Majówki 2016 - część trzecia - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-15, 12:40   #1321
AnneMariie
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Moze oba?

Ann Ty z nas najmlodsza wiec masz najdluyej czynna fabryke

Nie ogarniam dzis. Trace cierpliwosc. Wozek nie, z chusta 20min walki. Stary nie zawiezie nas do rodzicow, a mi baterie juz padaja... jechala ktoras z Was moze pociagiem z maluchem?

A to prawda :p niestety stary jest dostc stary haha
Manu, ty mnie zrozumiesz. Wlasnie ubralismy pierwszy welniany otulacz. Zakochalam sie. Niech ktos mi zablokuje dostep do internetu :p

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Aaa roses, glupia ciotka ze mnie. Nie zyczylam Emi stowki! To przekaz jej najlepszego
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 12:43   #1322
ola0605
Zadomowienie

W ogóle idziecie dziś jak burza :P
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 12:43   #1323
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
A to prawda niestety stary jest dostc stary haha
Manu, ty mnie zrozumiesz. Wlasnie ubralismy pierwszy welniany otulacz. Zakochalam sie. Niech ktos mi zablokuje dostep do internetu :p

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Aaa roses, glupia ciotka ze mnie. Nie zyczylam Emi stowki! To przekaz jej najlepszego
Tak, welna jest boska! ostatnio nawet ubranka dla Zo kupuje 100% welny. A jaki masz otulacz? Gatki tez wzielas?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 13:07   #1324
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
A to prawda niestety stary jest dostc stary haha

Spoko. Przekazalam. Nikt nie chcial rodzic ze mna w parze to i impreza wczoraj byla mala

Byl dzis grany burak. Nie posmakowal. Wiecej bylo z nim roboty niz samego jedzenia
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 13:09   #1325
zabciajs
Zakorzenienie

Motorki w doopie?
Ita - fajny ten regał.
Myśle o ttm krześle, ale ten brak podnóżka mnie troche martwi. Da sie coś tam wykombinować?
A co do torów to braciszek takie ma i się bawimy, fajne
Uwielbiam takie i klocki i auta sterowane i kolorowanki, ukladanki i i... i i wszystko

Spacerówki nie trzeba aż tak sie bać. Ja wyjezdzam z domu gdy Gabi spiąca, zaraz usypia i zaslaniam jej widoki kocem, buda złozona wiec powietrze od góry jest, a wiatr nie pizga prosto w twarz.
Wiadomo, nie ma jeszcze mrozu takiego, ale patent powinien się sprawdzić i wtedy.
Czekam na krem z wieledy do buźki, a narazie smaruje ją wazeliną. I wiece, ze skubana jest takim grzejniczkiem ze nos czerwony ma na spacerze, ale z ciepła!

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-15 o 13:11
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 13:09   #1326
ola0605
Zadomowienie

U nas dziś jabłko bee, minę miała jak po cytrynie (chociaż było bardzo słodkie!) po 2 łyżeczkach zacisnęła buzie ale zadziałało i kupa poszła
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 13:17   #1327
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Motorki w doopie?
Ita - fajny ten regał.
Myśle o ttm krześle, ale ten brak podnóżka mnie troche martwi. Da sie coś tam wykombinować?
A co do torów to braciszek takie ma i się bawimy, fajne
Uwielbiam takie i klocki i auta sterowane i kolorowanki, ukladanki i i... i i wszystko

Spacerówki nie trzeba aż tak sie bać. Ja wyjezdzam z domu gdy Gabi spiąca, zaraz usypia i zaslaniam jej widoki kocem, buda złozona wiec powietrze od góry jest, a wiatr nie pizga prosto w twarz.
Wiadomo, nie ma jeszcze mrozu takiego, ale patent powinien się sprawdzić i wtedy.
Czekam na krem z wieledy do buźki, a narazie smaruje ją wazeliną. I wiece, ze skubana jest takim grzejniczkiem ze nos czerwony ma na spacerze, ale z ciepła!
My kupilismy dodatkowa tacke, tatus przymocuje jako podnozek.

U mnie bunt wozkowy w pelni. Ani gondola, ani spacerowka, ani fotelik. Myslisz ze to przez wiatr?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 13:23   #1328
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie bunt wozkowy w pelni. Ani gondola, ani spacerowka, ani fotelik. Myslisz ze to przez wiatr?
U nas na razie mój szalik za podnożek robi - manu jaką tackę?? Tę tackę z góry? Jakoś tego nie widzę ;D
Stary 2016-11-15, 13:23   #1329
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

W ikei są osobno tacki do tych krzeseł? Super pomysł.
Stary 2016-11-15, 13:32   #1330
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Spoko. Przekazalam. Nikt nie chcial rodzic ze mna w parze to i impreza wczoraj byla mala

Byl dzis grany burak. Nie posmakowal. Wiecej bylo z nim roboty niz samego jedzenia

Ale widzialam i pamietalam!

Mieszane warzywa lepiej wchodza, brokula samego nie zjadl ale juz zmieszanego z innymi warzywami to tak, wiec jeszcze bedzie jadla.

Cytat:
Tak, welna jest boska! ostatnio nawet ubranka dla Zo kupuje 100% welny. A jaki masz otulacz? Gatki tez wzielas?

Wzielam tylko jeden otulacz na probe, handmade no i zakochalam sie! I wyglada tak slicznie na dupce, taki elegancki :p
Ja sama bym sobie kupowala ubrania 100% welny, ale skad ja na to kase wezme? a widzialam duzo slicznych rzeczy dla maluchow. No zostalo mi tylko na bank napasc. Gdzie kupujesz dla Zo? Pokaz jakies fajne rzeczy.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 13:40   #1331
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Pożalę się...zaproponowano mi opisanie historii swojego kpi do portalu mlekiemmamy.org, czekałam chyba z miesiąc na publikację, od razu mi powiedzieli, kiedy się historia pokaże, miała być w ten piątek. I dziś dostaję prośbę czy mogę jeszcze 2 tygodnie poczekać, bo laska przysłała historię i bardzo jej zależy, żeby ukazała się teraz, bo właśnie dziecko kończy rok. Oczywiście się zgodziłam, ale kurde no, nie mam parcia na szkło, nie zależy mi, żeby wszyscy czytali, poprosili to wysłałam, bo czemu nie - nie zaszkodzi pokazać, że dziecko z rozszczepem podniebienia też można karmić swoim mlekiem, wystarczy tylko chcieć, nie trzeba go od razu skazywać na sztuczne mieszanki ale jednak trochę mi przykro, że ja mogę cierpliwie poczekać na swoją kolej a laska chce tu, teraz i zaraz bo prezent na roczek! A dziecko akurat będzie to czytało...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 13:44   #1332
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Hahaha już nie będzie taka zachwycona jak poprzednio ?
My kolejne pewnie jak się wybudujemy, czyli jakieś 5 lat gdybym miała swój dom czy mieszkanie to tez bym kombinowała tak żeby nie wracać do pracy
Olu, no cóż, to zależy w dużej mierze od inwencji twórczej kuriera oraz jego zaangażowania w pakowanie 😂
Stary 2016-11-15, 13:45   #1333
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
U nas na razie mój szalik za podnożek robi - manu jaką tackę?? Tę tackę z góry? Jakoś tego nie widzę ;D
A bardzo prosze:

http://www.ikeahackers.net/2013/04/i...highchair.html
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
W ikei są osobno tacki do tych krzeseł? Super pomysł.
Tak, tak 10zl
Cytat:
Ale widzialam i pamietalam!

Mieszane warzywa lepiej wchodza, brokula samego nie zjadl ale juz zmieszanego z innymi warzywami to tak, wiec jeszcze bedzie jadla.

Wzielam tylko jeden otulacz na probe, handmade no i zakochalam sie! I wyglada tak slicznie na dupce, taki elegancki
Ja sama bym sobie kupowala ubrania 100% welny, ale skad ja na to kase wezme? a widzialam duzo slicznych rzeczy dla maluchow. No zostalo mi tylko na bank napasc. Gdzie kupujesz dla Zo? Pokaz jakies fajne rzeczy.
Ja na szmatkach kupuje, teraz zamowilam na fb "podaj dalej" zobacz jakie cuda dziewczyna szyje
Stary 2016-11-15, 13:58   #1334
Monanka83
Zakorzenienie

Iwonia, no trzeba przede wszystkim brać poprawkę na to że to facet od tego zacznijmy, choć wierzę że jest to ku***sko bolesne i upierdliwe. Zabieg miał w znieczuleniu ogólnym i po nim czuł się ok. Gdzieś dopiero w 2-3 dobie zaczął odczuwać ból po wszystkim. Był koszmar. OK 2 tygodni prawie nic nie jadł i nic nie mówił (tu akurat plus) . Jechał na ketonalu i jakoś dał radę, ale widziałam że bardzo cierpi. Mial zaorane całe gardło, tam była jednA wielka rana otwarta, więc co się dziwić. ...był bardzo dzielny ale też dużo go to kosztowało bólu czasem też łez.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Ita, kochana jesteś )

W ogóle, jesteście cudne wszystkie
Stary 2016-11-15, 14:17   #1335
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Pożalę się...zaproponowano mi opisanie historii swojego kpi do portalu mlekiemmamy.org, czekałam chyba z miesiąc na publikację, od razu mi powiedzieli, kiedy się historia pokaże, miała być w ten piątek. I dziś dostaję prośbę czy mogę jeszcze 2 tygodnie poczekać, bo laska przysłała historię i bardzo jej zależy, żeby ukazała się teraz, bo właśnie dziecko kończy rok. Oczywiście się zgodziłam, ale kurde no, nie mam parcia na szkło, nie zależy mi, żeby wszyscy czytali, poprosili to wysłałam, bo czemu nie - nie zaszkodzi pokazać, że dziecko z rozszczepem podniebienia też można karmić swoim mlekiem, wystarczy tylko chcieć, nie trzeba go od razu skazywać na sztuczne mieszanki ale jednak trochę mi przykro, że ja mogę cierpliwie poczekać na swoją kolej a laska chce tu, teraz i zaraz bo prezent na roczek! A dziecko akurat będzie to czytało...
Nie dziwię się, że jest Ci przykro. Czekałaś na termin, który sami Ci zaproponowali, a teraz na ostatnią chwilę okazuje się, że trzeba przełożyć i to nawet nie z jakiegoś bardzo ważnego powodu. Oby za te dwa tygodnie artykuł się ukazał, bez żadnych problemów. Mam nadzieję, że podzielisz się linkiem jak już będzie?

Czy wasze dzieci lubią i jedzą kaszkę? Bo moja Majka ewidentnie nie przepada, podaję jej z owocami, trochę zje, ale krzywi się niemiłosiernie. Warzywka czy owocki zjada bez takiego krzywienia się, więc to ewidentnie kaszka jej nie pasuje. I tak się zastanawiam - czy dziecko musi jeść kaszkę?

I drugie pytanie mi się nasunęło czytając o chrzcie Wojtka (jeśli dobrze pamiętam) - podajecie dzieciom te chrupki kukurydziane?
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 14:22   #1336
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że jest Ci przykro. Czekałaś na termin, który sami Ci zaproponowali, a teraz na ostatnią chwilę okazuje się, że trzeba przełożyć i to nawet nie z jakiegoś bardzo ważnego powodu. Oby za te dwa tygodnie artykuł się ukazał, bez żadnych problemów. Mam nadzieję, że podzielisz się linkiem jak już będzie?

Czy wasze dzieci lubią i jedzą kaszkę? Bo moja Majka ewidentnie nie przepada, podaję jej z owocami, trochę zje, ale krzywi się niemiłosiernie. Warzywka czy owocki zjada bez takiego krzywienia się, więc to ewidentnie kaszka jej nie pasuje. I tak się zastanawiam - czy dziecko musi jeść kaszkę?

I drugie pytanie mi się nasunęło czytając o chrzcie Wojtka (jeśli dobrze pamiętam) - podajecie dzieciom te chrupki kukurydziane?
Tak, my dajemy, więcej z tych chrupek się rozpuszcza i wlepia w bluzkę niż faktycznie trafia do brzuszka
Stary 2016-11-15, 14:22   #1337
fasiek
Raczkowanie

no_doubt też trzymamy kciukasy!!

Dziękujemy wszystkim za kciuki!!! No to najpierw się pochwalę mały waży 7 kg i 70 cm długości, przez 7 tygodni przybrał 600 g. tylko na moim mleczku, to jest ok? Morfologia super, lepiej niż ostatnio, wtedy hematokryt był zaniżony, cokolwiek to znaczy...

Ale żeby nie było aż tak super to dowiedziałam się od mojej ekstra lekarki, że w 7 miesiącu młody powinien już jeść zupki z mięsem, żółtko i wywary na mięsie i kościach...

Podeszła mnie cwana bestia bo pyta się co już mu daję do jedzenia to mówię że papki warzywne, chociaż to nie prawda... (bo postanowiłam zaczekać do skończenia 6 miesięcy) no i mówi, że dobrze ale żeby z kaszą manną dawać. Wiem jakie ma podejście to wolałam jej ściemnić... szkoda że mieszkam w takiej dziurze, że u nas tylko 3 lekarki i co jedna to lepsza od drugiej
fasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 14:26   #1338
Monanka83
Zakorzenienie

Kocie, nie martw się, pewnie trafili na jakąś nawiedzoną męczybułę i chcieli mieć już ją z głowy czekamy na link!

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

No_doubt, dostałaś moją wiadomość priv?
Stary 2016-11-15, 14:39   #1339
_itakinie_
Zakorzenienie

Co do chrupek to ja generalnie nie daje. Mialam paczke kupiona kiedys i tak mi wpadla w lapy na wyjsciu do kosciola. Mialam tez mleko w butelce, ale moje dziecko mialo to mleko w powazaniu glebokim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 14:43   #1340
no_doubt
Wtajemniczenie

Mona - dostałam i odpisałam

Dzięki za kciuki, ale niestety dzwonili z laboratorium. Musimy powtórzyć kłucie - za mało materiału (( już mi się płakać chce.... (( dam jej kilka dni odpocząć i pojedziemy w piątek....

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 14:59   #1341
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Szacun za plany, ja zostałam wystraszona tak w pierwszej ciąży, że boję się drugiej...

Rose...ehhh te tesciowe...

lourose moja teściowa na pewno wyje....

Dziewczyny wprowadzacie już gluten? W jakiej postaci? Kasza manna do zupek?

Mona mam 15 naklejek, ale naklejonych. Może da się odkleic? Mogę przesłać jeśli chcesz się pobawić
co sie stalo? ja przezylam stresu jak mala urodzila sie cala sina i nie oddychala-dostala tylko 2 punkty w 1 minucie. tez boje sie powtorki i w ogole mialam ciezki wywolywany porod, maz tez nie bardzo chce zebym rodzila 2 dziecko a ja bardzo bym chciala dwojke.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:03   #1342
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
co sie stalo? ja przezylam stresu jak mala urodzila sie cala sina i nie oddychala-dostala tylko 2 punkty w 1 minucie. tez boje sie powtorki i w ogole mialam ciezki wywolywany porod, maz tez nie bardzo chce zebym rodzila 2 dziecko a ja bardzo bym chciala dwojke.
Miałam bardzo złe wyniki badań prenatalnych i amniopunkcję....masakra.. .dwa miesiące to mam z życia wyjęte...

Współczuję Twoi przeżyć...ściskam wirtualnie...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:13   #1343
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Rodzice pojechali a mi tak cholernie smutno. Nie nawidze tych pozegnan, rozdran. I teraz jak mam swoje dziecko widze jakie to trudne dla rodzicow ze mieszkam na drugim koncu pl. Tesknie za nimi mocno.

Przytulcie. Synek zasnal, ja chyba pojde z nim spac. Do niczego sie nie nadaje ;(
u nas tez zawsze placz na pozegnanie, teraz bedzie ciezko bo widzimy sie tylko 2 dni a podroz do nas trwa z promem okolo 15 godzin, nie liczac ze trzeba wyjechac tez troche wczesniej.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Zapomnialam napisac, ze Natka wazy 6880g.

I skoro sa tu takie zachwyty to musze sie pochwalic moja corka- jak ma dobry cel to czworakuje ze 2-3 metry. I siada z czworakow, z podparta raczka, obie nozki podgiete. W koncu jest najstarsza to sie postarala jak mi sie uda nakrecic film to wrzuce na fb.

Ogolnie mialam zarzucac to kpi ale jednak daje rade. Odkad mala jest mobilna i idzie tam, gdzie jej sie chce mam jakby wiecej czasu...

Manu- dzieki za cynk o swiezakach na ali. Banan jest super. Chyba kupie

No tak, winda sie przydaje.

Ja bym chciala rodzic kolejne w 2019. Czy ktoras z Was ma takie plany?
ja bym tez chciala 2019, ale zobaczymy czy bedzie drugie i kiedy bo o pierwsza ciaze staralismy sie 2 lata- nikt nie znalazl przyczyny wniki dobre i moje i meza.
Stary 2016-11-15, 15:15   #1344
fablous
Zakorzenienie

My zostałyśmy zmuszone przesiąść się już do spacerówki. Chciałam maksymalnie długo w gondoli jeździć ale już dobre dwa tygodnie Ala z podkurczonymi nóżkami jeździła bo się na długość nie mieści.
Przeskoczyłyśmy też na pampersy 4. Takie duże to moje dziecko

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:17   #1345
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasiek Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było aż tak super to dowiedziałam się od mojej ekstra lekarki, że w 7 miesiącu młody powinien już jeść zupki z mięsem, żółtko i wywary na mięsie i kościach...

Podeszła mnie cwana bestia bo pyta się co już mu daję do jedzenia to mówię że papki warzywne, chociaż to nie prawda... (bo postanowiłam zaczekać do skończenia 6 miesięcy) no i mówi, że dobrze ale żeby z kaszą manną dawać. Wiem jakie ma podejście to wolałam jej ściemnić... szkoda że mieszkam w takiej dziurze, że u nas tylko 3 lekarki i co jedna to lepsza od drugiej
Wywar z mięsem i na kościach? I jeszcze niby żółtko już? Troszkę ją fantazja poniosła. Nam neonatolog mówił na wizycie na początku listopada, żeby powoli niedługo zacząć wprowadzać delikatne mięso. Przy czym pokreślił, żeby mięso gotować oddzielnie i nie dodawać wywaru z niego tylko po ugotowaniu połączyć. Mięso ma o tyle sens, że dzieciom kończą się zapasy żelaza, które praktycznie nie przyswaja się z mlekiem matki. Chodzi o to by zapobiec anemii.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Iwonia, no trzeba przede wszystkim brać poprawkę na to że to facet od tego zacznijmy, choć wierzę że jest to ku***sko bolesne i upierdliwe. Zabieg miał w znieczuleniu ogólnym i po nim czuł się ok. Gdzieś dopiero w 2-3 dobie zaczął odczuwać ból po wszystkim. Był koszmar. OK 2 tygodni prawie nic nie jadł i nic nie mówił (tu akurat plus) . Jechał na ketonalu i jakoś dał radę, ale widziałam że bardzo cierpi. Mial zaorane całe gardło, tam była jednA wielka rana otwarta, więc co się dziwić. ...był bardzo dzielny ale też dużo go to kosztowało bólu czasem też łez.
Zabrzmiało to dość boleśnie. W sumie Iwonia, jak znowu Ci podpadnie to możesz koniecznie go wysłać na zabieg Taka ukryta forma zemsty

U nas jeśli chodzi o jedzenie, to zauważyłam, ze owoce idą dość topornie. Zdecydowanie bardziej podchodza warzywka - zwłaszcza jak w mixie jest dynia

Któraś pytała o kaszkę - u nas bez różnicy, czy z, czy bez. W sumie to nawet śliwkę chyba chętniej zjadł z kaszką, ale to chyba bardziej była kwestia humoru.

Mona, możesz polecić jakieś konkretne chrupki? Ktoś, chyba Ula, pisał, że to z lidla mają super skład.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:22   #1346
201701091517
Konto usunięte

Hejka

Ja tylko tak na chwile przywitac sie poczytam co tam pisalyscie Dopiero ogarniam siebie i chate po chrzcinach
Wszystkiego najlepszego dla jubilatow/jubilatek, a jak ktos chory to duzo zdrowka
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:29   #1347
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
My zostałyśmy zmuszone przesiąść się już do spacerówki. Chciałam maksymalnie długo w gondoli jeździć ale już dobre dwa tygodnie Ala z podkurczonymi nóżkami jeździła bo się na długość nie mieści.
Przeskoczyłyśmy też na pampersy 4. Takie duże to moje dziecko
Duża Ala, brawo! Ja widzę, że Ty często sprzedajesz ubranka, które my jeszcze nosimy cały czas, dziwiłam się, ale już rozumiem

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Hejka

Ja tylko tak na chwile przywitac sie poczytam co tam pisalyscie Dopiero ogarniam siebie i chate po chrzcinach
Wszystkiego najlepszego dla jubilatow/jubilatek, a jak ktos chory to duzo zdrowka
Jak sobie poradziłaś z organizacją tego wszystkiego?

Ja też będę ściemniała, jak mnie lekarka zapyta o rozszerzanie diety

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:33   #1348
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Miałam bardzo złe wyniki badań prenatalnych i amniopunkcję....masakra.. .dwa miesiące to mam z życia wyjęte...

Współczuję Twoi przeżyć...ściskam wirtualnie...
macie podniesione ryzyko jakis chorob? my mamy wsrod bliskich znajomych chorego chlopca to naprawde straszne widziec takie nieszczescia.
Stary 2016-11-15, 15:35   #1349
agassek
Zakorzenienie

Anulus, to musiało być straszne nie wyobrażam siebie co czuliście w tamtej chwili

No_doubt, tak samo bardzo współczuję

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 15:38   #1350
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość

ja bym tez chciala 2019, ale zobaczymy czy bedzie drugie i kiedy bo o pierwsza ciaze staralismy sie 2 lata- nikt nie znalazl przyczyny wniki dobre i moje i meza.
U nas też były niemal dwa lata starań. Ale pocieszam się tym, że ponoć o drugą ciążę zawsze jest zdecydowanie łatwiej

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości