![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Kociak ja będę mirene zakladac
Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Dlaczego nie 6w1? Marcelina dzos w nocy zjadla tylko raz o 24. O 4 podawalam jej pierś ale ciumnkala 5 lyczków i poszla spać. O 6:30 zjadla za to pod korek ![]() Teraz leży na brzuszku i przysypia ![]()
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Kark miala ok. Teraz juz czoło normalne.
Kuzwa co to bylo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
Ja tylko budki zakrywam jak je słoeczko razi, ale od spodu zawsze przewiew jest.
Moje dzieci grzeczne w dzień, ululają bez problemu, oczywiście zdarza się też dzień buntu, natomiast na nockę to trzeba je 2 godziny niuńkać. Kąpiel około 19/20 w zależności o której mają jeść, po kąpieli mleczko i albo usną na chwilę, albo niuńkamy, zasypiają o 24/1, ręce opadają :-( ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Lilusia jak jadła o 1 to wstała dopiero o 7 :-D , a kubuś jadł przed 3 i jeszcze lulkuje :-D ja odciągam w nocy co ok 4/5h, w dzień co 3h, i już od wczoraj zamroziłam 5 woreczków po 150ml, ale małe jadły mm raz wczoraj i raz dzisiaj w nocy, bo mam mleko owarte i w niedziele muszę wywalić bo trzy tyg będzie otwarte, trochę jeszcze wykorzystam, a małym jedna porcja mm nie zaszkodzi, no i zapasów narobię :-D , na gorsze czasy. W nocy cyce chyba więcej mleka produkują, bo za 4, albo 5h odciągnę 350ml, a w ciągu dnia tyle się nie udaje :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Rozeznanie
|
Ania tez mi sie tak wydaje ze podobne charakterki
![]() ![]() ![]() Co do szczepien, ja sie nie zastanawiam, nie czytam, nie dociekam. Tutaj wszyscy szczepia w koko i dzieci zdrowe. Nie znam pezypadku zeby bylo cos nie tak. Nie wiem jak w polsce wygladaja szczepienia, ale tutaj tak: W momencie urodzenia - na geuzlice, ale ze nie ma szczepionek to moj nie byl. Sa dostepne w polsce? 2 mce- 6 w 1 + puneukoki 4 mce - 6w1 + meningokoki 6 mce- 6w1 + puneukoki 12 mcy - odra, swinka, rozyczka, + puneukoki 13 mcy - meningokoki + od grypy Wszystko jest darmowe, oczywiscie moge odwowic szczepien, ale skoro turaj ten system sie sprawdza to mieszac nie bede. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Motylek podziwiam Cie dwojka bablow i jeszcze odciagasz mleczko ![]() ![]()
#1296 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Justyna ja bym nie budziła, chyba że mało przybiera. Pewnie w dzień nadrabia z jedzeniem, więc korzystaj że śpi w nocy i też śpij bo to minie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63778171]Wtedy już mniej dawek jest. Nie mam potrzeby zaszczepić już od razu, pozatym przerażają mnie te wszystkie szczepienia tak małych dzieci. Moja starsza do przedszkola nie chodzi
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Wg mnie to że jest jej za ciepło Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Justyna ja bym nie budziła, chyba że mało przybiera. Pewnie w dzień nadrabia z jedzeniem, więc korzystaj że śpi w nocy i też śpij bo to minie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja dzisiaj pomimo, ze moglam spac do tej 6 i tak co pól godziny wstawalam zajrzec do niej... Skrzywienie jyz takie mam. Ja msm tylko ten pierwszy sen ( do 24) mocny, potem już slyszę każdego baczka i stęknięcie...
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kubinek trochę się wiercił, zmieniłam pieluszkę, dałam butle na śpiocha, odbiłam i mały nadal lulkuje :-D ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Co do szczepień, my szczepimy na wszystko, oczywiście że boję się powikłań, ale od zawsze dzieci były szczepione i było ok. Ja mam znajomych, ich córeczka ma 4 miesiące i na nic nie była szczepiona, nawet w szpitalu po urodzeniu. Martwię się o nią, bo chociaż na podstawowe rzeczy powinni zaszczepić.moja pediatra opowiadała, że miała w przychodni takie nieszczepione dzieci i było ok, dopóki nic się nie przytrafiło, aż rodzice robili grilla i dziecko pręt wbił do ręki i wtedy lament, i szczepienie na szybko, bo tezec to śmiertelna choroba, to samo jak pies dziecko ugryzl. Szkoda mi takich dzieci, bo kiedyś będą płacić za beznadziejne decyzję rodziców :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63778171]
Wg mnie to że jest jej za ciepło Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Spala w samych bodach z dl rekawem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To których wg Ciebie nie brać ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Ania
|
Justynka- fajnie, że się odezwałaś
![]() Jak wszystko jest w porządku, to niech śpi ![]() Motylek- wow, ale ilości mleka! ja Cię podziwiam za wytrwałość, brawo! ![]() Moja Hania dostała wczoraj karuzelkę, taką z projektorem i muzyczką i szumem (drzewka, ptaszki wiatr, jakaś muzyczka). Włączyłam jej wczoraj przed snem, zasnęła porównując do ostatnich dni szybko, bardzo szybko! ![]() Pół godziny temu położyłam ją, żeby sobie pooglądała jak się kręcą misie i w ogóle i co? śpi ![]() ![]() Moje dziecko kończy dziś 11 tygodni! ![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-08-04 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
6w1
Synek koleżanki z wątku Naukowego miał nop i neonatolog i jakiś inny dr polecają 5w1 w 6w1 coś tam jest plus dodatkowa zbędna dawka na zoltaczke Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1304 |
Konto usunięte
|
Nopy mogą byc po każdych szczepionkach. Wydaje mi się że to bArdziej niż od szczepionki zależy od organizmu dziecka. Ja mam w rodzinie lekarke, mamę bliźniaków i ona mi doradzila jak zaszczepić. Trudny temat, ciężka decyzja, która trzeba podjąć.
Ważne by zaszczepic. Co do nieszczepiacych jestem podobnego zdania co motylek. Wszystko pięknie, dopoki się nic nie dzieje. Poza tym przeraża mnie moda na nieszczepienie i fakt, że za kilka lat dzieci które nie były szczepione podrosna i będą się bawić z moimi dziećmi Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Rozeznanie
|
Hej, witamy się z rana.
Co do szczepień mam takie samo zdanie co motylek i dzanet. Myślę że po szczepieniu jak miałoby się coś dziać to chyba bez różnicy którym dziecko było szczepionek, jak np ma być Gorączka to i tak będzie. Nas szczepili i jest wszystko dobrze, a najgorzej jak się człowiek wujka Google naczyta i myśli że ma docenta z danej dziedziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oprócz kart czu czu jakie zabawki można powoli kupować?
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
5w1 nie ma w zadnej hurtowni farmaceutycznej bo sanepid robi zapasy na kolejny rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie macie jakieś wybrane melodie która włączacie dzieciaczka?
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szumis też się sprAwdza. Myślę, że na każde dziecko działa co innego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To popatrze na te aplikacje. Nie ma to jak uśmiech dziecka w stronę cycusia ![]() Dzisiaj byla drzemka na 18 min zdążyłam odkurzyc jeden pokój, wstawić pranie i postawić kompot ![]() Ściągnielam pare aplikacji i zobaczę czy przy którejś usnie. Na razie leży w salonie na łóżku i bawi się swoimi rączkami i gaworzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-08-04 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w celach usypiania pare razy zdarzyło nam sie włączyc suszarkę z aplikacji w tel, ale już dawno to było ![]() ![]() a w celach rozwojowycch albo mu gra karuzelka co tam ma, albo ja mu spiewam razem z youtubem - czasem typowo dziecinne pisenki, ale czasem to na co mam akurat ochotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do paracetamolu to nie przejmuj się aż tak. Nic złego nie zrobiłaś. I na pewno nic się nie stanie. Zobaczysz, jak dziec będzie starszy to będzie więcej takich sytuacji kiedy podajesz paracetamol a do końca nie wiesz czy boli czy nie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Kociak, odnośnie antykoncepcji... ja myślę o czymś na dłużej. Kiedyś podpytawalam ginki i polecała jakąś wkladke chyba. A może implant? Nie pamiętam. Wiem, że to jakaś nowość chyba dopiero od 2 lat w PL Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bylam u brafitterki. Mój obecny rozmiar to... 65 L
![]() Ktoś przebije? ![]()
#1317 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Nie wiem czy tu był temat czy gdzieś indziej czytałam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
I oczywiście szumis i non stop grające radio w kuchni. A, No i starszak! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Kociak, a ta chustkę bambusiwa na głowę dla synka to szylas czy kupiłas gotowca? I ile bierzesz tego bambusa na taki większy otulacz? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Rozeznanie
|
Moje dziecko przykoksilo
![]() ![]() Bo ja nie czuje tego czegos przy karmieniu. Bardziej czuje wiez z Gabrysiem gdy go tule i caluje, nawet jak dupke myje z kupy. Karmienie to karmienie, on tego potrzebuje i skoro mleko jest to bede to robic, ale nie moge sie doczekac jak skonczy pol roku i skoncze karmic ![]() Aniu ja mojemu posczam bacha czy betowena z szumem deszczu z youtuba, czasami sie zajmie i slucha i niby usypia, a jak wylacze to moment otwarte oczy. Po myciu spiewam kolysanki z youtubem. A jak uspic sie go nie da to z youtuba szum okapu.
#1319 | |||
Wtajemniczenie
|
Melduję że u nas dziś mega pracowity poranek. Byliśmy załatwić chrzest oraz zapisałam Wojtka do żłobka- na razie jednego ale wstępnie zapiszę go do 3 i zobaczymy czy będą miejsca.
Cytat:
Mam takie same zdanie odnośnie szczepień. Jeszcze bym wprowadziła wymóg szczepień w państwowych żłobka i przedszkolach, bo niby czemu moje dziecko ma ponosić konsekwencje decyzji kogoś trzeciego? ? Cytat:
Cytat:
Mój Wojtek też zaczął obserwować zabawki ale karuzela jeszcze go nie rusza. PS. Mamy chyba tą samą karuzelkę z misiami [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63781786]Nopy mogą byc po każdych szczepionkach. Wydaje mi się że to bArdziej niż od szczepionki zależy od organizmu dziecka. Ja mam w rodzinie lekarke, mamę bliźniaków i ona mi doradzila jak zaszczepić. Trudny temat, ciężka decyzja, która trzeba podjąć. Ważne by zaszczepic. Co do nieszczepiacych jestem podobnego zdania co motylek. Wszystko pięknie, dopoki się nic nie dzieje. Poza tym przeraża mnie moda na nieszczepienie i fakt, że za kilka lat dzieci które nie były szczepione podrosna i będą się bawić z moimi dziećmi Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tak jak pisałam wyżej, w pełni się z Tobą zgadzam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1320 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
No i szumis Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.