? Skoro stoisz w miejscu a co¶ robisz i powinno i¶æ w dó³ to mo¿e warto siê zbadaæ? Mo¿e jaka¶ zupe³na bzdura, szczegó³, a psuje ca³y efekt..?

27.02.2012
Stary 2014-06-04, 17:14   #1296
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:

Dobra.

Uwaga, przepis oznaczony klauzul± "je¶æ tylko i wy³±cznie gdy ma siê niedowagê"

-Ok. 200 g boczku wêdzonego
-4 z±bki czosnku
-ok.500g szpinaku
-mozna daæ jajko gdy szpinak pu¶ci wodê, bêdzie gêstszy

Boczek pokrojony w kostkê przysma¿amy na patelni a¿ bêdzie lekko rumiany, wkladamy szpinak obrany z twardszych ga³±zek i gdy zacznie puszczaæ wodê wciskamy czosnek. Sma¿ymy a¿ ilo¶æ wody bêdzie minimalna, przyprawiamy wedle uznania

t³uste jak diabli i przepyszne!
A ja wypróbujê

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Oczywi¶cie, ¿e nie zjad³am, ale zaraz sobie ugotujê kasze gryczan±. Zapomnia³am wczoraj wyci±gn±æ ryby. A jutro znowu nie bo jedyny czas wolny jaki mam to od 6 rano do 7 rano, potem æwiczenia i od 15 do 20 w szkole narobili nam tych zajêæ na czerwiec jak w ko³chozie, nie wiem co chc± osi±gnaæ a chodziæ trzeba bo w poniedzia³ek egzamin zawodowy :/

Mi uroda w pewno¶ci siebie przeszkadza³a przez wiêkszo¶æ ¿ycia. Zazdrosne kole¿anki, którym wierzy³am [bo przecie¿ to kole¿anki!] a poza tym uwielbiam nie¶mia³ych facetów, a tacy zawsze uciekali przede mn± jak przed zaraz± bo jestem wyra¼na jasna i g³o¶na[kometa, cholera jasna...]

Hmm, a mo¿e co¶ nie pracuje u Ciebie w porz±dku? Skoro stoisz w miejscu a co¶ robisz i powinno i¶æ w dó³ to mo¿e warto siê zbadaæ? Mo¿e jaka¶ zupe³na bzdura, szczegó³, a psuje ca³y efekt..?
Piêknie napisane
Mam kole¿ankê, która jest kometa jak Ty i dzia³a to tak,¿e albo siê j± lubi albo nienawidzi. Nie ma opcji ¶rodkuj±cej-neutralnej.

Edytowane przez bebemwls
Czas edycji: 2014-06-04 o 17:16
Stary 2014-06-04, 17:25   #1297
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
A ja wypróbujê

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Piêknie napisane
Mam kole¿ankê, która jest kometa jak Ty i dzia³a to tak,¿e albo siê j± lubi albo nienawidzi. Nie ma opcji ¶rodkuj±cej-neutralnej.
No dok³adnie. Nie do koñca to fajne, ale raczej siê hejterami nie przejmuje, z³o¶æ zawsze pogr±¿a tego, co siê z³o¶ci

27.02.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 17:31   #1298
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46751990]Dziêkujê za tak mi³e przyjêcie
Wiêc:

Mo¿e zacznê od tego jak schud³am te 15 kg te 3 lata temu: wa¿y³am 80 kg, zesz³am do 65 kg, z czasem wa¿y³am nawet 60 kg, jad³am 5 posi³ków dziennie, pi³am bardzo du¿o herbaty (pu erh i zielonej), w oko³o 2 miesi±ce zrzuci³am te 15 kg, reszta z czasem zesz³a. Nie jad³am du¿o s³odyczy(oczywi¶cie zdarza³o siê), t³ustego jedzenia, g³ównie ciemne lub chrupkie pieczywo, ry¿, twaro¿ki, surówki, chude miêso. W zesz³ym roku pracowa³am po kilkana¶cie godzin, nie mia³am czasu je¶æ w ci±gu dnia, wiêc wraca³am z pracy, najada³am siê i sz³am spaæ Do dzisiaj nie zrzuci³am tego, jedynie kilka kilogramów przy przestawieniu siê na normalny trym odzywiania gdy pracê skoñczy³am. Ju¿ jaki¶ czas staram siê je¶æ 5 posi³ków dziennie, w odstêpach ok. 3 godziny, pijê bardzo du¿o herbaty, ale waga praktycznie stoi w miejscu. Nie jem s³odyczy, odzywiam siê raczej zdrowo, nie a¿ tak jak kiedy¶, ale nie jadam ani t³usto ani du¿o. Nie wiem jak straciæ to co mi zosta³o, postanowi³am jednak bardziej rygorystycznie podej¶æ do sprawy i je¶æ spowrotem tak jak kiedy¶.

wow w 2 mce 15 kilo??? to jak to zrobi³a¶? bo z regu³y takie du¿e i szybkie spadki nie odbywaj± sie zdrowy sposób nie niszcz±c organizmu , A jak by³o w Twoim przypadku? do tego jakie¶ konkretne æwiczonka czy jak? jestem ciekawa bo mi za 2 dni mija miesiac i schud³am jakies 5kilo z hakiem wiec nie tyle ile oczekiwa³am ale raczej zdrowo

dzi¶ leñ -smierdziel jednak pozosta³ na si³ownie nie dotar³am
za to 40min spacerek ,ale mam wyrzuty jutro musze nadrobic

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2014-06-04 o 17:33
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:59   #1299
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

ja 3 lata temu zrzuci³am 15 kg w dwa miesi±ce. ale jad³am idealnie dietetycznie (ani kawa³eczka czekolady) i æwiczy³am 3 razy dziennie: rano lekkie rozci±gaj±ce, w po³udnie godzina intensywnych æwiczeñ a wieczorem pó³ godziny lekkich æwiczeñ. do tego by³ sierpieñ w po³udniowych niemczech 40 stopni w cieniu

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:04   #1300
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Kometa
Dobrze, nie mogê zapamiêtaæ Twojego nicku to ju¿ wiem, jak bêdê do Ciebie mówiæ .
Z takimi znajomymi to trzeba uwa¿aæ ...

Wiesz, mam trochê zdrowotnych problemów, ale mimo wszystko spodziewa³am siê innych efektów. Zobaczymy jak po wa¿eniu wyjdzie.
Poza tym, obawiam siê, ¿e wszystko psuje moja chroniczna bezsenno¶æ i ogromny stres.

Stary 2014-06-04, 18:15   #1301
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Hejka dziewczyny, nie pisa³am bo okaza³o siê, ¿e w domu internetu nie mam. Dzi¶ skoñczy³o siê na wio¶larzach, nie mam ochoty na jakie¶ konkretne æwiczenia wiedz±c, ¿e i tak nic to nie da. Poplewi³am w ogródku mo¿e to co¶ pomo¿e.
Trzeci dzieñ bez fajki i @ w pe³ni daje mi siê we znaki, nie mo¿na blisko mnie przebywaæ... a ju¿ w ogóle nie powinno siê odzywaæ. Za wszystko co mi siê nie spodoba obrywa m±¿, ju¿ siê nie ¶mieje, ¿e to przez faje, zaczyna go to irytowaæ bo on takich "napadów" nie ma.

Dzi¶ obiadek to kapu¶niaczek, obieca³am sobie, ¿e raz na tydzieñ takiej m³odej kaputki pojem i tak jest.
Drugie danie to m³ode ziemniaczki z koperkiem, ryba z piekarnika i sa³ta z szczypiorkiem i rzodkiewk± bez soli.
Herbatka zielona wypita i chyba tyle na dzisiaj.

A teraz wpiszê sobie te dane i zobaczê ile mi kcl wysz³o.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 18:50   #1302
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 752

Cytat:
misislipy a wykonujesz jakie¶ æwiczenia?-w Twoim przypadku na rze¼bê bo zosta³o Ci nie wiele do osi±gniêcia celu.
Makaron ze szpinakiem
\

Nie mogê æwiczyæ Po pierwsze nie mam miejsca (bardzo malutki pokój w akademiku) a po drugie nawet gdybym chcia³a to mam problemy z ko¶æmi

Cytat:
Hej, ja znam pyszny przepis na szpinak, niestety za cholerê nie jest dietetyczny
Je¶li dobrze siê przyprawi to szpinak jest pyszny
Ja zawsze dodajê masê cebuli, czosnku i bazylii nawet mój T¯ pokocha³ szpinak mimo ¿e nie lubi³

Cytat:

Napisa³am wy¿ej w tym po¶cie dlaczego nie mogê æwiczyæ

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
wow w 2 mce 15 kilo??? to jak to zrobi³a¶? bo z regu³y takie du¿e i szybkie spadki nie odbywaj± sie zdrowy sposób nie niszcz±c organizmu , A jak by³o w Twoim przypadku? do tego jakie¶ konkretne æwiczonka czy jak? jestem ciekawa bo mi za 2 dni mija miesiac i schud³am jakies 5kilo z hakiem wiec nie tyle ile oczekiwa³am ale raczej zdrowo
Jad³am odpowiednie porcje, do tego nie powiem ¿ebym odmawia³a sobie czegokolwiek, po prostu z dramatycznej diety (brak ¶niadañ, obfity obiad) przesz³am na prawid³owy sposób ¿ywienia
Pierwsze 5 kg zrzuci³am w nieca³e 2 tygodnie od rozpoczêcia diety
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:24   #1303
Eglel
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cze¶æ dziewczyny
Robi± mi siê straszne zaleg³o¶ci i obawiam siê, ¿e bêd± jeszcze wiêksze bo - sesja W poniedzia³ek mam pierwsze zaliczenia i pierwsze terminy oddawania projektów.
Przez to wszystko w zesz³ym tygodniu praktycznie nie æwiczy³am i zdarzy³o mi siê kilka grzeszków na poprawê humoru. Od wczoraj staram siê wyj¶æ na prost±. Dzi¶ nawet uda³o mi siê znale¼æ chwilê na æwiczenia. Niestety jestem przemêczona i zestresowana - ledwo dajê z siebie 50% w trakcie æwiczeñ. A to dopiero pocz±tek zaliczeniowej gor±czki Ca³e szczê¶cie, ze pojawiaj± siê owoce i mo¿e zrezygnuje ze s³odkich poprawiaczy humoru. Tak jak teraz zapijam siê zmiksowanymi truskawkami, borówkami i banankiem

Tak¿e trzymajcie kciuki i wybaczcie, ¿e bêdê rzadko udzielaæ siê na forum.

Pochwalê siê wam jeszcze, ¿e w przysz³e wakacje mam zaszczyt byæ ¶wiadkow± na ¶lubie przyjació³ki. Wypada zrzuciæ te 20 kg do tego czasu, ¿eby jej zdjêæ nie psuæ

zrzucam kilogramy 76 kg -> 75 kg -> 55 kg

Eglel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:41   #1304
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez Eglel Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny
Robi± mi siê straszne zaleg³o¶ci i obawiam siê, ¿e bêd± jeszcze wiêksze bo - sesja W poniedzia³ek mam pierwsze zaliczenia i pierwsze terminy oddawania projektów.
Przez to wszystko w zesz³ym tygodniu praktycznie nie æwiczy³am i zdarzy³o mi siê kilka grzeszków na poprawê humoru. Od wczoraj staram siê wyj¶æ na prost±. Dzi¶ nawet uda³o mi siê znale¼æ chwilê na æwiczenia. Niestety jestem przemêczona i zestresowana - ledwo dajê z siebie 50% w trakcie æwiczeñ. A to dopiero pocz±tek zaliczeniowej gor±czki Ca³e szczê¶cie, ze pojawiaj± siê owoce i mo¿e zrezygnuje ze s³odkich poprawiaczy humoru. Tak jak teraz zapijam siê zmiksowanymi truskawkami, borówkami i banankiem

Pochwalê siê wam jeszcze, ¿e w przysz³e wakacje mam zaszczyt byæ ¶wiadkow± na ¶lubie przyjació³ki. Wypada zrzuciæ te 20 kg do tego czasu, ¿eby jej zdjêæ nie psuæ
hehe pi±teczka ja mam byæ ¶wiadkow± u siostry. Na swoje wesele nie schud³am-to mo¿e chocia¿ na jej zab³ysnê

Edytowane przez bebemwls
Czas edycji: 2014-06-04 o 19:42
Stary 2014-06-04, 20:09   #1305
ewela93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

o jej chyba z pó³ godziny czyta³±m i nadrabia³am zaleg³o¶ci

misislipy cze¶æ 15 kg w 2 miesi±ce suuuper, a jak raz siê uda³o to i drugi dasz radê

Eglel u mnie te¿ sesja, straszne prze¿ycie wspó³czuje i ¿yczê powodzenia;p

bardzo jeste¶cie motywuj±ce gratulujê wam ( wszystkim) wytrwa³o¶ci w æwiczeniach, ja jako¶ nie mogê siê a¿ tak nastawiæ... z miesi±c poæwiczê potem ju¿ mnie leñ bierze na jaki¶ czas i tak w kó³ko;p teraz jestem w fazie æwiczeniowej

mo¿ecie poleciæ jaki¶ niedrogi blender? bardzo fajn± opcj± s± koktajle a kurczê nie mam jak zrobiæ...
ewela93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 20:34   #1306
Konto usuniête

ewela witaj
No niestety nie jest tak ³atwo
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:33   #1307
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny

No to powodzenia .
A to co w³a¶nie pijesz to jedna z moich ulubionych opcji na lato .

Meldujê, ¿e 3 dzieñ 30 DS zrobiony, normalnie dawno mnie tak æwiczenia nie cieszy³y, oby tak dalej .

Ciekawa jestem, gdzie nam BlankaSz zniknê³a ...

Stary 2014-06-04, 22:02   #1308
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Kometa
Dobrze, nie mogê zapamiêtaæ Twojego nicku to ju¿ wiem, jak bêdê do Ciebie mówiæ .
Z takimi znajomymi to trzeba uwa¿aæ ...

Wiesz, mam trochê zdrowotnych problemów, ale mimo wszystko spodziewa³am siê innych efektów. Zobaczymy jak po wa¿eniu wyjdzie.
Poza tym, obawiam siê, ¿e wszystko psuje moja chroniczna bezsenno¶æ i ogromny stres.
O kurcze, i ruch Ci na bezsenno¶æ nie pomaga? Ja miewam, na pewno w mniejszym stopniu, ale jak æwiczê to ¶piê jak dziecko. Wspó³czujê Ci

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46754549]\

Nie mogê æwiczyæ Po pierwsze nie mam miejsca (bardzo malutki pokój w akademiku) a po drugie nawet gdybym chcia³a to mam problemy z ko¶æmi

Je¶li dobrze siê przyprawi to szpinak jest pyszny
Ja zawsze dodajê masê cebuli, czosnku i bazylii nawet mój T¯ pokocha³ szpinak mimo ¿e nie lubi³

Napisa³am wy¿ej w tym po¶cie dlaczego nie mogê æwiczyæ

Jad³am odpowiednie porcje, do tego nie powiem ¿ebym odmawia³a sobie czegokolwiek, po prostu z dramatycznej diety (brak ¶niadañ, obfity obiad) przesz³am na prawid³owy sposób ¿ywienia
Pierwsze 5 kg zrzuci³am w nieca³e 2 tygodnie od rozpoczêcia diety [/QUOTE]

O chrystusie, jak ja Ci wspó³czujê akademca! mieszka³am dwa lata, w sumie fajnie wspominam, ale moja w±troba i p³uca jeszcze maj± blizny
Tego, ¿e nie mo¿esz æwiczyæ te¿...mo¿e chocia¿ d³ugie spacery?

27.02.2012
Stary 2014-06-04, 22:09   #1309
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja zawsze wszystko czytam .
za brak obiadu ode mnie oczywi¶cie musi byæ!
Bacikujesz za brak obiadow a Ciebie trzeba za brak ¶niadañ (np wczoraj) my czuwamy wiêc napisz co dzi¶ jadla¶?

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
jakim¶ cudem znalaz³am i zmieni³am na
T 30%
B 40%
W 30%

ok czy co¶ jeszcze zmieniaæ?
Na pocz±tku ciê¿ko bêdzie pewnie tylko 30%wêgli, ale trzymam kciuki i chwal siê jak ka¿dego dnia wygl±da ten rozk³ad

Wiêc:

Witam równie¿ w naszych progach
Sk±d dokladnie z Pomorza jestes?

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46754549]\

[/QUOTE]

A jaka¶ aktywno¶æ fizyczna nie obci±¿aj±ca za bardzo stawów? Spacery szybkie, mo¿e rower stacjonarny?

Melonade przy³±czam siê do Ciebie z tym ¿e æwiczê, jem wydaje siê odpowiednio a waga pewnie nie poka¿e takich rezultatów jak powinna no ale podobno w odchudzaniu cierpliwosc jest wazna, wiec poczekamy zobaczymy jak to bedzie

Ja dzi¶ melduje:
- 25 min biegu (tylko jedno zatrzymanie na chwile, tak to bieg³am ca³y czas )
- Mel B jakie¶ wybrane æwiczenia (posladki, troche nogi i brzuch)
- Gacka na rêce

Do tego szczotka z rossmanna kupiona, wiêc zaraz siê pomasuje pod prysznicem

A pó¼niej spadam obejrzeæ jaki¶ serial i do wyrka, na szczescie jutro w pracy wolne wiec sie wyspie w koncu!
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:30   #1310
Konto usuniête

Cytat:
O chrystusie, jak ja Ci wspó³czujê akademca! mieszka³am dwa lata, w sumie fajnie wspominam, ale moja w±troba i p³uca jeszcze maj± blizny
Tego, ¿e nie mo¿esz æwiczyæ te¿...mo¿e chocia¿ d³ugie spacery?
No niestety
A w akademiku nie ma a¿ tak ¼le Jednak po nastêpnym semestrze chyba siê wyprowadzam, moja wspó³lokatorka koñczy studia, T¯ tak¿e, wiêc albo poszukam jaki¶ tani pokój 1-osobowy, albo ewentualnie zostanê, ale kogo¶ mi dorzuc±.
Jak je¿d¿ê to na dworzec idê pieszo jakie¶ 3-4 km

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam równie¿ w naszych progach
Sk±d dokladnie z Pomorza jestes?

A jaka¶ aktywno¶æ fizyczna nie obci±¿aj±ca za bardzo stawów? Spacery szybkie, mo¿e rower stacjonarny?
Miêdzy Kartuzami a Lêborkiem mieszkam, a obecnie studiujê w Koszalinie

Na rowerze chcia³abym je¼dziæ ale obecnie mój nie dzia³a, muszê kupiæ masê czê¶ci, a dopiero po wakacjach bêdê mia³a kasê na to
Stary 2014-06-04, 22:31   #1311
aamidale
Rozeznanie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46758588]No niestety
A w akademiku nie ma a¿ tak ¼le Jednak po nastêpnym semestrze chyba siê wyprowadzam, moja wspó³lokatorka koñczy studia, T¯ tak¿e, wiêc albo poszukam jaki¶ tani pokój 1-osobowy, albo ewentualnie zostanê, ale kogo¶ mi dorzuc±.
Jak je¿d¿ê to na dworzec idê pieszo jakie¶ 3-4 km

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Miêdzy Kartuzami a Lêborkiem mieszkam, a obecnie studiujê w Koszalinie

Na rowerze chcia³abym je¼dziæ ale obecnie mój nie dzia³a, muszê kupiæ masê czê¶ci, a dopiero po wakacjach bêdê mia³a kasê na to [/QUOTE]

No ¼le nie, ale ciê¿ko siê ogarniaæ kup kup rower, koniecznie, jakby rower mia³ piêty to bym go po piêtach ca³owa³a

27.02.2012
Stary 2014-06-04, 22:36   #1312
Konto usuniête

Cytat:
No ¼le nie, ale ciê¿ko siê ogarniaæ kup kup rower, koniecznie, jakby rower mia³ piêty to bym go po piêtach ca³owa³a
Muszê tylko czê¶ci do niego kupiæ Ma krzywe jedno ko³o, dodatkowo klocki hamulcowe do wymiany, dêtki i co¶ jeszcze by siê znalaz³o
Stary 2014-06-05, 04:20   #1313
ArcymoneQ
Rozeznanie

Witam z rana, dzi¶ zapowiada siê ³adny i bardzo ciep³y dzieñ... zobaczymy.

Humor dzi¶ byle jaki, nic mi siê nie chce a na dodatek czujê, ¿e bêdê siê dzi¶ rozp³ywaæ. Jedyny pozytyw jest taki, ¿e to ju¿ 4 dzieñ bez fajki

Ps. ¦niadanie takie samo jak wczoraj!

Aaaa i witam nowych i trzymam kciuki za tych którym rozpoczê³a siê sesja - mnie ostatni egzamin w sobotê zosta³.

Stary 2014-06-05, 06:27   #1314
aamidale
Rozeznanie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46758704]Muszê tylko czê¶ci do niego kupiæ Ma krzywe jedno ko³o, dodatkowo klocki hamulcowe do wymiany, dêtki i co¶ jeszcze by siê znalaz³o [/QUOTE]

Ja mam ten luksus posiadania dziadka bylego inzyniera wojskowego, podobne problemy zalatwia w jeden dzieñ Nawet siê nie orientujê, ile kosztuje naprawa roweru. Sprawdz czy nie taniej by Ci wysz³o kupic nowy

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witam z rana, dzi¶ zapowiada siê ³adny i bardzo ciep³y dzieñ... zobaczymy.

Humor dzi¶ byle jaki, nic mi siê nie chce a na dodatek czujê, ¿e bêdê siê dzi¶ rozp³ywaæ. Jedyny pozytyw jest taki, ¿e to ju¿ 4 dzieñ bez fajki

Ps. ¦niadanie takie samo jak wczoraj!

Aaaa i witam nowych i trzymam kciuki za tych którym rozpoczê³a siê sesja - mnie ostatni egzamin w sobotê zosta³.
Ja mam w przysz³ym tygodniu egzaminy zawodowe nie to samo co sesja ale stresu bêdzie wiele

Witam w piêkny poranek. Zaraz lecêna rower, dzi¶ bêdzie dzieñ szalenie zawalony.

27.02.2012
Stary 2014-06-05, 07:59   #1315
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny

Hejka, trzymamy kciuki.
Teraz najwa¿niejsza dla Ciebie jest sesja egzaminacyjna, a wiêc przede wszystkim jedz zdrowo aby¶ mia³a si³y na zakuwanie.
Czekamy na informacjê jak Ci posz³o.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Wczoraj zaczê³am moj± przygodê z ryb± podczas dietki.
Rybny zaopatrzy³ mnie w pstr±ga.
Zosta³ posolony, popieprzony, troszkê przyprawy do ryb i cytryna, do ¶rodka pietruszka zielona - upieczony w piekarniku.
O dziwo nie by³ z³y, a nawet zjadalny nawet mój G. wtr±chn±³ swoj± porcjê.
Nie lubi±cym ryb, zachêcam do próby - podczas diety smakuje lepiej.

Dziewczyny mam straszny apetyt na ry¿ z truskawkami, ale jaki ry¿ najlepiej wybraæ?
zwyk³y bia³y
czerwony
ja¶minowy
dziki
br±zowy
czy czarny?
Który najzdrowszy, a najmniej kaloryczny?

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-05, 08:30   #1316
Konto usuniête

Cytat:
Ja mam ten luksus posiadania dziadka bylego inzyniera wojskowego, podobne problemy zalatwia w jeden dzieñ Nawet siê nie orientujê, ile kosztuje naprawa roweru. Sprawdz czy nie taniej by Ci wysz³o kupic nowy
To odpada za czê¶ci zap³acê max 100 z³ a nowy rower ko³o 500 z³ minimum

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Zosta³ posolony, popieprzony, troszkê przyprawy do ryb i cytryna, do ¶rodka pietruszka zielona - upieczony w piekarniku.

Dziewczyny mam straszny apetyt na ry¿ z truskawkami, ale jaki ry¿ najlepiej wybraæ?
zwyk³y bia³y
czerwony
ja¶minowy
dziki
br±zowy
czy czarny?
Który najzdrowszy, a najmniej kaloryczny?
Z tego co ja wiem to najzdrowszy jest br±zowy, ale gotuje siê czasami nawet prawie godzinê
Stary 2014-06-05, 08:34   #1317
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

ja jem pe³noziarnisty. bia³y i dziki mi nie smakowa³. reszty nie próbowa³am.

dzi¶ Facet pojecha³ do pracy na cztery dni. ja zjad³am ¶niadanie, odczekam chwilê i poæwiczê. potem k±piel i do sklepu

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:05   #1318
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Wypróbuj pstr±ga "faszerowanego" ¶wie¿± bazylia,oregano kilkoma plasterkami czosnku i cebuli

Zaraz zabiearm siê za æwiczenia.
¶niadanko: kajzerka z polêdwic± drobiow±
II ¶niadanie:ciastka owsiane popijane zielon±
obiad: kasza jaglana z piersi± kurczaka sma¿on± na oliwie
podwieczorek: koktajl truskawkowy
kolacja: mix salat z serem feta,truskawki na dopchanie

Edytowane przez bebemwls
Czas edycji: 2014-06-05 o 09:06
Stary 2014-06-05, 09:31   #1319
aamidale
Rozeznanie

A ja ju¿ po rowerku. Mnóstwo psów dzisiaj, psy za rowerzystami nie przepadaj± niestety teraz jem ¶niadanie - serek wiejski, pomidor i dwa plasterki wêdliny

27.02.2012
Stary 2014-06-05, 09:40   #1320
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam w przysz³ym tygodniu egzaminy zawodowe nie to samo co sesja ale stresu bêdzie wiele .
Jakie kolwiek stanie przed komisj± wzbudza we mnie wielki stres... robiê siê czerwona i bardzo siê j±kam.

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46760929]To odpada za czê¶ci zap³acê max 100 z³ a nowy rower ko³o 500 z³ minimum [/QUOTE]

A mo¿e u¿ywany, czêsto pojawiaj± siê og³oszenia gdzie mo¿n kupiæ przyzwoity rower w rozs±dnej cenie.

Malinka_Malinka - pstr±ga nie próbowa³am, ale za to mirunê z piekarnika bardzo polubi³am. Tylko, ¿e ja nie solê, zamieni³am to w wypadku ryby na szczypiorek

bebemwls - w jakich godzinach zjadasz te posi³ki?

Eglel - dasz radê, znajd¼ chocia¿ 30 minut na jakie¶ æwiczonko, poprawi Ci to kr±¿enie i rozja¶ni umys³, no i mo¿e dziêki temu wiêcej wiedzy posi±dziesz

Za mn± drugie ¶niadanie w postacji sa³atki pomidorowej z æwiartki pomidora i kromeczki chleba z mas³em (nie mogê wiêcej). No i oczywi¶cie 100 wio¶larzy.
Dzi¶ czwartek wiêc jak co tydzieñ zaczynam mieæ obawy co do wa¿enia :/
Jak znowu bêdê sta³a w miejscu to nie wiem co zrobiê

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-06-05 o 10:07
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.