MAŁY, ŚREDNI, DUŻY PENIS... budowa i rozmiar - wątek zbiorczy! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 16:56   #1291
Dopamine99
Zadomowienie

Dot.: MAŁY, ŚREDNI, DUŻY PENIS... i moje wątpliwości :(

Cytat:
jest na to odpowiedni wątek,wystarczy poszukać
Szukałem. Nie znalazłem.
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:31   #1292
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dopamine99 Pokaż wiadomość
Szukałem. Nie znalazłem.
widocznie źle szukałeś.
ja ci nie pomogę,bo nie lubię wyręczać innych
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:37   #1293
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bujajacy_w_oblokach Pokaż wiadomość
Jasne, w dzisiejszych czasach najpierw jest seks, pozniej zakochanie. W przypadku slabego seksu o silniejszym uczuciu mozna zapomniec.

Fajnie sobie to uroiłeś w swojej głupiutkiej główce...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:55   #1294
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

Oceniac facetow po wielkosci penisa, jakie to mialkie.
tak,jak oceniając kobiety,że w głowie im tylko centymetry
Stary 2010-08-18, 22:48   #1295
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
widocznie źle szukałeś.
Nie, dobrze szukałem. Wyręczam to ja Ciebie, bo jak argumentujesz, to powinnaś dać odpowiednie linki.

Więc, wracając, może zaczniecie wypisywać swoje rozmiary, podczas oceniania rozmiarów penisów dogodnych dla Was? Chciałbym zauważyć, że 'tych' wymiarów nie powinno się oceniać osobno, bo tak czy inaczej - nie liczy się rozmiar penisa, tylko relacja między rozmiarem penisa, a rozmiarem pochwy (skoro już jesteśmy tak szczegółowi).

Cytat:
Mam włożyć tam linijkę?
Nie mam pojęcia, ale skoro lubię odwracać kota ogonem, to pytam o Wasze wymiary - czyżby niektóre osoby bez żenady pytały partnerów o rozmiary penisa, wypisywały je na tym forum, a same nie znały swoich rozmiarów? I jeszcze wstydzą się je podać. Gdybym był złośliwy, to bym dodał, że to hipokryzja.

Cytat:
Pochwal się swoim, w końcu to wątek o penisach
A skąd przekonanie, że penisem trzeba się chwalić?

I wracając:
Cytat:
Nie bulwersuj się tak, bo jeszcze zaczniemy się zastanawiać, czy z Twoim penisem jest wszystko ok.
Skąd przekonanie, że pomiędzy tym, co ktoś myśli, jego poglądami, myślami, samopoczuciem, samooceną, a jego penisem, jest jakiś związek? Może skoro mężczyzna tego nie rozumie, to kobieta to wyjaśni?
Stary 2010-08-19, 09:04   #1296
lily92920
Zakorzenienie

Mamy tutaj grupke sfrustrowanych facetow (zapewne nastolatkow), ktorzy buduja w miare ladne zdania i chca zablysnac. Panowie, odwracacie kota ogonem, nieuwaznie czytacie posty dziewczyn, rzdze czytac uważniej... A jak Wam sie nie podoba zdanie kobiet w jakiejs sprawie, to po co wchodzicie na forum dla kobiet? Są też fora dla facetów
Stary 2010-08-19, 09:53   #1297
fleur05
Zadomowienie

Cytat:
czyżby niektóre osoby bez żenady pytały partnerów o rozmiary penisa, wypisywały je na tym forum, a same nie znały swoich rozmiarów? I jeszcze wstydzą się je podać. Gdybym był złośliwy, to bym dodał, że to hipokryzja.
Świat staje na głowie, mamy sobie mierzyć pochwy!
Nie wymagamy od żadnego faceta mierzenia penisa, ale nie da się ukryć, że i bez mierzenia można coś o nim powiedzieć. W przeciwieństwie do pochwy.

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 09:57   #1298
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleur05 Pokaż wiadomość

Cytat:
Nie wymagamy od żadnego faceta mierzenia penisa, ale nie da się ukryć, że i bez mierzenia można coś o nim powiedzieć. W przeciwieństwie do pochwy.
Zgadzam się
Stary 2010-08-19, 10:14   #1299
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
A skąd przekonanie, że penisem trzeba się chwalić?
To nie przekonanie, to ciekawość Tak więc Dopamine99:
POKAŻ PENISA!

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:21   #1300
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

W ogóle przez tyle stron w tym wątku była kulturalna dyskusja, wymiana poglądów...Przyszli panowie, zaczęli się bulwersować na samo słowo "penis" i koniec fajnego tematu.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:37   #1301
bujajacy_w_oblokach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
W ogóle przez tyle stron w tym wątku była kulturalna dyskusja, wymiana poglądów...Przyszli panowie, zaczęli się bulwersować na samo słowo "penis" i koniec fajnego tematu.
Bylo fajnie bo zjawilo sie kolko wzajemnej adoracji z tymi samymi pogladami i mozna bylo wychwalac pod niebiosa swoich wspanialych facetow z wielkimi penisami.
A tutaj pojawiaja sie faceci, ktorzy nie godza sie na to, by byc ocenianym pod tym katem i zabawa zostala zepsuta.
Przykro mi, ze zepsulismy klimat. Bawcie sie dobrze.
bujajacy_w_oblokach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:03   #1302
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Chyba czytamy różne wątki Bo ten wątek zaczął się od posta dziewczyny, która zastanawiała się nad kwestią małego penisa, a nie wychwalała pod niebiosa swojego faceta z wielkim penisem. Następnie odezwało się wiele dziewczyn, spora część opisując podobne doświadczenia i przekonując ją, że nie długość najważniejsza
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:10   #1303
ston3d
Zadomowienie

Bujający w obłokach...

TY TEŻ POKAŻ!

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:13   #1304
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Bylo fajnie bo zjawilo sie kolko wzajemnej adoracji z tymi samymi pogladami i mozna bylo wychwalac pod niebiosa swoich wspanialych facetow z wielkimi penisami.
A tutaj pojawiaja sie faceci, ktorzy nie godza sie na to, by byc ocenianym pod tym katem i zabawa zostala zepsuta.
A musiscie się na to nie zgadzać przez tyle stron i uparcie twierdzić, że wszystkim kobietom oczy przysłania penis? Powiedziliście swoje zdanie, my mamy swoje i koniec tematu. A kółko wzajemnje adoracji, o ile wiem, nie jest karalne Ani preferencje oscylujące w okolicach 17cm Jakby ktoś założył temat o biustach i znalazłaby się grupa takich, co zachwycają się biustami w rozmiarach 70Z to też byś im pisał takie rzeczy? Bo moim zdaniem każdy ma prawo lubić co chce i to komunikować innym.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:29   #1305
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi przykro,że zepsułyśmy ci wiarę w swoje dziwne poglądy na temat mitu wielkości penisa.liczę po cichu,że w końcu zrozumiesz(choć jeden ocalony),iż nie długość się liczy,ale sprawność.
na koniec ci powiem,że ZAWSZE jesteś oceniany,czy to w pracy,czy na randce i lepiej jeśli zrozumiesz to teraz,oszczędzi ci to porażek w życiu
Stary 2010-08-19, 16:03   #1306
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Mamy tutaj grupke sfrustrowanych facetow (zapewne nastolatkow), ktorzy buduja w miare ladne zdania i chca zablysnac.
A skąd wiesz, co "my" chcemy (pierwsze słyszę, żebym miał brata syjamskiego)? Skąd wiesz, że to, co piszemy wynika z frustracji? Wiesz w ogóle co to jest frustracja?

Cytat:
Panowie, odwracacie kota ogonem, nieuwaznie czytacie posty dziewczyn, rzdze czytac uważniej...
A które konkretnie wypowiedzi wskazują Twoim zdaniem na to nieuważne czytanie? Bo ja czytałem bardzo uważnie.

Cytat:
A jak Wam sie nie podoba zdanie kobiet w jakiejs sprawie, to po co wchodzicie na forum dla kobiet?
A jaki jest związek między jednym i drugim? Mogę sobie wchodzić tam gdzie chce i mówić co mi się podoba, lub nie podoba, jestem wolnym człowiekiem. Nie musisz się zgadzać z tym, co piszę, co nie zmienia faktu, że pisanie o konkretnych wymiarach penisów zarówno swoich byłych, jak i obecnego partnera, porównywanie ich - podczas gdy oni nie dość, że o tym nie wiedzą, to jeszcze mogą sobie tego nie życzyć - jest niekulturalne, prostackie i nie na miejscu. Już nie wspomnę o tym, że narusza podstawowe zasady takie jak np. lojalność wobec partnera (partner, który rozbiera się przed kobietą, robi to tylko przed nią, a nie przed nią i jej koleżankami na forach internetowych. Jak by ludzie chcieli być oglądani z każdej strony, oceniani, porównywani - to by chodzili nago).

Cytat:
A dlaczego niby nie? Ja na przykład wpadłem na pomysł, że mojego penisa będę uważał zawsze za idealnego, a pochwy będę sobie oceniał według rozmiarów i dlatego chcę wiedzieć. Co lepsze, uważam to za tak świetny pomysł, że będę do tego zachęcał również innych mężczyzn

Cytat:
nie da się ukryć, że i bez mierzenia można coś o nim powiedzieć. W przeciwieństwie do pochwy.
I tu się mylisz, Skarbie.

Cytat:
W ogóle przez tyle stron w tym wątku była kulturalna dyskusja
Dyskusja przestała być kulturalna już w pierwszej wypowiedzi w tym temacie, jak już mówiłem wielokrotnie.

Cytat:
Chyba czytamy różne wątki Bo ten wątek zaczął się od posta dziewczyny, która zastanawiała się nad kwestią małego penisa, a nie wychwalała pod niebiosa swojego faceta z wielkim penisem.
Chyba rzeczywiście czytamy inne wątki - bo dziewczyna, która założyła temat, rozpaczała nad długością penisa swojego obecnego partnera i wspominała o tym, że boi się, że nie będzie jej z nim dobrze. Przy tym opisywała penisy swoich ex co do centymetra (zakładam, że nie pytała o pozwolenie), porównywała ich na rzecz właśnie tych panów z większymi penisami. Nie wychwalała pod niebiosa, ale uznała ich za lepszych z tego powodu. Pytała jakie penisy mają wasi partnerzy, jakby chciała się upewnić, czy jej obecny partner jest aby normalny.

Cytat:
A musiscie się na to nie zgadzać przez tyle stron i uparcie twierdzić, że wszystkim kobietom oczy przysłania penis? Powiedziliście swoje zdanie, my mamy swoje i koniec tematu.
Nie zauważyłem, żebym mówił to samo co bujający w obłokach - nie czytam jego postów, więc odnoś się do tego, co JA napisałem, a nie, co rzekomo 'obaj' sądzimy. Nie ma żadnego 'my'.

Edytowane przez Dopamine99
Czas edycji: 2010-08-19 o 16:05
Stary 2010-08-19, 17:23   #1307
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie, dobrze szukałem.
Źle szukałeś, wątków na przykład o "luźnej pochwie" jest kilka.

Cytat:
Chciałbym zauważyć, że 'tych' wymiarów nie powinno się oceniać osobno, bo tak czy inaczej - nie liczy się rozmiar penisa, tylko relacja między rozmiarem penisa, a rozmiarem pochwy (skoro już jesteśmy tak szczegółowi).

Oczywiście, ludzkość wymyśliła między innymi różne pozycje właśnie po to, żeby ową relację poprawić, żeby zwiększyć doznania

Cytat:
Nie mam pojęcia, ale skoro lubię odwracać kota ogonem, to pytam o Wasze wymiary - czyżby niektóre osoby bez żenady pytały partnerów o rozmiary penisa, wypisywały je na tym forum, a same nie znały swoich rozmiarów? I jeszcze wstydzą się je podać. Gdybym był złośliwy, to bym dodał, że to hipokryzja.
Żadna z moich koleżanek nie mierzyła długości czy grubości penisów swoich partnerów, natomiast większość z owych partnerów mierzyła sobie przyrodzenia sama I podawała wymiary partnerkom, nie mamy pojęcia po co

Cytat:
Chyba rzeczywiście czytamy inne wątki - bo dziewczyna, która założyła temat, rozpaczała nad długością penisa swojego obecnego partnera i wspominała o tym, że boi się, że nie będzie jej z nim dobrze. Przy tym opisywała penisy swoich ex co do centymetra (zakładam, że nie pytała o pozwolenie), porównywała ich na rzecz właśnie tych panów z większymi penisami. Nie wychwalała pod niebiosa, ale uznała ich za lepszych z tego powodu. Pytała jakie penisy mają wasi partnerzy, jakby chciała się upewnić, czy jej obecny partner jest aby normalny.
Autorka nie rozpaczała nad długością penisa swojego partnera. Starała się dowiedzieć, czy to, że poprzedni partnerzy mieli większe przyrodzenia, wpłynęło na rozmiar jej pochwy, czy nie będzie problemów z dopasowaniem się z partnerem posiadającym mniejszego penisa. Napisała, że zaczęła ćwiczyć mięsień Kegla, żeby pomóc sobie i partnerowi. Martwiła się czy będzie czuła przyjemność, czy jej partner będzie ją czuł.
Nie zrezygnowała z faceta dlatego, że miał mniejszego penisa niż jej poprzedni partnerzy, a chciała poradzić się co można zrobić, żeby było im dobrze.

Postaraj się odpowiednio wyłapywać kontekst wypowiedzi, nie doszukuj się w każdym babskim tekście zawierającym słowo "penis" ataku na rozmiar czy jakość.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2010-08-19 o 17:24
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:39   #1308
szerlejka
Raczkowanie

faceci skoro macie kompleksy to po co wchodzicie na fora dla kobiet?
szerlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:51   #1309
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Autorka nie rozpaczała nad długością penisa swojego partnera. Starała się dowiedzieć, czy to, że poprzedni partnerzy mieli większe przyrodzenia, wpłynęło na rozmiar jej pochwy, czy nie będzie problemów z dopasowaniem się z partnerem posiadającym mniejszego penisa.
Przeanalizujmy więc jej wypowiedź od początku:

Nazwa tematu:

Cytat:
MAŁY, ŚREDNI, DUŻY PENIS... i moje wątpliwości
Czyli wyraża wątpliwości co do swojego aktualnego partnera i chodzi konkretnie o penisa, nie o pochwę.

Cytat:
mam 20 lat... i moje zycie seksualne do tej pory bylo bardzo udane.
Znowu - ja jestem ok, moi poprzedni partnerzy byli ok, aktualny jest wybrakowany.

Cytat:
Pierwszy miał 15cm... Drugi...az 18! Najpierw sie go bałam...ale potem byłam naprawdę zadowolona
A zaraz później:

Cytat:
I... zaczynam się obawiać o to czy dopasujemy się w łózku...natura nie obdarzyla go zbyt hojnie. A nawet dość skąpo
Ponownie ocenia swojego aktualnego partnera jako wybrakowanego w stosunku do poprzednich. Tutaj jest to dość dokładnie i wprost napisane:

Cytat:
I tu problem:
Jego penis jest mały. Dużo mniejszy niz penisy moich poprzednich kochankow...
Tutaj podkreśla, że to jaki jest partner, jest problemem, a cała wypowiedź jest w tonie rozpaczającym z tego powodu.

Później autorka tematu napisała:

Cytat:
Nie wiem czy się nie wycofać póki jeszcze jest na to pora...
Nie chcę potem być nieszczęsliwa...
Czyli ze względu na małego penisa swojego chłopaka, zastanawia się nad tym, czy się z nim nie rozstać.

Cytat:
Andrea ma małego fiutka. Nic na to nie poradzimy... Nie mierzylam bo na oko widac ze jest mały i już
I zresztą w jego wypadku "proces mierzenia" byłby raczej okrucieństwem niz zabawą...
Ot i tyle, dla podsumowania tematu.

Ja nie bardzo rozumiem nad czym tu się zastanawiać. Porównywanie partnerów, pisanie o ich intymnych częściach ciała, co do centymetra, bez ich zgody, zastanawianie się nad tym czy taki penis jest normalny i branie pod uwagę rozstania z tego powodu. Fajnie, że zauważasz dobre intencje w każdej osobie w tym temacie - ja niestety nie w każdej wypowiedzi je widzę. Kultury również nie widzę

Cytat:
Napisała, że zaczęła ćwiczyć mięsień Kegla, żeby pomóc sobie i partnerowi.
Chyba tylko sobie?

Cytat:
Martwiła się czy będzie czuła przyjemność, czy jej partner będzie ją czuł.
Ja nie widziałem żeby martwiła się czy partner będzie ją czuł.

Cytat:
Nie zrezygnowała z faceta dlatego, że miał mniejszego penisa niż jej poprzedni partnerzy, a chciała poradzić się co można zrobić, żeby było im dobrze.
Nie sądzę. Przyszła tutaj już z odpowiednią wiedzą i chciała się upewnić, czy jej mężczyzna aby na pewno jest normalny. Chciała zobaczyć co inne kobiety robią w takiej sytuacji i jakie penisy mają ich mężczyźni, żeby porównać je z penisem swojego partnera. Wyraziła niepewność co do bycia dalej w tym związku i moim zdaniem właśnie tego dotyczyły jej wszystkie pytania. Właśnie dla nabrania pewności, że będzie ok, albo dla czegoś zupełnie odwrotnego, chciała poznać Wasze zdanie na temat tak małego penisa.

Cytat:
Postaraj się odpowiednio wyłapywać kontekst wypowiedzi, nie doszukuj się w każdym babskim tekście zawierającym słowo "penis" ataku na rozmiar czy jakość.
Ja nie widzę nigdzie 'ataku', po prostu wskazuję na brak kultury, jeśli podaje się rozmiary penisów swoich byłych i aktualnego partnera na forum publicznym.

Cytat:
faceci skoro macie kompleksy
Jak rozumiem chodzi ci o kompleksy w kwestii długości penisa? Trudno żebym je miał, skoro nigdy go nie mierzyłem

Edytowane przez Dopamine99
Czas edycji: 2010-08-19 o 18:00
Stary 2010-08-19, 18:04   #1310
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No jak widać interpretacja zależy od punktu siedzenia, nic na to nie poradzę. Nie ma sensu przedstawienie mojej analizy pierwszej wypowiedzi w tym wątku, bo można tak analizować do bólu i każdy zobaczy coś innego.
Odniosę się tylko do dwóch rzeczy:

Cytat:
Chyba tylko sobie?
Nie, nie tylko sobie, ćwiczenie mięśnia Kegla zwiększa też doznania partnera. Spróbujcie z partnerką, to zobaczysz

Cytat:
Ja nie widziałem żeby martwiła się czy partner będzie ją czuł.
A to
Cytat:
Napisane przez AAniAA19 Pokaż wiadomość
Będzie zbyt ...luźno? Nie będę go czuć? Lub on nie będzie czuł przyjemności?
według Ciebie nic nie oznacza?

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Jeszcze mały P.S.

Dopamine99 - rozumiem Twoje oburzenie porównywaniem rozmiarów i innymi temu podobnymi tematami. Niemniej jednak jest to podforum "seks" i tutaj się właśnie takie tematy porusza. Piszą tu osoby, których to nie oburza, które preferują właśnie taką formę zdobywania informacji - ich prawo. Może robią to bez wiedzy partnerów, może za ich zgodą - nie nam to sprawdzać.
Jeśli Cię coś oburza do tego stopnia, a nie jest to rzecz zakazana, niedozwolona, nie jest to przestępstwo czy wykroczenie, z którym można walczyć, to omijaj to po prostu. Swoje zdanie na ten temat przedstawiłeś, zostało przyjęte do wiadomości. Nie zmienisz świata na siłę.
Stary 2010-08-19, 18:13   #1311
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
No jak widać interpretacja zależy od punktu siedzenia
Interpretacja zależy od umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Cytat:
Jeśli Cię coś oburza do tego stopnia, a nie jest to rzecz zakazana, niedozwolona, nie jest to przestępstwo czy wykroczenie,
Ale jest niekulturalne, nieodpowiednie i może być przykre dla niektórych osób. Zwłaszcza, że niektóre osoby z forum zapewne znają się w 'realu'. Nie wspomnę już o tym, że jak ktoś czyta posty na forum, gdzie są opisane określone sytuacje życiowe, podane imiona - to można zidentyfikować tożsamość tej osoby.

Cytat:
Swoje zdanie na ten temat przedstawiłeś, zostało przyjęte do wiadomości.
Ja raczej widziałem tutaj docinki na temat tego, że mam rzekomo kompleksy, skoro piszę, że publiczne dokonywanie porównań penisów partnerów, z podawaniem dokładnych rozmiarów i imion jest nie w porządku. Brakuje tylko nazwisk i adresów.
Stary 2010-08-19, 18:27   #1312
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Interpretacja zależy od umiejętności czytania ze zrozumieniem.
Nie tylko, każde słowo pisane można zinterpretować różnie (i nieistotne, że są poloniści którzy uważają, że tylko jedna interpretacja jest właściwa ).

Cytat:
Ale jest niekulturalne, nieodpowiednie i może być przykre dla niektórych osób. Zwłaszcza, że niektóre osoby z forum zapewne znają się w 'realu'. Nie wspomnę już o tym, że jak ktoś czyta posty na forum, gdzie są opisane określone sytuacje życiowe, podane imiona - to można zidentyfikować tożsamość tej osoby.
To forum nie jest jedynym miejscem, gdzie spotykamy się z brakiem kultury. Co zrobisz, nie powystrzelasz 3/4 ludności. Możesz tylko dawać przykład, nie wdając się w pyskówki.

Cytat:
Ja raczej widziałem tutaj docinki na temat tego, że mam rzekomo kompleksy, skoro piszę, że publiczne dokonywanie porównań penisów partnerów, z podawaniem dokładnych rozmiarów i imion jest nie w porządku. Brakuje tylko nazwisk i adresów.
A ja widziałam też docinki na temat tego, jak to kobiety najpierw patrzą kolesiowi w majtki, a potem się zakochują. Jak to na tym forum przede wszystkim się obraża facetów, najeżdża, wyśmiewa.

Jednocześnie widziałam też bardzo dużo porad jak się dopasować w omawianym przypadku. Jak również w przypadku zbyt dużego penisa. Czy innych problemów związanych z dopasowaniem seksualnym.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2010-08-19 o 18:32
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:34   #1313
TmargoT
Zakorzenienie

albo ja mam schiza,albo słysze tu głos wyraka
Stary 2010-08-19, 20:15   #1314
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
albo ja mam schiza,albo słysze tu głos wyraka
eee...niiieee...

emotki "" nie ma
Stary 2010-08-19, 21:45   #1315
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
eee...niiieee...

emotki "" nie ma
no tak.

ale rozdzielanie postu,uszczypliwy ton,własna argumentacja i niesluchanie innych.
może to rozdwojenie jaźni ?
Stary 2010-08-19, 23:21   #1316
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Nie tylko, każde słowo pisane można zinterpretować różnie
Tylko w przypadku niektórych tekstów, np. poezji. Tutaj możliwości interpretacji jest bardzo mało i niestety moja jest bardziej wiarygodna.

Bo jak można zinterpretować to?:

Cytat:
Andrea ma małego fiutka. Nic na to nie poradzimy... Nie mierzylam bo na oko widac ze jest mały i już
I zresztą w jego wypadku "proces mierzenia" byłby raczej okrucieństwem niz zabawą...
Chyba tylko w jeden sposób.

Cytat:
To forum nie jest jedynym miejscem, gdzie spotykamy się z brakiem kultury.
To nie jest żaden argument. To, że zdrada jest częstym zjawiskiem i inni tak robią, nie oznacza, że wszystkim to wolno. To, że ludzie zostawiają to czesto tylko między sobą - tak że nikt się o tym nie dowiaduje - nie oznacza, że to jest w porządku.

Cytat:
Co zrobisz, nie powystrzelasz 3/4 ludności. Możesz tylko dawać przykład, nie wdając się w pyskówki.
A ja nie chcę do nikogo strzelać, tylko będę jasno mówił co mi się nie podoba i przypominał ludziom o podstawach szacunku do drugiego człowieka. Jego brakiem jest mówienie o bardzo intymnych sprawach ludzi, którzy sobie tego nie życzą.

Cytat:
A ja widziałam też docinki na temat tego, jak to kobiety najpierw patrzą kolesiowi w majtki, a potem się zakochują.
To dobrze i pewnie - nie doczytałem - ktoś zwrócił tej osobie uwagę. Co nie zmienia faktu, że w przypadku niektórych kobiet to prawda.
Stary 2010-08-20, 10:04   #1317
PoprostuFacet
Raczkowanie

O kurde. Jakas nagonka na facetów ?
PoprostuFacet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 10:12   #1318
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tylko w przypadku niektórych tekstów, np. poezji. Tutaj możliwości interpretacji jest bardzo mało i niestety moja jest bardziej wiarygodna.
A ja uważam, że bardziej wiarygodna jest moja. I nic na to nie poradzisz.

Cytat:
Bo jak można zinterpretować to?:

Chyba tylko w jeden sposób.
Słusznie dodałeś "chyba". Można to zinterpretować tak, że chłopak zdaje sobie sprawę ze swojego rozmiaru, ma z tego powodu kompleks. Łapanie go za przyrodzenie i mierzenie go, byłoby okrucieństwem.

Tak samo, jak okrucieństwem byłoby mierzenie obwodu w biuście dziewczynie, która zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że jest płaska jak deska.

Cytat:
To nie jest żaden argument. To, że zdrada jest częstym zjawiskiem i inni tak robią, nie oznacza, że wszystkim to wolno. To, że ludzie zostawiają to czesto tylko między sobą - tak że nikt się o tym nie dowiaduje - nie oznacza, że to jest w porządku.
To, że zdrada jest częstym zjawiskiem, nie oznacza, że ja też mam zdradzać.
To, że zdrada jest moralnie zła, nie znaczy, że nikt zdradzał nie będzie.

Cytat:
A ja nie chcę do nikogo strzelać, tylko będę jasno mówił co mi się nie podoba i przypominał ludziom o podstawach szacunku do drugiego człowieka. Jego brakiem jest mówienie o bardzo intymnych sprawach ludzi, którzy sobie tego nie życzą.
Przypomniałeś, znamy Twoje stanowisko. Nie wymusisz natomiast na nikim zmiany postępowania.

Cytat:
To dobrze i pewnie - nie doczytałem - ktoś zwrócił tej osobie uwagę. Co nie zmienia faktu, że w przypadku niektórych kobiet to prawda.
Tak samo, jak prawdą jest to, że niektórzy faceci rozmawiają między sobą o biustach i upodobaniach erotycznych swoich kobiet.

Są ludzie i ludzie, zawsze tak było i będzie.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez PoprostuFacet Pokaż wiadomość
O kurde. Jakas nagonka na facetów ?
Aktualnie raczej na kobiety
Stary 2010-08-20, 15:28   #1319
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
więc bądź taki dobry i mów za siebie,krytykuj i oceniaj swoją kobietę,a nam pozostaw nasza własną ocenę postępowania.
inni nie potrzebują adwokata
Stary 2010-08-20, 15:50   #1320
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
A ja uważam, że bardziej wiarygodna jest moja. I nic na to nie poradzisz.
Nie wiem czy wiesz, ale sama teza pt. 'kobiety tutaj przyszły po poradę i mają dobre intencje' nie wystarczy. Potrzebne są jeszcze logiczne argumenty na potwierdzenie tej tezy. Ty do swoich tez nie dałaś argumentów i dość trudno je znaleźć w postach dziewczyny, która założyła temat.

Cytat:
Można to zinterpretować tak, że chłopak zdaje sobie sprawę ze swojego rozmiaru, ma z tego powodu kompleks. Łapanie go za przyrodzenie i mierzenie go, byłoby okrucieństwem.
Autorka tematu dość jasno stwierdza, że to ONA uważa penisa tego mężczyzny za małego, co oznacza, że wyraża SWOJĄ opinię. O jego podejściu do tej sprawy nic nie zostało napisane. Dlatego za bardzo odleciałaś z tą Twoją interpretacją - w fantazje.

Cytat:
Tak samo, jak okrucieństwem byłoby mierzenie obwodu w biuście dziewczynie, która zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że jest płaska jak deska.
Albo o której myślimy, że może mieć kompleksy z tego powodu, bo uważamy, że mały biust jest "gorszy".

Cytat:
To, że zdrada jest częstym zjawiskiem, nie oznacza, że ja też mam zdradzać.
To, że zdrada jest moralnie zła, nie znaczy, że nikt zdradzał nie będzie.
To, że zdrada jest moralnie zła, oznacza, że są ludzie, którzy będą głośno mówić o tym, że jest moralnie zła - tym, którzy zdradzają.

Cytat:
Tak samo, jak prawdą jest to, że niektórzy faceci rozmawiają między sobą o biustach i upodobaniach erotycznych swoich kobiet.
Może niektórzy, ja takich nie znam. Tylko co z tego wynika?

Cytat:
więc bądź taki dobry i mów za siebie,krytykuj i oceniaj swoją kobietę,a nam pozostaw nasza własną ocenę postępowania.
Nie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości