![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
My po wizycie u dermatologa. Te zmiany wokół ust u Hani to podrażnienie, tylko od śliny, resztek mleka itd zrobił się stan zapalny ![]() mamy 2maści na receptę afloderm i fucidin i jak za tydzień nie minie to do kontroli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Apropo jedzenia to ja małej kupuję sloiczki. Wcześniej kupowałam warzywa bio z lidla, ale przyznam się, że męczyło mnie to gotowane specjalnie dla niej. Nie wiedziałam w jakich ilościach, raz za mało raz za dużo. Ah dałam sobie spokój. I skąd mięso brać :/ Póki co wcina praktycznie cały słoiczek 190 gr
![]() ![]()
#1324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja dzisiaj na 2 podejścia z łaską zjadla może 3 łyżeczki.
![]() |
#1325 |
Rozeznanie
|
Maria tak jak już kiedyś wspominałam zanim teściowej udało się go urodzić miała trzy aniołki więc jest oczkiem w głowie. I niby nie są jakoś bardzo dobrze usytuowani ale jeśli czegoś chciał to teściowa zrobiła wszystko żeby miał, a on nigdy tak naprawdę nie docenił tego. Opowiadała mi jak się uparł na Playstation czy coś takiego I to było bardzo drogie. Wzięła mu na raty a zanim splacila to mu się znudziło i wymienił się z kolegą na gitarę. Na gitarze swoją drogą uczył się grać kilka miesięcy i też rzucił w kąt.
Justyna czy mielenie w buzi i odchylenie się do tylu to objawy refluksu? Franek ciągle tak robi, ale nigdy refleksu nie podejrzewałam bo nie ma innych objawów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Konto usunięte
|
Dziękuje, już mi lepiej
![]() Właśnie wstaliśmy z Ignasiem z drzemki. Chyba będziemy mieć przez to dłuższy wieczór razem ![]() Tz ma poranną zmianę, więc o 14:30 już mnie zmienił. Zjadłam nawet trochę ryżu z kurczakiem i o dziwo nic się po nim nie wydarzyło. Ignaś zjadł nawet trochę marchewki z ziemniakiem, popił cycami i było ok. Teraz jeszcze mu dam mus jabłkowo bananowy. Ja mieszkam na wsi ale nie mam własnych warzyw ani mięsa. Normalnie kupuję w sklepach. Jak jest regał z BIO, to biorę stamtąd ale nie jestem przekonana czy ma to w ogóle sens. Jak próbowałam cokolwiek wyhodować w ogródku bez chemii to szlag to trafiał. Pomidory dopadła jakaś choroba i zczerniały, marchewkę zjadły nornice, kalafior wyrósł wielkości pięści dziecka. Udały się jedynie rzodkiewki. Ja też oglądałam dokument o hodowlanych łososiach norweskich. Masakra jednym słowem. Nawet ci hodowcy ich nie jedzą...Kurczaki to też w sumie nieporozumienie. Moja mama kiedyś hodowała brojlery. Polega to na tym, że kupuje się pisklęta i specjalną paszę i tuczy się je przez 6 tygodni. Po tym czasie one już są na tyle wyrośnięte że są gotowe, że tak powiem ![]() Te jej kurczaki miały na tyle miejsca że mogły chodzić w kurniku i nie miały non stop zapalonego światła żeby jeść. Po 6 tygodniach były mniejsze niż te od ludzi, którzy trzymają je w ciasnocie i palą im światła. Mięso z nich miało inny kolor i zapach niż to ze sklepu i było smaczniejsze. Ja nie wiem jak są hodowane te sklepowe. Kiedyś gdzieś słyszałam, że tamte mają tylko 4 tygodnie na życie... Podobno indyki są bardziej wrażliwe i nie da ich się tak tuczyć bo zdychają. Dlatego to bezpieczniejsze mięso. Królik też tak szybko nie wyrośnie. Co do słoiczków... Ignaś dostał parę ale skład miały dobry. Nie wiedziałam nawet że są aż takie dziadowskie. Trzeba sprawdzać składy po prostu jak we wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykre trochę, ale teściowa sama go tak nauczyła. Dziecko tym przypadku syna wychowuje się też dla ludzi/innej kobiety. Teraz to ciężko będzie zmienić tym bardziej mieszkając z mamusia pod jednym dachem :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1328 |
Raczkowanie
|
Claudette czytalam ze zupke robi sie na wywarze warzywnym nie miesnym szkodzi na poczatku. Ja zreszta od zawsze jak gotuje dla siebie to najpierw odgotowuje mieso wylewam te wode i na swiezej wodzie zaczynam na nowo z warzywkami juz.z grubsza cala ta chemia schodzi.
W eko i bio do konca nie wierze.tak jak dziewczyby pisza bez tego juz nic nie wyrosnie.
#1329 |
Konto usunięte
|
Co tu taka cisza?
Dzień Dobry! U nas nocka byle jaka ale chociaż do 0:40 mały pospał w łóżeczku. Ja poszłam spać o 23., więc 1,5 godziny było mi wygodnie. U mnie nadal kryzys laktacyjny (nawet mi cycki zmalały!), w nocy I. wypijał z dwóch cycków w 2 minuty i płakał ![]() ![]() ![]() Na szczęście dosyć szybko ululałam go na rękach i zasnął. Dzisiaj już się dobrze czuję ![]() Może jak zjem normalne porcje i nawodnię się na nowo to więcej mleka się pojawi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Rozeznanie
|
Sliweczka dobrze że trochę lepiej.
Lena Gabi ciągle mieli coś w buzi mimo że nic nie dostawał do jedzenia, czasami ma po godzinie jeszcze mleko w buzi. Mimo że odbijamy mu po mleku, potrafi do następnego karmienia beknac że trzy lub cztery razy. Z tym odginaniem głowy to często jest marudny i wygina się w literę C i poplakuje, to samo podczas snu. Potrafi się budzić co pół godziny a jak daje butle to zrobi dwa lyki i się uspokaja. Mimo że od początku używamy smocza w butli krzyżykowego to ciągle się krztusi przy jedzeniu i mimo że chce jeść to marudzi. Nie wiem sama czy to refluks czy nie. Ale od kas teraz pije to inne mleko trochę spokojniej śpi i już nie układa się tak w tą literę C tylko normalnie śpi na boczku.
#1331 | ||
Zakorzenienie
|
Głowa mnie od wczoraj boli, nawet po ibupromie max za bardzo nie przeszło
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za rzekę mleka dla Twojego głodomorka! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka super, że już lepiej z Tobą, stosuj dietę i oby dziadostwo poszło sobie precz.
Zebrah dobre z tym gratulowaniem kupy. ![]() My wczoraj mieliśmy iść wcześniej spać i się nie udało. Dorcię męczą zęby, wrzask i straszny płacz przez półtorej godziny. Poszedł czopek i nic, jeść nie chce, a może być już głodna. Myślimy no tak, gumowy smoczek może być za twardy, w desperacji dalam pierś, bo i tak zmiany na skórze nie chcą ustąpić. Uspokoiła się, poszłam do łazienki, słyszę znowu wrzask, okazało się, że mój mąż dał jej smoczka, bo się kręciła i zabawa od początku. Jakoś ją w końcu uspokoiliśmy, daliśmy też Dentinox. Spała dobrze, dała mężowi pospać, za to u mnie Kinia pobudki co godzinę. Jak tylko mąż wyszedł do pracy to pobudka na całego,, u Dory kupa i już nie było spania. Dobrze, że dziś szwagierka przychodzi, udało mi się dorwać wizytę u gina. Mam złe wyniki posiewu i dodatkowo pobolewa mnie rana, bo oczywiście głupia musiałam taszczyć ciężkie zakupy z samochodu, bo co ja nie dam rady? Wczoraj w ogóle kąpaliśmy je w wywarze z siemienia lnianego, nie kumam dlaczego Dorci się nie poprawia, zwierząt nie mamy, kurz ogarnięty,zabawki, koce poprane.
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Justynko oby nowe mleko pomoglo Gabiemu. Może to niekoniecznie refluks tylko coś w ten deseń? Ważne zeby w końcu mu ulżyć bo męczy się on i Ty razem z nim ![]() Śliweczko pij dużo a mleczko wróci ![]() Australia znam ten ból ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-01-12 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Konto usunięte
|
Australia co to się stało że TY nie jesz słodyczy?!?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a w jakiej macie dawce i ile Dorcia waży? (nie wiem czy są większe niż 50 mg, ale 50 mg to juz może być za mało dla naszych dzieci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zgrubłam bardzo, w sierpniu brata wesele, ciągle sobie planuję co to ja będę ćwiczyć i taaak mi się nieee chceeee.... jak Krzyś zaśnie to ostatnią rzeczą o jakiej marzę są ćwiczenia niestety ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 6Weidera nie pomoze zrzucić oponki, to jest ćwiczenie dla mięśniaków na rzeźbę. Polecam 3 razy w tygodniu zrobić sobie Tabatę ( podkręca metabolizm). Ja lubię też ćwiczyć z Mel B, proste ćwiczenia i skuteczne ![]() ![]() Tabata: https://m.youtube.com/results?q=tabata&sm=3 Mel B: https://m.youtube.com/watch?v=0R5S2MUbe_g A i ja ćwiczę rano ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-01-12 o 09:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
Sliweczka kup sobie femaltiker.ja teraz mialam kryzys to mnie poratowal.u mnie naprawde zadzialal.poza tym pije codziennie szklanke kminku i szklanke herbatki hipp dla karmiacych.taki standard mam od porodu juz.a femaltiker raz do dwoch saszetek na dzien jal pisza i pomoglo.
Paulinagm wole na warzywnym. Przynajmniej mam swiadomosc ze chemie odgotowuje.jak dostane kurczaka ze wsi od znajmojej( od swieta naprawde) to wtedy nie.ale jak slysze co jest sprawdzone jak myja kurczaki w marketach zeby blyszczaly(np plyn do szyb uzywaja) to wylewam wode z usmiechem na ustach. Beniego pierwsza drzemka.w nocy co 2 h jak w zegarku.
#1340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, zdaję sobie sprawę, że a6w to nie na oponkę (ja w sumie nie mam jakiegoś dużego brzucha ![]() ![]() ![]() Mel B bardzo lubię i właśnie wczoraj pomyślałam, że chyba do niej wrócę... Ćwiczyłam z nią przed ślubem ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1342 |
Konto usunięte
|
australia szacun za motywację. Honcia dla Ciebie też.
Ja nie potrafię ćwiczyć sama w domu. Musiałabym się gdzieś zapisać na jakieś zajęcia ale mi się nie chce. Może jakbym miała coś u siebie na wsi to bym się zmobilizowała ![]() A słodyczy też nie jem od trzech dni ale tylko z tego powodu, że obawiam się bólu żołądka ![]() Majkela pisała, że słodycze z paczek mikołajkowych im starczają do dnia dziecka (!), a u nas już od dwóch tygodni nie ma po nich śladu ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ten femaltiker to nic innego jak ekstrakt słodu jęczmiennego i melisa. Ciekawe czy można gdzieś dostać sam taki ekstrakt... |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczełam ćwiczyć bo zamiast chudnąć zaczełam tyć mimo kp ![]() ![]()
![]() |
#1345 |
Konto usunięte
|
Honcia może od osoby zależy, bo ja schudłam. Wczoraj jak weszłam na wagę to się przeraziłam. Ważę 49 kg. przy 162 cm. wzrostu. Wszędzie kości mi wystają, nie mam tyłka, a nogi mam chude jak więźniowie z Auschwitz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
Jakby któraś chciała to mam do oddania prawie całą paczkę herbaty ziolowej na laktacje. Zaden hipp i inne znane. W skladzie melisa, lebiodka, koper wloski, przywrotnik pospolity, ślaz i anyż. Sama piłam po porodzie, szybko działa, dlatego mi jej tak duzo zostało.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1347 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, ja zamawiałam słód jęczmienny ma Allegro (taki w słoiku). Ohydny jest, zużyłam chyba tylko 4 łyżki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1350 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Sorki, że tak się wtryniam, ale dobry na laktację jest również kompot z jabłek, chyba Motylek dawno temu polecała i mi kilka razy pomógł. Femaltiker próbowałam ostatnio, ale to nie dla mnie, sam zapach doprowadza mnie do odruchu wymiotnego. A i przy okazji w tesco są białe pampersy po 41 zl. Ja zrobiłam zapas 12 opakowań, bo była stara wersja, a w rossmannach już tylko nowe, które moim zdaniem do niczego się nie nadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.