|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Ja sie boje :P ze nadejdzie ten dzien, w ktorym nie zdaze sie zaslonic przed wystrzalem :P moj malz sie nie brzydzi kupy (ufff) 😊 Magda ![]() ![]() Kasia, kupilas tv? Ewula, gratki kolejnego dzieciaczka ![]() Hariett, to lubie 😈 czesto mi sie zdarza nie otwierac bo nie mam ochoty na niezapowiedzianych gosci 😉 Ewcia, powodzenia w usypianiu Konradka 😊 Melduje sie ze jeszcze dycham, tempka troche narasta, ciasny beret przez to mam ale generalnie nie jest zle 😊 Dzidek juz spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Casaa nie ma się czym chwalić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Kiecka czarna, bawełniana, długa. Przewiazywana sznurkiem z pepco
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też uwielbiam udawać że mnie nie ma. Nie cierpię jak ktoś przychodzi nieproszony. Jestem złym człowiekiem ![]() Magda i tak ma być! Całą ciążę szperałaś dla Bartusia, czas na Ciebie ![]()
![]() |
#1296 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Hariett, ja jak się nikogo nie spodziewałam i mieszkałam w bloku, to nawet nie wstawałam do domofonu/drzwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Rozeznanie
|
Tż wrócił, chodzi o własnych nogach ale pierdzieli do mnie po angielsku i mnie irytuje sepleniąc przy tym -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zadomowienie
|
KRUSZYNKA trzymam za was kciuki!
MIĘTA masakra, oby sie nie powtórzyło nigdy CASAA mam nadzieje ze po lekach szybko sie poprawi MALWI masakra rozumiem cie w pełni... Nie kazdy marzy o wielkim weselu. To ma byc wasza decyzja a nie matki Moje wesele sie wróciło... Jeszcze cos zostało... Ale jakim cudem to do tej pory nie wiem... AHNESY czyli jutro trzeba Tesco odwiedzić MALWI moj po prostu wola jak jest kupa... Nie zmieni i juz... Pytam czemu? Nie i koniec U nas na szczescie spokój po szczepieniu... A jutro wieczorem sauna... Nareszcie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tak czytam i myślę, ale jak to Ewusia już w drugiej ciąży ![]() Poszalałaś. Jaki aparat wzięliście? Kurcze mi się chyba stabilizacja w aparacie popsuła bo większość zdjęć mi rozmazuje, a przecież to moje dziecko bez ruchu poleżeć to tak nie bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Ruda taaak Maly je z butli tak mniej więcej 3-4 razy w tygodniu
![]() I jak zachowanie dziecia przy ciotkach? ![]() Malwi siły siły i cierpliwości ![]() Zasnal Ci juz? O Bosz i jeszcze TZ dowalil swoimi komentarzami oj te Twoje chłopaki.. Kinga powiem Ci ze lipnie jest boje sie Malego podnosic żeby go nie upuscic. Eh nic targam zimne oklady zobaczę co dalej Casaa świetnie wiesci ze juz Ci lepiej! ![]() Ewusia dzis mnie mama uswiadomila ze czasem na zmianę pogody nawet zupa w lodowce sie zepsuje może z mlekiem też takie historie? Malwi moj TZ calutka ciaze zarzekal sie ze kupy nie tknie ze bedzie rzygal ze fuj i ble a teraz pierwszy lata do przewijaka. Po prostu wydaj TZ polecenie i sama zabarykaduj sie w wc ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#1304 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piszecie o dziwnie pachnącym mleku - to normalne, nie musi oznaczać zapsucia. Mleko po rozmrożeniu czy z lodówki ponoć ma prawo tak walić ze względu na lipazy? czy coś. Póki nie smakuje skiśniętym jest ok. Nie zawsze dzieciaczki takie chcą jeść, ale ponoć zazwyczaj jest ok ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja po rusku piosenki spiewalam jednego pieknego razu ![]() Magda, fajne te baletki ![]() ![]() Hariett to tym bardziej tak jak i Ty bym tych ludzi nie wpuscila ![]() Dziekuje dziewczynki za zyczenia powrotu do zdrowia ![]() Pisalyscie o zwroceniu sie wesela to u nas rodzice sie uparli, ze finansuja wiec cala kasa poszla dla nas 😊 wystarczylo na lustrzanke, wakacje w Turcji i sporo do samochodu 😊 Kasia no to super, ze jeszcze aparat bedzie ![]() Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-04-16 o 01:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Kasia zaszalalas kobito, ale kaprysy maja to do siebie, ze cudownie sie je spelnia
![]() Karen, dopiero przy mnie w lozku na noc, pobudka 2.20 na cyca ;-) Probowalam juz, ze nie przebiore, ze sam ma to zrobic. To jak mam miec placzace dziecko, bo on sie brzydzi i nie zrobi, to szkoda mi dziecka. Za to terroryzuje go w kwestii sprzatania ![]() Moj jak za duzo wypije, to po rumunsku nawija, noo chyba, ze chce mnie wkurzyc, to na trzezwo, to mu sie zdarzy. Nie pisalam Wam. Byl moj tata, przywiozl cala torbe ciuszkow, jaaaakie piekne ![]() Aaa no i dzisiaj wizyta u tesciiwej. Bedziemy uzupelniac liste gosci. W ogole moj ojciec stwierdzil, ze dobrze, ze teraz chcemy sie pobrac, bo pozniej juz tego nie zrobimy. Zawsze bedzie cos, albo w domu trzba bedzie cos zrobic, albo samochod kupic. Zawsze cos sie znajdzie, noo wiec nie przejmuje sie matka.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
O Hariett dzięki Ci za informacje o mleku i tym zmienionym smaku. Dobrze wiedzieć!
Malwi to najwazniejsze ze TZ sie w dom angażuje ![]() Fajnie ze macie wsparcie taty w decyzji o ślubie ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#1309 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nam wesele tez fundowali rodzice wiec 50k dla nas było. Cytat:
Wstalismy bo dziś do pracy^^ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie spie bo maly intensywnie podrywa karuzele.... I rozwiazuje tasiemki ochraniacza 😒
Kasia, wlasnie o to chodzi, ze raczej korzenie krzyzackie :P Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-04-16 o 05:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Wtajemniczenie
|
Haha śpij^^ musze moja karuzele w końcu zamontować....może polubi
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
Mój juz od 10 minut zajmuje się karuzela. Jak się zmeczy i marudzi to go przekladam na brzuch i jeszcze dosypiamy
![]() ![]() Tylko musze wstać i pogonic gołębia z balkonu bo grucha . Siedział mi dziad codziennie w donicy wrzosów to wczoraj je ściełam ale znów przyleciał dziad |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
KIK ![]() Cytat:
Zazdroszczę. My robimy za naszą kasę, moi rodzice kupili tylko alko. Ale podejrzewam, że wesele nam się zwróci, bo Tz ma takich fajnych kolegów ![]() Dzięki karuzeli rano jem śniadanie, biorę prysznic i się ubieram w spokoju. Wczoraj baterie padły. Jestem załamana że tak szybko Haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Magda brawo
![]() Kamilka super, że po szczepieniu spokojnie. Hariett ja też jestem zUa ![]() Mój mąż też nie jest brzydliwy, przebiera bez gadania. Ja jak się napije to też mam zaje.bistego skila językowego ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Casa jak się czujesz? Pola od godziny leży na macie i zaciesza. Mąż robi śniadanie. A wczoraj oglądaliśmy "Wilka z Wall Street" po raz któryś. Dawno tak spokojnego wieczoru nie mieliśmy. Aż człowiek zapomina że dziecko ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja tez sie przeprowadzilam na wies z miasta, z bloku do domku ale nadal nie moge sie przyzwyczaic i ze wszedzie daleko! Wczoraj bylam na zakupach, w lazience odciagalam mleko a i tak myslalam se cycki mi wybuchna, wszystko mialam zalane i cyckonosz i bluzke ![]() Powiedzcie mi, doradzcie. W maju mam wesele i co tu zrobic z tymi cyckami? Przeciez przez cala noc to bede chyba cala w mleku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Mi już się laktacji ustabilizowala, teraz to nawet bez wkładek mogłabym chodzić i od tamtego tygodnia śpię bez stanika w nocy.
Keas tak jak Magda pisze wkładki i często zmieniać, ewentualnie odciągnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Keas, a laktator masz? Ja bym wzięła i coś odciagnęła albo odciągnęła trochę ręcznie.
A w ogóle mialam Wam pisac, ze moja mama kupila Witkowi uroczy komplet w... rossmanie :O Super bawelna mieciutka, body z krotkim z piratem, spodenki i skarpetki. I cale szczescie, bo jak bylam w czwartek u niej, to karmilam mlodego i chcialam sie soku napic, ale on mial inne zdanie ![]() ![]() I mama mnie o zawal później przyprawiła, bo go usypiala, miala go na rogalu i gadamy, gadamy, a ona mówi coś, że 'ojj, zakrztusił się', a ja ze aha i olałam to, bo czasem mu sie zdarza slina zakrztusic, ale radzi sobie sam i tyle. No i gadam, a mama taka przerażona: jezu, Dorota, ratuj go, bo się krztusi! Boże.. Zerwałam się z tego krzesla, ze malo sobie nóg nie połamałam, krzyczę czy nie oddycha?! a mama, ze nie wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Keas w trakcie wyjdziesz i nakarmisz dziecko... I bedzie git. Do tego wkładki .
DOTKA masakra... Moja mama dlatego nie zostanie z mała przez dzień. Panicznie sie tego boi bo widziała to po powrocie ze szpitala. Koszmarne chwile. Piękny dzień sie szykuje... Myć okna czy ruszyć z dzieciakami na wycieczkę? Chyba to oleje, ogarnę obiad wcześniej i zakupy i po obiadku dluuugi spacer zrobimy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zadomowienie
|
Dotka też ostatnio tam kupiłam ubranka
![]() ![]() Ja też mam juz olewkę na krztuszenie, bo radzi sobie. Ale to nie jest dobre :/ Sąsiedzi chyba robią ścianę w dziurki, bo od godziny wiercą w niej... Jak ja tej rodziny nie trawię :/ ciągle się wyzywają, matka ciągle na dzieciaki krzyczy, ich pies wyje i jest okrutnie agresywny, a wyprowadza go.... Ośmiolatka :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.