Moda "plus size" - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 14:10   #1321
synesthesia
Zakorzenienie

Dot.: Moda "plus size"

Nie wiadomo kiedy ruszy polska edycja "How to look good naked", gdzieś mi mignęło że narazie nie mają licencji. (po co szukali juz uczestniczek skoro licencji nie maja?). Ale jestem ciekawa jak ta polska edycja bedzie wygladac...

A Gok Wan faktycznie był zaj***sty, uwielbiam tego gościa
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 16:38   #1322
Toogra
Zadomowienie

Z filcker...ostatnio tam ciągle buszuje

Cmokasia sorry nie zauwazyłam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czarna.jpg (102,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czczar.jpg (87,1 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwona.jpg (137,5 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez Toogra
Czas edycji: 2008-04-10 o 20:09
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 17:17   #1323
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

1 i 3 juz byly
Stary 2008-04-10, 20:02   #1324
skimos
Zakorzenienie

Toogra - ślicznie 1 i 3, na fotce nr 2 sweterek wydaje się...nieco za duży :P No i brakuje czegos w żywszym kolorze, chocby korali czy kolczyków

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 20:22   #1325
Toogra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Toogra - ślicznie 1 i 3, na fotce nr 2 sweterek wydaje się...nieco za duży :P No i brakuje czegos w żywszym kolorze, chocby korali czy kolczyków
Faktycznie zestaw 2 wygląda jakoś biednie,,,taki zwykły codzienny
Stary 2008-04-10, 20:37   #1326
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Ostatnie w deszczowa pogode smigalam tak A i przyszla moja bluzka z allegro. Ale sama nie wiem i ubralam tez tyl na przod zobaczyc jak wyglada.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6302345.JPG (114,9 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6302443.JPG (68,1 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6302436.JPG (61,4 KB, 129 załadowań)
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:09   #1327
chilanes
Zakorzenienie

Hmmm coś mi w tej żółtej niepasuje...

Pierwszy zestaw fajniutki, ale dla 11-12 latki

Ja kupiłam dziś czarną bluzkę, ale ma tak głęboki dekolt, że nadaje się tylko jako wierzchnia warstawa na coś innego
Przy okazji wstawię
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 21:20   #1328
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Hmmm coś mi w tej żółtej niepasuje...

Pierwszy zestaw fajniutki, ale dla 11-12 latki

Ja kupiłam dziś czarną bluzkę, ale ma tak głęboki dekolt, że nadaje się tylko jako wierzchnia warstawa na coś innego
Przy okazji wstawię
Co?

Hehe mam 4 lata wiecej, nie chce sie postarzac na sile Musze pokorzystac z ostatnich lat zycia "nascie"

Pokaz
Stary 2008-04-11, 10:07   #1329
marthinisa
Rozeznanie

Oleczka, nie obraz sie, ale mam wrazenie ze ta zolta bluzeczka jest nieco za obcisla....

Ja wczoraj podjelam dalsze proby zakupienia spodni - jakichkolwiek. I po prostu szlak mnie trafil na te rozmiarowki: 16 za duza, 14 za mala, jezeli nogawki "long" to takie long ze ja ciagalam po ziemii, a jesli "regular" to pijawki. Poza tym utwierdzilam sie w przekonaniu ze rurki nie dla mnie sa - wygladam w nich komicznie

Na pocieszenie dorwalam czarna, sportowa kurteczke i przymiezylam sukienke, w ktorej wygladalm calkiem, calkiem, ale z kupnem jeszcze sie wstrzymam.

Gastone, korzystasz z obecnych wyprzedazy? Ja malo nie umarlam jak zobaczylam ceny w River Island - kupilam sweterek przeceniony z 50 na 20 euro

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:59   #1330
gastone
Raczkowanie

Cool Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Oleczka, nie obraz sie, ale mam wrazenie ze ta zolta bluzeczka jest nieco za obcisla....

Ja wczoraj podjelam dalsze proby zakupienia spodni - jakichkolwiek. I po prostu szlak mnie trafil na te rozmiarowki: 16 za duza, 14 za mala, jezeli nogawki "long" to takie long ze ja ciagalam po ziemii, a jesli "regular" to pijawki. Poza tym utwierdzilam sie w przekonaniu ze rurki nie dla mnie sa - wygladam w nich komicznie

Na pocieszenie dorwalam czarna, sportowa kurteczke i przymiezylam sukienke, w ktorej wygladalm calkiem, calkiem, ale z kupnem jeszcze sie wstrzymam.

Gastone, korzystasz z obecnych wyprzedazy? Ja malo nie umarlam jak zobaczylam ceny w River Island - kupilam sweterek przeceniony z 50 na 20 euro
Dokladam sie do wypowiedzi pierwszej.Oleczka wydaje mi sie ze ta zolta bluzka nie lezy dobrze na tobie.Cyba ciut za mala?

Co do wyprzedarzy oczywiscie korzystam!!! Wspanialosci.Ale w River Island niestety nie ma nic w moim rozmiarze.16 sa wszedzie a 20-22 niestety a to moj rozmiar tez niestety.Ale kupilam sliczna bluzeczke bawelniana w Paco za 12 euro i sliczniutkie korale z kolczykami w komplecie, zielone drewniane.Byly przecenione z 35 na 7 euro.Kupilam tez idealnie lezace spodnie(takie letnio- wiosenne, z kieszeniami i wyszywana nogawka) w Evansie z 58 euro przecenione na 20.wiec super okazja.
Ale jesli nie moge nic kupic dla siebie to szaleje z ciuszkami dla mojego maluszka bo jak sama wiesz okazje sa super.
Szukam ciekawej spodnicy na wiosne.Narazie klapa.Wszystkie sa do pol lydki a ja nie niosze takich.Ale poluje dalej.
Marthinisa jak zobaczysz cos w markowych sklepach w moim rozmiarze daj znac zobacze u siebie.
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 12:24   #1331
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Dokladam sie do wypowiedzi pierwszej.Oleczka wydaje mi sie ze ta zolta bluzka nie lezy dobrze na tobie.Cyba ciut za mala?

Co do wyprzedarzy oczywiscie korzystam!!! Wspanialosci.Ale w River Island niestety nie ma nic w moim rozmiarze.16 sa wszedzie a 20-22 niestety a to moj rozmiar tez niestety.Ale kupilam sliczna bluzeczke bawelniana w Paco za 12 euro i sliczniutkie korale z kolczykami w komplecie, zielone drewniane.Byly przecenione z 35 na 7 euro.Kupilam tez idealnie lezace spodnie(takie letnio- wiosenne, z kieszeniami i wyszywana nogawka) w Evansie z 58 euro przecenione na 20.wiec super okazja.
Ale jesli nie moge nic kupic dla siebie to szaleje z ciuszkami dla mojego maluszka bo jak sama wiesz okazje sa super.
Szukam ciekawej spodnicy na wiosne.Narazie klapa.Wszystkie sa do pol lydki a ja nie niosze takich.Ale poluje dalej.
Marthinisa jak zobaczysz cos w markowych sklepach w moim rozmiarze daj znac zobacze u siebie.
Gratuluje zakupow szczegolnie bizuterii, ktora wielbie ponad wszystko. Szczegolnie upodobalam sobie broszki i kolczyki. Mam juz calkiem niezla kolekcje i NIC nie bylo kupione w normalnej cenie - wsio z wyprzedazy

Obiecuje ze bede sie rozgladac za Twoimi rozmiarami.

Acha, no i zazdroszcze ubierania maluszka te ciuszki sa takie sliczne i takie tanie, ze mam ochote kupowac - choc jeszcze nie mam dla kogo

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 12:27   #1332
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
Co?

Hehe mam 4 lata wiecej, nie chce sie postarzac na sile Musze pokorzystac z ostatnich lat zycia "nascie"
ups.. zaledwie 3 miesiace mi zostały (równo! ) tego życia 'naście', a ja zaczynam coraz bardziej elegancko chodzic, w obcasach, z czerwonymi paznokciami itd zamiast sie odmladzac
Stary 2008-04-11, 12:32   #1333
chilanes
Zakorzenienie

Cmoksia - starość nie radość
Oleczka - hmm tak... ta bluzka ewidentnie jest za ciasna w okolicach brzucha. Powinna być trochę luźniejsza. No i gdzie zdjęcie przodu tej bluzki

Ja w dalszym ciągu "walczę" z cyckonoszami! Ileż można! Cały świat nie ma miseczki B-C ! Pół damskiego świata ma D-.....
Gdzie do cholery staniki 85 F ?

Zaraz ktoś napisze, że w internetowych sklepach i serwisach znajdę, ale wolałabym przymierzyć, sprawdzić... Na allegro rzadko który sprzedawca jest tak miły, że pozwala na wymianę lub zwrot.

A jak już są, to babcine, namioty!
Stary 2008-04-11, 12:39   #1334
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

Cytat:
Oleczka - hmm tak... ta bluzka ewidentnie jest za ciasna w okolicach brzucha. Powinna być trochę luźniejsza. No i gdzie zdjęcie przodu tej bluzki

Ja w dalszym ciągu "walczę" z cyckonoszami! Ileż można! Cały świat nie ma miseczki B-C ! Pół damskiego świata ma D-.....
Zaraz ktoś napsize, że w internetowych sklepach i serwisach znajdę, ale wolałabym przymierzyć, sprawdzić... Na allegro rzadko który sprzedawca jest tak miły, że pozwala na wymianę lub zwrot.
............
niestety obawiam się,ze w normalnych sklepach nie znajdziesz większych rozmiarów<tzn.większych niz DD..no czasami E się trafi..ale zazwyczaj wzór brzydki jak noc listopadowa >czasami sprzedawcy są tak mili i jesli maja mozliwosc to sciągają wzór i rozmiar na zamówienie...ale rzadko mają dostęp do tak specjalistycznych firm<z tak szeroko rozciągniętą rozmiarówką> dlatego..nauczona własnym doświadczeniem zamiawiam staniki w sklepach internetowych...niestety nie mam innego wyjscia.... plus takich zakupów jest taki,ze nawet jesli nie trafisz z rozmiarem,to bez problemów mozesz towar zwrócic lub wymienic na inny .

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 12:41   #1335
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz ktoś napsize, że w internetowych sklepach i serwisach znajdę, ale wolałabym przymierzyć, sprawdzić... Na allegro rzadko który sprzedawca jest tak miły, że pozwala na wymianę lub zwrot.
ano niesety...

Ty sie ciesz, ze wiesz jakiego rozmiaru szukasz ja znowu walcze z dobieraniem rozmiaru
mialam dzisiaj isc na zakupy bieliźniane (zachcialo mi sie czerwonych majtek będę drażnić TŻta ) i co? jak zwykle, pogoda wtedy, kiedy nie potrzebuje, jest piekna, jak chce gdzies isc to do . pewnie jutro jak będe po mikroderabrazji chowac twarz przed sloncem to będzie z 15 stopni
Stary 2008-04-11, 17:48   #1336
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Dziewczyny bluzka nie jest za mala Moze to wina zdjecia, ale naprawde mam w niej jeszcze sporo luzu, ona dosyc dluga jest.

Cmoksia ja to sie smieje jak mama mi kupila eleganckie spodnie na testy, no i zrobilam taki zestaw

Pokazcie swoje zakupy

ps. tylko sory za te skarpetki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6302478.JPG (118,3 KB, 113 załadowań)
Stary 2008-04-11, 21:11   #1337
synesthesia
Zakorzenienie

Chilanes, u mnie w osiedlowym sklepie mają 85F
Ale za to nigdzie nie znajde 75F ;/ A juz mi cycki sie przemieszczaja spod owbodu i niedługo pewnie bede potrzebowac 75G...ciekawe gdzie takowe znajde jak jedyne 75F kupiłam w lumpeksie... xD
Stary 2008-04-11, 22:50   #1338
Chadzidza
Raczkowanie

A ja dzisiaj zaszalałam i buty sobie kupiłam, ciekawe tylko, do czego je ubiorę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BUTY.jpg (57,4 KB, 65 załadowań)
Chadzidza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 00:07   #1339
cmoksia
Zakorzenienie

ale fajne ile ma obcas?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-12, 08:02   #1340
Chadzidza
Raczkowanie

Cmoksiu, obcas ma 10 cm. Zastanawiam się tylko, czy już za stara nie jestem na takie ekstrawagancje, mama mi cały czas truje...
Chadzidza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 09:58   #1341
gastone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chadzidza Pokaż wiadomość
Sliczniutkie buciki. Ja niestety nie umiem chodzic na obcasach.Jestem za ciezka..Nawet do slubu mialam obacasy,tylko na chwile, tylko do kosciola, kiedy dotarlam na sale to tanczylam caly czs w tenisowkach i przynajmniej nie mialam odciskow!
zazdroszcze wam ze potraficie chodzic w takich bucikach.Naprawde bym chciala, bo noga wtedy szczuplejsza..mam jeszcze jeden problem.Wybilama sobierok temu piete,(zachcialo mi sie skakania z murkow) i musze chodzic w butach bardzo miekkich, inaczej to umieram z bolu.Wiec obacasy juz nie dla mnie a szkoda, moze bym poszla na lekcje chodzenia hihih
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 10:03   #1342
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Piękne

Zawsze byłam zdania, że osoby mające parę nadprogramowych kg nie powinny nosić płaskich butów, ale zawsze na obcasie. Mama mi to wpoiła, kiedyś się buntowałam, bo chciałam adidaski do spodenek 3/4(co w swoim czasie pamiętam było modne) a jak teraz patrze na te zdjęcia to wyglądałam jak platfus, mały, kurduplowaty grubas

Za to teraz nie mam ani jednej pary balerinek(chlip) ani adidasków.
Stary 2008-04-12, 10:39   #1343
Toogra
Zadomowienie

Do pooglądania .
Jesli bylo Cmokasia nie krzycz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 484427798_c2461ca714.jpg (191,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 532535492_cf656f12df.jpg (106,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 890907221_8236614c4a.jpg (70,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1121947628_efc8ec8925.jpg (82,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1352701812_3d7e093899.jpg (122,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-04-12, 11:09   #1344
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz ktoś napisze, że w internetowych sklepach i serwisach znajdę, ale wolałabym przymierzyć, sprawdzić... Na allegro rzadko który sprzedawca jest tak miły, że pozwala na wymianę lub zwrot.

A jak już są, to babcine, namioty!
nie wiem skad jestes, ale jak chcesz przymierzac to szukaj np. sklepow pod patronatem Triumpha - oni maja duze rozmiary i mozesz przymierzyc

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:45   #1345
marago
Rozeznanie

GG do marago

To prawda Triumph ma spory rozrzut rozmiarów, ale tylko w sklepach stricte Triumpha - moja koleżanka znalazła taki sygnowany ich znakiem, ale to nie to już - nadal ładne wzory, ale rozmiarówka tylko taka "oklepana" jak 75 to B, jesli 85 to C...

Chadzidza śliczne buty - sama bym sobie takie sprawiła, ale ostatnio zaczynam wierzyć w te rady, że wieksze osoby powinny wybierać obcasy owszem wysokie, ale szersze, stabilne - lepiej to gra, przynajmniej z moimi nogami

Za to dziś pani na bazarze, która o dziwo miała mój rozmiar bluzeczki, powiedziała że mam płaski brzuszek Do tej pory jestem w szoku
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:06   #1346
synesthesia
Zakorzenienie

Triumpha szczerze nie polecam! Strasznie im się rozciągają obwody. Mam stamtad jeden stanik 80E - kupiony pól roku temu, noszony niebzyt czesto a juz miama mi muiłą scisniac obwód chcoiaz teraz znó bede musiałą to robic bo dalej sie rozciaga. wiec Triumpha nie polecam.
Stary 2008-04-12, 14:46   #1347
GOśka T.
Zakorzenienie

Smile Dot.: Moda "plus size"

starosć nie radosć a młodość nie wiecznosć!!

zesz w morde jeża jeżozwierza mam dosyć łażenia i szukania!!!siak mnie dziś babsztyl wredny pchnął myślałąm ze orła wywine aż mnie wśćiekłosć ogarnęła dodatlkowo i odechciało sie wszelkich łowów...

a z tymi stanikami to naprawde same problemy chyba wezme i w końu do jakiejś gorseciarki zapłące ale mozę te wytrzymają na dłuzej

jakiii obcaaass pól sekundy nie ustałabym taki wielkaś podziwiam Was ze umiecie w takich chodzić

o a ja chciałam tez włąsnie w TRiumphie kupić bo był ładniuutkii
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 16:20   #1348
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Cytat:

Meeega wysokie. Ale bardzo ladne Tez sobie kupilam dzisiaj buty na obcasie

A tak ide na testy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6302522.JPG (137,3 KB, 91 załadowań)
Stary 2008-04-12, 17:04   #1349
chilanes
Zakorzenienie

Limonatka - świetnie, tyle, że na Triumpha mnie nie stać neistety i mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie wydać na stanik 100 zł

synesthesia- tylko do Torunia troszkę mam daleko, ale to już coś, że takowe są!

Co do wiedzy o rozmiarze, to raczej zgadywanie, bo dotychczas nosiłam 90-95 D-DD Oczywiście obwód za wielki, miski za małe.
Teraz próbuję to zmienić. Dziś mierzyłam kolejne, kupiłam nawet 2 ale to w dalszym ciągu nie to... Kaszanka !

Ale "....kiedyś Cię znajdę....."....staniku!
Stary 2008-04-12, 17:08   #1350
Ćwirka
ćwir ćwir

A znacie tą stronkę?

http://duzabielizna.pl/shop/

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości