Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-20, 14:23   #1321
summertime
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Ja to ostatnio chyba sie robie jakas nie zauwazalna na forum :P :P deMitia chyba wszystkie jadlospisy ocenila oprocz mojego Jak pech to pech )
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 14:40   #1322
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
Up! Proszę o ocenę.
Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Przepraszam za maly off topic, ale mam nadzieje ze mi tu pomozecie
Otoz na R polecacie duzo bialka, prawda?A ktos mi ostatnio mowil, ze od bialka jest przyrost masy miesniowei A tego bym nie chciala...Kto ma racje?
No bez ćwiczeń to niemożliwe

Cytat:
Napisane przez *skarbeczek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny hej..

No ja nie wiem ala ja nie chudne, prawie 2 tygodnie na RRR i nic. Dlaczego? Powiedzcie co ja mam robić? Co eliminować?

Chyba tak najgorzej moje jadłospisy nie wypadają. Słodyczy nie jem, już zaczęłam ich nie jeść przed przejściem na R (jedyna wpadka z niedzieli, kremówka). Ćwiczę, wklepuję balsamiki itd,ychhh

Moje dzisiejsze R.

Śniadanie
Mleko, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki bran flakes, 2 łyzki granoli 1 łyżka corn flakes. Gęsto 3 łyżki twarogu półtłustego (nie było chudego ale następnym razem postaram sie bardziej o chudy ) z 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1,5 % tłuszczu, kromka chleba tostowego 3 ziarna, cynamon. herbata

2 Śniadanie w biegu
2 kromki chleba królewskiego (tzn mieszany sitkowy, bardzo ciemny) posmarowane jogurtem naturalnym, 2 plastry indyka 3 plastry pomidora.

Obiad
Kapuśniak ugotowany na żeberku, "wypiłam rosół" z kapustą, ziemniaki odjęłam. 3 plasterki polędwicy sopockiej (bo mi się mięsa zachciało), buraczek starty z czosnkiem.

Podwieczorek:
Makrela w sosie pomidorowym, dobre BTW dużo białka, ogórek kiszony, nerkowiec

Kolacja:
Serek homo z cynamonem, pomidor

NO i red bulla wypiłam bo mam sesje i ledwo żyję:/

Poproszę o ocenkę.

Moim zdaniem za mało jesz. Za mało białka, tylko na podwieczorek. Postaraj się jak najwięcej kcal wcisnąc w pierwiej połowie dnia. Tyle ode mnie
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 17:26   #1323
*skarbeczek*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
No bez ćwiczeń to niemożliwe

Moim zdaniem za mało jesz. Za mało białka, tylko na podwieczorek. Postaraj się jak najwięcej kcal wcisnąc w pierwiej połowie dnia. Tyle ode mnie
Dziękuję

Ale ja pełna jestem, rzadko głodna chodzę na RRR.

Jeszcze oliwek w ostatnim jadłospisie nie napisałam do podwieczorku. a kawę i herbatkę słodzę słodzikiem.

Może ktoś jeszcze mi pomoże i doradzi czemu waga stoi?

Cel => 58
JEST: 64.8 kg BYłO: 65.7kg

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
*skarbeczek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 17:37   #1324
agness51
Zakorzenienie

R

Śn : płatki pełnoziarniste + musli wymieszane z serkiem wiejskim,twarogiem,szczyp tą otrębów,do tego kawałek ogórka zielonego i papryki
IIŚn : 2 małe kromki razowca z serkiem homo nat. oraz ogórkiem zielonym
O : pierś z kurczaka z warzywami i jajkiem
P : 100g serka homo nat. i 60g twarogu z orzechami,słonecznikiem,k awałek papryki
Będzie
K : 50-100g chudego twarogu

A i mały grzeszek był - capuccino rumowe .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 17:45   #1325
*skarbeczek*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
R

Śn : płatki pełnoziarniste + musli wymieszane z serkiem wiejskim,twarogiem,szczyp tą otrębów,do tego kawałek ogórka zielonego i papryki
IIŚn : 2 małe kromki razowca z serkiem homo nat. oraz ogórkiem zielonym
O : pierś z kurczaka z warzywami i jajkiem
P : 100g serka homo nat. i 60g twarogu z orzechami,słonecznikiem,k awałek papryki
Będzie
K : 50-100g chudego twarogu

ojej a to ponoć ja jem mało

Cel => 58

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
Stary 2008-05-20, 17:46   #1326
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
ojej a to ponoć ja jem mało
Hmm,ale u mnie wcale niemało .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-20, 17:50   #1327
tamonita
Zakorzenienie

A teraz mój "jadłospis" odrazu mówię, ze zupełnie nie do nasladowania i proszę nie krzyczeć

U.

Śń. Zwykła bułka (poznańska się nazywa chyba), połowa z: serkiem freskiem do kanapek (uzywam serków zamiast masła), 2 plasterkami fileta z piersi indyka (taka wędlina), plasterkiem żóltego sera. 2 pomidory. Druga część podobnie tyle tylko, że z serkiem Linessa (duużo) do kanapek i z ketchupem zamiast pomidora.
Kawa z odrobiną mleka 2 % (używam słodzika), 2 kostki czekolady.

Ob. Słodka bułka z makiem (miałam ochote i tyle o !)...

Podwie. Serek wiejski lekki i 7 mini sucharków (tych z Biedronki )

Kol. Bułka razowa z ziarnami, Połowa z serkiem Linessa, 2 plastrami fileta, 2 plastrami sera i ketchupem, druga z pasztecikiem Profi pomidorowym. 2 pomidory.

Aha, 2 śniadania nie jem i nigdy nie jadam.

W między czasie wypijam 2-3 kawy i duuużo herbaty, ale nie wliczam, bo nie używam cukru.

Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 17:55   #1328
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
A teraz mój "jadłospis" odrazu mówię, ze zupełnie nie do nasladowania i proszę nie krzyczeć

U.

Śń. Zwykła bułka (poznańska się nazywa chyba), połowa z: serkiem freskiem do kanapek, 2 plasterkami fileta z piersi indyka (taka wędlina), plasterkiem żóltego sera. 2 pomidory. Druga część podobnie tyle tylko, że z serkiem Linessa (duużo) do kanapek i z ketchupem zamiast pomidora.

Kol. Bułka razowa z ziarnami, Połowa z serkiem Linessa, 2 plastrami fileta, 2 plastrami sera i ketchupem, druga z pasztecikiem Profi pomidorowym. 2 pomidory.

W między czasie wypijam 2-3 kawy i duuużo herbaty, ale nie wliczam, bo nie używam cukru.

Jeny,jak malutko dlaczego nie jadasz IIŚn? nie jesteś głodna przez te x godzin w szkole,na zajęciach,zwłaszcza,że na śniadanie jesz raptem jedną bułkę? ...
zmartwiłam się ...

Stary 2008-05-20, 17:55   #1329
agness51
Zakorzenienie

Cytat:

U.

Śń. Zwykła bułka (poznańska się nazywa chyba), połowa z: serkiem freskiem do kanapek, 2 plasterkami fileta z piersi indyka (taka wędlina), plasterkiem żóltego sera. 2 pomidory. Druga część podobnie tyle tylko, że z serkiem Linessa (duużo) do kanapek i z ketchupem zamiast pomidora.

Jeny,jak malutko nie jesteś głodna w szkole przez te x godzin,które tam spędzasz,zwłaszcza,że na śn jadasz tylko jedną bułkę?
zmartwiłam się ...

Stary 2008-05-20, 18:20   #1330
funky87
Zakorzenienie

U:

ś:
grahamka duża
wiejski lekki ze szpinakiem
2 białka z jaja na twardo,
pomidor, 1/2 papryki, ogórek
kawa z mlekiem

później:
jabłko, big grapefruit

IIs:
jogurt morelowy 250g
1 łyżka otrąb pszennych, 3 żytnich, 3 płatków gryczanych
1musli, 1 zarodków, kawa z mlekiem

O:
100g kaszy jęczmiennej
leczo:200g warzyw na patelnie, 3 kotlety sojowe, ok 120g fasolki czerwonej, 1 łyżeczka koncentratu

P:
egzamin ;/

K:
grahamka duża
twarożek domowy, 1 plaster polędwicy drobiowej,
pomidor, 1/2 ogórka zwykłego, 5 konserwowych,
kawa zbożowa z mlekiem, jabłko

pewnie wpadnie jeszcze homo naturalny,
a w sumie ok 1800kcal
Stary 2008-05-20, 18:31   #1331
Miilennkaa
Raczkowanie

co robicie aby nie oprzec sie pokusie? ehh jestem 5 dzien na diecie i strasznie ciagnie mnie do jedzenia a zwł do słodyczy i niestety ulegam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 18:32   #1332
*skarbeczek*
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny hej..

No ja nie wiem ala ja nie chudne, prawie 2 tygodnie na RRR i nic. Dlaczego? Powiedzcie co ja mam robić? Co eliminować?

Chyba tak najgorzej moje jadłospisy nie wypadają. Słodyczy nie jem, już zaczęłam ich nie jeść przed przejściem na R (jedyna wpadka z niedzieli, kremówka). Ćwiczę, wklepuję balsamiki itd,ychhh

Moje dzisiejsze R.

Śniadanie
Mleko, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki bran flakes, 2 łyzki granoli 1 łyżka corn flakes. Gęsto 3 łyżki twarogu półtłustego (nie było chudego ale następnym razem postaram sie bardziej o chudy ) z 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1,5 % tłuszczu, kromka chleba tostowego 3 ziarna, cynamon. herbata

2 Śniadanie w biegu
2 kromki chleba królewskiego (tzn mieszany sitkowy, bardzo ciemny) posmarowane jogurtem naturalnym, 2 plastry indyka 3 plastry pomidora.

Obiad
Kapuśniak ugotowany na żeberku, "wypiłam rosół" z kapustą, ziemniaki odjęłam. 3 plasterki polędwicy sopockiej (bo mi się mięsa zachciało), buraczek starty z czosnkiem.

Podwieczorek:
Makrela w sosie pomidorowym, dobre BTW dużo białka, ogórek kiszony, nerkowiec

Kolacja:
Serek homo z cynamonem, pomidor

NO i red bulla wypiłam bo mam sesje i ledwo żyję:/

Poproszę o ocenkę.
Jej no to ja chyba jednak jem za dużo

Cel => 58

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
Stary 2008-05-20, 18:33   #1333
Asilos Magdalena
Zadomowienie

To może i ja zamieszczę swoją dzisiejszą R (przez cały dzień nie mogłam rozstać się z wieśniakiem- bo każda prawdziwa baba ma czasem fazę na wieśniaka ):

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 4 łychy serka wiejskiego light.
Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka.

12.00 II śniadanie: jajecznica z 3 białek i jednego żółtka, łyżka oliwy, garść pestek dyni, ogórek konserwowy, pomidorek, łodyżka selera.

15.00 obiad: 2 naleśniki z mąki razowej faszerowane szpinakiem z czosnkiem. ok. 160g. wieśniaka light.

16.00 pół kubka mocnej kawy z odrobiną mleka

17.00 godzinka ćwiczeń w domu

18.00 podwieczorek: kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 180g. wieśniaka light, 2 pomidorki (piszę pomidorki, bo jakieś takie malutkie), łodyżka selera.

przede mną:

20.00 ok. 50 min. marszu interwałowego

21.00 kolacja: 180g. homo naturalnego, kilka rzodkiewek.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 18:34   #1334
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:

U.

Śń. Zwykła bułka (poznańska się nazywa chyba), połowa z: serkiem freskiem do kanapek (uzywam serków zamiast masła), 2 plasterkami fileta z piersi indyka (taka wędlina), plasterkiem żóltego sera. 2 pomidory. Druga część podobnie tyle tylko, że z serkiem Linessa (duużo) do kanapek i z ketchupem zamiast pomidora.

Tamo . To ma być zgodnie z twoim zapotrzebowaniem? Uważasz, że jesz jak normalny człowiek? Przecież słodką bułkę to można na deser zjeść, a nie na obiad.
Ty mówisz, że ty byś nie dała rady tylko 1000 kcal zjeść? Według moich obliczeń tu wychodzi 1100 kcal więc sama widzisz Nie wiem jak na tym udaje Ci się utrzymywać wagę i nie rozumiem czemu uważasz że to dużo ?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 18:41   #1335
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
Prosze aby i mnie ktos ocenil jadlospis. Narazie nie napisze czy jestem na R U czy P prosze tylko o obiektywna opinie. Podam moj przykladowy jadlospis:

sniadanie: 2 lyzki platkow owsianych + 2 lyzki platkow zytnich - gotuje na wodzie po czym dodaje 2 lyzki otrab pszennych i slodzik. Pozniej mieszam z 200ml maslanki 0,2%tl posypuje platkami typu Fit Style z biedronki (1 lyzka) i do tego 2 male jablka i np plaster ananasa lub kilka sliwek czy tez mandarynka, zielona herbata i kawa

2 sniadanie: 2 kromki (ok 60g) chleba graham z serkiem typu Bieluch ok 20g wedliny z piersi indyka i plasterkami warzyw, salata

obiad: mieszanka warzyw na patelnie (lub brokuly na parze), 100g fileta z pangi na parze, surowka z marchewki z jogurtem lub z kiszonej kapusty (jesli nie ma ziemniakow w mieszance to 100g ziemniakow

kolacja: serek homo naturalny, salatka z kapusty pekinskiej, pomidora, warzyw konserwowych, do tego kromka grahama lub dwie chleba chrupkiego chaber graham, herbata z pokrzywy

czesto w miedzyczasie sok pomidorowy czy dodatkowe jablko
no ok zalozmy ze U

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 18:46   #1336
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
R

Śn : płatki pełnoziarniste + musli wymieszane z serkiem ile tego serka ? wiejskim,twarogiem,szczyp tą otrębów,do tego kawałek ogórka zielonego i papryki
IIŚn : 2 małe kromki razowca z serkiem homo nat. oraz ogórkiem zielonym mało, mogłaś zjeść owoc
O : pierś z kurczaka z warzywami i jajkiem ok, wiem, że nie jesz węgli na obiad, szkoda, bo mało jedzonka generalnie, duża ta pierś chociaż?
P : 100g serka homo nat. i 60g twarogu z orzechami,słonecznikiem,k awałek paprykiok
Będzie
K : 50-100g chudego twarogu chyba sobie żartujesz, że 50! warzywa?

IIŚ małe, wiesz? dobrze, że ten grzeszek był

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
U:

ś:
grahamka duża
wiejski lekki ze szpinakiem
2 białka z jaja na twardo,
pomidor, 1/2 papryki, ogórek
kawa z mlekiem

później:
jabłko, big grapefruit

IIs:
jogurt morelowy 250g
1 łyżka otrąb pszennych, 3 żytnich, 3 płatków gryczanych
1musli, 1 zarodków, kawa z mlekiem

O:
100g kaszy jęczmiennej
leczo:200g warzyw na patelnie, 3 kotlety sojowe, ok 120g fasolki czerwonej, 1 łyżeczka koncentratu

P:
egzamin ;/

K:
grahamka duża
twarożek domowy, 1 plaster polędwicy drobiowej,
pomidor, 1/2 ogórka zwykłego, 5 konserwowych,
kawa zbożowa z mlekiem, jabłko

pewnie wpadnie jeszcze homo naturalny,
a w sumie ok 1800kcal
jak egzamin? wiesz co, przepraszam, że to mówię, ale monotonne Twoje jadłospisy są chyba nadal mussiz mieć straszną kontrolę nad wszystkim... dobrze,że choć kcal dochodzi pod 2000.

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Tamo . To ma być zgodnie z twoim zapotrzebowaniem? Uważasz, że jesz jak normalny człowiek? Przecież słodką bułkę to można na deser zjeść, a nie na obiad.
Ty mówisz, że ty byś nie dała rady tylko 1000 kcal zjeść? Według moich obliczeń tu wychodzi 1100 kcal więc sama widzisz Nie wiem jak na tym udaje Ci się utrzymywać wagę i nie rozumiem czemu uważasz że to dużo ?
dokładnie. to nie ten wątek, ale to napiszę: Tama uważa, że najnormalniej w świecie jest jeść wtedy, kiedy ma się na to ochotę - prawda. ALE obiad je każdy człowiek, nikt nie robi tak 'nie jem obiadu, bo mam ochotę na loda'. Jak mówi mądrze Hypnotic - loda, czy w przypadku Tamy bułkę można zjeść na deser... :/

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 00:05   #1337
*skarbeczek*
Raczkowanie

Ok może będę monotematyczna

Zwracam się do zaawansowanych R-ek:

Pewnie któreś z Was tak miały ze mimo stosowania się do ogólnoprzyjętych zasad na R waga nie spadała..
Nie wiem, może to kwestia WYCZUCIA, POZNANIA własnego organizmu bo przecież każdy jest inny. Może komuś jabłka szkodzą, komuś nie..
No ja nie wiem

W każdym razie co mam robić Dziewczęta żeby waga drgnęła w dół?

Cel => 58

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
Stary 2008-05-21, 04:22   #1338
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Ok może będę monotematyczna

Zwracam się do zaawansowanych R-ek:

Pewnie któreś z Was tak miały ze mimo stosowania się do ogólnoprzyjętych zasad na R waga nie spadała..
Nie wiem, może to kwestia WYCZUCIA, POZNANIA własnego organizmu bo przecież każdy jest inny. Może komuś jabłka szkodzą, komuś nie..
No ja nie wiem

W każdym razie co mam robić Dziewczęta żeby waga drgnęła w dół?

Najedz sie!! zjedz bardzo duzo. Pomaga

Asilos, no wreszcie, gdzie ty byłaś? Już sie zastanawiałm co sie z toba dzije

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 05:55   #1339
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

wczorajsze P:

Śn.owsianka( garść owsianych, garść żytnich, 0,5 szklanki mleka, łyżeczka budyniu,) łyżka otrębów z jabłkiem, garść musli, garść BF, troche maślanki wiśniowej, kawałek melona softies, homo naturalny, brzoskwinia

2Śn. grahamka (55g) posmarowana homo naturalnym do kanapek, wędlina sojowa, sałata, grupy plaster pomidora, jabłko(300g)

Ob. 7 naleśników z mąki graham(jeden dziurawy) : tylko niestety z jednego żółtka i 3 białek reszta normalnie. Nadzienie:twaróg, łyżka lnessy wiśniowej, 100g truskawek, brzoskwinia, pół ogromnego jabłka(całe 300g)

D: precelek, drugie pół jabłka, 5 tic-taców marakujowych

P:mcflurry chrunch z sosem truskawkowym(wiem, że za mało)

K:kromka żytniego, 5 pomidorków koktajlowych, jabłko, 100g czereśni, garść BF, garść musli z jaśkami jabłkowo-cynamonowymi, twarożek domowy, 10g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w papryce, 10g italian mix orzeszków, 10g orzeszków w wasabi

razem:2450 <---- troche inaczej miałam zaplanowany dzień
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 05:56   #1340
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jak egzamin?Egzamin nawet , nawet ale wszystko okaże sie w poniedziałek, na razie staram się być dobrej myśli wiesz co, przepraszam, że to mówię, ale monotonne Twoje jadłospisy są chyba nadal mussiz mieć straszną kontrolę nad wszystkim... dobrze,że choć kcal dochodzi pod 2000.
może i monotonne ale staram sie po prostu czerpać przyjemność z jedzenia i jem to co lubię , a że nie jest tego za wiele do wyboru dlatego tak to wygląda, najważniejsze chyba że mi smakuje i sie nie nudzi
Stary 2008-05-21, 06:37   #1341
Siris88
Rozeznanie

Wczoraj już byłam grzeczna Mam nadzijeę, że ktoś mnie doceni

Śniadanie:
dwie kromki razowca
125 g twarogu
pomidor
szczypiorek
jabłko

po 1,5 h - kawa z mlekiem

Drugie śniadanie:
jabłko
125 g twarogu
pomidor
pół grejpfruta

Obiad:
125 g twarogu
wielgachny pomidor
wielgachny ogórek

w planie był jeszcze kalafior (połowa normalnego), ale bylam taka napchana, że zjadłam go dopiero po półtorej godzinie

Podwieczorek:
wiejski lekki
trzy garści NNKT (migdały, słonecznik, dynia)

Kolacja:
twaróg 125 g
rzodkiewki
szczypiorek

zaraz ide robic a6w

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 07:04   #1342
Niuniutek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
To nie jest jakoś wyjątkowo dużo, szczególnie, że to śniadanie... tylko skład owego śniadania pozostawia wiele do życzenia.
Śniadanie układamy tak: dużo węgli złożonych (tu jest ich sporo, więc ok), biało, plus warzywko/owoc.
Z tego co wymieniłaś zostawiamy: płatki, chleb i jajko (białko jajka). Wyrzucamy kategorycznie ser topiony bo jest tłusty i kaloryczny w porównaniu np. do sera wiejskiego, czy białego. A co do dżemu... rozumiem zimą gdy nie ma świezych owocy? Ale latem? Już wynocha do sklepu po jabłko! Dodaj do tego jakiegoś pomidora, ogórka, marchewkę i będzie ok.
Dziekuje za odpowiedz wlasnie problem w tym, ze tosta z twarogiem nie zrobie a placek owsiany bez dzemu nie ma dla mnie smaku (moze nie umiem go zrobic?), stad dzemik...
Stary 2008-05-21, 08:02   #1343
avacorgan
Raczkowanie

R.
1. 2 kromki pumpelnikiela z pomidorem i ogórkiem, jajka na twardo
2. serek danone truskawkowy, kawa z mlekiem
3. pół paczki warzyw na patelnię na jednej łyżce oleju, pierś z kurczaka smażona w folii
4. zupa jarzynowa i kubek kefiru
5. serem wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Mogę prosić o podanie kaloryczności takiego jadłospisu?
avacorgan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 08:19   #1344
Janetkaaa
Przyczajenie

Witam,
Dzis przegladalm forum i znalazlam ten watek. Stwierdzilam,ze moze tez zaczne pisac swoje jadlospisy. Oto wczorajszy:

U

10.00 sniadanie: bulka z salata, serem wedzonym, szynka, rzodkiewka, pomidorem. Kawa z mlekiem
13.00 II sniadanie: miczeczka twarogu z bananem
16.30 obiad: talerz kopytek z serkiem wiejskim z 2 lyzeczkami cukru
18.30 kolacja: jogurt jogobella jablkowo-gruszkowy z ziarnami

Prosze o ocene
Janetkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 08:20   #1345
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avacorgan Pokaż wiadomość
R.
1. 2 kromki pumpelnikiela z pomidorem i ogórkiem, jajka na twardo
jajko 100 kcal, pumpernikiel około 150 kcal, warzyw nie wliczamy.
Razem 250. Mało jak na śniadanie.
2. serek danone truskawkowy, kawa z mlekiem
serek danon: 180 kcal Brak warzyw, owoców, o tej porze jemy jeszcze węgle.
3. pół paczki warzyw na patelnię na jednej łyżce oleju, pierś z kurczaka smażona w folii
olej: 100 kcal, pierś: liczę, że zjadłaś około 150 gr- więc 150 kcal
Razem: 250 kcal Ok.
4. zupa jarzynowa i kubek kefiru
Jaka ta zupa? Zabielana? Na kostce? Liczę tak średnio 150 kcal na talerz. Kefir: ok. 150 kcal. Mało białka.
5. serem wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką 200 kcal Ok

Mogę prosić o podanie kaloryczności takiego jadłospisu?
J.w.
Ledwo, ledwo powyżej 1000 kalorii... chyba nie muszę mówić, że za mało
A poza tym: korzystanie z tabel kalorycznych nie boli...!
Stary 2008-05-21, 08:23   #1346
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Janetkaaa Pokaż wiadomość
Witam,
Dzis przegladalm forum i znalazlam ten watek. Stwierdzilam,ze moze tez zaczne pisac swoje jadlospisy. Oto wczorajszy:

U

10.00 sniadanie: bulka z salata, serem wedzonym, szynka, rzodkiewka, pomidorem. Kawa z mlekiem
13.00 II sniadanie: miczeczka twarogu z bananem
16.30 obiad: talerz kopytek z serkiem wiejskim z 2 lyzeczkami cukru
18.30 kolacja: jogurt jogobella jablkowo-gruszkowy z ziarnami

Prosze o ocene
Widzę tylko 4 posiłki... powinno być 5. Nie widzę tłuszczyku nienasyconego. Poza tym stanowczo za mało. Tu znów nie ma 1000 kcal! Mało warzyw.
Stary 2008-05-21, 08:45   #1347
avacorgan
Raczkowanie

deMitia dzięki za wyliczenie, zapomniałam dodać, że kawę słodzę połową łyżeczki cukru , ale skoro kalorii jest mało dorzucam jeszcze jedną kawę z minimalną ilością cukru po południu. Aha i nie wpisałam jeszcze pestek dyni
avacorgan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 08:53   #1348
*skarbeczek*
Raczkowanie

Witam

Chyba nie zaskoczę nikogo jak stwierdzę że waga nie drgnęła?
Buuu

Dzisiejsze R:

Śniadanie
Mleko, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki bran flakes, 2 łyzki granoli 1 łyżka corn flakes. 3 łyżki twarogu półtłustego z 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1,5 % tłuszczu, kromka chleba tostowego 3 ziarna, cynamon. 2 plasterki filetu z indyka (wędlinka)

2 Śniadanie (jako że radzona mi więcej w 1 połowie dnia)
Serek homo z cynamonem i połową jabłka, 3 łyżki twarogu z łyżeczką dżemu

Obiad
Kapuśniak bez ziemniaków, pomidor

podwieczorek (w biegu będzie)
50g nerkowca, kefir

Kolacja
serek homo naturalny, cynamon

Nie chudnę

Cel => 58

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
Stary 2008-05-21, 09:04   #1349
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Asilos, no wreszcie, gdzie ty byłaś? Już sie zastanawiałm co sie z toba dzije
Jestem, jestem- leczyłam kaca po grillu
Widzę, że doszłaś do wymarzonej wagi! Brawo Gratuluję

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 09:49   #1350
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avacorgan Pokaż wiadomość
deMitia dzięki za wyliczenie, zapomniałam dodać, że kawę słodzę połową łyżeczki cukru , ale skoro kalorii jest mało dorzucam jeszcze jedną kawę z minimalną ilością cukru po południu. Aha i nie wpisałam jeszcze pestek dyni
Skoro jest mało kalorii to nie cukier dodaj, ale jakieś węgle złożone, białko!

Cytat:
Witam

Chyba nie zaskoczę nikogo jak stwierdzę że waga nie drgnęła?
Buuu

Dzisiejsze R:

Śniadanie
Mleko, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki bran flakes, 2 łyzki granoli 1 łyżka corn flakes. 3 łyżki twarogu półtłustego z 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1,5 % tłuszczu, kromka chleba tostowego 3 ziarna, cynamon. 2 plasterki filetu z indyka (wędlinka)
skoro nie chudniesz to zostań przy samych owsianych, dorzuć trochę otrębów. Twaróg zmień na chudy.
2 Śniadanie (jako że radzona mi więcej w 1 połowie dnia)
Serek homo z cynamonem i połową jabłka, 3 łyżki twarogu z łyżeczką dżemu
Dżem na R nie jest wskazany.
Obiad
Kapuśniak bez ziemniaków, pomidor
Brak białka.
podwieczorek (w biegu będzie)
50g nerkowca, kefir
Ok
Kolacja
serek homo naturalny, cynamon
Dodaj warzywko
Nie chudnę
A ćwiczysz? Ruszasz się?

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości