Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-03, 11:09   #1291
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Ja w pierwszej ciąży bardzo szybko wygadałam się najbliższym. Po zrobieniu testu wiadomo mąż się pierwszy dowiedział, potem bliskie koleżanki od razu poznały po mnie. Podobno na twarzy miałam od razu wypisane szczęście. Po potwierdzeniu ciąży u lekarza powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu, a 2 dni później zwołałam najbliższą paczkę znajomych i też poinformowaliśmy ich. Miałam ochotę wykrzyczeć to całemu światu :P W pracy wiedziały tylko najbliższe osoby, przełożonej powiedziałam w 3 miesiącu, bo wynikła pewna sytuacja i wolałam, żeby wiedziała, a szef dowiedział się jak dostał moje L4 około 5 miesiąca.
Wyszłam z założenia, że na pewno musi być wszystko dobrze, a jeśli coś by się stało, to i tak nie ukrywałabym tego przed najbliższymi.

W tej ciąży nie wiem jak będzie, najpierw musi do niej dojść. Czarno to widzę, bo dni płodne, a libido na poziomie -nieskończoność.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 11:13   #1292
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
A możesz uchylić rąbka tajemnicy co do tej koncepcji? Ja też mam podobne zdanie jeśli chodzi o informowanie. Teściom jak już się uda to najchętniej bym w 9 msc powiedziała, ale się nie da ukryć tak długo w tajemnicy jak coś U mnie oficjalnie o staraniach wiedzą dwie moje siostry i jedna koleżanka i Wy. Powiem szczerze, że trochę mnie denerwuje jak siostry się dopytują czy się udało. Mówię im, że jeszcze nie i że są bardzo bezpośrednie :P
Dlatego wlasnie ja nie mowie nawet rodzinie bo zdarzaja sie chwile ze chcialabym o tym pogadac ale wtedy mam wasa jak pomysle ze ktos co chwile by dopytywal a jeszcze trafilby na moment gdy bardzo liczylam ze sie uda a tu@ to nie ręczę za siebiebo w pierwszym dniu @ mam naprawde paskudny nastroj i latwo mnie z rownowagi wyprowadzic,dopiero 2 dnia pojawia sie wola walki
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 11:16   #1293
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
A możesz uchylić rąbka tajemnicy co do tej koncepcji? Ja też mam podobne zdanie jeśli chodzi o informowanie. Teściom jak już się uda to najchętniej bym w 9 msc powiedziała, ale się nie da ukryć tak długo w tajemnicy jak coś U mnie oficjalnie o staraniach wiedzą dwie moje siostry i jedna koleżanka i Wy. Powiem szczerze, że trochę mnie denerwuje jak siostry się dopytują czy się udało. Mówię im, że jeszcze nie i że są bardzo bezpośrednie :P
A mam zamiar zrobić film-pokaz slajdów coś takiego
Lubię się bawić w takie rzeczy. I najpierw byłoby normalnie o mnie i mężu jakieś podziękowania dla nich że są i będą najlepsi na świecie a potem trzy kropki i bach! Że dziadkami tez będą i kilka fotek usg i takich tam. Bo wiesz taki filmik krótki. W mojej głowie to wygląda na super pomysł z super efektem. Jak po przeczytaniu tego będzie efekt odwrotny to przepraszam ale nie wiem jak wyrazić to słowami xD w sensie mój plan ;-) będzie super! Tyle w temacie ;-) hehe
Stary 2016-05-03, 11:24   #1294
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Milagros, a jak Ty się teraz czujesz? Dajesz radę??

Najgorsze miałam czwartek i piątek, ale się wyplakalam i juz od soboty nie było tak zle. Może i lepiej ze się stało wcześniej niż pózniej bo nie zdążyłam aż tak do tego przyzwyczaić się - wiedziałam o tym przez 5 dni zanim nie pogorszyły się wyniki.
Od niedzieli mam bardziej bolesna i obfitsza @ niż zwykle (czytałam ze tak się dzieje), ale od dzisiaj juz lepiej.
W przyszły czwartek będę miała 11dc i chce iść do gina sprawdzić gdzie mam pęcherzyk tym razem (czy w droznym czy w niedrożnym jajowodzie), a jutro chce juz zadzwonić do klinik gdzie robią laparo prywatnie i podpytać o terminy, cenę.... Jak piszecie o miesiącu L4 po tym to mi by to bardzo pasowało :-P Szczególnie ze większość urlopu wykorzystałam w zimie (bo maz tylko w zimie może odpocząć) trochę tez licząc na szybka ciąże i urlop macierzyński. Do końca roku zostało mi tylko 2 tyg wolnego wiec jak szybko nie zajdę w ciąże to załamie się z takim urlopem
Stary 2016-05-03, 11:29   #1295
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
Lubię się bawić w takie rzeczy. I najpierw byłoby normalnie o mnie i mężu jakieś podziękowania dla nich że są i będą najlepsi na świecie a potem trzy kropki i bach! Że dziadkami tez będą i kilka fotek usg i takich tam. Bo wiesz taki filmik krótki. W mojej głowie to wygląda na super pomysł z super efektem. Jak po przeczytaniu tego będzie efekt odwrotny to przepraszam ale nie wiem jak wyrazić to słowami xD w sensie mój plan ;-) będzie super! Tyle w temacie ;-) hehe
Pomysł wspaniały! Mojego męża kuzynka, jak się dowiedziała o ciąży, a było to przed świętami to teściom w prezencie spakowała test ciążowy

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Najgorsze miałam czwartek i piątek, ale się wyplakalam i juz od soboty nie było tak zle. Może i lepiej ze się stało wcześniej niż pózniej bo nie zdążyłam aż tak do tego przyzwyczaić się - wiedziałam o tym przez 5 dni zanim nie pogorszyły się wyniki.
Od niedzieli mam bardziej bolesna i obfitsza @ niż zwykle (czytałam ze tak się dzieje), ale od dzisiaj juz lepiej.
W przyszły czwartek będę miała 11dc i chce iść do gina sprawdzić gdzie mam pęcherzyk tym razem (czy w droznym czy w niedrożnym jajowodzie), a jutro chce juz zadzwonić do klinik gdzie robią laparo prywatnie i podpytać o terminy, cenę.... Jak piszecie o miesiącu L4 po tym to mi by to bardzo pasowało :-P Szczególnie ze większość urlopu wykorzystałam w zimie (bo maz tylko w zimie może odpocząć) trochę tez licząc na szybka ciąże i urlop macierzyński. Do końca roku zostało mi tylko 2 tyg wolnego wiec jak szybko nie zajdę w ciąże to załamie się z takim urlopem
Tak więc powodzenia!!!

dobrze, że jakoś się trzymasz i nie poddajesz!
Stary 2016-05-03, 12:04   #1296
SpiritX
Raczkowanie

Cytat:
Pierwszy raz robiłam, bo od grudnia pierwszy raz jestem w Polsce

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Pozwoliłam sobie dopisać Cię na listę staraczek. OK?
Pewnie
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Troche rozumiem twoja "paranoje",sama nie chcialabym zeby ktos z moich znajomych czy rodziny wiedzial ze mam taka sytuacje jaka mam,bo nie chce kazdemu z osobna tlumaczyc co i jak i w kazdym widziec te spojrzenia litosci ze ojej tyle sie juz biedni staraja i nic,ciekawe co z nimi nie tak,i niby troskliwe pytania jak nam idzie,na te tematy rozmawiam tylko z wami i z tz i nie mam zamiaru tego zmieniac bo nikt inny jak wy mnie tak nie zrozumiea jak KIEDYŚ sie uda to poprostu poinformujemy rodzine po kilku miesiacach,oczywiscie nie po 9ale tak po 4 i jakby co to taki byl plan od poczatku ze tyle chcemy czekac
Ja pewnie jednej dzieciatej () powiem od razu po 2 kreskach W pracy się pewnie domyślą jak dam l4, a pewnie szybko będe musiała ze względu na hormony. Innym dalszym znajomym na samym początku nie będę mówić, tylko właśnie w okolicach 3 miesiąca, chyba ze się sami zorientują, że do pracy nie chodzę np. Zresztą ja mam głębokie poczucie w środku, że coś pójdzie nie tak u mnie za pierwszym razem więc nie ma się co chwalić za bardzo... (prawdopodobnie już raz poroniłam z 3 lata temu, miałam dziwne krwawienie nie wtedy kiedy powinno być poszłam do gina i powiedział, że to mogłobyć bardzo wczesne poronienie, jakoś wtedy się nie przejełam za bardzo, nie wierzyłam, że to mogło być pronienie, ale potem wyszły problemy hormonalne i zaczeło do mnie docierać, że to pewnie jednak było to )

11/100
Filmy: 6/100
SpiritX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 12:06   #1297
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Tak więc powodzenia!!!

dobrze, że jakoś się trzymasz i nie poddajesz!

Znalazłam ostatnio na ceneo test owulacyjny ze śliny Afrodyra który ma dobre opinie tam. Co o tym sądzicie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 12:34   #1298
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SpiritX Pokaż wiadomość
Cześć, można do Was będąc początkującym?
Witaj

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Bo po tych 3 miesiącach ciąża jest 'bezpieczna'. Pierwszy trymestr minie wiec ryzyko poronienia maleje. A nie chciałabym tłumaczyć potem każdemu w razie W.

Ale z drugiej strony wiem ze najbliższej rodzinie będziemy chcieli natychmiast powiedzieć.
Też takie miałam plany Nic z tego, nie wytrzymaliśmy
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 12:54   #1299
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:

Znalazłam ostatnio na ceneo test owulacyjny ze śliny Afrodyra który ma dobre opinie tam. Co o tym sądzicie?
Wiesz co ja tak myślę, że jednak najlepszy jest seks co 2 dni bez spinki. Trochę luzu i zero analiz. To wszystko jednak mocno stresuje. I żaden test Ci w ciąże tak na prawdę zajść nie pomoże. Ja dwa pierwsze cykle obserwowałam, robiłam testy, badałam szyjkę i temp. Ten cykl z racji tego, że jesteśmy w Polsce na urlopie odpuściłam. W sensie obserwacji i jest mi lepiej nie stresuje się i nie będę miała co analizować. Co będzie to będzie. W czwartek idę do lekarza ewentualnie jeszcze we wtorek jeśli będzie taka konieczność. Myślę, że jedynie badanie ginekologiczne daje nam jakąś pewność. No i seks, seks, seks!! Nic więcej!
Stary 2016-05-03, 13:19   #1300
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co ja tak myślę, że jednak najlepszy jest seks co 2 dni bez spinki. Trochę luzu i zero analiz. To wszystko jednak mocno stresuje. I żaden test Ci w ciąże tak na prawdę zajść nie pomoże. Ja dwa pierwsze cykle obserwowałam, robiłam testy, badałam szyjkę i temp. Ten cykl z racji tego, że jesteśmy w Polsce na urlopie odpuściłam. W sensie obserwacji i jest mi lepiej nie stresuje się i nie będę miała co analizować. Co będzie to będzie. W czwartek idę do lekarza ewentualnie jeszcze we wtorek jeśli będzie taka konieczność. Myślę, że jedynie badanie ginekologiczne daje nam jakąś pewność. No i seks, seks, seks!! Nic więcej!

No może masz racje.
Ja w sumie jedynie co robiłam to testy owu przez około jeden tyd na cykl, wiec nie było to jakaś mega stresujące i absorbujące. Jednak na czas owu chciałabym przytulać się codziennie bo nie mam pewności ze plemniki przeżyją 48h jak by cos...
Nie chciałabym obniżać szanse.
Chociaż u mnie owu występowała mniej więcej w określonych dniach cyklu, ale teraz boje się ze mi się rozreguluje cykl po ostatnich wydarzeniach...
Stary 2016-05-03, 13:25   #1301
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
No może masz racje.
Ja w sumie jedynie co robiłam to testy owu przez około jeden tyd na cykl, wiec nie było to jakaś mega stresujące i absorbujące. Jednak na czas owu chciałabym przytulać się codziennie bo nie mam pewności ze plemniki przeżyją 48h jak by cos...
Nie chciałabym obniżać szanse.
Chociaż u mnie owu występowała mniej więcej w określonych dniach cyklu, ale teraz boje się ze mi się rozreguluje cykl po ostatnich wydarzeniach...
Mi ginekolog mówiła że co najmniej 2 dni przerwy jak nie więcej bo plemniki muszą się zregenerować a to troche trwa więc nie wiem czy sens jest codziennie jeśli chodzi o starania, bo jeśli o przyjemność to nie widzę przeszkód ;-) hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 13:28   #1302
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Mi ginekolog mówiła że co najmniej 2 dni przerwy jak nie więcej bo plemniki muszą się zregenerować a to troche trwa więc nie wiem czy sens jest codziennie jeśli chodzi o starania, bo jeśli o przyjemność to nie widzę przeszkód ;-) hihi

No właśnie są bardzo sprzeczne informacje - cześć źródeł i ginow doradzają co 2 dni a reszta nie widza przeciwwskazań do codziennych przytulan (ze wcale plemniki nie są słabsze)... Sama juz nie wiem.
Stary 2016-05-03, 13:31   #1303
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie są bardzo sprzeczne informacje - cześć źródeł i ginow doradzają co 2 dni a reszta nie widza przeciwwskazań do codziennych przytulan (ze wcale plemniki nie są słabsze)... Sama juz nie wiem.
No ja właśnie słyszałam zawsze że dwa dni to takie minimum minimum. Akurat nie trafiłam na teorię że codziennie ;-)
Ale tyle teorii ile osób ich wyznających ;-)
Stary 2016-05-03, 13:45   #1304
Qazsew
Zakorzenienie

No wlasnie nie wiadomo jak to z tymi przytulankami,bo dziewczyny tu juz pisaly ze komorka moze zyc ok 6 godz a z przytulankami co dwa dni to juz naprawde fart zeby trafic na te 6 godz,bo nie mamy pewnosci ile te plemniki tak naprawde zyją w nasa najlepiej to kochac sie kiedy ma sie ochote i nie myslec o staraniach ale to wszystko pieknie tylko w teoriija sie staram juz nie myslec o tym bo szczerze mowiac moje nadzieje na ciaze sa juz mikroskopijne po tylu cyklach ale i tak zawsze w polowie cyklu gdzies z tylu glowy mam mysl ze jest TEN czas no i moze jakims cudem teraz sie uda
Stary 2016-05-03, 14:11   #1305
SpiritX
Raczkowanie

Cytat:
No wlasnie nie wiadomo jak to z tymi przytulankami,bo dziewczyny tu juz pisaly ze komorka moze zyc ok 6 godz a z przytulankami co dwa dni to juz naprawde fart zeby trafic na te 6 godz,bo nie mamy pewnosci ile te plemniki tak naprawde zyją w nasa najlepiej to kochac sie kiedy ma sie ochote i nie myslec o staraniach ale to wszystko pieknie tylko w teoriija sie staram juz nie myslec o tym bo szczerze mowiac moje nadzieje na ciaze sa juz mikroskopijne po tylu cyklach ale i tak zawsze w polowie cyklu gdzies z tylu glowy mam mysl ze jest TEN czas no i moze jakims cudem teraz sie uda
ja generalnie odkąd zainteresowałam się tematem dogłębnie przestałam wierzyć w wpadki tzn. wiem, że się zdarzają, ale trzeba cudu, żeby trafić w te godziny, komorka byla ok, plemniki ok i jeszze gumka pękła

11/100
Stary 2016-05-03, 14:17   #1306
WerkuUuS
Zadomowienie

Komórka jajowa podobno 24h lub 12h jest "dostępna" (nie pamietam już) ale na pewno nie 6h.
Hm...masakra człowiek jest pewien że coś wie a potem wychodzą inne teorie i głupieje o.O
Stary 2016-05-03, 14:27   #1307
Qazsew
Zakorzenienie

Ktoras z dziewczyn tutaj wspominala ze jej ginekolog tak powiedzial wiec nie jest to "internetowa" teoria
Stary 2016-05-03, 14:40   #1308
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Ktoras z dziewczyn tutaj wspominala ze jej ginekolog tak powiedzial wiec nie jest to "internetowa" teoria
No pisząc teorie miałam na myśli wszystkie możliwe, przede wszystkim ginekologow ;-)
Stary 2016-05-03, 14:58   #1309
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No pisząc teorie miałam na myśli wszystkie możliwe, przede wszystkim ginekologow ;-)
Nie mialam tu na mysli twojej wypowiedzipoprostu tak jakos sie to ulozylowiem ze jedna z dziewczyn tak pisala i ja tez bylam w szoku ze tak krotko,ale gin jej to powiedzial i teraz uwazam ze jezeli uda mi sie zajsc w ciaze to bedzie to conajmniej zjawisko nadprzyrodzoneale dokladnie tak jak piszesz ze kazdy gin ma swoje podejscie,jeden mowi co 2 dni,inny codziennie a jeszcze inny ze kilka razy dziennie bedzie oki badz tu madrym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 15:01   #1310
Milagr0s
Raczkowanie

Ja mam cykle ponad 30dniowe i od wielu cykli mamy strategie przytulać się mniej więcej od 10 do 26 dnia co 2 dzień ale jak wychodzi test owu pozytywny to 2 dni pod rząd

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-05-03, 15:03   #1311
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Też takie miałam plany Nic z tego, nie wytrzymaliśmy
My mamy taki plan wobec znajomych. Będą informowani w miarę spotkań z nimi. Najbliższa rodzina będą wiedzieć wcześniej ; )
Stary 2016-05-03, 15:45   #1312
Lidka99
Zadomowienie

My już w domu, weekend baaaardzo udany

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Stosowałaś? Kupię to bez recepty?
Stosuję cały czas i zawsze stosunek lh do fsh miałam koło 1,6-2 a powinien być rówmy 1 i teraz właśnie mi zeszło do 1,06 także trochę mi hormony wyregulował

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej kochane, zrobiłam rano test, super czuły i oczywiście negatywny, plamienie się nie rozwija, jest raczej taki "brudny śluz" i to mnie najbardziej wkurza, bo chce już @ żeby zacząć nowy cykl... Nie czuję @ nic a nic nie czuję...
Jeszcze miałam spinę z M, te starania wychodzą nam bokiem, libido leci w dół, nawet jemu spadło, a myślałam że to niemożliwe o moim nawet nie wspomnę... Jakie macie sposoby na to żeby nie zwariować w tym wszystkim? Cieszyć się seksem i starać za razem? Poratujcie...
Ta majówka miała wyglądać zupełnie inaczej
Przynajmniej pogoda u nas jest piękna, bo inaczej to chyba nie miałabym ochoty nawet wyjść z łóżka...
Przepraszam za narzekanie, bawcie się dobrze, grilujcie i zachodźcie w ciążę!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nieplodnosc wtorna

Jaka dawke euthyroxu bierzesz?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dziewczyny ile czasu trwa zbijanie tsh? Ja mam tsh 3,11 i euthyrox25 biore
Myślę że już po 1 miesiącu brania Ci spadnie

Cytat:
Napisane przez SpiritX Pokaż wiadomość
Cześć, można do Was będąc początkującym?
Witaj
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 16:08   #1313
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Ja siedzę w pracy właśnie :/
Miałam dp w weekend wiec dzialalismy.. ale dzisiaj nie wiem co mi jest.. nie mogę nic zjeść i mi nie dobrze i jestem tak senna ze szok... i katar dostałam.. masakra oby to nie jelitowka :/
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 18:17   #1314
Fantasmagori
Zakorzenienie

Uff my wróciliśmy właśnie z Komunii bratanicy obżarliśmy się strasznie, zaraz pęknę ale przy okazji wypytałam byłą bratową o szpital który wybrałam bo ona rodziła tam w lutym I mówi że była zadowolona

Cytat:
Dla mnie brzmi super

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 18:23   #1315
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Dziewczyny ledwo żyje piersi chcą mi wyskoczyć w dole brzucha mnie naparza... Wpiszcie mnie na testowanie dzien 9 maja...

@->--
Stary 2016-05-03, 19:43   #1316
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo żyje piersi chcą mi wyskoczyć w dole brzucha mnie naparza... Wpiszcie mnie na testowanie dzien 9 maja...

@->--
Piersi to dobry znak!!! Bardzo dobty!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 19:49   #1317
SpiritX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość

@->--
trzymam kciuki

11/100

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 20:07   #1318
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Na dodatek,ciemno brązowe sa sutki a gorąco mi w nie ze szkoda gadać...

@->--
Stary 2016-05-03, 20:22   #1319
krysztalek88
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5983857 6]
Ja siedzę w pracy właśnie :/
Miałam dp w weekend wiec dzialalismy.. ale dzisiaj nie wiem co mi jest.. nie mogę nic zjeść i mi nie dobrze i jestem tak senna ze szok... i katar dostałam.. masakra oby to nie jelitowka :/[/QUOTE]
Oj jelitówka to może to nie jest :P Coś czuję, że Sylwester może i nie wypalił, ale za to walentynki już tak
Stary 2016-05-03, 20:31   #1320
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Oj jelitówka to może to nie jest :P Coś czuję, że Sylwester może i nie wypalił, ale za to walentynki już tak
Jelitowka chyba albo grypa coś czuje :/ 2/3 dni po owulacji to raczej nie możliwe by był jakiś objaw 😄
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości