![]() |
#1291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Cytat:
![]() |
![]() |
#1292 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,dopiero wpadlam na ten watek,chetnie sie przylaczam do wegetarianek i weganek.Ja jestem wegetarianka od prawie 6 lat
![]() Kocham zwierzeta i nienawidze smaku miesa.
Wystepek jest malowniczy, cnota - jakze bezbarwna... ![]() Edytowane przez wild girl Czas edycji: 2010-01-04 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że organizm każdego z nas jest po prostu inny, każdemu służy co innego. Jednym będzie bardziej odpowiadał weganizm, innym wegetarianizm. Wybór nie jest przecież niczym złym. Ja od dawna prawie nie jadłam mięsa, a wędlin w ogóle. Teraz jestem laktoowowegetarianką, ale z czasaem pewnie narzucę sobie większe wymagania. Posłucham potrzeb mojego organizmu. Bo zwierzaczkom potrzebny jest zdrowy wojownik o ich prawa.
![]() |
#1295 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyn tak jak na zapach/widok mięsa mnie odrzuca tak juz nie odrzuca mnie jedzenie serów na podpuszczce zwierzęcej, żelek itp... choć sama nie jem, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do alkoholu to ja piję ![]() ![]() I już wiem co powodowało moje przykurcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu wege powinni ograniczac kawę? ja piję kawę codziennie, nie ma innej rady jak trzeba sie przed switem z łóżka zrywac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1300 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Chyba dziewczyna zakąsiła w czasie tej imprezy. Ale dajmy jej spokój, słabości się zdarzają.
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
O masakra! Wykłócam tu moje racje i nagle bum
![]() O tej kawie to czytałam na wegetarianie.pl ![]() Co jutro robicie na obiad? Dajcie pomysł, bo nie wiem co by tu wymyślić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1304 |
Konto usunięte
|
ja dzisiaj robię zapiekankę ryżową
![]() nie będę miała dzisiaj dużo czasu, bo już mam klasówę z matmy, więc ugotuję ryż, dorzucę trochę warzyw (sądząc po zapasach w domu to fasolę z puszki, pomidory i paprykę ![]() proste, szybkie, w międzyczasie można się trochę matmy poduczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Konto usunięte
|
ja jak zwykle ugotuję ryż, do tego sos sojowy i micha warzyw, boże, jak ja kocham ryż z ciemnym sosem sojowym
![]() ![]() a co do butów i ubrań, to co myślicie o zakupach w lumpeksach/ bo wiem, że niektórzy wege kupują skórzane rzeczy w lumpeksach, mówiąc, że w ten sposób nie krzywdzą zwierząt, bo ktoś już to wiele razy nosił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Konto usunięte
|
agison, witam
![]() cieszę się, że jest nas co raz więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
ale powiedzcie mi dlaczego tej kawy niby nie mozna pic? co to ma do wegeterianizmu, bo pojecia nie mam...
ja pewnie na obiad zrobie, albo zapiekanke ze szpinakiem (czyli makaron pełne ziarno lubella, szpinak, ser, jogurt) albo makaron pełne ziarno lubella i pomidory z puszki ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1628902 1]agison, witam ![]() cieszę się, że jest nas co raz więcej ![]() a Ty wiesz, że ja własciwie dzięki Tobie przeszłam na wegetarianizm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Rozeznanie
|
W życiu nie zrezygnowałabym z kawy
![]() ![]() Podoba mi się taka wyważona postawa jak Twoja Myokolove ![]() Ja dzisiaj po raz pierwszy zrobiłam falafle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam, że działam na odległość, bo w realu mam już kilka duszy na sumieniu ![]() ktoś tu szukał mleka sojowego po sklepach - ja bym zaczęła od takich większych supermarketów. u mnie po przeciwnej stronie ulicy wybudowali w zeszłym roku supermarket auchan. co prawda nie kupuję za wiele sojowych rzeczy, ale kojarzę, że takie rzeczy jak tofu, mleko sojowe czy jakieś gotowe dania z soi są. swoją drogą soja strasznie podrożała w ostatnich latach. te same parówki sojowe, które kupowałam z 3 lata wstecz za 5-6zł teraz kosztują 8-9zł. mleko sojowe też ceny ma spore - u mnie 6-12zł za litr. ino kotlety sojowe nie podrożały ![]() a co do dyskusji o kawie - ja nie splamiłam nią sobie honoru ![]() kawy nie piję, za to herbatę czy ziółka na porządku dziennym. i rozwiejcie moje wątpliwości - rozmawiacie o kawie w spostrzeganiu wegetarian jako o niezdrowej żywności, czy też o wyzysku ludzi, czy też o dodawaniu czegoś do kawy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kawusi to też bym z niej nie mogła zrezygnować. Bez kawusi prawdopodobnie nawet pracować bym nie mogła, hehehe ![]() ![]() ![]() za to jeżeli chodzi o zwierzaki jestem bardzo restrykcyjna. Futra, skórzane rzeczy, inne rzeczy pochodzenia zwierzęcego - never ever!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Konto usunięte
|
od mrożonek nie jestem w stanie w zimę się wymigać
![]() bo wolę już mrożonki niż chociażby brokuły importowane z Portugalii, które i tak mnie więcej kosztują niźli te mrożone. puszkowanej żywności staram się nie używać wcale, ale jakiś zapas zawsze mam. zawsze, gdy nie mam czasu na gotowanie czy chodzenie do sklepu są pod ręką. przeważnie fasola i groszek ![]() co do kawy - nie mam najmniejszego zamiaru się uzależniać. chociaż już pewnie jestem uzależniona od herbaty, ale to szczegół ![]() zielona herbata i ziółka są chyba lepszym wyjściem niż codzienna kawa. od innych używek uzależniona raczej nie jestem, ale zdarza mi się trochę wypić czy zapalić z kimś fajkę wodną, ale z tym ostatnim walczę, nie daję się tak łatwo namówić, no i krótki epizod z skrętami też mam za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1630508 8]od mrożonek nie jestem w stanie w zimę się wymigać
![]() bo wolę już mrożonki niż chociażby brokuły importowane z Portugalii, które i tak mnie więcej kosztują niźli te mrożone. puszkowanej żywności staram się nie używać wcale, ale jakiś zapas zawsze mam. zawsze, gdy nie mam czasu na gotowanie czy chodzenie do sklepu są pod ręką.[/QUOTE] to ja tak samo ![]() ![]() puszek też czasem używam, i też z oszczędności czasu. Np. jak nie chce mi się gotować "prawdziwej" soczewicy czy soi to sięgam po taką puszkowaną z bomi ![]() A z tą kawą to własnie - o co chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Konto usunięte
|
ale dziewczyny! przecież wegetarianizm nie zawsze idzie w parze ze zdrowym stylem zycia!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1630375 2]cieszę się niezmiernie, dziękować
![]() nie wiedziałam, że działam na odległość, bo w realu mam już kilka duszy na sumieniu ![]() ktoś tu szukał mleka sojowego po sklepach - ja bym zaczęła od takich większych supermarketów. u mnie po przeciwnej stronie ulicy wybudowali w zeszłym roku supermarket auchan. co prawda nie kupuję za wiele sojowych rzeczy, ale kojarzę, że takie rzeczy jak tofu, mleko sojowe czy jakieś gotowe dania z soi są. swoją drogą soja strasznie podrożała w ostatnich latach. te same parówki sojowe, które kupowałam z 3 lata wstecz za 5-6zł teraz kosztują 8-9zł. mleko sojowe też ceny ma spore - u mnie 6-12zł za litr. ino kotlety sojowe nie podrożały ![]() a co do dyskusji o kawie - ja nie splamiłam nią sobie honoru ![]() kawy nie piję, za to herbatę czy ziółka na porządku dziennym. i rozwiejcie moje wątpliwości - rozmawiacie o kawie w spostrzeganiu wegetarian jako o niezdrowej żywności, czy też o wyzysku ludzi, czy też o dodawaniu czegoś do kawy?[/QUOTE] jak widac i na odległość ![]() myslałam, ze rozmawiacie o kawie ze ma jakies "złe" składniki i dlatego się tak dziwiłam, ja jestem wegetarianka i tez nie prowadzę zdrowego stylu zycia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Rozeznanie
|
Z papierosami to rozumiem- bo są nieekologiczne, testowane na zwierzętach [ http://www.smokinganimals.com/facts.html ] i szkodzą całemu otoczeniu. Ja papierosów szczerze nie cierpię. Poza tym- jeśli ktoś ma zwierzęta w domu i przy nich pali- to bardzo je krzywdzi.
Co do kawy- lubię to moje uzależnienie ![]() Ja mrożone kupne warzywa jem bardzo rzadko, nie smakują mi- sama mrożę tylko natkę pietruszki i koperek ![]() ![]() Ciekawi mnie jeszcze, czy macie jakieś porządne buty nieskórzane, które sprawdziły się u Was podczas chodzenia po górach, jeżdżenia po górach albo w warunkach zimowych ? Widziałam na necie buty górskie "vegan", na żywo co prawda nie- ale aż mi się nie chce wierzyć, że one sobie poradzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Rozeznanie
|
to są ich zupy --> http://www.sysiak.pl/
![]() trzeba ten susz wlać do zimnej wody i gotować- ja zawsze gotuję trochę dłużej niż oni zalecają- no ale zawsze jest to szybciej niż samemu robić wawar itd Tylko z botwinką jest mały problem- bo najlepiej ją gotować rano, żeby doszła do siebie na popołudnie/ wieczór. Z kolei ja uwielbiam zupy, mogłabym się nimi non stop żywić :P tylko ja najbardziej lubię, jak w nich dużo pływa i są gęste. Edytowane przez Migdał Czas edycji: 2010-01-07 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zupki zdrowe są, btw, bo nawadniają organizm, co jest ważne jak się dużo kawusi pije ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.