Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-16, 08:11   #1291
eeyesblue
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Cytat:
Napisane przez _Karolina_91 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Nadia tez chetnie spotkam sie z Wami, ale juz widze mine TZ, on nie rozumie dlaczego siedze na forum. Oczywiscie mi na spotkanie najbardziej odpowiada Rzeszow a ze ze mnie kierowca taki ze az strach to ja tylko po podkarpaciu sie przemieszczam
jesli spotkanie byloby w pierwszych dwóch tyg czerwca to i ja się piszę!

hej mamusie
nadrabialam Was chyba pol godz :P mala jeszcze śpi na brzuchu, dziś dwie pobudki były, wyspalam się słoneczny dzien się zapowiada

32
trzymam kciuki za Was mocno, ale coś biedna odenerwujesz strach o dziecko jest najgorszy jestem z Wami myślami, oby lekarz coś poradził

co do wkładek laktacyjnych mam całe 3 opakowania, bo nie używam wcale, w tym lansinoh, jak będę w pl mogę wysłać za darmo, bo mnie się nie przydają jeśli ktoś byłby zainteresowany to dajcie znać

nieznajoma
wspolczuje przygód z babciom, osiwialabym normalnie!!

widzę kilka z Was rusza z ćwiczeniami ja straciłam motywację a tym bardziej jak pomysle, że jeszcze 2 tyg do pl to na pewno w 2 tyg nic nie zrzuce, taka jestem zawsze zrezygnowana, ale może patrząc na Was ruszę i ja dupsko do ćwiczeń mąż też mowil wczoraj, że idzie dziś biegac, bo już ze sobą nie może wytrzymać i nic go nie powstrzyma haha

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Nina właśnie zasnęła. Ona ma tylko jedną stałą drzemkę, tak gdzieś 2 h po pobudce idzie w kime. Dobre i to.
moja też właśnie pierwsza taka mocniejsza drzemke ma 1,5-2 h po przebudzeniu potem już ciężko, ale dziś wystawiam na ogród to może pospi, choć nie narzekam na moją Mysze, bo jak nie śpi, pojedzona i sucho to leży grzecznie w leżaczku, guga itd

32
super, że wszystko jest dobrze!!
Stary 2016-05-16, 08:23   #1292
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Ja tez chętnie wybralabym się na spotkanie, tylko, ze większość z Was mieszka na południu Polski a ja dokładnie na samej północy. Musialybysmy spotkać się w okolicy Wawy.
To tak jak ja Też jestem chętna ale do Rzeszowa za daleko :-(

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam pierwszych po porodzie pełny trening nóg ile pośladków. Padłam. Siedzę na podłodze i spróbuję jakoś się doczolgac pod prysznic ambitny cel to wytrzymać 3 tygodnie ćwicząc rano i wieczorem. Jak to plus dieta nie spowodują że zmieszcze się w moje jeansy to ja się poddaję. Zostanę pierwszym watkowym zdeklarowanym grubasem

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
super Najgorzej pierwszy raz się zabrać Teraz pojdzie z góry
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Co najwyżej drugim :-P pierwsze jest moje. Bo cos zadka nie mogę zebrać :-\
Która to miala dynamitem w męża rzucić? Bo jak by co to w mojego tez proszę :-\ baran jakich mało :-(

Ola fika w łóżeczku. Póki co tylko raz się zakrztusila...jutro idziemy na wyniki. Mam stresa :-[
To super ze już mniej sie krztusi Kciuki za jutro
Stary 2016-05-16, 08:27   #1293
Kiinga26
Zadomowienie

Moonunit teraz to aż mi się nogi trzęsą. Bosze... Pomyśleć że kiedyś dzień w dzień robiłam przysiady ze sztangą ważącą 120 kg... I brzuszki na najwyższym stopniu atlasa z talerzem ważącym 20kg za głową. A teraz zero mięśni na brzuchu, dupsko wisi. Ale zdziadziałam

Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:28   #1294
milenujdka
Wtajemniczenie

Kurcze...odebrałam wyniki tsh- mam dużo poniżej normy. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Zazdroszczę Wam, jak czytam, że dzieci zasypiają na Waszych brzuchach. Moja niunia za bardzo nie lubi leżeć na mnie. Jak już uwielbia być noszona na ramieniu i chustą też nie gardzi.

Aha, jeśli chodzi o ćwiczenia to w ramach motywacji wczoraj zrobiłam zdjęcia w bieliźnie i nie mogę doczekać się aż porównam te z przed ćwiczeń i po ćwiczeniach. Na razie to muszę tylko wyłączyć kompa i zabieram się za siebie

Edytowane przez milenujdka
Czas edycji: 2016-05-16 o 08:30
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:36   #1295
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu. Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Lekarka powiedziała ze to po prostu od podrażnienia i przyspieszonej pracy jelit po wyjalowieniu antybiotykiem. Widziała kupę, powiedziała ze to niewielkie smuzki a do szpitala się idzie jak są plamy krwi. Mam próbować dawać mu piers, jeśli powróci brzydka kupa to przejść na mm do końca antybiotyku. Jezu wielkie uff. U niej ważył 5330 także przybrał 250 w 10 dni. Powiedziała ze w sam raz.
Super wieści Na pewno jesteś spokojniejsza Dobrze zrobiłaś ze poszłas z nim do pediatry
Stary 2016-05-16, 08:41   #1296
Kiinga26
Zadomowienie

trzydziescidwa bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko gra. I słusznie zareagowalas

A dolnośląskie dziewczyny coś się widzę nie palą do spotkania?

Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:43   #1297
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
To tak jak ja Też jestem chętna ale do Rzeszowa za daleko :-(
Nikt nie ma chyba dalej niż ja. 660km

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-16, 08:45   #1298
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W sklepie jak miał około roczku to zawsze wychodził z ogórkiem w reku, którego nawet Pani nie chciał oddać do skasowania ewentualnie z bananem.
Wow. Tez bym chciala to osiagnac. Co do zdrowego odzywiania raczej jsstesmy z tz zgodni. Ale to wyjdzie pewnie jeszcze w praniu.
Batalie bede musiala z tesciami stoczyc, bo co to za dziecinstwo bez slodyczy. Tesciowa nie widzi problmu w dawaniu 3-latkowi coli
Ja z okolic tarnowa.
Cytat:
Napisane przez _Karolina_91 Pokaż wiadomość
Kochana a co Ciebie tez dopadlo? Mi pomagalo siedzenie pod prysznicem i polewanie plecow woda, przecibolowe i nospa z tym ze bol nie mijal tylko byl troche przygaszony. Jak pojechalam do szpitala to dostalam kroplowke, ale nie pamietam z czym i nie wiem czy ona najbardziej pomogla czy to ze kamien juz byl nisko w moczowodzie
Dopadlo, pierwszy raz po porodzie. Na razie jestem na dwoch przeciwbolowych. Do 18 sama z mloda. Kiepsko to widze

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 08:50   #1299
malinka9191
Zakorzenienie

Tak mi sie przypomnialo z wczoraj, ze zszokowalo mnie ze rodzice tego malucha nie wyparzaja mu butelek, bo po co jak maja plyn do butelek. W ogole inne rzeczy mnie zszokowaly tez ale to nie na forum temst

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
ja ma, dalej prawie 2000km
Stary 2016-05-16, 08:50   #1300
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Jak sie uda to my z mloda obskoczymy dwa spotkania integracyjne. Rzeszow i slask

+ =
Stary 2016-05-16, 08:53   #1301
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja to będę miała hardcore z żywieniem Małej :-( tz to chudzina i wrzuca w siebie wszystko we wszystkich ilościach.. Zazwyczaj musze gotować dwa obiadu - np dzisiaj - podstawa - pieczony kurczak - dla mnie kasza z warzywami, dla tz frytki i kupna sałatka coleslaw z kilogramem majonezu i oleju.
Dla niego dzień bez coli to horror.. Może słodyczy jakoś specjalnie nie je, ale ta jego Cola i chipsy.. A ja unikam takich rzeczy.
On owoców nie je, warzywa to wróg nr 1.. I jak tu dziecko nauczyć warzyw jak ojciec na widok szpinaku czy brokułów ma odruch wymiotny?

A tesciowie.. Ciągle słodkie, ciągle cola. Oni już mają tak język zjedzony tym słodkim, że jak tesciowa zrobi kompot albo ciasto to nie jem bo to sam cukier jest. Ale ciągle tylko narzekają ze są grubi i ze trzeba przestać pić te słodkie i te słodycze a tesciowa kupuje non stop. Teść ma cukrzycę i mega otyłość.. Co z tego, tesciowa kupuje mu litry coli i słodycze i gotuje mu tłuste jedzenie.. A potem na niego narzeka "masz takich rzeczy nie jeść bo się wykończysz"
Mówię wam, cyrk na kółkach.. Moja mama widzę ze dzieci brata tez wciska słodycze.
Jestem na straconej pozycji od początku :-/
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:00   #1302
milenujdka
Wtajemniczenie

32-super wieści!! Dobrze,że ta lekarka taka konkretna i bez paniki
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:01   #1303
Darkanddark
Zakorzenienie

32 - super info ze możesz karmić, ale pod obserwacja
Pamiętaj ze mm to tez dobry pokarm
Stary 2016-05-16, 09:05   #1304
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Powiem Wam że mi strasznie ulżyło... a chyba zrobię tak, że po przyjęciu antybiotyku dam mu butlę mm, czy dwie żeby nie kusić losu...
w ogóle to proszę o kciuki, tym razem za mnie, bo po południu jadę do chirurga z piersią...
Stary 2016-05-16, 09:07   #1305
Darkanddark
Zakorzenienie

Co ile bierzesz antybiotyk?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Co 12 czy 8h? Bo ja co 8 wiec u mnie praktycznie non stop ten antybiotyk krąży we krwi..

Jak pierś? Lepiej coś z tym zastojem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-16, 09:08   #1306
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam że mi strasznie ulżyło... a chyba zrobię tak, że po przyjęciu antybiotyku dam mu butlę mm, czy dwie żeby nie kusić losu...
w ogóle to proszę o kciuki, tym razem za mnie, bo po południu jadę do chirurga z piersią...
Stary 2016-05-16, 09:09   #1307
_polly_
Zakorzenienie

32,

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:11   #1308
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Wow. Tez bym chciala to osiagnac. Co do zdrowego odzywiania raczej jsstesmy z tz zgodni. Ale to wyjdzie pewnie jeszcze w praniu.
Batalie bede musiala z tesciami stoczyc, bo co to za dziecinstwo bez slodyczy. Tesciowa nie widzi problmu w dawaniu 3-latkowi coli
Ja z okolic tarnowa.
Moja babcia też okropna w tym temacie a jesteśmy u niej często bo mieszka na przeciwko. I jak tylko przychodzimy to ona daje np mamby starszemu. I to całą paczkę na raz. Na szczęście zjada jedną a resztę oddaje mi na potem. Oranżadę też nie raz mu nalała i nie może zrozumieć dlaczego ja nie pozwalam, przecież nic mu nie bedzie.

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja to będę miała hardcore z żywieniem Małej :-( tz to chudzina i wrzuca w siebie wszystko we wszystkich ilościach.. Zazwyczaj musze gotować dwa obiadu - np dzisiaj - podstawa - pieczony kurczak - dla mnie kasza z warzywami, dla tz frytki i kupna sałatka coleslaw z kilogramem majonezu i oleju.
Dla niego dzień bez coli to horror.. Może słodyczy jakoś specjalnie nie je, ale ta jego Cola i chipsy.. A ja unikam takich rzeczy.
On owoców nie je, warzywa to wróg nr 1.. I jak tu dziecko nauczyć warzyw jak ojciec na widok szpinaku czy brokułów ma odruch wymiotny?
Ja jak robię kasze na obiad to dla tż muszę ryż lub ziemniaki bo kaszy nie tknie.

Któraś pytała o wyjazd z maluchem.
Mieliśmy jechać dopiero w sierpniu ale z różnych przyczyn jedziemy w czerwcu. Na krótko bo 3 dni do Krasnobrodu. W jeden dzień do zoo do Zamościa. Mamy domek 8 osobowy, jedziemy w 3 rodziny. I 5 dzieci
Trochę się martwię jak to będzie i czy to dobry pomysł z takim maluchem bo będzie miał 3,5 miesiąca.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:13   #1309
sloneczko4477
Zadomowienie

Dzień dobry!
Tylko jedno karmienie w nocy, drugie dopiero nad ranem
trzydziescidwa dobrze, że jesteś już uspokojona
Oczywiście mocne kciuki za wizytę
Dark każdy antybiotyk chyba jedynie co 12 godzin można tak mi się wydaje..
nieznajoma Matko kochana ja bym nie wytrzymała i bym zbeształa te baby! Jeśli ktoś nie ma szacunku do mnie to ja nie mam do niego! Nie obchodziło by mnie, że starsze, że nie wypada, że to rodzina tż! Jak tak można się zachować w ogóle?! Aż mi się ciśnienie podniosło jak czytałam!!!

Znowu mam mocne postanowienie odstawić słodycze i ćwiczyć ale tak ciężko, że pewnie skończy się jak zwykle

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Co ile bierzesz antybiotyk?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Co 12 czy 8h? Bo ja co 8 wiec u mnie praktycznie non stop ten antybiotyk krąży we krwi..

O widzisz nie wiedziałam, że co 8 też się bierze
Stary 2016-05-16, 09:15   #1310
Darkanddark
Zakorzenienie

Monicca - jasne ze to dobry pomysł. Ja po wyjeździe z 1,5 miesięcznym maluchem do Niemczech na tydzień nabrałam odwagi - nie można się zamykać w domu. Co takiemu maleństwu może się stać? Pod warunkiem żeby wszyscy byli zdrowi.. To niczym się nie martwić

Właśnie miałam pytać - wczoraj tz mnie zapytał gdzie jedziemy na wakacje - my zazwyczaj wyjezdzalismy za granicę nad morze, piasek, ciepło.. Teraz chyba nie jest pora na takie dalekie podróże? Wybieracie się gdzieś?
Stary 2016-05-16, 09:15   #1311
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Moonunit teraz to aż mi się nogi trzęsą. Bosze... Pomyśleć że kiedyś dzień w dzień robiłam przysiady ze sztangą ważącą 120 kg... I brzuszki na najwyższym stopniu atlasa z talerzem ważącym 20kg za głową. A teraz zero mięśni na brzuchu, dupsko wisi. Ale zdziadziałam

Jeszcze wrócisz do formy Zobaczysz Tylko jutro daj miesnom odpocząć albo zrob lżejszy trening

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Kurcze...odebrałam wyniki tsh- mam dużo poniżej normy. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Zazdroszczę Wam, jak czytam, że dzieci zasypiają na Waszych brzuchach. Moja niunia za bardzo nie lubi leżeć na mnie. Jak już uwielbia być noszona na ramieniu i chustą też nie gardzi.

Aha, jeśli chodzi o ćwiczenia to w ramach motywacji wczoraj zrobiłam zdjęcia w bieliźnie i nie mogę doczekać się aż porównam te z przed ćwiczeń i po ćwiczeniach. Na razie to muszę tylko wyłączyć kompa i zabieram się za siebie
Kciuki zeby tsh wróciło do normy i za ćwiczenia

Moj najlepiej śpi na moim brzuchu Ale mnie nie do końca to cieszy bo wolałabym zeby spał spokojnie w łóżeczku lub wozku a nie pol godz po odlozeniu do łóżeczka płacze przez sen Potule go odkladam i za jakiś czas znowu to samo
Z jego spaniem zamiast być coraz lepiej to jest coraz gorzej

Cytat:
685 km najkrótszą trasa wg googla

Malinka pobilas nas ;-)
Cytat:
Kciuki sa
Będzie dobrze
Stary 2016-05-16, 09:17   #1312
sloneczko4477
Zadomowienie

Mieliśmy zamiar po ślubie jechać nad morzem ale nic z tego akurat wtedy są Światowe Dni Młodzieży w Krakowie i całe południe jedzie na północ! Kolega tż dzwonił w kilka miejsc zapytać o noclegi to nic nie ma a jedna kobieta jak usłyszała, że z Krakowa to zapytała co się ludziom w tym Krakowie dzieje, że wszyscy chcą nad morze akurat wtedy nocleg by pewnie znalazł jakiś ale będą dzikie tłumy na drogach nie wspominając o plażach

Do Rzeszowa mam 192km

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2016-05-16 o 09:18
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:20   #1313
201704101323
Konto usunięte

Słuchajcie, ja nie mówie ze spotkanie ma byc w rzeszowie- ustalimy pozniej -gdzie i kiedy, najpierw ustalmy ile osób chce przyjechac i czy w ogóle chcecie?
Bo ja moge i do wawy i gdzie badz dojechac i jeszcze kogos , naprz., Karolina ciebie , wziac po drodze.
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:20   #1314
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Monica, dark, mi przyszedl do glowy pewien pomysl... Poszukam info jakichs madrych glow potwierdzone badaniami, wydrukije, zalaminuje i bede pokazywac czego dla dziecka nie chce (nadcisnienie, otylosc itp). Musze ppprzec to jakimis strasznymi fotkami bo inaczej do nich nje dotrze

Slpneczko

+ =
Stary 2016-05-16, 09:22   #1315
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Co ile bierzesz antybiotyk?]Co 12 czy 8h? Bo ja co 8 wiec u mnie praktycznie non stop ten antybiotyk krąży we krwi..

biorę co 12h... ile musiałabym odczekać, żeby było "bezpiecznie"?
Poszła kolejna ładna żółciutka kupa, jakaś taka bledsza i jakby, pewnie po mm inna...

dziękuję Wam za kciuki, z zastojem jakby lepiej! Chyba ten antybiotyk jednak lepsze ma działanie mimo wszelkich skutków ubocznych... Wczoraj jeszcze miałam jedną bolesną grudkę, a teraz już nic nie czuje! Ale grudowate piersi są... także jadę do tego chirurga-onkologa na wizytę z usg, niech zobaczy co i jak z tymi piersiami, czy tam gdzieś się nie przytkało coś i może pozwoli wcześniej odstawić antybiotyk, np. po 5 dniach czyli jutro bym kończyła...
Stary 2016-05-16, 09:25   #1316
misia880
Zakorzenienie

Dark my sie nie wybieramy no bo maz ta prace zmienil i du.pa. jakby nie to to jechalibysmy do Chorwacji albo do Turcji

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:25   #1317
trzydziescidwa
Zakorzenienie

milenujdka, bierzesz jakieś leki, czy samo z siebie TSH niskie?
Stary 2016-05-16, 09:30   #1318
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
biorę co 12h... ile musiałabym odczekać, żeby było "bezpiecznie"?
Poszła kolejna ładna żółciutka kupa, jakaś taka bledsza i jakby, pewnie po mm inna...
U nas też tak jest ze po mm jest ładniejsza trochę inna kupka
Stary 2016-05-16, 09:50   #1319
darolka
Rozeznanie

Cytat:
trzydziescidwa bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko gra. I słusznie zareagowalas

A dolnośląskie dziewczyny coś się widzę nie palą do spotkania?

Pala sie tylko troszke mniej..ja juz widze minr mojego męża na wyjazd. Zreszta po wczorajszym jego zachowaniu średnio mam.ochote z nin gdzies jechac. Czasem mam warazenie ze ten facet jak śpi to traci komórki mózgowe odpowiedzialnr za racjonalne myślenie. Na codzien do calkiem ogarnięty facet ale jak czasem cos wymyslu to nie wiem czym mam go zatluc :-\

Pogoda do bani, wieje a ja musze po starsza do szkoky isc :-[:-[
Stary 2016-05-16, 10:02   #1320
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Ha ha Darolka Ech z tymi tż... mój wielkiego focha strzelił ze do lekarza chcę z malym iść i musi wstac zarejestrowac... jeszcze jak tylko wyszliśmy to mi nawtykal ze od początku mówił ze to moja fanaberia i nic się nie dzieje i ze mi odetnie dostęp do internetu.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości