30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 11:01   #1291
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Kawa? Zapraszam miłe Panie

U mnie poniedziałki i wtorki to dni pracy-pojechanie po towar,wystawiania na allegro.Syna zapisałam na niemiecki to też schodzi mi ponad 2 godziny.Latam jak Andzia

Dzisiaj regeneruję siły- leżę w pozycji horyzontalnej i sobie klikamMusze sie zaraz spiąć i ogarnąć domostwo.

Szukam sobie jakiejś maseczki.Ultra kojącej.Macie jakieś typy?
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 12:26   #1292
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Hej Wam, dawno mnie nie było
Nowy związek okazał się niewypałem i wróciłam do byłego, o tamtym nie myślę w ogóle ani nie tęsknię. Za bardzo się pospieszyliśmy. Dwa tygodnie było pięknie a potem już miałam go dosyć.
Mam teraz straszny problem, bo on nie chce mi oddać moich rzeczy : ( Nie odbiera telefonu, nie odpisuje, nie otwiera drzwi, znajomi rzekomo nic nie wiedzą (w co nie wierzę). Byłam już na policji, ale musze iść jeszcze raz w rejon przydzielony do jego miejsca zamieszkania. Pokłóciliśmy się i jak stałam, tak wyszłam zamiast się głupia spakować, no ale kto by się tego spodziewał : /
Nie wiem, jak macie jakieś rady, jak dorwać tego gnojka, to piszcie, bo ja już nie wiem, co robić : (
A z moim na szczęście się dogadaliśmy, ile rzeczy on mi już wybaczył to jest nie do uwierzenia To chyba jedyny facet, który sobie ze mną radzi i co więcej, twierdzi, że jest zadowolony z naszego związku, a nie jestem łatwa w pożyciu ; )
Dostałam nauczkę, która raz na zawsze wybije mi z głowy innych.
Na zdrówko nie narzekam, byłam dziś u lekarza i dostałam nowy, dobry lek, po którym nie mam takich lęków i stanów przedpadaczkowych.
Chwilowo posiłkuję się komputerem w bibliotece, może i dobrze, przynajmniej jestem trochę wśród ludzi a nie ciągle sama w domu. W trasie z moim też byłam, ale musiałam z Osielska wracać do Bydgoszczy do domu, bo nie wzięłam dowodu, a jechaliśmy do Niemiec Także w samochodzie spędziłam tylko jedną noc, cały czas chodziło ogrzewanie postojowe, myślałam, że cholery dostanę, gorąco i chałas, nie mogłam zasnąć i pociłam się jak mysz. Także z jeżdzeniem poczekam sobie do wiosny ; )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 14:08   #1293
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
A z moim na szczęście się dogadaliśmy, ile rzeczy on mi już wybaczył to jest nie do uwierzenia To chyba jedyny facet, który sobie ze mną radzi i co więcej, twierdzi, że jest zadowolony z naszego związku, a nie jestem łatwa w pożyciu ; )
)
Z ciekawości - po co do niego wrócilaś, skoro wam się nie układało?
Stara miłość nie rdzewieje, boisz się pobyć sama?
Faceta na rękach powinnaś nosić, ja bym za coś takiego pogoniła, zwłaszcza że nie wierzę, żeby kilkutygodniowy skok w bok został całkowicie zapomniany/wyparty. Wróci, wcześniej czy później....
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:18   #1294
Kamlisa
Zakorzenienie

Laura, zgodnie z powiedzeniem: łatwo przyszło, łatwo poszło...Spieszyłas się z tamtym związkiem, nim dobrze poznałaś tego pana
To nie jest kwestia nauczki, bo przecież nie jesteś z nikim z musu, ani dlatego, ze on z Tobą wytrzymuje - chcesz być szczęśliwa. albo może chcesz być zakochana, a w stałym związku ten stan nie jest tak ekscytujący, jak pisza w powieściach Zakochanie może trwac pare tygodni, potem przychodzi rzeczywistość, spadają rozowe okulary - jak u Ciebie. Niektórzy jednak tak lubia chodzic w różowych okularach, ze wola zmienić związek, niż popracować nad starym. A może wolisz pobyc jakiś czas sama, poszukać tego, co jest dla Ciebie ważne...? Nie musisz być ciągle z kimś, czasem trzeba być z samym sobą.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Beti, co nowego z seriali...?
Dzis mam zły dzień, bo popsuła mi się kuchenka. oczywiście teść z męzem zabrali się za naprawę, a jak skończyli i nie naprawili - to już naprawy były zamknięte. zobaczymy jutro

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-02-11 o 17:19
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:22   #1295
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość

Beti, co nowego z seriali...?
Kama, bardzo fajny,acz skończył się w momencie, gdy powinien się zaczynać - Ascension.
Kolejne sezony Bitten (wilkołaki, Helix, Under the dome, Muszkieterowie...

Są tez nowości,ale zbieram, jeszcze nie widziałam - Fortitude, Forever , Gotham, 12 malp, więc nie wiem jeszcze co to...

Z książek - Gniew Miłoszewskiego. Kapitalny kryminał. W amerykanskim stylu, choc to sugeruje wtórność autora Ale - wszystko juz było, tematy, konstrukcje fabuły...
Stary 2015-02-11, 17:39   #1296
Kamlisa
Zakorzenienie

Forever polecam, właśnie ściągnęłam 15 odcinek, ale czekam na napisy
Bitten zaczęłam oglądać, ale główna panienka działała na mnie tak wnerwiająco, ze serial odpuściłam Słodka blondynka nie pasuje mi na wilkołaka i tyle.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-02-11 o 17:41
Stary 2015-02-11, 17:57   #1297
201608151053
Konto usunięte

E,nie przeszkadza mi..
I dobrze ją zapamiętałam w V: Goście...
Ja tak czasami te drugie serie z rozpędu oglądam, zastanawiając się, po co ja to robię

W łikend ogladalismy z tż dwie fabuły . Polskie.
Miasto 44.
O,matko, kto mu pozwolił zrobić takie coś?!? Ale młodzi aktorzy zaliczyli też gołe debiuty i odbyli najbardziej żenującą scenę miłosną, jaką ostatnio widziałam...
I Służby specjalne.
Ech, te polskie produkcje...
Robione przez głuchego dźwiękowca, bo trudno było cokolwiek zrozumieć, napisy by się przydały

Wiecie,ze jutro juz tłusty czwartek jest?!?
Znowu mi rok jakoś szybko mija...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 20:19   #1298
Kamlisa
Zakorzenienie

jutro może przetestuje to
https://wizaz.pl/kulinaria/kolekcje-...tm_campaign=NP
Stary 2015-02-12, 06:49   #1299
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Miasto 44.
O,matko, kto mu pozwolił zrobić takie coś?!? Ale młodzi aktorzy zaliczyli też gołe debiuty i odbyli najbardziej żenującą scenę miłosną, jaką ostatnio widziałam...
Moje odczucia dokladnie takie same Odpuscilam sobie ogladanie z godzine przed koncem.
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 07:02   #1300
Kamlisa
Zakorzenienie

jakies plany pączkowe...?
Stary 2015-02-12, 07:17   #1301
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
jeden konkretny: pączków NIE ŻREĆ..... ewentualnie zadowolić sie jednym przy kawce...

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 07:48   #1302
dircikowa
Zadomowienie

Któraś z Was pisała wcześniej o pączkach pieczonych.
Ja polecam te: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html

Są proste do zrobienia, baaardzo smakowite no i jednak bardziej "dietetyczne" niż smażone. Choć dziś nie zdążę - akurat wczoraj i dziś mam pracę do późna, w której wir zaraz się rzucam

Miłego dnia!
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 07:59   #1303
Niepokorna
Rozeznanie

dzien dobry
z dzieciem lepiej...jeszcze kaszel jest ale coraz mniej...

Plany paczkowe owszem sa...ale nie wiem ile zjem...narazie na sniadanie zjadlam przysmazone pierogi
Dzisiaj kosmetyczka i fryzjer,jutro wraca maz ze szkolenia wiec...bedzie sie dzialo....
milego dnia dziewczyny i pamietajcie...dzis kalorii nie liczymy
Stary 2015-02-12, 08:42   #1304
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ja tam na pączki się nie wybieram, mam w domu dwie drożdżówki i trzy pudełka lodów i ktoś to musi zeżreć. Pączka to jem jak mam ochotę, a nie z musu.

Czemu wróciłam do byłego? Z czasem uświadomiłam sobie, że tęsknię za nim i za naszym życiem. Nie wiem, może potrzebowałam jakiejś odskoczni, żeby to zrozumieć. Teraz już wiem, że jakkolwiek by nie było, życie z nim na 100% mi odpowiada i te pięć lat, które już nam minęło, niczego nie zmieniło.
Sama nie boję się być. Nieraz byłam sama i zawsze sobie dobrze radziłam. Teraz też jestem jakby "słomianą wdową", bo w końcu on na tych tirach, więc zostają nam tylko weekendy ; )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 11:02   #1305
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Pół
Bo niedobry
I jakaś szuja wyżarła różębo jakoś malunio było. na szczęście, nie przepadam i poza tym czwartkiem nie jadam...

Za to pogoda we Wro
PRAWIE jakby Wielkanoc nadchodziła, nie walentynki...Chociaż ostatnie Wielkanoce chyba śnieżne były i paskudne jeśli dobrze pamiętam..

Nawet muchy się obudziły...

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2015-02-12 o 11:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 11:38   #1306
201608151053
Konto usunięte

Kupiłam sobie na wiosnę już - bourjois lovely.
Śliczny delikatny zapach.
Cena w ross-przesadzona, jak na bourjois, oczywiście, chyba 90
W empiku 25 zł
Teraz tylko wiosnę poproszę.
I ze dwa nowe ciuchy do tego zapachu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg o.23596.jpg (25,6 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-02-12, 11:40   #1307
201608151053
Konto usunięte

Widziałyście ostatnie fotki Umy Thurman ?
Nigdy nie była ładna, raczej interesująca.
Na tych zdjeciach - nie do poznania, przebiła zmianą Zellweger, moim zdaniem....
Stary 2015-02-12, 16:04   #1308
Kamlisa
Zakorzenienie

wcięło mi post, więc - po przerwie - pisze raz jeszcze. Zjadłam 0,5 pączka, ze sklepu eko, ma być domowy. chyba niezły, ale ja nie lubię pączków. zjedzenia wiekszei ilości sobie wręcz nie wyobrażam Co innego ciasto, czekolada...Pieke włąsnie te chuda wersję serową, zobaczymy efekt, bo modyfikowałam - nakładałam łyzka, za rzadkie było na wałkowanie...
Kuchenka nadal na zapałki Co z tego, że problem dotyczy iskrownika i może być banalny...? Na dźwięk tego, ze to gazowa płyta - serwisanci zachowują się tak, jak bym im nieprzyzwoite propozycje składała Nic się nie tyka gazu, poza gazownikiem. który nie zajmuje się kuchenkami Podobno teraz to się nowe kupuje...
Dzis kolejny zabieg na włosy, mam nadzieje, ze się wzmocnią. we wtorek retinol arkany u kosmetyczki Retinol Pauli 2 razy w tygodniu...
Od jakiegoś czasu maluje rzęsy regularnie, do pracy, tuszem miniatura givenchy Couture noir volume. nie jest zle, choć poprzednia wersja bardziej mi pasowała. ale po 2 godzinach - już mam smugi pod oczami. jak zetre - mam zacienione oczy. dziś pomalowałam się Wonder oriflame ( starą wersja). efekt podobny, robota podobna, zmywanie łatwiejsze, osypywania brak przez cały dzień, z fryzjerem włacznie I jak tu jej nie kochać...?
Dziś pacjentka powiedziała mi...hm...chyba komplement. leczyłam jej dziecko, a ona mówi, ze dawno temu sama leczyła zęby u dentystki o takim samym nazwisku, jak ja. tu i tu. mówie, ze to u mnie. patrzy na mnie i pyta, czy moja mama tez jest dentystka. nie, to musiało być u mnie - ten czas i to miejsce...Wyraznie nie dowierzała. zatem albo teraz wyglądam tak młodo, albo wtedy wyglądałam tak staro
Stary 2015-02-12, 20:26   #1309
Niepokorna
Rozeznanie

jeszcze dwie godzinki i bedziemy w komplecie yupiii...

pisalam wczesniej ze ide do fryzjera...bylam i zaluje...wiem ze odrosna ale co mi strzelilo do lba zeby tak bardzo cieniowac wlosy...nie podoba mi sie... buuuu
paczek zjedzony w ilosci 1
Stary 2015-02-12, 20:39   #1310
JUKA73
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Juka lubię ten puder.Mogę Ci wysłać to sobie przetestujesz w domowych pieleszach
Miszko kochana , nie chcę Ci robić kłopotu. Skoro uważasz, że jest dobry, to jest dobry Mam go zatem na liście zakupów

Kama, no nic nie kapujesz Wtedy wyglądałaś super młodo, a teraz wyglądasz tak samo i stąd właśnie niedowierzanie tej pani. Oczami wyobraźni widzę, jak dzieli się swymi spostrzeżeniami z jakąś koleżanką i wspólnie zastanawiają się, jak ta dentystka to robi, że tak wygląda

Właśnie skończyliśmy zebranie rodzinne na temat zmian w naszym odżywaniu. Został spisany protokół, który wisi na lodówce. Trzymajcie kciuki, aby na tym się nie skończyło

Pączki zjedzone w ilości 3 (ale to było jeszcze przed zebraniem).

Kończę 13 Stefkę. Niby mam już przesyt, ale jakoś mnie ciągnie do tych książek.
Kupiłam w Biedronce "Domofon" Miłoszewskiego i najnowszą książkę Plebanek. Tak więc literatura na zbliżający się urlop zapewniona.

Zamówiłam zegarek Gino Rossi i dziś dostałam przesyłkę. Bardzo jestem zadowolona.
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 21:01   #1311
fuertavertura
Rozeznanie

Dziewczęta czy, któraś z Was ma doświadczenia związane z mezoterapią igłową i może podzielić się spostrzeżeniami, wnioskami, sugestiami? na pewno temat ten był już tu poruszany, na pewno któraś z Was robiła ale nie pamiętam szczegółów a rozważam, w zasadzie dziś natchnęło mnie
nie ma przeciwwskazań w przypadku chorób o podłożu immonologicznym, jednak opinie o efektach i zasadności zabiegu są bardzo zróżnicowane, żeby nie powiedzieć rozbieżne....

rzęsy konsultantki zrobiły dziś na mnie ogromne wrażenie, długie, pięknie rozczesane, ładny efekt przy jednoczesnym zachowaniu naturalności więc zapytałam Panią co to za magiczny tusz, używa tego Diora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...h-mascara.html oraz tego serum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-do-rzes.html
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 21:14   #1312
Kamlisa
Zakorzenienie

Ilana, miałam igłowa i efekt widziałam, ale najpierw 2 tygodnie wyglądałam, jak ofiara przemocy domowej No i bolało mocno. Miałam igłowa z karpula i mniejsze dolegliwości, ale i efekty. to poprzestaje poki co na krótkoigłowej
A, te psedo pączki serowe dobre, Magnolia, to do Ciebie
Stary 2015-02-13, 07:12   #1313
aussiewoman
Zakorzenienie

Piątek Piąteczek wkrótce weekend
Za oknem znowu zima -2 ale w ogrodzie ranniki już pokazują żółte główki
Kusi mnie, żeby zmienić fryzurę, kolor włosów.... Nie jest dobrze zwykle zmieniam fryzurę a potem żałuję i wracam do tego co mam teraz

Juka- wow brawo u mnie niestety żaden protokół nie przeszedłby..
Miszka- byłaś u neurologa z wynikiem ?
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 08:43   #1314
Michell72
Zakorzenienie

Hej! Aussie mam namiary na tego lekarza we Wrocku.Wczoraj mąż przywiózł wytyczne,więc teraz tylko sie umówić

Wiosennie za oknem

Ilka mezo działa głębiej i napewno cos tam polepszy
Stary 2015-02-13, 09:30   #1315
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JUKA73 Pokaż wiadomość

Kończę 13 Stefkę. Niby mam już przesyt, ale jakoś mnie ciągnie do tych książek.
Kupiłam w Biedronce "Domofon" Miłoszewskiego i najnowszą książkę Plebanek. Tak więc literatura na zbliżający się urlop zapewniona.
Dokup sobie Gniew Miłoszewskiego i nie zwracaj uwagi, że to trzecia, ostatnia ksiażka z prokuratorem Szackim. Dorzucili do gazety - Urody życia. 15 zlza całość.Ze Stefką mam to samo, acz nie kupuję, czekam,aż trafi do bibliotek.I czekam na kolejne tomy.13 i 5 moim zdaniem najzabawniesze, ale dwoch pierwszych chyba jeszcze nie przeczytałam
A babcia Mazurowa zastanawiająca sie, czy kupić stringi - bezcenne
Stary 2015-02-13, 10:45   #1316
Michell72
Zakorzenienie

Kupiłam w saszetkach nowość serum Chanel http://allegro.pl/chanel-hydra-beauty-micro-serum-0-75-ml-i5053425672.html Cena w miarę -jak któraś chce przetestować

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2015-02-13 o 16:51
Stary 2015-02-13, 12:38   #1317
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Dokup sobie Gniew Miłoszewskiego i nie zwracaj uwagi, że to trzecia, ostatnia ksiażka z prokuratorem Szackim. Dorzucili do gazety - Urody życia. 15 zlza całość.Ze Stefką mam to samo, acz nie kupuję, czekam,aż trafi do bibliotek.I czekam na kolejne tomy.13 i 5 moim zdaniem najzabawniesze, ale dwoch pierwszych chyba jeszcze nie przeczytałam
A babcia Mazurowa zastanawiająca sie, czy kupić stringi - bezcenne
Czytałaś, trzeba czytać po kolei? Czy niekoniecznie?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Moje odczucia dokladnie takie same Odpuscilam sobie ogladanie z godzine przed koncem.
Druga połowa filmu mi się bardziej podobała, niestety muzyka była do kitu jak piernik do wiatraka.
Chociaż w filmie grało wielu studentów, wiec i tak ci młodzi ludzie świetnie się spisali.
Mój mąż pod choinkę kupił mi książkę, napisana na podstawie filmu, aż jestem ciekawa jak wypadnie.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/230241/miasto-44

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 12:38   #1318
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Czytałaś, trzeba czytać po kolei? Czy niekoniecznie?
Moim zdaniem nie ma potrzeby...Ogladałam Uwiklanie, ale tam Szackim była Ostaszewska. Po co mam czytać...
Ziarno prawdy zamierzam obejrzeć w kinie.
To został Gniew.
Co musisz wiedzieć, tam jest...
Stary 2015-02-13, 12:43   #1319
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
A, te psedo pączki serowe dobre, Magnolia, to do Ciebie
A chyba nie do mnie
pączków nie piekę, ale z cukierni nawet sie nie przyznam ile zjadłam

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Moim zdaniem nie ma potrzeby...Ogladałam Uwiklanie, ale tam Szackim była Ostaszewska. Po co mam czytać...
Ziarno prawdy zamierzam obejrzeć w kinie.
To został Gniew.
Co musisz wiedzieć, tam jest...
to dobrze, bo widziałam w biblio Gniew, ale nie brałam... bo nie wiedziałam czytać 3 część, czy zacząć od początku

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 12:49   #1320
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Mój mąż pod choinkę kupił mi książkę, napisana na podstawie filmu, aż jestem ciekawa jak wypadnie.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/230241/miasto-44
Aż się boję książki pisanej na podstawie tego GNIOTA.

Kama,
tez zrobiłam te pączki Co zmieniłaś, bo pisałam, że rzadkie ciasto? Bo moje takie kluchowate...I nie wyszły płaskie, też nie walkowałam ciasta, tylko łapką i tyle. Na poczatku były płaskie, ale wyrosły. Tyle że takie gnieciuszki, ja lubię akurat, nie wiem, czemu, maki dałam tyle,ile trzeba, ser był też dośc mokry...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości