|
|
#1321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
jak ja Ci zazdroszcze! ale za to jade sobie jutro nad wodę wiec się poopalam tylko dekold musze schować bo mam taki różowy pasek i opażenie słoneczne tam;/Cytat:
też tak miałam ale teraz przeszłam na dietę więc piwa nie ma lecę sobię zrobić kolacyjkę (jajecznica z pomidorami) i poczytam książeczkę ![]() Byłam dzisiaj z TŻ w bibliotece to on znów sie przeraził jak zobaczył ile książek biorę i jakich grubych
|
|||
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
ałaaaaaaaa!
ale piecze;x dawno juz mi sie tak nie zdazylo;p wlasnie wrocilismy z plazy bo juz chlodno sie robi. a dzisiaj nie idziemy nigdzie 'w miasto' tylko zaraz część pojedzie do sklepu po 'zakupy' i sobie poimprezujemy na miejscu ![]() a wy widze diety i opalanie
|
#1323 |
|
Konto usunięte
|
zetka89 - relaks, diety i opalanie. chociaż u mnie diety mniej. ale opalanie owszem, samoistne. po prostu leżę na działce i czytam książki. nałogowo; ) a nocą szaleję.
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki mam prace
bylam w tej restauraCJI IIIsprzedaje lody w budce 5 zl za godzine wiec nie jest zle ale nie ma zadnej umowy wiec zawsze moge odejsc a wy ile dostajecie? jutro mi kazal przyjsc na 4 godziny ale mam nadzieje ze chociaz 8 popracuje zawsze bo inaczej to bez sensu![]() i musze ta ksiazeczke zrobic eh
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Ech mi w zasadzie 2 tygodnie wakacji zostały. Ale bieda
I to tylko po to, żeby potem ciągnąć 2 fakultety.(No dobra, to drugie to bardziej rekreacyjnie, ale zawsze ) Dobrze że wrzesień jest wolny. Inaczej to by mnie chyba coś trafiło.Mariolcia =P Gratulacje Całkiem niezła oferta, a popracujesz trochę to na pewno dadzą Ci więcej niż 4h. Tylko uważaj, żeby Cię nie oszukali. Bo jak nie ma umowy, to nie masz ewentualnie jak domagać się wypłaty, gdyby pracodawca nie był skory. No i wtedy trzeba niestety iść do sądu pracy. Niemniej jednak mam nadzieję, że trafiłas na normalnego szefa Ale papier to zawsze papier.Kuurcze tez bym chyba wolała taką pracę, a tak to stres mnie zeżre zanim zacznę Wymagali od Ciebie książeczki sanepidowskiej, czy NIPu? To drugie to formalnośc, ale pierwsze trochę się wyrabia, więc wolę wiedziec, czy wymagają jakby co Szczególnie, ze ta moja praca to raczej nie dla zarobku, tylko jakiegoś powiedzmy doświadczenia
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
ufff własnie zrobiłam 8 minutes legs, buns i abs i musze przyznac, że czuje mięśnie
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam ta reklame ![]() kurde ale jestem zmeczona.. ide normalnie zaraz spac... zetkooo to fajnie, ze nie dasz od siebie odpoczac DsC , maue - podziwiam .. ja po wczorajszym ognichu wysiadam..
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie tego boje...
tak musze ksiazeczke wyrobic ![]() szkoda mi TZ bo on nic nie moze znalezc
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
smutno.. ide sie chyba wypłakać..
[ w sumie nie wiem po co to napisalam.. :| :O ] ... dobranoc..
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Ola a co sie stalo?
![]() jutro ponoc ma byc nad morzem chłodniej ![]() buuuuuuuuu ![]() ale ma nie padac wiec juz nie jest tak zle ![]() niech bedzie troche slonca i moze byc wiatr i spokoo
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
zetka pogoda klamie
![]() ide spaac bop jutro na lody dobranoc;*
|
#1332 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie,dziewczyny
dawno nie pisałam Dzisiaj byłam złożyć CV w firmie telemarketingowej i jutro idę pierwszy dzień do pracy za pierwszy miesiąc 4 zł/h (6h dziennie),za drugi 4.70zł/h,a za trzeci i dalej już 5.50zł/h,więc nie jest źle i do tego zwracają połowę kosztów za autobus ![]() Ja też idę do szkoły policealnej(Żak),słyszała m złe opinie o Profesji,podobno ludzie narzekają,że niczego tam się nie nauczyli.. W Żaku byłam osobiście,bardzo miła pani w sekretariacie,widać było,że zna się na rzeczy i wie o czym mówi.. wydaje mi się,że to jedna z wiarygodniejszych i godnych zaufania szkoła.. no,ale zobaczymy jak to będzie.Zapisałam się już w kwietniu i teraz czekam na informacje czy utworzą klasę w trybie dziennym czy będę musiała się przenieść na tryb zaoczny.. Nija,a nie byłaś zobaczyć właśnie w Żaku? tam jest sporo kierunków.. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko co dziś napisałyście. A teraz mogę Wam życzyć jedynie słodkich snów
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;7758743]Witajcie,dziewczyny
dawno nie pisałam Dzisiaj byłam złożyć CV w firmie telemarketingowej i jutro idę pierwszy dzień do pracy za pierwszy miesiąc 4 zł/h (6h dziennie),za drugi 4.70zł/h,a za trzeci i dalej już 5.50zł/h,więc nie jest źle i do tego zwracają połowę kosztów za autobus ![]() Ja też idę do szkoły policealnej(Żak),słyszała m złe opinie o Profesji,podobno ludzie narzekają,że niczego tam się nie nauczyli.. W Żaku byłam osobiście,bardzo miła pani w sekretariacie,widać było,że zna się na rzeczy i wie o czym mówi.. wydaje mi się,że to jedna z wiarygodniejszych i godnych zaufania szkoła.. no,ale zobaczymy jak to będzie.Zapisałam się już w kwietniu i teraz czekam na informacje czy utworzą klasę w trybie dziennym czy będę musiała się przenieść na tryb zaoczny.. Nija,a nie byłaś zobaczyć właśnie w Żaku? tam jest sporo kierunków.. Pozdrawiam [/quote]Nie, szczerze mówiąc jeszcze nigdzie nie byłam zobaczyć, na razie tylko przeglądam oferty przez internet i wysyłam maile z pytaniem o czesne ![]() Skłaniam się ku AP Edukacji, z żaka widziałam ulotki, ale na stronie www chyba nie byłam jeszcze ![]() Tak dość dokładnie przejrzałam strony TEB, PROFESJI i właśnie AP Edukacji
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro ajde nad jeziorkooo
![]() kupilam filtr na ryjek 30 [zeby nie miec za duzo zmarszczkooow ]i zakpuilam tez melonkowy balsam do ciala ![]() Mariolcia, ja tez nie moge nic znalezc [dopiero zaczne szukac moze
|
#1336 |
|
Konto usunięte
|
Co do AP Edukacji to nie chcę się wypowiadać,bo nie interesowałam się tą szkołą,ponieważ u mnie w pobliżu nie ma jej ;p najlepiej się popytać osób,które się tam uczą
bo w każdym mieście są inni wykładowcy i inaczej podchodzą do wszystkiego.. Jedni olewają,a drudzy chcą czegoś nauczyć ![]() Ja się wybieram na technika usług kosmetycznych
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluje wam zanlezienia pracy ![]() Ja zaraz na badania do lekarza. NOrmalnie jestem półprzytomna, jak wróce to ide dalej spać .
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wstalam i jade do pracy
milego dnia
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie spamujcie dużo bo nie dam rady przeczytać. Miłego dnia
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce do pracy ; (
ale nawet nie wiem gdzie cv skladac bo duzo rzeczy dookola.... chyba zaczna lazic...:| ale chce dac ogloszenie do gazety ze zajme sie dzieckiem ![]() jeszcze chce zapytac w najblizszej lodziarni xDD i w oogle nienawidze lazic ![]() dzisiaj albo jutro sie dowiem czy chca mnie w sklepie z firankami... i nauczylam sie bardzo waznej rzeczy "nie nie ide na studia! raczeeej nie "w ogole to ja juz wstalam ?
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam ztych badań. Pokuli mnie
Teraz ide chyba dalej spać ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja jutro jadę?!?!?!?! :
![]() Nie jestem w ogóle gotowa Nie wymieniałam jeszcze pieniędzy, tylko cieszyłam się, że funt jest tani, nie jestem spakowana, nie dokupiłam jeszcze parę rzeczy, nie poszłam do biblioteki, nie mam biletu na pociąg, ALE JADĘ
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
codziennie nastawiam sobie budzik na 8 i... codziennie wstaję koło 10
![]() zajadam własnie dietetyczne sniadanko i chyba później poćwiczę, bo koło 12 jade nad wodę więc jak wrócę to nie bede w stanie ćwiczyc! |
|
|
|
#1344 |
|
Konto usunięte
|
dzieeeń dobry! a ja dzisiaj wstałam strasznie wcześnie i to strasznie źle - bo umówiłam się z kumpelą na 13, że pójdziemy się razem opalać na działce... i teraz siedzę, czekam i nie wiem, co ze sobą zrobić.Hula- jak jedziesz nad wodę, to i tak wypocisz swoje, nie ma co się katować; ) wenedka - już sobie wyobrażam, jaka musisz być szczęśliwa ja wyjeżdżam w piątek na 2tygodnie nad polskie morze, w dodatku z rodzicami, a cieszę się jak wariatka... to co dopiero Ty, która wreszcie będziesz miała to, do czego tak bardzo tęsknisz!mam nadzieję, że wyjazd się uda i w ogóle, że wszystko będzie po Twojej myśli! ![]() a ja mam mały problem - tzn. w zasadzie dość spory, bo ma koło 175cm wzrostu i ciągle do mnie wydzwania, a ja nie bardzo wiem, jak z tego wybrnąć. fajnie jest mieć wielbiciela, fajnie jak ktoś adoruje i prawi komplementy, ale to jakieś takie upierdliwe jest. |
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Ja żałuję, że poszłam na staż. Nie lubię nowych sytuacji i ciężko przyzwyczaić mi się do ośmiogodzinnej gehenny w postaci nudy. Wielkiej, ogromnej nudy. Gdybym wyjechała do Niemiec na jeden miesiąc, zarobiłabym tyle samo mniej więcej, co na stażu przez 4 miesiące. Jestem podenerwowana i zła. I gdybym pochodziła z bogatej rodziny to gdzieś miałabym ten staż. Gdybym nie potrzebowała pieniędzy na studia, to też bym nie szła, bo nie mam specjalnych wydatków i mogę obejść się bez pieniędzy. No ale niestety
Zaczęłam się interesować studiami. Hahaha. Na filologię szwedzką na UJ jest 3,6 na miejsce. Wszystko zależy od polskiego, czy będę mieć dobry wynik, bo z niemieckim sobie poradzę... A znowu ten sam kierunek na UAMie jest 8,7 Na szczęście bliżej mam do Krakowa. A tak w ogóle to po cholerę szłam na ten kierunek humanistyczny... Mogłam się przyłożyć do fizyki i iść na mat-fiz, bo z matematyką dałabym radę. Człowiek młody i głupi. Odkryłam nową uczelnię Niestety prywatną, jest to Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie. W ofercie mają filologię skandynawską z dwiema specjalnościami - fil. szwedzką lub fil. norweską. Najbardziej podobają mi się języki, których uczyłabym się: angielski (wolałabym niemiecki, ale cóż.. ), duński, norweski, szwedzki A jako specjalizację wzięłabym sobie np język szwedzki w biznesie ![]() Dobra, ja się napalam, a tu pewnie czesne sprowadzą mnie na ziemię. Muszę pobuszować na ich stronie. Edytowane przez ville Czas edycji: 2008-06-03 o 11:19 |
|
|
|
#1347 |
|
Konto usunięte
|
pretty - dziękujemy! i wzajemnie!
ville - bardzo spodobało mi się to, co piszesz o studiach. i szczerze mówiąc, ja czasami żałuję odwrotnie** do Ciebie; szkoda, że zamknęłam się w mat-fizie, skoro wiem, że duszą dużo bardziej jestem humanistką, niż ścisłowcem. kultura Skandynawii zawsze mnie fascynowała i mam bzika na punkcie Norwegii. gdyby ktoś powiedział mi teraz: pakuj walizki, za godzinę masz samolot do Tromso, to już bym była gotowa i nawet bym się nie zastanawiała. poza tym, kocham skandynawskie filmy ![]() pewnie takie studia dałyby mi dużo radości - a tak, będę się babrać w Budownictwie; )) ** a propos słowa odwrotnie, to nie wiem, dlaczego mi się nagle przypomniał wątek jednego z opowiadań Mrożka - co bardzobardzo mnie rozbawiło, kiedy czytałam. mianowicie, pewien gość zastanawiał się, co by było, gdyby ziemia nie była kulą, tylko odwrotnie. _________________________ ___________________ uciekam za chwilę smażyć się na działce i kontemplować na temat wpływu lotu sikorki wielkiej na cyrkulację atmosfery na Marsie, oraz o innych podobnych bzdurach. więc życzę Wam miłego dnia, moje Wakacyjne Dziewczynki! no i może wreszcie dziś zobaczę TŻ, bo już nie pamiętam, jak wygląda; ] |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraziło mnie czesne tej uczelni, a poza tym wymagają udokumentowanej znajomości jednego z języków. Odpada, bo ja chcę się uczyć od podstaw. Szukamy dalej
![]() mal_a_gosia - kochana, ja bym na twoim miejscu nie żałowała, bo po studiach matematycznych dostaniesz jakąś świetną pracę i będziesz zarabiać kilka tysięcy, a ja wyląduję w jakimś biurze albo jako nauczycielka w szkole z 1000 zł miesięcznie. Przed tobą są lepsze perspektywy ![]() Ja też jestem zafascynowana Skandynawią i to już od dawna. Ja znowu mam bzika na punkcie Finlandii. Straszliwie podoba mi się kraj, język, kultura, wszystko. Chciałabym studiować coś związanego ze skandynawią, ale co będzie, zobaczymy. Chociaż pomarzyć dobra rzecz Muszę sprawdzić, czy jest filologia szwedzka zaoczna na UJ. I ile kosztuje. |
|
|
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
ville - ja generalnie jestem na 100000000% przekonana, że nie będę pracowała w dziedzinie, w której będę się kształciła. nie wiem, skąd takie przeczucie, ale ja znam zbyt wiele takich osób, które nie skończyły studiów, albo kończyły je przez 8 lat, czy wręcz nie poszły do szkoły średniej - i teraz zarabiają kupę kasy, bo mieli jakiś pomysł.
ja wolę leżeć brzuchem do góry i medytować nad takim pomysłem, niż gnoić się w edukacji - i dam sobie głowę obciąć, że taki pomysł znajdę! więc studia mnie, szczerze mówiąc, pierdzielą; ) |
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
poleżałam trochę na balkonie ale mi dogrzało i wróciłam na wizaż
czekam na telefon od przyjaciółki kiedy jedziemy nad wodę, a w między czasie zajadam sałatkę grecką... mam już dosyć diety ale wytrzymam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

u mnie placek serowy (twaróg + żółtko + piana z białka i do pieca na niecałą godzinę), za jakiś kwadrans będzie gotowy 

) Dobrze że wrzesień jest wolny. Inaczej to by mnie chyba coś trafiło.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
?
Niestety prywatną, jest to Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie. W ofercie mają filologię skandynawską z dwiema specjalnościami - fil. szwedzką lub fil. norweską. Najbardziej podobają mi się języki, których uczyłabym się: angielski (wolałabym niemiecki, ale cóż..