|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
A mnie głowica boli dziś
![]() Własnie sie leczę kawką i ciastem Może też na basen skoczę ![]() Nowa Możemy iść razem popławać.
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-26 o 12:14 |
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
No to dawaj
Ja chyba od przyszłego tygodnia zacznę fitness ciężarny Zobaczymy czy będzie mi się chciało więcej niż raz |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
http://m.youtube.com/watch?v=vn4Oa_uBEDc
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Lilotus idz idz ja/sie musze poruszac, teraz/sie schylilam i cosik mi szczyknelo
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Po prostu taki szok bo już taki tydzień a dopiero teraz wyszło to przez to, że nie miałam prędzej skierowania na badania.. Położna powiedziała, że w poniedziałek mam przyjść na wizytę i że wtedy porozmawiamy plus dostane skierowanie do poradni chorób od zwierzęcych.. Macie rację trzeba być dobrej myśli
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Nadrobiłam to co naskrobałyście dopołudnia, ale nie mam siły się odnieść. Byłam dzisiaj na tym obciążeniu glukozą. W smaku paskudne, ale jakoś wypiłam. TŻ nawet stwierdził, że lepiej mi poszło niż poprzednio
Potem było mi niedobrze, ale na szczęście napój został tam gdzie powinien i pobrali mi krew po 2 godzinach. Wyniki popołudniu. Już myślałam, że poza mdłościami i sennością to nieźle zniosłam badanie,ale coś mi się porobiło teraz po powrocie do domu. Było już 3 godziny po roztworze, a ja byłam głodna, więc zrobiłam sobie kanapkę. Zjadłam pół bułki i zaczęło mi się strasznie kręcić w głowie, zrobiło mi się słabo, położyłam się, ale nie przechodziło przez jakieś 15min, ręce mi się trzęsły jak w delirce... Teraz powolutku dochodzę do siebie, ale nadal boję się wstać i martwię się czy wyniki będą ok skoro takie przygody miałam... Chyba żadna z Was tak nie miała, prawda? Bo z tego co kojarzę to wszystkie pisałyście, że było nieźle... Zresztą w poprzedniej ciąży też mi się nic takiego nie działo...
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Farminko bidoku odpoczywaj.
Lunnas to nie mialas skierowania na 1 wizycie ? Tylko tera@dopiero ? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Oglądnijcie filmik
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i mi roztwór nawet smakował tylko miałam sporą ilość cytrynki.Nowa - ja oglądałam Słodki
|
|
#1299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie aż szczypało w gardło. Wyniki będą po 15, ale TŻ odbierze mi po pracy czyli po 16. Oby to była tylko jakaś dziwna reakcja mojego organizmu, a nie oznaczała cukrzycy...
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
No niestety dopiero teraz bo poprzednią lekarkę jak tylko zapytałam czy dostane na to skierowanie to spojrzała na mnie jak na wariatkę i mówi że "badania na to się robi przed ciążą, teraz to już za późno". Więc zmieniłam lekarza ostatnio i jak widać dobrze zrobiłam
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej jem mało słodyczy i nie lubię bardzo słodkich rzeczy, mnie też w gardło piekło, pod koniec szczególnie, ale czułam mocno cytrynę, którą lubię, może dlatego dałam radę. Poza tym słodycze ok, ale mogłabym żyć bez nich gdybym musiała Ja miałam we wtorek badanie i nie znam wyników nadal, nie pytałam kiedy będą, stwierdziłam, że w środę mam wizytę to się dowiem od lekarza. Daj znać jak już dostaniesz wynik.Lunnas dobrze zrobiłaś zmieniając lekarza, mój dał mi skierowanie na Toxo itp. nie na samym początku, ale tylko dlatego, że było zagrożenie i inne badania dostawałam. A potem jak dawał mi skierowanie na to to mówił, że są to badania, które daje się na początku, podstawowe, które każda ciężarna robi.
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-06-26 o 12:49 |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Lunnas ja w 6 tyg ciazy dostalam skierowanie. I chyba wiekszosc z nas. Jak ktos nie ma przeciwcial to wtedy pozniej znowu sie sprawdza. Ehhh Ci lekarze...
|
#1303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie na wizytę wybieram. wodaqua i Lilotka - gratulacje wizyt udanych. (przepraszam, ale jakoś nie mam weny pisać więcej) ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
bądź dobrej myśli i gratulacje (prawie) skończonej sesji
|
||
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze!!! ![]() gargantuiczna za wizytę!! Koniecznie daj znać po!!
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-26 o 13:07 |
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Staram się jakoś to poukładać i nie martwić za nadto, już wystarczy dzieciaczkowi moich stresów. W domu nie mogę wysiedzieć więc idę na długi spacer z TŻ żeby czymś zająć głowę... może po drodze do jakiegoś SH wskoczymy
![]() Dzięki wielkie dziewczyny bez Was to bym zwariowała
|
#1306 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze, a na pewno będzie ![]() Cytat:
Wróciłam z tesco, ale w sumie nie widziałam nic ciekawego, za to w Smyku znów mało co fortuny nie zostawiłam :P Gdyby nie to, że czekam na paczkę ciuszków używanych to bym pewnie kartę kredytową wyrobiła a później martwiła jak spłacić No i też coś dla siebie w H&M wyszperałam bo już się nie mieszczę w ciuchy sprzed ciąży ![]() No i nie oparłam się pokusie i zjadłam mcDonalda teraz jak sama jestem to bym miała za to jedzenia na 3 dni.. Ale kto ciężarnej przetłumaczy :P
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunnas, trzymam kciuki, nie martw się poki co, bedzie dobrze!
przysięgam, ze nadrobiłam Was, ale nie mam sily na wszystko odpisac, jakas snieta jestem. umowilam się na jutro do internisty, bo jestem przeziebiona i boje się do pracy chodzic. w "normalnym" stanie bym z taka glupota nie leciała do lekarza, mam nadzieje, ze da zwolnienie na kilka dni chociaz ![]() boje się zlapac w pracy cos, albo się pochorować na maksa...
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
mortisha84 takie argumenty też padały, ale on swoje. Może się ze mną drażni..
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
A my sobie słuchamy Mozarta
Wiktorkowi się podoba i skacze z radości ![]() Z badań amerykańskich i japońskich naukowców wynika, że muzyka klasyczna korzystnie wpływa na inteligencję dziecka. Stwierdzono również, że w przyszłości ułatwi mu naukę mowy, języków obcych, matematyki i logicznego myślenia.
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wynik na czczo i po glukozie mam poniżej normy, już pisałam o tym ;p więc nie martw się cukrzycą, może masz też poniżej normy jak ja. Dodam jeszcze, że ja jestem WIELKĄ miłośniczką słodkości
41/40 Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3 Edytowane przez Letk_a Czas edycji: 2014-06-26 o 14:09 |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki.
![]() czytam o tej glukozie i jestem przerazona, bo tutaj w Danii nie bada sie kazdej ciezarnej, tylko te, ktore maja nadwage, cukrzyce w rodzinie albo w poprzedniej ciazy mialy problem z cukrem... wiecie moze, czy mozna zrobic sobie cukier prywatnie w Polsce? czy trzeba miec skierowanie od ginka? z innej beczki. bylam dzisiaj na lupach i kupilam karuzelke fisher price za 25 kr (jakies 13 zlotych). i 2 siaty ciuchow, ale to musze przejrzec, bo czesc jest dla kolezanki, czesc na pozniej, troche bodziakow i czapeczek. ogolnie zadowolona jestem.
|
#1312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego kostki lodu i najlepiej pare listków mięty i mniam ![]() Mam nadzieje, że obejdzie się bez rewelacji typu zawroty głowy Cytat:
![]() Ja przechodzę ból karty kredytowej co miesiąc Ciężej się powstrzymać, żeby czegoś nie kupić. I w kółko jestem na debecie i go spłacam ![]() Cytat:
Dbaj o siebie! Dobrze zrobiłaś |
|||
|
|
|
#1313 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki. Wszystko ok z Małym. Waży 760g, to chyba ok na 25 tydzień, nie? Głową do wyjścia ułożony.
Więcej nie wiem, bo nawet nic mi lekarz nie pokazał na usg, a filmiki się nie nagrały na pendrive ;-( No nic. Ze mną (łożysko, szyjka) też w porządku. Nie mam co marudzić. Od ostatniej wizyty +2kg, czyli też ok na 5 tygodni (chociaż obczaiłam, że u mnie wahania wagi rano-wieczór wynoszą nawet 1,5 kg, ergo nie ma się co spinać wagą) Cytat:
Posiedź w domu i się wylecz (i odpocznij)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać jak dostaniesz wyniki.No to ![]() Ale mam dziś śnięty dzień. Nic mi się nie chce. Chyba ta pogoda tak na mnie działa. Młody też dziś mniej ruchliwy. |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
gargantuiczna: dzieki za szybka odp.
chyba przejde sie dla swietego spokoju, jak bede w PL na urlopie... tylko najgorsze, ze nie slodze, nie lubie slodyczy, wiec dla mnie ta glukoza to bedzie jakis koszmar... ;/
|
#1317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży chłopiec się szykuje U mnie też waga rano sporo się różni od tej wieczorem.
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Gargantuiczna brawa.
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Ja chce na basen a Tz usnal o panieeee
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Fotela bujanego szukam
Będę lulać na nim maluszka Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-26 o 15:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Ja chyba od przyszłego tygodnia zacznę fitness ciężarny
Zobaczymy czy będzie mi się chciało więcej niż raz
13.12.13

Potem było mi niedobrze, ale na szczęście napój został tam gdzie powinien i pobrali mi krew po 2 godzinach. Wyniki popołudniu. Już myślałam, że poza mdłościami i sennością to nieźle zniosłam badanie,ale coś mi się porobiło teraz po powrocie do domu. Było już 3 godziny po roztworze, a ja byłam głodna, więc zrobiłam sobie kanapkę. Zjadłam pół bułki i zaczęło mi się strasznie kręcić w głowie, zrobiło mi się słabo, położyłam się, ale nie przechodziło przez jakieś 15min, ręce mi się trzęsły jak w delirce... 

Ciężej się powstrzymać, żeby czegoś nie kupić. I w kółko jestem na debecie i go spłacam
Super, że wszystko dobrze.