Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 18:56   #1321
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Też tak macie, że uczycie się czegoś, ale porządnie a nie zdać, zakuć, zapomnieć i zapić a potem pustka w głowie? Zabrałam się ostatnio za powtórki z biologii z pierwszej klasy i po miesiącu już się łapie na tym, że nie pamiętam kilku rzeczy to co będzie w maju? Przecież nie przypomnę sobie wszystkiego dzień czy dwa przed. Poczekam do matur próbnych i potem chyba zrezygnuje z rozszerzenia
Nie poddawaj się jakby tak ogarnąć cały materiał z biologii z 3 lat na blachę to można by wogoóle z domu nie wychodzić zrobiłam parę (sporo ) arkuszy i ciągle powtarza się to samo... fizjologia, fotosynteza, oddychanie, genetyka, ekologia, tkanki. To jest to co będzie na bank i można się tego spokojnie nauczyć a resztę powoli ogarniać.

Np. w mojej klasie sa jakies dziwne zachowania typu uczenie się cykli rozwojowych grzybów nie rozumiem po co marnować czas na coś czego nie będzie albo będzie w poleceniu i martwić się niepotrzebnie.

Byle do próbnej... zobaczysz, będzie ok

jak chodzi o zakuwanie i zapominanie to mam tak z historią nic z tego nie umiem. ja nie wdze tam tych wszystkich powiązań między wydarzeniami, które sa dla innych oczywiste. cóż skrzywienie profilowe

A propos prezentów 8nastkowych to w końcu bliża się 18tka którą trzeba będzie obficie oblać a robimy kumpeli m.in. wieszak na bieliznę taki obrotowy z wpiętymi wszelakimi zdjęciami z naszych przygód

Edytowane przez grudniowa-szatynka
Czas edycji: 2008-11-24 o 18:59
grudniowa-szatynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:08   #1322
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Zaczynam A6W.

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:10   #1323
kasiencja
Pani Buka

fajny prezent na 18stkę

a pocieszę was że z historią też tak mam. kojarzę pojedyncze daty, fakty, nazwiska, ale żeby jakoś je ze sobą łączyć... :/ nie wiem jak napiszę to wypracowanie :p

lecę się uczyć baroku na korki z polskiego :<

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:12   #1324
sydunia
Zakorzenienie

witam wiem, że miałam w sobotę opisać moją sukienkę, ale tak jakoś cały czas byłam zalatana i tylko podczytywałam. teraz siedzę nad arkuszem z matmy i za nic nie mogę się skupić. piszę coś, skreślam, piszę od nowa, po czym wracam do pierwotnej wersji no ale dzisiaj generalnie jestem rozkojarzona i myślami gdzie indziej...

a więc sukienka jest w kolorze złocistego beżu, jeśli tak to można określić. na tym jest ejszcze warstwa czarnego siatkowanego materiału zakończona tasiemką w kolorze sukienki. całość się slicznie układa. ma jeszcze pasek do przewiązania, ale ma on brzydką klamrę, którą zlikwiduję, a sam pasek dam do doszycia do sukienki teraz zostaje mi znalezienie dodatków do niej i wymyślenie makijazu i koloru paznokci
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:12   #1325
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Ja sie własnie nie ucze na pamiec bo i tak wiem ze zapomne poprostu sobie czytam I taka intensywna nauka do matury bedzie napewno miesiac przed zeby chociaz cos zapamietam

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:25   #1326
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
a więc sukienka jest w kolorze złocistego beżu, jeśli tak to można określić. na tym jest ejszcze warstwa czarnego siatkowanego materiału zakończona tasiemką w kolorze sukienki. całość się slicznie układa. ma jeszcze pasek do przewiązania, ale ma on brzydką klamrę, którą zlikwiduję, a sam pasek dam do doszycia do sukienki teraz zostaje mi znalezienie dodatków do niej i wymyślenie makijazu i koloru paznokci
Hahaha! I powiedz, że kupiłaś ją w sklepie "De Facto" i wyjdzie na to, ze mamy takie same sukienki. Tylko, że moja jest fioletowa.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:32   #1327
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Hahaha! I powiedz, że kupiłaś ją w sklepie "De Facto" i wyjdzie na to, ze mamy takie same sukienki. Tylko, że moja jest fioletowa.
Nie. Kupowałam w Warszawie, w Arkadii, w sklepie, który ma chyba sukienki z różnych firm. Ale ta moja nie ma na metce De Facto, tylko coś innego. I mam nadzieję, że w De Facto jej nie ma, bo mam ten sklep w swoim mieście, a nie chciałabym żeby ktoś miał taką sukienkę na studniówce jak ja ile zapłaciłaś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 19:48   #1328
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

330 zł chyba... I moja ma na metce "ette lou".
Stary 2008-11-24, 20:31   #1329
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
330 zł chyba... I moja ma na metce "ette lou".
no to ta sama ale ja płaciłam 305. ehhh, mam nadzieję, że w moim mieście jej nie ma
Stary 2008-11-24, 20:33   #1330
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

U mnie były jeszcze 2 w moim kolorze i 3 beżowe. Mam nadzieję, że wykupi ktoś z innej szkoły albo ktoś na sylwestra.
Stary 2008-11-24, 20:39   #1331
marynka42
Zakorzenienie

A u mnie pada śnieżek ;D

Czy to prawda ze kuratorium w gda ZARZADZILO ZE PO PROBNYCH MATURACH MAJA BYC JESZCZE LEKCJE? paranoja

mam miec lekcje do 14 30 niby?

a a propo sukienek : która ładniejsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 490881843.jpg (18,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 490881843_2.jpg (17,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 490881843_3.jpg (25,7 KB, 10 załadowań)
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 20:40   #1332
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie były jeszcze 2 w moim kolorze i 3 beżowe. Mam nadzieję, że wykupi ktoś z innej szkoły albo ktoś na sylwestra.
ja w Arkadii nie widziałam innych kolorów, a z mojego było jeszcze kilka no a u siebie do De Facto nie zaglądałam, bo tam generalnie nie zaglądam, a w innych sklepach nie widziałam jej mogę spytać ile masz wzrostu i czy nie musisz w swojej skracać ramiączek? bo na mnie są za długie i muszę oddać do krawcowej

i jakie planujesz buty, torebkę i dodatki? czarne?
Stary 2008-11-24, 20:47   #1333
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

My po próbnych nie mamy lekcji.
Tylko polonistka wymyślila poprawę sparwdzianu (nie dotyczy ) i biologica chce zrobić fakultety (nie pójdę bo się więcej przez tę godzinę w domu nauczę niż w szkole )

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:50   #1334
xxboo
Zakorzenienie

Ja też po probnej nie mam lekcji, tylko do domu!

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:52   #1335
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
a a propo sukienek : która ładniejsza?
mi się bardziej czerwona podoba

zostało mi jeszcze do napisania to głupie wypracowanie z religii. czy ja się w końcu za to zabiorę?

a ja mam lekcje po próbnej ;/

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 21:00   #1336
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
mi się bardziej czerwona podoba

zostało mi jeszcze do napisania to głupie wypracowanie z religii. czy ja się w końcu za to zabiorę?

a ja mam lekcje po próbnej ;/
Ja pewnie nawet gdybym miala to bym sie zwolnila, nie chcialo by mi sie siedziec;D

PEDAGOG

Stary 2008-11-24, 21:15   #1337
marynka42
Zakorzenienie

No to znowu nas w konia zrobili z tymi lekcjami ;/ cos czuje, ze tez sie zwolnie
wzielam czerwona sukienke, ale mam teraz znowu watpliwosci : no bo ona chyba nie pausje na studniowke moglam czarna brac przynajmniej zalożyłabym na jakies imieniny u ciotki
Stary 2008-11-24, 21:17   #1338
shewa
Zakorzenienie

Ja też mam lekcje normalnie, tylko w czwartek nie mam bo rozszerzony angielski pisze z przerwą półgodzinna
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 21:23   #1339
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marynka42 Pokaż wiadomość
No to znowu nas w konia zrobili z tymi lekcjami ;/ cos czuje, ze tez sie zwolnie
wzielam czerwona sukienke, ale mam teraz znowu watpliwosci : no bo ona chyba nie pausje na studniowke moglam czarna brac przynajmniej zalożyłabym na jakies imieniny u ciotki
czemu nie pasuje? przecież to nie stypa tylko studniówka ja też mam zamiar kupić innego koloru niż czarny

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 21:25   #1340
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
czemu nie pasuje? przecież to nie stypa tylko studniówka ja też mam zamiar kupić innego koloru niż czarny
ja mam czarna, ale mam nadzieje ze nie wygladam w niej jak na stype

PEDAGOG

Stary 2008-11-24, 21:27   #1341
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Ja mam bordo

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 21:33   #1342
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
ja mam czarna, ale mam nadzieje ze nie wygladam w niej jak na stype
tzn się nie chodziło mi o to, że czarna jest zła tylko, że po co się przejmować tym że kolor jest inny.. przecież to jest zabawa a nie salon mody

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-11-24, 21:43   #1343
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Ja ubóstwiam czerwony! Z resztą - jak dla mnie, ta sukienka lepiej wygląda właśnie w tym kolorze, a nie w czarnym. Ja niestety ze względów finansowych nie będę mogła sobie pozwolić na nową sukienkę, a jakiegoś badziewia za 90 zł sobie nie kupię. Najważniejsze że dodatki mogą zmienić kreację niedopoznania

Moja na studniówkę to mała czarna - stawiam na klasykę, czyli prosta fryzura i perły. CHociaż tutaj klasycznie nie będzie - pereł będzie tyle ile mi się na szyi zmieści [z małą przesadą ] no i planuję fioletowe dodatki - buty, moze jakaś torebka i wstążka do sukienki, bo jest przepasana pod biustem, ale to jeszcze to rozważenia

Edytowane przez sonnerin
Czas edycji: 2008-11-24 o 21:46
sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 21:50   #1344
marynka42
Zakorzenienie

Dzieki za pomoc Pewnie, że nie chodzi o to, że jakiś kolor jest żalobny, a inny nie ważne, żebym ja, no i wszystkie Dziewczyny na studniówce, czuły się komfortowo, a u mnie jest taki problem, że nigdy nie potrafię się zdecydować i stad cala ta prośba o pomoc

xxboo : Jeśli to Ty na avatarku to na pewno czerń Ci pasuje ;D Ja jestemk brunetką i bałabym sie że 'zleję' się całą z ta czernią sukienkową

aaaa no i ważne, żeby sukienka nie krępowała ruchów, bo co jak co, ale na studniówce to wytańczyć sie trzeba

nie zawsze za 90 zł kupuje się badziewie - takie jest moje zdanie ; czasem mozna kupic sukienke za mała kasę i nawet bez jakichś dodatkowych przeszyć czy dodatków wygląda dobrze, a może i świetnie wysoka cena = najczęsciej wysoka jakość i niepowtarzalność ; niska cena = nie zawsze najwyższa jakość, ale można trafić na fajne okazje

Edytowane przez marynka42
Czas edycji: 2008-11-24 o 22:19
Stary 2008-11-24, 22:11   #1345
Renia90
Zakorzenienie

odpadam ;( niech mnie ktoś przytuli...

ide spać nie mam na nic siły. wszystko się zepsuło.

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-11-24, 22:23   #1346
marynka42
Zakorzenienie

przytulam zgodnie z prośbą będzie dobrze

dobranoc
Stary 2008-11-25, 06:36   #1347
suspense
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
o pozycji na liście rankingowej przy przyjęciu na studia decyduje wskaźnik rekrutacyjny (W), który jest sumą:

W = M + F* + 0,1 JP + 0,1 JO + RA

Jeśli M = 0 i F = 0 to JP i JO przyjmują wartość 0.

gdzie:
I. dla kandydata ze świadectwem dojrzałości wydanym w trybie „nowej matury”:
M – jest równa większej z liczb: P albo 2,5 R, gdzie P – liczba punktów odpowiadających wynikom egzaminu maturalnego z matematyki na poziomie podstawowym, R – liczba punktów odpowiadających wynikom egzaminu maturalnego z matematyki na poziomie rozszerzonym,
F*- jest równa większej z liczb: P albo 2,5 R, gdzie P – liczba punktów odpowiadających wynikom egzaminu maturalnego z fizyki na poziomie podstawowym, R – liczba punktów odpowiadających wynikom egzaminu maturalnego z fizyki na poziomie rozszerzonym,
JP- jest równa większej z liczb: P albo 2,5 R, gdzie P – liczba punktów odpowiadających wynikom pisemnego egzaminu maturalnego z języka polskiego na poziomie podstawowym, R – liczba punktów odpowiadających wynikom pisemnego egzaminu maturalnego z języka polskiego na poziomie rozszerzonym,
JO- jest równa większej z liczb: P albo 2,5 R, gdzie P – liczba punktów odpowiadających wynikom pisemnego egzaminu maturalnego z języka obcego na poziomie podstawowym, R – liczba punktów odpowiadających wynikom pisemnego egzaminu maturalnego z języka obcego na poziomie rozszerzonym;

http://www.studiuj.pwr.wroc.pl/
http://www.wiz.pwr.wroc.pl/enrollmen...e=stnst_1s_lic

dzięki
a jeszcze gdybyś mi powiedziała, czy ta fizyka nieszczęsna jest potrzebna na każdy kierunek to już w ogóle byłałabym wniebowzięta
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 07:25   #1348
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
ja w Arkadii nie widziałam innych kolorów, a z mojego było jeszcze kilka no a u siebie do De Facto nie zaglądałam, bo tam generalnie nie zaglądam, a w innych sklepach nie widziałam jej mogę spytać ile masz wzrostu i czy nie musisz w swojej skracać ramiączek? bo na mnie są za długie i muszę oddać do krawcowej

i jakie planujesz buty, torebkę i dodatki? czarne?
Mam ok. 165 cm i na wzrost jest idealna, ale pasek jest za długi. Mogę się nim owinąć jeszcze z raz dookoła. Więc coś z nim pomyślę, ale raczej nie oddaję do krawcowej.
Buty mam czarne, takie standardowe szpilki. Dodatki i torebka - nie mam jeszcze pojęcia. Bizuteria pewnie będzie w srebrze, bo do fioletu złoto mi się jakoś niespecalnie widzi.

EDIT (o 12:50 )
Już po szkole, widzę, że jestem dziś pierwsza. Za to czeka mnie od cholery nauki na jutrzejszy spr z historii (cały wiek XIX)... Chcę już być po maturach. :P

Edytowane przez invissible
Czas edycji: 2008-11-25 o 11:51
Stary 2008-11-25, 12:04   #1349
gaia
Zadomowienie

a ja dziś nie miałam lekcji

suspense:

* Dla kandydata na Wydział Chemiczny wynik maturalnego egzaminu z fizyki może być zastąpiony wynikiem egzaminu maturalnego z chemii. Dla kandydata na Wydział Inżynierii Środowiska, kierunek Ochrona Środowiska wynik maturalnego egzaminu z fizyki może być zastąpiony wynikiem egzaminu maturalnego z chemii lub biologii.

Żaden z przedmiotów nie musi być zdawany obowiązkowo jednak, aby dostać się na wymarzony kierunek należy mieć odpowiednia ilość punktów.

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2008-11-25 o 12:06
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 12:28   #1350
plameczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak myslicie czy polski R jest o wiele trudniejszy od P? Ciezko sie przygotowac?

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości