|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Widzę ,ze znowu rozmowa schodzi na jedzenie.
I znowu Śnieżynka robi za guru. Pełen szacunek. Ja tez jak robię jakieś obiadki ,które da się zamrozić to zazwyczaj robie więcej i potem mam luz. W sobotę np zadziałałam z goląbkami .Nie było to co prawda 80 sztuk ,ale na trzy obiady dodatkowo mam w zamrażarce.\ Od września nie będę musiała juz szaleć z obiadami bo Nina zje w pzredszkolu ,Oskar w szkole więc nie bedzie trzeba robic obiadu odrazu po pracy. Tym bardziej,ze jak ja przyjeżdzam to Oskar wychodzi na angielski . Dzisiaj szaleję po południu z ciastami >prezent Niny jeździ w bagażniku pzrykryty moja bluzą .A Ninka tylko pyta kiedy goscie do niej przyjdą . troche mi sie tych gosci nazbiera .Adam rodzina jest bardzo duża, moja natomiast malutka. Szczerze mówiąc to nie pamietam z ubiegłych urodzin praktycznie nic ( 2 m-ce po pogrzebie) ,a teraz bardziej świadomie i jeszcze bardziej smutnie .Dobrzez ,zę Ninka niewiele rozumie i niestety -coraz mniej pamięta. W przyszłym tygodniu ide na masaż ,nalezy mi sie chwila odprężenia. Chyba,ze Ninka nie puści mnie z przedszkola. Ale mam nadzieje ,ze będzie dobrze. |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula jakie tam guru, ja robie ZAWSZE wszystkie zapasy tylko i wylacznie z TZetem, prawie nigdy nie robie sama
My lubimy w weekend wieczorem, kiedy dzieci juz spia popichcic cos razem w kuchni a pozniej napic sie lamki wina chociaz teraz nie pije, bo dieta... A co kupilas malej na urodziny, bo labi nie napisalas albo nie doczytalam ?? To ile w sumie bedzie tych gosci ??? 10-15 osob ??? Tez mi sie wydaje, ze wlasnie przy takich okazjach typu: urodziny, swieta itp... brakuje tak waznej osoby... Czasu nie cofniesz, musisz z tym zyc, uszy do gory i swietuj dziecka urodziny ;-) Zazdroszcze Ci jak nie wiem takiego masazu !!! Ile taka przyjemnosc kosztuje ?? Bylas juz wczesniej czy pierwszy raz idziesz ??? Nie pochwalilam sie jeszcze... dostalam od Meza piekna bizuterie: kolczyki, lancuszek i bransolete z okazji... hm, tego ze dzielnie trzymalam sie diety i wie, ze bylo mi ciezko i chcial jakos mi umilic te ostatnie dni diety
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Śnieżynka- największa nagrodą dla Ciebie i tak jest pewnie Twój wygląd.
Gości będzie przynajmniej 20 osób. Kupiłam Nince misia bajeczkę http://merlin.pl/Mis-bajeczka-intera...06,628523.html Mozę nauczy się przy nim zasypiać sama. Ide na rolletic .To taki masaż rolkami.podobno daje świetne efekty. chodzi mi głównie o ujędrnienie skóry ,no i ogólnie o odprężenie i lepsze ukrwienie. Edytowane przez gosiula Czas edycji: 2009-08-25 o 11:41 |
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Witka
Ale przezylam chwile zgrozy, moj maly przebudzil sie z placzem, juz myslalam ze cos mu sie przysnilo. Oczy mial jakby nie obecne. Myslalam ze usnie, ale plakal dalej. Wzielam go do siebie i juz czuje ze cos nie tak, strasznie sie prezy i pokazuje ze go w klatce piersiowej boli ![]() , ale sie wystraszylam. Z malym ciezko bylo sie dogadac , po tz-ta zadzwonilam wrocil, dotyka malego dalej i pyta gdzie go boli, pokazuje na brzuch, mi ze piers , ale juz skumalam ze brzuch, Wiec tz laskawie mi oswiadcza ze maly wypil dzis 2 SZKLANKI coca coli ![]() o ludzie glowa boli i rece opadaja. Bo chcial . Ja mu truje , ze takiego swinstwa sie nie daje itd a ten mu dzis dal az tyle a tz oczul sie winny i wzaiol malego o tej porze do sklepu , zeby maly doszedl do siebie. Mam nadzieje ze teraz po widoku malego pazdioch zrozumie ze mialam racje , bo moje wypociny wczesniejsze widac nie poskutowaly, musial maly pocierpiec zeby tz zrozumial . Ciezko u nas bedzie weliminowac do zera w przyszlosci tego typu napoje czy jedzenie, zwazywszy ze maly wychowuje sie w fast foodowym klimacie, ale ja wychodze z zalozenia ze na to jest jeszcze czas i nie trzea w niego pakowac tego jedzenia i pustych kalori z puszek. Mam nadzieje ze mi maly spaslaczek nie wyrosnie, jak do tej pory nie pcha sie w te jedzenie, jedynie frytki czasem podgryzie, ale tez pilnuje zeby nie bylo za czesto i wiele.Sniezynka no no , a prezent to niespodzianka? czy sama upatrzylas komplecik? Mi tz sprawil niespodzianke na wesele , balam sie ze nie trafi jak otwieralam, ale trafil , podoba mi sie. Gosiula o ludzie 20 osob, narobisz sie . Oby mis sie spodobal . tzn mala ci sama nie zasypia, czekasz az zasnie i wychodzisz? Liczysz na to ze dasz jej misia do lozka i mala z dnia na dzien bedzie spac sama ,a ty wyjdziesz ?Szczeze zdziwila bym sie( dzieci czasem strasznie nas zaskakuja) , ale powodzenia , jak sie nie sprawdzi to bedziesz musiala ja tego nauczyc , poczatek moze byc trudny , ale potem sukces wynagrodzi zjedzone nerwy. Nie wiem jaka z natuury jest Ninka , wiec moze tez byc ze mala szybko zalapie. Ale to i tak nic moja kuzynka dalej spi ze swoim 7 latkiem , ktory za tydzien smiga do 1 klasy, z prawie 2 latkiem i grudzien styczen kolejna dzidzia bedzie. Ja juz sie z tego smieje |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Ninki
Gosiula bardzo fajny prezent, daj znać czy Nince sie spodobał ![]() Na urodzinach Aluni naliczyłam 19 osób (z dziećmi), pierwszy i ostatni raz zrobiłam taką imprezę w domu Monka oby TŻ coś zrozumiał z tego wieczornego wydarzenia... Ala na szczęście baaardzo nie lubi bąbelków w napojach, colą pluje dalej niż widzi Oby ten stan trwał jak najdłużej Ale za to frytki i hamburgery bardzo jej smakują Najbardziej te które robie w domu, wiec mogę pilnować żeby olej był świeży, a mięcho świeże i nietłuste.
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Ninko duzo szczescia,radosci ,milosci duzo prezetow i wszystkiego naj naj zyczy ciotka z Kevinkiem
|
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za życzenia.
Prezent się spodobał .Rano zanim wyszłam do pracy to jej położyłam na poduszce i chyba Nina wyczuła,ze ma towarzystwo. monka- wiadomo ,ze n ie będzie z dnia na dzień zasypiać sama ,ale mysle ,ze pomału się nauczy i tego. Nina bardzo lubi colę ,w przeciwieństwie do Oskara ,który jako małe dziecko nie znosił bąbelków. Ostatnio poszłam z Ninka na pizzę i ona przy barze mówi- chce kakao -pomyliło jej się właśnie z coca-colą . Na urodziny Niny zaprosiłam tylko rodzinę ,ale tak jak pisałam chyba kiedyś Adam miał siedmioro rodzeństwa. I to w większości mają już swoje rodziny. Ja mam tylko brata z rodziną i moja chrześniaczkę . |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Ninko wszystkiego najlepszego z okazji 3 urodzinek
Monka no to faktycznie strachu sie nabawilas. U mnie w domu ja pije cole light i nikt wiecej. TZet nie lubi a Olivia ma zabronione picie coli czy pepsi. Kiedys opowiadalam Opie ( ten co ja odprowadza do przedszkola ) ze Olivia w zyciu nie napije sie coli, nie wierzyl i zrobil test... Pytal sie czy chce sie napic coli, bo ma przepyszna, a ona na to ze nie, bo takie napoje nie sa dla dzieci i koniec ;-) Ja dobrze zrozumialam, Twoj TZet wzial malego w nocy do tego lokalu ??? Odnosnie prezentu to nie wybieralam sobie, to byla niespodzianka ;-) Udana zreszta ![]() Gosiula pytalam ile taka przyjemnosc kosztuje Misiu fajny sprawa, ale on maly chyba jest ??? Fajnie, bedzie mial kto jej czytac bajeczki
Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2009-08-26 o 10:07 |
|
|
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Śnieżynka- jeśli chodzi o masaż to 20 zł za godzinę .
Mis nie jest mały ,taki " normalny" ,jakieś trzydzieści cm wysokości.akurat do przytulania. Nina mnie " męczy" z czytaniem ,najbardziej lubi Franklina i Kubusia Puchatka -praktycznie na pamięć je zna. |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula to wcale nie duzo
![]() Monka kupilam ten roller na rozstepy Uzywa ktoras z Was depilatora ??? Ja zawsze korzytalam z "uslug" maszynki. Jakies 2 m-ce temu kupilam caly zestaw ( pogrzewacz, plastry, wosk, rolki ) do usuwania woskiem, Matko Kochana, jak mnie to bolalo i jakos nie moge do tego wrocic, bo boje sie tego bolu Wczoraj u kolezanki testowalam depilator, tez boli, ale nie mialam nog czerwonych po tym, wiec dla mnie chyba lepsze...Podobno tylko pierwsze 2-3 razy bola, a pozniej juz nie, prawda to ??? ;-) |
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Ninki od Zosi z rodzicami
My byłyśmy dziś na basenie, nie mogłam Zosi wyciągnąć stamtąd monka nie zazdroszczę nocnej akcji ![]() U nas póki co Zosia nie pije i nie chce pić pepsi, my pijamy. Ale liczę się z tym, że kiedyś będzie pić, bo przecież nie będę stać nad nią i pilnować. Na razie na pepsi mówi kawa
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ninki!
monka23 - to miałaś przeżycie! współczuję! u nas Wiktor nie lubi bąbelków w buzi, ale coli kiedyś spróbował i chyba sam nie wiedział, czy mu bardziej smakuje czy bardziej przeszkadza bo do nosa idzie ![]() snieżynka - ja używam depilatora. Już chyba... hm.. z 10 lat? Nawet pod pachami nim lecę Gorzej, ostatnio próbowałam "okolice bikini" Ale tu jeszcze troszkę muszę poćwiczyć ![]() edytcia - moje chłopaki też się wybierają na basen. Na razie mają pretekst... że JA nie mam kostiumu. Co ma piernik do wiatraka to nie wiem ![]() Dziewczyny, nie chcę tu być źle odebrana - to w żadnym wypadku reklama, ale gdybyście chciały dowiedzieć się czegoś na temat zabawek, czy fajnie wyglądają w realu, jak działają, to możecie pytać. Na priva, oczywiście, bo nie chcę tu reklam robić. Po prostu firma, w której pracuję, ma sklep internetowy, zabawki mnie otaczają.
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Alez tu spokojnie dzisiaj
![]() Edytcia Olivia, jak wejdzie do basenu to tez ciezko ja stamtad wydostac Szkoda, ze lato powoli sie konczy...Agnieszka a jakiego depilatora uzywasz ??? Planuje sobie jakis kupic, tylko jeszcze badam, ktory najlepszy ;-) |
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Śniezynka teraz zauważyłam - też kiedyś używałam depilatora (napewno braun, jakiś prosty model) i nawet jakiś rok się nim goliłam, ale jakoś nie podchodziło mi to, może temu, że strasznie głośno (tak mi się zdawało) działał
Używałam tylko na nogi.agnieszka Ty to niezła jesteś. Ja raz próbowałam pachy i myślałam że zwariuje |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Edytcia i wrocilas do maszynki do golenia ??? Dlaczego zrezygnowalas z depilatora ???
Zancia co tam u Ciebie, opowiadaj !!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Ninko, wszytskiego najlepszego z okazji 3 urodzinek!!!
Śnieżynko gratuluję męża, mojego też kiedyś stać było na taki gest a teraz.....stare dzieje Pytałaś z kim zostaje Oskar jak ja jestem w pracy. a więc zostaje z Tztem. Mój Tzt ma nocne zmiany a jak wraca do domu to siedzijeszcze z małym Ja używam depilatora już od 5 lat, zawsze był to philips. Obecnie używam takiego http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9245 Monka oby Tzt zapamiętałł co znaczy dać małemu dziecku colę. Ja wiem, że nie które dzieci piją gazowane ale nie wiem czy ich rodzice rozumieją co robią pozwalając imna to. Mój naszczęścieteż niecierpi bąbelków ![]() U nas weekend minął świetnie opaliłam sobie "okulary" na twarzy a raczej miejsce po okularach zostało jaśniejsze niż reszta twarzy. Śmiesznie to trochę wyglądało, bo już na szczęście trochę ogasło Zaliczyliśmy wystawę psów tak jak Aga chciałam jakieś kontakty połapać ale nic z tego
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieżynka przeszkadzało mi to, że jednak nie przyzwyczaiłam się do "bólu" i zawsze mnie podrażniał. A drugie to to, że mam tendencję do żylaków (póki co to są tylko widoczne żyłki podskórne). Używam maszynki, a czasami kremu do depilacji.
zancia gdzie to się opalałaś? |
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Ninki
![]() Gosiula tani ten masaz tez myslalam ze za sesyjke zabulisz troche, kiedy robisz ta imprezke , w ten weekend? Sniezynka cola light gorsza od normalnej, ogladalam kiedys program o produktach light i panna byla przez 2 tyg na samych lightowych produktach i przytyla 2 kg hehe. UUU to dasz znac jak sie to sprawuje, ja dzis wyczailam pas na posladki i zazyczylam sobie pod choinke , wspomoge sie przy okazji nie cwiczenia standardowego . Woskiem sie nigdy nie golilam, za bardzo boli i w to wierze, golilam sie depilatorem , bol jak bol mozna sie przyzwyczaic , ale na kasi to za chiny bym sie depilatorem nie ogolila , no chyba ze jakis zaklad o tysiaka Zancia . Musisz cos do przedszkola brac dla malego? od ktorej do ktorej bedzie? ile placicie? kurcze ja mam sasiadke za sciana , a daleko mi i nie podrodze, jutro musze zagadac bo dalej nic nie wiem ![]() Aga z mila checia skorzystam, ale nie teraz , moj maly ma faze pociagowa , wszedzie sa pociagi( i zadne inne zabawki nie wchodza teraz w gre) . Dzis panike przezyl bo przeniesli jego pociagi na inne polki szajbus maly, az w koncu wyczail.Edycia a moj maly rastaman na cole mowi pifo .Aaaa u nas tez dzis mial byc basen ale malego nie puscilam bo lalo strasznie wiec tz tylko w saunie posiedzial i jajka wypocil. Jakos ostatnio nie pali mi sie zeby maly na basenie byl i tz, tyle ludzi przychodzi, zarazki, problemy skorne , bose stopy, nie wiadomo kto jak dba o higiene Ostatnio po za szajba pociagowa ma szajbe na czarowanie, dorwie jakis patyk, czy rurke , czy dlugopis to do gory podnosi w niebo patrzy i czaruje i swoje modly wykrzykuje ![]() |
|
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nineczko, wszystkiego najlepszego z okazji 3. Urodzin!!! Nie pokazuję się tutaj za często bo jakoś nastrój nie ten. Kinga mnie opuściła i powietrze ze mnie zeszło Zaraz wrzucę jakieś zdjęcie do albumu to ją zobaczycie.Doridee, Kingusia skończy 18. grudnia 7 lat. Duża jest dziewczyna, ale strasznie energiczna i absorbująca. Łobuzica poprostu. Trudny charakterek ma. Chciałaby mieć kontrolę nad wszystkim i jest strasznie uparta. Musi mieć cały czas zajęcie, zorganizowany czas, bo inaczej robi wszystko to czego jej nie wolno. Jak na moje oko to jest zdecydowanie nadaktywna, taki temperament. Mój TŻ czasem się śmieje, że to ADHD, ale jeszcze nikt nie potwierdził jego diagnozy Śnieżynka, z dietą kiepskawo u mnie. Muszę załapać bakcyla a coś mi ciężko. Książkę zaczęłam, ale potem przyjechała Kinga i zawiesiłam lekturę. Muszę wznowić Co do depilatora - zasada jest prosta (tak wynika z mojego doświadczenia): Im krótsze włoski depilujemy tym mniej boli. Ale nie jest prawdą, że depilacja boli tylko na początku. Myślę, że boli zawsze tak samo. Skóra chyba nie przyzwyczaja się do wyrywania włosków. Ja depiluję wszystko. Nogi, pachy i bikini. Najgorzej jest z pachami, ale o ile przestrzega się tej zasady, o której wspomniałam na początku to da się wytrzymać. Muszę jednak znaleźć jakiś inny sposób na depilację nóg , bo mam ogromny problem z pajączkami na nogach. Ale co będzie tak dlugotrwałe i skuteczne jak depilator??? ![]() Jak potrzebuję szybkiej akcji to czasem używam maszynki i pianki do golenia, ale w porównaniu do depilatora to jednak nędznie wypada takie golenie. Później mi krzaczory odrastają. Po depilacji włosków jest mniej i są słabsze Też zamrażam jak robię coś większego O właśnie, przyszła mi ochota na ruskie ![]() Coś jeszcze chciałam napisać, ale myśl mi uciekła ![]() Dobra, dodaję zdjęcia. Całuski. |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Zancia my z Tzetem dopiero prawie 4 lata po slubie i mysle, ze dlatego stac Go na takie gesty
Hehe, a tak powaznie to mam nadzieje, ze na zawsze pozostanie taki, jaki jest Monka malo wiesz na temat coli light Ja ja pije juz dluuugo i waga ladnie spada Duzo ludzi mysli podobnie do Ciebie, a to wcale nie prawda !! Ciekawa jestem kiedy dojdzie wreszcie ten roller Mam nadzieje, ze w tym tygodniu juz bedzie, idzie z UK A co za pas na posladki ??? Pokazuj bo ja mam za 1,5 miecha urodziny ![]() Gosiu za chwilke zajrze do Twojej galerii Odnosnie diety, czego Ci brakuje ??? Motywacji, silnej woli ???? Ja w razie potrzeby moge zmobilizowac, tylko powiedz slowo Dziekuje za odpowiedzi w sprawie depilatora Zdecydowalam, ze kupie, teraz tylko szukam odpowiedniego Najwazniejsze dla mnie nogi, pod pacha nie jest zle, a bikini hm....w najgorszym przypadku zostanie maszynka ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Gosiu mialam jeszcze napisac na temat pierogow... Jak je mrozisz wogole ??? Ja robie ciasto ani za cienkie ani za grube- srednie Zawsze wrzucam je do wrzacej i osolonej wody, czekam az wyplyna ( nie gotuja sie tylko, jak juz wychodza na wierzch to je natychmiast wyciagam ) ukladam je na blaszce wysmarowanej olejem, zeby sie nie sklejaly i czekam az wystygna. Kiedy sa juz calkiem zimne wkladam do woreczkow po szt. ( w moim przypadku ) 7 i wkladam do zamrazarki ![]() Jak chce je gotowac, to wyjmuje je rano, same odmroza sie i wrzucam do wrzatku, i normalnie gotuje. W przypadku jak zapomne wyjac je wczesniej to wkladam do mikrowelli na rozmrazanie ( ale przykrywam je talerzem, zeby nie wyschly ) i wrzucam do wrzatku
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy wszystkim za życzenia.
Już po urodzinach ,wczoraj była imprezka. Ninka w pełni świadomie dmuchała świeczkę . Dostała dużo prezentów ,z których i ona i ja jesteśmy zadowolone. Zdjęcie mam narazie tylko samego tortu,z którego byłam bardzo zadowolona. Byłyśmy dziś w przedszkolu i było super .Nina bez problemu zostaje sama. Jesli chodzi o masaz ,to po jednej godiznie nie ma efektu ,jakies 5-6 razy i dopiero mozna mówic ,ze cos się rusza. |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula tort naprawde piekny !! Z czego on byl robiony ?? Bo bita smietana to chyba nie jest, tylko jakies kremy ??? Drogi byl ???
Jakie prezenty dostala mala ?? No i czekamy na wiecej zdjec
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Tort w środku byłz bitą śmietaną , na wierzchu miał krem . Była naprawdę smaczny ,a cenowo -w granicach zdrowego rozsądku.
mam kilka zdjec. Nina dostała WYWROTKĘ - dużą i to dla niej najważniejsze. Poza tym śliczne ubranka ,puzzle,książeczki,dwa plecaczki ,misia i misia ode mnie. Ja dzis zasypiam na biurku -za duzo szaleństwa dzieci wczoraj ,sporo wina i krotka noc -robią swoje. Edytowane przez gosiula Czas edycji: 2009-08-27 o 13:23 |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula slicznie Ninka wyglada
Wloski ma naprawde piekne, do Ciebie jest podobna jak dwie krople wody ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Gosia ja wiedzialam, ze u Ciebie byla ta mala, ale skad ten chlopczyk ??? Kurde ja nie wiem, jak ja czytam te posty ;-) Co to za Patryczek ??? Monka nie opowiadalas jak sie babci podobalo w UK i jak lot samolotem
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Śnieżynka, to zmotywuj mnie troszkę, plizzz
Wczoraj miałam taki dzień, że pochłaniałam wszystko co znajdowało się w zasięgu wzroku Rzadko tak miewam, ale czasem się zdarza. Muszę schudnąć, to wiem. Ale znaleźć w sobie siłę to już gorzej.O to ja mroże inaczej. Ja gotuję normalnie jak do jedzenia a potem nadwyżkę zamrażam w pojemniku plastikowym. Muszę spróbować tak jak ty w takim razie. I też mnie denerwuje obsychanie. Edytcia, Kiniak to dokładnie tak jak napisałaś - prawdziwa dama - jak jej mama Mam nadzieję, że jednak w którymś momencie przystopuje z tym, bo nie chciałabym aby wyrósł z niej przypadek kliniczny.A Patryś to rzeczywiście słodzizna - "Ciociu, usiądz koło mnie chyba" - "Jak zjem obiadek" - "Chyba dobrze" ![]() I tak w prawie każdym zdaniu. No polewka. Tak od 4-5 tygodni to słowo jest na tapecie. Gosiula, śliczny tort ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Śnieżynko, dobrze czytasz
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu ja mialam bardzo czesto takie dni, jak Ty. Wiecznie jesc mi sie chcialo, nawet jak dopiero co zjadlam obiad to za chwilke znowu cos jadlam, bo lezalo w zasiegu mojej reki ;-) Mowie Ci, wez sie za ta diete o ktorej Ci pisalam. Pierwsze 4-5 dni sa najgorsze, pozniej leci szybciorem i waga tak spada, ze juz nie bedziesz potrzebowala niczyjej motywacji. Prosze Cie sprobuj chociaz kilka dni. Nim zaczniesz spisz swoje wymiary, wage, porob kilka fotek, zaloz zeszyt i tam zapisz swoje marzenia odnosnie diety... i to Ci bedzie dodawalo sily, zobaczysz
Nie masz pojecia, jak milo sie robi gdy zblizasz sie do celu, musisz to przezyc dlatego dzialaj... Bede Cie wspierac codziennie !!! Bede pisac Ci jak przyrzadzic te potrawy, co, jak z czym i gdzie... wszystko co bedziesz chciala
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Sniezynka produkty light nie zawsze sa niskokaloryczne i to mi wystarcza taki jest fakt, a to ze waga ci spada no ba przeciez charujesz na to i na diecie jestes, klopotow zdrowotnych nie masz , wiec musi spadac i bylo by cos nie tak jakbys nie schudla tylko przez cole ,ktorej pijesz nie wiem ile dziennie, 2 -3 butelki dziennie po 2,5 litra? Pewnie nie
W programach wypowiadaja sie specjalisci i wiedza co mowia , na podstawie badan i obserwacji Wiec ja patrzac na to doszlam do wniosku , ze lepiej juz kupic cos normalnego niz light, chocby majo czy cole tylko kwestie smakowa, ale przeszlam na detox i juz go nie pije ."Produkty light to wymysł Amerykanów, którzy chcieli pozbyć się nadwagi po zajadaniu się hamburgerami. W Polsce pojawiły się po 1989 roku. W wersji lekkiej można znaleźć już niemal wszystko - czekolady, batoniki, jogurty, majonezy, pieczywo, serki, nawet piwo. Mają być dietetyczne, zdrowe i nietuczące. O takie ich postrzeganie dba cała armia specjalistów od reklamy, którzy kuszą ludzi, żeby wydali na nie ostatnią złotówkę, nie zważając, że cena ich jest zazwyczaj wyższa niż "normalnych" produktów. Tymczasem nie wszystko określane mianem lekkie jest nietuczące, nie mówiąc już o tym, aby było zdrowe." Gosiula, ale ci Ninka sie zmienia fiu fiu , taka inna sie robi, u ciebie w rodzince wiekszosc blondynow chya jest torcik przesmieszny , ale pozytywnie super , nie widzialam jeszcze takiegoGosia fajna ta twoja Kingusia Sniezynka jak znajde ten pas na posladki to ci dam linka hehe Wlasnie podczytalam ostatnio o zlotych niciach i zabiegach na twarz , podobno zlote nici dobre tez sa na rozstepy nie zaglebilam sie jeszcze, ale ciekawi mnie jakie sa efekty, bede musiala posiedziec nad tym i pogrzebac co nie co.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Monka wiedzialam, ze napiszesz cos na ten temat
Ja nie mowie, ze wszystko co light jest lepsze od normalnego !! Mam taka diete, ze akurat na niej moge pic cole light... Dziewczyna o ktorej pisalas, ze jadla wszystko light widocznie zle dobrala produkty, bo przeciez sa tez czekolady light, tez mogla je jesc, a jak wiadomo od wiekow na diecie takich rzeczy nie jemy Ogolnie uwazam, ze cola light nie jest taka zla, jak czesc ludzi mysli. ![]() Odnosnie zlotych nici cokolwiek to jest napewno drogie, a mnie nie stac na takie zabiegi Ostatnia deska ratunku to ten roller i czas...
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Sniezynka z ta panna byl specjalny program, byla pod okiem specjalistow , mialo to na celu pokazaniu ludziom ze produkty light nie sa takie lightowe, miala dobrane produkty, wszystko lightowe i przytyla. Niektorzy mysla ze dzieki temy moga zjesc wiecej i czesciej i co chca , a uwierz mi ze jest pelno takich ludzi , ktorzy zamiast sie postarac ida na latwize a skutek jest odwroty od zamierzonego . Pozatym z glowa czy light czy nie , nie zaszkodzi
![]() Przykładowe ceny implantacji złotych nici w klinice w Kaliningradzie: - policzki / szyja / dłonie 550 Euro - skronie / podbródek 320 Euro - dekolt / wewnętrzna strona ud / ramiona / piersi 1100 Euro |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Monka masz racje, duzo ludzi mysli, ze light to mozna w nadmiarze jesc i w dodatku sie schudnie ;-) Ja wiem z wlasnego doswiadczenia, jak to z tym chudnieciem jest
Kurcze, ja myslalam ze to tylko na rozstepy, a widze, ze jeszcze cos na twarzy itd... a gdzie brzuch ??? Moj jest w oplakanym stanie Wstydze sie go jak nie wiem co Wydaje mi sie, ze to juz sama skora zostala, takaaaaa brzydka Juz przebolalabym te rozstepy, ale zeby on jakis jedrny byl... robie brzuszki po 300, ale nie ma rewelacji, a6w nie dam rady, za ciezkie... aj zawsze cos !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

My lubimy w weekend wieczorem, kiedy dzieci juz spia popichcic cos razem w kuchni a pozniej napic sie lamki wina

, ale sie wystraszylam. Z malym ciezko bylo sie dogadac , po tz-ta zadzwonilam wrocil, dotyka malego dalej i pyta gdzie go boli, pokazuje na brzuch, mi ze piers , ale juz skumalam ze brzuch, Wiec tz laskawie mi oswiadcza ze maly wypil dzis 2 SZKLANKI coca coli
o ludzie glowa boli i rece opadaja. Bo chcial
. Ja mu truje , ze takiego swinstwa sie nie daje itd a ten mu dzis dal az tyle
a tz oczul sie winny i wzaiol malego o tej porze do sklepu , zeby maly doszedl do siebie. Mam nadzieje ze teraz po widoku malego pazdioch zrozumie ze mialam racje , bo moje wypociny wczesniejsze widac nie poskutowaly, musial maly pocierpiec zeby tz zrozumial
Oby ten stan trwał jak najdłużej 

szajbus maly, az w koncu wyczail.
i powietrze ze mnie zeszło
Zaraz wrzucę jakieś zdjęcie do albumu to ją zobaczycie.

.