Olejek rycynowy do włosów - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-23, 19:20   #1321
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: olejek rycynowy

Cytat:
Napisane przez TQC Pokaż wiadomość
wow! jaka szybka odpowiedz! dziekuje!
nie ma sprawy i powodzenia w kuracji
*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 20:28   #1322
BlueEyeGirl
Raczkowanie

Unhappy olejek rycynowy? czy na pewno pomaga?

Ostatnio duuużo czytałam tu na forum o cudownym działaniu olejku rycynowego... Zachęcona waszymi wypowiedziami już tego samego dnia popędziłam do apteki, użyłam go zgodnie z instrukcjami (podgrzałam, nałożyłam na włosy, owinęłam ręcznikiem, trzymałam 40minut, następnie umyłam porządnie włosy).

Wszystko niby ok, ale.... Następnego dnia (tzn. dzisiaj) gdy się obudziłam, rozczesałam włosy i z przerażeniem w oczach patrzałam jak włosy wylatują mi kępkami... Jestem załamana... Nie wiem co robic... Dzis chyba straciłam jakies 10% swojej czuprynki...

Pół dnia przepłakałam...teraz też siedzę ze łzami w oczach...
Może mi jakoś pomożecie w trudnej chwili? Albo chociaż pocieszycie..
Stary 2007-08-23, 20:38   #1323
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: olejek rycynowy? czy na pewno pomaga?

Ojej... Ja tak nie miałam, ale czytałam że olejek powoduje wypadanie chorych i słabych włosów a zajmuje się tymi zdrowymi i ze to takie przejsciowe jest... Moze miałaś bardzo zniszczone włosy i dlatego? Jesli masz jeszcze dużo włosów to mozesz jeszcze próbowac a jeśli nie to może spróbuj czegoś innego...
Stary 2007-08-23, 20:42   #1324
BlueEyeGirl
Raczkowanie

Obyś miała rację... olejku narazie nie odstawię... jeśli to przejściowe to może później będzie widac efekty ...
ehhh trzymajcie za mnie kciuki a raczej za moje kłaczki
Stary 2007-08-23, 20:49   #1325
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
ja chcialam sie was zapytac, czy ten olejek na rzesach nie szczypie w oczy? bo chaialabym sprobowac ale boje sie tego.. czy moze trzymacie tlyko zamknietych oczach caly czas??

aha, i przepraszam ale nie mam cierpliwosci czytac calego watku, ale chodzi mi o to, ze mieszacie olejek z odzywka albo jajkiem i cytryną, a czy sam tez tak zadziala? ( na rzesy rozumiem ze sam olejek, stad moje pytanie)
w oczy nie szczypie,ale jak się go zbyt dużo nałoży i np. ogląda telewizje, to może spływać na oczy i widzi się wtedy chwilowo troszkę niewyraźnie dlatego nalezy go ostrożnie dozować na rzęsy
Stary 2007-08-23, 20:53   #1326
*piękna
Zakorzenienie

a może do tego sróbuj jednoczesnie np jakiś tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego?
Stary 2007-08-23, 20:53   #1327
*piękna
Zakorzenienie

jakichś* (literki mi już uciekają)
Stary 2007-08-23, 20:55   #1328
BlueEyeGirl
Raczkowanie

łykam od jakiś dwóch tygodni tabletki z witaminami A i E- myślę, że one też powinny pomagac, a skrzyp polny- może jutro przejdę się do apteki. a ile on kosztuje tak orientacyjnie?
Stary 2007-08-23, 20:59   #1329
fabulous_bunny
Przyczajenie

Oj też tak miałam, wystraszyłam się i przestałam go uzywac w sposob opisany przez Ciebie:P teraz dolewam odrobinke do szamponu i juz mi tak wloski nie wypadaja
fabulous_bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-23, 21:03   #1330
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueEyeGirl Pokaż wiadomość
łykam od jakiś dwóch tygodni tabletki z witaminami A i E- myślę, że one też powinny pomagac, a skrzyp polny- może jutro przejdę się do apteki. a ile on kosztuje tak orientacyjnie?

a to różnie, ja zażywam taki z biogardenu wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy i za 80 czy 100 nawet tabletek zapłaciłam ok14zł. Ja biorę 1 tabletkę dziennie choć zalecane są 2.
Stary 2007-08-23, 21:08   #1331
BlueEyeGirl
Raczkowanie

w takim razie poratuję się tabletkami. Ale i tak się nie nastawiam na szybki efekt, bo z witaminami zawsze trzeba czasu.
Dziękuję za radę
Stary 2007-08-23, 21:15   #1332
*piękna
Zakorzenienie

no kilka miesięcy... a zatem cierpliwości i powodzenia
Stary 2007-08-23, 23:38   #1333
lalunio
Raczkowanie

Cytat:
ja chcialam sie was zapytac, czy ten olejek na rzesach nie szczypie w oczy? bo chaialabym sprobowac ale boje sie tego..
Nie musisz sie bac, bo nie szczypie. Mozna nawet kupic krople do oczy tym olejem.
Jak nie jestes pewna to zapytaj w aptece, co o tym mysla.
W sumie jest to naturalny produkt i na takie ludzie roznie reaguja. Jak by cie faktycznie szczypalo, to go nie uzywaj na rzesy, tylko na paznokcie i wlosy.
lalunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 03:05   #1334
KENZO
Rozeznanie

Ja tez uzywałam kiedys olejku na rzęsy- z natury mam bardzo gęste i długie , ale chciałam je troszke odzywic - nakładalam co wieczór i juz po kilku dniach rzesy strasznie zaczeły mi wypadac, a nawet łamac- zostawały takie krótsze przeraziłam sie i odstawiłam go, wszystko wróciło do normy po kilku dniach , rzesy przestały wypadac i nadal sa piekne, uzywam teraz olejku arganowego na noc i ten o wiele bardziej im słuzy- sa ładnie nawilzone W zwiazku z tym ja nie wierze ze to byłoby przejsciowe i wypadały tylko słabe rzesy- bo normalnie wypadaja w minimalnych ilosciciach i sa zdrowe - wiec ja rycynie mowie stanowcze NIE. Pamietam ze robiłam kiedys do niego podchody rowniez na włosy i tez wypadanie było wzmożone Moze poprostu mi rycyna nie słuzy
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 07:16   #1335
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

Cytat:
ja chcialam sie was zapytac, czy ten olejek na rzesach nie szczypie w oczy? bo chaialabym sprobowac ale boje sie tego.. czy moze trzymacie tlyko zamknietych oczach caly czas??

aha, i przepraszam ale nie mam cierpliwosci czytac calego watku, ale chodzi mi o to, ze mieszacie olejek z odzywka albo jajkiem i cytryną, a czy sam tez tak zadziala? ( na rzesy rozumiem ze sam olejek, stad moje pytanie)
próbuj wieczorem i zostawiaj na noc, ja tak robię ostttnio regularnie od miesiaca.... działa!
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 08:02   #1336
scarletta
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: olejek rycynowy

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość
próbuj wieczorem i zostawiaj na noc, ja tak robię ostttnio regularnie od miesiaca.... działa!
ja tak robie od kilku dni i naprawde juz widac efekty
scarletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 10:02   #1337
MilkyQueen
Raczkowanie

*piękna, kosmita77 dzięki za odpowiedź.

Na razie użyłam dzisiaj olejku na rzęsy, troszkę dziwne uczucie, ale da się przeżyć.
Jutro zrobię dzień urody i użyję olejku na włosy.
Mam nadzieję, że jakoś poradzę sobie ze zmyciem, zawsze myślałam, że jak posmaruję włosy jakimś olejkiem to nic go nie usunie. Ale czytając opinie myślę herbal essences sobie poradzi.

Ciekawe czy uzyskam takie efekty o jakich mówicie...
Najbardziej boję się tego przetłuszczania, bo nieraz chce mnie coś trafić.
Ale czego się nie robi dla urody
MilkyQueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 10:09   #1338
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkyQueen Pokaż wiadomość
Ciekawe czy uzyskam takie efekty o jakich mówicie...
Najbardziej boję się tego przetłuszczania, bo nieraz chce mnie coś trafić.
Ale czego się nie robi dla urody

Mi właśnie się włosy szybciej przetłuszczają ale jak już mówiłam muszę zmienić szampon i odżywkę na coś lżejszego. Umyj włosy 2 nawet 3 razy i nie powinno być problemu
Stary 2007-08-24, 10:15   #1339
xal
Zakorzenienie

No właśnie tak się cały czas waham, czy nałożyć dzisiaj ten olejek ... boję się o to przetłuszczanie, że moja czupryna będzie się nadawała od razu do ponownego wyszorowania. Czy jak porządnie umyję głowę, tak 2-3 razy, to będzie ok, czy mimo wszystko olejek powoduje większe przetłuszczanie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-24, 10:22   #1340
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No właśnie tak się cały czas waham, czy nałożyć dzisiaj ten olejek ... boję się o to przetłuszczanie, że moja czupryna będzie się nadawała od razu do ponownego wyszorowania. Czy jak porządnie umyję głowę, tak 2-3 razy, to będzie ok, czy mimo wszystko olejek powoduje większe przetłuszczanie?
To naprawdę trudno powiedzieć, bo moja koleżanka np miała problem z przetłuszczającymi się włosami a po olejku moze myć spokojnie co 3 dni. Ja z kolei po olejku następnego dnia mam włosy jakby z wyglądu tłuste ale w dotyku są jak świeże więc nie wiem. Jak zmienie szampon to powiem coś więcej. Ale spróbuj, może u Cebie będzie ok, zmyj dokładnie kilka razy.
Stary 2007-08-24, 12:15   #1341
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

ja myjkę jeden raz, zostają tłuste i tak "kuruję" je jeszcze jeden dzień. Przy kolejnym myciu już jest ok. Ale wtedy nie używam odżywki. Dopiero przy trzecim myciu po użyciu olejku decyduję się na odżywkę.

Czy to dobry pomysł myć włosy trzy razy (zmywając olejek)? czy się nie niszczą?
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 12:32   #1342
kosmita77
Zakorzenienie

u mnie po olejku rycynowym nasmarowanym na skore glowy wlosy sie szybciej przetluszczaja...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-24, 12:34   #1343
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość

Czy to dobry pomysł myć włosy trzy razy (zmywając olejek)? czy się nie niszczą?
nie niszczą się raczej jeśli się używa dobrego szamponu. Ja mam długie włosy i robię tak że za drugim myciem dokładnie masuję skórę głowy i włosy u nasady resztę tylko delikatnie ugniatam zeby nie poplątac i przy spłukiwaniu i tak szampon wymyje wszystko z całej długości. Tak też radziła mi fryzjerka (wtedy końcówki mają się mniej przesuszac).
Stary 2007-08-30, 10:05   #1344
..::LoLi::..
Raczkowanie

Question Szybkie Pytanie - Olejek Rycynowy - Pomocy

Mam pytanko . Chce dzis zrobic ten oklad z olejku . Napiszcie mi wszytko krok po kroku!! Podgrzac olejek tak ? Wmasowac w suche czy mokre wlosy ? Noic kolo 2 godzin to wiem . Podgrzac wloski suzarka to wiem. Nie wiem jak mam go podgrzewac i ile wmasowac w glowe . Nie chcialabym calego bo chce jeszcze dodac go potem do szamponu . Oczywiscie nie podczas zmywania.Wizazanki pomocy!!
śmiać się z siebie'
- to najlepszy dowód,
ze masz poczucie humoru."
..::LoLi::.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 10:12   #1345
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Szybkie Pytanie - Olejek Rycynowy - Pomocy

Masz cały wątek na temat olejku i różne sposoby jego zastosowania. Przecież nie ma sensu wypisywać tego wszystkiego jeszcze raz.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 10:14   #1346
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Szybkie Pytanie - Olejek Rycynowy - Pomocy

Szukałam . Ale ja mam zamiar teraz to zrobić i potrzebuje konkretnej odpowiedzi na ten temat a nie polgodzinnego szukania.....

Dodam ze niezabardzo wiem co ma mi ta kuracja dać ale spróbuję!
śmiać się z siebie'
- to najlepszy dowód,

Edytowane przez ..::LoLi::..
Czas edycji: 2007-08-30 o 17:38 Powód: Dodam że : :)
Stary 2007-08-30, 10:16   #1347
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

No sorry, ale w takim razie odłóż to do jutra i na spokojnie przejrzyj wątek. Moim zdaniem to Ci da lepsze rozeznanie niż pisane na szybko odpowiedzi, bo dziewczyny stosują olejek na różne sposoby. Ja np. dodaje trochę do szamponu i myję głowę. Też działa.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 10:27   #1348
Raczkowanie

Question Dot.: Szybkie Pytanie - Olejek Rycynowy - Pomocy

Jutro wyjeżdzam . Stosowałam już dopdawanie do szamponu ale na mnie to nie chce działać . Postanowiłam że wmasuję olejek w skórę glowy ale nie wiem czy na suche czy mokre włosy
śmiać się z siebie'
- to najlepszy dowód,
Stary 2007-08-30, 10:32   #1349
flyhigh17
Raczkowanie

nie wmasowuj w skórę głowy bo potem nie dasz rady tego zmyć:/ Ja tak zrobiłam jeden raz i nigdy więcej tego nie powtórzę.
Ja podgrzewam olejek (w szklankę wlewam wrzącą wodę i wkładam olejek na parę sekund) następnie niewielką ilość olejku nakładam na włosy(tak od ucha powiedzmy) i trzymam tyle czasu na głowie ile mi pasuje. Czasami 30 min a czasami nawet ze 4h Można zawinąć włosy w ręcznik itp. ale ja nie zawijam. Aha i stosuję na włosy suche. I chyba tyle.
pzdr
flyhigh17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 10:37   #1350
dziuniaaa
Zakorzenienie

Szybka odpowiedź: http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
W wielkim wątku zbiorczym znajdziesz swoją odpowiedź, wystarczy przeszukać watek, nie bez powodu jest taka opcja.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości