|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Ja w pierwszej ciąży bardzo szybko wygadałam się najbliższym. Po zrobieniu testu wiadomo mąż się pierwszy dowiedział, potem bliskie koleżanki od razu poznały po mnie. Podobno na twarzy miałam od razu wypisane szczęście. Po potwierdzeniu ciąży u lekarza powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu, a 2 dni później zwołałam najbliższą paczkę znajomych i też poinformowaliśmy ich. Miałam ochotę wykrzyczeć to całemu światu :P W pracy wiedziały tylko najbliższe osoby, przełożonej powiedziałam w 3 miesiącu, bo wynikła pewna sytuacja i wolałam, żeby wiedziała, a szef dowiedział się jak dostał moje L4 około 5 miesiąca.
Wyszłam z założenia, że na pewno musi być wszystko dobrze, a jeśli coś by się stało, to i tak nie ukrywałabym tego przed najbliższymi. W tej ciąży nie wiem jak będzie, najpierw musi do niej dojść. Czarno to widzę, bo dni płodne, a libido na poziomie -nieskończoność. |
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pomysle ze ktos co chwile by dopytywal a jeszcze trafilby na moment gdy bardzo liczylam ze sie uda a tu@ to nie ręczę za siebie bo w pierwszym dniu @ mam naprawde paskudny nastroj i latwo mnie z rownowagi wyprowadzic,dopiero 2 dnia pojawia sie wola walki ![]()
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubię się bawić w takie rzeczy. I najpierw byłoby normalnie o mnie i mężu jakieś podziękowania dla nich że są i będą najlepsi na świecie a potem trzy kropki i bach! Że dziadkami tez będą i kilka fotek usg i takich tam. Bo wiesz taki filmik krótki. W mojej głowie to wygląda na super pomysł z super efektem. Jak po przeczytaniu tego będzie efekt odwrotny to przepraszam ale nie wiem jak wyrazić to słowami xD w sensie mój plan ;-) będzie super! Tyle w temacie ;-) hehe
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Najgorsze miałam czwartek i piątek, ale się wyplakalam i juz od soboty nie było tak zle. Może i lepiej ze się stało wcześniej niż pózniej bo nie zdążyłam aż tak do tego przyzwyczaić się - wiedziałam o tym przez 5 dni zanim nie pogorszyły się wyniki. Od niedzieli mam bardziej bolesna i obfitsza @ niż zwykle (czytałam ze tak się dzieje), ale od dzisiaj juz lepiej. W przyszły czwartek będę miała 11dc i chce iść do gina sprawdzić gdzie mam pęcherzyk tym razem (czy w droznym czy w niedrożnym jajowodzie), a jutro chce juz zadzwonić do klinik gdzie robią laparo prywatnie i podpytać o terminy, cenę.... Jak piszecie o miesiącu L4 po tym to mi by to bardzo pasowało :-P Szczególnie ze większość urlopu wykorzystałam w zimie (bo maz tylko w zimie może odpocząć) trochę tez licząc na szybka ciąże i urlop macierzyński. Do końca roku zostało mi tylko 2 tyg wolnego wiec jak szybko nie zajdę w ciąże to załamie się z takim urlopem |
|
|
|
#1295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#1296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) powiem od razu po 2 kreskach W pracy się pewnie domyślą jak dam l4, a pewnie szybko będe musiała ze względu na hormony. Innym dalszym znajomym na samym początku nie będę mówić, tylko właśnie w okolicach 3 miesiąca, chyba ze się sami zorientują, że do pracy nie chodzę np. Zresztą ja mam głębokie poczucie w środku, że coś pójdzie nie tak u mnie za pierwszym razem więc nie ma się co chwalić za bardzo... (prawdopodobnie już raz poroniłam z 3 lata temu, miałam dziwne krwawienie nie wtedy kiedy powinno być poszłam do gina i powiedział, że to mogłobyć bardzo wczesne poronienie, jakoś wtedy się nie przejełam za bardzo, nie wierzyłam, że to mogło być pronienie, ale potem wyszły problemy hormonalne i zaczeło do mnie docierać, że to pewnie jednak było to )
|
|
#1297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam ostatnio na ceneo test owulacyjny ze śliny Afrodyra który ma dobre opinie tam. Co o tym sądzicie? |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Nic z tego, nie wytrzymaliśmy
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No może masz racje. Ja w sumie jedynie co robiłam to testy owu przez około jeden tyd na cykl, wiec nie było to jakaś mega stresujące i absorbujące. Jednak na czas owu chciałabym przytulać się codziennie bo nie mam pewności ze plemniki przeżyją 48h jak by cos... Nie chciałabym obniżać szanse. Chociaż u mnie owu występowała mniej więcej w określonych dniach cyklu, ale teraz boje się ze mi się rozreguluje cykl po ostatnich wydarzeniach... |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie są bardzo sprzeczne informacje - cześć źródeł i ginow doradzają co 2 dni a reszta nie widza przeciwwskazań do codziennych przytulan (ze wcale plemniki nie są słabsze)... Sama juz nie wiem. |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tyle teorii ile osób ich wyznających ;-)
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie wiadomo jak to z tymi przytulankami,bo dziewczyny tu juz pisaly ze komorka moze zyc ok 6 godz a z przytulankami co dwa dni to juz naprawde fart zeby trafic na te 6 godz,bo nie mamy pewnosci ile te plemniki tak naprawde zyją w nas
a najlepiej to kochac sie kiedy ma sie ochote i nie myslec o staraniach ale to wszystko pieknie tylko w teorii ja sie staram juz nie myslec o tym bo szczerze mowiac moje nadzieje na ciaze sa juz mikroskopijne po tylu cyklach ale i tak zawsze w polowie cyklu gdzies z tylu glowy mam mysl ze jest TEN czas no i moze jakims cudem teraz sie uda![]()
|
|
|
|
#1305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn. wiem, że się zdarzają, ale trzeba cudu, żeby trafić w te godziny, komorka byla ok, plemniki ok i jeszze gumka pękła
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
Komórka jajowa podobno 24h lub 12h jest "dostępna" (nie pamietam już) ale na pewno nie 6h.
Hm...masakra człowiek jest pewien że coś wie a potem wychodzą inne teorie i głupieje o.O
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras z dziewczyn tutaj wspominala ze jej ginekolog tak powiedzial wiec nie jest to "internetowa" teoria
|
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
No pisząc teorie miałam na myśli wszystkie możliwe, przede wszystkim ginekologow ;-)
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu tak jakos sie to ulozylo wiem ze jedna z dziewczyn tak pisala i ja tez bylam w szoku ze tak krotko,ale gin jej to powiedzial i teraz uwazam ze jezeli uda mi sie zajsc w ciaze to bedzie to conajmniej zjawisko nadprzyrodzone![]() ale dokladnie tak jak piszesz ze kazdy gin ma swoje podejscie,jeden mowi co 2 dni,inny codziennie a jeszcze inny ze kilka razy dziennie bedzie ok i badz tu madrym
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam cykle ponad 30dniowe i od wielu cykli mamy strategie przytulać się mniej więcej od 10 do 26 dnia co 2 dzień ale jak wychodzi test owu pozytywny to 2 dni pod rząd
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki plan wobec znajomych. Będą informowani w miarę spotkań z nimi. Najbliższa rodzina będą wiedzieć wcześniej ; )
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zadomowienie
|
My już w domu, weekend baaaardzo udany
Stosuję cały czas i zawsze stosunek lh do fsh miałam koło 1,6-2 a powinien być rówmy 1 i teraz właśnie mi zeszło do 1,06 także trochę mi hormony wyregulował Cytat:
Cytat:
![]() Witaj |
||
|
|
|
#1313 |
|
Konto usunięte
|
Ja siedzę w pracy właśnie :/ Miałam dp w weekend wiec dzialalismy.. ale dzisiaj nie wiem co mi jest.. nie mogę nic zjeść i mi nie dobrze i jestem tak senna ze szok... i katar dostałam.. masakra oby to nie jelitowka :/ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff my wróciliśmy właśnie z Komunii bratanicy
obżarliśmy się strasznie, zaraz pęknę ale przy okazji wypytałam byłą bratową o szpital który wybrałam bo ona rodziła tam w lutym I mówi że była zadowolona Cytat:
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ledwo żyje piersi chcą mi wyskoczyć w dole brzucha mnie naparza... Wpiszcie mnie na testowanie dzien 9 maja...
@->--
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 |
|
Rozeznanie
|
Na dodatek,ciemno brązowe sa sutki a gorąco mi w nie ze szkoda gadać...
@->--
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5983857 6]
Ja siedzę w pracy właśnie :/ Miałam dp w weekend wiec dzialalismy.. ale dzisiaj nie wiem co mi jest.. nie mogę nic zjeść i mi nie dobrze i jestem tak senna ze szok... i katar dostałam.. masakra oby to nie jelitowka :/[/QUOTE] Oj jelitówka to może to nie jest :P Coś czuję, że Sylwester może i nie wypalił, ale za to walentynki już tak
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

U mnie oficjalnie o staraniach wiedzą dwie moje siostry i jedna koleżanka i Wy. Powiem szczerze, że trochę mnie denerwuje jak siostry się dopytują czy się udało. Mówię im, że jeszcze nie i że są bardzo bezpośrednie :P

i jakby co to taki byl plan od poczatku ze tyle chcemy czekac
) powiem od razu po 2 kreskach
)

a najlepiej to kochac sie kiedy ma sie ochote i nie myslec o staraniach ale to wszystko pieknie tylko w teorii