![]() |
#1321 |
Szanelowa Madżesti
|
Dot.: a z 1980?
mmmm nie kuście mnie tu ciastem bo ja piec nie umiem tzn nie lubię
![]() ![]() CafeINKA co do buziek to jak piszesz swoje posty to obok ramki masz Uśmieszki i wybierasz, które chcesz, a jak chcesz inne buźki to pod tymi masz coś takiego WIĘCEJ i klikasz tam a potem odpowiednio na buźkę i gotowe ![]() ![]() A jeśli chcesz mieć pod każdym postem podpis to musisz wejść u góry nad forum masz coś takiego po lewej stronie jak Ustawienia i w to klikasz a potem Ustawienia&Opcje a potem Edytuj podpis i wpisujesz co chcesz a potem pojawia Ci się to automatycznie pod każdym postem - ![]() No a ja właśnie skończyłam 2 sałatki na weekend jedna wiosenna z pomidorkami, papryczką, pekińską, cebulką, rzodkiewką i ogóreczkiem a drugą z kukurydzą, pieczarkami, jajem i kalafiorem mmmm będzie wyżerka ![]() No i dziś każda miała fajny dzień no i najważniejsze mamy WEEKEND ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak juz wiem co i jak ![]() u mnie mija piatek swetnie ![]() jutro mnie nie bedzie wiec juz teraz duży BUZIAK ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Szanelowa Madżesti
|
no to miłego weekendu życzę, tylko nie zamęcz męża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
![]() Wczorajszy dzień byl Boski. Każda sobote gdzieś jedziemy ostatnio napadło nas na Szlak Orlich Gniazd ![]() rewelka, swetne widoki , ruiny zamków , piknik . NO i dzień bez gotowania obiadu ![]() A dziś kolejny fajny ![]() ![]() Miłego dzionka , do jutra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Szanelowa Madżesti
|
a my z mężem właśnie dochodzimy do siebie po firmowej imprezie i podwójnym urodzinowym grillu, łoo matko ciężko było
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
za mnie tez trzymajcie jutro kciuki!
![]() |
#1328 |
Szanelowa Madżesti
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
Hej...
1. mam dzisiaj wolne... 2. mam gotowy pyszny obiadek na dzisiaj... 3. nie mam dzisiaj nic pilnego, więc mogę sobie organizować czas pod kątem własnych przyjemności... MUSIAŁAM TO NAPISAĆ, BO MÓJ DZIEŃ ZACZĄŁ SIĘ FATALNIE!!! ![]() Siedzę ze ściśniętym żołądkiem i czekam na wieści w pewnej sprawie... Najgorsze, że NIC nie mogę zrobić... po porannym koszmarnym telefonie... mogłam tylko wprawić w ruch pewne "trybiki" i czekać... najgorsza jest wymuszona bezczynność... ![]() MamoNiny - ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1330 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------
Cytat:
![]() ![]() FAjnie że sie week udał ![]() Tigresska ooooo a jakim miesicie mieszkasz ? wystrczy pierwsza literka ![]() MamaNiny powodzenia ![]() Wilcza Jagoda badz dobrej myśli ... trzyma oby było OK łeeeee ni eumiem jeszcze Wszystkich osob cytowac naraz ![]() U mnie wczoraj też bło cudnie, Kraków a pozniej grilowanie ![]() Dziś wstałam w swetnym humorze Co mnie dizs fajnego spotkało ? obejrzałam Sissi ![]() zjadłam pysznego loda Magum ( mniam) Zrobiłam sobie domowe SPA A teraz robie ciasto z biszkoptem, galaertka i serkiem ![]() ![]() Aniyam fajne te sałatki musze jakąs zrobić Aaaaaaa znacie jakies fajne cwiczenie na uda i ramiona ??? pozdrawiam ![]() Ni e no ..załamka ![]() Na spod tortownicy dałam biszkopty, zalałam to masa ( smietana z serkami homo i garletka -zmiksowane na mase ) i co ? biszkopty wypłyneły ![]() Wyglada to jak barszcz biały z jajkami ![]() szytko robone według przepisu krok po kroku eh chyba zrobie jabłecznik
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." ![]() Edytowane przez CafeINKA Czas edycji: 2009-08-03 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Szanelowa Madżesti
|
a ja jestem dzisiaj zmęczona, wycieńczona......itp w pracy tak mnie przemaglowali ale wszystko w pozytywnym znaczeniu, takie pozytywne zmęczenie i widać efekty mojej pracy i w ogóle jest fajnie
![]() CafeINKA nie przejmuj się co do ciasta, mi nigdy żadne nie wychodzi więc od jakiegoś czasu w ogóle nie piekę, albo kupuję albo zlecam mamie lub teściowej ![]() ![]() MamoNINY ![]() Wilcza jagodo - będzie ok, powodzenia, jak będziesz wiedziała czy już wszystko ok to daj znać ![]() A zapomniałam się pochwalić robiłam wczoraj rosołek na dzisiaj na obiadek i co.... i zapomniałam o nim... miąsko się przypaliło, wywar wygotował ![]() ![]() ![]() CafeINKA widzę, że i podpisy pod postami się pojawiły - gratulacje!!
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2009-08-03 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1332 |
Raczkowanie
|
CafeINKA - mnie też kiedyś biszkopty wypłynęły... Może zbyt malo sztywna ta masa była...
![]() Co do porannej sprawy... to się jeszcze będzie dla mnie ciągnęło latami... podłożyłam się dla kogoś, kto mnie kiedyś totalnie zawiódł... i nadal robi takie rzeczy, że włos się jeży... Ale gdybym tego nie zrobiła, ten ktoś straciłby wszystko... dosłownie WSZYSTKO... a najbardziej boli mnie to, że nawet nie zdaje sobie sprawy, jakiego dramatu uniknął i jeszcze stroi fochy... Życie czasami daje popieprzone możliwości wyboru... ![]() Moje dziecię pojechało na wakacje... Jak mi smuuuuutno... ![]()
Kobiety mają swoje wewnętrzne, tajemnicze życie i mogą popełniać czyny absolutnie niezrozumiałe dla mężczyzn. Edytowane przez wilcza jagoda Czas edycji: 2009-08-03 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za kciuki
![]() ![]() Wilcza ![]() ![]()
![]() |
#1334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja własnie z pracy wróciłam i w zasadzie zaraz zmykam pod prysznic i do łóżeczka bo jutro rano muszę wcześnie wstać - muszę iść do lekarza na badania kontrolne. Tak mi się chce że hej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dziecie wróci i znów bedzie szaleć ![]() Cytat:
![]() a my powoli bierzemy sie za ostateteczne przygotowania dla Maleństwa - zostało 7 tygodni - a dopiero co Wam mówilam ze bedziecie ciociami ![]() ogarnęlismy wszystko co dostalismy od znajomych, zrobilismy listę tego co jeszcze potrzbne i od wczoraj dzialamy - że też taki maluszek przeorganizowuje cale nasze życie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dzięki za troskę ![]() MamoNiny - żeby tak sprawy chciały rozwiązywać się tylko pozytywnie... ![]() A wiecie... mój mąż ma takie coś, że nawet, jak wydaje sie, że wszystko się na niego uwzięło, to w efekcie wychodzi na tym dobrze - nawet jeszcze lepiej, niz poprzednio ![]() ![]() Katarzinka - poszło, jak burza ![]() ![]() Co do wypieków... ja robię tylko kombinacje na zimno, bo mój piekarnik (stary, gazowy) odmawia współpracy... tylko chlebek drożdżowy wychodzi... no i mięska, ale to inna bajka. A moja ulubiona kombinacja to taki typowy 3-bit, na herbarnikach ![]() 3 dobre rzeczy w dniu dzisiejszym: 1. Jestem do 15-tej sama w domu i zrobię sobie domowe spa ![]() 2. Pojadę sobie do miasta na zakupy - a planuję sobie kupić coś z bielizny... jakieś ekstra majtasy czy coś... ![]() 3. Wieczorkiem jestem zaproszona do znajomej - po raz pierwszy mam jej wyregulowac brwi... To nie jest typ kobiety, która podąża za tego typu rzeczami, więc jak mnie nie zamorduje za efekt - to też będzie pozytywna rzecz ![]()
![]() |
#1337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciesze sie ze tak sporo dostalam, bo to co zostało do kupienia i tak bedzie pewnie kosztowac fortune, ale zawsze to mniejsza fortuna niz całosc wyprawki tak widze, ze jak coś jest slubne, ciążowe lub dla dzieci to musi z urzędu posiadać jakies ceny z kosmosu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1338 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
Mój ma to samo, nie wiadomo jak jest źle to zawsze mu wyjdzie to na dobre, w czepku urodzony!! Ale tak sobie tego nie tłumaczyłam, chociaż zawsze mu powtarzam, że ja jestem jego szczęściem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
Fakt... ubrania dla dzieci, to ogromny wydatek. Ja też preferuję takie "przesunięcia" towarzyskie
![]() ![]() A moje dziewczę jest drobne i baaaardzo wąskie w pasie... Ostatnio całe miasto zeszłam w tę i z powrotem za dżinsami dla niej... W końcu kupiłam jakieś dziwne żółte - z wciąganą gumką w pasie - za 40 zł. Ale zachwytu nie było. Oczywiście nie wspomnę, jak wyglądają po kilku praniach... ![]() Za to nastepnego dnia poszłam do lumpka i kupiłam jej nówki-nierdzewki za 10 zł - idealnie leżące na jej chudym tyłku ![]() Swoją drogą - w moim ulubionym lumpku od czasu do czasu bywają maleńkie ubranka po 1 zł, 2 zł. W idealnym stanie ![]() ![]() A Wy gdzie się ubieracie?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam nosa do buszowania w sklepach - praktycznie w każdym sklepie teraz mają jakies wieszaki pt przecena - i w ten sposób ubralam się w orsayu i kapaalu (nie wiem jak to sie pisze dokładnie) ciążowo - kupowałam sukienki po 20zl i za cene jednej ciążowej w sklpeie dla ciężarówek miałam 5 ![]() ![]() a wczoraj w realu polowalam na body dla Maleństwa w zawrotnej cenie 1,99 zl /sztuke ![]() a to akurat były ubranka, których nie miałam w ogóle, więc interes udany ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz i tak jest większy wybór - jeśli chodzi o ubiory ciążowe. Jak ja byłam w ciąży, to sporo kombinowałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
Witam Witam
![]() ![]() Aniyam tez lubie brzydule ![]() ![]() ![]() Wilcza Jagoda może warto z ta osoba pogadać ?? A dziecie raz dwa i wróci ![]() Katarzinka jak ja Ci zazdroszcze ( w sensie pozytywnym) dzidzi ... też bymm chciała... ![]() ![]() NA mnie też czekaja ubranka od szawgerki i koleżanki... tylko dzidzi brak. To musi byc cudowne uczucie ... byc mama ![]() Gdzie sie ubieramy ? ja zazwyczaj kupuje tam gdzie taniej :P kombinuje ![]() Teraz musze kupić dobre dzinsy...tyle ze ja jestem waska w tali a szeroka w biodrach... no i jest problem zawsze ;/ Co do ciasta ...wyszło ![]() ![]() Ale ale ![]() Co mnie dziś fajnego spotkało ... byłam u rodziców zjadłam loda Magnum ( znowuuuuuuuuuu ) :P WKOŃCU zaszczepiłam sie na żółtaczke ![]() Miłego dnia ![]() Ps. Jak zrobić aby zacytowac każda osoba?? bo jedna to wiem ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałam rozmawiać... Miliony razy... I słyszy tylko to, co chce. Ponadto jest święcie przekonany, że WSZYSCY się go czepiają i chcą jego krzywdy... W życiu nie spotkałam kogoś, kto by tyle dostał a nie dawał z siebie zupełnie nic... Co do dżinsow - znam ten ból... oj znam... Żeby zacytować kilka postów - masz ikonkę w dolnym prawym rogu. Tę środkową - z taką jakby zapisaną kartką. Naciskasz ją po kolei przy każdym poście, który chcesz zacytować i na końcu normalne cytuj... Nie wiem, czy logicznie to wytłumaczyłam ![]()
![]() |
![]() |
#1344 |
Szanelowa Madżesti
|
ja zazwyczaj nie przejdę obojętnie koło kilku sklepów z czego z Bershki ZAWSZE coś kupię i to jest moje zboczenie a tak to różnie: Stradivarius, Orsay, Reserved, H&M, New Yorker, ZARA i obowiązkowo Bershka, czasami allegro. Szczególnie i tak poluje na wyprzedaże wtedy czuję się jak prawdziwa łowczyni. Zresztą i tak jestem zakupoholiczką, wszyscy mi to mówią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba dobrze ![]() a co do tej osoby - no cóż..na pocieszenie... tez znam taka osobe...to juz taki charater. Wyglda na to ,że ma chyba komplkesy Cytat:
![]() Lece robic spagetii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1346 |
Szanelowa Madżesti
|
a ja jeszcze w pracy a powinnam wyjść o 15 i zapowiada się, że jeszcze dłuuuuuugo posiedzę i jutro też
![]() ![]() ale za to piątek mam wolny ale muszę do dentysty iść i będzie mi poszerzała kanały w zębie - masakra jakaś ![]() achh jakoś mi tak smutno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś zawsze mi szkoda wydawac fure kasy na 1 wdzianko, jak wiem ze poszperam tu i tam i za tą sama kasę kupie ze 4 sztuki Cytat:
no i wrzucam przepis na ciacho z gruszkami Soczyste z gruszkami Ciasto: ok. 40 dag mąki, 20 dag cukru, 20 dag masła, 2 – 3 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej, 10 dag rodzynków, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jaja, 3 łyżki rumu, szczypta soli Nadzienie: 1 kg gruszek, pół cytryny kilka łyżek dżemu morelowego Przelane wrzątkiem i osączone rodzynki zalać rumem, przykryć, odstawić. Masło utrzeć na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać cukier. Gdy powstanie gładka masa, dodawać po jednym jaju. Następnie mieszając, powoli dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową. Dodać rodzynki i wszystko wymieszać. Przełożyć ciasto do natłuszczonej formy. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne, po czym każdą cząstkę pokroić w podłużne plastry, skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i ułożyć dachówkowato na cieście. Piec 35 – 40 min w temp. ok. 190oC. Po wyjęciu z piekarnika zostawić ciasto w formie aż całkiem wystygnie. Podgrzanym i zmiksowanym dżemem posmarować wierch ciasta i odstawić w chłodne miejsce, by glazura zastygła.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Szanelowa Madżesti
|
no i w końcu wylądowałam w domu niestety mąż nadal siedzi w pracy
![]() od 7 prawie do 19 wnet 12 godzin i żeby choć ktoś pochwalił ![]() ![]() dobrze, że od czasu do czasu można w pracy na wizaż wejść ![]() a co do ciasta to już mi ślinka leci och ja taki łakomczuch obżartuch jestem na słodkie a przytyć nie mogę a tak bardzo bym chciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mniam ![]() ![]() Aniyam eeee nie smuc sie ![]() No Ty chesz przytyć a ja chce schudnąć ![]() Mam pytanie dziołchy ![]() ja lepeij jechac nad morzem pociagiem w nocy kuszetka? czy w dzień? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
hej!
mam dosyć dzisiejszego dnia... Do południa maraton po przychodniach - badanie okresowe - a potem do pracy... niedawno przyszłam - całe szczęście kolega mnie podwiózł. A jutro powtórka z rozrywki - muszę sie znowu zrywać rano i jechac prze pół miasta bo dziś się nie dopchałam do labolatorium i muszę jutro jechać jeszcze raz... i odebrać przeswietlenie... Ja juz chcę na urlop!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.