Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 20:41   #1291
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Hej
Nie miałam zbytnio jak pisać. Zaczęło się przedszkole moich dzieciaczków. Maciek to już zerówka, a Basia debiutuje jako 2,5 latek jutro oboje na 9 i na razie młoda ze mną zobaczymy jak sobie będzie dawać radę
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 20:55   #1292
Suqub
Zakorzenienie

Dziewczyny będziecie szczepić swoje dzieci? Chodzi mi o rotawirusy i pneumokoki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:11   #1293
87agata
Raczkowanie

nati tutaj nie wszystkie kobiety sa wysylane na obciazenie glukoza . ja bede miala bo moj wuja chorowal na cukrzyce pierwszego stopnia ,wiec dlatego sie kwalifikuje ,ale wiem tez ze kwalifikuja sie kobiety o bmi wyzszym niz 30
i to badanie nazywa GTT glucose tolerance test i trzeba je zrobic w 27-28 tygodniu
Stary 2014-09-01, 21:12   #1294
Basjenia
Zadomowienie

Linka zakupy wypaśne... ja się zastanawiam właśnie nad tym wkładem... czy to warto czy nie? a te koszule z jakiej firmy?bo ładne... mi ostatnio w sklepie kobita zaproponowała koszule do karmienia a'la śpiochy.... to pytam czy ja mam lat prawie 30 czy nie całe 3 dni?! producenci są straszni....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:14   #1295
87agata
Raczkowanie

szczepienie na rotawirusy i pneumokoki w UK sa standardem i sa za free,ale moj brat w Polsce np.wszystkie swoje dzieci szczepil, i chyba sa platne i to wcale nie malo

nati zapomnialam ze napewno juz nie bedziesz musiala miec glukozy bo jak bys miala miec to by Cie polozna juz o tym miesiac wczesniej poinformowala
Stary 2014-09-01, 21:17   #1296
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Linka zakupy wypaśne... ja się zastanawiam właśnie nad tym wkładem... czy to warto czy nie? a te koszule z jakiej firmy?bo ładne... mi ostatnio w sklepie kobita zaproponowała koszule do karmienia a'la śpiochy.... to pytam czy ja mam lat prawie 30 czy nie całe 3 dni?! producenci są straszni....
Italian fashion w hurtownii 42zł

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:38   #1297
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Italian fashion w hurtownii 42zł
właśnie wpadłam na sprytny plan żeby odwiedzić stronę producenta to identyczny model kosztuje prawie 50zł! a szlafrok ponad 100zł gdzie tyle to się płaci za zestaw na all.....:/ a już myślałam że przechytrzyłam świat:P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 22:13   #1298
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
właśnie wpadłam na sprytny plan żeby odwiedzić stronę producenta to identyczny model kosztuje prawie 50zł! a szlafrok ponad 100zł gdzie tyle to się płaci za zestaw na all.....:/ a już myślałam że przechytrzyłam świat:P
u nas jest ogromna hurtownia boboland ( szczecin) co prawda nie mają sklepu on line ale z tego co wiem można zamowić towar i wyslą jeśli masz ochote to moze tam zadzwon.Ja kupiłam wiele wiele rzeczy dużo taniej niż na necie.

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-01, 22:26   #1299
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
szczepienie na rotawirusy i pneumokoki w UK sa standardem i sa za free,ale moj brat w Polsce np.wszystkie swoje dzieci szczepil, i chyba sa platne i to wcale nie malo

nati zapomnialam ze napewno juz nie bedziesz musiala miec glukozy bo jak bys miala miec to by Cie polozna juz o tym miesiac wczesniej poinformowala
Dzieki Agac
Tak sobie siedze i wzruszam sie ogladajac ta strone: http://www.dfwbirthphotographer.com/home/
Nie moge uwierzyc, ze za kilka miesiecy tez bedziemy to przezywac <3

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Czy Wy tez macie taki silny puls? Odkad jestem w ciazy bardzo sie wzmocnil, czasami jakby go slysze...Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi
Stary 2014-09-01, 23:02   #1300
promolcia
Zadomowienie

gratuluję studniówki i trzeciego trymestru

dobrze kojarzycie <szacun > że na listopadowo-grudniowym figuruje jako aniołkowa mama, poroniłam wtedy w 5 tc i to poronienie 8go marca jest pierwszym dniem ostatniej miesiączki...i teraz rośnie we mnie Grześ
i tak z jednego nieszczęścia przeszliśmy w pełnię szczęścia...zupełnie nieplanowanie ...bo lekarz kazał odczekać pół roku aż macica wróci do siebie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Basjena mnie też ZUS płaci przez zakład pracy. Chciałabym miec czarno na białym pokazane za jaki okres wypłacają, jak wyliczają itd. Może przejdę się do ZUSu, w tym tygodniu, niech mi wyjaśnią. U mnie te różnice są tak jak pisałam dosyć duże. Nawet 400 zł między jedną a drugą wypłatą.
daj znać co uda Ci się dowiedzieć, ja nie mam teraz możliwości wybrania się do lokalnego oddziału zus więc sobie trochę pożyję w niewiedzy...

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Linka, i co ja mam Ci teraz zrobić za pokazanie mi tego ustrojstwa? Teraz mi się włączyło "CHCĘ" i już. W sumie to wydatek na jakiś trzy lata. Więc cena mimo iż kosmiczna to w porównaniu z ciuszkami, które lada dzień będą za małe, a też sporo kosztują - chyba do przełknięcia Muszę tż nakręcić.
ja już nakręciłam bo też mi się bardzo podoba , muszę tylko znaleźć sklep żeby oblukać to cudo na żywo...jakoś tak nie wydam tysiaka bez możlwości wcześniejszego obejrzenia
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
hahah ja też mam w poważaniu ten ból i obojetne mi czy bedzie sn czy dadza znieczulenie czy cesarke zrobią, przeboleje wszystko bo to nie trwa długo, najbardziej chce mieć to za sobą i zdrowe dzieciątko w domu do całowania. A po paru miesiącach wyjść z domu na spacer jako MILF
co to znaczy

Linka świetne zakupy podoba mi się przewijako-wanienka (możesz napisać ile kosztowała ), koszula i pościel (ostatnio na tą samą się napalałam )
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 07:09   #1301
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
dobrze kojarzycie <szacun > że na listopadowo-grudniowym figuruje jako aniołkowa mama, poroniłam wtedy w 5 tc i to poronienie 8go marca jest pierwszym dniem ostatniej miesiączki...i teraz rośnie we mnie Grześ
i tak z jednego nieszczęścia przeszliśmy w pełnię szczęścia...zupełnie nieplanowanie ...bo lekarz kazał odczekać pół roku aż macica wróci do siebie

Linka świetne zakupy podoba mi się przewijako-wanienka (możesz napisać ile kosztowała ), koszula i pościel (ostatnio na tą samą się napalałam )
Już wszystko rozumiem

Ta komoda ( przewijako wanienka) to britton i kosztuje koło 500 zł w hurtowni 449 ale jest teraz na nią promocja w smyku internetowym
http://www.smyk.com/britton-bath-cha...t-niemowlaka-p
Cena jest na prawde okazyjna wiec jesli sie zdecydujesz to bierz ten Ja na zywo ogladałam ten i ceba "susie" i to jest porządne i stabilne natomiast reszta jest..chwiejna i głośna. A mi chodziło o to zeby w dzien korzystać z tego jako przewijaka i mebelka na kometyki i pieluszki w pokoju a wieczorem jechać tym do ciepłej lazienki na kąpiel tam cieplutko i mozna chlapać. Fakt wanienka jest dość mała w tych komodach , starcza dla jednych na rok dla innych nie wiec ja w hurtowni zaczełam wsadzac tam inne wanienki i udało mi się umiescic tam duzą wanienkę TEGA - takze jakby cos mozna wymienic

ps. jest jeszcze jedna zaleta tej komody na kołkach....hahaha beda nia wozić pranie z kuchni do lazienki na suszarkę :P po cc jak znalazł nie?

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-02 o 07:11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 07:45   #1302
Paulinkus
Zadomowienie

Słońce
Stary 2014-09-02, 07:51   #1303
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej

Promolcia to niesamowite co opowiedzialas...Moge sobie tylko wyobrazac Twoje zdziwienie jak sie dowiedzialas ze bedziesz miala Grzesia

U mnie dzisiaj dalej szaro i deszczowo pogoda idealnie dopasowana do mojego humoru zreszta najszybciej mijaja mi takie dni Na 10 jestem umowiona z mama na "pierogi"

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:18   #1304
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Hej u mnie pogoda paskudna ale marudny humor minął chciałam jechać do fryzjera a musze za kurierami czekać a mam pytanie bo różne opinie czytałam będziecie smarować pupe kremem po każdym przwijaniu czy raz dziennie czy jak?
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:20   #1305
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Już wszystko rozumiem

Ta komoda ( przewijako wanienka) to britton i kosztuje koło 500 zł w hurtowni 449 ale jest teraz na nią promocja w smyku internetowym
http://www.smyk.com/britton-bath-cha...t-niemowlaka-p
Cena jest na prawde okazyjna wiec jesli sie zdecydujesz to bierz ten Ja na zywo ogladałam ten i ceba "susie" i to jest porządne i stabilne natomiast reszta jest..chwiejna i głośna. A mi chodziło o to zeby w dzien korzystać z tego jako przewijaka i mebelka na kometyki i pieluszki w pokoju a wieczorem jechać tym do ciepłej lazienki na kąpiel tam cieplutko i mozna chlapać. Fakt wanienka jest dość mała w tych komodach , starcza dla jednych na rok dla innych nie wiec ja w hurtowni zaczełam wsadzac tam inne wanienki i udało mi się umiescic tam duzą wanienkę TEGA - takze jakby cos mozna wymienic

ps. jest jeszcze jedna zaleta tej komody na kołkach....hahaha beda nia wozić pranie z kuchni do lazienki na suszarkę :P po cc jak znalazł nie?
Ja czegoś nie rozumiem z tą komodą/tym przewijakiem i wanienką. Ja tam nie widzę żadnej wanienki, trzeba osobno dokupić i można tam dostawić czy jak?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:25   #1306
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry,
Linka - piękne zakupy

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Ale wpatrzony Nie pomyślałabym, że taki maluszek już skupia na czymś uwagę
Linea - wpatrzony, na początku jak wróciliśmy do domu to zauważał tylko zbliżanie do światła, do lamp (pokazałabym zdjęcie ale nie chcę za dużo tu wrzucać priv fotek), potem fajnie zwracał uwagę (ale tylko wieczorem) na białą firankę i zaczął na właśnie czarno-białe karteczki. Też byliśmy zaskoczeni.

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Niteczka a byłaś zadowolona z tego wozka? Polecasz czy raczej odradzasz?
Sweet Olcia - tak, ogólnie polecam. Bardzo zwrotny, stabilny, gondola jedna z większych na rynku (co ma znaczenie przy naszych zimowych dzieciach, kombinezonach itd; jednak na spacerówkę przejdą maj/czerwiec). Dla mnie jeden z lepszych wózków. Jedyne dwie wady to:
1. ciężar - jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnych lub masz super podjazd to zero problemu, ja muszę tachać po schodach i już nie jest fajnie; spacerówka potem też duuużo waży (ten stelaż jest taki ciężki) + dziecko (w pewnym momencie znosiłam 24 kg w rękach)
2. w spacerówce wpada dziecku pupa tak do środka (ten fragment na którym siedzi jest jakby pod kątem do środka a nie na płasko jak w innych spacerówkach) i dziecko musi mieć naprawdę bardzo dużo siły żeby usiąść bo wpada (mojego to irytowało zwłaszcza jak zapragnął oglądać świat)
Ale poza tym super wózek, polecam. Ja ze względu na ciężar i to że nie mogę podczepić dostawki dla starszego dziecka to rezygnuję z x-landera xt i kupuję nowy wózek.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziewczyny będziecie szczepić swoje dzieci? Chodzi mi o rotawirusy i pneumokoki.
Suqub - trudny temat ile mam tyle opinii. Ja synka początkowo ze względu na koszty nie zaszczepiłam na rotawirusy (choć tu chyba nawet z kasą bym się nie zdecydowała), pneumokoki i meningokoki. Teraz przed przedszkolem zaszczepię go na pneumokoki. Z Małą chyba zrobię tak samo.
Zawsze tak jest, że jak nie zaszczepisz a dziecko zachoruje to masz wyrzuty - ja miałam jak dostał rota mając 10 miesięcy, obyło się bez szpitala choć było ciężko (bo nie chciał nic pić oprócz mleka). Znam dokładnie tyle samo dzieci zaszczepionych na rota co i nie zaszczepionych które trafiły do szpitala jak zachorowały, nawet jedno zaszczepione trafiło do szpitala 2 razy z rotawirusem w ciągu roku (bo co ważne szczepionka nie chroni przed zachorowaniem tylko teoretycznie ma spowodować łagodniejszy przebieg). Te szczepionki na rota to dla mnie jedna wielka zagadka... - ale to moje zdanie, na necie i w opinii innych znajdziesz zdania i te za i przeciw. Trudna decyzja....należąca niestety do nas. Za to myślę, że jak będę miała kasę to na pneumo zaszczepię. Zresztą temat szczepionek jest niebezpieczny i często wywołuje nieprzyjemne dyskusje.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:26   #1307
basiabasia989
Rozeznanie

Linka zakochałam się w tej komodzie do kąpania, jeszcze kolorystycznie ta w smyku jest idealna dla mnie ale...przewijak i wanienkę mam dostać, w łazience stoi coś na czym można postawić wanienkę i kosmetyki więc wydać 4 stówy to chyba nie było by mądre...i męża też by mi się do tego przekonać nie udało. I tak jak miskowa nie widzę wanienki.

Ogólnie to zazdroszczę Wam...takie jesteście ogarnięte, nastawione na zakupy wiecie co po co i na co, już myslicie o porodzie, znieczuleniach, o szczepieniach...o wszystkim. A mi się wydaje, że się obudzę z ręką w nocniku. Bez wyprawki wyląduję na porodówce i pójdę na żywioł liczę na to, że jak pójdę na zwolnienie i to zacznę cokolwiek ogarniać.
Stary 2014-09-02, 08:28   #1308
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Ja czegoś nie rozumiem z tą komodą/tym przewijakiem i wanienką. Ja tam nie widzę żadnej wanienki, trzeba osobno dokupić i można tam dostawić czy jak?
Wanienka jest zamontowana na stelażu pod przewijakiem

http://multimedia.agito.pl/image/700....2168991.2.jpg

komoda jak stoi widać tylko przewijak , jak chcesz wanienkę to odpinasz zaczepy zabezpieczające i na 'szynach' przewijak zjezdza do tyłu i ukazuje sie wanienka po kąpieli bierzesz dziecko na rękę i jedną reką opuszczasz przewijak i oporządzasz dziecko

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-09-02, 08:30   #1309
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak się wyrobię finansowo - to tak

witam się w 25 tygodniu jeszcze tylko 3 miesiące do porodu ...
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 08:33   #1310
madziqqq
Rozeznanie

wstałam rano i mam taki wielki brzuch, że w szoku jestem :O normalnie wywaliło mnie ostro z dnia na dzień
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:40   #1311
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziaqqq Zdjecie poprosze !

Emilka
Stary 2014-09-02, 08:47   #1312
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Madziaqqq Zdjecie poprosze !
na mejla wrzuciłam :P
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:51   #1313
niteczka83
Zadomowienie

Promolcia - cudowne zakończenie historii, ale musiałaś mieć miłe zaskoczenie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
Hej u mnie pogoda paskudna ale marudny humor minął chciałam jechać do fryzjera a musze za kurierami czekać a mam pytanie bo różne opinie czytałam będziecie smarować pupe kremem po każdym przwijaniu czy raz dziennie czy jak?
Katherine- tak jak przy synku będę smarowała linomagiem przy każdym przewijaniu a potem po jakimś czasie (ale takim wielomiesięcznym) zrezygnuję, jak zauważę że nic się nie dzieje. Teraz synka smaruję tylko jak coś się zaczyna dziać (jakieś zaczerwienienie).

Madziqqq
- super U mnie już kilka razy usłyszałam "o to niedługo rozwiązanie" - dopiero za 3 miesiące, i serio wiem że będzie większy. A jak mnie boli już od dwóch dni, chyba za mało miejsca zaczyna się robić, a brzuszek nie nadąża z powiększeniem.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-09-02 o 08:53
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:55   #1314
mysza88
Rozeznanie

witajcie
po wizycie całkiem ok coś tam rośnie delikatnie ale to ponoć z główką więc nie ma tragedii i lekarz kazał sie nie przejmować. powiedział że może taka uroda ale 22 znów jedziemy do warszawy... (to jest dla m,nie męka bo mam 500 km i kręgosłup mi siada, ale czego się nie robi żeby było ok). mała waży 700 gram, mam na następną wizytę zrobić glukozę także jest optymistycznie

alekaz z jakiego kozystasz programu czy strony która pokazuje Ci w którym tyg jesteś? bo kiedyś widziałam, że wkleiłaś i fajnie to było opisane.
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:02   #1315
maczuma
Rozeznanie

Ile zdjęć na meilu! Potem możnaby zrobić jakąś kompilację z tych fotek

Wstałam raniutko, zaraz za obiad się zabieram - dziś w menu: zupa z soczewicy a na deser owoce pod koglem moglem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mysza, jak masz telefon z androidem to polecam aplikację Asystent Ciążowy

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

No i oczywiście gratuluję dobrych wieści na wizycie
Stary 2014-09-02, 09:04   #1316
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza super ze wizyta udana

Madziaqqq obejrze jak wroce od mamy
a poki co znikam

Emilka
Stary 2014-09-02, 09:06   #1317
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość

alekaz z jakiego kozystasz programu czy strony która pokazuje Ci w którym tyg jesteś? bo kiedyś widziałam, że wkleiłaś i fajnie to było opisane.
hej
korzystam z storny belibestfriend

ale sie wyspalam padlam po 22 a obudzilam sie przed 8 ale jeszcze prawie do teraz przysypialam troche.
Stary 2014-09-02, 09:08   #1318
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wanienka jest zamontowana na stelażu pod przewijakiem

http://multimedia.agito.pl/image/700....2168991.2.jpg

komoda jak stoi widać tylko przewijak , jak chcesz wanienkę to odpinasz zaczepy zabezpieczające i na 'szynach' przewijak zjezdza do tyłu i ukazuje sie wanienka po kąpieli bierzesz dziecko na rękę i jedną reką opuszczasz przewijak i oporządzasz dziecko
teraz już rozumiem, dzięki za wyjaśnienie.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:35   #1319
Basjenia
Zadomowienie

dzień dobry bladym świtem:P
mówcie mi chyba niedźwiedziu bo przez ostatnie prawie 20h to spałam.... wczoraj po południu położyliśmy się na drzemkę z Tż to spaliśmy coś chyba ze 3h potem kolacja serial i dalej spać! a dzisiaj na trening zaspałam....aż sama nie mogę wyjść z podziwu bo dawno tak nie było żebym sama się ze snu wyciągała...no ale i tak za późno było iść....
TŻ wczoraj zrobił schabowe więc dopołudnie mam wolne! popołudniu jadę założyć holter (który pewnie i tak nic nie wykaże) i na zakupy....

Promolcia pozwolę sobie odpowiedzieć zamiast Bimbuni o skrót MILF- swoją drogą Bimbuśka jak to zobaczyłam to mało z krzesła nie spadłam jednym słowem ujęłaś (prawie)wszystko do czego będę dążyć gratuluje! tylko przedział wiekowy olewamy http://pl.wikipedia.org/wiki/MILF
Stary 2014-09-02, 09:37   #1320
alekaz1
Zakorzenienie

Fajne to urzadzenie. Ale przewijak mam waniennke mam tylko musze cos wymyslec na kosmetyki by miec pod reka przy lozeczku.

Niedlugo jade do kuzyna zony poplotkowac ona termin ma jakaos za miesiac juz.

Jutro ide na wizyte do psychiatry zobaczymy czy da papiery do cesarki.

Juz mam pare ☠☠☠☠☠☠☠ wybranych z allegro tylko musze czekac na wyplate bo w tym miesiacu juz zaszalalam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości