Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 02:21   #1291
justynaw1982
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
CHYBA ZAPADŁA DECYZJA ..
nasz synek będzie się nazywał po dziadku TŻ - Paweł
(akurat żadnego Pawła nie ma w żadnej z naszych rodzin, pasuje do nazwiska, no i nie mam złych skojarzeń co do tego imienia- czasem się wśród znajomych patrzy, że się ktoś tak nazywa i jaki on jest....na tej podstawie szybko odrzucamy pewne imiona...wiecie o co chodzi)
wyboru imienia

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Kurde. Już mnie to irytuje, że nadal nie jesteśmy zdecydowani na imię. Hanna/Zofia/Aleksandra? Kurdeeeeeeee: pala::p ala:
HANIA

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hejo

Ja ciagle w szpitalu, ale czuję się już znacznie lepiej, właściwie normalnie, tylko jestem na maksa niewyspana bo co 2h mierzą tętno dziecka. Zatrucie już mi zeszło, ale nie wypuścili mnie do domu bo mam podwyższone CRP. Z posiewów też nic nie wyszło, jutro pobiorą krew na kontrolę i zobaczymy... póki co mam antybiotyk. Bardzo mi się przez to dzisiaj humor zepsuł bo miałam nadzieję że wyjdę ale cóż...

Za to mam już jedzeniowe zaopatrzenie i laptopa, internet sobie udostępniłam z komórki, jestę hakerę Muszę jeszcze znaleźć sposób żeby tu jakoś obejrzeć meczyk

Dzisiaj odwiedzili nas moi rodzice i teściowie, przywieźli 2 torby ciuszków, dziewczyny, masakra, muszę Wam je pokazać jak wrócę do domu, normalnie ja nie mam takich ciuchów jakie będzie miała nasza mała

No nic, nie dam rady odnieść się do wszystkiego ale jestem na bieżąco Miłego wieczorka!
No to super że jest coraz lepiej mam nadzieję że niedługo będziesz już w domku

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
a cow drugiej rundzie zamawiacie?
ja zamowiłam chyba wszystko an raz chyba że coś pominęłam:P
A takie se pierdułki typu niania czy termometr bezdotykowy bo nie wiedziałam jaki bedzie najlepszy...

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Co do świąt to ja nic jeszcze nie planuję.. najpierw chcę urodzić szczęśliwie, a później bedziemy myslec... do tesci mamy 6 h drogi, mała bedzie miala 2 miesiace.. no nie wiem.. zalezy czy warunki na drodze beda dobre, bo jak sniezyce to tez odpada... no i czy chłopaki się nie rozchrują, bo oni w tym okresie lubią coś złapać :/ zobaczymy..
'Weź nic nie mów dzisiaj teściu namawiał nas na poważnie żebysmy zrobili chrzciny młodemu na Boże Narodzenie!!!!!!!!!!:brzy dal: myslę że chyba coś mu na głowę padło...termin mam na 23 listopad i co po niespełna 4 tygodniach chrzciny najpierw niech się zdrowiutkie urodzi

A ja znowu nie moge spać!!!!! jestem już tym zmęczona..buuuuu
Ale za to dzisiaj przyszła przesyłka/dostawa z Ikei hihihi przebierak, komoda, śpiworek do spania i takie tam pierdułki.... będę mogła powoli W KOŃCU ogarniać młodemu kącik!!!!!!!: jupi::j upi: hihihi

a po drugie dziewczyny co myslicie o tych wanienkach anatomicznych...bo się zastanawiam nad taką właśnie taka ło http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...561059156.html

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-09-22 o 08:43
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 06:14   #1292
Keithlyn
Zadomowienie

Justyna- odradzam takie wanienki...położna na SR też odradzała.. Nie wygodne to jest i tak musisz dziecko trzymać i tak, a te wgłębienia tylko potem przeszkadzają, np obrócić maluszka. Mój brat kupił taką i zaraz po pierwszej kąpieli leciał kupić najzwyklejszą wanienke Polecam też prostą zwykłą wanienkę bez żadnych siedzisk itp

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 06:28   #1293
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet na kaszel to cos mi sie kojarzy prenalen dla kobiet w ciazy. Sama nie stosowalam. Najlepiej spytaj w aptece
A mi pokazuje 50 dni do tp
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 06:32   #1294
sloneczko_1201
Zadomowienie

Oj dziewczyny moje kochane nie wypychajcie mi jeszcze synka na świat

Sweet trzymam kciuki za wyniki i szybki powrót do domku

Widziałam, że dzisiaj dużo wizyt także za wszystkie razem i każdą z osobna trzymam mocno kciuki

Manieczka u mnie pokazuje 38

Razem możemy więcej...

Edytowane przez sloneczko_1201
Czas edycji: 2014-09-22 o 06:34
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:16   #1295
Kostka09
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
Nadrabialam wczoraj w aucie po drodze i koncze powoli

Frau - mnie do M i do Ciebie pasuje Zofia

Przerazilyscie mnie z tymi pazdziernikowymi mamami...
Ja wczoraj zaczelam 35 tc...i jestem w stresie porodowym, dzisiaj mialam sen, ze zaczelam rodzic...

Kiara - z tymi skurczami wspolczuje, mam nadzieje, ze dotrwasz jak najdluzej

Sweet - zdrowka

Polazilam po lasach, przywiozlam troche rydzow ale uszczesliwilam nimi mame zeby zrobila w sloiki
Nawet chyba troche przesadzilam ze spacerami bo mnie wieczorem wczoraj bolala lewa pachwina.

Dostalam wczoraj karton ciuchow ale takich wiekszych wiec dzisiaj siadam i segreguje a pozatym pogoda nie zacheca do wychodzenia z domu u nas leje cala noc i nie wyglada zeby mialo przestac..

Ide na owsianke
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:20   #1296
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Tez dzisiaj mialam 2 godziny bezsennosci w nocy
Wcinam owsianke z twarogiem i powidlami- dawno nie jadlam a naszla mnie ochota
Dzisiaj wizyta, stresuje sie

Trzymam kciuki za inne wizytujace mamy

Esti odezwij sie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:28   #1297
ela_86
Wtajemniczenie

dzień dobry!

pogoda masakryczna, ale zaraz poprawię sobie humor, mam nadzieję
bo idę do fryzjera

powodzenia na wizytach!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 07:31   #1298
manieczka1
Zakorzenienie

Wlasnie! Powodzenia na wizytach
Ela super ja po porodzie pojde, o ile znajde czas haha
Ja juz gotuje zupke, po obiadku idziemy do kina chyba juz ostatni raz przed porodem, bo juz poprzednio ciezko bylo mi siedziec
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:31   #1299
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dzień dobry!

pogoda masakryczna, ale zaraz poprawię sobie humor, mam nadzieję
bo idę do fryzjera

powodzenia na wizytach!
pochwal sie w klubie potem wlosami

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-22, 07:39   #1300
chmielinka
Zadomowienie

Hej
Podczytywalam wss przez weekend ale nie mialam czasu pisać. Co chwilę coś sie dzialo.

W sobote w końcu udalo nam się sprzedać samochod a już tracilam nadzieje, bo 2 miesiace boroczek czekał az go ktos przygarnie. No i nasz budżet domowy wyszedl z dlugu

Powodzenia dziewczyny na wizytach!

Czekoladka będzie dobrze nie stresuj się. Moze gin weźmie ci wymaz dzisiaj bo mi ma wziąć za 2 tyg.

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:40   #1301
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja obstawiam wlsanie Sloneczko albo Esti, wlasnie swoja droga Esti dawno nie zagladala, mam nadzieje ze wszystko ok. u niej
A jeszcze może Gonia, nie wiem jak Beata Marcina z tą astmą ...

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiałam z opiekunką moich chłopaków (czasem przychodzila do nas, jak i ja i mąż byliśmy w pracy) i jej córka miala termin tak jak ja na listopad, a urodzila w tamtym tygodniu.. mała miała 1650 g... lezy w koszalinie w szpitalu, coraz ładniej na wadze przybiera i ogolnie jest ok.. mowi że w nocy upławów dostała ta jej córka, jak ją zawiozła do szpitala to już miała z krwią i 8 cm rozwarcia i już musiała rodzić ... masakra..
ale okruszek, oby zdrowo rosła

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
niektóre miały plany na ten tydzień, jakieś pranie, prasowanie, pakowanie torby.... to może ja bym się podpięła i coś ruszyła w tym temacie?
Taaa ja mam plany od paru tygodni szczególnie z praniem a tu albo robotnicy za oknem albo pada deszcz jestem w czarnej du.ie , tyle co ubranka posegregowałam, wszystko wywalone z szafy i tak stoi w przedpokoju łóżeczko w kartonie, 4 wory próżniowe, w pokoju 3 duże kartony po pampersach i "nie ma kto tego schować do szafy"...

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Czy mozecie polecic jakissyrop na kaszel dla mnie ? Mialam katar, a teraz czuje jak scieka mi po gardle i obawiam sie ze bedzie z tego kaszel czy lepiej isc do lekarza ?
Może Prenalen coś da, syrop z cebuli jest dobry, psikaj sobie poza tym tantum verde albo hasco sept, płucz gardło wodą z solą. Nie wiem co jeszcze.

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
o jaaa cieee

kciuki za wszystkie wizytujące dziewczyny

Co ja dzisiaj będę robić, na zakupach nie byliśmy i nie bardzo jest z czego zrobić obiad... chyba cukinię usmażę i tyle, deszcz póki co pada i pada więc wychodzić się nie chce, a jeszcze do apteki muszę w końcu iśc, no i kolej y poniedziałek jak chciałam mała umowić na bilans na jutro/ pojutrze i znowu pada, tydzień temu byla chora.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 07:43   #1302
anuszka21
Zakorzenienie

Witam się Dawajcie znac jak po wizytach, bo ciekawa jestem wagi maluchow Ten mój jakos dziwnie mały... ja mam wizyte za 10dni. Mam nadzieje ze te 1400 chociaz bedzie miał!
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:46   #1303
Rosalie01
Raczkowanie

Witam sie i ja w ostatnim dniu 8 miesiaca, jutro zaczynam 9
A mam wrazenie, ze dopiero wczoraj dzwonilam do siostry sie upewnic, ze ta bladziutka kreska na tescie oznacza ciaze

Kiara trzymam kciuki, zeby skorcze sie nie nasilaly.

Czekoladka i reszta wizytujacych dziewczyn, trzymam kciuki

Ela ja tez chetnie zobacze nowa fryzure

Kasia trzymam kciuki za Malenstwo

Uciekam do pracy, dzisaj zaczynam szkolenie nowej osoby na moje miejsce, ale jeszcze tylko trzy tygodnie i wolne

Milego dnia
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:49   #1304
Justana1984
Rozeznanie

cześć dziewczynki, witam się w poniedziałkowy jakże pracujący juz poniedziałek. kciuki za wizyty dzisiejsze
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

Czekoladka mi tez juz nie drga tak samo jak Ty lykalam 4-5 dni

Ale piekny mecz brawa dla chlopakow! co ja sie nawrzeszczalam i nadenerwowalam
ja już normalnie myślałam że tam urodzę ze stresu ale dali rade chłopcy) wierzyłam w nich do końca))

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
zagraniczna firma - znana w Polsce.. nie była narzucona...tylko wypracowana.. za to co robiłam dla firmy.. tomusieli mi dać

[/COLOR]chyba po meczyku ...prawie wszystkie poszły grzecznie spać....te emocje chyba wymęczyły...
chłopaki super grali... ja to nie raz już bym się poddała i oddała set...a oni nie... walczyli do końca... dobrze że trener rozgrywającego zmienił..od razu inna pika była...
Brazylia odpuściła dopiero ostatnie 5 piłek.. i widać, że smutni byli na podium... no ale oni 3 razy z rzędu mieli już swoje święto.. teraz nasza kolej
no chyba że tak, bo państwówki miały narzucone ustawowo podwyżki wiec dlatego pomyślałam o tym, bo kilka z nas tutaj tez dostało no ale wiadomo "wypracowana" podwyżka to co innego

Brazylijczycy byli zdołowani no ale trudno, przeżyją. Polska 40 lat czekała na zostanie Mistrzem Świata
mi sie podobało zachowanie Bruno, po meczu jak podawał rękę to każdemu z osobna gratulował! To jest zachowanie fair play!

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
A takie se pierdułki typu niania czy termometr bezdotykowy bo nie wiedziałam jaki bedzie najlepszy...

'Weź nic nie mów dzisiaj teściu namawiał nas na poważnie żebysmy zrobili chrzciny młodemu na Boże Narodzenie!!!!!!!!!!:brzy dal: myslę że chyba coś mu na głowę padło...termin mam na 23 listopad i co po niespełna 4 tygodniach chrzciny najpierw niech się zdrowiutkie urodzi
aa no to ja termometr zamówiłam wcześniej już a nianię będę mieć używaną od koleżanki

Cytat:
Hej

ja się zastanawiam czy to tylko mnie nie dotyka bezsenność? A raczej bym powiedziała, wzmożona senność? ja tam przesypiam noce bez problemowo, wstaję z 2/3 razu na siku i śpię do rana a do pracy zwlec sie nie mogę;p pewnie jak pójdę w końcu na zwolnienie to spać nie będę mogła
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:03   #1305
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Justyna- odradzam takie wanienki...położna na SR też odradzała.. Nie wygodne to jest i tak musisz dziecko trzymać i tak, a te wgłębienia tylko potem przeszkadzają, np obrócić maluszka. Mój brat kupił taką i zaraz po pierwszej kąpieli leciał kupić najzwyklejszą wanienke Polecam też prostą zwykłą wanienkę bez żadnych siedzisk itp
nam też położna odradzała takie wanienki najlepiej zwykłą

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Zanet na kaszel to cos mi sie kojarzy prenalen dla kobiet w ciazy. Sama nie stosowalam. Najlepiej spytaj w aptece
wiem, że dziewczyny coś pisały tutaj o Prenalenie, tylko myślałam że to jest na ból gardła. zorientuję się, dzięki

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Hej
Podczytywalam wss przez weekend ale nie mialam czasu pisać. Co chwilę coś sie dzialo.

W sobote w końcu udalo nam się sprzedać samochod a już tracilam nadzieje, bo 2 miesiace boroczek czekał az go ktos przygarnie. No i nasz budżet domowy wyszedl z dlugu

Powodzenia dziewczyny na wizytach!

Czekoladka będzie dobrze nie stresuj się. Moze gin weźmie ci wymaz dzisiaj bo mi ma wziąć za 2 tyg.
to super, że udało się sprzedać
u nas w końcu jest tak jak mąż chciał (choć ja się zapierałam nogami i rękami heh) i zostawiliśmy poprzedni samochód.....w sumie niech jeździ starym do pracy (a prawie 30 km w jedną stronę ma, więc starego tak nie żal), a nowy będzie na pozapracowe potrzeby

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Może Prenalen coś da, syrop z cebuli jest dobry, psikaj sobie poza tym tantum verde albo hasco sept, płucz gardło wodą z solą. Nie wiem co jeszcze.
Dzięki właśnie...syrop z cebuli, a nawet go lubię z tym płukaniem gardła to chyba gorzej będzie, bo ja nie umiem nie umiem tak płukać, by choć trochę poleciało na gardło, zawsze mi to zostaje w buzi

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
A mam wrazenie, ze dopiero wczoraj dzwonilam do siostry sie upewnic, ze ta bladziutka kreska na tescie oznacza ciaze

Kiara trzymam kciuki, zeby skorcze sie nie nasilaly.

Czekoladka i reszta wizytujacych dziewczyn, trzymam kciuki

Ela ja tez chetnie zobacze nowa fryzure

Kasia trzymam kciuki za Malenstwo

Uciekam do pracy, dzisaj zaczynam szkolenie nowej osoby na moje miejsce, ale jeszcze tylko trzy tygodnie i wolne

Milego dnia
ostatni dzień 8 m-ca ?? powiało grozą gratuluję

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Gratuluję wszystkich nowych tygodni

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

A u mnie dziś paskudnie leje, zimno....
kiedy ja mam to pranie ciuszków zrobić....chciałam w zeszłym tygodniu, to się pochorowałam i nie chciałam zarazków na nich zostawiać, teraz ta pogoda taka do D.... żeby to chociaż już grzali. Nasze pranie wisi od soboty i jeszcze nie poschło...
A jeszcze nie mam sznurków w łazience (taka malutka heh) tylko stoi mi suszarka w salonie no cóż...przy małej to będę musiała się chyba przyzwyczaić, że to będzie już stały element wyposażenia pokoju
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:12   #1306
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

wlasnie nie wiem czy wezmie dzisiaj czy za 3 tyg. , a pytalas go moze czy za to sie placi? bo ja nie zapytalam i teraz nie wiem

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-22, 08:16   #1307
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja się zastanawiam czy to tylko mnie nie dotyka bezsenność? A raczej bym powiedziała, wzmożona senność? ja tam przesypiam noce bez problemowo, wstaję z 2/3 razu na siku i śpię do rana a do pracy zwlec sie nie mogę;p pewnie jak pójdę w końcu na zwolnienie to spać nie będę mogła
ja, odpukać też nie cierpię na bezsenność chodzę co prawda spać tak po północy, w nocy też budzę się z 2-3 razy do wc, no i rano budzę się między 7 a 8, więc źle chyba nie jest
Stary 2014-09-22, 08:21   #1308
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie nie wiem czy wezmie dzisiaj czy za 3 tyg. , a pytalas go moze czy za to sie placi? bo ja nie zapytalam i teraz nie wiem
Chodzi o paciorkowca? Ja bede teraz tez miala pobierany... płaci się, z tego co pamietam...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:49   #1309
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Chodzi o paciorkowca? Ja bede teraz tez miala pobierany... płaci się, z tego co pamietam...
ciekawe ile....

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-22, 08:51   #1310
martha330
Zakorzenienie

ja będę placic 50 zl za gbs

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:51   #1311
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe ile....
na stronie jakiegoś laboratorium znalazłam cenę 40 zł, pewnie podobne będą te ceny...
Stary 2014-09-22, 08:51   #1312
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

czekoladka - Ty już masz TP tuż tuż, także chyba takie twardnienia na tym etapie mogą występować
Jestem ciekawa która się pierwsza rozpakuje słoneczko ?
jeszcze Gonia jako jedna z pierwszych w kolejce...?

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość

A ja znowu nie moge spać!!!!! jestem już tym zmęczona..buuuuu
Ale za to dzisiaj przyszła przesyłka/dostawa z Ikei hihihi przebierak, komoda, śpiworek do spania i takie tam pierdułki.... będę mogła powoli W KOŃCU ogarniać młodemu kącik!!!!!!!: jupi::j upi: hihihi

a po drugie dziewczyny co myslicie o tych wanienkach anatomicznych...bo się zastanawiam nad taką właśnie taka ło http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...561059156.html
Na termin na Boże Narodzenie powiedz, że za zimno będzie dla takiego maleństwa w kościele, bo rzeczywiście tak może być.
Przesyłka z Ikei to zamawiana przez firmę zajmującą się zakupami tam? JA przez taką zamawiałam w zeszłym roku meble i parę innych rzeczy i byłam baaaardzo zadowolona, a za transport wyszło tylko 60zł, więc jak najbardziej się opłacało super, że ktoś wpadł na pomysł założenia takiej działalności.
Co do wanienki, jak dziewczyny pisały, nie jest polecana, bo przynosi więcej "szkody" (jest niewygodna) niż pożytku, choć przyznam, że wcześniej też chciałam taki profilowany "leżaczek" kupić, bo wydawał się fajny, ale jednak nie jest, więc odpadł.

Cytat:
50 dni wg OM mam i ja

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny moje kochane nie wypychajcie mi jeszcze synka na świat

Sweet trzymam kciuki za wyniki i szybki powrót do domku

Widziałam, że dzisiaj dużo wizyt także za wszystkie razem i każdą z osobna trzymam mocno kciuki

Kobietko, nie szalej, 38 toż to miesiąc

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Ide na owsianke
Cytat:
Hej

Esti odezwij sie
Smacznego dziewczyny, też dziś jadłam w końcu owsiankę, z konfiturą z malin

Podłączam się pod kciuki za dzisiejsze wizyty i za wszystkie w tym tygodniu

Edytowane przez mgds
Czas edycji: 2014-09-22 o 08:54
mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:55   #1313
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:

aa no to ja termometr zamówiłam wcześniej już a nianię będę mieć używaną od koleżanki

A napiszesz mi może jeszcze raz (bo pewnie już o tym pisałyście) jaki wybrałaś, bo szanse na znalezienie tych postów graniczą z cudem a co do spania to się ciesz!!!!tylko tyle powiem bo cholernia to to dziadostwo męczące jest...:/
Miłego dnia w pracy ja nie wiem jak bym wstała i funkcjonowała gdybym musiała teraz do pracy lecieć...:/

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Dzięki...więc poważnie muszę się zastanowić... no bo moja koleżanka zadowolona strasznie z takowej i bądź tu mądy

Cytat:
Hej

Esti odezwij sie
nie stresuj się bedzie dobrze!!!! trzymam

Cytat:
jaaaa...ostatni dzień 8!!!!

Za wizytujące dziewczyny trzymam kciuki!!!
Pracującym MEGA miłego poniedziałku!!!!!tym niepracujacym OCZYWIŚCIE też hihi
A ja uciekam na spacer bo pogoda piękna (na spacer) chłodno i pochmurno

Stary 2014-09-22, 08:56   #1314
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja będę placic 50 zl za gbs
to pewnie tez tyle mnie skasuje no to 2 stowki pojda dzisiaj, wizyta +gbs i jeszcze ubezpieczenie musze zaplacic u pracodawcy jak zaniose l4

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-22, 08:59   #1315
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Na termin na Boże Narodzenie powiedz, że za zimno będzie dla takiego maleństwa w kościele, bo rzeczywiście tak może być.
Przesyłka z Ikei to zamawiana przez firmę zajmującą się zakupami tam? JA przez taką zamawiałam w zeszłym roku meble i parę innych rzeczy i byłam baaaardzo zadowolona, a za transport wyszło tylko 60zł, więc jak najbardziej się opłacało super, że ktoś wpadł na pomysł założenia takiej działalności.
Co do wanienki, jak dziewczyny pisały, nie jest polecana, bo przynosi więcej "szkody" (jest niewygodna) niż pożytku, choć przyznam, że wcześniej też chciałam taki profilowany "leżaczek" kupić, bo wydawał się fajny, ale jednak nie jest, więc odpadł.
A z tym Bożym Narodzeniem to poszalał...heh jeszcze dobrze się ludz nie ogarnie z malenstwem, połogiem a tu już chrzciny chce robić...dobrze że mój TŻ nie słucha takich DOBRYCH rad
No jak miałabym jechac tam to na same paliwo by mnie wyniosło chyba z 200-300 zł no a tak zrobiłam listę i są w końcu!!!Bardzo podoba mi sie taki śpiworek do spania...
kurcze wszystkie piszecie że dziadostwo z tą wanienka to chyba sobie odpuszcze...jednak :/ a myslałam że taki fajny pomysł

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-09-22 o 09:01
Stary 2014-09-22, 09:00   #1316
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

ja w sobote skoncze 8 mc
jeszcze te urodziny wyprawiam w sobote , ale ide na latwizne , zamowilam sobie tort bezowy , mama upiecze mi kołacz z serem-jakos nie mam ochoty na kremowe ciasta.....
standardowo zakąski i salatki zrobie ze 3 , a na kolacje leczo- szybko i łatwo rano przygotuje a potem odgrzeje

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-22, 09:05   #1317
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
nam też położna odradzała takie wanienki najlepiej zwykłą

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

wiem, że dziewczyny coś pisały tutaj o Prenalenie, tylko myślałam że to jest na ból gardła. zorientuję się, dzięki

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

to super, że udało się sprzedać
u nas w końcu jest tak jak mąż chciał (choć ja się zapierałam nogami i rękami heh) i zostawiliśmy poprzedni samochód.....w sumie niech jeździ starym do pracy (a prawie 30 km w jedną stronę ma, więc starego tak nie żal), a nowy będzie na ...

właśnie nam tak bylo szkoda sprzedawac nasza renatke była taka dopieszczona, zadbana z malym przebiegiem i jeszcze taki sliczny lakier miala ;( no ale co zrobić. .. nie stac by nas bylo utrzymać 2 auta... wszystko zawsze się o kasę rozchodzi

Cytat:
Właśnie nie zapytalam

Z Hanusia w 34tc bylam w szpitalu juz z rozwarciem i wtedy mi zrobili ten wymaz wiec gin mi tego juz nie robil i terax nie wiem jak to jest jakby Ci tego jezzcze teraz nie robił to proszę zapytaj jak to u niego jest

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 09:06   #1318
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mozecie polecic jakissyrop na kaszel dla mnie ? Mialam katar, a teraz czuje jak scieka mi po gardle i obawiam sie ze bedzie z tego kaszel czy lepiej isc do lekarza ?
Ja bym poszła do lekarza. Jednak w ciąży to trzeba bardziej uważać i lepiej każdą pierdołę skonsultować.

Cytat:

9 miesiąc już Oj to długo wolnym się nie nacieszysz jak tydzień będziesz tylko leniuchować.

Cytat:
Ja też nie mam problemów z bezsennością. Zasypiam o 23 i zwlekam się z łóżka przed 8. No wczoraj przed 7 się obudziłam

Dziewczyny jak wygląda czop śluzowy? Bo rano takie gluty miałam, jak gęsty, ciągnący się katar. Chyba nie mógłby to być ten czop bo dopiero 32 tydzień skończyłam, 2 tyg temu szyjka była zamknięta i twarda.

Kurcze ale paskudna pogoda. Aż nic się nie chce robić.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Samych dobrych wieści oczekuję po nich!

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:14   #1319
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Właśnie nie zapytalam

Z Hanusia w 34tc bylam w szpitalu juz z rozwarciem i wtedy mi zrobili ten wymaz wiec gin mi tego juz nie robil i terax nie wiem jak to jest jakby Ci tego jezzcze teraz nie robił to proszę zapytaj jak to u niego jest
ostatnio mi mowil tylko ze po skonczonym 34tc bedzie pobieral wymaz na gbs, dzisiaj jestem w 34t1d wiec nie wiem czy bedzie to dzisiaj czy dopiero za 3 tyg. -to bedzie ostatnia wizyta

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak wygląda czop śluzowy? Bo rano takie gluty miałam, jak gęsty, ciągnący się katar. Chyba nie mógłby to być ten czop bo dopiero 32 tydzień skończyłam, 2 tyg temu szyjka była zamknięta i twarda.
ja tez mam taki ciegnacy sluz , czasem zbity ale to nie czop wiec spokojnie
czop wyglada jak typowa galaretka , moze byc podbarwiony krwia
o zerknij ale ostrzegam ze to fujjjj
https://www.google.pl/search?q=czop+...w=1366&bih=677

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-22, 09:17   #1320
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio mi mowil tylko ze po skonczonym 34tc bedzie pobieral wymaz na gbs, dzisiaj jestem w 34t1d wiec nie wiem czy bedzie to dzisiaj czy dopiero za 3 tyg. -to bedzie ostatnia wizyta

ja tez mam taki ciegnacy sluz , czasem zbity ale to nie czop wiec spokojnie
czop wyglada jak typowa galaretka , moze byc podbarwiony krwia
o zerknij ale ostrzegam ze to fujjjj
https://www.google.pl/search?q=czop+...w=1366&bih=677
i ja zerknęłam.... wymazuję szybko obraz sprzed oczu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości