Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 10:55   #1291
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
O matko, kilka razy dziennie? Nieźle

Do usług

Mi to samo mówili, że zabiera urodę, ale w sumie mam chyba taką cerę jak przed ciążą, w sumie nie powinnam narzekać, ale mogłaby być bardziej... idealna
Bardzo ważne są filtry na twarz, zwłaszcza w ciąży, bo skóra bardziej podatna na przebarwienia. Tak samo dekolt, szyjka

Ja kupiłam w drogerii Hebe, litr za 11zł chyba, także ominęło mnie zamawianie na all, bo kiedyś też uzywałam bardzo długo Kallosa Latte, ale mi zbrzydł I zawsze zamawiałam na allegro, teraz w Hebe są dostępne, choć mam do niej 30km, ale jak jeżdżę na uczelnie mam możliwość kupienia
No własnie ja nie mam w pobliżu żadnej takiej Hebe a znalazłam jeszcze zestaw z szamponem używałaś może
http://allegro.pl/kallos-kjmn-keraty...267706889.html ??
no co za pogoda nigdzie nie moge wyjśc leje jak z wiadra
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:59   #1292
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No własnie ja nie mam w pobliżu żadnej takiej Hebe a znalazłam jeszcze zestaw z szamponem używałaś może
http://allegro.pl/kallos-kjmn-keraty...267706889.html ??
no co za pogoda nigdzie nie moge wyjśc leje jak z wiadra
Szamponu nie używałam, ale ma dosć dobre opinie i gdyby nie to, że jest duży kupiłabym, bo w Hebe też był
Choć w sumie może się skuszę kiedyś.. Najwyżej zużyję do czyszczenia kibelka jak mi się nie spodoba Ale maska dla moich włosów jest booooska

U mnie nie pada, ale jest chyba z 15 stopni i mocno wieje

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:00   #1293
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

ja do klubu to jeszcze moglabym wrzucic,ale tutaj wole nie
a jak zepnę dupe to dopiero jest sexy wyglad nic tylko ruchac
Ja nie wstawię swojego zdjęcia ale wstawię jakieś z google. Moja dupa i uda wyglądają podobnie

Tylko że moja dupa jest chyba szersza niż u tej pani............
I fakt rozluźnione dupsko jakoś wygląda ale jak się zepnie poślady to takie fale się ukazują że szok

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:01   #1294
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Asia wlasnie musze kupic jakis balsam do opalania z filrem, chodz opalam sie ostatanio i smarowalam tylko oliwka i przebarwienia mi sie nie robia poki co
Ja też muszę się zaopatrzyć, Ziaja ma fajne balsamy z filtrami
A do ryjka też potrzebuję, ale nie umiem się zdecydować. W sumie szukam takiego aptecznego, a one troszkę niestety kosztują

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-28, 11:05   #1295
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ja nie wstawię swojego zdjęcia ale wstawię jakieś z google. Moja dupa i uda wyglądają podobnie

I fakt rozluźnione dupsko jakoś wygląda ale jak się zepnie poślady to takie fale się ukazują że szok
brałabym jak reksio szynke

dlatego stringi w tym przypadku sprawiły gorsze widowisko niż jest w rzeczywistości i to wszystko żeby mieć potomstwo
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-28, 11:09   #1296
Asia19x
Zakorzenienie

Nie no, stringi w tym przypadku ładnie nie wyglądają

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-28, 11:14   #1297
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No i ja juz po wizycie...
Justka niestety nie widzielismy bo usg zrobimy za dwa tygodnie, Justek tez rozczarowany bo kopie jak szalony. Zrobila tylko usg szyjki, wymaz, ph i mocz i wszystko w normie. Jeszcze tylko musze wskoczyc na wage
Dostalam recepte na kapsulki z magnezem ze wzgledu na te bole przy lonie. Pani dr mowi ze to wiezadla od macicy. Mam nadzieje ze po magnezie przejdzie.
Odrazu jak wyjde to napadne na piekarnie na dole...
za wizyte

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 11:18   #1298
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe oj Paulina pocieszyc Cie ?? kazda ma cellulit 95% kobiet ma cellulit. Uczylam sie kiedys o tym na kosmetyce
Dobry na cellulit jest peeling ;p ma sie gladka pupcie

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Effka moze nie wylysieje ;D wlosy mi teraz nie wypadaja ale po ciazy organizm sie przestawia i bede lysa i okroszczona
wiem wiem ja kocham peelingi ale cellulitu to nie redukuje,ale fakt ze pupa miękka

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość

mam to samo plus czerwone szramy od rozstepow
w sumie tak sobie mysle ze jakby ktos mnie kiedys chcial puknąć to spinam poślady i już gościa nie ma

szkoda ze takich sesji nie ma w playboyu czy gdzies no kurde niech sie juz młodzi chlopcy ucza jak wygladaja kobiety a nie sie później będą dziwic
dziewczyny a myslicie ze figi przy tym by dobrze wygladaly? przeciez to trzeba miec galoty po kolana zeby jakos wygladac

pije pokrzywe fuuuuuuuuj

juz mi poprawilyscie humor

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:20
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:18   #1299
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dlatego ja noszę pantalony
I ostatnio sypiałam w koszuli za dupcię ale od wczoraj śpię w koszulce i spodenkach do kolan bo jak tż to zobaczy to ucieknie
Na 17 do lekarza i czas kosiarkę uruchomić Tylko ciekawa jestem jak ja mam się wygiąć żeby tam cokolwiek zdziałać

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-28, 11:19   #1300
Simran86
Raczkowanie

Ja już obiad mam praktycznie zrobiony, zaraz mój wraca z pracy i może dzisiaj do aqua parku go wyciągnę bo normalnie pogoda za oknem iście depresyjna... Już wolę te upały-jakoś lepiej się czuje:-P
Jeżeli chodzi o ciuchy to ja na szczęście nieszczę się narazie w moje z przed ciąży;-) spodni nie noszę wcale, praktycznie same kiecki no i leginsy z Tesco uwielbiam

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:21   #1301
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
wiem wiem ja kocham peelingi ale cellulitu to nie redukuje,ale fakt ze pupa miękka

mam to samo plus czerwone szramy od rozstepow
w sumie tak sobie mysle ze jakby ktos mnie kiedys chcial puknąć to spinam poślady i już gościa nie ma
: hahaha::h ahaha::ha haha::hah aha::haha ha::hahah a:
Leżę i kwiczę normalnie Naturalne antygwałty : hahaha:

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-28, 11:24   #1302
Asia19x
Zakorzenienie

Paulina

Ziemniaczki ubrane, piersi się marynują i niedługo wstawiam, jeszcze tylko sałata

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-28, 11:30   #1303
agnes 20
Zadomowienie

A mi bratowa kupiła truskawki, i właśnie piję sobie koktajl
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:32   #1304
Asia19x
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wrazliwej.html
Czy któraś z Was pisała kiedyś o tym produkcie? Bo chyba kupię dla Małej, tzn. chciałabym

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-28, 11:37   #1305
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...wrazliwej.html
Czy któraś z Was pisała kiedyś o tym produkcie? Bo chyba kupię dla Małej, tzn. chciałabym

No ja już nie wiem sama co mam myśleć o tych produktach do skóry ze sklonnościa do allergi i atopowej skóry . Chyba kupie jednak zwykly żel do kapieli dla niemowląt i jak cos sie bedzie dzialo to wtedy zainwestuje w coś takiego jak oilatum .. Posłucham rad Denaris
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 11:38   #1306
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No ja już nie wiem sama co mam myśleć o tych produktach do skóry ze sklonnościa do allergi i atopowej skóry . Chyba kupie jednak zwykly żel do kapieli dla niemowląt i jak cos sie bedzie dzialo to wtedy zainwestuje w coś takiego jak oilatum .. Posłucham rad Denaris
Czyli lepiej nie od razu używać takich produktów? Tzn. do skóry alergicznej?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-28, 11:41   #1307
allckarola
Zadomowienie

Paulina
na cellulit peeling to za malo ale na pewno rozbija tkanke tluszczowa, do tego jakis balsam ktorych teraz nam nie mozna stosowac i ja owijalam golia nogi i posladki super efekt
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:41   #1308
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:47   #1309
allckarola
Zadomowienie

Czesc Anesh

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Stwierdzam ze w koncu wygladam jak kobieta w ciazy ;p brzuszek w koncu zaczął rosnac i widac ze jestem w ciazy. Chodz wczoraj dowiedzialam sie ze wygladam jak bym byla w 3 miesiacu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 11:47   #1310
DorissiriD
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Zanim poczytam wątek pozwolę sobie napisać co-nieco.

Byłam dziś na wizycie. Z Alą wszytko w porządku, zasadziła nawet kopniaka ginekologowi jak sprawdzał gdzie jest dno macicy - i to 2 razy - "gdzie ty mi z tymi ręcoma" chyba chciała powiedzieć ;-)

Moja córcia waży 800g. Wg długości kości udowej, obwodu brzuszka i głowy tp. przypada na ok. 9 września - z om na 3 września.

Dostałam na zapalenie dróg moczowych Monural - antybiotyk do rozpuszczenia w wodzie i wypicia - jedna dawka, działanie leku przez tydzień. Ma pomóc - kontrolne badanie moczu zrobię przed kolejną wizytą za 2 tygodnie (potem gin idzie na urlop).

To tak pokrótce

Aha! Jutro zaczynam III trymestr! jak ten czas leci!
Stary 2014-05-28, 11:49   #1311
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
No podobno lepiej nie od razu , bo takimi produktami można tylko pogorszyc sprawę , analizuje to juz od dłuższego czasu , ja nie jestem alergikiem mój mąż tez nie wiec chyba nie bede z góry zakładać że takie płyny będą lepsze dla dzieci . Denaris wielokrotnie odradzała żeby nie używać rzeczy które są przeznaczone typowo do takich skłonności bo można jeszcze zaszkodzić bardziej . Ale ja się też nie znam nie mam dzieci może Denaris dzis zajrzy na wątek to ci odpisze lepiej w tej sprawie .
Ja chciałam kupić to http://oilatum.strefamarek.allegro.p...on-zestaw.html
ale przez wypowiedź Denaris wstrzymam się do porodu i pierwszych kilku kąpieli w zwykłych środkach dla niemowląt

No i dupa chyba nie przestanie dzis padać , daruję sobie te warsztaty trudno się mówi . Nic nie będę wiedzieć o dzieciach !!! Po ostatnich wyjsciach na deszczu dostalam tej infekcji gardła , wiec podaruje sobie wychodzenie z domu w taka pogodę jestem rozżalona ...
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:52
Stary 2014-05-28, 11:49   #1312
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:

Ja już zapomniałam jak to jest
Z miesiąc przynajmniej, bo trzy tygodnie brałam tabsy, ale wczoraj już żadnych nie dostałam więc...
Dziś być może "potańczymy" wieczorkiem

Twój Tż też tak przeżywa? Mój na początku "Boże, a jak zrobię coś dziecku", jakby dwa metry mi tam, hm, no wiesz
Ja też dzisiaj chyba dokonam gwałtu na Tżcie!!!
On też zawsze się mnie pyta czy aby na pewno nie zrobi krzywdy Małej
Tak więc dzisiaj dziewczyny bierzemy Tżtów w obroty

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
To chyba o mnie chodziłoPan w leroy merlin polecił mi dekoral-emalia akrylowa do drewna i metalu. Farba spełnia normę europejską EN71.3- Bezpieczeństwo zabawek, więc do łóżeczka chyba też się nadaje.
Coś takiego http://www.dekoral.pl/produkty/p/de206-emalia-akrylowa
Dziękuję za info. Porozglądam się za tą farbą

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Wstałam dzisiaj o 9.30 a to dziwne bo zawsze wstaje najpóźniej godzinkę wcześniej nadrabiając Was wypiłam latte i zaraz sie zmobilizuje do śniadanka dzisiaj po pracy tz ruszamy do Pl takze po śniadanku sie spakuje i ogarnę i bede czekać na tz.

Takze jutro porobię w Pl mocz, morfologię i ta nieszczęsna glukozę a pojutrze wizyta chyba ostatnia albo przedostatnia w pl bo pózniej juz ide tłumaczyć do niemieckiego lekarza kartę ciazy no i im pózniej tym gorzej jeździć 700km do Pl ale cos czuje, ze do lipca jeszcze nawiedze nasz kraj bo dobrze przechodzę trasę

Wy macie dzisiaj zły dzień a to co mi sie działo wczoraj wieczorem to poezja tz jak sie położyliśmy spać to powiedział "Kochanie ale dzisiaj to byłaś niemożliwa" pojechaliśmy do miasta i lał deszcz a ja mam z cienkich zabudowanyvh butów tylko takie na obcasie (grubym ale to obcas) no i je założyłam i nie było mi wygodnie a w mieście tłum i każdy mi sie wydawał za blisko mojego brzucha i w ogole nerwica moja nie znała granic w domu poryczałam sie chyba z nerwów w wannie i juz było ok...
Takze dziewczyny nie zalujcie sobie i wywalcie z siebie wszystko co zle albo tutaj albo gdzieś i będzie Wam lepiej chociaż trochę

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Udanej i wygodnej podróży
Ja wczoraj tak się poryczałam, że aż się zanosiłam, Małż nie chciał mnie samej w sypialni zostawić, bo bał się, że coś mi się stanie Ale popłakałam i dzisiaj już lepiej...

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No i ja juz po wizycie...
Justka niestety nie widzielismy bo usg zrobimy za dwa tygodnie, Justek tez rozczarowany bo kopie jak szalony. Zrobila tylko usg szyjki, wymaz, ph i mocz i wszystko w normie. Jeszcze tylko musze wskoczyc na wage
Dostalam recepte na kapsulki z magnezem ze wzgledu na te bole przy lonie. Pani dr mowi ze to wiezadla od macicy. Mam nadzieje ze po magnezie przejdzie.
Odrazu jak wyjde to napadne na piekarnie na dole...
Gratuluję wizyty A za dwa tygodnie pooglądasz Justka z każdej strony

Słonko wyszło, koktajl z truskawek wypiłam, zupkę ogórkową zrobiłam i od razu humor lepszy

A i zapomniałam napisać, że wczoraj przyszła do mnie jakaś odżywka do włosów, najpierw zastanawiałam się skąd to, a dopiero później przypomniało mi się, że jakąś ankietę na wizażu wypełniałam no i przysłali odżywkę
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:53   #1313
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulina
na cellulit peeling to za malo ale na pewno rozbija tkanke tluszczowa, do tego jakis balsam ktorych teraz nam nie mozna stosowac i ja owijalam golia nogi i posladki super efekt
wiem ja tak robilam nie raz wiem ze skóra jest wtedy super ale tak jak mowie cellulit i tak byl:P no a teraz to i tak nie bede się w folię owijać

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość

Byłam dziś na wizycie. Z Alą wszytko w porządku, zasadziła nawet kopniaka ginekologowi jak sprawdzał gdzie jest dno macicy - i to 2 razy - "gdzie ty mi z tymi ręcoma" chyba chciała powiedzieć ;-)

Moja córcia waży 800g. Wg długości kości udowej, obwodu brzuszka i głowy tp. przypada na ok. 9 września - z om na 3 września.

Dostałam na zapalenie dróg moczowych Monural - antybiotyk do rozpuszczenia w wodzie i wypicia - jedna dawka, działanie leku przez tydzień. Ma pomóc - kontrolne badanie moczu zrobię przed kolejną wizytą za 2 tygodnie (potem gin idzie na urlop).

To tak pokrótce

to juz duza corcia kurcze no ciekawe ile moj synek wazy ale ja mam usg dopiero w lipcu

Do dupy ta pogoda,ja nie umiem funkcjonowac bez slonca

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:55   #1314
allckarola
Zadomowienie

Paulina wiem wiem, w sumie teraz to nie ma co sobie tym glowy zawracac
Ja na moj tylek wole nie patrzec bo jest ochydny
Stary 2014-05-28, 11:55   #1315
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość

To tak pokrótce

Gratulacje z udanej wizyty Twoja córa, chyba nie lubi jak jej się przeszkadza
Moja za to ma niespożyte pokłady energii chyba, bo cały czas szaleje, ja nie wiem kiedy to dziecko śpi

Pytałam położnej co sądzi o tych kosmetykach do skóry alergicznej, i zdecydowanie mi odradziła... Powiedziała, że jeżeli zwykłe kosmetyki nie będą uczulały dzieciaczka, to nie warto go przyzwyczajać do tych specjalistycznych kosmetyków, bo później Smyk będzie miał problemy skórne przy zastosowaniu jakiegokolwiek zwykłego kosmetyku.
Tak więc chyba lepiej warto najpierw spróbować coś normalnego
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:57   #1316
Asia19x
Zakorzenienie

Doris gratuluję wizyty

Effka to ja też się wstrzymam w takim razie, choć od samego początku myślałam o serii BAbydream z Rossmanna, bo dla dzieciaczków to mają super kosmetyki, oby tylko małej przypasowały

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-28, 12:01   #1317
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Doris gratuluję wizyty

Effka to ja też się wstrzymam w takim razie, choć od samego początku myślałam o serii BAbydream z Rossmanna, bo dla dzieciaczków to mają super kosmetyki, oby tylko małej przypasowały
No własnie sa mega tanie i tez o nich mysle albo o J&J chcialam wlasnie dzis jechac do rossmana obkupić sie w te rzeczy a tu dupa blada :/

nmartyna
no właśnie a jednak to fachowa opinia co nie
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 12:10   #1318
Ana***
Zakorzenienie

Zyga na pewno z Twoją malutką jest wszystko ok ja się z kolei martwię, bo gin na ostatniej wizycie w ogóle malej nie zmierzył, nie wiem dlaczego a ja zapomniałam się upomnieć - a widzę, ze u Was każda zna pomiary.

zazdrosnia fajne łóżeczko

Misstic
widzę, ze warsztaty udane też wczoraj byłam ale na planeta dziecko

elffirka
cieszę się, że wyniki w porządku

allckarola
a dlaczego niskociśnieniowcy mają łatwiej przy porodzie?:P

Asia19x ciekawa ta maseczka długo czekałaś na efekty? ale ja w ogóle nie znam drogerii hebe
Ten produkt dla malucha wygląda interesująco, tylko ciekawe czy to nie pochodna oilatum (https://www.google.pl/search?q=oilatum&client=f irefox-a&hs=6fI&rls=org.mozilla: plfficial&channel=sb&so urce=lnms&tbm=isch&sa=X&e i=C8KFU8mTGvKh7Aamv4GQCw& ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366& bih=639#facrc=_&imgdii=_& imgrc=EzQ20NfuxE83RM%253A %3BSBqf9EaVn0oPMM%3Bhttp% 253A%252F%252Fwww.nowafar macja.pl%252Fimg%252Fprod uct_media%252F500ml_set_O K.jpg%3Bhttp%253A%252F%25 2Fwww.nowafarmacja.pl%252 Foilatum-baby-emulsja-do-kapieli-500-ml%3B1300%3B1300)

--
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:11   #1319
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Anesh

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Stwierdzam ze w koncu wygladam jak kobieta w ciazy ;p brzuszek w koncu zaczął rosnac i widac ze jestem w ciazy. Chodz wczoraj dowiedzialam sie ze wygladam jak bym byla w 3 miesiacu
Jak sie wczoraj zmierzyłam to padłam!!! Wymiary mam teraz takie jak w pierwszej ciąży w 38 tygodniu, czyli niemal przed porodem, a nawet mniej w udach i biodrach wtedy miałam... W 3 miesiącu to na 5 wyglądałam! Druga ciąża podobno "większa" i tego się będę trzymać

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tez ostatnio lapalalam doły, ze nie spełniam seksualnych obowiązków tz nie narzeka i ze tak powiem szukamy innych rozwiązań ale ja i tak mam wyrzuty sumienia, ze nie czuje komfortu w trakcie i unikam on mi tłumaczy, ze po porodzie za to będzie szał i w ogole ale ja i tak łapie takie myśli krzywe...
Mnie się ostatnio bardzo chciało ostanio przystopowałam. Wczoraj chciałam ale sobie pomyślałam, ze rano gin wsadzi mi palucha w pochwę i jeszcze jakieś pozostałości "po brokule" zostaną, to wolałam nie ryzykować
Co do seksu po porodzie pierwszym... Masakra była. Wcale nie chciałam wiele miesięcy! Miała trudności z inicjacją na nowo! Trochę się też obawiałam kolejnej ciąży. Jak już w końcu doszło do czegoś to jak ponowne rozdziewiczenie! Ale potem już było fajnie, nawet lepiej niż przed ciążą

Cytat:
Ja miałam Oilatum - to co Efka pokazała w linku. Wyszłam z założenia, że nie będę musiała używać nic więcej tylko ten płyn do kąpieli. Odpada oliwka, balsamy, bo skóra super nawilżona itp. Nie wiadomo jak to jest. Ja się dopiero teraz spotykam z opiniami, że lepiej nie.
Stary 2014-05-28, 12:17   #1320
Ana***
Zakorzenienie

Hej

My wczoraj byliśmy na warsztatach z planeta dziecko
Były poruszane tematy odnośnie karmienia piersią, pierwszej pomocy, wypowiedzi dietetyka na temat żywienia w ciąży i prezentacje różnych firm, m.in. laktatora.

Do wygrania były sporo rzeczy, kosmetyki różnych firm, zestawy poporodowe, butelka, ręczniki, laktator, sesja zdjęciowa. Niestety nie miałam szczęścia

A z prezentów to dostaliśmy (ja i mąż, więc część wychodzi podwójnie ):

- śliniaczki
- smoczki
- woreczki do prania bielizny
- wkładki laktacyjne
- szampon, płyn do kąpieli dzidziuś(wie któraś jak się sprawują kosmetyki dla dzieci z tej firmy?)
- emulsja do prania dzidziuś
- proszek jelp
- próbka mleka pow 6miesiąca
- próbki kosmetyków allerco, dermena, biały jeleń (ale w sumie to nie wiem czy to są dla dzieci np. te allerco, biały jeleń)
- próbki bio-oil na rozstępy - zapomniałam je dołożyć do zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0313.jpg (89,6 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:26
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości