|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Uaoo - to jeszcze są pluszaki, breloczki, bańki, resoraki, małe puzzle. Ja bym zrobiła jedno jajo kinder, małe puzzle i bańki albo resoraki zależy od płci no i od kosztów puzzli
Dla mnie samo kinder trochę dziwnie |
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie o to tu chodzi, kto jest ojcem a kto nie. Pisze się dane osoby, która urodziła i przebywa w szpitalu, bo bo jakby to było, że na rączce dziecka jest napisane Zdzisław Xyz, a takiej osoby nie ma w szpitalu
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mozna teraz jakies papiery wypełnic w szpitalu zeby przed porodem sie z tym nie bawic? Zazdroszcze opieki położnej, w Szpitalu Bielańskim to koszt jakieś 600zł więc dla mnie za dużo, zaraz świeta trzeba na nie kasy troche ;/ |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze słodyczy wiadomo, że każde dziecko się ucieszy (to co złe zawsze najlepsze ), po za tym miała być jedna rzecz, nie pięć.
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamilko, gratuluję sukcesu Martynki cudownie czytać takie newsy i nie martw się ze nic nie przygotowywane, mąż i chłopaki na pewno zaangażują się w pomoc :-*
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bym musiała wiedzieć ile jest chłopców, ile dziewczynek. Jedna dostanie z Elsą, druga dostanie z myszką mini i będzie afera A tak każdy dostanie to samo i nie będzie bójek i kłótni między sobą
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam wypełnione w czterech różnych - gdy jeździłam na IP. Przydatne ![]() Ja też bym chciała położną ale na inflanckiej to koszt 1500zl....masakra. |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zostaje mi tylko liczyć na to że na dyżurze trafi się jakaś w porządku położna
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym się czuła bezpieczniej jakbym miała położną dla siebie, niestety u nas kosztuje to bardzo dużo
+ święta, wyprawka, dom. O nie.
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka super wieści, dzielna Martynka
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam o prywatnej położnej, ale na SR nam położna powiedziała, że aby taka położna odebrała nam poród, to musi być z tego szpitala + musi mieć akurat dyżur. W innym wypadku może tylko robić za pomoc rodzącej na zasadzie męża, po prostu przy niej jest, może dawać wskazówki itd. Przynajmniej tak jest u mnie w szpitalu. Więc zrezygnowałam, bo jak mam komuś zapłacić 500 zł (bo tyle kosztuje tutaj) za to, że być może będzie mi tylko stała przy głowie, to wystarczy mi mąż.
Liczę, że trafię w szpitalu na jakąś ogarniętą.
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się że, o ile szpital nie organizuje specjalnych dni otwartych, można po prostu przyjechać i ktoś Cie oprowadzi Co do papierów wypełnionych wcześniej to nie wiem, ale ja np już w tym szpitalu leżałam i większość moich danych maja w systemie. Poza tym będę mieć konsultację anestezjologiczną wcześniej, więc chyba też tam jakieś informacje od razu wprowadzą Cytat:
|
||
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka tak strasznie się cieszę
ale macie dzielna córeczkę. Nie było mnie może ze 40 min a do nadrobienia prawie 2 str. Kurcze mam mały problem i w sumie nie mam bo dostałam wypłatę o 800 zł wyższa oprócz pieniędzy świątecznych i nie wiem co mam zrobić w takiej sytuacji. Dzwonić do firmy i wyjaśniać czy cieszyć się z nadwyżki
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Ufff, nadrobilam Was, ale wpadam tylko na chwilke, bo jest mi niedobrze, mdli mnie i czuje sie jak wrak czlowieka.. Leze plackiem w lozku i probuje dojsc do siebie. Nie wiem cxy to ta noc nieprzespana czy cos, ale fatalnie sie dzis czuje.
Kamilka cudowne wiesci
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, myslalam ze juz nie skoncze czytac..... Widac, ze coraz wiecej z nas siedzi w domu :P
Wiec tak: Dotka, bardzo wspolczuje zgagi, mialas tak przed ciaza? Oby istnial jeszcze jakis lek, ktory to zlagodzi Tygrysek, sliczna corka a jakie sa te imiona? Mozesz wypisac? ![]() Kogiel za wizyteRudy kolor to moj ulubiony przed cc musze sie umowic i zafarbowac bo pozniej moze byc ciezko tez jestesmy ciekawi jakie wlosy bedzie mial nasz mlody bo ja mialam czarne, a TZ platynowy blond :P choc teraz jest brunetem ![]() Lune, gratki 35tc Ty masz zaparcia, a ja (przepraszam, ze tak opisowo) nie pamietam jak wyglada normalna kupa...Uaoo, wydaje mi sie, ze kot nie polozy sie na dziecku no ale to tylko zwierze i nie mozna byc niczego pewnym. Niunia, gratki 9msc i szybkiego owrotu do zdrowia dla tesciowej, a dla Ciebie cierpliwosci ![]() Kamilka, super, ze Martynka juz zalapala z karmieniem oby tak dalej.Ja nie chce dawac dziecku drugiego imienia, ja mam dwa i swojego nienawidze i staram sie nie wpisywac nigdzie, chyba ze juz wyjscia nie mam ![]() Ja dzis zaczynam 33tc (32+1) Zamowilam elementy szafy i podklady frontow. Ogarnelam temat farby do salonu ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym zadzwoniła i zapytała. Pamiętam, że u nas w firmie była sytuacja, że dziewczyna komuś dwa razy wypłatę naliczyła i kazali jej to zwracać Kamilka Martynka będzie super dziewczyną
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mi się wydaje że jak na pomyłkę to trochę za dużo. Tz już w myślach wydaje pieniądze a ja trochę się cykam że będę musiała oddawać. Może mają jakiś osobny fundusz dla przyszłych mam a ja o tym nie wiem
|
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia ja bym zadzwoniła zapytać, żeby się nie okazało że to jakaś pomyłka, ona i tak potem wyjdzie, Ty sobie poplanujesz wydatki i w przyszłym miesiącu Ci o tą kwotę potraca.
Jerzyczka zdrówka Casa graty
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie jest tak, ze ich obowiazuje umowa i nie mogą zapłacić mniej niż na umowie mimo że ktoś się pomylil?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też by się nie chciało wydzwaniać, ale z drugiej strony tak sobie myślę, że wolałabym wiedzieć skąd te pieniądze.
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ktoś ci pisał bo nie dotarlam do końca jeszcze. Włóż do kołyski balony napompowane. Powinno go wystraszyć jak bedzie próbował wskoczyć. |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę dziwna sytuacja, z tymi pieniędzmi, dla spokoju możesz zadzwonić, bo znowu jak później wydasz, a każą oddać to przykro, albo zaczekaj ile to tam było chyba 14 dni maja prawo kazać Ci zwrócić pieniądze omyłkowo przelane.
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ktos bedzie wtedy odpowiadal za blad... Nie wiem jak to prawnie wyglada ale mysle, ze nie ma co robic sobie i komus problemow. Moze to jakas dodatkowa, roczna premia telefon nie kosztuje, a spokojna glowa bedzie.
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Viki śliczna chusta
ja też właśnie ostatnio czytałam że z tymi nosidłami dla noworodka to raczej reklama...Malwi u nas też, ale w ciszy nocnej bardziej przerazająco to brzmiało... U nas bèdą dwa imiona, bo pierwsze wymyślił tż, to drugie będzie od imienia które ja wymyśliłam dla dziewczynki. A, no i nam położne mówiły że teraz imiè trzeba mieć już w szpitalu, bo oni wystawiają już papiery na konkretne imię i od razu przydzielają pesel. Nebula jaką chustę kupiłaś? ja teź mam zamiar nosić od początku, mam dwie chusty, z tym że chciałabym jeszcze jakąś krótszą, bo obie mam 5,2 ![]() Kamilka aż trudno uwierzyć, źe Martynka tak pędzi z rozwojem samodzielne jedzenie to wieelki krok! Masz mega dzielną côreczkę ![]() Magda tekst o łysym - cudo ![]() W ogóle przejrzałam ubranka i na 56 mam 13 body, 5 pajacy, na 62 mam w ogóle mało rzeczy, na 68 mam mnóstwo... Ale chyba już nie dokupuję, bo segregowałam metkami i chyba te 56 w większości wyjdą większe. Jedynie pajacy muszę dokupić. A, no i rozmiarów 74 wzwyż mam pełne pudełko...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Dla mnie samo kinder trochę dziwnie 

zostaje mi tylko liczyć na to że na dyżurze trafi się jakaś w porządku położna

za wizyte