|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Flo tez coraz wiecej krokow sam stawia, potrafi ustac sam dosc dlugo. na rowerku juz zasuwa jak szalony, kieruje, cofa, potrafi sam z niego zejsc. ale najbardziej mnie rozczulilo jego brawo - wzial lekarstwo i mu bilam, a on sie popatrzyl na swoje dlonie i zaczal klaskac zadowolony
![]() roczek udany, dzisiaj wolne jeszcze i bylismy sie plazowac nad rzeka. mlody sie chichral przy moczeniu stop w drodze powrotnej zasnal mi w chuscie przy cycu udalo mi sie go odlozyc, ale boje sie ruszyc...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jest właśnie etap lądowania na tyłku ![]() Czekam az ruszy bo plecy odpoczną. Cytat:
No brawoo za kroki i za brawo ![]() Zdolny Flo ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
moj madry maz wymyslil, ze jak nie wezme 3 tygodni urlopu w lipcu to on zabiera Wojtka i sam z nim jedzie na wakacje i ze przeciez ja wytrzymam bez niego przez tydzien.. nadmienie ze Wojtek popada w histerie jak wychodze do innego pokoju bez uprzedzenia... a na to, że przeciez go karmie stwierdzl, żebym go juz zaczela odstawiac bo to duzy chlopak..
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1295 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
mamusia jest na drugim planie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wlasnie karmie.. cycki mi pekną, synus sie mi od cyca odstawi a ja uschnę z tesknoty... |
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie wiem kto jest na pierwzzym miejscu. Lata i za mna i za TZ i za kazdym innym choc nas zdecydanie faworyzuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
gratulacje dla kolejnych chodziarzy ![]() u nas już nastapił powrót do rzeczywistości, po urlopie i weekendzie u rodzinki, pogoda cudna, mały sie tapla w basenie na balkonie, pod wieczór wychodzimy na dluuugie spacery a potem pada jak mucha przy piersi Megusia śliczny tort! marchewka ja bym umarła z tęsknoty i nie raczej cyce to by najmniej by mnie interesowały w tym momencie jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze rozłąki z małymno a co do zasypiania miałam ostatnio sprzeczkę z rodziną tż a mianowicie chodziło o to że "powinnam" małego odstawic już od piersi bo przecież minął roczek.. no i jeszcze obraza była o wesele tzn czemu nie zostawiłam Niko z teściem (widuje go rzadko) no to się pytam tych mądrali ciekawe jakby zasnął bez piersi a oni zdziwieni że my go nie "przetrzymujemy" w nocy czyt żeby się wypłakał bo przecież tak każdy robi i wtedy dziecko śpi samo - normalnie szczena mi opadła... Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2014-06-09 o 21:23 |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
ankaaa
no niezle. powinno sie glosno mowic o tym, ze tamte "metody" typu wyplakanie itd. mozna sobie co najwyzej w wiezieniach stosowac.maarchewka, a wiesz, ze skus sie na to... zaloze sie, ze malz po pierwszej nocy (albo i jeszcze w trakcie) bedzie skruszony dzwonil po ciebie a w razie czego mleko odciagniesz. w sumie dobrze by bylo, zeby cycki przerwy za dlugiej nie mialy - zeby im sie nie zdawalo, ze juz maja w ogole przestac...--- bylismy u sasiadki, mlody wyszalal sie ze swoja kolezanka, ktora powitala go nago
|
|
#1300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bosh. Faceci. Nie ma to jak wsparcie matki karmiącej... Ja osobiście, takiej opcji u siebie nie widzę. Cytat:
Dziękujemy ![]() Ech, dobre rady zawsze w cenie :/ Każdy tak robi :/ ciekawe skąd mają te statystyki... Smutne jest to że ludzie nie pomyślą jakie porady dają. I nie pomyślą w najmniejszym stopniu o dziecku, o tym co ono czuje :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1301 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i my i my juz stawiamy kroczki ![]() Cytat:
za brawo Cytat:
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama tez raz na jakis czas wylatuje z dziwnymi tekstami ale je ignoruje. W kazdym razie jak starsze pokolenie mowi to czwsto jasno slysze z tych wszystkich rad ze po prostu "mam pokazac kto tu rzadzi" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wojtkowi nic się nie stanie (a jak będzie płakał, to jeszcze twój mąż doceni trud wychowania) i będzie miał czas przywyknąć do taty bardziejCytat:
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
u Was też tak gorąca?? normalnie pot się leje po tyłku
mały wyszalał się na placu zabaw i zasnął w wózku, chyba pierwszy raz od pół roku ![]() dzisiaj mały objadał się truskawkami z krzaczka i czereśniami, tak je szybko jadł że nie mogłam nadążyc mu pestki wyciągnąć no i u nas od czasu wyjazdu mamy bunt na obiady, ile to a się nawygimnastykuje, nawymyślam by zjadł cokolwiek.. w ogóle zaczął bardzo mało jeść, ale chyba po roczku jakoś tak jest że apetyt spada - mam racje?? nie wiem czy to wina tych 4 co idą aaa i nie poszłam na szczepienie mmr, ciekawe kiedy się zgłosi przychodnia do nas ![]() no i od dawien dawna Nikodem przespał dziś calą noc beż ŻADNEJ pobudki! spał od 21 do 8 rano |
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo za noc
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() Młody śpi , a ja leniuchuję ![]() dzisiaj wizyta,ale nie będę miała nic robione, tylko to nieszczęsne ważenie (od poprzedniej wizyty 2,5kg przytyłam) i RR , usg połówkowe za miesiąc ![]() Cytat:
za to truskawki mógłby jeść bez umiaru ![]() suuuper Ci pospał ![]() u nas od 2 dni poprawa, bo budzi nie budzi się o 4 (zawsze się budził i płakał w łóżeczku i trafiał do nas do łóżka) tylko o 7 miłego dnia, korzystajcie z pięknej pogody, bo już niedługo będzie poniżej 20st |
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka, też myślë że to fajny pomysł z tym mëskim wyjazdem. Czasem nam siė wydaje że dziecko bez nas nie wytrzyma ani chwili, a potem nagle szok bo dziecko nimal ,,zapomniało'' o mamusi ;-) tydzień to nie tak długo, a jak coś to szybciej wrócą. Ja bym tylko strasznie tęskniła
![]() U mnie też upały. Wczoraj odwiedxiłam koleżankė co ma okna w suficie i czułam się jak na plaży. Nie dałabym rady tak mieszkać Na dniach bédziemy mieć auto Byliśmy u okulisty na kontroli z ,,okazji'' roczku i wszystko super nawet nie płakał jak mu zakrapiała lekarka oczy
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Hej
dawno mnie nie było ale niestety nie mam kiedy do was zajrzeć mały coraz dziwniej zaczął mi spać w południe chyba niedługo przestawi się na jedna drzemke no a jak on śpi to ja próbuje coś w domu ogarnąć. Wczoraj zauważyłam kolejny ząbek prawą górną dwójeczkę czyli w sumie mamy już 5 zęboli i jeden w drodze )
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
U nas tez bunt obiadowy a teraz przy tych upalach bardzo nasilony
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
mnie akurat to nie dziwi, przy upałach ja sama nie mam ochoty jeść tyle (a jeść uwielbiam).
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek też je jeszcze mniej
no ale ja sama również nie mam ochoty za bardzo w taki upał... chociaż dziś już jest odrobinę lepiej z temperaturą
|
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
Witam w upałach;-)
Natalka dostała trzydniowki :/ w poniedziałek wieczorem dostała 38,5 gorączki i czopki nie chciały jej zbić a o 2 w nocy radosnymi okrzykami mnie obudzila a miała 39,5! Wczoraj była lekarka na prywatnej wizycie i mała ma prawdopodobnie te trzydniowke i do tego zapalenie gardła, generalnie mała je jak jadla, bawi się normalnie, tańczy itp jedynie więcej spi co akurat jest wskazane ;-) w niedziele robie małej roczek i mam nadzieje ze będzie juz zdrowa ;-) póki co gorączka opanowana wiec idziemy w dobrym kierunku ;-) a ja? Zamiast się odchudzać to jem jak szalona! Kasa leci przez palce i nawet nie chce myśleć ile wydałam i ile jeszcze wydam podczytuje was między czasie to chyba na tyle ;-) większą relacja z Polski po powrocie do domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Polsce robisz roczek? M. przyjedzie na roczek czy później będzie druga impreza w Szwecji?
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj nawet zupy mu nie gotowałam, bo stwierdziłam, że nie zje ugotowałam mu tylko ziemniaczki i marchewkę i podałam z masełkiem, to rozgniatał tylko warzywa w łapkach ,wyrzucał z talerza i uderzał łyżeczką w talerz ,wszystko rozwalał, normalnie wcześniej wziąłby do rączki i włożył sobie do buzi a to co samej udało mi się włożyć mu do buzi to wypluwał alee... jak daję mu truskawy to apetyt już ma, albo jakieś ciastko itp ![]() Karola- jakby Ci się chciało zapisać to następną wizytę mam 4 lipca, usg połówkowe
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba juz mu obiadowe rzeczy nie smakują, truskawki, owoce, jakieś biszkopty itp zjada z szybkością światła i na nic nie da przegłodzenie bo wtedy to już tylko cyc uratujea no i oprócz buntu obiadowego mamy bunt na grudki w jedzeniu, normalnie szok, wcześniej zjadał duże kawałki gniecione widelcem a teraz chrabia wszystko wypluwa, jak mu zmiksuje to zje trochę, z rąk pozlizuje, no i zaczęłam dodawać więcej marchewki do obiadów i też odrobinę ruszyło do przodu to jedzenie uwielbiam lato, siedzimy cały dzień na dworze, młody jest strasznie kontaktowym dzieckiem, łapie za ręke obce osoby, sprzeda uśmiech i idzie z kimś, każdemu dziecku daje cześć, goni je i ma wiecznie banana na twarzy - nikogo sie nie boi i lgnie do ludzi, śmiesznie czasami bo większość dzieci się wstydzi a ten jak cyganskie dziecko idzie do każdego ![]() ------------ widzę że wątek już umiera powoli, dziewczyny wychodzić z tego fejsa Veronic i jak po wizycie??? |
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtkowi wyrżnełą sie dzisiaj ostatnia czwórka i dwie trójki wiec o to mamy 16 zębow.. oczywiscie okupione gorączka i przeziebieniem...
takze Wojtek po pierwszym tygodniu chodzenia do żlobka drugi tydzien jak na razie spedza w domu... Dzisiaj z nim siedzial tatus. Wojtek postanowil wdrapac sie na kanape, rozpędzic ile sil w nogach i skoczyc na glowke ... szczesliwie ze tak upadl ze nic mu sie nie stalo... ale tatus przez godzine nie mogl do siebie dojsc... A i powiem wam ze te czworki to strasznie jakos wygladają.. Te gorne sa jeszcze nie w calosci.. I jedna to ma gorke na podniebieniu, ale to wyglada jakby prawie w srodku podniebienia sie zaczynala... a druga znowu sie wyrznela calym jednym bokiem od strony dziąsla to dzien przed wyrżnieciem cala byla sino-brązowa i leciala z niej krew... a dzisiaj wszystko zniklo i sie pojawil ząbek... A i troche mnie przerazilo to chorowanie.. bo jezeli on bedzie czesto chorowal to chyba i tak nie obedzie sie bez opiekunki... no bo nie bedziemy mogli sobie pozwolic by raz w miesiacu ktos z nas sobie dziecial na l4... |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
póżnym popołudniem jedna z piaskownic jest w cieniu. tak tez wszystkie na słoncu :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

w drodze powrotnej zasnal mi w chuscie przy cycu
udalo mi sie go odlozyc, ale boje sie ruszyc...

też myślę o owocach z bitą śmietaną
07.07.2012
no niezle. powinno sie glosno mowic o tym, ze tamte "metody" typu wyplakanie itd. mozna sobie co najwyzej w wiezieniach stosowac.
rodzina obstawia czy zacznie chodzić do roczku
inspiruj dalej 

mały coraz dziwniej zaczął mi spać w południe chyba niedługo przestawi się na jedna drzemke 

no ale ja sama również nie mam ochoty za bardzo w taki upał... chociaż dziś już jest odrobinę lepiej z temperaturą