Vademecum antykoncepcji! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 15:26   #1291
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Antykoncepcja.

Czy pigulki przepisal ci piekarz czy moze lekarz ?

dlaczego pytasz o to teraz a nie podczas wizyty u lekarza ,dlaczego nie poczytalas wczesniej o pigulkach ?

nie odpowiem ci na pytanie bo mi sie nie chce ,poszukaj odpowiedz na forum ,dostaniesz ich milion.

Brania pigulek i seksu w wieku lat 15/16 nie bede komentowac.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:11   #1292
Lakhi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Czy pigulki przepisal ci piekarz czy moze lekarz ?

dlaczego pytasz o to teraz a nie podczas wizyty u lekarza ,dlaczego nie poczytalas wczesniej o pigulkach ?

nie odpowiem ci na pytanie bo mi sie nie chce ,poszukaj odpowiedz na forum ,dostaniesz ich milion.

Brania pigulek i seksu w wieku lat 15/16 nie bede komentowac.
No i bardzo dobrze, nie komentuj.

Na swoje pytanie dostałabyś odpowiedź rzeczywiście, gdybyś poszukała, ale ja odpowiem, bo mi się chce. No więc, każde pigułki mogą powodować skutki uboczne, było trzeba zapytać lekarza. Otwórz ulotkę, tam masz WSZYSTKO wyjaśnione. Od Ciebie zależy czy zaczniesz je brać. Ja mam 16,5 lat i biorę tabletki, ale planuję odstawić, bo mój chłopak mieszka w innym mieście i rzadko się widujemy (o tym wątek, z resztą, mam też założony i dziewczyny mi tam polecają różne inne metody, wejdź sobie w zbiorczy o odstawianiu tabletek, to na tych ostatnich stronach jest mój wątek właśnie, może dla siebie też coś tam znajdziesz...). Ogólnie na skutki uboczne nie narzekam (chociaż rzeczywiście nie wszystkie tabletki mi odpowiadają i po niektórych się źle czułam), tylko bolą mnie częściej łydki. Ale tak naprawdę nie jestem pewna czy to od tabletek, więc nie podciągam tego pod ich działanie. Jeśli chodzi o bezpłodność po tabletkach, to ja niespecjalnie w to wierzę, ale przyznam, że też parę razy przemknęło mi to przez myśl...

Aha, i przygotuj się na więcej wypowiedzi typu "piętnastolatki i seks? No nie.". Ale nie przejmuj się. Ważne, żebyś Ty była gotowa. Bo czegoś takiego jak odpowiedni wiek na uprawianie seksu NIE MA. Jedna dziewczyna jest gotowa jak ma 15 lat, inna jak ma 26, a jeszcze inna po ślubie i jest to sprawa indywidualna, nie podlegająca dyskusji. Ważne, żeby być na to w pełni gotowym, a nie robić to za czyjąś namową, bez uczucia, tylko po to, żeby mieć za sobą. To dotyczy też chłopców. Mam kolegę, który bardzo żałuje, że zrobił to z pierwszą lepszą dziewczyną, żeby być fajny. Mówi, że teraz zrobiłby to tylko ze swoją dziewczyną, którą kocha.

Lakhi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:27   #1293
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lakhi Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze, nie komentuj.

Na swoje pytanie dostałabyś odpowiedź rzeczywiście, gdybyś poszukała, ale ja odpowiem, bo mi się chce. No więc, każde pigułki mogą powodować skutki uboczne, było trzeba zapytać lekarza. Otwórz ulotkę, tam masz WSZYSTKO wyjaśnione. Od Ciebie zależy czy zaczniesz je brać. Ja mam 16,5 lat i biorę tabletki, ale planuję odstawić, bo mój chłopak mieszka w innym mieście i rzadko się widujemy (o tym wątek, z resztą, mam też założony i dziewczyny mi tam polecają różne inne metody, wejdź sobie w zbiorczy o odstawianiu tabletek, to na tych ostatnich stronach jest mój wątek właśnie, może dla siebie też coś tam znajdziesz...). Ogólnie na skutki uboczne nie narzekam (chociaż rzeczywiście nie wszystkie tabletki mi odpowiadają i po niektórych się źle czułam), tylko bolą mnie częściej łydki. Ale tak naprawdę nie jestem pewna czy to od tabletek, więc nie podciągam tego pod ich działanie. Jeśli chodzi o bezpłodność po tabletkach, to ja niespecjalnie w to wierzę, ale przyznam, że też parę razy przemknęło mi to przez myśl...
radzilaby zwrocic uwage na te bolace łydki

Cytat:
Napisane przez Lakhi Pokaż wiadomość
Aha, i przygotuj się na więcej wypowiedzi typu "piętnastolatki i seks? No nie.". Ale nie przejmuj się. Ważne, żebyś Ty była gotowa. Bo czegoś takiego jak odpowiedni wiek na uprawianie seksu NIE MA. Jedna dziewczyna jest gotowa jak ma 15 lat, inna jak ma 26, a jeszcze inna po ślubie i jest to sprawa indywidualna, nie podlegająca dyskusji. Ważne, żeby być na to w pełni gotowym, a nie robić to za czyjąś namową, bez uczucia, tylko po to, żeby mieć za sobą. To dotyczy też chłopców. Mam kolegę, który bardzo żałuje, że zrobił to z pierwszą lepszą dziewczyną, żeby być fajny. Mówi, że teraz zrobiłby to tylko ze swoją dziewczyną, którą kocha.
za to ty musialas skomentowac ,chociaz autorka o to nie prosila .
i wyjasniam jest cos takiego jak odpowiedni wiek na sex np. w prawie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:33   #1294
Lakhi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
radzilaby zwrocic uwage na te bolace łydki

za to ty musialas skomentowac ,chociaz autorka o to nie prosila .
i wyjasniam jest cos takiego jak odpowiedni wiek na sex np. w prawie.

No wiem, ale te łydki to tak niby bolą, a za chwilę nie, zazwyczaj mnie bolą jak długo siedzę (wtedy pomaga maść z wyciągiem z kasztanowca i jest super), albo jak długo nie chodziłam na obcasach i znowu zaczynam.

Nie, ja tylko zauważyłam, że Ty masz coś do tego, więc się odniosłam. A odpowiedni wiek wg. prawa, to- chyba się nie mylę- właśnie te 15 lat. I wtedy seks z osobą w tym wieku, nie jest uznawany za pedofilię. Z resztą nieistotne, nie to jest tematem wątku.

Stary 2009-10-06, 19:46   #1295
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Poczytaj co masz napisane w ulotce o możliwych skutkach ubocznych... poszukaj w necie-wyszukiwarka nie gryzie.
Szkoda ze nie zapytałaś się o to wszystko lekarza podczas wizyty u niego

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:53   #1296
popscene
Wtajemniczenie

Ja żałuję, że kiedykolwiek zaczęłam brać hormony. Pierwszy raz jak miałam 18 lat. Wcześniej miesiączki miałam dokładnie jak w zegarku. Jak przestałam brać to świństwo to wszystko mi się rozregulowało + dorobiłam się cyst na jajnikach. Bardzo żałuję, że kiedykolwiek brałam to świństwo i uważam, że nie powinno się wpływać w żaden sposób na naturalną gospodarkę hormonalną, która jest zdrowa.
Stary 2009-10-06, 20:07   #1297
Lakhi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja żałuję, że kiedykolwiek zaczęłam brać hormony. Pierwszy raz jak miałam 18 lat. Wcześniej miesiączki miałam dokładnie jak w zegarku. Jak przestałam brać to świństwo to wszystko mi się rozregulowało + dorobiłam się cyst na jajnikach. Bardzo żałuję, że kiedykolwiek brałam to świństwo i uważam, że nie powinno się wpływać w żaden sposób na naturalną gospodarkę hormonalną, która jest zdrowa.
A ja miałam kiedyś nieregularne i dzięki tabletką mam regularne i mniej obfite. I to także po ich odstawieniu, bo przez pół roku nie brałam. Bo najpierw mi je lekarz przepisał na właśnie te miesiączki, kiedyś. Także na każdego inaczej działają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 20:17   #1298
popscene
Wtajemniczenie

Lakhi jakbyś czytała uważnie, to byś doczytała, że ja byłam zdrowa jak byk i zaczęło mi się źle dziać po odstawieniu hormonów.
Natomiast jak ktoś ma nieregularne miesiączki, to może eksperymentować, nie zaszkodzi, co za różnica, tabletki antykoncepcyjne tak po prostu nie wyleczą, tylko odłożą problem w czasie. Tabletki tylko złudnie regulują, bo przecież podczas ich brania nie masz miesiączki tylko krwawienie. A jak odstawisz te tabletki, to problem z nieregularnymi miesiączkami niestety może wrócić.
Stary 2009-10-06, 20:30   #1299
Lakhi
Zadomowienie

Cytat:
Lakhi jakbyś czytała uważnie, to byś doczytała, że ja byłam zdrowa jak byk i zaczęło mi się źle dziać po odstawieniu hormonów.
Natomiast jak ktoś ma nieregularne miesiączki, to może eksperymentować, nie zaszkodzi, co za różnica, tabletki antykoncepcyjne tak po prostu nie wyleczą, tylko odłożą problem w czasie. Tabletki tylko złudnie regulują, bo przecież podczas ich brania nie masz miesiączki tylko krwawienie. A jak odstawisz te tabletki, to problem z nieregularnymi miesiączkami niestety może wrócić.
Popscene, jakbyś czytała uważnie, to byś doczytała, że ja odstawiłam tabletki na pół roku (nawet ponad) i moje miesiączki były jak w zegarku. Pierwszy miesiąc po odstawieniu tylko nie dostałam, a potem to już mogłam z dokładnością co do dnia tygodnia przewidywać miesiączkę.
Więc Ty miałaś regularne i Ci się rozregulowały, ja miałam nieregularne i się wyregulowały. Czego nie zrozumiałam?

Stary 2009-10-06, 20:44   #1300
popscene
Wtajemniczenie

Tylko że Ty się odniosłaś do mojej wypowiedzi, w której to stwierdziłam że uważam, że zdrowe osoby nie powinny ingerować w gospodarkę hormonalną, pisząc że zaczęłaś brać hormony jak miałaś nieregularne miesiączki. Więc wyszło na to, że raczej nie zrozumiałaś mojej puenty.
A po drugie napisałam, że niekoniecznie po odstawieniu tabletek może Ci się uregulować, a nie że nigdy się nie ureguluje. (czyt. tak czytałam uważnie).

Wracając do tematu, podsumowując: gdybym była całkiem zdrowa (tzn miała okresy jak w zegarku, niebolesne) to nie ryzykowałabym i nie wzięłabym nigdy tabletki anty.
Mogę jeszcze tylko dodać, że z rozmów z moimi koleżankami (a nie jestem już nastolatką od kilku kilku lat) duża część stwierdza, że gdyby mogły wybrałyby inną metodę zabezpieczania, wtedy gdy pierwszy raz się zdecydowały na hormony. Nie powiem jest też taka koleżanka, która brała przez kilka lat bez przerwy i codziennie pakę fajek jarała i niby ma się ok teraz po odstawieniu, ale z drugiej strony jest też trochę znajomych, którym hormony wyrządziły trochę szkód. Więc wybór należy do autorki wątku.
Stary 2009-10-07, 17:19   #1301
Lakhi
Zadomowienie

Cytat:
Tylko że Ty się odniosłaś do mojej wypowiedzi, w której to stwierdziłam że uważam, że zdrowe osoby nie powinny ingerować w gospodarkę hormonalną, pisząc że zaczęłaś brać hormony jak miałaś nieregularne miesiączki. Więc wyszło na to, że raczej nie zrozumiałaś mojej puenty.
A po drugie napisałam, że niekoniecznie po odstawieniu tabletek może Ci się uregulować, a nie że nigdy się nie ureguluje. (czyt. tak czytałam uważnie).

Wracając do tematu, podsumowując: gdybym była całkiem zdrowa (tzn miała okresy jak w zegarku, niebolesne) to nie ryzykowałabym i nie wzięłabym nigdy tabletki anty.
Mogę jeszcze tylko dodać, że z rozmów z moimi koleżankami (a nie jestem już nastolatką od kilku kilku lat) duża część stwierdza, że gdyby mogły wybrałyby inną metodę zabezpieczania, wtedy gdy pierwszy raz się zdecydowały na hormony. Nie powiem jest też taka koleżanka, która brała przez kilka lat bez przerwy i codziennie pakę fajek jarała i niby ma się ok teraz po odstawieniu, ale z drugiej strony jest też trochę znajomych, którym hormony wyrządziły trochę szkód. Więc wybór należy do autorki wątku.

Generalnie każdy organizm reaguje inaczej na tabletki i żeby się dowiedzieć jak zareaguje Twój to trzeba spróbować. Autorko, sama musisz zdecydować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 13:02   #1302
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hej! Dziewczyny po1sze nie wykłocajcie sie to jest indywidualna sprawa kto chce ten niech bierze chormony a kto nie chce to nie- nikt nie zmusza. sex w wieku 15 lat? hmm to jej zycie niech robi co chce ale skoro poszła do ginekologa to chyba jest na tyle dorosła skoro sie chce zabespieczać ja osobiscie bralam tabletki ponad rok a po odstawieniu wszystko mialam wporzadku. i normalnie zaszłam w ciąże-wbrew temu co mowią (ze bezplodnym sie jest po tabsach). Kazdy organizm reaguje inaczej. żele plemniobójcze są wpomaganiem tylko np dodatkowo do tabletek czy prezerwatywy. ale ogolnie najpewniejsze są tabletki, plastry(podobne działanie) no i tera nawet są zastrzyki możliwe. Spirale, wkładki dopochwowe- wszystko jest mniej wiecej w 90% pewne. decyzja naley do ciebie. ale zawsze mozesz sie poradzic lekarza, nie zawsze z necie piszą fakty rzeczywiste.
Stary 2009-10-08, 13:26   #1303
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Vademecum antykoncepcji!

Witam
Mam pytanko : czy badanie na krew pełną wykaże przyjmowanie tabletek?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:25   #1304
AGNES12
Przyczajenie

Witam!
Mam pytanie bardzo dla mnie ważne. Przyznaje że nie jestem biegła w tym co mamy na rynku Polskim z antykoncepcji, ale czy brałam tabletki, czy nie dawno lekarz przepisał mi krążek ,,RING,, to bardzo źle się po tym czyje tak jak bym nie mogła powietrza złapać i bardzo mi słabo, czy jest antykoncepcja którą mogłabym stosować na parę minut przed stosunkiem, a nie na stałe???
AGNES12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:37   #1305
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanko : czy badanie na krew pełną wykaże przyjmowanie tabletek?

nie sądze ale powinnas poinformowac osobe pobierajaca krew ze lykasz tabsy
Cytat:
Napisane przez AGNES12 Pokaż wiadomość
Witam!
Mam pytanie bardzo dla mnie ważne. Przyznaje że nie jestem biegła w tym co mamy na rynku Polskim z antykoncepcji, ale czy brałam tabletki, czy nie dawno lekarz przepisał mi krążek ,,RING,, to bardzo źle się po tym czyje tak jak bym nie mogła powietrza złapać i bardzo mi słabo, czy jest antykoncepcja którą mogłabym stosować na parę minut przed stosunkiem, a nie na stałe???
tylko gumki.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:29   #1306
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
gumki,globulki dopochwowe (np. pantenex oval)
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 10:00   #1307
AGNES12
Przyczajenie

No pro po tych globulek, czy są one na receptę i jakie mają zastosowanie ??? Czy można je stosować przy każdym zbliżeniu z partnerem???
AGNES12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 10:33   #1308
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
No pro po tych globulek, czy są one na receptę i jakie mają zastosowanie ??? Czy można je stosować przy każdym zbliżeniu z partnerem???
użyj wyszukiwarki bo jest wątek na ten temat.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
gumki,globulki dopochwowe (np. pantenex oval)
ale same globulki no to niestety trochę za mało.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:55   #1309
lucaa_rules
Wtajemniczenie

witam dziewczyny.
takie mam pytanie w zwiazku z przyjmowaniem tabletek. otóz przyjęlam tabletke o 6 godzin za wczesnie :/ co robic? przyjac nastepna jutro o zwyklej porze? czy ma to wplyw na działanie antykoncepcyjne?
z gory dziekuje za pomoc.
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 13:04   #1310
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
witam dziewczyny.
takie mam pytanie w zwiazku z przyjmowaniem tabletek. otóz przyjęlam tabletke o 6 godzin za wczesnie :/ co robic? przyjac nastepna jutro o zwyklej porze? czy ma to wplyw na działanie antykoncepcyjne?
z gory dziekuje za pomoc.
Następną przyjmij o zwyklej porze, wszystko ok.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 09:52   #1311
peesz
Raczkowanie

witam, zastanawiam sie nad tabletkami antykoncepcyjnymi. dokladnie rok temu zaczelam stosowac Yasminelle przez pol roku. niestety nie obylo sie bez skutkow ubocznych- pogorszenie cery (szczegolnie na dekoldzie dostawalam jakichs wypryskow), zbierala mi sie woda w organizmie, brzuch wygladal jak balonik, po odstawieniu schudlam 6 kg. poza tym wszystko ok. czy polecacie jakies tabletki? wiadomo ze u kazdego to kwestia organizmu ale chcialabym idac do ginekologa popytac juz o jakies kokretne a nie czekac na jego prpozycje bo z tego co zauwazylam wszystkim przypisuje to samo... najbardziej zalezy mi na tym zeby nie przytyc i nie dostac zadnych pryszczy, chcialabym zeby powiekszyly mi sie piersi ale to chyba wiaze sie z dodatkowymi kilogramami niestety.
peesz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 10:44   #1312
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Tabletek się nie poleca. Lepiej zajmij się szukaniem jakiegoś ginekologa, który ma dobre opinie i nie wydaje wszystkim tych samych tabletek. W internecie jest sporo informacji o lekarzach w różnych regionach Polski. My nie możemy Ci nic zaproponować bo nie mamy do tego odpowiednich kwalifikacji i możemy wyrządzić Ci krzywdę.

Ja w tym momencie mogę napisać: polecam Ci yasminelle bo ja po nich nie przytyłam, nie miałam pryszczy a piersi były rozmiar większe. A jak sama widzisz u Ciebie było nieciekawie przy tych tabsach. Więc zastanów się czy wolisz posłuchać kogoś z neta, kogoś kto może nieświadomie polecić Ci tabletki niezbyt dobre dla Ciebie, czy poszukać kompetentnego lekarza.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 10:54   #1313
peesz
Raczkowanie

chodzilo mi raczej o pprzedstawienie tabletek z jak najwieksza liczba pozytywbych opini, wiadomo ze nie pojde do lekarza i o nie nie poprosze, ale popytam czy moze bylyby odpowiednie dla mnie, zreszta jaki lekarz przypisalby mi tabletki takie jakie sobie zazycze, chyba zaden a czesto tez u ginekologow potykamy sie z taka tendencja ze przypisuja tabletki te ktore akurat weszly na rynek albo zostaly im ostatnio "polecone" przez przedstawicieli handlowych ;]
Stary 2009-10-12, 11:23   #1314
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
chodzilo mi raczej o pprzedstawienie tabletek z jak najwieksza liczba pozytywbych opini
to może być bardzo ciężkie musiałabyś chyba założyć nowy temat/albo poszukać jeśli już jest z jakąś sondą - ale to też dużo nie da i nie jest zbytnio podstawą do wyboru tabletek dla siebie - może tak być że jakaś grupa (zwolenniczki/przeciwniczki) tu nie zagląda i się nie wypowie, nie doradzi/odradzi - wtedy wyniki są troszkę przekłamane :P takie moje zdanie

Cytat:
zreszta jaki lekarz przypisalby mi tabletki takie jakie sobie zazycze, chyba zaden
tu się niestety mylisz. są lekarze, którzy przepisują to co pacjentka sobie wymyśli - smutne ale prawdziwe

Cytat:
a czesto tez u ginekologow potykamy sie z taka tendencja ze przypisuja tabletki te ktore akurat weszly na rynek albo zostaly im ostatnio "polecone" przez przedstawicieli handlowych ;]
wiem, dlatego radziłam poczytać o lekarzach w swoim regionie - może znajdzie się na tyle kompetentny co kieruje się potrzebami pacjentki, traktuje ją indywidualnie - i nie przepisuje czegoś bo ma jakiś układ w tym może ciężko w to uwierzyć - ale tacy też istnieją

Stary 2009-10-12, 11:25   #1315
peesz
Raczkowanie

ok, dziekuje bardzo za pomoc ) w takim razie wybiore sie chyba do innego ginekologa. pozdrawiam
Stary 2009-10-12, 11:41   #1316
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Nie zapomnij lekarza poinformować, że brałaś już tabletki - jakie to były i dlaczego odstawiłaś (tzn wymień skutki uboczne) - czasami to jest przydatne w doborze innych tabletek. A przynajmniej u mnie wiele to dało.

Powodzenia!

Stary 2009-10-19, 10:59   #1317
Pocahontas90
Raczkowanie

Tabletki rozpoczelam brac we czwartek, ostatnia wzielam w srode i po 7 dniowej przerwie wzielam tabletke we srode, poniewaz myslalam ze to oznacza 7 dni... Czy po tym bledzie mialam obnizona skutecznosc tabletek ?? ;/ czy nie mialo to az tak duzego znaczenia ??
Pocahontas90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 11:03   #1318
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pocahontas90 Pokaż wiadomość
Tabletki rozpoczelam brac we czwartek, ostatnia wzielam w srode i po 7 dniowej przerwie wzielam tabletke we srode, poniewaz myslalam ze to oznacza 7 dni... Czy po tym bledzie mialam obnizona skutecznosc tabletek ?? ;/ czy nie mialo to az tak duzego znaczenia ??
nie, skracanie przerwy jest dozwolone i nie skutkuje obniżoną skutecznością. grunt to by tej przerwy nigdy nie wydłużyć

Stary 2009-10-19, 11:05   #1319
souvenir
Zadomowienie

tak, bardzo możliwe. Szczególnie jeśli współżyłaś w czasie przerwy, powinna trwać 7 dni, może trwać krócej, ale nigdy dłużej. Niestety obawa jest, polecam za jakiś czas zrobić test lub badanie krwi 10 dni po możliwym zapłodnieniu
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 11:39   #1320
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
tak, bardzo możliwe. Szczególnie jeśli współżyłaś w czasie przerwy, powinna trwać 7 dni, może trwać krócej, ale nigdy dłużej. Niestety obawa jest, polecam za jakiś czas zrobić test lub badanie krwi 10 dni po możliwym zapłodnieniu
Co Ty w ogóle gadasz?
Nie mieszaj dziewczynie w głowie i oblicz sobie jeszcze raz dni!!

Pocahontas90 zrobiła 6 dniową przerwę, więc skuteczność tabsów nie została obniżona.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości