Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 21:10   #1291
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

My tez mamy whisbeara moja mama mowi ze jest taki brzydki paskudny hehe a mi sie nawet podoba, ale wazne ze dziala

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 07:19   #1292
88maggie88
Wtajemniczenie

Witam się my we wtorek mieliśmy szczepienie i póki co przechodzi ok młody w nocy śpi jak zabity. Kładę go spać przed 10 i budzi się dopiero na jedzenie 7-8. Niech tak będzie juz codziennie : Za to w dzień ma maksymalnie dwie drzemki po 30 minut. W nocy ma problem z zasypianiem wiec tetra na łeb i wł dźwięk z telefonu "szum tv" i zasypia a czasami trzeba na rękach bo tak się denerwuje ze nie może zasnąć. Widać w dzień mam bardzo aktywne dziecko, tym samym mało czasu dla siebie.
Pawełek jest bardzo zainteresowany zabawkami
Aha no i jak przesypia mi tak noce to w dzień nadrabia jedzeniem np. Co 2 h I czasami potrafi zjeść 180 ml :

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Waży juz 6320

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja też wyciągam kłaki z łapek, bo ciągle chodzę w rozpuszczonych włosach.

Jak ten czas leci - masakra. Jak sobie pomyślę że jeszcze tylko 10 miesiecy i do pracy...
Nie stresuj juz ta praca : mamy jeszcze wiele wspaniałych miesięcy z naszymi maluchami
Stary 2016-01-07, 08:35   #1293
mala29lll
Zakorzenienie

No co za dzieć. Je z lewego cycka i kopie prawy koń mały

Jak mąż wróci z pracy musze szybko leciec skserowac papiery do świadczenie rodzicielskiego i do mopsu. Mam nadzieje ze zdaze bo musze złozyc do 9 stycznia zeby dostac za cały rok kase Niech cos bedzie z tego mojego bezrobocia oprócz mojej frustracji

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

ale fajne rzeczy można robić zesznurka jubilerskirgo np http://blog.pasart.pl/2012/03/16/kur...tka-shamballa/

a taki splot umie mój mąż. Chyba zamówie sznurek On mi rozdzieli bransoletkę i zrobi z niej dwie

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

http://art-madam.pl/bransoletki/
Stary 2016-01-07, 08:42   #1294
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No to super;-)
Ja paznokcie mega zaniedbane..tzn tyle co obciąć i zapomniec:-P
Ja zawsze miałam zadbane i aż mnie bolało, jak pod koniec ciąży już to wszystko na odwal było :/ Na początku jak młoda się urodziła to też nie miałam głowy do tego, obcinanie, piłowanie, tyle. No ale im dalej w las, tym większa ochota na powrót do normalności

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
My tez mamy whisbeara moja mama mowi ze jest taki brzydki paskudny hehe a mi sie nawet podoba, ale wazne ze dziala
Mnie się on bardzo podoba, ma mega sympatyczną mordkę Tylko te magnesy w łapkach na razie do niczego mi się nie przydają, a trochę się boję, że młoda się nimi uszkodzi.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Jak mąż wróci z pracy musze szybko leciec skserowac papiery do świadczenie rodzicielskiego i do mopsu. Mam nadzieje ze zdaze bo musze złozyc do 9 stycznia zeby dostac za cały rok kase Niech cos bedzie z tego mojego bezrobocia oprócz mojej frustracji
Bardzo słusznie, trzeba brać co się należy Ja poprzestałam na becikowym, nawet się nie dowiadywałam czy nam się coś należy, bo najprawdopodobniej będziemy kindergeld dostawać.

Cytat:
ale fajne rzeczy można robić zesznurka jubilerskirgo np http://blog.pasart.pl/2012/03/16/kur...tka-shamballa/
Mam gdzieś taką bransoletkę, śliczna, ale mega niewygodna
Stary 2016-01-07, 08:51   #1295
malinowa4
Zakorzenienie

Boze ale tragiczny poranek.. Obudzil sie przez katar, odciagnelam ale przy zasypianiu taka histeria ze nawet na rekach nie szlo uspokoic ; / leb mi peka

Stary 2016-01-07, 09:01   #1296
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Biedne te Wasze dzidziolki zakatarzone :/
Stary 2016-01-07, 09:03   #1297
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Mam gdzieś taką bransoletkę, śliczna, ale mega niewygodna
e tam niewygodna. bo to pewnie nie do noszenia cąły czas tylko na jakieś wyjście A te z Pandory wygodne?? chyba tez nie ?

Cytat:
Boze ale tragiczny poranek.. Obudzil sie przez katar, odciagnelam ale przy zasypianiu taka histeria ze nawet na rekach nie szlo uspokoic ; / leb mi peka

eh z tym katarem. Gabi już przechodzi na szczęście powoli. Da się coś odciągnąc chociaż
Stary 2016-01-07, 09:13   #1298
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
e tam niewygodna. bo to pewnie nie do noszenia cąły czas tylko na jakieś wyjście A te z Pandory wygodne?? chyba tez nie ?
No ta moja z Apartu jest wygodna tyle że mam na niej 6 gładkich koralików, więc nie jest cała nimi najeżona i nic ostrego się w skórę nie wbija
Stary 2016-01-07, 09:28   #1299
Libra2
Zadomowienie

Cytat:

Orientujesz się może jak to jest z tym świadczeniem, czy oboje rodziców musi mieć status bezrobotnego ? Mi się i tak nie należy bo jestem na macierzyńskim ale byłam wczoraj z koleżanką w mopsie i Pani odesłała ją z kwitkiem bo mąż ma umowę o pracę. Rożne opinie na ten temat są w internecie i w końcu nie wiem czy Pani była nie doinformowana czy ludzie w sieci się mylą.

Tak w ogóle to witam bo dawno mnie nie było.
Mały od świąt praktycznie cały czas chory,więc siedzimy w domu i powoli dostajemy fixum dyrdum.Jeszcze kilka dni w takiej izolacji i zacznę panikować na widok obcego człowieka.
Stary 2016-01-07, 09:40   #1300
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Orientujesz się może jak to jest z tym świadczeniem, czy oboje rodziców musi mieć status bezrobotnego ? Mi się i tak nie należy bo jestem na macierzyńskim ale byłam wczoraj z koleżanką w mopsie i Pani odesłała ją z kwitkiem bo mąż ma umowę o pracę. Rożne opinie na ten temat są w internecie i w końcu nie wiem czy Pani była nie doinformowana czy ludzie w sieci się mylą.

Tak w ogóle to witam bo dawno mnie nie było.
Mały od świąt praktycznie cały czas chory,więc siedzimy w domu i powoli dostajemy fixum dyrdum.Jeszcze kilka dni w takiej izolacji i zacznę panikować na widok obcego człowieka.
no to albo Pani w okienku jakaś lewa albo źle się zrozumiały o jakie świadczenie chodzi. http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla...rodzicielskie/
Przecież mój też ma umowę o pracę. Drugi rodzic nie może pobierać świadczenia ale o umowie o pracę nie ma mowy, nie patrzą tez na wielkość dochodu na rodzinę. Zobacz sobie. No u mnie się okaże jak pójdę co i jak
Stary 2016-01-07, 09:57   #1301
Libra2
Zadomowienie

Zrozumieć się na pewno zrozumiały,widziałam nawet druk i był taki sam jak te w internecie ale Pani uparcie twierdziła że jak mąż pracuje to jej się to świadczenie nie należy i nie przyjęła wniosku .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 10:10   #1302
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Eh kiedy moje dziecko zacznie lepiej spać?:-( :-(
Jestem wykończona, nie czuje rąk i kręgosłupa.
Ponad to młoda nie przysypia mi nocy często..dziś od 2-4 nie spala i od 6;30 juz tez nie..w dzień spi mało skąd takie dziecko bierze na to wszystko siłę? I tu nie chodzi o cycka bo jak ja nakarmilam o 1:30 to chciała dopiero o tekj 6:30..

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-07, 10:18   #1303
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Moja z okazji skoku rozwojowego zaliczyła cofnięcie w rozwoju i dzisiejszą noc spędziła tak, jak pierwszy miesiąc życia - w wózku. Nie było innej możliwości uspokojenia i ululania jej, bez wózka histeria totalna (a głosik toto ma dużo silniejszy niż w pierwszym miesiącu :P). To samo teraz, długo próbowałam ją ułożyć gdziekolwiek, uspokoić, dopiero wózek zadziałał.
Stary 2016-01-07, 10:24   #1304
gosiek0388
Zadomowienie

Chyba wszystkim tym naszym dzieciom się poprzewracało.U mnie odpukac Nicki bez zmian,mała jak usunę 20-21 to dosypia do ok 5 więc super ale za to za dnia jest 😈

Wysłane z mojego SAMSUNG Galaxy Grand Prime przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

*nocki ..... nie da się na tapatalku edytować? Wkurza mnie to bo tel mi przekreca slowa

Stary 2016-01-07, 10:31   #1305
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

U mnie, na szczęście, zmiana na lepsze. Odkąd młoda więcej przesypia za dnia jest mniej marudna i o wiele lepiej sie z nią żyje :P.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 11:34   #1306
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Zrozumieć się na pewno zrozumiały,widziałam nawet druk i był taki sam jak te w internecie ale Pani uparcie twierdziła że jak mąż pracuje to jej się to świadczenie nie należy i nie przyjęła wniosku .
Zobaczymy jak u mnie będzie. Dam znać jak wrócę

Cytat:
Ponad to młoda nie przysypia mi nocy często..dziś od 2-4 nie spala i od 6;30 juz tez nie..w dzień spi mało skąd takie dziecko bierze na to wszystko siłę? I tu nie chodzi o cycka bo jak ja nakarmilam o 1:30 to chciała dopiero o tekj 6:30..

Taki nocny marek Ci sie trafił :/ Współczuję. Jeszcze przyzwyczajona do spania na Tobie albo rączki to w ogóle wykończyć się można. JA już męża zje.ałam że ma Jej nie nosić cały czas a szczególnie nie przyzwyczajać do zasypiania na rączkach bo później cyrki. Jak zabawa albo tulanie to ok ale jak śpiąca do do wyrka

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
U mnie, na szczęście, zmiana na lepsze. Odkąd młoda więcej przesypia za dnia jest mniej marudna i o wiele lepiej sie z nią żyje :P.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ojjjjj tak. Niemowlak zmęczony to diabełek wcielony JA miałam wyrzuty sumienia że Ją uduszam w dzień na dłużej, ale jak Ona się nie wyśpi to inne dziecko. Maruda taka. Jak wyspana to złote dziecko
Stary 2016-01-07, 11:36   #1307
Libra2
Zadomowienie

Dziewczyny może macie jakiś pomysł na to jak nauczyć gówniarzerię spania w łóżeczku ? Najlepiej taki nie przypłacony dwu godzinnym rykiem. Tymon praktycznie od urodzenia śpi z nami w łóżku,dopóki był malutki to mi to nie przeszkadzało ale teraz potrafi się tak rozwalić że dla mnie nie ma już miejsca.Za każdym razem jak już dobrze zaśnie to próbuję go odkładać ale On ma chyba wbudowany jakiś radar bo natychmiast się budzi i histeryzuje.
Stary 2016-01-07, 11:46   #1308
gosiek0388
Zadomowienie

No to ja też skorzystam z waszych rad ☺bo moja tez zaczyna po łóżku tancowac

Stary 2016-01-07, 11:59   #1309
malinowa4
Zakorzenienie

nie pomogę bo mój raz zasypia sam a raz mu odwala.. w nocy zawsze sam ale juz nauczony ze zje, przewiniemy i idzie spac bo nocka jest od spania za to w dzien i wieczorami roznie... pon wt zasypiał sam cały czas a od wczoraj mu sie odmienilo i tylko na rekach. a wczoraj wieczor i dzis rano istna masakra :/ chyba skok

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

aaaaa zamówiliśmy w końcu zmywarkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 12:10   #1310
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny może macie jakiś pomysł na to jak nauczyć gówniarzerię spania w łóżeczku ? Najlepiej taki nie przypłacony dwu godzinnym rykiem. Tymon praktycznie od urodzenia śpi z nami w łóżku,dopóki był malutki to mi to nie przeszkadzało ale teraz potrafi się tak rozwalić że dla mnie nie ma już miejsca.Za każdym razem jak już dobrze zaśnie to próbuję go odkładać ale On ma chyba wbudowany jakiś radar bo natychmiast się budzi i histeryzuje.
o kurczę chyba ciążka sprawa jak szkrab przyzwyczajony do spania z Wami Myślę, że trochę wysiłku Was to będzie kosztować. Na pewno nie pozwól Mu płakać w łóżeczku bo to efekt odwrotny i dziecko się traumy nabawi, że samo zostało. Musi się czuć bezpiecznie wtedy zaśnie i w łóżeczku. JA jak widze, że Gabi śpiąca, szybko do łóżeczka, smoczek i karuzelka włączona bez melodyjki, ale nie zawsze też się udaje. Ostatnio marudzi jak ma iść spać już na noc. Wczoraj jazda była. Dopiero sie uspokoiła przy cycusiu i mogłam Ją odłożyć. Nie odkładaj dziecka zdenerwowanego bo to guzik da od jeszcze większej histerii. Jak płacze w łóżeczku najpierw staraj się uspokoić w łóżeczku np głaskać po główce, szeptać robić a a a a a a a a.... jak się nie da to weź z łóżeczka, uspokój i znowu próbuj aż do skutku. Łatwo pewnie nie będzie, ale próbuj Może laski mają jakieś lepsze sposoby

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

w ogóle moja śpi od 11. Tylko wołała po smoczka i kimała dalej. Jak pójdę do urzędu to tatuś będzie miał wyspane dziecko pełne sił do marudzenia

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

noooo obudziła się
Stary 2016-01-07, 12:24   #1311
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytałam na fejsie ale tu też spytam..bolą mnie brodawki jak ma początku karmienia.
Tylko przez całe karmienie jest niezbyt przyjemnie
a nie masz jakiejś ranki małej??? ja mam teraz dosłownie na 1mm a boli jak cholera...

Cytat:
Wcześniej 2 razy jadła jakoś koło 2 tygodnia życia bo chciałam sprawdzić czy będzie jadła. Mąż Jej dał. Pod koniec jedzenia już przysnęła, ale na pocztątku była zdziwiona co to za smoczek, że mlesio leci

A wyciskałaś Jej kropelkę do buzi? Może zassie.
zazdroszczę... wyciskania też próbowałam, cóż jak nie załapie z powrotem to niedługo i tak kaszki dostanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Kładę go spać przed 10 i budzi się dopiero na jedzenie 7-8. Niech tak będzie juz codziennie :
wow

Cytat:
moja też tak miała i samo przeszło

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Chyba wszystkim tym naszym dzieciom się poprzewracało.U mnie odpukac Nicki bez zmian,mała jak usunę 20-21 to dosypia do ok 5 więc super
ale Ci fajnie, moja musi mieć cyca co 2 do 3h zwłaszzca w nocy
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 12:42   #1312
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
a nie masz jakiejś ranki małej??? ja mam teraz dosłownie na 1mm a boli jak cholera...

zazdroszczę... wyciskania też próbowałam, cóż jak nie załapie z powrotem to niedługo i tak kaszki dostanie

wow

moja też tak miała i samo przeszło

ale Ci fajnie, moja musi mieć cyca co 2 do 3h zwłaszzca w nocy
Nie mam nic.. Nie widzę przynajmniej, młoda tez nic nie ma znaczy pleśniawek nie ma

Stary 2016-01-07, 15:07   #1313
mala29lll
Zakorzenienie

Libra wygląda na to, że babka w urzędzie zrobiła w konia Twoją kolezankę. Normalnie złożyłam ten wniosek wypełnione ze strony co Ci wrzuciłam, dodała ksero aktu urodzenia i peselu Gabi oraz ksero mojego dowodu. Tam wypełniłam oświadczenie, że nie pracuję, nie pobieram żadnych zasiłków, nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy i tyle. To że mąż pracuje i ma umowę nie ma żadnego znaczenia tutaj. Chyba, że mąż by przeszedł na zasiłek tacierzyński Niech idzie jeszcze raz i walczy o swoje

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

a swoją drogą ciekawe ile osób tak z kwitkiem odesłała i pozbawiła szansy na pieniądze a to wcale nie są małe pieniędze Pewnie nie doinformowana i zamiast się dowiedzieć to lepiej powiedzieć że się nie należy. Ja pierd....

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 15:09   #1314
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No, jesteśmy po szczepieniu. Oczywiście mam mega stres, bo pani doktor zdecydowała, że mamy taką porę roku, że trzeba korzystać ze dzidziol zdrowy i szczepimy od razu na wszystko. Oj było płaczu, dobrze że tatuś był z nami, to utulił Zobaczymy jak mała zniesie taką dawkę.

Cytat:

aaaaa zamówiliśmy w końcu zmywarkę

Jaką wzięliście?

Cytat:
Nie odkładaj dziecka zdenerwowanego bo to guzik da od jeszcze większej histerii. Jak płacze w łóżeczku najpierw staraj się uspokoić w łóżeczku np głaskać po główce, szeptać robić a a a a a a a a.... jak się nie da to weź z łóżeczka, uspokój i znowu próbuj aż do skutku. Łatwo pewnie nie będzie, ale próbuj Może laski mają jakieś lepsze sposoby
Chyba nie ma lepszego sposobu, jak dziecko jest przyzwyczajone do spania z rodzicami, to nauczenie go spania w łóżeczku będzie wymagało mnóstwo wysiłku, cierpliwości i na pewno dobrych kilka nieprzespanych nocy. Upór, konsekwencja, zapewnienie dziecku jego ulubionych bodźców do zasypiania i tak jak piszesz - łóżeczko, łóżeczko, łóżeczko, jak się rozpłacze to do góry, utulić i znowu do łóżeczka. Inaczej się chyba nie da.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:

a swoją drogą ciekawe ile osób tak z kwitkiem odesłała i pozbawiła szansy na pieniądze a to wcale nie są małe pieniędze Pewnie nie doinformowana i zamiast się dowiedzieć to lepiej powiedzieć że się nie należy. Ja pierd....
Ja bym się zastanowiła nad złożeniem skargi na nią.
Stary 2016-01-07, 15:09   #1315
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Libra wygląda na to, że babka w urzędzie zrobiła w konia Twoją kolezankę. Normalnie złożyłam ten wniosek wypełnione ze strony co Ci wrzuciłam, dodała ksero aktu urodzenia i peselu Gabi oraz ksero mojego dowodu. Tam wypełniłam oświadczenie, że nie pracuję, nie pobieram żadnych zasiłków, nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy i tyle. To że mąż pracuje i ma umowę nie ma żadnego znaczenia tutaj. Chyba, że mąż by przeszedł na zasiłek tacierzyński Niech idzie jeszcze raz i walczy o swoje
O widzisz.Dziękuję za informację , przekaże je dalej.
Tak to jest jak się trafi na "kompetentnych " urzędników...
Stary 2016-01-07, 15:31   #1316
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ja już nie wspominam i mojej nocce, nie bede Was zanudzać, mój dzieciorek jest najmniej śpiącym dzieckiem na tym wątku zrobiłam mały eksperyment i zabrałam go do łóżka koło 4, zeby sprawdzic czy tez beda te jęki i stękanie i czy to rzeczywiście brzuszek go boli, ale nic takiego nie miało miejsca, ja juz nie wiem

Niud zamowilas zestaw Semilac?! Kurczę wczoraj już chciałam zamówić ale przeczytałam mnistwo negatywów na temat tego sprzedawcy..fuck no i muszę nowego szukac yhhhhh a chciałam juz w weekend sobie pazurki zrobic

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 15:32   #1317
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Królewna,moja dziś miała długo przerwę pomiędzy jedzeniem i tez nie było problemy tylko spala ma,mnie:-/ poprostu,chyba nasze dzieci tylko przy nas dobrze śpią..

REKLAMA
Stary 2016-01-07, 15:39   #1318
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Królewna,moja dziś miała długo przerwę pomiędzy jedzeniem i tez nie było problemy tylko spala ma,mnie:-/ poprostu,chyba nasze dzieci tylko przy nas dobrze śpią..

To całkiem mozliwe..myślisz ze kiedyś im przejdzie? Bo te nocki strasznie ciężkie, choć juz się powoli przyzwyczajam...

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 15:53   #1319
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Ja bym się zastanowiła nad złożeniem skargi na nią.
nooo. Nie jest wstydem czegoś nie wiedzieć, ale nie wiedziec i wprowadzać w błąd co może skutkować strata takich pieniędzy przez kogoś to już grzech ciężki

Kurde Wy tak gadacie o tych pazurkach a ja pierwszy raz mam taki eładne i mocne swoje od porodu. Za to od porodu mam tragiczne dłonie. Normlanie czerwona tarka Jutro dermatolog to może cos poradzi bo ja już wszystkiego próbowałam i nic
Stary 2016-01-07, 15:57   #1320
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Nie mam pojęcia. U mojej terqz katar komplikuje sytuacje. Bo jak leży na pleckach to katar spływa i nos zatyka. A ściągnie ja wybudza i można wtedy nosić nosić.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Teraz było takę darcie ze masakra. Zastanawiam się czy to skok a może ja coś boli?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości