![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
z tego co tam widziałam to tam jest zwyczajne zapięcie jak przy staniku z odpinanymi ramiaczkami w stanikach do karmienia to wyglada trochę inaczej jedną ręką a nawet 2 palcami podniesiesz do góry i jest odpięty ciężko mi to tak wytłumaczyc
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
nie strraszcie nawet juz mnie zebra bola od lezenia z takim dobytkiem a co dopiero przy z
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do ruchow to ja zarowno w poprzedniej ciazy jak i w tej zaczelam czuc ok. 16 tc. Ale to dosc wczesnie jest. Teraz, w 20tc widac golym okiem jak brzuszek podskakuje i czuje malenstwo co chwilke
![]() ![]() Polowkowe mam dopiero 23 stycznia, umowilam sie jak w poprzedniej ciazy - w 22t2d. Wtedy lekarz mowil ze lepiej troszke pozniej, bo serduszko wieksze i latwiej zbadac (na tym usg lekarz skupia sie glownie na sercu dziecka i na przeplywach mozgowych i pepowinowych). Krzywa cukrowa jest obowiazkowa w ciazy takze nikogo raczej nie ominie ![]() No i ja tez mam juz +4kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale u mnie pogoda... Wieje strasznie i śnieg sypie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam duże piersi tylko przez pierwsze tygodnie karmienia. Potem raczej zmalały, do rozmiaru sprzed ciąży niestety choć karmiłam 10 miesięcy.
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szlag mnie trafia bo niektórzy mają myślenie, że tylko oni i ich rodzina (dzieci,druga połówka) jest najważniejsza a reszta niech się dostosuje. Nie ważni są rodzice, nie ważne rodzeństwo i ich rodzina. Zresztą.. szkoda gadać. Ale jestem na skraju wytrzymałości. A co dopiero jak mała przyjdzie na świat:/ Marzę o tym, żeby się wyprowadzić i mieć dalekoo te problemy..:/ A u Ciebie lepiej już coś?? U mnie 18 tydzień ![]() I też przytyłam już ponad 4 kg ![]() Dzisiaj, jak się kąpałam, to nie wiem czy sobie to wkręciłam ale jak patrzyłam na brzuch i wstrzymywałam delikatnie oddech to miałam wrażenie, że brzuch mi się rusza ale tak w rytm serduszka.. Tak podskakiwał. Zresztą zawołałam tż'ta i też mówił, że rusza się. Ale nie kawałeczek tylko taka większa część ![]() Wiem, że to nie ruchy takie wyczuwalne ani nic ale nigdy tak nie miałam ![]() I w ogóle to boję się jutrzejszego badania ![]()
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
ja przytyłam 2,5 kg... ale tak jak na siebie patrzę to wyglądam na więcej.... za niedługo będę taka buuuuła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zadomowienie
|
A ja dziewczyny przytyłam chyba 3 i tyle właśnie widać, tylko ze rozeszło się po całości, trochę w brzuch, trochę w biodra, w cycki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Czytam często na telefonie a źle mi tak pisać, więc odpowiadam hurtowo:
- nie wiem jak ogarniemy teraz miejsce dla 2 dzieci, przy synu miałam łóżeczko w sypialni, przewijak nakładany na łóżeczko (używany 5 m-cy, potem syn tak się wiercił i rzucał, że strach było go tam kłaść), w łóżeczku szufladę, w której miałam wszystkie tetry, flanele, prześcieradła, zapas pampersów, wacików do pupy (nie używaliśmy chusteczek), a obok szafka, którą mieliśmy już wcześniej i na niej najpotrzebniejsze stale używane rzeczy: kilka pieluch, waciki, miska na wodę, kosmetyki, itp. poza tym w szafie wygospodarowałam półki i szufladę na ubrania, ręczniki, koce itp. więc nie dokupowałam żadnych mebli (tylko łóżeczko). - miejsce dla dziecka w kuchni to sprawa przyszłości, ale fakt, te rzeczy zajmują bardzo dużo miejsca: butelki, kubki, miski, sztućce, kaszki, herbatki, szczoteczka, pasta, mleko, słoiczki, przekąski.. to w szafkach, a poza.. krzesełko do karmienia, które jest jednak spore. dochodzi miejsce w łazience na kosmetyki, rozwieszenie ręczników, zabawki do kąpieli, itp. i w każdym pomieszczeniu sporo miejsca trzeba odstąpić dziecku. - wózek. jak macie jakieś pytania odnośnie baby design lupo, bo widzę, że bardzo popularny teraz, to pytajcie. ja z tego wózka bardzo zadowolona byłam, teraz też będę go używać. - połówkowe, nie mam terminu ale jakoś ok 22 tygodnia pewnie, poprzednio też miałam tak późno i to był bardzo dobry termin. |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja mam raczej nieduże piersi, więc jakby do tego miały jeszcze sflaczeć to masakra ![]() ![]() piszecie o dodatkowych kilogramach. ja sie ciągle schizuje że mi nic nie przybywa, tym bardziej że nie ograniczam niczego ani słodyczy ..... no i zaczełam sie bać ze ze lekarz mnie ochrzani i mi powie że dziecko na tym cierpi....... jutro mam wizyte i coraz bardziej sie schizuje ![]() ......a poza tym to bardzo jestem ciekawa czy młody człowiek w końcu ujawni swoją płeć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Industria u mnie wrocily do stanu sprzed ciazy ale ja nie mialam rozstepow (moze jakies 2 malutkie, 2cm na prawej piersi ktore w sumie nie wplynely na jej wyglad). Moim dwom kuzynkom w czasie nawalu cale piersi przeoralo i niestety, nie dosc ze zmalaly po karmieniu to jeszcze zrobily sie z nich takie flaczki. Wydaje mi sie ze wazne jest to w jakiej kondycji jest skora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Ja mam -2kg a czuję się jak grubas... ;(
Ale chyba zacznę tyc bo jadlam dziś lody a potem budyn czekoladowy ![]()
#1310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tych wózków teraz bardzo dużo widuję na osiedlu, i zwykłych i wersji comfort. jak dla mnie to dobry, tani, prosty wózek bez szczególnych bajerów, ale bardzo funkcjonalny. mogłabym się czepić: braku płynności w regulacji oparcia (w spacerówce mam paskową, płynną regulację, a nie 3-stopniową), braku funkcji kołyski z gondoli, ubogiej kolorystyki (w 2013 nie było wersji comfort i do wyboru tylko 4 albo 5 kolorów wózka) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
Irmusia - zle sie wyrazilam. Chodzilo mi o kondycje skory po ciazy/nawale bo wtedy najczesciej robia sie rozstepy. Jesli wyjda to niestety ale piersi bardzo traca na.wygladzie. To ze sie z czasem wypelniaja po zakonczeniu karmienia moge potwierdzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jutro badania... mam zrobic morfologię, mocz, wr, hbs-ag i a-hcv. Z tego co widzę, to duzo chyba nie stracę ![]() ![]() ![]() ps. ciągle zapominam się posmarować oliwką.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdradziła mi to położna juz w poprzedniej ciąży ![]() Tylko, że u mnie akurat było tak, że w ciąży niewiele powiększyły się piersi. Tak jak teraz. Zaokragliły się, są pełniejsze, ale nie ma czegoś takiego, jak u niektórych kobiet, że trzeba staniki wymieniać na większe. Za to w czasie nawału urosły dosłownie w oczach do gigantycznych jak na mnie rozmiarów. Skóra nie miała prawa tego wytrzymać niestety...
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Hej ja juz w domu. Mieliśmy dzisiaj do Jeleniej jechać i jutro do de, na szczęście, widząc teraz jaka jest pogoda, tz zaproponował wyjazd jeden dzień wcześniej...
Cos_ u mnie jest taki sam problem z żyłami. Jedynie jak oddawałam kilka razy krew było ok. Musi być naprawdę dobra pielęgniarka, żeby pobrać krew jedynie z małymi problemami. Co do koszul nocnych, sypiam w dresie. Dostałam na gwiazdkę jedną do karmienia, klasyczną, na lato za ciepła. Te seksifleksi są ładne, ale nie na moje piersi... latem śpię w topie na ramiączkach i spodenkach, może dalej zda egzamin. Alkamor co do atrakcyjności, kupiłam niedawno biustonosz z mojej ulubionej firmy masquerade (od panche) i już ciasny ![]() ![]() Rozstępy na piersiach mam od dawna ![]() Dzidź szaleje wieczorami, może w końcu uda się tz coś wyczuć. Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Ja dlugo nie mialam zadnych rozstepow, wszystkie wylazly w ciagu tygodnia, w polowie 9 miesiaca ciazy.. przytylam bardzo duzo ale wczesniej jakos nic sie nie pojawialo. Wszystkie tak na prawde "pod gaciami", okolice bioder, posladkow, po bokach. na brzuchu i biuscie nic. Po porodzie juz nic nie doszlo.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę. Brzuchnie pobolewa. Stresuje się jak nie wiem czy z dzidzia wszystko ok
Co do wózka to dziś widziałam jakiś Mamas& papas i przeraziła mnie wielkość rej skrytki pod wózkiem. Chyba bym sobie w łeb strzeliła z tak mała ilością miejsca Wiec warto na to zwrócić uwagę. Irmusia mój endokrynolog tez nie poleca hormonów tarczycowych na czczo.
#1319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oooo matko ja też muszę zrobić taka listę i odkreślać powoli co już kupione, ja niestety muszę kupić wszystko :/ Wczoraj byliśmy z TŻ na zakupach to kupiliśmy dużo bodziaków bo bardzo fajne promocje są w tesco, smyku ![]() Dziewczyny co do przybranych kg to ja nawet na wagę nie chce stawać ![]() ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po glukozie. Nie było tak źle,serio. Pod koniec kubka ledwo piłam ale naprawdę myślałam,że będzie gorzej.
Biorę się za książkę bo 2 h czekam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.