|
|
#1321 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Treść usunięta
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Reklamówka żeby przetrwać najlepsza ![]() p.s. ja leżę tyłem do okien, więc nie widzę brudu :P A tak serio Mąż umył kuchenne w sobotę. W sypialni i salonie od wewnątrz przetarł z ramami. Były myte pod koniec wakacji. Normalnie już bym dawno je umyła. Teraz ograniczam moją aktywność pozałóżkowo- kanapową. To, co mogę zrobić na siedząco, robię, ale myć okien nie zamierzam. Niech mój krwiak spokojnie maleje, dam mu szanse na poprawę
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
o tak spacer zawsze zaczynałam od wywalenie "po drodze" worka
![]() hmm mój pewnie by mi umył, ale obawiam się tydz przed świętami dopiero, babka co przyjdzie powiedziała ze w 1 dzień nie da rady tyle więc ogarnie u góry, dachowe i takie tam. No nic może 1 dziennie z karcherem dam radę - myte miałam na początku października ale już na nich wszystko jest.
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie odpisałam Ci w końcu o moim krzesełku w zeszły tyg. Nie pomyślałam o dodatkowych gadżetach typu ten fotelik na stokke. Ja mam samo drewniane krzesełko. Firma to "za Chiny pamiętam" ![]() a nie ma chyba napisu na nim. na empik.com zamawiany. safety 1st? baby dan? nie pamiętam. ale nie ma do niego chyba innych nakładek. Przynajmniej ja nie szukałam. bo kupowaliśmy, jak już Synu sam ogarniał wchodzenie na nie. Wcześniej ikeowskie plastikowe się nam sprawdzało. a jeszcze wcześniej leżaczek tiny love
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
te z ikea białe gdzieś mam na strychu chyba jeszcze
![]() ogólnie żałowałam tego stokka, że nie kupiłam przy 1 - potem zawsze miałam dokupić ale co chwile inne wydatki, potem że młody za duży itp. Teraz wzięłam od razu, żeby starszy trochę poużywał i nie marudził, że dla niego nic nie ma akcesoria newborset i reszte mam zamiar na grupie na fb zamówić używane.
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jednak dzisiaj synuś mi nie podarował, chyba uznał, że dwa dni przerwy w wymiotach od 6 tygodnia to wystarczająco
Dziś 16t3d.Ale i tak jestem dobrej myśli, że to końcówka ![]() Ja też radzę sobie z trudem, bo ja z tych niepijących płynów. Czego się nie robi dla dziecka ![]() Przed ciążą 3 szklaneczki herbaty i koniec. Jednak wymiotuję od 6 tygodnia intensywnie, tydzień leżałam w szpitalu pod kroplówkami i dostałam nakaz minimum 2 litrów płynów, w przeciwnym razie pozostaje szpital i kroplówki, bo nawet dożylne przeciwwymiotne nie pomagały. Gdybym nie piła tyle ile muszę to mogłabym się naprawdę porządnie odwodnić przy wymiotowaniu już ponad 10 tygodni codziennie. Cytat:
a tak planowałam pracować do świąt a tu już od końca września przymusowe L4.Cytat:
![]() U nas pewnie dopiero kilka dni przed Wigilią. Cytat:
Może codziennie przy spacerku wyrzucę
|
|||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka u mnie wymioty też od początku października
torecan bralam nic nie pomagał, najgorsze że są dni że nie daję rady tych 2 litrów minimum - do szpitala nie chcę, ciekawe co mi jutro lekarka powie na te wyniki moczu. Wolę jechać na IP na kroplówkę i wrócić.A coś zaczyna Ci przechodzić? bo u mnie ostatnio nie 2-3 x dziennie tylko albo rano albo wieczorem - w sensie jest poprawa.
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny - nawet póki co nie nadrabiam. Wczoraj zmarł mój teść...
póki co staram się trzymać choć u mnie to ciężka sprawa bo niestety ja z tych nad wyraz emocjonalnych Wrócę do Was jak tylko to będzie możliwe ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyś potrzebowała się wygadać to ja zawsze jestem do Twojej dyspozycji
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jest poprawa, bo np. miałam pierwsze 2 dni bez wymiotów, oczywiście mdliło okrutnie, ale bez wymiotów. Za to dzisiaj niestety trochę pobiegałam. Gin mówił, że teoretycznie między 12-16 tygodniem powinno minąć, dziś 16t3d, więc liczę że to już ten czas ![]() Od początku jednak piję te minimum 2 litry, wyniki moczu są ok cały czas. Na lodówce kartka i zapisuję ile wypiłam, jak przychodzi wieczór i mama lub tż widzą, że brakuje np. 0,4 l to nie ma zmiłuj i piję na umór, chociaż już mi się ryczeć chce i myślę, że zaraz eksploduje. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-11-27 o 12:29 |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale raz na tydzień jestem podłączona do kroplówy nawadniającej. Mój gin dał mi zlecenie do przychodni. Potem "się rozchodzę" i jest dobrze. Aż do momentu, jak kładę się spać... |
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja gin twierdzi, ze przejdzie na 100% do 18-20 tyg wtedy chyba łożysko przejmuje większość funkcji hormonalnych w całości i organizm powinien mieć spokój. Nie wierzę jej
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
DomimaZet
Wyrazy współczucia. Trzymaj się |
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kroplówce byłam 2 x jak moja gin miała dyżur na IP - ale powiem, ze dużo lepiej się czułam po 2 litrach ![]() Poranki mam znośne tzn ok żółć ze dwa razy po umyciu zębów ale już nie codziennie, za to ok 19 zaczyna się meczarnia, zapachy, posmak w ustach, ścisk w żołądku. Ojj dziewczyny mam nadzieję, ze do świąt nas już puści - albo przynajmniej na okres świąteczno-noworoczny.
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czekałam na tą ciążę i wkoło obserwowałam ciężarne z bliskiego otoczenia - siostry tż, bratową, przyjaciółki, wszystkie mega samopoczucie, żadnych wymiotów i mówię cudnie! Oczywiście dalej jestem przeszczęśliwa, ale już nim zaczął się 6. tydzień mdłości były okrutne i pomyślałam - chyba jednak będę z tych wymiotujących i się sprawdziło
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-11-27 o 12:35 |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie ja mialam plany ciążowe to głowa mała - zajęcia dodatkowe, angielski, często do kina, z młodym na basen.... czuję popcorn to mi źle, chloru nienawidzę....
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko dodam, że chociaż ciąża tak wymarzona to niespodziewana. Po dwóch niepowodzeniach rzuciłam się w wir pracy, by się od wszystkiego odciąć psychicznie, dostałam pracę w dwóch szkołach dodatkowo - łącznie 4 szkoły (300 km tygodniowo), w weekendy kursy zawodowe, przyjęłam propozycję studiów podyplomowych w mieści oddalonym o 100 km, a tu 1 września i pozytywny test. Pomyślałam Boże, jak ja to ogarnę, a potem przyszły wymioty, szpital i przymusowe L4. Jak widać los sam wszystko rozwiązał.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-11-27 o 12:47 |
|
|
|
#1345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie kroplóweczka z magnezem, witaminkami, od razu W pierwszej ciąży kilka razy mnie gin podłączał właśnie na dyżurach swoich, teraz uznał, że nie ma co już przedłużać, jeździć. Przychodnia ulicę dalej, pielęgniarka środowiskowa do mnie przychodzi do domu, podłącza i wraca za jakiś czas odłączyć. Już nie liczę, że to minie, bo za pierwszym razem skońćzyłam na sali porodowej dopiero... Ale czasem marzę, żeby się porządnie wyspać bez wymiotów... |
||
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie sie Cos dla kociar mi sie rzucilo w oczy na stronce mohito jakie to prawdziwe 😂20171127_124525-1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kolejne studia, nowy projekt w pracy/ przyjęłam nowe propozycje współpracy i przymusowe zwolnienie i leżenie. Coby nie było jest dobrze trzeba się cieszyć z tego, co jest. A inne rzeczy się ułożą. |
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Domima sciskam Cie bardzo mocno!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
W 5.10.15 -55% na wszystko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

) i jak ktoś szedł do garażu, z koszem to na bieżąco wywalał do kosza dużego. Śmierdzące "pakunki" do zwykłych jednorazówek wkładałam i zawiązywałam żeby przetrwać 

a tak planowałam pracować do świąt a tu już od końca września przymusowe L4.
póki co staram się trzymać choć u mnie to ciężka sprawa bo niestety ja z tych nad wyraz emocjonalnych