|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Barwa zdjęcia Cud ale z Tymka sie chłopak robi dorosły szok!
Iwka nic nie zapisała to co dajemy jest ok ma zdrowieć ...
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Patrilla - mam nadzieję, że Polci szybciutko się polepszy
Barwa - Tymuś na zdjęciach to jak dwulatek a nie jak roczniak wygląda, mały przystojniak Iwka - też mam ochotę na tipsiochy, ale się boję, że piłką wyłamię . A bluzkę miałam dzisiaj czarną No i "pocieszyłaś" mnie tą jesienią. Zaraz będzie jsienna chandra, bo słonko nisko już na horyzoncie w ciągu dnia![]() Anula - dużą girkę ma Twoja Sylwia. Moja 30, w porywach 31. Jadę zaraz kupić buty na wf. Córka pani od wf musi mieć wiązane, na białej podewszwie ![]() Xantia - ja z C. Kleina najbardziej lubię kwiatowy "Truth" Minisiu - współczuję wczorajszych wrażeń. Nienawidzę takiej masówy i tłoku Widzę, że mamy podobny gust samochodowy - Audi Q7(zaczepisteNo i zaczął się ... rok szkolny . u nas trochę zmia: Jagoda do 1 klasy, ja do nowej szkoły. Ale fajnie jest: mała szkoła, małe grono i mało uczniów jakże to inne od tego molocha z 69 klasami w którym pracowałam. Sala gimnastyczna - odjazdowaMacie parę fotek z dzisiaj : 1 - Jagoda w stroju galowym. Spójrzcie na jej buty ![]() 2 - mamusia z córusiami
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
izuniak- ja mam naprawdę krótkie te tipsy i wygodne
. Jagoda pięknie wyglądała jako pierwszoklasistka- jak z żurnala
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Leniuszki, leniuszki...
Od jutra zmniejszam moją aktywność na forum, bo wracam do pracy. Środy wolne to może wtedy będę nadrabiała zaległości. Sądząc jednak po dniu dzisiejszym dużych problemów nie będzie .
|
#1325 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jakbym słyszała mojego TŻ Cytat:
barwa, izuniak,fotki boskie. Ale Tymek sie obłowił prezentami. ![]() pisze od mojej mamy, bo mi net w domu nawala ![]() byłam u znajomej na kawie, ona ma 11 miesiecznego synka.... zmykam, bo Maks jęczy. ![]() pa |
||
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
ja sie troszkę zalkoholizowałam nikola patrzy na śpiącą rybke na mini mini
ale ma radochę!zaraz dostanie mleko i idzie nyny a ja po następnego drina zmykam do garażu bo tam TŻ naprawia z kumplem motor i mają wódkę![]() dzis pozdzierałam z ścian stare tapety w pokoiku nikoli
|
|
|
|
#1327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli mogę powiedzieć UFFFFFFFFF??
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie jeszcze
Śliczny chłopak Cytat:
A buty Jagódki super Klaudia dzis dała popis, cały dzień marudziła, a teraz nie chce zasnąć sama tylko stoi w łóżeczku i wyje W dzień też nie poszła spać sama, jak zwykle, tylko musiałam ją na kolanach pobujać
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z piwkiem bo kukułczanka mi sie już skończyła. Za mało zrobiłam. Klaudia w końcu zasnęła, nie wiem co ostatnio się z nią dzieje Noce też jakieś takie do d...
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
cześć lasencje
tęskniłyście wiem, że tak dziękujemy za pamięc i zyczonka ![]() przeczytałam te 30 stron ale nie było łatwo ![]() u nas duzo nowości ale napiszę większego posta jutro jak Adrian da mi chwilkę ![]() tymczasem życzymy wszystkim solenizantom dużo uśmiechów i zdrowka w końcu juz wszyskie dzieciaczki dorosłe są
|
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Kancia pewnie, że tęskniłam - super, że jesteś
Anula rozbroił mnie Twój post - mi się wydaje, że pierwszy dzień w szkole Weroniki był niedawno, a mój pierwszy dzień w szkole ginie w mrokach niepamięci ![]() Patrilla w sumie dobrze, że się wyjaśniło - jak wirusówka, wiadomo, że przejdzie Kropka fajnie, że tak na luzie do tego podchodzicie - co ma być to będzie Izuniak, Barwa super fotki wszystkim mamom nauczycielkom składam najserdeczniejsze wyrazy współczucia i życzę dużo cierpliwości w nowym roku szkolnym
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I ja też
|
|
#1335 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o której Werka wstaje rano? barwa - ale Tymuś ma piękne oczy ![]() Cytat:
Cytat:
, a Jagódka super wystrojona Cytat:
.Miłego pierwszego dnia w pracy jutro [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8850564] według mnie polar jest zbyt potliwy do spania, nadaje się jedynie na okrycia wierzchnie,. lea - ja też tak uważam, ale już zwątpiłam, bo jak przeglądałam pajace na all to większość polarkowych i jeszcze w opisach - ciepła piżamka no i zdurniałam, czy to ja jestem inna czy cuś , ale widzę że wy w większości macie podobne zdanie na ten temat więc ok Cytat:
.Cytat:
. No ciekawe co to za nowości nam tu sypniesz... A może jesteś w ciąży Hihi ... I oczywiście czekamy na fotki z waszego nowego M ![]() Idę chyba spać , bo mnie cuś oczy nawalają . Dobranoc kobietki
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajne zyczenia ![]() my tez sie dolanczamy z zyczeniami dla ciala pedagogicznego no jasne ze tesknilysmy dobrze ze jestes wszystkim alkoholujacym sie dzis zycze zeby nie bolaly glowki jutro ja dzis szukalam stolu.. wiecie dziewczyny ze odkad sie wprowadzilismy tu (czyli lipiec 2007) nie mielismy stolu i obiady byly jedzone na kolanach ale ze w koncu udalo mi sie skontaktowac z ta firma co nam robi zabudwe balkonu i w sobote juz bedzie zrobione to bedzie gdzie ten stol wstawic i bedziemy w koncu jesc jak ludzie
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
kropka więc czekam na wieści czy Adi będzie miał rodzeństwo ![]() Xantia za co dostałaś ostrzeżenie ![]() Ja dziś się też alkoholizuje piwkiem tym razem ![]() juleczko kupię większe buciki, bo jeszcze skarpetki czy rajstopki to wiesz ![]() barwa to Tymek ma zabójcze oczka Kancia no pewnie, ze tęskniłyśmy Patrilla dobrze, ze to wirus, bo przejdzie i wiecie o co kaman ![]() Ciekawe jak tam minia Dawno się nie odzywała ![]() Chyba ma zajob z tą knajpką no i czekam wciąż na zaproszenie ![]() Ja mam dziś dość po pracy - wróciłam po 23:00 i jestem padnięta, więc idę spać
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, które pytały o fotki chłopców, oczywiście nie mam kiedy wkleić ich tutaj, ale w końcu przypilnowałam TŻ i trochę dodał i nawet jeden filmik też (bo w końcu kamerę nabyliśmy)
http://picasaweb.google.pl/bluszcz/ http://www.youtube.com/user/blvszcz
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
sorry, za post pod postem
![]() Kropka stół to podstawa - my przez kilka lat jedliśmy przy kawowym "jamniku", ale w końcu zimą się zmobilizowaliśmy i kupiliśmy taki porządny, rozkładany na chyba 10 os. w Ikei właśnie Minia mogłaby mi powiedzieć, jak Kanary w październiku wiem, że jestem monotematyczna, ale desperacko próbuję jakiś wyjazd znaleźć
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajanno, powiedz mi, czy Twoi chłopcy są identyczni?? jak ich odróżniasz?? obejrzałam zdjęcia i zdaje się mi, że tylko jednego widziałam.. w dwóch wersjach ubrankowych
![]() słuchajcie, drogie panie, zakupiłam ten oto super ekstra wystrzałowy pojazd na prezent dla mojej siostry, urodzinowy. proszę mi powiedzieć, czy to się nadaje dla dziecka, które jeszcze samo nie chodzi, ale za rączki owszem... chodzi mi o to, czy będzie mogła chodzić trzymając się tego czegoś, co nie wiem jak się nazywa, ale na zdjęciu dzidzi to trzyma, hmm, rączka taka czy będzie jej odjeżdżał ten pojazd? http://allegro.pl/item426136534_fish...w_l4511_a.html kurde, mi na jej miejscu chyba by odjeżdżał.. :P |
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Aelitka spoko, coś podobnego tylko na 2 kółkach, chłopcy dostali od swojej ex-niani na 1. urodziny - wtedy tylko raczkowali i byli zachwyceni i też się bałam, że im będzie odjeżdżać, a nie odjeżdżało
![]() co do odróżniania - chłopcy różnią się diametralnie - nie tylko charakterami . Igor jest podobny do TŻ- podłużna głowa, kocie, jasnoniebieskie oczy i jasnoblond włosy oraz długi tułów i krótkie kończyny, a Olafek - do mnie - okrągła główka, okrągłe szaroniebieskie oczy i ciemnoblond włosy oraz krótki tułów i długie kończyny
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Za chęć do życia i miłość do ojczyzny
![]() Cytat:
Siedzę w domu i czekam na transport do pracy... Aaaaa, Elis myje ząbki codziennie swoją elektryczną szczoteczką i pastą. Bardzo to lubi
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jestescie
ja tez tęskniłam ![]() z remontem i urzadzaniem uwinęlismy się w tydzien i 4 dni !! strasznie za nim tęskniłam chociaz czasem mam go serdecznie dośc nowe mieszkanko jest oK ale juz nie mogę znieść wiercących wieczorami sąsiadów chciałabym zeby juz pokonczyli...zdjęcia z moich wypocin wrzucę jak ogarnę kompa ( nie wiem czy zdązę przed wstaniem Adriana ) w sumie zostały mi juz tylko takie małe pierdółki jak np firanki w kuchni i u Apusia (zaraz biegne na allegro).Kasy wcięło okropnie duzo no ale na razie spokój z przeprowadzaniem na kilkanaście lat mam nadzieję. Jedyny minus mieszkanka to lokalizacja. Ja jestem przyzwyczajona do centrum a tu mieszkam raczej dalej niz centrum. Nie byłoby problemu gdyby nie remont głownej ulicy i wszedzie przez to jest daleko ![]() no a teraz co u syna mojego pierworodnego ![]() Uskutecznia chodzenie, czasem cały dzien łazi na dwoch a czasem cały dzien na czterech gada po swojemu i nie chce gadać nic po naszemu komendy rozumie i wykonuje, tych co mu sie nie podobaja udaje, ze nie słyszy Obciełam mu włosy na krótko maszynką ![]() Roczkowej impry jeszcze nie było bo musze ustalic pasujacy wszystkim termin w dzien urodzin daliśmy mu tylko kawałek ciacha i zrobilismy wrózbę. Załącze fotę co wybrał ![]() Spędziliśmy tez czas w szpitalu poniewaz Adrian jak juz wiecie ma nietolerancję glutenu. Z badań niestety nic nie wyszło, nie da się jednoznacznie stwierdzic czy to alergia czy celiakia. Waga nadal stoi w miejscu chociaz on cały czas je Robili mu wszelkie testy alergiczne wszystkie wyszły ujemne ( dobre) miał i te na rączce i paskowe przyklejane na plecach i z krwi. Jest zdrowy jak ryba tylko nie rośnie za 2 mce kontrola wagi, jesli nadal bedzie stał w miejscu pewnie beda szukac innej przyczyny Zakaz jedzenia glutenu przez 6 mcy.oprócz tego chciałam Wamnapisac, ze macie piekne dzieci ![]() Juleczka my taki obciachowy, jak to mówisz dywan, kupiliśmy Adrianowi i też go lubi i super, ze ze stópkami wszystko OK ![]() musze sie teraz na nowo wkręcic w wątek a jak cięzko sie na klawiaturze pisze po przerwie ![]() zdjęcia za chwilę
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu czekamy na fotki
nie pociesze cie ale powiem ze sasiedzi mojej mamy (wszyscy wprowadzali sie do bloku w sierpniu 2006) jeszcze wierca oni wierca caly czas od 2006![]() Ajanko ja tam odrozniam chlopakow ale ja raczej nigdy nie mialam problemow z odroznianiem blizniat, nawet jak byly bardzo podobne.. charakter podstawa a co do stolu to u nas czasem za stol robily skrzynie na balkonie Xantia za Joanne ci sie dostalo??
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
kropka
my zrobilismy to co mielismy zrobic i juz.1. łaże 2. prezes zarządza 5. wybrałem ![]() 4. mini torcik 5.łazienka 6. kuchnia |
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jakim cudem ale ten lew juz doszedl pojutrze dostanie i sie okaze ![]() a dla mnie, ajanno, wszystkie blizniaki - jesli nie sa roznej plci, i nie roznia sie na pierwszy rzut oka czyms, sa identyczne mam kolezanki blizniaczki, znam je od ho ho (co prawda nie jakos blisko, ale znam) i nigdy, ale to przenigdy nie wiem ktora jest ktora a podobno roznia sie diametrialnie [co z tego ze obie rude i takie same ) lewa jestem jesli o to chodzi
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
cd
1. przedpokój ( kolor jest bardziej wrzosowy niz na focie) 2. Apusiowy room 3. heloł cioteczki 4. mały łysek ![]() 5. z kuzynem na balkonie
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, dostałam za niestosowanie się do poleceń moderatora
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
xantia anarchistka
helol Apus Cytat:
![]() ps. my tez wszystko od razu zrobilismy i luz
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
i ostatnie bo mnie pogonicie
![]() spacerek i misio |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

. A bluzkę miałam dzisiaj czarną
No i "pocieszyłaś" mnie tą jesienią. Zaraz będzie jsienna chandra, bo słonko nisko już na horyzoncie w ciągu dnia
Widzę, że mamy podobny gust samochodowy - Audi Q7(zaczepiste
. Jagoda pięknie wyglądała jako pierwszoklasistka- jak z żurnala
idę ją przewinąc bo chyba zemdleję
. Co do spodni, to niektóre na 86 cm też są za długie...

wiem, że tak 

no i zdurniałam, czy to ja jestem inna czy cuś
. No ciekawe co to za nowości nam tu sypniesz... A może jesteś w ciąży
. Dobranoc kobietki 
komendy rozumie i wykonuje, tych co mu sie nie podobaja udaje, ze nie słyszy 
my zrobilismy to co mielismy zrobic i juz.