|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Hej
![]() Nie miałam zbytnio jak pisać. Zaczęło się przedszkole moich dzieciaczków. Maciek to już zerówka, a Basia debiutuje jako 2,5 latek jutro oboje na 9 i na razie młoda ze mną zobaczymy jak sobie będzie dawać radę
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będziecie szczepić swoje dzieci? Chodzi mi o rotawirusy i pneumokoki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
nati tutaj nie wszystkie kobiety sa wysylane na obciazenie glukoza . ja bede miala bo moj wuja chorowal na cukrzyce pierwszego stopnia ,wiec dlatego sie kwalifikuje ,ale wiem tez ze kwalifikuja sie kobiety o bmi wyzszym niz 30
i to badanie nazywa GTT glucose tolerance test i trzeba je zrobic w 27-28 tygodniu
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Linka zakupy wypaśne... ja się zastanawiam właśnie nad tym wkładem... czy to warto czy nie? a te koszule z jakiej firmy?bo ładne... mi ostatnio w sklepie kobita zaproponowała koszule do karmienia a'la śpiochy.... to pytam czy ja mam lat prawie 30 czy nie całe 3 dni?! producenci są straszni....
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
szczepienie na rotawirusy i pneumokoki w UK sa standardem i sa za free,ale moj brat w Polsce np.wszystkie swoje dzieci szczepil, i chyba sa platne i to wcale nie malo
nati zapomnialam ze napewno juz nie bedziesz musiala miec glukozy bo jak bys miala miec to by Cie polozna juz o tym miesiac wczesniej poinformowala
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w hurtownii 42zł
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz ochote to moze tam zadzwon.Ja kupiłam wiele wiele rzeczy dużo taniej niż na necie.
|
|
#1299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sobie siedze i wzruszam sie ogladajac ta strone: http://www.dfwbirthphotographer.com/home/ Nie moge uwierzyc, ze za kilka miesiecy tez bedziemy to przezywac <3 ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Czy Wy tez macie taki silny puls? Odkad jestem w ciazy bardzo sie wzmocnil, czasami jakby go slysze...Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi
|
|
#1300 | |||
|
Zadomowienie
|
gratuluję studniówki i trzeciego trymestru
![]() dobrze kojarzycie <szacun i tak z jednego nieszczęścia przeszliśmy w pełnię szczęścia...zupełnie nieplanowanie ...bo lekarz kazał odczekać pół roku aż macica wróci do siebie Cytat:
Cytat:
, muszę tylko znaleźć sklep żeby oblukać to cudo na żywo...jakoś tak nie wydam tysiaka bez możlwości wcześniejszego obejrzeniaCytat:
![]() Linka świetne zakupy podoba mi się przewijako-wanienka (możesz napisać ile kosztowała ), koszula i pościel (ostatnio na tą samą się napalałam |
|||
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta komoda ( przewijako wanienka) to britton i kosztuje koło 500 zł w hurtowni 449 ale jest teraz na nią promocja w smyku internetowym http://www.smyk.com/britton-bath-cha...t-niemowlaka-p Cena jest na prawde okazyjna wiec jesli sie zdecydujesz to bierz ten Ja na zywo ogladałam ten i ceba "susie" i to jest porządne i stabilne natomiast reszta jest..chwiejna i głośna. A mi chodziło o to zeby w dzien korzystać z tego jako przewijaka i mebelka na kometyki i pieluszki w pokoju a wieczorem jechać tym do ciepłej lazienki na kąpiel tam cieplutko i mozna chlapać. Fakt wanienka jest dość mała w tych komodach , starcza dla jednych na rok dla innych nie wiec ja w hurtowni zaczełam wsadzac tam inne wanienki i udało mi się umiescic tam duzą wanienkę TEGA - takze jakby cos mozna wymienic ![]() ps. jest jeszcze jedna zaleta tej komody na kołkach....hahaha beda nia wozić pranie z kuchni do lazienki na suszarkę :P po cc jak znalazł nie?
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-09-02 o 08:11 |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Słońce
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Promolcia to niesamowite co opowiedzialas...Moge sobie tylko wyobrazac Twoje zdziwienie jak sie dowiedzialas ze bedziesz miala Grzesia U mnie dzisiaj dalej szaro i deszczowo zreszta najszybciej mijaja mi takie dni Na 10 jestem umowiona z mama na "pierogi"
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Hej u mnie pogoda paskudna
ale marudny humor minął a mam pytanie bo różne opinie czytałam będziecie smarować pupe kremem po każdym przwijaniu czy raz dziennie czy jak? |
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Linka - piękne zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo zwrotny, stabilny, gondola jedna z większych na rynku (co ma znaczenie przy naszych zimowych dzieciach, kombinezonach itd; jednak na spacerówkę przejdą maj/czerwiec). Dla mnie jeden z lepszych wózków. Jedyne dwie wady to:1. ciężar - jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnych lub masz super podjazd to zero problemu, ja muszę tachać po schodach i już nie jest fajnie; spacerówka potem też duuużo waży (ten stelaż jest taki ciężki) + dziecko (w pewnym momencie znosiłam 24 kg w rękach) 2. w spacerówce wpada dziecku pupa tak do środka (ten fragment na którym siedzi jest jakby pod kątem do środka a nie na płasko jak w innych spacerówkach) i dziecko musi mieć naprawdę bardzo dużo siły żeby usiąść bo wpada (mojego to irytowało zwłaszcza jak zapragnął oglądać świat) Ale poza tym super wózek, polecam. Ja ze względu na ciężar i to że nie mogę podczepić dostawki dla starszego dziecka to rezygnuję z x-landera xt i kupuję nowy wózek.Cytat:
Ja synka początkowo ze względu na koszty nie zaszczepiłam na rotawirusy (choć tu chyba nawet z kasą bym się nie zdecydowała), pneumokoki i meningokoki. Teraz przed przedszkolem zaszczepię go na pneumokoki. Z Małą chyba zrobię tak samo. Zawsze tak jest, że jak nie zaszczepisz a dziecko zachoruje to masz wyrzuty - ja miałam jak dostał rota mając 10 miesięcy, obyło się bez szpitala choć było ciężko (bo nie chciał nic pić oprócz mleka). Znam dokładnie tyle samo dzieci zaszczepionych na rota co i nie zaszczepionych które trafiły do szpitala jak zachorowały, nawet jedno zaszczepione trafiło do szpitala 2 razy z rotawirusem w ciągu roku (bo co ważne szczepionka nie chroni przed zachorowaniem tylko teoretycznie ma spowodować łagodniejszy przebieg). Te szczepionki na rota to dla mnie jedna wielka zagadka... - ale to moje zdanie, na necie i w opinii innych znajdziesz zdania i te za i przeciw. Trudna decyzja....należąca niestety do nas. Za to myślę, że jak będę miała kasę to na pneumo zaszczepię. Zresztą temat szczepionek jest niebezpieczny i często wywołuje nieprzyjemne dyskusje.
|
|||
|
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Linka zakochałam się w tej komodzie do kąpania, jeszcze kolorystycznie ta w smyku jest idealna dla mnie ale...przewijak i wanienkę mam dostać, w łazience stoi coś na czym można postawić wanienkę i kosmetyki więc wydać 4 stówy to chyba nie było by mądre...i męża też by mi się do tego przekonać nie udało. I tak jak miskowa nie widzę wanienki.
Ogólnie to zazdroszczę Wam...takie jesteście ogarnięte, nastawione na zakupy wiecie co po co i na co, już myslicie o porodzie, znieczuleniach, o szczepieniach...o wszystkim. A mi się wydaje, że się obudzę z ręką w nocniku. Bez wyprawki wyląduję na porodówce i pójdę na żywioł liczę na to, że jak pójdę na zwolnienie i to zacznę cokolwiek ogarniać.
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://multimedia.agito.pl/image/700....2168991.2.jpg komoda jak stoi widać tylko przewijak , jak chcesz wanienkę to odpinasz zaczepy zabezpieczające i na 'szynach' przewijak zjezdza do tyłu i ukazuje sie wanienka po kąpieli bierzesz dziecko na rękę i jedną reką opuszczasz przewijak i oporządzasz dziecko
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
wstałam rano i mam taki wielki brzuch, że w szoku jestem :O normalnie wywaliło mnie ostro z dnia na dzień
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaqqq Zdjecie poprosze !
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Promolcia - cudowne zakończenie historii, ale musiałaś mieć miłe zaskoczenie
![]() Cytat:
Madziqqq - super U mnie już kilka razy usłyszałam "o to niedługo rozwiązanie" - dopiero za 3 miesiące, i serio wiem że będzie większy. A jak mnie boli już od dwóch dni, chyba za mało miejsca zaczyna się robić, a brzuszek nie nadąża z powiększeniem.
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-09-02 o 09:53 |
|
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
po wizycie całkiem ok coś tam rośnie delikatnie ale to ponoć z główką więc nie ma tragedii i lekarz kazał sie nie przejmować. powiedział że może taka uroda ale 22 znów jedziemy do warszawy... (to jest dla m,nie męka bo mam 500 km i kręgosłup mi siada, ale czego się nie robi żeby było ok). mała waży 700 gram, mam na następną wizytę zrobić glukozę także jest optymistycznie alekaz z jakiego kozystasz programu czy strony która pokazuje Ci w którym tyg jesteś? bo kiedyś widziałam, że wkleiłaś i fajnie to było opisane. |
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
Ile zdjęć na meilu!
![]() Wstałam raniutko, zaraz za obiad się zabieram - dziś w menu: zupa z soczewicy a na deser owoce pod koglem moglem ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mysza, jak masz telefon z androidem to polecam aplikację Asystent Ciążowy ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- No i oczywiście gratuluję dobrych wieści na wizycie
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza super ze wizyta udana
Madziaqqq obejrze jak wroce od mamy ![]() a poki co znikam
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
korzystam z storny belibestfriend ale sie wyspalam padlam po 22 a obudzilam sie przed 8 ale jeszcze prawie do teraz przysypialam troche.
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry bladym świtem:P
mówcie mi chyba niedźwiedziu bo przez ostatnie prawie 20h to spałam.... wczoraj po południu położyliśmy się na drzemkę z Tż to spaliśmy coś chyba ze 3h potem kolacja serial i dalej spać! a dzisiaj na trening zaspałam....aż sama nie mogę wyjść z podziwu bo dawno tak nie było żebym sama się ze snu wyciągała...no ale i tak za późno było iść.... TŻ wczoraj zrobił schabowe Promolcia pozwolę sobie odpowiedzieć zamiast Bimbuni o skrót MILF- swoją drogą Bimbuśka jak to zobaczyłam to mało z krzesła nie spadłam jednym słowem ujęłaś (prawie)wszystko do czego będę dążyć gratuluje! tylko przedział wiekowy olewamy http://pl.wikipedia.org/wiki/MILF
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne to urzadzenie. Ale przewijak mam waniennke mam tylko musze cos wymyslec na kosmetyki by miec pod reka przy lozeczku.
Niedlugo jade do kuzyna zony poplotkowac ona termin ma jakaos za miesiac juz.Jutro ide na wizyte do psychiatry zobaczymy czy da papiery do cesarki.Juz mam pare ☠☠☠☠☠☠☠ wybranych z allegro tylko musze czekac na wyplate bo w tym miesiacu juz zaszalalam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

, muszę tylko znaleźć sklep żeby oblukać to cudo na żywo...jakoś tak nie wydam tysiaka bez możlwości wcześniejszego obejrzenia
), koszula i pościel (ostatnio na tą samą się napalałam 
zreszta najszybciej mijaja mi takie dni 
ale marudny humor minął