Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 07:46   #1291
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Zawsze się znajdzie jakieś ładne zdrobnienie. Mój brat na swojego syna, Marcina, wołał Malinek.
My myślimy nad Hubertem, Igorem lub Maksem, dziewczynę nazwiemy Julia.
Z czasem tez sie wlasnie takie inne zwroty wynajduja. Takze jakos to bedzie

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:47   #1292
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Szpinak trzeba jeść w towarzystwie nabiału, Hosenka o tym pisała

O czarnym mydle możesz poczytać tutaj: http://www.helfy.pl/kosmetyki/twarz/...skie-dudu-osun identyczne widziałam u siebie w rossmannie, w podobnej cenie, na półce z mydłami w kostkach. Bardzo polecam, zwłaszcza jak dokuczają Ci syfki na plecach lub dekolcie.

Koktajl robię tak: umytą natkę pietruszki blenduję z jabłkiem lub dwoma (zależy od wielkości, pietruszki daję hojnie), dodaję wody mineralnej do odpowiedniej konsystencji i świeżego soku z cytryny, jeszcze chwilę blenduję i gotowe. Staram się do tego łykać jakiś rutinacol (chodzi o witaminę C).
Polecam przebrać pietruszkę z tych grubszych gałązek, bo kiedyś wrzuciłam całą nać i coś dziwnego pływało mi w koktajlu.

Jak łykałam żelazo w tabletkach (sorbifer bodajże), to zawsze w obecności kwasu foliowego i witaminy C - poprawiają jego wchłanianie.

Biorę ten magnez z polecenia lekarza, teraz dwa razy dziennie, a przy bólach mogłam łykać nawet 3.
Jedz banany i pomiodory
To dziś na kolację sałatka ze szpinaku z jajem
Czytałam, że jakieś związki zawarte w mleku i serach sprawiaja, że żelazo staje się nieprzyswajalne.
Dzięki za przepis, wieczorem na pewno spróbuję, muszę coś z tym wszystkim zrobić.
Zastanawiam się, czy teraz w Polsce nie polecieć prywatnie do hematologa Bo tutaj potem zapłacę ze 150 euro za wizytę
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:51   #1293
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to widziałam dziś w rossmannie prawdziwe afrykańskie mydło fajno, nie będę musiała uzupełniać braków przez internet.
OOoo, ciekawe jak ze składem.

To to? http://www.rossmann.pl/Produkt/Dudu-...-g,378846,5660
Moje Dudu Mam dokładnie to. To świetnie, że jest

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-06-07 o 07:53
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:54   #1294
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
To dziś na kolację sałatka ze szpinaku z jajem
Czytałam, że jakieś związki zawarte w mleku i serach sprawiaja, że żelazo staje się nieprzyswajalne.
Dzięki za przepis, wieczorem na pewno spróbuję, muszę coś z tym wszystkim zrobić.
Zastanawiam się, czy teraz w Polsce nie polecieć prywatnie do hematologa Bo tutaj potem zapłacę ze 150 euro za wizytę
Nabiał upośledza wchłanianie żelaza, ale szpinak zawiera szczawiny szkodliwe dla kości i szkliwa, które właśnie nabiał neutralizuje.
Głowy nie dam, ale szpinak tak ekstra dużo żelaza nie zawiera, dużo więcej jest w pietruszce, w jarmużu...

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
OOoo, ciekawe jak ze składem.

To to? http://www.rossmann.pl/Produkt/Dudu-...-g,378846,5660
Moje Dudu Mam dokładnie to. To świetnie, że jest
Hosenko podlinkowałam przed chwilą z helfów, to w rossmannie jest identyczne, cena też podobna.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-06-07 o 07:53
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:57   #1295
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Miałam kolegę Miłosza jak miałam 5 lat, bawiłam się z nim na placu zabaw i wołałam na niego MIŁOŚĆ

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Dziś może się dowiemy Kocyk kupiliśmy miętowy z szarym a ten drugi biały w kremowe gwiazdki No a huśtawka jest w szarościach
Poka kocyki :P
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:57   #1296
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Spróbuj z tą pietruszką może, też niespecjalnie tolerowałam sorbifer, brałam go parę miesięcy, a wyniki poprawiły mi się nieznacznie. Za to po codziennym koktajlu poziom żelaza poszybował w górę.
Właśnie czytam przepis, wygląda że szybko się robi. Wypróbuję dzisiaj, jak kupie pietruszkę. Mam nadzieję że mnie nie cofnie po pierwszym łyku
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:57   #1297
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
A ten lezaczek bujaczek to jest wogole artykul pierwszej potrzeby dla dziecka? Taki must have ze tak to ujme? Tak sie zastanawiam czy chce przyzwyczajac do bujania
Nie jest, ja jestem wręcz przeciwna. Lepiej dziecko położyć na podłodze, obłożyć zabawkami, książeczkami, niech się próbuje ruszać, ćwiczyć mięśnie, kombinować, a nie więzić w leżaczku.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 07:57   #1298
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Koktajl robię tak: umytą natkę pietruszki blenduję z jabłkiem lub dwoma (zależy od wielkości, pietruszki daję hojnie), dodaję wody mineralnej do odpowiedniej konsystencji i świeżego soku z cytryny, jeszcze chwilę blenduję i gotowe. Staram się do tego łykać jakiś rutinacol (chodzi o witaminę C).
Polecam przebrać pietruszkę z tych grubszych gałązek, bo kiedyś wrzuciłam całą nać i coś dziwnego pływało mi w koktajlu.

Biorę ten magnez z polecenia lekarza, teraz dwa razy dziennie, a przy bólach mogłam łykać nawet 3.
Jedz banany i pomiodory
o widzisz, dzieki. zwieksze dawke do 2 + twoj koktajl. mam akurat piekna pietruszke w ogrodku to bede sobie takie koktajle robic.a ile dziennie ich pijesz?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:58   #1299
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
ja używam soczewki ultraflex premier biofinity https://www.szkla.com/737_wyprzedaz-...Q&gclsrc=aw.ds
I przy okazji polecam tą stronkę do robienia zakupów online

Dzień dobry!
Wczoraj spacerowałam prawie 3 godziny z przystankami, ale i tak przesadziłam, bo wieczorem nie miałam siły się ruszyć, pachwiny mnie bolały miałyście tak może przy zwiększonym "wysiłku"?

Zrobiłam już zam dla maluszka i dla mnie w aptece i kupiłam między innymi laktator i termometr elektryczny gdybyście miały ochotę coś zamówić na all bądź w aptece internetowej to chętnie Wam polecę z których ja korzystałam i mają dobre ceny
Aaaaa i czekam na moją poduchę do spania! Tego takiego węża
Też mam bóle pachwin jak przesadze z chodzeniem

Jaki laktator kupiłaś? Zastanawiam się nad philipsem avent, ale tym ręcznym. Elektryczny może mi się nie przydać, a wolę mieć w domu.
Stary 2016-06-07, 07:58   #1300
shine_sky
Zakorzenienie

Ja jarmużu nie lubię w koktajlach, ale bardzo lubię robić z nich chipsy polewam oliwą, solę, cynamonu też można dać i piękę jakieś 10 min do czasu jak zrobią się chrupkie, pycha.

A co do bujaczka to ja mam od brata, ale w moim przypadku się sprawdzi, bo sypialnie i kącik małego będziemy mieli na piętrze, a kuchnie na parterze, więc jeśli będe coś ograniać na dole czy robić obiad to mogę mieć go na oku. To wszystko zależy od potrzeb, nie uważam, że to niezbędne
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 07:59   #1301
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Z magnezem to mi kiedyś lekarz powiedział ze wszystkie suplementy to lipa jest i one sie slabo wchlaniaja i jezeli juz brac magnez to brac lek a nie suplement. To samo mowia farmaceuci. Spróbuj w aptece zapytać np o MagLek albo inny magnez ktory jest lekiem. Chociaz ja w ciazy poki co nie biorę ale przed ciążą bralam
ja biore chela mag b6, dziewczyny tu go polecaly. nawet sama farmaceutka powiedziala ze wg niej to najlepszy magnez ale czy to lek czy suplement to nie wiem

Cytat:
Hejka Nadszedł ten dzień, dzień wizyty doczekać się nie mogę Wczoraj byliśmy z babcią juniorka na zakupach i przepadliśmy
powodzenia! no a azakupy - wow, konkret!

Stary 2016-06-07, 08:01   #1302
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ale 23 to juz nie 22 tydzien. Ja wiem ze do 22 sie robi tak mi gin tlumaczył. Od 18 do 22. Chodziło mi o to, że w 22 tygodniu dziecko bedzie sporo wieksze niz np. w 19. Rożnica będzie W 23tc bym juz nie poszło. Wyraźnie gin powiedział do 22.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

serrio dopiero w 24

Taa dopiero, tez bylam w szoku ale lekarz ktory robi badanie wyraznie tak podal, ale jak pojde za 2 tyg. na wizyte to sie upewnie, najwyzej beda mnie wciskac w termin bo to tez dla mnie dziwne. Ale co ja zrobie- nie ja jestem lekarzem;/

Gratulacje wczorajszych wizyt, i kciuki za dzisiejsze.

Cherry to poszalałaś ! A jak zapiekanki? dobre były?
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:01   #1303
KarolinaMagdalena
Raczkowanie

Jak sobie pomyślę o odciąganiu mleka to mi się słabo robi

Już Wam dobrze radzę, na listopad/ grudzień zaopatrzcie się w kilka główek świeżej kapusty
KarolinaMagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:02   #1304
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Nabiał upośledza wchłanianie żelaza, ale szpinak zawiera szczawiny szkodliwe dla kości i szkliwa, które właśnie nabiał neutralizuje.
Głowy nie dam, ale szpinak tak ekstra dużo żelaza nie zawiera, dużo więcej jest w pietruszce, w jarmużu...
Wczoraj dostałam rozpiskę od gin, gdzie jest najwięcej żelaza. Ogólnie należy jeść jakieś mózgi i jęzory
Ale np. kalmary mają baaaaaaardzo dużo żelaza, nigdy nie jadłam, ale spróbuję może takie w panierce, powinny być do przełknięcia.
Szpinak też jest, nie na top pozycji, ale jest. Soczewica, groch, mięso oczywiście.
Ale dziś na pewno wypróbuję Twój koktajl
Stary 2016-06-07, 08:03   #1305
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam bóle pachwin jak przesadze z chodzeniem

Jaki laktator kupiłaś? Zastanawiam się nad philipsem avent, ale tym ręcznym. Elektryczny może mi się nie przydać, a wolę mieć w domu.
Ja postawiłam też na ręczny, bo nie chcę pakować niemałej kasy w elektryczny, jak się okaże że z jakichś powodów nie mogę karmić wtedy zainwestuję wiesz co, ja kupiłam tani z Akuku, ale w necie ma świetne opinie, mimo swojej niskiej ceny, o taki http://www.skapiec.pl/site/cat/2693/comp/4944797#opinie i i na ceneo też znajdziesz. NA którymś z blogów wyczaiłam, dziewczyny polecały. Zobaczymy, kosztował ponad 4 dychy więc nie będzie mi jakoś super żal
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 08:03   #1306
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Poka kocyki :P
http://szumisiesklep.pl/kategoria/ko...zimowy-mietowy - nie było podusi w komplecie to kupiłam szarą w gwiazdki
http://szumisiesklep.pl/kategoria/ko...i-junior-szary - tylko mój jest beżowy na stronie go nie ma
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:03   #1307
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka Nadszedł ten dzień, dzień wizyty doczekać się nie mogę Wczoraj byliśmy z babcią juniorka na zakupach i przepadliśmy
:Kciuki: za wizytę!!!
Poka zakupy
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Hej, wybaczcie weekendowa nieobecnosc, ale mialam na ten week meza w domu wiec korzystalismy z czasu razem którego mamy malo. Byliśmy na termach, prawie caly czas w basenach, dzidzi nie protestowalo wiec chyba lubi plywac z mamuska
No i po burzliwej dyskusji na temat imion tylkk jedno powielilo sie na liscie mojej i meza, tak to mielismy zupełnie rozne typy. Wiec na dzien dzisiejszy nasz synus ma na imie Miłosz Maciej

Jak moge cos zaproponowac to polecam zblendowany z pomarańcza i natka pietruszki jarmuż.

Wizytujacym powodzenia na wizytach!
Ja dzis gnam do pracy zawiezc l4
Ładne imiona
Nasze jeszcze długo zostanie bezimienne, nic nam się nie podoba

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie jest, ja jestem wręcz przeciwna. Lepiej dziecko położyć na podłodze, obłożyć zabawkami, książeczkami, niech się próbuje ruszać, ćwiczyć mięśnie, kombinować, a nie więzić w leżaczku.
Moja leżała głównie na podłodze, zwłaszcza że były okropne upały a przy podłodze było chłodniej. Mieliśmy huśtawkę FP z projektorem - bardzo fajna nie jest nie wiadomo jak potrzebna ale Mała huśtała się tak 5min dziennie i była zachwycona
A leżaczek to prędzej się chyba przyda przy pierwszych owocach itd, 4 miesięczny maluch jeszcze nie siedzi na tyle, żeby go sadzać w krzesełka . Tak mi się wydaje
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:04   #1308
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj dostałam rozpiskę od gin, gdzie jest najwięcej żelaza. Ogólnie należy jeść jakieś mózgi i jęzory
Ale np. kalmary mają baaaaaaardzo dużo żelaza, nigdy nie jadłam, ale spróbuję może takie w panierce, powinny być do przełknięcia.
Szpinak też jest, nie na top pozycji, ale jest. Soczewica, groch, mięso oczywiście.
Dobrze zrobione kalmary są pycha ;-)

Edytowane przez mietowka25
Czas edycji: 2016-06-07 o 08:05
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:04   #1309
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Właśnie czytam przepis, wygląda że szybko się robi. Wypróbuję dzisiaj, jak kupie pietruszkę. Mam nadzieję że mnie nie cofnie po pierwszym łyku
Wydawało mi się obrzydliwe, ale po pierwszym łyku stwierdziłam że to jest bardzo dobre. Można dosmaczyć miodem. Tylko przebierz tę pietruszkę dobrze, żeby wrzucić tylko listki i młode łodyżki. Te starsze mają takie błonki, po rozblendowaniu to wygląda jak maleńkie kawałki folii i kiedyś stanęło mi w gardle :P

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o widzisz, dzieki. zwieksze dawke do 2 + twoj koktajl. mam akurat piekna pietruszke w ogrodku to bede sobie takie koktajle robic.a ile dziennie ich pijesz?
Raz dziennie, tylko nie żałuj pietruchy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 08:04   #1310
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ale tak samo moze sie nie przydac reczny ja mam elektryczny, swoj i taki tez mialam w szpitalu. zaden luksusowy, juz nawet nie pamietam jaka firma ale normalnie dawal rade. siedzialam sobie przed tv a mleczko samo lecialo nie wyobrazam sobie meczyc sie recznie. dla mnie te wszystkie nowinki maja nam ulatwiac zycie a nie umeczac ale co kto woli

Stary 2016-06-07, 08:04   #1311
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaMagdalena Pokaż wiadomość
Jak sobie pomyślę o odciąganiu mleka to mi się słabo robi

Już Wam dobrze radzę, na listopad/ grudzień zaopatrzcie się w kilka główek świeżej kapusty
Do okładania cycusiów??
Stary 2016-06-07, 08:05   #1312
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Taa dopiero, tez bylam w szoku ale lekarz ktory robi badanie wyraznie tak podal, ale jak pojde za 2 tyg. na wizyte to sie upewnie, najwyzej beda mnie wciskac w termin bo to tez dla mnie dziwne. Ale co ja zrobie- nie ja jestem lekarzem;/

Gratulacje wczorajszych wizyt, i kciuki za dzisiejsze.

Cherry to poszalałaś ! A jak zapiekanki? dobre były?
Zapiekanki luksus, aż dwie zjadłam
Ja nie chciałam nic kupować ale moja mami oszalała i nie mogłam jej zatrzymać chciała już wózek kupić
Stary 2016-06-07, 08:07   #1313
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
http://szumisiesklep.pl/kategoria/ko...zimowy-mietowy - nie było podusi w komplecie to kupiłam szarą w gwiazdki
http://szumisiesklep.pl/kategoria/ko...i-junior-szary - tylko mój jest beżowy na stronie go nie ma
Piękne.
A po co podusia?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

A tak jeszcze apropo lezaczkow to ów sprzęt to jedno a zabawa na podłodze (mata edukacyjna) to drugie ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 08:07   #1314
KarolinaMagdalena
Raczkowanie

Cytat:
Do okładania cycusiów??
Zgadza się mnie to uratowało przed antybiotykiem.
No i mąż po części miał w tym udział, delikatny masaż to na prawdę ogromna ulga dla piersi.
KarolinaMagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 08:08   #1315
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam!

A mnie ostatnio lekarka pyta jakie i jak długo łykam żelazo, że aż tak mam ponad normę. A ja w życiu żadnego żelaza nie brałam norma do 155 a ja mam 215. Gin był zachwycony, ponoć u ciężarnych to anemia jest najczęstsza a u mnie mimo tych krwawień na plus
Cytat:
Śliczne!
Stary 2016-06-07, 08:10   #1316
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
A leżaczek to prędzej się chyba przyda przy pierwszych owocach itd, 4 miesięczny maluch jeszcze nie siedzi na tyle, żeby go sadzać w krzesełka . Tak mi się wydaje
o tak, ja swoj wykorzystywalam glownie do jedzenia

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
uwielbiam!

A mnie ostatnio lekarka pyta jakie i jak długo łykam żelazo, że aż tak mam ponad normę. A ja w życiu żadnego żelaza nie brałam norma do 155 a ja mam 215. Gin był zachwycony, ponoć u ciężarnych to anemia jest najczęstsza a u mnie mimo tych krwawień na plus

Śliczne!
łooooo, ale norma! ja mam 11 albo 13 (juz nie pamietam) i tez w normie

Stary 2016-06-07, 08:13   #1317
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, ja swoj wykorzystywalam glownie do jedzenia
My fotelik samochodowy, ale nie było to zbyt wygodne
Później kupiliśmy krzesło do karmienia Peg Perego, odchylało się na takie właśnie pół leżące dla malucha

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:

łooooo, ale norma! ja mam 11 albo 13 (juz nie pamietam) i tez w normie
Takie mam normy podane na tej kartce z labo. Nawet źle podałam bo od 35 - 150 a ja mam 215
Żelazna baba ze mnie
Stary 2016-06-07, 08:15   #1318
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Piękne.
A po co podusia?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

A tak jeszcze apropo lezaczkow to ów sprzęt to jedno a zabawa na podłodze (mata edukacyjna) to drugie ;-)
Do wózeczka mu pod główkę położę, żeby miał wygodnie, kupiłam płaską bo dzieci chyba nie powinny wysoko mieć głowy

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
uwielbiam!

Śliczne!
Powiem Wam, że to jest radocha kupić coś swojemu maluchowi.
Stary 2016-06-07, 08:17   #1319
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Do wózeczka mu pod główkę położę, żeby miał wygodnie, kupiłam płaską bo dzieci chyba nie powinny wysoko mieć głowy

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Powiem Wam, że to jest radocha kupić coś swojemu maluchowi.
Ja kupie coś po wizycie za tydzień w środę :-P na razie robię listę co chce co ile kosztuje w sklepie a potem za ile to kupiłam :-D chce obliczyć ile będzie kosztować wyprawka
Stary 2016-06-07, 08:18   #1320
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Ja postawiłam też na ręczny, bo nie chcę pakować niemałej kasy w elektryczny, jak się okaże że z jakichś powodów nie mogę karmić wtedy zainwestuję wiesz co, ja kupiłam tani z Akuku, ale w necie ma świetne opinie, mimo swojej niskiej ceny, o taki http://www.skapiec.pl/site/cat/2693/comp/4944797#opinie i i na ceneo też znajdziesz. NA którymś z blogów wyczaiłam, dziewczyny polecały. Zobaczymy, kosztował ponad 4 dychy więc nie będzie mi jakoś super żal
Ja właśnie widziałam na all avent za 100 zł, ten akuku też wydaje mi się ok. Ku avencie skłania mnie popularność tych produktów, butle i pojemniki są kompatybilne a laktatorem, wszędzie można je dostać bez problemu. Muszę ogarnąć to na spokojnie.

Cytat:
ale tak samo moze sie nie przydac reczny ja mam elektryczny, swoj i taki tez mialam w szpitalu. zaden luksusowy, juz nawet nie pamietam jaka firma ale normalnie dawal rade. siedzialam sobie przed tv a mleczko samo lecialo nie wyobrazam sobie meczyc sie recznie. dla mnie te wszystkie nowinki maja nam ulatwiac zycie a nie umeczac ale co kto woli
Nie wiem jak będzie, ale przypuszczam że tak jak moja mama, mogę mieć nawał pokarmu (po porodzie bidula stała nad zlewem po pół godziny żeby się pozbyć pokarmu, jeszcze na oddziale wykarmiła cudze dziecko ) Dodatkowo mam na przysadce guza, który mi produkuje ekstra nadmiar prolaktyny, a musiałam odstawić leki przez ciąże.
Stwierdziłam że kupię zwykły, a jak się pojawi potrzeba, zainwestuję w elektryczny. Nie będzie mi żal, jak nie skorzystam.

Cytat:
Do okładania cycusiów??
Nooo, pamiętam bratową jak beczała po szpitalu, dostała zastoju, gorączki, mama z położną obkładały ją kapustą.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości