|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Kasiastka jestem ZA!!!
![]() Alla bedzie miala najwięcej roboty! Katka20 też coś tam narobila smaka pamiętam. A agulek będzie częstowac tymi przetworami,ktore robila! i ktos tu jeszcze kusił goframi...![]() Antos dzis ma slabszy dzien...malo sie rusza i mnie martwi. Niby detektorem go tam sprawdzilam,ale czy dobrze?ktoras tu pisala ze mozna złapac przeplywy pepowinowe. Chyba meliss Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie ja tak mysle o tym masowaniu tylko ciekawie jak yo wyjdzie w praktyce
mialam nacinane krocze, chociaz teraz nie mam sladu gin mowil ze wewntrz blizna jest, szwow mialam bardzo duzo i strasznie to mnie klulo i dokuczalo z zewnatrz. Bo w środku wiadomo rozpuszczalne. Ale na jedno dobrze by bylo uniknac. A na drugie lepiej niech natna jesli mialabym sama peknac na 5 stron. Bo tak to wtedy sie dzieje, podobno jak gwaiazda w 5 stron..Holly a tak jak po pukasz to araguje? Teraz wiecej dzieci nam spia. Tez mam wrazenie ze dluzsze przerwy mniedzy ruchami. Ale za to jak zacznie to mnie mocno zmaltretuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Szlag.... Aplikacja się wykrzaczyła.
Ból nóg w nocy - tak tez mam. Nie wiem jak leżeć bo na bokach bolą nogi, na plecach bolą plecy i duszno:/ Tak odkrycie opuchlizny TAM spowodowało, że już nie chciałam tego więcej oglądać. W ciąży puchną nasze narządy Przytulanie- po szpitalu się bałam, no i te skurcze, spięcia.. Przyszło co do czego to już po aż zaczęłam liczyć co ile się spina brzuch bo się przestraszyłam ale przeszło. I do tego ból aż do połowy uda:/ Więc chwilę przeczekamy. Nie wiem co później bo luteinę mam na wieczór i rano, no spa odchodzi na koniec następnego tygodnia. To z lekami takie rzeczy, a bez?? Mam skręcony fotel do karmienia. Pokój wagon musi mieć coś gdzie posadzę tyłek w razie gdyby byli goście w głównym pokoju. W IKEA on kosztuje 449zł albo 349zł. Na Olx robi je firma za 170zł. Wykonanie, wymiary identyczne lub bardzo podobne. I jeszcze wrzucają do złożenia ulotkę z Ikea:d Później będzie skręcanie komody i ustawianie mebli Oto moje foteliszcze oraz królik co lubi lizać moje stopy:d DSC_0407.JPG DSC_0403.JPG Aha lubię piec więc spoko:p Mój mały wczoraj też prawie bez ruchu, słodkie, woda, kręcenie się, leżenie. Prawie nic go nie ruszalo. Ale na wieczór się ożywił i dziś też co rusz się wierci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-09-03 o 16:23 |
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Ja się tylko boje bo ostatnio parę razy w brzuchu mi aż zatrzepotało tak nerwowo. A ktoś pisal że takie nerwowe drgania to jak dziecko się pępowina okręca. Przeraża mnie to. Wmawiam sobie że jest duży i jak może się owinąć, że to ciężko ale matko jaki strach.. i przecież wcale nie tak trudno..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
LittleHope wlasnie nie bardzo. Nawet puscilam mu Vivaldiego a przy tym zawsze skakal,(chyba nie lubi)no i nie bardzo. Teraz zaczął sie przewalac,ale bez szalenstw
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też tak mam. Dużo mniej się już rusza. Mimo wszystko najlepiej działają lody lub zimna woda. No ale nawet gin mnie uprzedził, żebym nie panikowała, bo dziecko na tym etapie bardzo dużo śpi. Chyba nawet w którejś aplikacji ciążowej na telefon też o tym pisali
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was ma więcej niż 1 rożek? Ja mam jeden,disc mały i zastanawiam się czy wystarczy.
|
|
|
#1330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle że mój syn spał w rożku, a że często przesikiwał, to musiałam mieć więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 2 rożki, jeden usztywniany taki z normalnego materiału a drugi nieusztywniany minki. Ja mam nadzieje, że młoda będzie chciała w nich spać dlatego mam na zmianę. A później dopiero śpiworek.
|
|
|
|
#1332 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie uzywalam wcale rozka bo uwazam ze to zbędne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Mamy moze gdzies listę wyprawkową do szpitala? Robię wlasnie zamówienie na gemini i nie chcę niczego pominąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo
Jak nie ma jajek w domu to jest przepis jak znalazł. Naprawdę szybko się robi, są fajne kruchutkie. Ja zrobiłam z dżemem ale jakby była w domu Nutella to moja córka wiedziałaby co wybrać 😉 Do ciaata ja używam serka kanapkowego takie typu Screenshot_20170903-174047.png Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-09-04 o 05:15 |
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja szanowna też piękna nie jest 😁
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Używałam tylko w szpitalu, potem była nim wyścielona gondola.
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkurza mnie ten wizaż...co chwilę mi się zacina
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
Katka, patrząc na Twój fotel zorientowałam się, że nie mam na czym karmić w pozycji siedzącej..😨😡 same łóżka mamy w domu..😖 i to bez możliwości podpórki pod plecy 😠 ehh..
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Ja już dłuższy czas próbowałam tutaj wejść i ciągle mi wyskakuje jakiś błąd. Co do rożka, to mam jeden nowy i dwa używane, w spadku po siostrze.
Jestem po relacji telefonicznej koleżanki, która właśnie urodziła. Biedna przeżyła prawie cały poród SN, a przy partych mały nie chciał wyjść i w końcu cesarka. Okropnie się boję takiego scenariusza, bo kobieta podwójnie się męczy.
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś ten Wizaz znowu wariuje.... 😱
|
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam rozka. Przy synu mi się nie sprawdzil i teraz wcale nie kupuje.
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
O masażu krocza osobiście się nie wypowiem bo miałam cc i będę mieć ale koleżance robił mąż i była zadowolona 😁 a i nie pękła to może coś to daje.
A u mnie mała ma katar i gorączkę 38 °C. 😐 Więc te ci mają dzieci wiedzą jak mi minął dzień... trzymajcie kciuki by jej szybko przeszło i bym się nie zakaziła. Ps: Napisałam tego posta parę godzin temu ale dopiero teraz udało się wysłać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny czy Wam tez pieluchy tetrowe robią w praniu takie "cićki"? Właśnie wypralam cala pralke pieluch i podczas wieszania przy strzepywaniu jestem cala biala... Co zrobic?
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
Ooo wizaż działa, naskrobalam postów i nic nie wskoczyło:/
Jedno tylko pamiętam, Alla rogaliki bosko wyglądają:P Czyli co miesiąc pozostał, brzuch mam ogromny,w czwartek wizyta ciekawe ile mały ma. Mi z pieluchami nic się nie działo, jedynie się "skróciły", ale jak uprasowac wróciły do swoich rozmiarow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- Ja mam dwa rożki, jeden usztywniany( nie polecam beznadziejne te usztywnienie, śmierdzi, jak dałam na balkon i słońce je przygrzalo śmierdziało przypalona guma) i używany po siostrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- U mnie też mniej ruchów, tylko czkawke czuje i takie wypychanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:37 ---------- Ulala Katka fotel super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-04 o 04:40 |
|
|
|
#1349 |
|
Rozeznanie
|
Królika miałam podobnego, angorę. Ale nie lizał nonstop tylko obgryzał kable i dywany:P
|
|
|
#1350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jak bóle się zaczęły to w.moim szpitalu nie było miejsca dla mnie na emergency cesarke i musieli mnie przetransportować do drugiego szpitala ...akcja szła tak szybko i nikt mi nie wierzył jak krzyczałam że zaraz urodze ... że to.czyje. myśleli ze jak bóle się zaczęły to jeszcze jest czasu a czasu ---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

mialam nacinane krocze, chociaz teraz nie mam sladu gin mowil ze wewntrz blizna jest, szwow mialam bardzo duzo i strasznie to mnie klulo i dokuczalo z zewnatrz. Bo w środku wiadomo rozpuszczalne. Ale na jedno dobrze by bylo uniknac. A na drugie lepiej niech natna jesli mialabym sama peknac na 5 stron. Bo tak to wtedy sie dzieje, podobno jak gwaiazda w 5 stron..