![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Ja na pewno kupię filtr dla siebie, octenisept chyba mam przeciwbólowe i p/gorączkowe też, pewnie też dorzucę inne rzeczy, skoro i tak jedna przesyłka będzie... No tak, ziarnko do ziarnka i wychodzi parę stówek. Ogarnę to pewnie w lipcu.
Mam i gruszkę, i fridę i katarek. Gruszki nigdy nie umiałam używać, zresztą położne i pediatrzy odradzają, że niby najbardziej uszkadza śluzówkę. Frida nie zdała egzaminu, ja nie mam takiej pary w płucach, żeby odessać paszczowo gluty. Katarek najlepszy. Dziecku krzywdy nie zrobi, testowałam na sobie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
NOBOTAK jakims cudem ma być miesiąc w domu ale nie było to jeszcze załatwiane i nic pewnego. 15 sierpnia na pewno w domu będzie bo to wielkie kościelne święto
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Wyslalam właśnie Tż dwa linki do forum pt prezent dla żony za dziecko ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2018-05-14 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |||
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
STELLA i ja mam gruche kupiona
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1325 |
Wtajemniczenie
|
Czesc!
trzymam kciuki za przetrwanie w czasie badania glukozy, ja jutro ide na odstrzal. Boje sie ![]() Co do porodu chcialabym SN, ale jak beda wskazania do cc to bedzie sila wyzsza. Stella wstawisz screeny z Twojego koszyka na gemini? Planuje klikac w nastepnym tygodniu, moze cos masz czego ja nie mam na liscie ![]() ![]() Dzisiaj mamy 2 rocznice slubu, z tej okazji idziemy na kawe do starbaksa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
Melka to dużo miłości z okazji rocznicy ♡ i jeszcze jakichś 50 lat bycia razem albo dłużej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Ja nie robiłam zamówienia na gemini jeszcze, za to zamówiłam wczoraj z doz witaminy i termometr i 150 nie moje:p myślę, czy kupować butelki bo u mnie w szpitalu dają niebieskie pudełko, więc pewnie tam dostanę
![]() Mleka nie kupuję na pewno. W szpitalu dają, a potem w razie czego będę chciała dać to co tam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
Tak wśród swoich znajomych widzę że nawet jak ktoś na początek kupil gruszke albo elektryczny aspirator to po kilku tyg i tak leciał po katarek i kochał go miłością bezgraniczna
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Rozeznanie
|
co do katarka to slyszlaam ze rewelacja, ja go mam właśniea o gruszce słyszałam same niedobre opinie że siedlisko bakteri bo to kawał gumy i nie da się umyć
![]() ja aptecznych rzeczy nie mam... w ogole planuje je kupić w lipcu wtedu też spakuje torbę ![]() porodu boję się jak cholera, ale co zrobić... urodzic trzeba i tak jak pisalyscie w większości wole ból podczas ale świadomość i ulgę jak dostanę malutka do kangurowania niz katorgi po cc i niby omijanie bolu który może się ciągnąć tygodniami ![]() wczoraj byli moi rodzice więc sie nie odzywalam, zapoznawali się z rodzicami tż... mama mi przywiozła ubranka które dostałam od cioci i mnie wkurzyla bo palą w domu i prosiłam ją żeby schowała je do szafy zeby nie smierdzialy (i tak zamierzalam wyprać ale mam awersje na punkcie smrodu papierosowego) oczywisice cuchną tak ze zastanawiam się ile razy bede musiala je wybrać po dwa razy to na pewno... ![]() no bo tak - ja listę zrobiłam przed weekendem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się muszę w końcu zabrać za listę, bo mnie sierpień zastanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie robie liste aptecznych rzeczy. Na pewno kupie sobie wkladki laktacyjne, leki przeciwgor dla malucha itp. Chusteczek nie kupuje, kupie jedynie do szpitala paczke z babydream w rossmanie i zaopatrze się w duże płatki kosmetyczne. My mamy fride. Na takie dzidziusiowe gluty byla ok. Nie wiem czy teraz nie przeskoczymy na katarek, bo jednak starsza siostra przedszkolak to na mini glutach raczej się nie skończy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a celujecie ewentualnie w szklane czy plastikowe butelki? Bo ja rozważam tym razem zakup szklanej. Te plastikowe od częstego mycia (teraz często wkładam do zmywarki, na początku mylam szczotką i potem do serylizatora) zrobiły się matowe i takie nie ładne :/ Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
Wlasnie skonczylam Was nadrabiac ale juz nie bede cytowac bo wyszedlby gigantyczny post.
Limonka, wspolczuje tej cukrzycy, zycze zeby dieta nie byla dla Ciebie udreka. Ja bylam dzis na krzywej cukrowej, mam juz nawet wyniki. Z tego co widze sa w porzadku. Czulam sie w miare dobrze ale tym razem wykorzystalam moment i zwrocilam sie do lekarza rodzinnego o 1 dzien zwolnienia ze wzgledu na nudnosci i zawroty glowy (nic takiego nie mialam ale co tam! przez cala ciaze 1 dzien moge sobie wziac). Jestem tylko bardzo senna i bez energii do zycia. Dziewczyny, jakos urodzimy wszystkie! Jeszcze sie tak nie zdarzylo, zeby ktos w tym brzuchu zostal! Tez sie boje, zastanawiam sie nad tym, zeby "zrezygnowac" z meza. On jest ogolnie nerwus i jest zdolny poklocic sie o kazda drobnostke z personelem, wole skupic sie na sobie niz przejmowac nim i jego humorkami. Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-14 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zadomowienie
|
Coraz bardziej przeraza mnie ten wózek od teściowej ponoć z górnej półki używany. Juz się boje że będzie stokke który mi się wcale nie podoba i nie spełnia mojego oczekiwania głównego pt duży kosz na dole skoro legalnie do najbliższego sklepu nie wolno mi podjechać autem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- MELKA my kupujemy ten co będzie w biedro czy tam już od dziś jest w ofercie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie dopyta jaki wózek by się przydał, ale może zaskoczy się jakąś, dajmy na to, emmaljungą na wertepy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zadomowienie
|
Gorzej jak ciężki będzie i będę z nim dymac u mamy po schodach w dodatku z psem w gratisie bo ja prawko dopiero po porodzie mogę ciągnąć dalej wiec jak Tż nie będzie w domu wprowadzam się do mamy na czas jego delegacji
#1342 |
Nawiedzona PeMa
|
Melka wszystkiego dobrego! Pamiętam jakby to był wczoraj jak dzieliłyśmy sie przygotowaniami na wątku 2016
![]() No to widzę że jednak się przerzucimy na aspirator pewnie ale grucha to nie majątek więc nie zbankrutuję ![]() Ja chusteczek też nie planuję używać w domu, to raczej tak w razie co no i na wyjścia z domu ![]()
#1343 |
Zadomowienie
|
FIOLLA sądziłam że mnie zapyta co bym chciała. Zamiast używanej górnej półki wolałbym nowy vulcano albo lupo
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile razy słyszałam przed porodem rodziców: nigdy! W życiu! To straszne! A po pierwszym katarze lecieli po katarek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1345 |
Zadomowienie
|
TŻ też mnie wkurza w tej kwestii tekstami że mama wie co robi. No ciekawe skąd wie jakie mam oczekiwania i potrzeby od wózka skoro nikt mnie w tym temacie o zdanie nie pytał.
W końcu wyjdzie tak że jak mi polisę wypłaca to kupię sama wózek który od początku chcialam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2018-05-14 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zadomowienie
|
Noe gadam z nią problem z tym. Z jego rodzicami jestem na zasadzie dzień dobry jak trzy razy roku śpię u nich w domu. Nie jestem zareczona ani tym bardziej tolerowana przez jego ojca. Jak tam sypiam siedzę jedynie w Tż pokoju ciągle i wychodzę na obiad o ile jest coś zjadliwego dla mnie a tak śniadanie i kolacje jem z Tz
![]() ![]() Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2018-05-14 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Raczkowanie
|
Mam wyniki krzywej. W sumie nie wiem czy dobre.
Na czczo 86 Po godzinie 99 Po 2 godzinach 123 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.