|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Moze nie daja w kosc ale ja juz psychicznie nie wytrzymuje z kalectwem tej dziewczynki. Nie bede sie rozpisywac bo po co? Mi sie nie chce juz o niej nawet gadac. Powiem tylko ze ona ma prawie 6lat a psychicznie to zachowuje sie chyba jak 2 latek. I jest na prawde glupia :/
|
#1322 |
|
Konto usunięte
|
aha ;/
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,czy któraś z was była w Paryżu i powie mi jakie są must-have do obejrzenia?Byłam na wycieczce szkolnej,więc nie chodzi mi o sztandarowe zabytki,oczywiscie wiezy eiffla czy musee d'orsay i tak nie ominę,ale chciałabym poznać Paryż trochę od tej drugiej strony.
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam 3 lata temu jak skonczyłam moje pierwsze au pairowanie, i cała kase zarobioną w 3 miechy wydałam w Paryżewie.
niewiele zobaczyłam, bo byłam tam tylko weekend i daleko od centrum miałam hotel (St Denis) ale wiesz, mam fajny artykuł na podstawie ktorego planuje sowją następną wycieczke do Paryza, przy czym mam nadzieje, ze TZ mi cos zasugeruje jeszcze i zabierze w fajne miejsca. oto link: http://podroze.onet.pl/373714394,nie...8016,blog.html ale to raczej jak sama piszesz są "sztandarowe zabytki", napisałabym Ci więcej po mojej wizycie.. ( o ile pozwiedzam, bo na razie z TZ mamy fight'a i prawdopodobnie nie bedzie zwiedzania i u niego nie zostane).Mysle ze jak juz tam bedziesz to ich obecna au pairka wiele Ci pomoze, podpowie, no i sama rodzinka pewnie tez.
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
Fajny artykuł
No mam nadzieję,że one mi wlaśnie pokażą Paryż,bardzo mi się tam podobało,uwielbiam podróżować,spacerować(np. Warszawa raczej nie ma dla mnie tajemnic,bardzo często chodzę na spacery w milym towarzystwie,błąkając się parę godzin bez celu ),uwielbiam zabytkowe kamieniczki,tajemnicze uliczki itp. i tak właśnie chciałabym poznać Paryż.Miły Francuz przy boku też by nie zaszkodził:P
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuczang, to jak wrócimy, to musimy się umówić w Warszawie, ja też często chadzam tutaj ot tak, bez celu.
|
|
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
No to koniecznie
We wrześniu jakoś,będziemy podziwiać polską złotą jesień
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
a ja sie boje jutra
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Kachaa dasz rade. "matura to bzdura" :P
za miesiac bedziesz sie z tego smiala
|
#1330 |
|
Konto usunięte
|
czy ja wiem..okaze sie:/
heh...ide sie pouczyc jeszcze buziaki |
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
JAKIE UCZYC????
Kachaaa..wracaj tu i pisz tu z nami i odstresowywuj sie !!!!!!!!! zreszta...kobieto MY bedziemy trzymac kciuki wiec mature masz juz zdaną!!
|
#1332 |
|
Konto usunięte
|
boli mnie zab
nie tyle zab ale dziaslo po wyrwanym zebie 2 lata temu wyrwalam a akurat teraz zaczac bolec musial nie dziekuje za kciuki zeby nie zapeszyc ![]() cos tam pczytam, odstresowac sie nie da ja panikara jestem ale ide melise sobie zrobic ![]() dobranoc buzki
|
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Kachaaa powodzenia !
|
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
heh a ja tam sie nie stresuje ;] teraz i tak wyjezdzam na rok wiec jak cos to moge za rok poprawic xD
znaczy teraz tak gadam ze sie nie stresuje ;p juz to widze co to bedzie jutro o 9 rano ![]() powodzenia maturzystki ;** no i powodzenia dla tych co szukaja rodzinek bo teraz zaczal zmieniac watek
|
|
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
Maturzystki powodzenia
![]() !!!! Trzymam kciukasy!!![]() ( Ja raczej malo aktywna wizazanka na tym forum, ale ze bardzo mnie interesuje jak zmagacie sie z rodzinkami to regularnie czytam i jestem na bierzaco Pozdrawiam **
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
i ja trzymam kciuki maturzystki moje!!!
lece na zajecia i bede dopiero wieczorem ale mysle o Was i czekam na relacje!
|
#1337 | ||
|
Rozeznanie
|
Dostałam kolejne bajeczki, także wklejam ku przestrodze
![]() Cytat:
Cytat:
No więc w każdym razie ja szukam dalej. powodzenia maturzystki!
|
||
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po krótkiej przerwie, byłam na majówce nad morzem..
![]() Faaaajnieeeee było, robiłam dużo złych rzeczy, których nigdy wcześniej nie robiłam, oraz poderwałam kilku żołnierzy.. ![]() ![]() ![]() Moje poszukanie rodzinki to jednym słowem tragedia, kilka negatywów i nic poza tym. Ta rodzinka z hiszpańskiej wiochy napisała mi, że potrzebują kogoś od 10 czerwca, jak nikogo nie znajdą, to mnie wezmą. A ja im napisałam, że mogę wyjechać najwcześniej 21 czerwca.. A teraz się okazało, że mama mnie urządziła tak, że 30 muszę być w domu, bo mam szczepienie.. ![]() No i oczywiście trzymam kciuka za maturzystki.
|
|
|
|
#1339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale udzielac sie tez mozesz ![]() dziekuje za kciukaski wszystkim
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn, ktore szukaly czegos w Hiszpanii i znaja angielski
http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?a=792227 |
|
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Takie pytanie do dziewczyn które chcą być/są au-pair w USA- jak to jest z wizą jeśli szuka się rodziny na własną rękę?
|
|
|
|
#1342 |
|
Konto usunięte
|
wize ciezko dostac ponoc;/
ale do Kanady wiza nie potrzebna ![]() ja nie chce do USA bo za daleko ![]() podroz droga
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kacha, a gdzie jedziesz?
ja bardzo chciałabym do londynu, właściwie ogólnie gdzies w wlk brytani, oglądałam z miesiąc temu jakies strony, ale to raczej agencje, na jednej nawet się zarejestrowałam, ale potem nic, nie interesowałam się tym, tylko maturą. Teraz myślę, że jeśli nie zdam ( Jeśli masz czas i chce Ci się, to czy mogłabyś opisać po kolei jak Ty załatwiłaś swoj wyjazd?
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-04 o 14:19 |
|
|
|
#1344 |
|
Konto usunięte
|
no wiec szukalam na
http://www.aupair-world.net http://www.greataupair.com/ znalazlam na tej drugiej stronce, przystepniejsza mi sie wydaje i angoli duzo ![]() tez chcialam do UK bo hcialam podszkolic ang, a trafolo sie do Londynu ![]() super ![]() gdyby nie roux i laski z forum to nic bym nie wiedziala bo nie mam znajomych co jako aupair pracowali znaczy kuzynka wyjezdzala ale przez agencje ja na to kasy nie mam ja szukalam od okolo marca miesiac szukalam jakos juz bylam prawie ze umowiona z rodzina z UK z jakiejs wiochy 40min od Londku ale rozmawialam przez tel z nimi i zdecydowali sie na laske z francjii znalazlam calkiem przez przypadek moja rodzinke wyslalam i pisala od poczatku tylko ze mna mowilam ze raz tak byo i sie nastawiac nie chce bo zalalpalam dola po ostatniej rodzince itd ale ona mowi ze ze mna tylko pisze i tak bylo i dzwonila gadalysmy i pojade tam ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- dodaj zdj na profil swoj, napisz mily list w profilu bo tak to duzo daje, zrob se z dziecmi usmiechnietymi, sasiadku, siostry, kuzynki, niewazne byle by bylo http://forum.aupairpoland.com.pl to forum jest tez dobre ale tu to chyba tylko ja na wlasna reke znalazlam a tak to przez agencje szukaja ale mozna pare ciekawych rzeczy poczytac w sumie to lazic z mala po parku i z jednego placu zabaw na drugi zabawiac ja i tyle roboty gotowac rzadko, sprzatac po malej i po sobie a slodka jest sliczna moja kochama Malutka, mam jej fotki ![]() na rok ja nie chce wyjezdzac bo na studia juz nie chcialabym isc bo taka prawda jak sie zrobi przerwe juz sie wracac nie chce, a pozatym ja po technokuk to i tak jestem rok w plecy tak jakby bo technikum jest 4 letnie wiec tak po ktrotce hehe jade tez pierwszy raz boje sie troche ale co tam ![]() chcesz to sie pytaj co chcesz |
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, nie wiesz jak Ci zazdroszczę (powodzenia i będzie super!!!) ja tez chcę
Ty się pierwsza odezwałaś, czy oni? Ty płacisz za transoprt, tzn bilety do londynu? jak się z nimi gadało przez tel, nie zacinałaś się? ![]() aha i ile dostajesz kasy? a po maturach rejestruję się na tej drugiej stronce greataupair!
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-04 o 14:44 |
|
|
|
#1346 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to znajdz sobie w Londku i dwie bedziemy ![]() ja dodalam ich do hotlisty, spodobal sie profil i maila wtedy automatycznie wysyla stronka greataupair no i ja wyslalam im 1 maila a teraz to co 2-3dni piszemy sobie ![]() przez tel...balam sie jak cholera ![]() ogolnie blokady nie bylo, ona bardzo wyraznie mowila i powoli raz tylko poprosilam by cos powtorzyla a tak to loooz![]() ![]() ja bede dostawac 60 funtow tygodniowo, nie jest to duzo, ale nie traktuje tego jako prace zarobkowa, ja chce isc na filologie angielska dlatego najbardziej zalezy mi by wyzbyc sie blokady jezykowej i mowic na luzieaha no i nadgodziny 6funtow za godzine
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Karateczka, znajdziesz i Ty coś dla siebie, tych rodzin jest naprawdę mnóstwo.
![]() Jak Wam dziś poszły egzaminy? |
|
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! ja chcę też na filologię angielską, ale jak się nie dostanę na polską! ![]() ona ma męża i dziecko, czy to samotna matka? masz własny pokój, możesz kozystac z lodówki, i wszystkiego, nie? aha, jest jakis czas wolny? ze trzeba gdzies iść z domu, ja nie znam kompletnie anglii i nie mam tam nikogo z rodziny... ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
wolę pisać, ze poszło mi srednio, nie robię sobie nadzieji, wolę być pozytywnie zaskoczona ![]() jak można poznac w mailach, ze to oszusci, ktos wlkeił wyzej jakies cytaty, co tam jest podejzanego?
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-04 o 14:57 |
||
|
|
|
#1349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() na wydatki, no zalezy czy wydahesz duzo, jedzenie itd to rodzina ci zapewnia ma męża, dziecko będzie miało 11 października 2 latka [ja mam w ten dzien tez urodziny, ale 20ste ]pokoj mam wlasny z lazienka, maja stale lacze, mowila przez tel ze moge uzywac na jednym z ich laptopow ![]() czas wolny w weekendy, ja np mam rodzine w Londyni wiec mowi ze jak chce moge ich odwiedzac, ja sie nie znam na Londynie, ale ona sprawdzila jak to daleko i mowi ze nie tak daleko do nich bede miec ![]() poszukala mi sklep z polska zywnoscia i kosciol dla mnie w poblizu oni sa buddystami ![]() on jest trenerem jogi, a ona aktorką, teraz mieszkaja w Dublinie i przylatuja do Londynu i ja do nich dolecę, ona tam nagrywa serial dlatego dopiero od 1 sierpnia bede tam ale sie ciesze bo z Tż wakacje spedze tez ![]() zawsze marzylam o tym by wyjechac jako au pair ![]() btw jak znajdziesz w londynie to bys nie by7la sama ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- to jak sie bedziesz wahac czy oszusci to tu wklej to ci pomozemy ocenic jak nie beziesz pewna
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie, bo masz rodzinę w londynie przynajmniej....
ale ja przecież nie pojde sama w ogóle nigdzie chyba, nie znam nikogo i nie będę mogła nigdzie wyjść, chyba będę się bała ja bym wolała nie mieć czasu wolnego![]() jak też będę w londynie to będzie super, zgadamy się jakoś
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2009-05-04 o 15:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

( o ile pozwiedzam, bo na razie z TZ mamy fight'a i prawdopodobnie nie bedzie zwiedzania i u niego nie zostane).
No mam nadzieję,że one mi wlaśnie pokażą Paryż,bardzo mi się tam podobało,uwielbiam podróżować,spacerować(np. Warszawa raczej nie ma dla mnie tajemnic,bardzo często chodzę na spacery w milym towarzystwie,błąkając się parę godzin bez celu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)