Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 12:19   #1291
czajelka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Ja too na sportowo, dla mnie najwygodniej, nie moze nigdzie cisnac bo zaraz zle sie w tym czuje...

a co do krostow na twarzy to w pierwszym trymestrze bardzo bardzo duzo ich mialam, podklad nie dawal rady

u nas w tym tyg mial zaczac sie remont, ale chyba nici Tż wysylaja caly czas w trasy dzis pojechal do Gdyni chcial mnie zabrac, ale za czesto musialy by byc postoje do wc i nie wiem czy tyle godzin jazdy bym wytrzymała
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:31   #1292
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
aa no wlasnie a moj juz taki galanty :x
hehe moj tez,ale ja sie ciesze, nie przejmuje;p
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Ja too na sportowo, dla mnie najwygodniej, nie moze nigdzie cisnac bo zaraz zle sie w tym czuje...

a co do krostow na twarzy to w pierwszym trymestrze bardzo bardzo duzo ich mialam, podklad nie dawal rady

u nas w tym tyg mial zaczac sie remont, ale chyba nici Tż wysylaja caly czas w trasy dzis pojechal do Gdyni chcial mnie zabrac, ale za czesto musialy by byc postoje do wc i nie wiem czy tyle godzin jazdy bym wytrzymała
szkoda kochana ze nie dalas rady pojechac z nim i odpoczac troszke,ale z drugiej strony mozesz sie polenic (mam nadzieje) w domku

ide sie malowac;p
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:51   #1293
Koperco
Zakorzenienie

kobieto, to czym Ty żyjesz?! Ja sie nie mogę pochamować z żarciem, to jakaś paranoja, chyba zacznę wychodzić na długie spacery do lasu żeby nie jeść:P

Kurcze tak rozmawiacie, że popijanie witamin colą szkodliwe. A tak sobie myślę, że np. kebaby z niewiadomego mięsa, czy parówki (z pazurów i jelit) czy pasztety, czy frytki ze starego oleju (bardzo często sie tak zdarza) to zdrowe są?? A i tak je jecie. (Ja nie jem mięsa dlatego nie pisze "ja"). Wybaczcie ale trochę to hipokryzją zajeżdża. Każdy ma swoje grzeszki. Ja lekarzem oczywiście nie jestem, ale wydaje mi sie mniej szkodliwe i toskyczne dla organizmu witaminy popite colą niż zjadanie wysoceprzetworzonego pesudo jedzenia, ale to moje zdanie)

Mała jesli to te same licytujemy z Gosią to są takie same jak Twoje, ciemny jeans.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ja się ubieram tak, jak mnie najdzie danego dnia. czasem na sportowo a czasem na ładnie (jak sukienka to już widać). Dziś np. na te warsztaty bezpieczny maluch to na ładnie
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:57   #1294
agnes188
Zakorzenienie

Ja sie juz nie bede wypowiadac o lekach bo to bez sensu a zaczelo sie od apapu przeziebienie ..a teraz na witaminy zeszlo.
Uczylam sie o tym pracuje w zawodzie mysle ze moge sie wypowiadac na temat lekow ale juz nie bede niech kazda robi jak uwaza za sluszne....
Co do jedzenia. Kebabow nie jem. Czipsow tez nie. Ale teraz wszystko inne i tak jest sztuczne w jakims stopniu. Zreszta porownanie lekow ktore bardzo czesto wchodza miedzy soba czy miedzy jedzeniem czy pokarmem w interakcje do jedzenia ktore ma teraz mnostwo niekorzystnych skladnikow. Tez nie jest jakims dobrym porownaniem.

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:01   #1295
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ja sie juz nie bede wypowiadac o lekach bo to bez sensu a zaczelo sie od apapu przeziebienie ..a teraz na witaminy zeszlo.
Uczylam sie o tym pracuje w zawodzie mysle ze moge sie wypowiadac na temat lekow ale juz nie bede niech kazda robi jak uwaza za sluszne....
Co do jedzenia. Kebabow nie jem. Czipsow tez nie. Ale teraz wszystko inne i tak jest sztuczne w jakims stopniu. Zreszta porownanie lekow ktore bardzo czesto wchodza miedzy soba czy miedzy jedzeniem czy pokarmem w interakcje do jedzenia ktore ma teraz mnostwo niekorzystnych skladnikow. Tez nie jest jakims dobrym porownaniem.
Pewnie że masz rację. Wiem ze woda najlepsza. Mnie nie o apap a witaminy chodzi właśnie. Wiem że np. antybiotyki popijane czyms innym niz wodą moga narobić ogromne kuku w organizmie. Ja tylko sie odniosłam do witamin.

A tak apropo, to dlaczego na moich witaminach jest napisane żeby brać PODCZAS jedzenia? Jest to b. mocno podkreslone. I teraz nie wiem, bo mnie w sumie wsio ryba czy przed jedzeniem, po czy w trakcie.

brawo że nie jesz fastfoodów czipsów i innych śmieci, rzadko sie zdarza

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2014-09-24 o 13:02
Stary 2014-09-24, 13:02   #1296
soniuska
Zakorzenienie

Koperco ja tez ciagle glodna jestem:/
ja wole sie ubierac pol elegancko :P
Stary 2014-09-24, 13:07   #1297
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Pewnie że masz rację. Wiem ze woda najlepsza. Mnie nie o apap a witaminy chodzi właśnie. Wiem że np. antybiotyki popijane czyms innym niz wodą moga narobić ogromne kuku w organizmie. Ja tylko sie odniosłam do witamin.

A tak apropo, to dlaczego na moich witaminach jest napisane żeby brać PODCZAS jedzenia? Jest to b. mocno podkreslone. I teraz nie wiem, bo mnie w sumie wsio ryba czy przed jedzeniem, po czy w trakcie.

Chodzi o to ze na pusty zoladek moga zaszkodzic i w mniejszym stopniu sie wchlonac

Stary 2014-09-24, 13:09   #1298
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze tak rozmawiacie, że popijanie witamin colą szkodliwe. A tak sobie myślę, że np. kebaby z niewiadomego mięsa, czy parówki (z pazurów i jelit) czy pasztety, czy frytki ze starego oleju (bardzo często sie tak zdarza) to zdrowe są?? A i tak je jecie. (Ja nie jem mięsa dlatego nie pisze "ja"). Wybaczcie ale trochę to hipokryzją zajeżdża. Każdy ma swoje grzeszki. Ja lekarzem oczywiście nie jestem, ale wydaje mi sie mniej szkodliwe i toskyczne dla organizmu witaminy popite colą niż zjadanie wysoceprzetworzonego pesudo jedzenia, ale to moje zdanie)

Mała jesli to te same licytujemy z Gosią to są takie same jak Twoje, ciemny jeans.
-
dlatego tez nie uwazam ze popicie tabletki cola jest tak szkodzliwe dla zdrowia zeby trzeba bylo sie tego jak ognia wystrzegac
a frytki uwielbiam a jeszcze na oleju z poprzedniego smazenia.. mm.. wiem wiem.. jest to zle niedobre a fe!

ciesze sie ze udalo sie jakies portki upatrzec

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:10   #1299
agnes188
Zakorzenienie

Jak mysle o frytkach to mi blee. Jem kisiel zeby zoladek sie uspokoil.

Stary 2014-09-24, 13:14   #1300
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Kochana jak znajdziesz sposob, zebym popila te tabletki woda i nie wyrzygala to bedecie nosic na rekach.
Wiadomo, ze woda najlepsza, ale co ja mam zrobic jak nia haftuje.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:16   #1301
agnes188
Zakorzenienie

A woda z cytryna ?z niewielka iloscia pare kropli nie przejdzie.? Ale jak polkniesz dobrze sie czujesz?ta tabl taka niesmaczna jest w momencie lykania czy po polknieciu ci buzuje w brzuchu?

Stary 2014-09-24, 13:21   #1302
kordelka85
BAN stały

Cytat:
A woda z cytryna ?z niewielka iloscia pare kropli nie przejdzie.? Ale jak polkniesz dobrze sie czujesz?ta tabl taka niesmaczna jest w momencie lykania czy po polknieciu ci buzuje w brzuchu?
Z lykaniem sobie daje rade, pozniej jest strasznie niedobrzei nawet jak probuje polezec to nie da rady.
Probowalam juz woda zcytryna,sokiem, herbata, oranzadai i nie dalo sie.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dodam, ze po samych tych napojach tez mi niedobrze, moze nie zawsze rzygam, ale mnie meczy.Moge pic jedynie melise z mieta, roiboss, czarna earl grey, sok jablkowy i nieszczesna cole.
Stary 2014-09-24, 13:22   #1303
agnes188
Zakorzenienie

Jak nir masz wyboru to juz niech ta kola zostanie.
Ale tak jak pisalam wczesniej do paracetamolu coli nie uzywac lepiej bo wzmocni jego dzialanie i sie zrobi przez przypadek apap extra

Stary 2014-09-24, 14:01   #1304
niezawsze
Zakorzenienie

Gosia mialam znajomych w Misnsku i dialke mam kolo Kolbieli Ja na wole do chiuchlandow jezdze.

Ja smigam na usg piersi, bo to dzis jednak Zjadlam pyszny rosolek, a wczesniej w knajpie(bo czekalam na auto az wysprzataja mi) salatke z kurakiem zamowilam, ale zjadlam sama salate z niej bez kaparow, pomidorow i kuraka, bo juz w trakcie musialam biec do kibelka, bo mi sie cofalo , a juz prawie II trym mam, od rana mnie boli glowa, ale sie powstrzymuje przed paracetamolem jakos daje rade, tylko rozbita jestem.

Dobra sluchajcie nie ma co sie klocic, ale sluchajcie teorii mojej kolezanki na temat coli i innych napoi gazowanych(w tym wody, bo tez zawiera co2): Pijac napoje gazowane dziecku sie zabiera tlen i dziecko sie dusi! Ha to dopiero rewelacja, potwierdzona przez jej gina nic jej nie odpowiedzialam na to nawet....

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:02   #1305
soniuska
Zakorzenienie

Niezawsze kciukaski;*

a ja lece sie powoli zbierac do labo i tesciowej z Kapryskiem, caluski

az strach wychodzic tak zimno
Stary 2014-09-24, 14:11   #1306
gosiak0512
Zakorzenienie

poleżałam trochę potem obiadek i przyszłam zajrzeć co u was

co do grzeszków to się zgodzę każda ma jakieś ja frytki lubię ale jem tylko robione w domu bo wtedy wiem jaki olej mam do tego itp.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Gosia mialam znajomych w Misnsku i dialke mam kolo Kolbieli Ja na wole do chiuchlandow jezdze.
.
ja mieszkam pod Kołbielą :P w Rudzienku

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:14   #1307
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

az strach wychodzic tak zimno
a u mnie dzis pieknie! a ja siedze przed tv.. no coz..
udanego wyjscia.

aa no i dziewczyny, dzieki- wlasnie usmazylam frytki!

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

NIEZAWSZE- spokojnej i udanej wizyty
a teoria o gazowanych napojach, tlenie i dziecku- brawo- rece i cycki opadaja

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:15   #1308
gosiak0512
Zakorzenienie

co do ciuchów to ja noszę bluzki średnio opięte, brzuszek zarysowany widać

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:16   #1309
madzixx88
Zakorzenienie

Kordelka-troche Cie rozumiem, bo mi po wodzie czesto jest niedobrze. A nie mozesz witamin jakos rozdrabniac i ich z jedzeniem brac?

Co do coli to ja jestem na nie, obiecalam sobie, ze w ciazy nie wypije ani kropli zreszta juz jakos czas temu odstawilam gazowane i dobrze mi z tym
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 14:17   #1310
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
kobieto, to czym Ty żyjesz?! Ja sie nie mogę pochamować z żarciem, to jakaś paranoja, chyba zacznę wychodzić na długie spacery do lasu żeby nie jeść:P

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ja się ubieram tak, jak mnie najdzie danego dnia. czasem na sportowo a czasem na ładnie (jak sukienka to już widać). Dziś np. na te warsztaty bezpieczny maluch to na ładnie

nie chodzi o to czy to zdrowe czy nie, tylko o wchlanianie sie witamin, jesli na leku jest napisane ze w trakcie posilku to zostaly przeprowadzone badania ze przy takim pH substancja aktywna najlepiej sie wchlania... bo inne jest ph przed w trakcie i po posilku

Cytat:

jak wyzej

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 14:35   #1311
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to ze na pusty zoladek moga zaszkodzic i w mniejszym stopniu sie wchlonac
A widzisz! a ja bardziej myślalam ze np. jakieś pokarmy zakłócaja wchałanianie, jak np. kwas z ogórków czy coś.. Człowiek uczy się całe życieDzięki

Ja dziś obiad z piekarnika Właśnie mi się robi a potem na te wartszaty, no zobaczymy.
U mnie też zimno i pizga strasznie, ale u nas nad morzem to zawsze pizga. Cholera nie wiadomo jak sie ubrac taka pogoda...brr
Stary 2014-09-24, 14:51   #1312
rosarioV
Zakorzenienie

no to wreszcie czas zajrzeć do was Moja mamusia właśnie pojechała do domku, przyjechała mnie odwiedzić i mi lodówkę sprzątnęła Jeszcze z lodówką się nie pogodziłam, i zupke mi ugotowała więc mam na jutro obiadek Jutro na badania i mam nadzieje, że dostane dziś na toxo igg skierowanie bo ok 18 mam zamiar się wybrać do niej i zobaczyć czy mi wypisze. A wiecie może, czy bez skierowania od prywatnego lekarza i płatnego mogę tez iść na badanie ? Jakoś droższe będzie czy cena się nie zmieni. Wiem, że u mnie w przychodni jak chcę zrobić badanie to mogę sobie przyjść bez skierowania, sami na miesjcu wypisują, ale nie wiem jak to jest w szpitalu ;/

aaa no i co do popijania wodą, ja nie trawiłam czystej wody, woda z cytryną też średnio wchodziła i wymyśliłam sobie wodę z miodem... od razu się przyjmowała, żadnych rewolucji w żołądku. Może spróbuj dodać łyżkę miodu do butelki wody aby był posmak lekki i spróbuj

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2014-09-24 o 14:53
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 16:53   #1313
czajelka
Rozeznanie

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:04   #1314
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Kordelka-troche Cie rozumiem, bo mi po wodzie czesto jest niedobrze. A nie mozesz witamin jakos rozdrabniac i ich z jedzeniem brac?

One smierdza stechla ryba wiec jeszcze gorzej.
Stary 2014-09-24, 17:06   #1315
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Hej!

Albo coś ze mną nie tak, albo u nas dziś tak zimno! Jej poszłam w płaszczu już do pracy, a i tak zmarzłam.

Poszłam też na szmaty, jakiś zakaz powinnam dostać chodzenia po odzieży używanej ;P znów przytargałam buty ( sandały hehe, w końcu jesień ) dużą szarą bluzę bez kaptura i niebieską długą sukienkę do ziemi, w której fanie widać brzuszek ale nie wiem, jak mam ją nosić jesienią
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:09   #1316
soniuska
Zakorzenienie

Mala no co Ty!korzystaj z pogody!
jejku zjadlabym Twoje fryteczki

Magalska

Roswrio o jak dobrze masz kochaba mozesz isc do diagnostyki czy innego labo i zrobic sama prywatnie bez skierowania. ja placilam za igg i igm 68zl wiec po 34.

Pavlinecka ja te marzne:-*

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

wrocilismy od tesciowej i ogladamy zuzel. mam surowke z jablka marchewki jogurtu i cukru waniliowego od tesciowrj
Stary 2014-09-24, 17:23   #1317
anastazja_a
Raczkowanie

Też dziś zmarzłam i do tego miałam usg dzisiaj i ono tez zimne, co za okropność, a tak lubię ciepłą jesień
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:23   #1318
niezawsze
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciazy tez nie pilam, w drugiej sie zmienia

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:40   #1319
anastazja_a
Raczkowanie

niezawsze, czego nie piłaś? kawy?
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 17:41   #1320
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
One smierdza stechla ryba wiec jeszcze gorzej.
Kordelka witaminy z omega maja to do siebie ze moga wzmagac wymioty.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości