mamusie i staraczki - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 10:17   #1291
raduska
Zakorzenienie

Dot.: mamusie i staraczki

Jeszcze co do dzieci i "bawienia " soe z nimi to dzieci do 2 lat nie potrafia sie ze sobą bawic taka ciekawostka
Docik dobrze Ci ze masz wstaje w nocy p

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Ponoć warto pójść pobyć np godzinę i poobserwować panie czy to w klubie czy w żłobku zanim sie zdecydujesz na dane miejsce. Zobaczysz jak panie reagują w danych sytuacjach bo na wejściu pewnie większość jest miłych tymbardziej ze sie płaci warto ponoć dopytać sie o kwestie cY to posilkow,przewijania itp

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

No i ile Pan przypada na dana grupe. Bo jesli 1 pani ma ogarnąć 10 osob to ja tego nie widze osobiście nawet jesli sa 2 na 5osob. Nie wiem jak to jest gdzie indziej. JeszvE warto dopytać o kwestie spacerów czy maja np wozki czy jak to wyglada.
raduska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 11:27   #1292
meg252
Raczkowanie

Docik my od 4miesiecy chodzimy do przedszkola są bezpłatne zajęcia adaptacyjne i chodzimy 2 razy w tyg po 2 godz.i tam bawi się z dziećmi panie są bardzo miłe i zależało mi żeby tam od września chodziła ale dyrektor. nie otwiera grup od 2rz przedszkolaki są od 2,5 wiec szukamy innego..panie są bardzo miłe i na tym mi najbardziej zależy. ..w sumie mam na oku inny zlobek obok naszego miejsca zamieszkania i tam jest 10dzieci i 2 panie opiekuje się. W środę mam spotkanie z dyr.to zobaczę co i jak...

Ja mam w planach od września posłać core na basen i balet chciałam ale balet to od 3rz jak szukałam. ..oczywiście w przedszkolu są zajęcia dodatkowe jak rytmika angielski taniec etc...

Ja nie wiem czy ja oddam pewnie przez tydzień będzie ciężko mi i jej ale to dla jej dobra a te godziny szybko mina bo che ja posłać od 8 do 14.00 taki pakiet godzinowy tez jest...

Ta dziewczynka najśmieszniejsze ze mówiła do mnie mama ale tak mi się jej szkoda zrobiło cudze dziecko a rozczulilam się jakby to było moje aż łza mi się zakręcila. ..

Ojjj my juz ten etap mamy za sobą dobór okien glazury ścian etc...jedyne co to nigdy nie kupuj czarnychyba płyt gresowych mamy w łazience i co 2 dzien chodzę z odkurzaczem...a odkurzacz centralny to fajna rzecz pomyślcie. ..

mi też się podobały okna antarcynowe ale mamy białe elewacje zminimalizować za jakiś czas no nam się nie podoba miała być biała a jest ecru ...

Teraz urządzamy córce pokój zabaw i jakie piękne są krzesełka kroliczek śliczne. ..A i myślę nad zakupem łóżka dla mojej córy są takie łóżko domek i chyba za jakiś czas to jej zakupie może tam będzie zasypiać obie się pomieścimy

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A kwestia wózków to u nas zostawiasz swój wózek jak są spacery ale spacery z dziecmu do 2 lat są na terenie przedszkola zlobka
meg252 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 11:38   #1293
raduska
Zakorzenienie

Meg wiem o ktore lozko Ci chodzi fajne jest a lampka taki zajac skradła moje serce
A jaki macie kolor okien wkoncu? No ja elewacje chciałabym taka waniliowa/śmietankowa z szarym elementem a wewnątrz wiem ze kuchnia bedzie biała ale z blatem w kolorze drewna ,jasne podłogi i szary taka mgiełka salon i moze korytarz. Płytki do łazienki chce rowniez szare i bezfugowe a odkurzacz centralny to fajna sprawa rodzice moi maja i my chyba tez sie zdecydujemy na niego mozesz napisac co sie Wam sprawdziło a co nie zawsze Jakoes wskazówki miłe widziane
Stary 2016-02-16, 12:15   #1294
meg252
Raczkowanie

A ta lampka tez jest super ale cena powalająca ...wiesz co my mamy wszystkie pomieszczenia jasne salon gress kolor jasny biały kuchnia całą czarna blat tez czarny granitowy jedyny minus to jak świeci słońce widać kurz choć sprzątam często ale na czarnym widać od razu...stół w jadalni tez czarny z połyskiem a szafki w salonie biało czarne..jedynie co to w łazience kolor płytek do kitu może za kilka lat zmienimy mi się spodobały srebrne ale cena była duża aaa. ..były śliczne blaty łazienkowe mamy białe i tez kurz włosy się osadzają zastanawiam się jakby były koloru szarego czy też tak kurz widać. ..Okna mamy białe parapety tez ..schody wewn.granitowe czarne a w sypialni mamy wykładzinę mąż tak chciał na boska jak się chodzi jest mieciusiym a na holu deska barlinecka jak i w pokoju córy i pokoju zabaw..Listwy przypodłogowe na górze białe na dole srebrne U nas dom ma 3 kolory biel czarny i srebrny 2 pokoje na górze są kolorowe córy. Ogrodzenie tez była kicha po 2tyg nam zaczęli drzewie nie byli ocynkowane wiec sama malował w wakacje a teraz na wiosnę znowu do poprawki..
Stary 2016-02-17, 21:53   #1295
docik10
Zakorzenienie

Mamuśki pomóźcie, wysypka jak kaszka manna na brzuszku i plecach, troszkę na nóżkach. Konsultowałam z lekarzem, stwierdzila, ze to alergiczne zeby smarowac kremem takim na zmiany skórne. Proszek, płyn do płukania, plyn do kąpieli? Co mam zmienić?
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 21:55   #1296
raduska
Zakorzenienie

A co nowego zastosowalas?
Stary 2016-02-18, 13:56   #1297
meg252
Raczkowanie

A może to trzydniowka ?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

A może coś zjadł ?
Stary 2016-02-18, 15:57   #1298
raduska
Zakorzenienie

Docik mial wysoka gorączkę 3 doby ? Bo wtedy wyskakuje na 3dobe wysypka
Stary 2016-02-19, 09:49   #1299
meg252
Raczkowanie

Nasza trzydniowka trwała 4dni goraczki nie było ale wysypka była na brzuszku nóżkach i pleckach
Stary 2016-02-19, 13:16   #1300
raduska
Zakorzenienie

To skad pewność Ze to 3dniowka? Myslalam ze sie charakteryzuje wlasnie temperatura nie do zbicia i na koniec wychodzi wysypka tak przynajmniej lekarz mówił i tak u nas było

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

A wysypka była tylko na bezuchu i plecach

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

http://m.dzidziusiowo.pl/dziecko/zdr...awy-i-leczenie

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Meg Twoja panna juz cos mowi?
Stary 2016-02-19, 13:58   #1301
meg252
Raczkowanie

Wiesz co najczęściej w swoim języku z tego co rozumiem to mama tata baba tak nie ja póki co tyle ale ja zaczęłam mówić blisko 2rz mój m tez wiec pewnie i ona tak zacznie ☺
Stary 2016-02-19, 16:10   #1302
raduska
Zakorzenienie

To najczesciej wlasnie to uwarunkowane jest genetycznie
Stary 2016-02-22, 10:20   #1303
beautifuldream
Rozeznanie

Ale się rozpisalyscie my wczoraj świętowaliśmy 3 miesiąc Wojtusia Duży chłopak już z niego, bo waży 7,5kg ubranka nosimy w rozmiarze 68, bardzo się slinimy i pchamy rączki do buzi.z innych rzeczy to fajnie gaworzymy, pomagamy mamie śpiewać, ślicznie się uśmiechamy, a ostatnio cudnie śpimy, bo zasypiamy o 22 a budzimy się dopiero o 6 i przeważnie jeszcze ok 2godz. śpimy

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 10:26   #1304
raduska
Zakorzenienie

Beauty masz anioła normalnie ! Moja 3 marca bedzie miała 14 mies a nocy nie przesypia wazy 10.3 kg chciałabym przespac noc ah
Stary 2016-02-22, 19:10   #1305
meg252
Raczkowanie

Buty 7,5kg a ma 3 miesiące ???nie za duzo... moja ma 18 miesięcy waga 10.5 ..ostatnio koleżanka mi mówiła ze jej znajoma ma córkę 6miesieczna i nosi rozmiar papka 4 gdzie 4 jest od wagi 9-14kg a 4nosi moja córa to jak będzie mieć 2 latka to nie wiem jaki rozm.będzie nosić. ..moja jak miała 3miechy to ważyła niecałe 4kg choć wagę urodzenia miała mała ale dziecko do 1rz musi potroic swoją wagę. .Widać że chłopak ma apetyt a mieści się w centylach ?pewnie będzie ząbkowanie stąd to slinienie...
Stary 2016-02-22, 19:23   #1306
raduska
Zakorzenienie

Meg z ta waga ze musi potroić to sa wyjątki np w postaci mnie ,mojego rodzeństwa i mojej cory ani nie podwoiła na 6 mies ani nie potroiła na rok wyjściowa miała spora bo 4100 wiec bez przesady

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Moja nosi pampki 4+ bo jakos fajniejsza sa niz 4 jak dla mnie

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Meg a jak u Was z piciem z kubka albo ze słomki? Moja jest fanka butelki ,niekapka nietolerującą ,bidona ze słomka rowniez jedynie ostatnio kubek poszedł w ruch oprocz butli.
Stary 2016-02-22, 22:06   #1307
meg252
Raczkowanie

Nie wiem czy wyjątki tak mówił nasz kolega pediatra u nas się potroila ale z waga duża. .wiesz co kupuje raz 4 czasami 4+ różnicy zbytnio nie widzę wierna jestem marce pampersy ostatnio zakupiłam majtki pampersy na wakacje się przydadzą choć w wakacje chce ja oduczyć od pieluszki..

wiesz co niekapka tolerowala kupiłam tez kubek lovi 360ale się zawiodłam a od 2 miechów pije z bidona ,soczki ze słomki tez pijamy choć rzadko wole dawać tylko wodę do picia..
Stary 2016-02-22, 22:26   #1308
beautifuldream
Rozeznanie

Wojtuś waży sporo, ale nie jest gruby. Jest nabity i długi. Ostatnio go mierzylismy to miał 68cm (urodził się 3,7 53cm) także ładnie rośnie. Śpi długo w nocy, bo przed snem dostaje 150ml mm, bo piersią na noc się nie najadal. Może dlatego go tyle trzyma. No i musi być kapany codziennie, bo inaczej dłużej siedzi i szybciej się budzi w nocy. Wczoraj spał od 23 do 5,nakarmilam go na spiocha i spał jeszcze do 7. Zrobił sobie przerwę do 8 i znowu zasnął do 10. Dzisiaj zasnął o 22 i zobaczymy ile pospi a pampersy nosi 3 tylko białe pampers bo są trochę większe od zielonych

Wojtuś jest już z nami
Stary 2016-02-22, 23:27   #1309
raduska
Zakorzenienie

Ja tez tylko pampki z pampersa stosuje. Beauty moja tez mm i nie trzyma jej takze co dziecko to inaczej
Stary 2016-02-23, 17:51   #1310
beautifuldream
Rozeznanie

U nas też jest różnie. Czasami zje tylko mm i śpi do 6 a czasami mm i dwie piersi i śpi do 5

Wojtuś jest już z nami
Stary 2016-02-26, 21:34   #1311
docik10
Zakorzenienie

Kamil wysypke dostał ponad dwa tyg przed gorączką ale już jest wszystko ok. Byliśmy wczoraj u lekarza Kamilek waży 8600, jest już dużym chłopcem, jak patrzyłam na reszte dzieci w podobnym wieku co były w przychodni to chyba matki ich nie karmią Kamil nie jest gruby on jest duży. Pisałyście tu o spaniu, codziennie kąpiemy od urodzenia o 19-stej po kąpieli mleko i sen. Pilnowaliśmy tego od początku i jak już sie zbliża 19-sta to jest senny. Po kąpieli bez problemu zasypia i śpi do 7 z dwoma karmieniami o 12-stej i o 4. Jedynie odpuszczamy z kąpielą jak gorączkuje albo mamy jakąś rodzinną uroczystośc i nie wrócimy przed 19-stą. Każdy wypad z Kamilkiem kończymy przed godz 19-stą żeby na czas być w domu i go wykąpać.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczyny czy jest to możliwe, że dziecko karmione mm nie potrzebuje dopajania? Mój smerf nie chce pić ani wody ani herbatki i nawet soczku. Wydaje mi się to dziwne, jak miał gorączke to podawałam mu wode ze strzykawki i pił, teraz też ze strzykawki pije w sumie piciem to nie można nazwać, wstrzykne mu troche to połknie i tyle z jego picia. Głupio mo ale taka prawda, że zawsze zapomne o to zapytać lekarki. Nie chce dziecka uczyc do soku ale nawet soku nie chce, licze, że przekona sie do wody i w ogóle do picia i co jakiś czas wciskam mu butelke z wodą ale jak tylko troszke wypije to wypluwa smoczek tak jakby poczuł, że to nie mleko i nie chce. Pięknie wszystko mi je, nie mam problemu z wypluwaniem jedzenia ale to picie

:
Stary 2016-02-26, 22:59   #1312
raduska
Zakorzenienie

MoEsz podac wode z mała ilością soczku. I rozwadniać tak długo az dojdziesz do samej wody. Jednak dziecko ktore pije tylko mm plus stałe pokarmy powinno cos wiecej pic.
To moja cora musi byc mega "niedożywiona" bo wazy 10.4 kg a na za pare dni 14mies
Stary 2016-02-28, 15:18   #1313
docik10
Zakorzenienie

Już tak próbowałam mieszać soczek z wodą nawet sam sok żeby tylko coś pił, nawet soku nie chce. Zamówiłam kubek niekapek może z butelki nie chce. Muszę poszukać wody dla dzieci, może przegotowana mu nie smakuje? No już kombinuje jak tylko mogę :P
Mój to chyba po tacie taki kolos, mążbto kawał chłopa

:
Stary 2016-02-28, 15:32   #1314
raduska
Zakorzenienie

Docik a po co woda dla dzieci? Podaj mu źródlana Żywiec albo primavera bądź nałęczowianka moja takie pije i na takich tez mleko dostaje
Stary 2016-02-28, 19:09   #1315
meg252
Raczkowanie

Docik u nas początki z woda tez były kiepskie i trudne aż nastąpil dzień jak dałam wodę w niekapka i zaczęła pić dawałam żywca niegazowana i do dziś taka pijemy tylko z bidona juz pije..woda przegotowaną daje do mleczka i mieszam z wodą z lodówki przefiltrowana...

U nas waga bez zmian ale klockiem czy też pulpecikiem nie będzie bo nie ma po kim..jak dla mnie wygląda idealnie
Stary 2016-02-29, 14:45   #1316
docik10
Zakorzenienie

Pisząc woda dla dzieci miałan właśnie na myśli primavera czy nestle... nie jakaś cisowianka itp. Czekam na niekapek może z niekapkiem się uda

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

A z nowości to mamy drugiego zęba Jak ja dziś sennie się czuje, mąż na 14-stą a Kamilek chyba wie, że matka dziś nie w formie bo 5min spokojnie nie usiedzi w leżaczku

:
Stary 2016-02-29, 14:48   #1317
raduska
Zakorzenienie

Docik ja z mała cały dzien sama od rana do wieczora az pójdzie spac praktycznie wiec doceniaj ze maz mógł teoche odciążyć ja w sobotę cały dzien na mopie w nd goście i jestem wypompowana za to maz zajmował sie cała sobotę cora i sie bidulek mega zmęczył haha teraz wie jak to jest w ciagu tyg
Stary 2016-02-29, 19:11   #1318
meg252
Raczkowanie

Zajmował się cała sobotę i się zmeczył heh skąd ja to znam...u nas jutro wybija 18 miesięcy niedługo 2 latka i pierwsze kroki do przedszkola..my wrocilysmy z przedszkola a jutro są kociaki wiec ciekawe jak córa zareaguje na kotki mam nadzieje ze nie będzie ciągnąć za ogonek...☺☺co wieczór przy kąpieli w kabinie wstawiam nocnik sadzam ja i czekam na jej siuski a tu nic albo siusiu wcześniej albo robi mi na złość. ..ostatnio na schody cce wchodzić sama ale już nie na czworaka a nozkami boi się schodzić przeraza ja wysokość i wolą mnie i na rączki może za pół roku lek jej minie. .pochwale się ale tym razem nie córa a mój m srawil mi prezent kupił mi samochód i jak tu go nie kochać
Stary 2016-02-29, 19:34   #1319
raduska
Zakorzenienie

Meg pochwal sie bryka my nie mamy "twoje/moje" wiec nigdy samochodu mi nie sprawi jeju ale ten cZas zasuwa.. U nas za 3 dni 14 mies
Moja uwielbia kotki,pieski i dzidzie
Stary 2016-02-29, 19:52   #1320
meg252
Raczkowanie

M od kilku lat obiecywał mi ze coś mi zakupi a tramwajami z wózkiem to już mi ciążyło czasami jeździłam m samochodem ale upatrzylamm sobie i od msc jeżdżę swoim Fiat500 lounge kolor latementte garaż mamy dwustanowiskowy projektując dom wiedzieliśmy ze będą 2 auta ..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości