![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Oj Mamuski dalabym wszystko za normalna noc! H usnela 4:30 i spala do 8:30 taka nasza nocka.
Hehe ta moja bezsennosc w ciazy
![]() |
#1292 |
Wtajemniczenie
|
Martha że Ty jeszcze funkcjonujesz
![]()
#1293 |
Rozeznanie
|
Martha moje zdrowie ok. Wyniki dobre. Na kontrol we wtorek do Ginki. Psychika gorzej. Mimo przystawiania i odciagania pokarmu mój pokarm produkuje sie nierównomiernie i na jakości słaby jest. Muszę dokarmiac MM i to dość sporo. Przez te wszystkie kłopoty kłócę się z TŻ. On nie rozumie ze ja jestem wrakiem. Jemu jest ważne by on sie wyspal.
#1294 |
Zakorzenienie
|
Czyli w sam raz
![]() Nawet dobra noc za nami, przynajmniej trochę się wyspałam. Gorzej, że Zośka coś świruje z jedzeniem i co chwilę mleko wylewam, bo tylko pół butelki wypija i koniec. W dodatku z mamą mam konflikt, bo każe mi jakiś wosk przelewać za głową dziecka, coby wypędzić lęki, przez które nie śpi ![]() ![]()
#1295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tzeta to szkoda gadac, skad w chlopach czasem tyle egoizmu...i ani troche empatii ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dobrze spałam w ciąży, a urodziłam Kopciuszka, codziennie do północy baluje. Dziś zasnęła o 00.30, karmienie o 4.15 i potem po 8 rano. Teraz nie spi. Chciałabym ją przestawić, zeby do 23 zasypiała, ale coś nie idzie. W pracy czeka na mnie paczka, śliwki w czekoladzie i krówki są, a w następny czwartek na Wigilię mnie dziewczyny zaprosiły, mam nadzieję, że się uda pojechać i zabrać pakę przy okazji. http://pl.dawanda.com/product/727518...-COCO-w-CZACHY Zamówiłam dla Lilki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co na katar u takiego maluszka? Tylko woda morska i wyciaganie glutow? Chyba się Wanda zarazila od Antosi. ..
Ale Wam zazdroszczę tych kup. .. moją od poniedziałku nie robi. ..i tak jest cały czas, musimy się wysilic żeby kupą była, rumianek ćwiczenia ewentualnie czopek. ... Z kamieniem też niewesolo, mała chwilę pociągnie a potem przusypia, kończymy się karmić to się budzi i wrzask, poza tym ostatnio ma problemy żeby cyca złapać a nawet butle. .. szarpie się, macha glowa i się denerwuje. .. jest coraz gorzej |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A weź, nawet mi nie mów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1300 |
Rozeznanie
|
Moja mała znów jadła po tym jak zdrzemnela się chwilę. Powiedzcie mi skąd wiecie że dziecko wykończyło jedną pierś i że trzeba jej dac druga? Po tym jak się przebudzila dałam jej drugiego. Trochę poijadla i sama się oderwała. Dałam jjak do wyrka to cały czas steka ale nie śpi. Moze ma jakieś zatwierdzenie albo co;/? Ją się nie nadaje na matkę;/ nie rozumiem swojego dziecka. Ją się pytam. Gdzie moj instynkt? No gdzie?
![]()
#1301 |
Rozeznanie
|
chyba coś nie tak z moja laktacją...wczoraj Mili dziwnie jadła w sensie,że mao a smoka cały czas mocno ciągneła i przed 20 pociumkała z cyca i co ją przystawiałam to ryk był a smoka ciągneła a tylko jak wyleciał to wrzask.. ściągnęłam z piersi obydwu tylko 60ml..potem jeszcze po 22 trochę ssała i kolejne karmienie było o 4 nad ranem i moje cyce nie były jakoś super twarde...
Ja już nie wiem o co kaman myślałam, żeto ten skok rozwojowy ale to już trwa 3 tydzień powoli..że po cycu jeszcze jest wrzask...przystawiam to pociągnie z 3 razy i odrazy pluje a smoka dam to tak mocno ciągnie, że kazdy co na nia patrzy to mówi, ze ona głodna jest no i co wyleci to wrzask...nie ma jakiegoś takiego spokojnego czuwania żeby sobie leżała i coś oglądała...jak dam smoka to odrazu oczy przymyka jak wyleci to wrzeszczy.. aa i zrobię butlę to też 3 łyki i pluje a potem pociągnie i nie połyka wszystko się wylewa..
#1302 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie ostatnio zaczepiła sąsiadka, zagląda do wózka i ówi: ALe brzydal, ale brzydkie dziecko i się śmieje. A potem do kosciółka pedzi. Dla tych co nie rozumieją: Nie można mówić głośno, ze dziecko ładne, bo jeszcze jakiś czort usłyszy i je zauroczy. Cytat:
Ja na swojego nie mogę narzekać raczej, siedzi ze mna do późna, jak Lila nie śpi,choć mógłby iść spać, przejął bardziej syna naszego, po pracy je i coś z nim robi zaraz. Poszedł na koncert i wrócił w stanie normalnym, a nie na czworakach, poza tym dużo pracuje teraz, jest też bardzo zmęczony, ja sobie teraz odpoczywam z Lilka. Lila pięknie wodzi wzrokiem za moją twarzą i grzechotką, a jak słyszy braciszka to jest bardzo zainteresowana, wczoraj kolędy śpiewaliśmy razem, to ładnie słuchała. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Poza tym poleciła takie krople, ISONASIN SEPTO, są w takich fiolkach jak sół fizjologiczna i ładnie oczyszczają nos, można takiemu maluszkami 2 razy dziennie też zakraplać.
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
Justana, Beige mój też się tak szarpala przy cycu. Aż w końcu zaczęłam jej dawać Delicol i jak ręką osioł. Więc przyczyzne upatruje w tym ze miała bolesci brzuszka. Teraz karmienia wyglądają zupełnie inaczej, komfortowo.
Zanet, Kasiu super. To nic pilnego. Jak tylko znajdziecie chwilkę ![]() ![]() ![]() Happy wspolczuje. Faceci zachowują się jak by byli z innej planety.... zero zrozumienia ![]() Kostka ma racje- wychowajcie swoich synów na normalnych mężczyzn! To choć nasze córki będą miały lżejsze życie od nas ![]() My dziś idziemy do pediatry aby zobaczyła ten pepuszek. Trzymajcie kciuki wizazowe ciocie ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Futbolowa wtf??? "Uwielbiam" takie akcje.... moja mama też miewa takie zapędy. Ale ja ją sprowadziłam na ziemię od razu ![]()
#1304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja konsultowalam z polozna a potem jeszcze z kolezanka - neonatologiem. Poki nie smierdzi i nie ropieje jest ok. Kazaly przemywac przy kazdej zmianie pieluchy i doac gleboko tqm gmerac patyczkiem, nie tylko po wierzchu. Przez pierwsze 2 tygodnie uzywalam octeniseptu ale mialam wrazenie ze to sie babrac zaczynalo, wiec przeszlam na spirytus. I faktycznie po spirytusie lepsze efekty. A synu po prostu mial pepowine po byku :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
Paulina kciuki zacisniete
![]() Happy trzymaj sie ![]() U nas kolejna noc masakra, Male sie dzeien z noca myli i w dzien bspi piueknie a w nocy w ogole ![]() ![]() Ja na swojegoTz tez narzekac nie moge, wstaje w nocy do Malej, czasami zabiera ja nadol, zebym jamogla sie wyspac, codziennie chodzi do pracy niewyspany ale ani razu nie marudzil z tego power du.
#1307 |
Zakorzenienie
|
Paulina, zmierzylam stanik. Obwód najszerszy na płasko 66 cm, ja mam pod biustem 75 i jest ok bo się nadciąga. Najmniejszy obwód ma 4 cm mniej. Głębokosc mierzona po tym pionowym szwie pod piersią do sutka 9 cm a głębokość tak w głąb ok 6 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
Pomocy :-( w związku z bezsilnoscia wobec ciągłego ulewnia odstawiłam wszystko co zawiera mleko krowie żeby sprawdzić czy nie chodzi o alergie (ulewanie nasilalo się po serach) Juz po dwóch dniach jest wielka poprawa, mała ulewa tylko nad ranem i to chyba po dokarmianiu mm. Zwykle pije malutko ok.50ml. I teraz nie wiem co robic, odstawić dokarmianie i się męczyć? Dokarmiać dopóki lekarza nie da innego mleka? Mm dla dzieci.z alergia dostępne jest chyba tylko na receptę? A może iść do apteki prosić? Napewno nie uda mi się dzisiaj dostać do pediatry... Dawałam jej zwykły bebilon, teraz mam puszkę bebilon ha (mąż się pomylił i taka kupił) zmniejsza ryzyko pojawienia się alergii, ale jak ona już jest to chyba nic nie pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy na kontroli z zoltaczka. Wazymy juz 4650
![]() Haha indra to z tym brzydkim dzieckiem pierwszy raz słyszę. Paranoja xd |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czujemy się po japońsku - jako tako. Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Moja jak zasnęła o 21.30 to wstała przed 4,potem o 7 i do 9 jeszcze spala
![]() U nas 1 kupa dziennie ![]()
#1315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
mam nadzieje, ze u nas tez niedlugo to spanie nocne sie wydluzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Wtajemniczenie
|
Moja Lila waży 4800g, przez miesiąc przybrała 1700g prawie!!!
Położna powiedziała, że taka drobna wysypka to raczej nie od mleka, bo byłaby z plamami, łuszczącą się skórą, ciemieniuchą, a tak tylko na buzi dekolcie może być kontaktowa, np. od naszego proszku do prania, może też być od czekolady, ale tylo raz jadłam. Ogólnie to dalej nic nie wiem.
#1317 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny może i mój TŻ wygląda na wrednego, ale zaczął mieć wysokie ciśnienie i był nawet wczoraj u kardiologa i ten kazał mu wypoczywać. Ja wszystko rozumiem. Mały nie jest jakoś upierdliwym dzieckiem, ale ja naprawdę jestem non stop zmęczona. Macierzyństwo mnie przerasta. Martwie się tez, bo jak Mały zasnie to się wierci cały czas przez sen i poplakuje. Nie wiem od czego to może być. :/
#1318 |
Wtajemniczenie
|
Frau, bardzo fajna stronka
Ja też już z taką paniką nie reaguję na płacz, robię siku, kończę obierać ziemniaka i myję spokojnie ręce, niech się trochę przewentyluje. Oczywiście nie jest tak, że ja coś robię głucha, a dziecko wyje i wyje. Na spokojnie wszystko. Anetkę skutecznie odstraszyłyśmy od naszego wątku. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Dziewczyny, wasi mężczyźni nie mają burzy hormonalnej i huśtawki nastrojów, ich ciała nie ucierpiały w wyniku porodu, od nich inni nic nie wymagają, bo to zawsze matka jest za wszystko krytykowana i odpowiedzialna. Nie ma co się porównywać. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- O instynkcie http://www.annc.pl/matko-gdzie-twoj-instynkt/
#1319 |
Zakorzenienie
|
Indra dokładnie
![]() Przy 1 dziecku byle płacz to bralam na ręce odrazu ,teraz biorę jak juz mocno placze ![]()
#1320 |
Zakorzenienie
|
Justana ja patrzę czy pierś miękka, wsłuchuje się czy mała przełyka ewentualnie jak mam podejrzenie ze pierś pusta odrywam mała i naciskam sutek . Jak nic nie leci daje drugiego cyca
![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-12 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.