![]() |
#1291 | ||
celebriti
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.7 :)
Cytat:
Nie widzę ![]() Aika te premium maja właśnie ten pasek co wskazuje na poziom zasikanua ![]() Jej to jak Wy sie rozliczacie ? Zarzucacie sie na wspólne życie ?
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- My też mamy osobny budżet. Podzielone kto za co płaci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
celebriti
|
Cytat:
Ciężko mi to zrozumieć. W sensie np takiej jak zabawki czy pieluchy. To jest na pół czy jedno z Was płaci powiedzmy za dziecko a drugie za inne wydatki ? Nie wiem czy to złe nie zabrzmiało. Pytam ciekawości jak to nacdzien sie układa ? No np jakiś sprzęt do domu itd
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rachunki płacimy na pół, wcześniej jak miałam wypłatę to zarzucaliśmy sie na jedzenie. Teraz placimy rachunki na pol, Tz płaci za codzienne zakupy, mleko i pieluchy dla A. Ja z tego co mi zostanie po opłaceniu rachunków kupuje dla Amy ciuchy, zabawki itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
grube są, fakt. to nie wiem, ja nie potrafiłam tego sensownie rozmieszać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
celebriti
|
Ciekawe sa wasze modele finansowe. Na pewno daje to pewne poczucie niezależności No i można coś. Chyba zaoszczędzić ?
Tak miałyście od początku ? Taka umowa ? Z czego to wynika ?
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | ||
Zadomowienie
|
Noooo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My drugie karmienie, spi średnio 1,5 godz, ekstra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
od początku tak. nie wiem czy zaoszczędzić, może wręcz przeciwnie, bo kupuję i nie zastanawiam się co na to tż. moi rodzice też mają oddzielne konta a tyle lat żyją i dobrze im z tym, także i ja nie czuję potrzeby wszystkiego wspólnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
My mamy z mężem wspólne konto ale w żaden sposób nie wpływa to na naszą niezależność. Oboje mamy jednakowy dostęp do tego konta, wiemy ile zarabiamy, duże zakupy ustalamy ze sobą.
U nas nocka w porządku. Tylko jedna pobudka 😊
#1300 |
Konto usunięte
|
Hej... Witam sie po weekendzie, wole nie opowiadać. Stu ZNOWU chce jechać do T. A ja marze o weekendzie w domu.
My tez mamy oddzielne konta, ale nie wiem czy to dobrze czy zle, nie mam porównania... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez pibudka co chwile. 3 przed północą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Nocka nawet spoko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Joł mada faka
Mloda znow zacela rzucac sie prze z sen od 2.30. O 5 pobudka ale po pol godziny udalo sie jej zasna. I spala do sniadania Nie jest zle. W każdym razie czuje sie duzo lepiej niz wczoraj ![]() Mam geraz troche sprzatania a po drzemce i 2 sniadaniu jedziemy na zakupy Oopp w radiu leci lambada ![]() Sioora pusi pooooj ![]()
#1304 |
Zakorzenienie
|
My też mamy osobne konta i podobny system rozliczania jak u Aiki i u Marei. Łatwiej z tym trochę bo mniej więcej zarabiamy po równo więc nie ma sytuacji, że ktoś kogoś musi prosić o pieniądze. Tż zarabia teraz trochę więcej ode mnie, zwłaszcza jak ja na macierzyńskim ale też większość dużych wydatków jest "jego" więc za nie płaci typu czesne za dwie szkoły, projekty do szkoły oaz paliwo na dojazdy na uczelnię.
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Ciekawe jak u Kaji z Lenką
#1305 | |
celebriti
|
Ej moja wstała o 5:40 na mleko i nadal śpi ?????
O 8 miała jesc śniadanie a za 10 minut iść na drzemkę ....
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama chce też zabrać psa do siebie w tych okresach ale ja go nie oddam!! to mój obrońca przecież przed duchami i innymi zjawami ![]() Ogólnie to bardzo duzo mi pomaga, przychodzi prawie codziennie, zabiera Marcyputa na spacery, na obiady jeżdze do rodziców więc mam to z głowy. Czasami dopada mnie bezsilność tak jak wczoraj kiedy wszystko w jednym momencie się wali. Dzisiaj już mam humor choć noc do kitu, za duzo kaw chyba wczoraj wypiłam i dumałam pół nocy ![]() ![]() Witam się porannie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Hej u nas armagedon w nocy wstaje tysionc pincet razy do Patryka w dzien caly czas na rekach :/ niech te zeby wylaza!
Co do spokojnego wieczoru i nic nie robienia cala ciaze przelezalam i szczerze.? Ciesze sie ze mam co robic ![]() ![]() My wspolnie gospodarujemy kasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Ku***
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Szybkie pytanie, do kiedy szczeniaczek w Tesco?
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Monika masakra wspolczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tez mamy osobno konta. Zostało to nam z czasów mieszkania ze sobą już od studiów, wypracowalismy sobie taki system który do dzis się sprawdza ![]() Mamy wspólne konto oszczędnościowe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Franek od rana usiadł w bujaczku ![]() ![]() A tz zdziwiony do mnie "ejjj, czemu on tak dziwnie siedzi w tym bujaczku?!" Cos mu nie pasowalo, w ogole nie skumal co się dzieje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
Kto to wie.... zeby widac w dziaslach, wszystkie 1 ale czy to to i czy akurat teraz ida bardziej niz wczesniej.. od dawna te zeby sa bardzo widoczne i nie wychodza. Ale... syn tez koszmarnie i dlugo zabkowal,.nadal nie ma wszystkich zebow.. Tylko skad kolejne gluty, w nocy i kaszel, temp ok 37 ciagle..
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Mala mi prawie kanapke z talerza zwinela
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak było od początku. Nam to pasuje. Ja z tego co mi zostanie zawsze odkładam i jeszcze cos kupie. Tz jak odłoży to zaraz wyda, nie ma żadnych oszczędności. On ma podejście w stylu - to tylko pieniądze, do grobu ich nie zabierze. On żyje tu i teraz i jak cos chce to kupuje. Ja mam "polskie podejście" odkładam, bedzie kiedyś dla Amy na studia czy mieszkanie sobie kupi. Cytat:
Moje koty tez sa obronne ![]() Fajnie masz, ze Ci mama pomoże. Zabranie dziecka na spacer czy obiad to naprawdę dużo. U nas pobudka o 2:00 i 5:40- zrobiła kupala, przebrałam ja, nakarmiłam, pokrecila sie i poszła spać. Obudziła sie koło 8:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Konto usunięte
|
A ja napiszę tylko, że zaczęło się w sobotę wieczorem tydzien temu (jak T przyjechali), było tylko nad brwią, teraz jest tak:
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
hejj
![]() my mamy wspólne konto, taki sam dostęp i karty do niego ![]() Oski sam zasnął wczoraj coś po 19 w łóżeczku u siebie w pokoju i spał aż do rana ![]() ![]() poza tym... idzie pierwszy ząbek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Hej, byłam w lidlu po pościel dla teściow na gwiazdke i czułam się jak slams z jedną, bo wszyscy brali kilka kompletów.
U nas nocka spoko, dałam jej na noc pół czopka i spała jak zabita od 18 do 23. I po 23 się obudziła i na śmiechy ją wzięło. Katar znika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy jedno konto i każdy ma taki sam dostęp do kasy.ja się nie pytam czy mogę tylko płace/biorę. Nie zarabiamy aż tyle żeby mi się opłacało dwa konta mieć ![]() U nas nocka spoko ale jak szłam spać wzięłam młodą do siebie bo tz ma nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspólnego konta chyba nie możemy mieć, bo nie jesteśmy małżeństwem. Teraz kiedy jestem na mecierzynskim i mam dużo mniej pieniędzy, robię oplaty za mieszkanie, prąd, internet, telefon, śmieci, abonament rtv, jedzenie i żwirek kota. I zabawki oraz większe rzeczy dla małego. Tz płaci oplaty za samochód, kupuje jedzenie, paliwo. Pampersy, słoiczki, mleko i drobiazgi małego kupujemy różnie, tego nie dzielimy. Sprzęty nie wiem, bo ten układ jest tymczasowy. Jak wrócę do pracy na cały etat wrócimy do tego, co było czyli na życie (mieszkanie samochód, bieżące wydatki, dziecko) będziemy się zrzucać do "koszyczka" po połowie, a większe zakupy do domu ja będę robić. Ewentualnie będą podzielone. Wiemy ile zarabiamy, po prostu tak wygodniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.