![]() |
#1321 |
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Witajcie, biorę Q od ponad 8 miesięcy. Czuję się po niej świetnie. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Na początku przy pierwszym opakowaniu praktycznie cały czas poplamiałam ale od tamtego czasu wszystko jest ok. Miesiączki mam regularnie, cerę taką jak nigdy, głowa przestała mnie boleć. Jutro idę jeszcze zrobić badania... i jeśli będą ok to stwierdzę, że mój gin super dopasował mi leki anty
![]()
![]() |
#1322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
też jestem ciekawa bo mam nadzieję że ten moment w koncu nastąpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
dziś zaczynam 4 opakowanie i mam nadzieję, że moja cera się przyzwyczai i będzie cudowna i piękna jak nigdy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Przyczajenie
|
Jeśli dobrze pamiętam to od 4 opakowania zaczęłam dostrzegać wyraźną poprawę. Teraz jest gładka "jak pupcia niemowlaka" a zawsze miałam skłonności do wyprysków i innych dziwnych rzeczy na twarzy.
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
oby i w moim przypadku tak było bo od kilku lat marzę o gładkiej cerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Raczkowanie
|
no i moja pozostawia wiele do życzenia, a po Qlairze wydaje mi się że jest jeszcze trochę gorzej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny
![]() Mam pytanie: Czy mogę nie brać 2 tabletek placebo tylko rozpocząć od razu nowe opakowanie tak żeby nie wystąpiło krwawienie i czy jeśli tak zrobię będzie to miało wpływ na skuteczność antykoncepcji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Przyczajenie
|
Monorola- ja raz tak zrobilam, bo tak mi moja ginekolog poradzila, ale wiecej tego nie zrobie! Co prawda okresu nie mialam, ale hormony tak mi sie rozszalaly, ze mialam okropne uderzenia goraca i zimna oraz cisnienie bardzi mi sie podnioslo po tym zabiegu.
Przyjmowanie tabletek bez przerwy nie obniza skutecznosci anytkoncepcyjnej tabletek. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Raczkowanie
|
Syla83 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1332 |
Rozeznanie
|
Mam pytanko dziewczyn z tłustą cerą- czy po qulairze przetłuszcza się mniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1334 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 | |
Raczkowanie
|
ja jestem przy końcu pierwszego opakowania i czuje się dobrze, żadnych plamień nie miałam, cera jakby się zaczyna poprawiać i jest mniej tłusta
![]() Czekam na okres... ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
A okres według ulotki zaczyna się przy drugiej czerwonej tabletce, więc nic Ci nie da nie wzięcie placebo jeśli zacznie się wcześniej, chyba ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- dziewczyny mam całkiem inny problem , bo kiedy mój chłopak skończy w środku to strasznie mnie tam wszystko piecze w środku i na zewnątrz przez długi czas ![]() i nie wiemy czy to po tych tabletkach czy coś nie tak z jego nasieniem? macie coś podobnego?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Rozeznanie
|
a kochaliście się wcześniej w prezerwatywie? jeśli nie to może spróbujcie się kochać w gumce i będziesz mieć porównanie, jeśli wszystko będzie ok to może jesteś uczulona na sperme swojego chłopaka. Jak nadal będzie Cię piekło to może masz jakaś infekcje, lub otarcia po stosunku. Czasem przy tabsach jest po prostu bardziej sucho i mogą powstać otarcia i podrażnienia- wtedy dobry lubrykant powinien rozwiązać problem.
Edytowane przez _cherry_ Czas edycji: 2011-05-20 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uczulenie na sperme? ![]() robią na to testy?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Dziś gin, gdy poszlam po recepty na Q, stwierdziła (po opisie objawów), ze muszę brać inne tabletki ![]() ![]() Jeśli chodzi o moje roczne przeżycia z Qlaira, to po: 1) krwawienia raz sie pojawiały, raz nie. Nie potrzebowałam tamponów/podpasek- wystarczały wkładki ![]() 2) czułam sie bardzo często 'ciężka'. Szczególnie na tydzień przed okresem, az do okresu i kilka dni po (jakieś dwa tygodnie schodziło) miałam wrażenie, ze wszystko co wypijam zatrzymuje sie we mnie i nie znajduje ujścia ![]() ![]() 3) libido - tu na początku (pierwsze 3 m-ce ) bylo naprawdę super, teraz nic- null zupełne. Seks mógłby dla mnie nie istnieć ![]() 4)cera ok, jedynie przed 'krwawieniem' mnie wysypywało (czasem az za mocno) 5) samopoczucie w normie, obyło sie bez większych humorów jedynie przed @ byłam płaczliwa i nerwowa 6) straszny ból głowy przed i w trakcie @ i to ten bol glowy przesadził wg mojej gin o zmianie tabletek... i rozstaniu się rocznym związku z Qlairą.
![]() |
![]() |
#1340 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja od trzech dni powinnam mieć okres a mam jakieś delikatne -nawet nie wiem czy można to nazwać plamieniami
![]() na wkładce czasem pojawia się delikatnie czerwony śluz w bardzo małej ilości. Dzis wzięłam pierwszą tabletke z drugiego opakowania Q. Zastanawia mnie tylko czy taki brak okresu jest bezpieczny dla organizmu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
A ja zauważyłam, że koszmarnie mi puchną nogi. Po dniu spędzonym normalnie, bez zasiedzenia i szpilek, kostki u mnie zanikają a różnicy między łydką a kolanem nie widać. Zastanawiam się czy to tylko kwestia zatrzymywania wody przez tabletki czy coś dzieje się dodatkowo z nerkami. Bo wiadomym jest że nogi puchną po całym dniu, ale od niedawna puchną zdecydowanie bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
A może to od upału? u mnie jak narazie z nogami wszystko ok.
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Zawsze moje nogi wykazywały tendencję do puchnięcia ale teraz puchną bardziej i zaczęło się to przed upałami. Przeczekam, zobaczę, będę pić więcej wody to może przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
Ja skusilam sie na Q. poniewaz skarzylam sie ginekologowi na zerowe libido po Yazie i....strasznie zaluje.
Przy Yazie praktycznie nie mialam skutkow ubocznych poza opisanym powyzej, niestety przy Q. jest raczej gorzej niz lepiej. Wprawdzie dopiero po polowie pierwszego opakowania, ale jesli ma byc tak dalej to ja dziekuje,wracam do Yazu. Przede wszystkim waga- i tak mam z nia olbrzymi problem ze wzgledu na niedoczynnosc tarczycy, ale do tej pory udawalo mi sie ja utrzymywac na jakim takim poziomie. Przy Q. momentalnie skoczyla w gore i nie pomaga ani dieta, ani nawet leki na sciagniecie wody ![]() Wiem, ze tabletki anty moga dawac skutki uboczne od 3 opakowania,ale jesli nic sie nie zmieni do konca miesiaca to rozwaze powrot do Yazu...po prostu nie chce sie tak meczyc przez tyle czasu.... A myslalam,ze bedzie tak cudnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
Mozliwe ze sa to skutki odstawienia Yazu a nie wina Qlairy,slyszalam wiele przypadkow dziwnych objawow po odstawieniu wlasnie Yazu lub Yasminelle.
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy przy braniu Qlairy miałyście dwa razy w jednym cyklu okres?
![]() |
#1347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
hej a mi stuknelo z Q juz poltora roku i od poczatku do teraz jest dobrze zadnych odskoczni
![]() dlatego dalej ja biore ... pozdr ![]()
![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jeśli połączyłam blistry to znaczy że opuściłam 2 tabletki placebo i kochałam się w tym czasie z moim chłopakiem na końcu ostatniego blistra i na początku drugiego przy tym brałam tabletki prawidłowo nie było biegunek wymiotów podwyższonej temperatury to czy jest szansa że skuteczność tabletek zmalała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
absolutnie nie! tak jak jest napisane w ulotce tabletki placebo nie mają żadnych substancji czynnych i nie wpływają na antykoncepcję więc możesz być spokojna
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.