|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
No niestety, trasy sie nudza i sie czasem az odechciewa ;/ Ale nie ma co sie poddawac
![]() Pozdro
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam tych tras, ja mam te same kółka na tej samej bieżni. Przy treningu wytrzymałościowym pokonuje 25 - w zamiarze 30 - takich kółek. Mijasz te same drzewa, te same kamienie na drodze itp.
Ola koniecznie zdaj relację z pierwszego biegu
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
nom ja niby biegam po wale nad odra,ale jednak tez mi sie juz trasa nudzi wysoce.poza tym dobrze znam ja na pamiec i jak czasem mi sie juz nie chce biec,to wiem ile mnie jeszcze czeka
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
czesc dzieczyny
![]() w sumie to nigdy nie przepadałam za bieganiem i zarzekałam się ze nigdy nigdy poza tym to takie męczące no ale postanowiłam zacząć od tego tygodnia i dziś był moj drugi raz na początku myślałam, że płuca wypluje narazie strasznie się męcze ale mam nadzieje że bedzie lepiej nie ma to jak brak kondycji
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wypluwasz płuca, bo za szybko biegasz? Zwolnij, a zobaczysz, że będzie lepiej
|
|
|
|
#1326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właściwie to sama nie wiem ostatnio biegałam w liceum więc już sporo upłynęło od tego czasu może to dlatego? a zabardzo też nie wiedziałam jak mam się przygotować do tego biegania więc biegne biegne a potem sobie ide i znowu biegne biegne i ide inaczej nie umialam tego opisać
|
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to w takim razie jutro spróbuje wolniej, bo w parku nawet dwie babcie wytrzymały dłużej ode mnie dzięki za rade
|
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Hihi... i kto by pomyślał że i ja zostane (no, a przynajmniej jestem na dobrej drodze
) milosnikiem biegania? no dobra...joggingu, bo do bieganie przez duze B to czeka mnie jeszcze dluuga droga Byłam juz dwa razy, po ok pol godziny, na czczo o 6:30 start. Z kumpelką. Dla zdrowia, przyjemnosci, no i figury.. No właśnie: czy taki jogging 0,5 h co drugi zaowocuje jakimis efektami?
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze stesknilam sie za bieganiem strasznie
Zaraz wybywam pobiegac do lasku mojego kochanego, mam nadzieje ze z noga bedzie dobrze
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu |
|
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, jasne ze napisze
![]() Tez mam trase nie za ciekawą w dodatku nie milo pachnąca rzeka w pobliżu i oczyszczalnai sciekow, ale drózka w miare nadaje sie na biegi. Na redukcji jest jakis specyficzny rodzaj biegów? Jesli będe robic interwały na wałach śmiesznie będzie to wyglądac chciałabym miec stadion blisko siebie ![]() Słonko wysyłam
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówią, że nie sztuka jest przebiec 20km. Ale sztuką jest przebiec 20 pętelek po 1km. Pamiętam mój półmaraton, który właśnie polegał na pokonywaniu dużej ilości takich pętelek. Ciągłe bieganie tą samą trasą wśród tych samych wiwatujących ludzi naprawdę mocno działa na psychikę (dla mnie to była masakra, nie mówiąc juz o tym, że pogubiłam pętelki i przyspieszyłam zamiast na ostatniej- dużo wcześniej i tak musiałam ciagnąć aż do końca ).Nie wstydźcie sie biegać wolno
|
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
no to miałas na pewno niezły wynik
ja tam lubię sobie truchtać ostatnio przeplatam sobie sprintami i płuca wypluwam,ale kupiłam sobie takie małe coś i mi w uszach gra i daje niezłego powera czy u Was też taka cudna pogoda? aż chce się żyć! i biegać! Suz-podziwiam |
|
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukałam, ale nie znalazłam
mam takie pytanie: co powinnam jeść przed bieganiem lub basenem rano (przed 7)? czy w ogóle cos? Zawsze jem białko po, ale czy należałoby coś lekkiego pochłonąć również przed? Doradzicie ?
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj zaliczylam 50minutek bieganka-po takiej przerwie calkiem niezle..
Achilles poki co nie boli
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Inch, pokonywanie pętelek to w większym stopniu trenowanie psychiki
Staram się odliczać :"zrobię jeszcze 10", niż "zostało mi jeszcze 10". Bo w pierwszym wypadku mam większą motywację i zawsze coś jeszcze dodaję, a w drugim marzę, by wreszcie skończyć. Dzisiaj właśnie mam taki trening.AnnLee, u mnie nie ma cudnej pogody Właściwie to jest zimno i wstrętnie szaro. Myślę, że pojawiły się już postępy, mam większą wytrzymałość - zarówno w bieganiu jak i wiszeniu (ono naprawdę zwiększa siłę rąk) Też muszę sobie kupić słuchawki, bo czasami troszkę mi się nudzi w biegu i dopadają mnie głupie myśli
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
ano-jak się mieszka nad morzem to nie można mieć cudnej pogody
bo to już byłaby przesada ale pocieszę Cię-dzisiaj u mnie też szaro-buro-ponuro i deszczowo a było tak pięknie! ![]() a słuchawki sobie kup koniecznie-dużo lepiej i szybciej się biega jeśli oczywiście wgrasz sobie energetyzującą muzę gratuluję postępów oczywiście! |
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
A Tobie AnnLee jak idzie? Robisz interwały tak? Pamiętam początek tej zabawy - oj niebyło śmiesznie. Poza tym ludzie nie rozumieją tego tupu ruchu i często patrzą na mnie jak na wariatkę
![]() Biegałam wczoraj ze słuchawkami, miałam nagraną muzykę dającą powera i trochę tego żałowałam - ciężko zachowywało się przy niej powolne tempo. Ale przynajmniej sobie pośpiewałam przez 40 minut ![]() A u mnie znowu zimno i ponuro, a słyszałam, że ma padać śnieg
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj był mój 3 dzień biegania
biegłam wolniej i "wytrzymałam" 20 minut, oczywiście nie samego biegu bo musiałam chodzić w przerwach ![]() mam nadzieje że będzie lepiej
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
a czy któraś z Was wybiera się na półmaraton warszawski w następny weekend??
pytam, bo będę siedzieć w biurze zapisów i zastanawiałam się czy jakieś wizażanki do nas przybiegną
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Suz-ja dopiero zaczynam biegające interwały
i to po dłuższej przerwie w bieganiu więc wypluwam płuca na razie 6x 30 sek.wolno i 30 sek.sprint więcej nie daję rady Pinguś poradził mi robić 2minx2min szybko/wolno zobaczymy jak mi pójdzie dotychczas sobie truchtałam na czczo,ale krótsze a efektywniejsze interwały do mnie bardziej przemówiły i postanowiłam spróbować A ludzie... mam to gdzieś |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś biagałam i to baaradzo często. Efekty były niesamowitę
Wyrzeźbione ciało (były jeszcze inne ćwiczenia). O wiele lepiej się czułam w okresie, kiedy biegałam...No i chcę do tego wrócić Można się przyłaczyć tak? Niech tylko choróbsko mi minie a pójdę biegać. Z węzłami nie ma żartów...Tak więc chciałabym wstąpić do grona biegaczek
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Nefre to teraz tylko do dzieła (po chorobie oczywiście) !
![]() Ja dopiero we wtorek wyrusze w trasę, a raczej na stadion. Porobię interwały. Stadiom ma 400m. Gdy jest linia prosta to biegnę szybko, gdy zaokrąglam to powoli. Będzie wydajne czy zmienić cos? Niestety nie wiem ile dam rade zrobić takich powtorzeń, ale mysle że 5-6 zrobie i padne
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Ja biegam a raczej szaleje sobie po pokoju ......
Biegam sobie w miejscu, fajna frajde z tego mam, mp3 i ja ..... Gdy mi sie nudzi to zaczynam robic jakies wymachy wygibasy itd ![]() Niestety narazie nadal mam lek przed psami (w przeszlosci gdy biegalam sobie pogonily mnie psy i strach pozostal) Biegam w zaleznosci czy lacze to z orbiterkiem czy nie od 20 minut do godziny nawet.... |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
ech...ja wczoraj odpuściłam sobie już bieg po treningu bo wróciłam taka zmęczoną, że od razu do łżeczka wpadłam po prysznicu, ale dziś nadrobie
Mimo, że pada deszczek zarzuce dres, słuchaweczki na uszy i w droge
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
U ciebie deszczyk a u mnie zima wrocila
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wczoraj pobiegalam sobie, ale tylko 20 min, na początku. Zgrzalam sie strasznie zle sie chyba ubralam.U mnie śnieg, wiec z dzisiejszego bieganka nici. Ale nic nie szkodzi, w domku odpowiednio to nadrobię
|
|
#1348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie to samo zima nie ma szans na bieganie wczoraj też musiałam sobie odpuścić bo pewnie bym chora była
|
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki, nie biegacie w zime.....? ja nie rezygnuje nawet ze względu na złą pogode, inaczej sie ubieram i w trase
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie moge isc na stadion, ale on troszke daleko i ta pogoda, deszcz pada ehh.
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

narazie strasznie się męcze ale mam nadzieje że bedzie lepiej
ostatnio biegałam w liceum więc już sporo upłynęło od tego czasu może to dlatego?

dzięki za rade
) milosnikiem biegania? no dobra...joggingu, bo do bieganie przez duze B to czeka mnie jeszcze dluuga droga
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie ma szans na bieganie wczoraj też musiałam sobie odpuścić bo pewnie bym chora była